Αγαπητέ πρόεδρε Πούτιν,

Ως μέλη μιας διεθνούς κοινότητας βασισμένης στην πραγματικότητα, θα θέλαμε να εκφράσουμε την εκτίμηση και την υποστήριξη μας στην απόφαση της Ρωσικής Ομοσπονδίας να προσφέρει ανθρωπιστική και στρατιωτική βοήθεια στη Συρία, στις ένοπλες δυνάμεις της και στον δημοκρατικά εκλεγμένο ηγέτη της, τον πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ, στον αγώνα τους εναντίον των τρομοκρατών που στηρίζουν οι ΗΠΑ.

Η έναρξη των αεροπορικών επιδρομών εναντίον του ΙΚ συμβαίνει σε μια κρίσιμη στιγμή 1, όπως καθοριστικό ρόλο είχε και η παρέμβαση της Ρωσίας στην αποτροπή μιας Δυτικής στρατιωτικής επέμβασης το 2013. Ο Συριακός λαός, οι Ρώσοι και απανταχού οι άνθρωποι με συνείδηση σε ευχαριστούν και σε αναγνωρίζουν ως τη φωνή της λογικής και τη δύναμη απονομής της δικαιοσύνης.

Από το 2011 οι Δυτικοί ηγέτες ήταν αποφασισμένοι να μετατρέψουν τη Συρία σε ένα κράτος διαλυμένο. Έφτασαν στο βαθμό να προσφέρουν χρηματοδότηση, εκπαίδευση και οπλισμό σε ξένους μισθοφόρους που έχουν εξαπολύσει μια βάναυση εκστρατεία τρομοκρατίας εναντίον του λαού της Συρίας και την κυβέρνηση τους. 2 Αυτές οι τρομοκρατικές δυνάμεις δεν εκπροσωπούν τη βούληση του συριακού λαού, η πλειοψηφία των οποίων υποστηρίζει τον πρόεδρο Άσαντ. Όπως είπατε κι εσείς στην ομιλία σας στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, ο λαός της Συρίας και μόνο μπορεί να αποφασίζει ποιος θα είναι ο ηγέτης τους.

Το 2013, όταν η Δύση ετοιμαζόταν να ξεκινήσει μια στρατιωτική εκστρατεία στη Συρία, η Ρωσία επενέβη για να διαμεσολαβήσει μια ειρηνική, διπλωματική λύση. Σε ένα σώφρονα κόσμο, αυτή θα ήταν μια φυσική αντίδραση σε διεθνή προβλήματα, και η Ρωσία δεν θα στεκόταν μόνη. Δυστυχώς, η Δύση συνεχίζει μια πολιτική αδιεξόδου που στηρίζει τη βία, τον εξαναγκασμό και την παράνομη επέμβαση σε εσωτερικές υποθέσεις κυρίαρχων εθνών.

Καθώς η Δύση ωθεί προς την αποσταθεροποίηση, τον πόλεμο και το χάος, η Ρωσία εμμένει ακράδαντα στη δέσμευση της για διάλογο, συνεργασία, το διεθνές δίκαιο και την τάξη. Αυτό αποδεικνύεται από τη δική σας αντίδραση στη συριακή κρίση.

Όπως κι εσείς, ο πρόεδρος Άσαντ έχει αποδειχθεί πως είναι ένας νοήμων, θαρραλέος και καλοπροαίρετος άνθρωπος. Και όπως κάθε άλλο δημόσιο πρόσωπο που διαθέτει αυτά τα χαρακτηριστικά, έχει δυσφημιστεί και συκοφαντηθεί ανελέητα από τις Δυτικές κυβερνήσεις και τα ΜΜΕ τους. Η σφαγή στη Χούλα το Μάιο του 2012 αποτελεί ένα τέτοιο παράδειγμα: 108 Σύριοι έχασαν την ζωή τους, συμπεριλαμβανομένων και 49 παιδιών. Κατηγόρησαν το Συριακό στρατό γι’ αυτή την κτηνωδία αλλά αργότερα αποκαλύφθηκε ότι η σφαγή πραγματοποιήθηκε από συμμαχικές δυνάμεις του υποστηριζόμενου από τις ΗΠΑ, Ελεύθερου Συριακού Στρατού (ΕΣΣ), και ότι τα θύματα ήταν υποστηρικτές της συριακής κυβέρνησης. 3 Λίγο αργότερα το 2012, ο ΕΣΣ παρατηρήθηκε να σκοτώνει απαχθείς αμάχους και στρατιώτες εκτός υπηρεσίας.4

Αυτή είναι η ομάδα της «μετριοπαθούς αντιπολίτευσης» που υποστηρίζουν οι Δυτικοί κυβερνητικοί αξιωματούχοι στις παράνομες επιθέσεις τους εναντίον του Άσαντ, και οι οποίοι τώρα κατηγορούν τη Ρωσία ότι τους στοχεύει στις αεροπορικές της επιθέσεις. Αυτά τα γεγονότα μαζί με άλλα, δείχνουν ξεκάθαρα ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ και οι σύμμαχοι τους, απλά ισχυρίζονται ότι πολεμούν την τρομοκρατία, όταν στην πραγματικότητα συμβάλουν άμεσα στη δημιουργία και την στήριξή της σε μια μάταιη προσπάθεια εξασφάλισης της παγκόσμιας αμερικανικής ηγεμονίας. Αυτό το πράττουν χωρίς τη στήριξη του ΟΗΕ και χωρίς τη στήριξη των νόμιμων κυβερνήσεων των χωρών που επιτίθενται.

Ο δεύτερος Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Νταγκ Χάμαρσκελντ, τον οποίο ο Τζον Φ. Κένεντι θεωρούσε την μεγαλύτερη πολιτική προσωπικότητα της εποχής του, είδε με σαφήνεια τα προβλήματα που αντιμετώπιζαν, όχι μόνο ο ΟΗΕ, αλλά και ο κόσμος γενικότερα.  Το 1958 έγραψε:

«Η αντιπαράθεση των διάφορων προσεγγίσεων σχετικά με την ελευθερία του ανθρώπου και του πνεύματός του, ή μεταξύ διαφόρων απόψεων για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και τα δικαιώματα του ατόμου, είναι συνεχής. Η διαχωριστική γραμμή περνά από μέσα μας, μέσα από τους δικούς μας ανθρώπους και μέσα από τα άλλα έθνη. Δεν ανταποκρίνεται σε πολιτικά ή γεωγραφικά σύνορα. Η απώτερη μάχη είναι αυτή μεταξύ των ανθρώπων και των υπανθρώπων. Βαδίζουμε σε επικίνδυνο έδαφος αν πιστέψουμε πως οποιοδήποτε άτομο, κράτος ή ιδεολογία έχει το μονοπώλιο στη δικαιοσύνη, την ελευθερία και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια». 5

Βρισκόμαστε σε επικίνδυνο έδαφος. Το αυτό-διακηρυγμένο μονοπώλιο των ΗΠΑ στην ηθικότητα, την ελευθερία και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια έχει οδηγήσει στην αδικία, την καταπίεση και την οδύνη σε μαζική κλίμακα. Η Δυτική νοοτροπία, όπως την είδαμε να εφαρμόζεται στη Λιβύη και τη Συρία, είναι πραγματικά απάνθρωπη 6 – ψυχοπαθητική 7 – ασπάζεται τις χειρότερες πτυχές της ανθρώπινης φύσης. 8

Φυσικά αυτή η απανθρωπιά απεικονίζεται στα αποτελέσματα της πολιτικής των ΗΠΑ στην Ουκρανία και τη Συρία. Στην Ουκρανία, οι νεοναζί είναι μέλη του κοινοβουλίου και δημιουργούν τάγματα που βασανίζουν και δολοφονούν άντρες, γυναίκες και παιδιά στο Ντονμπάς, με την έγκριση της κυβέρνησης του Κιέβου. Στη Συρία, οι καταστροφικές Δυτικές πολιτικές και η στήριξη τρομοκρατών είχαν ως αποτέλεσμα το ΙΚ και άλλες τρομοκρατικές οργανώσεις, των οποίων οι μέθοδοι καταδικάζονται δημόσια αλλά υποστηρίζονται από Δυτικούς ηγέτες πίσω από κλειστές πόρτες. 9 Αυτό δεν είναι το όραμα που θέλει να ασπαστεί η ανθρωπότητα. Αυτό δεν είναι το όραμα που εμείς επιζητούμε.

Για όσο οι ηγέτες του κόσμου θα εξακολουθούν να υποτάσσονται στην θέληση ψυχοπαθών πολιτικών, η ανθρωπότητα δεν θα χτίσει ποτέ ένα ειρηνικό κόσμο. 10 Ευχόμαστε ότι περισσότεροι άνθρωποι θα ακολουθήσουν το παράδειγμα σας, υπερασπιζόμενοι την αλήθεια μπροστά στην εξουσία, ενεργώντας με βάση τις πεποιθήσεις τους και αρνούμενοι να αφήσουν τον φόβο και την άγνοια να τους ελέγχει. Ελπίζουμε ότι κατ’ αυτόν τον τρόπο, όλοι θα επιτελέσουμε το καθήκον μας για να δημιουργήσουμε ένα πραγματικά πολυπολικό κόσμο, απαλλαγμένο από την καταστροφική επιρροή των ψυχοπαθών και των φανατικών, καθώς και τις τοξικές πολιτικές δομές που δημιουργούν που καθιστούν αδύνατη την ειρήνη.

 

Με εκτίμηση,

Μπορείς κι εσύ να υπογράψεις την επιστολή!

  • Artur Hentschel – Germany
  • Wadim Baier – Germany
  • Andreas Michel – Germany
  • Theodor Maifeld – Germany
  • Jan Lüttich – Germany
  • Carsten Finkemeyer – Germany
  • Siegmar Casper – Germany
  • Ehrenfried Libbert – Germany
  • Dirk Hübner – Germany
  • Emmanuel Sarides – Germany
  • Olga Shamgunova – Germany
  • David Lemke – Georgia
  • Olga Dahdouh – Austria
  • Caroline Ziegler-Nicklisch – Germany
  • Jo Bomuc – Germany
  • Andreas Matzke – Germany
  • Ursula Heß – Germany
  • Eberhard Stauch – Germany
  • Steffen Schneider – Germany
  • Alfred Jessernig – Austria
  • Michael Kammerer – Germany
  • Markus Ludorf – Germany
  • Elke Meyburg-Taddicken – Germany
  • Maik Abel – Germany
  • Sonja wojan – Germany
  • Markus Riedolf – Germany