Ή στραβός είναι ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε
29.03.2024
  • Allgemein
  • Diktatur/Δικτατορία
  • Brain Drain
  • Balkan/Βαλκάνια
  • Bücher/Βιβλια
  • Medien/Μαζικά Μέσα
  • Minderheiten, Migranten/Μειονότητες, Μετανάστες
  • Kriege, Flüchtlinge/Πόλεμοι, Φυγάδες
  • Sprache/Γλώσσα
  • Gesellschaft, Meinung/Κοινωνία, Γνώμη
  • Nationalismus/Εθνικισμοί
  • Thema/Θέμα
  • Termine/Εκδηλώσεις
  • Geopolitik/Γεωπολιτική
  • Politik/Πολιτική
  • Terrorismus/Τρομοκρατία
  • FalseFlagOps/Επιχ. με ψευδή σημαία
  • Hellas-EU/Ελλάδα-Ε.Ε.
  • Wirtschaft-Finanzen/Οικονομία-Οικονομικά
  • Religion/Θρησκεία
  • Geschichte/Ιστορία
  • Umwelt/Περιβάλλον
  • Korruption/Διαφθορά
  • Reisen/Ταξιδιωτικά
  • Musik/Μουσική
  • Kunst/Τέχνη, Λογοτεχνία
  • Küche/Κουζίνα
  • kachelmannwetter.com
    Εδω διαβαζετε τις καινουργιες  ελληνικες και γερμανικες εφημεριδες
    Hier lesen Sie  griechische  und deutsche Zeitungen 

    Ατενίζοντας το έτος 2017 και τα μετά απ‘ αυτό έτη!

    Γ. Θ. Χατζηθεοδωρου

    „Τα τ‘ έοντα, προ τα τ‘ έοντα, τα τ‘ εσόμενα“!

     

    Ο ποιητης των Μουσων, «θυγατερων της Μνημοσυνης», ( Ησιοδος (1), ο εκδοτης της «Θεογονιας» (1020 Στιχοι), περιγραφει στο εργο του μεταξυ αλλων τις αφηγησεις, δηλαδη τον ρολο  των Μουσων Κλειω (Ιστορια), Ευτερπη  (Μουσικη Παιδεια), Μελπομενη (Παιδεια), Τερψιχορη (Αναλυση των κυριωτερων Γεγονοτων), Πολυμνια (Αναπτυξη της Γραφης), Καλλιοπη (Γλωσσα-Ομιλια), Θαλεια (Καλλιεργεια Δημητριαλων), Ερατω (Ερος) και Ουρανια (Λογος). Οι αφηγησεις αυτες αποτελουν γραπτα ιστορικα γεγονοτα.

    Ο ρολος των Μουσων υπηρξερ ρολος παιδευτικος των Ελληνων της εναρχου ταξεως. Στους στιχους 38-40 αυτες καλουνται απο τον Ησιοδο να αφηγηθουν:

    «ευρευσαι τα τ’ εοντα τα τ’ εσομενα προ τ’ εοντα φωνη ομηρευσαι των δ’ ακαματος ρεει αυδη εκ στοματων ηδεια…»

    Οτι ξεπερνα τον χρονικο οριζοντα μερικων γενεων ανθρωπων, ονομαζεται Ιστορια. Στην Φυση νομαζεται Ιστορια της Φυσεως. Και οι δυο Ιστοριες τυλιγμενες μεταξυ τους προσφερουν περα απο την Εμπειρια και την Βεβαιοτητα, οτι η Αλλαγη ειναι κατι το συνηθες, ενω η Σταθεροτητα η μεγαλη εξαιρεση. Ο συνδιασμος των δυο Ιστοριων γινεται αναγκαιος διοτι σε αυτον κρυβεται η ευρυτητα της εξελεκτικης πορειας. Καθε σκεψη για την κατασταση αυτη σημαινει την ετοιμοτητα για  ανασκοπηση του παρελθοντος, η οποια παντα μαζι με το «ειναι» καθωριζει το μελλον. Αυτο ειναι χωρις εναλλακτικη δυνατοτητα συνδεδεμενο με το σημερινο παρων και με το χθεσινο παρελθον.

    Η μουσα Κλειω (Ιστορια) καταγραφεν τις πραξεις των ηγετων βασιλεων, τις κλεινες πραξεις του παρελθοντος και του παροντος, των οποιων η καταγραφη επετρεπεν την συναγωγη συμπερασματων για τα μελοντα να συμβουν («τα τ’ εοντα προ τ’ εοντα τα τ’ εσομενα»). Ετσι η καταγραφη αυτη γινονταν η κλειδαρια, με την οποιαν κλειδωνονταν, ενεχυριζονταν δηλαδη ολα τα ιστορικα συμβαντα, ωστε να ειναι σε θεση οι επομενοι ηγετες βασιλεις να συμπερανουν απο τις ωφελιμες ‘η ολεθριες πραξεις για οσα αναγκαστικα θα ακολουθησουν, για να εμποδισουν την επαναληψη των κακων επιλογων.

    Το εργο του μουσειου Κλειω επομενως δεν ηταν απλα μια ενημερωση για αυτους που επιθυμουσαν να πληροφορηθουν τα παρελθοντα συμβαντα, αλλα μια «στατιστικη εργασια» περαν της παιδευτικης στην ζωη των Ελληνων. Αυτη η ιστορικη γνωση εθετε το μουσειο «Κλειω» πρωτο μεταξυ των αλλων, διοτι το εργο για την διοικηση θεωρουνταν το σπουδαιοτερο. Ετσι η Ιστορια εγινε το κλειδι για το Μελλον. Ακομη και οι κατα την διαρκεια των χιλιετιων εμφανιζομενες ουτοπικες εικονες για το μελλον, ζωγραφιζουν μια απομακρυσμενη εικονα της συμπεριφορας των ανθρωπων για το προβλεπομενα συμβαντα στον πλανητη, περαν απο τον χωρο και τον χρονο και εκτος των εποχων κρισεων.

    Το εγγυς και απομακρισμενο μελλον της ανθρωποτητας δεν αποτελει μια «πανταχου παρουσα Διασταση» (ακομη και εαν ηταν, θα ηταν μια Επιστημη του Μελλοντος ομοια με την Επιστημη της Ιστοριας). Και στις δυο περιπτωσεις προκειται για το μελλον, για την Απειλη και για την Σωτηρια απ’ αυτην της ανθρωποτητας σημερα και αυριο. Για τον λογο αυτο δεν αποτελει τυχαιο γεγονος γιατι η μοντερνα ερευνα για το μελλον της ανθρωποτητας γεννηθηκε μετα τα τραγικα συμβαντα στην Χιροσιμα και στο Ναγκασακι.

    Δυο ανθρωπινες ηλικιες μετα απο τους αγωνες διαδοχης της αυτοκρατοριας των Μακεδονων του Μεγαλου Αλεξανδρου αρχισε απο το 323 π.Χ. σιγα σιγα μια ειρηνικη περιοδος που διηρκησε εως το 133 μ.Χ. κατα την οποια ο Ελληνισμος πανω στις νεες οικονομικοκοινωνικες και πολιτικες συνθηκες εκανε τοσο οικονομικα οσο και πολιτιστικα μνημειωδη αλματα προοδου. Οι ασιατικες κτησεις υπο των Ελληνων Σελευκιδων και της Αιγυπτου υπο των Ελληνων Πτολεμαιων εξελιχθησαν σε υπεροχους πολιτισμους. Η Μικρα Ασια με τις πολεις Εφεσσος και Μιλετ και η ιδια η Μακεδονια ανθησαν πολιτιστικα και οικονομικα ενω η Αθηνα περεμεινε το κεντρο του Ελληνικου Πολιτισμου και του Εμποριου.

    Η Αλεξανδρεια των Πτολεμαιων αναπυχθηκε σε μεγαλοπολη ως ενα αλλο μεγαλο ελληνικο κεντρο πολιτισμου και των Επιστημων. Η μυθωδη Βιβλιοθηκη της Αλεξανδρειας, η οποια ιδρυθηκε τον 3ον π.Χ. αιωνα και πυρποληθηκε 700 χρονια αργωτερα με καταστροφη 700.000 συγγραμματων απο τους Χριστιανους, ηταν η μεγαλυτερη Βιβλιοθηκη της Ελληνικης αρχαιοτητας. Ο εμπρησμος και η καταστροφη της ηταν για την ιστορια της ανθρωποτητας ενας ανεπαναληπτος, ενας βαρβαρικος αποκεφαλισμος μνημης πολιτισμου και ιστοριας στο ονομα της ιουδα’ι’κοχριστιανικης σκοπιμοτητας.

    Μαζι με την πυρποληθησα βιβλιοθηκη της Αλεξανδρειας χαθηκε η μνημη ολοκληρης της Μεσογειου, δηλαδη ολες οι πολυτιμες λεπτομερειες απο την εποχη των «θεων» της Ελληνικης αρχαιοτητας και των μυθοκρατουμενων κοινωνιων εως τις ημερες των Ελληνικης προελευσης τεχνων, αναλυτικης σκεψης και ελευθερης διανοησης στην φωτια της ευσεβοφανους ιουδα’ι’κοχριστιανικης θηριωδιας. Κατα την διαρκεια αυτη των 500 χρονων της ελληνιστικης περιοδου, αντανακλουσαν ολες οι ελληνικης προελευσης πολεις λαμπροτητα, περιοχομενο και θαλπωρη.

    Για πρωτη φορα διαβιουσαν πολλες γενεες ανθρωπων πασης αποχρωσης ειρηνικα και χωρις μεγαλες ιστορικες ανακαταταξεις, χωρις την συνηθη κατασταση καταστροφων, λεηλασιων και γενοκτονιων. Στην Ελληνιστικη αυτη περιοδο και μονο σε αυτην και οχι σε καποια αντιπαλη ιουδα’ι’κη, γνωρισαν για πρωτη φορα και θα γνωρισουν ποτε αλλοτε οι ανθρωποι του πολιτισμικου κυκλου της Ανατολης μια τετοια ασφαλεια ζωης η οποια επεκτεινονταν εως και στα κατωτατα κοινωνικα στρωματα. Περαν απο την τυχαιοτητα της μοιρας και της προελευσης των ανθρωπων πασης αποχρωσης και προελευσης εξελιχθηκε η βεβαιοτητα με τον ουμανισμο και τις αρετες των σοφων, για ενα ειδος παγκοσμιας  αστικης ταξης που δεν εχει καμμια σχεση και δεν προκειται ποτε να εχη με την σημερινη παγκοσμιοποιηση και την αυριανη Νεα Ταξη Πραγματων.

    Στον αρχαιοελληνικη τεχνη και πολιτισμο δρουσαν δυο αντιροπες δυναμεις και δη η διονυσιακη και η απολλωνιος δυναμη. Ο Απολλων ειναι, ο αυστηρος και ψυχρος θεος που ταξινομει τον κοσμο και ενσαρκωνει το ονειρο, την δυναμη, το μετρο και την αρμονια. Ο Διονυσος ειναι, ο ορμητικος θεος, ο οποιος οδηγει την ταξη κατ’ επαναληψη στην μουσικη και στον χορο, και στεκεται ορθιος στηριζοντας ως ορμητικη δυναμη την ζωη. Στο διονυσιακο μεθυσι γνωριζει ο ανθρωπος τον κοσμο ως θεληση, δια της οποιας μαζι με αλλους ανθρωπους δενεται με την φυση. Ουδεις ανθρωπος μπορει να απατηση την φυση. Στην αρχαιοελληνικη τραγωδια η απολλωνιος και η διονυσιακη μορφη ζωης συγχωνευονται σε μια κοινη μοναδα.

    Οι εποχες της δυτικης- και ανατολικης ρωμα’ι’κης αυτοκρατοριας, των αυτοκρατορων, του παπισμου, των μετακινησεων των λαων, του μεσαιωνα και των επιδημιων, υπηρξαν για τους ανθρωπους εποχες των καταστροφων, λεηλασιων και ολοκληρωτικων αφανισμων. Ο χριστιανισμος απο την αρχη της υπαρξης του ηταν μεχρι θανατου εχθρικος απεναντι στην αισθητικοτητα και τροφοδοτουσε το μισος κατα του πνευματος, της υπερηφανιας και της ανδρειας, μετατρεποντας τον κοσμο σε κοιλαδα των δακρυων μεταφερεν την σωτηρια αυτου στην αλλη ζωη. Δια της κυριαρχιας και λεηλασιας απο τους Ρωμαιους  ακολουθησε μια διαφορετικ διανομη της εργασιας απ’ οτι αυτη της κυριαρχιας των Ελληνων, δηλαδηκατα φυλο και ηλικια στην γεωργια, χειροτεχνια, στρατο κατοικων των πολεων και της περιφερειας. Εντος της κακομοιριας των κατοικων των πολεων ξεφυτρωσαν διαφορες θρησκειες που υποσχονταν μια καλυτερη ζωη στον αλλο κοσμο.

    Μετα την καταρρευση της ρωμα’ι’κης αυτοκρατοριας ελαβε χωρα για δευτερη και τελικη φορα, η μεγαλη κατανομη εργασιας, δηλαδη ο διαχωρισμος μεταξυ των κατοικων των πολεων και της επαρχιας και αυτων σε κυριαρχουντα κοινωνικα στρωματα και σε απο αυτα εξαρτωμενους κατοικους, σε «γνωριζοντες» (= κληρος) και «ασχετους» (= βεβηλους), χειροτεχνιτες, εμπορους, χωρικους, κυριαρχουντες (= διανομεις των προ’ι’οντων), σε διαταζοντες (= οικογενειες, επικεφαλεις συντεχνιων και συναφιων κ.α.). Για την πλεοψηφια των ανθρωπων στην κοιλαδα των δακρυων υποσχονταν ο θεος Γιαχβε των ιουδαιων και χριστιανων την αιωνια ευτυχια στην αλλη ζωη.

    Με την Αναγεννηση και τον Διαφωτισμο, δηλαδη με τον ξαναεντοπισμο των αρχαιοελληνικων αρετων, αξιων, αρχων και ιδανικων απεκτησαν ξανα οι ανθρωπινες κοινωνιες την δυναμικη τους. Η Αναγεννηση υπηρξε η εποχη της μεταβασης και της προσπαθειας μετατροπης της φεουδαρχικης κυριαρχιας σε αστικη. Υπηρξε και η μεταβατικη εποχη απο την χειροτεχνικη σε βιοτεχνικη και βιομηχανικη σειριακη, δηλαδη μαζικη παραγωγη και η εποχη της αποτυχιας δημιουργιας αστικων κοινωνιων. Παραλληλα αρχισε να ευρυνετα η απολυταρχια του 17 μ.Χ. αιωνα.

    Μετα την κατασταση αυτη ο ουμανισμος προετοιμασε στα τελη του 17 μ.Χ. αιωνα τον Διαφωτισμο (1638-1788 μ.Χ.). Η πνευματικη αυτη κινηση δημιουργηθηκε και στηριχθηκε απο την αστικη κοινωνικη ταξη με στοχο την απελευθερωση της κοινωνιας απο τα δογματα της  απολυταρχιας  και της χριστιανικης θρησκειας. Η κινηση αυτη απαιτουσε ελευθερια και ανεκτικοτητα στην διατυπωση της γνωμης και ειχεν ελπιδες για την επαναφορα των αρχαιοελληνικων αρετων, αξιων, αρχων και ιδανικων. Η προσωπικη ταση για ευτυχια οφειλεν να γινη η αρχη για την αρμονικη κοινη ζωη των λαων. Οπως ομως εδειξε η γαλλικη επανασταση (14.07.1789) οι ως ανω επιδειωξεις υπηρξαν ουτοπικες σε μια χωρα στην οποια ειχαν βαθεια ριζωσει η απολυταρχια και οι φεουδαρχικες δομες της κονωνιας. Σε μια τετοια χωρα τα συνθηματα περι ελευθεριας, ισοτητας και αδερφοτητας της μασονιας δεν απεδωσαν τα αναμενομενα.

    Η πραγματικοτητα ομως ειναι διαφορετικη. Οι ανθρωποι απο την φυση τους δεν μπορει να ειναι ισοι. Το πρωτο κακο της πραγματικοτητας ηταν οτι εδω και πολλα χρονια υπηρχε δημιουργημενη η ιδιοκτησια η οποια παρηγαγε πλουσιους και φτωχους ανθρωπους. Το δευτερο κακα της πραγματικοτητας δημιουργηθηκε απο την συγκροτιση των πλουσιων σε κυριαρχη ομαδα για να αποφευχθη η αλληλολεηλασια. Το τριτο κακο της πραγματικοτητας ηταν ο εκτροχιαζμος της εξουσιας. Αυτη δημιουργησε Κυριους και Σκλαβους, υποχρεωσεις και υποταγη. Ενω παντου γεννιοντνταν οι ανθρωποι ελευθεροι απανταχου στην Εσπερια ηταν σκλαβωμενοι!

    Η κατασταση αυτη εξ αναγκης οδηγησε επιταχυνομενα στις κοινωνικες αλλαγες του 18., 19. και 20. μ.Χ. αιωνα. Τα θεμελια για αυτες εθεσαν ο Μαρξ και ο Εγελος. Και οι δυο ομως ελαβαν τις βασικες θεσεις τους απο Αρχαιοελληνας. Ο Μαρξ δανειστηκε την ιδεα της προτεραιοτητας της υλης απο τους Γαλλους ματεριαλιστες του 18. μ.Χ. αιωνα. Αλλα και οι προηγουμενοι στοχαστες συμπεριλαμβανομενου και του Δημοκριτου την ειχαν διατυπωσει κατα διαφορετικο τροπο. Η ιδεα της αδιακοπης αλλαγης της πραγματικοτητας, η οποια προκαλειται απο την συγκρουση των ανομοιων, ονομασθηκε διαλεκτικη και διατυπωθηκε απο τον Εγελο, η ιδια ωστοσο ιδεα ειχε διατυπωθει κατα διαφορετικο τροπο απο τον Ηρακλειτο.

    Μετα την Γαλλικη επανασταση αρχισε, αλλα μονο φαινομενικα, παραλληλα με την εκστρατεια νικης του ουμανισμου και ορθολογισμου, της επιστημης, Τεχνολογιας και βιομηχανιας, να αποκτα το Μελλον την αξιολογη θεση του και να αντικαθιστα ο Ελληνας φιλοσοφος τον Ιουδαιο προφητη. Ολες αντιδραστικες προσπαθειες του χριστιανισμου να επιβαλη τον κοσμο της, της Μετα-Φυσικης, φανηκαν στην αρχη τουλαχιστον  ουτοπικες και σχιζοφρενικες. Η αισθηση της εξουσιας ομως ειναι ισχυρωτερη απο την ταση των ανθρωπων προς το καλυτερο.

    Αυτο μας το δειχνει ξεκαθαρα ο Νικολαος Μακιαβελλι (1469-1527 μ.Χ.) στο εργο του ο «Ηγεμονας». Με ποιο τροπο αποκταται και διατηρειται η εξουσια ηταν για τον Μακεβελλι ενα συγχρονο προβλημα της εποχης του και γιαυτο το ανιχνευσε εως τις ριζες του. Απο την ερευνα του αυτη ανεπτυξε συστηματικα την θεωρια του για την τεχνη της πολιτικης επικυριαρχιας, μια κρατικη φιλοσοφια για την αποκτηση και διατηρηση της εξουσιας. Η ιστορια του διεθνους πολιτικου σιωνισμου εως τις ημερες μας δειχνει, οπως και στις ημερες του Μακιαβελλι, οτι η επιτυχια για την αποκτηση και διατηρηση της εξουσιας βασιζεται στην δολιοτητα, στην προδοσια και σε τρομακτικες πραξεις.

    Πολιτικη και Ηθικη ειναι δυο ασυμβιβαστα πραγματα. Οποιος ενεργει πολιτικα, οφειλει να εκτελει ανηθικα πραγματα.  Το ψευδος, η απατη ακομη και η δολοφονια ειναι τα μεσα για την κατακτηση της εξουσιας, δηλαδη τα παντα εξαρτωνται απο την θεληση και αποφασιστικοτητα για εφαρμογη των ως ανω πραξεων. Ακομη και σημερα κατω απο τον μανδυα της δημοκρατικης διακυβερνησης στην Ε.Ε., η διακυβερνηση λαμβανει χωρα με επιβουλη τοσο στρατιωτικων οσο και οικονομικων μετρων (Μνημονια!) και οχι με βαση της αλληλεγγυης και της δικαιοσυνης. Γι’ αυτο αλλωστε η Ε.Ε. της σημερον ειναι η Ευρωπη των θυγατερων και υιων του Αβρααμ, δηλαδη μια Ψευδο-Ευρωπη! Ολα τα ολιγαργικα κρατη με τις ουτοπικες ιδεολογιες τους του 20. μ.Χ. αιωνα κατεληξαν με τους πολεμους στην καταστροφη τους, ενω οι ιδεολογιες τους παρεμειναν μεχρι σημερα ατοφιες. Ολοκληρος ο σημερινος ευρωπα’ι’κος πολιτισμος κινειται σημερα πανω σε μια γραμμη που οδηγει κατ’ ευθειας στην ολοκληρωτικη καταστροφη.

    Η ιστορια του 18., 19. και 20 μ.Χ. αιωνα ανεδυσε στην επιφανεια δυο χαρακτηριστικα στοιχεια-δημιουργηματα του, την «Παγκοσμιοποιηση» και την «απανθρωπη μονομερεια του ορθολογισμου». Το δευτερο στοιχειο δεν εχει καμμια σχεση με τον αρχαιοελληνικο «Λογο», δηλαδη με την υγειη Λογικη του Αριστοτελη.  Σε σχεση με την δυναμικη, για την υπερασπιση της ανθρωπινης ζωης, παουσιαζεται η υγειης Λογικη του Αριστοτελη ως σωτηρια στις σημερινες κυριαρχικες τασεις του κοσμου (κατακλυσμος σιωνιστικης κυριαρχικος!)

    Τα δυο ως ανω στοιχεια γεννηθηκαν μαζι και συνακολουθουν την σημερινη παραμορφωμενη πορεια του ευρωπα’ι’κου πνευματος. Η διαφορα με τον Ελληνισμο εγινε σημερα δραματικα ξεκαθαρη και βρισκεται στο οτι εγινε παραμορφωμενα η αναληξη της Λογικης του Αριστοτελη με απορριψη του διονυσιακου στοιχειου, του χαρακτηριστικου δηλαδη στοιχειου της ανθρωπινης φυσης. Απερριφθηκαν συνεπως απο το ευρωπα’ι’κο πνευμα οι επιθυμιες και τα αισθηματα, η ψυχη, δηλαδη η «υποκειμενικη πραγματικοτητα» των ανθρωπων, η οποια εχει μεσα της μια τεραστια δυναμικη.

    Οι αποψεις του Πλατωνα για ενα κρατος, στο οποιο ολοι οι πολιτες ειναι αδερφια και αλληλοαγαπιωνται μπορει να ενθουσιαζουν βρισκονται ομως μακρια απο την πραγματικοτητα. Στην Ευρωπη η πολιτικη μεταχειριζεται τους πολιτες της οπως αυτοι απο την φυση τους ειναι, δηλαδη ανισοι και χωρις αρετες, και απορριπτει την «υποκειμενικη ανθρωπινη πραγματικοτηα». Τα παντα μεταμορφωνονται σε επιστημη, τεχνολογια και στην καλυψη καποιων αναγκων. Με τον τροπο αυτο αναγκαστικα πλεον μεταβαλλεται στην πραγματικοτητα και η ανθρωπινη ζωη σε απανθρωπη και ας διατυμπανιζεται το αντιθετο!

    Ο Μπολσεβισμος ριχθηκε απο την ετσι ονομασθεισα παγκοσμια ελιτ ανευ αντικαταστασης στα παλιοσιδερα ετσι ωστε σημερα ουδεις να ομιλη για την παγκοσμια επικρατιση του. Με το τελος της Σοβιετικης Ενωσης σημανε και το τελος του ψυχρου πολεμου, ενω η εξελιξη της τεχνολογιας επιταχυνε τις τασεις για παγκοσμιοποιηση. Ο κοσμος μας μεταβληθηκε και θα μεταβληθει ακομη περισσοτερο σε μια μεγαλη «Αγορα» με ζωνες διαφορετικου βαρους και κεκλιμενων οικονομικων επιπεδων με την απατηλη ελπιδα ισοσκελισης αυτων απο την νεοφιλελευθερη οικονομια.

    Η ισοσκελιση αυτη αποτελει ενα παραμυθι για τις χιλιες και μια νυχτα, που σημαινει οτι τα κεκλιμενα οικονομικα επιπεδα θα λαμβανουν ολοενα και μεγαλυτερη κλιση! Με αλλα λογια  Η υγειης Λογικη του Αριστοελει διαθετει δυο διαφορετικες πλευρες. Απο την μια πλευρα της στεκεται οτι γινεται ευνοητα κατανοητο απο τους ανθρωπους και απο την αλλη πλευρα βρισκονται αυτα που ειναι  δυσκολα κατανοητα και καλυμενα. Σε μια αιωνια κυκλοφορια, στην οποια το Παλαιο και το Νεο μετακινουνται συνεχως και εν γνωση και εν αγνωσια, μεταβαλλεται και ο οριζοντας του αυτονοητου οπως σε ενα δυναμικο συστημα. Μια υγειης ανθρωπινη Λογικη  δεν αντιπροσωπευει μια αδιαταραχη αληθεια με αμεταβλητη ισχυ, αλλα κατεχει αναλογα με την κοινωνια, εποχη και πολιτισμο, τα δικα της χαρακτηριστικα. Εαν με τα δεδομενα αυτα οι συνδεδεμενες προδιαγραφες και αξιες διαταραχθουν, δημιουργουνται ανασφαλειες και ευαισθειτες κρισεις.

    Σε εποχες Αλλαγων οπως στην παρουσα, δεν αρκουν πλεον οι παλαιες εμπειρικες γνωσεις για να αντιμετωπισθουν θετικα οι προκλησεις της ανθρωποτητας απο το 2017 και μετα. Οι πολιτικοι, ιδεολογικοι και θρησκευτικοι ταφροι που υπαρχουν σε πολλες περιοχες σημερα στον πλανητη μας, ως φαινομενικα αγεφυρωτοι, επιβαλλουν μικρα βηματα προοδου προς  μια τελικη  συγκλιση για την ολοκληρωμενη παγκοσμιοποιηση. Μια τετοια στρατηγικη δεν θα εμποδισει την εξελιξη της επιστημης, οικονομιας, τεχνολογιας κ.α. θετικων εξελιξεων και θα μπορουσε να επιβαλει ανθρωπινα σημεια αναφορας που θα διευκολυναν προς το καλυτερο την επιτευξη των στρατηγικων στοχων.

    Υπο καθαρα οπτικη οικονομικη γωνια, ο ανθρωπος αποτελειται απο ενα μιγμα αναγκων και επιθυμιων! Ειναι αναγκασμενος να αναπνεη, να τρωη, να πινη και να κοιμαται, και υπαρχουν βιολογικες προ’υ’ποθεσεις για την υπαρξη του. Ολα τα ως ανω για εναν ανθρωπο δεν αποτελουν προβλημα. Για ενα σημερινο παγκοσμιο πληθυσμο ομως των περιπου 7,4 δισεκατομμυρια ατομα προκυπτει μια ελαχιστη ολικη αναγκη της ανθρωποτητας, εντος των δυνατοτητων που μπορει να προσφερη ο πλανητης μας. Ο ανθρωπος ομως δεν εχει μονο αναγκες εχει και επιθυμιες και ενω οι βιολογικες του αναγκες ειναι σταθερα μεγεθη οι επιθυμιες του μανιπουλαρονται και εινα ανευ οριων. Οι αναγκες και επιθυμιες πολλαπλασιαζομενες με την ανθρωποτητα δινουν το αθροισμα των αναγκων στον πλανητη μας. Η προσφορα αντιθετως αποτελειται απο τρεις αλλους κυριους παραγοντες και δη πρωτογονος προσφορα χωρις να κοστιζη της ανεξεπεργαστης φυσης, ανθρωπινη παραγωγη, δηλαδη μανιπουλαρισμα και διανομη, δηλαδη εμποριο.

    Εαν μεταβαλλεται παντοτε η αριστερη πλευρα της ως ανω εξισωσης, δηλαδη οι Αναγκες, οι Επιθυμιες ‘η ο Αριθμος του πληθυσμου, οφειλει να μεταβαλλεται αντιστοιχα και η δεξια πλευρα της ως ανω εξισωσης ‘η αντιστροφα και αυτος ο ισοσκελισμος της ως εξισωσης ονομαζεται «Παγκοσμια Οικονομια». Οταν δεν επιτυγχανεται ο ισοσκελισμος δημιουργειται τοτε μια παγκοσμια οικονομικη κριση και εαν αυτη δεν λυθει, δημιουργειται το Χαος.

    Ηδη απο το 2017 θα αρχισει σιγα σιγα να προετοιμαζεται το Χαος οπως το σχεδιασε η ετσι ονομασθεισα παγκοσμια ελιτ, δηλαδη οι ιδιωτες Μεγιστανοι του χρηματος! Για τους ως ανω λογους αποκτα ιδιαιτερο ενδιαφερον η ερωτιση εως ποιο σημειο μπορει να αυξηθη ο γηινος πληθυσμος; Στον τομεα αυτο της δημογραφιας υπαρχουν πολλες αποψεις (2) αλλα καμμια ικανοποιητικη προβλεψη δηλαδη απαντιση.

    Η επιφανεια του πλανητη Γη ειναι περιπου 510 εκατομμυρια τετραγωνικα χιλιομετρα. Απο αυτα το περιπου 30 % (150 εκατομμυρια τετραγωνικα χιλιομετρα) ειναι στερεα. Απο αυτα παλι το 1/10 (13,5 εκατομμυρια τετραγωνικα χιλιομετρα) καλλιεργειται. Η ως ανω γηινη επιφανεια μοιραζεται σημερα απο 192 κρατη στα οποια ζουν 2.000 περιπου λαοι με ενα πληθυσμο 7,4 δισεκατομμυριων ανθρωπων. Κατα τις προγνωσεις (2)  χωρις παγκοσμιους πολεμους και επιδημιες ο ανθρωπινος πληθυσμος το 2030 μΧ. θα μετρα 9,03 δισεκατομμυρια και το 2100 μ.Χ. 11,25 δισεκατομμυρια ανθρωπους  Για να ζηση ενας ανθρωπος χρειαζεται ημερησιως τροφη των 2420 Κcal. Συνεπως οι  ολικες αναγκες σε τροφη ημερησιως ειναι για τον σημερινο πληθυσμο της Γης 17,91 δισεκατομμυρια Κcal και για το 2030 μ.Χ. 21,84 δισεκατομμυρια Kcal ενω αυτες για το 2100 μ.Χ. υπολογιζονται με 27,22 δισεκατομμυρια Kcal.

    Οι αναγκες αυτες διατροφης των ανθρωπων θα μπορουσαν να καλυφθουν εαν αυξανονταν σημαντικα η καλλιεργεισιμη γηινη επιφανεια, εκμεταλλευονταν καλυτερα ο θαλάσσιος πλουτος διατροφης, κυριευοντα μεγαλο μερος της επιφανειας του θαλασσιου βυθου για καλλιεργεια (3, 4, 5), αυξανονταν η υδρπονια, αυξανονταν η παραγωγη συνθετικων ειδων διατροφης και για την καλυψη των αναγκων των ανθρωπων με ποσιμο νερο δραστηριοποιουνταν σε παγκοσμια κλιμακα η παραγωγη ποσιμου νερου δια ξαλμυρισμα αλμυρου νερου. Οι ολικες ποσοτητες νερου της Υδροσφαιρας υπολογιζονται με 1,33 δισεκατομμυρια κυβικα χιλιομετρα. Απο αυτες το 97 % (1,29 δισεκατομμυρια κυβικα χιλιομετρα) ειναι αλμυρο νερο και μονο το 3 % (40 εκατομμυρια κυβικα χιλιομετρα) γλυκο νερο. Απο την ποσοτητα αυτη γλυκου νερου βρισκονται 1,49 εκατομμυρια κυβικα χιλιομετρα σε λιμνες, ποταμους και σε αλλουσ αποθεματικους σχηματισμους και 40.000 κυβικα χιλιομετρα σε μοργη νεφων ‘η ατμων στην γηινη ατμοσφαιρα. Το υπολοιπο των 38,52 εκατομμυριων κυβικων χιλιομετρων βρισκεται ως παγοι στην Ανταρκτικη (36 εκατομμυρια κυβικα χιλιομετρα) και στην Γριλανδια (2,52 εκατομμυρια κυβικα χιλιομετρα).

    Περισσοτεροι των 1,5 δισεκατομμυριων ανθρωποι δεν εχουν καμμια προσβαση σε ποσιμο νερο και 2,5 δισεκατομμυρια ανθρωπου στερουνται υγειονομικα μεσα για τις αναγκες τους. Καθε χρονο πεθαινουν περισσοτερα απο 5 εκατομμυρια ανθρωποι απο αρρωστιες που οφειλονται στην ελλειψη ποσιμου νερου. Μονο λιγες χωρες ελεγχουν σημερα το 60 % των αποθεματων ποσιμου νερου. Η Ασια με το 60 % του παγκοσμιου πληθυσμου ελεγχει το 30 % των γηινων αποθεματων ποσιμου νερου.

    Σχετικα βεβαιο σημερα ειναι, οτι οι περιβαλλοντικες συνθηκες του πλανη μας χειροτερευουν, η θαλασσια επιφανεια ανερχεται παλι οπως πολλες φορες γινονταν σε παλαιες γεωλογικες εποχες, το εδαφος της στερεας διαβρωνεται και οι εποχες ανομβριας μεγαλωνουν. Στις γηινες ζωνες ανομβριας οι αναγκες για ποσιμο νερο θα αυξανονται δραματικα με αποτελεσμα κοινωνικων πολιτικων αναταραχων. Οι επομενοι τοπικοι πολεμοι θα γινονται για το γλυκο νερο.. Οπως μας το τονιζει με παραπανησιο θρασσος ο πρωην συμβουλος ασφαλειας των προεδρων των ΗΠΑ Jimmy Carter και Barak Obama, Zbigniew Brzezinski, στο Βιβλιο του «Μεταξυ δυο χρονικες Εποχες» (6), οι ΗΠΑ θα μανιπουλαρουν σε λιγο τις επικρατουσες καιρικες συνθηκεσ  με την τεχνολογια που εχουν αναπτυξει για την διεξαγωγη μυστικων πολεμων. Θα χρησιμοποιουνται σε χωρες που αρνουνται να γονατισουν στην κυριαρχια των ΗΠΑ, μεθοδοι επιδρασης των καιρικων συνθηκων για την δημιουργια αμβροσιας. Τετοια σεναρια του τρομου στολιζονται πολυτροπα αναλογα για ποια περιοχη και για ποια χωρα προκειται.

    Η ζωη ενος ανθρωπου τελειωνει φυσιολογικα λογω ηλικιας ‘η προωρα λογω προβληματων διατροφης, κλιματικων λογων, ασθενειων, δολοφονια απο ζωα ‘η ανθρωπους. Αναλογες καταστασεις ισχυουν και για την ανθρωπινη κοινωνια ως συνολο.Κοσμικα ‘η βιολογικα αιτια μπορουν να θεσουν την ζωη σε ενα φυσιολογικο τελος με εξαφανιση των δυνατοτητων υπαρξης της. Μπορει να εμφανισθη και ενας εκφυλισμος του ανθρωπινου ειδους. Ενα φυσιολογικο τελος δημιουργειται αυτοματα σε περιπου 5 δισεκατομμυρια χρονια απο την μετατροπη του Ηλιου σε ενα κοκκινο γιγαντα, δηλαδη με δημιοργια γηινων θερμοκρασιων που κανουν την υπαρξη της ανθρωπινης ζωης αδυνατη.

    Τι ειδους αναλογιες μπορει να υπαρξουν για μια προωρη εξαφανιση της ανθρωπινης ζωης; Η πεινα και οι ασθενειες  ως αιτια εξαφανισης της ανθρωπινης ζωης στον πλανητη μας αποκλειονται. Διαφορετικη ειναι η αναλογια με ατυχηματα και αυτοκτονιες που μπορουν να τελειωσουν την ανθρωπινη υπαρξη. Ψυχοπαθεις στρατωτικοι και πολιτικοι των πυρηνικων δυναμεων που κατεχουν εξουσια μπορουν να θεσουν ξαφνικα ενα τελος στην ανθρωπινη γηινη ζωη. Δυστυχως ολοκληρος η πυραμιδα της ετσι ονομασθεισης παγκοσμιας ελιτ ειναι γεματη με τετοιους ψυχοπαθεις. Οι τασεις αυτες θα γινουν το 2017 ιδιαιτερα εμφανεις. Ειδικα ο κινδυνος αυτος κρυβεται στις ιδιες τις κοινωνιες των δηθεν ανεπτυγμενων μεγαλων δυναμεων που κατεχουν πυρηνικα οπλα. Οι πολυστρωματικες αυτες κοινωνιες ειναι ποιο ευκολα να γινουν θυματα μιας «Ανωμαλιας» ενος ψυχοπαθους στρατιωτικου απ’ οτι οι λιγωτερο αναπτυγμενες κοινωνιες χωρις πυρηνικα οπλα. Το μακελειο μπορει να αρχιση σχεδον απο το τιποτε….

    Εκ των ως ανω προκυπτει, οτι το μακροχρονιο παγκοσμιο προβλήμα κρυβεται στο γεγονος της αναγκης ισοσκελισης των Επιθυμιων των ανθρωπων παγκοσμια με τις πραγματικες Αναγκες επιβιωσης η οποια θα εξασφαλιζεν την συμβιωση και επιβιωση των ανθρωπων. Ξεπερνα τα ορια της ανθρωπινης φαντασιας για την τυχων ανυπαρξια της ανθρωπινης ζωης στον πλανητη Γη λογω της Ψυχοπαθειας ορισμενων διαστραβλωμενων ανθρωπων, ενω ο πλανητης  αυτος θα συνεχιζει να περιφερεται γυρω απο τον Ηλιο και τα αστερια να φωτιζουν χωρις να παρακολουθουνται απο μορφες ζωης με νοημοσυνη. Το καπιταλικο ληστρικο οικονομικο συστημα εργαζεται εντατικα για μετατροπη του πλανητη Γη απο το 2017 και μετα σε μια «Τεραστια Αγορα υπερχρεωμενων κρατων» γνωριζοντας οτι κατι τετοιο επιτυγχανεται, μονο με ενα νεο παγκοσμιο πολεμο. Το οικονομικο αυτο παγκοσμιο συστημα κατευθυνεται απο Ψυχοπαθεις, που αγνοουν οτι ο πολεμος δεν κατευθυνεται απο φυσικους νομους. Οι Ψυχοπαθεις αυτοι παρανοησαν τον Ηρακλειτο! Αυτος διακηρυσσοντας με το αποσπασμα 53 οτι ο «πολεμος παντων πατηρ εστι» δεν ενοουσε τον πολεμο καθ’ εαυτον, αλλα την εκτιμηση της εργασιας του αγωνος ως δημιουργικο παρταγοντα που για τους Ελληνας υπηρξε αξιωμα.

    Ο καθημερινος αγωνας σε ολους τους τομεις της ανθρωπινης δραστηριοτητας ειναι αυτος που οδηγει προς τα ανω. Φυσικη κατασταση για τον ανθρωπο ειναι η παλη. Οχι μονο οι ως ανω Ψυχοπαθεις παρανοησαν τον Ηρακλειτο, δεν διαβασαν καν την προφητεια του «οι δε πολλοι κεκορηνται οκωσπερ κτηνεα» δηλαδη οτι οι πολλοι ικανοποιουνται οταν χορταινουν, οπως τα κτηνη. Για τον λογο αυτον πρεπει να τεθη ενα οριστικο τερμα στην λεηλασια των λαων απο μια δολοφονικη μειονοτητα. Μονο ετσι θα μπορουσαν παγκοσμια να ικανοποιηθουν πρωτα οι «Αναγκες» των ανθρωπων προτου ελθει και σειρα των «Επιθυμιων». Με τον τροπο αυτο δεν θα ηταν μεγαλο προβλημα να ικανοποιθη πρωτα η πεινα των πληθυσμων που πεινουν και να εξασφαλιστη ο βασικος εφοδιασμος των ανθρωπων του πλανητη μας. Σε οτι αφορα τον γηινο ολικο πληθυσμο δεν μπορει αυτος να αυξανεται ανενοχλητα εσαει διασπωντας καθε ισοσκελισμο.

    Στις ημερες μας ζει η ανθρωποτητα σε κρισιμες, και πολυ σκληρες στιγμες κατα τις οποιας μια παλαια ταξη πραγματων πεθαινει και μεσα απο το αιμα ξεπηδα μια ακομη ποιο επικινδυνη νεα ταξη πραγματων. Παρ’ ολα αυτα καμμια νεα κατασταση δεν ειναι στην πραγματικοτητα τελειως νεα, διοτι τοσο η Νεα οσο και η Παλαια κατασταση περικλειονται απο τις συγκεντρωθεισες εμπειριες χιλιετιων. Οποιος ομως πιστευει οτι η «Σωτηρια» προκειται να προελθει απο την Νεα κατασταση πρεπει να ειναι πνευματικα καθυστερημενος! Ο Αγωνας των δυο αιωνιων αντιπαλων θα συνεχισθει και μετα το ετος 2016…                        

    Οι Ελληνες, η Ελληνικη φυλη και προ του κατακλυσμου του Ωγυγου και την καταβυθιση της Αιγη’ι’δος, δηλαδη ανεκαθεν και απο την εποχη εμφανισης του πρωτανθρωπου υπηρξε η φυλη αυτη που εζησε και ζη αδιαταραχτα και χωρις να εκριζωθη ‘η να αλλοιωθη στον ιδιο χωρο στον οποιο και σημερα στα τελη του ετους 2016 υπαρχει και ευρισκεται! Εαν οι σημερινοι Ρωμιοι ενστερνισθουν το ηθικον, δηλαδη τον χωρο συμπεριφορας, το επιστημονικο, δηλαδη τον χωρο γνωσης, που ειναι οι κυριοι χωροι της Ελληνικοτητας και του Ελληνισμου θα πραγματοποιησουν τα τοσο απαραιτητα αλματα εθνικης ανοδου.

    Το προβλημα των Ρωμιων συνεπως σημερα ειναι το πως θα ξαναγινουν Ελληνες! Οι σημερινοι Ρωμιοι εξουσιαστες πασης κομματικης αποχρωσης εκ του Κολεγιου Αθηνων, εξυπηρετουν αποκλειστικα ξενους και δολιους σκοπους που αποβλεπουν στην μειωση και υποβαθμιση της αρχαιας Ελληνικης επιστημης και εις τον αφανισμο του Ελληνισμου παραποιωντας και διαστραβλενωντας διαφοροτροπα την πραγματικοτητα, την αληθεια και την ιστορια. Μονο οι εξοντωση αυτων θα εχει σωτηρια αποτελεσματα!

    Βιβλιογραφια

    1. Τσατσομοιρος Η., Ιστορια γενεσεως της ελληνικης γλωσσας, Δαυλος 2004
    2. Birg H., Die Demographische Zeitwende, Spektrum der Wissenschaft Jan. 17/1989, S. 41-49
    3. Chaziteodorou G., Die Eroberung des Meeresbodens, Bergbau 12/1988, SW. 533-540
    4. Chaziteodorou G., Energieperspektiven der Welt von Morgen, Bergbau 3/1994, S. 113-11
    5. Χατζηθεοδωρου Γ., Η Φωτια των Θεων, Δαυλος/Αθηνα, αρ. 290, Απριλιος 2000, σ. 19709-19712
    6. Κουτρουβελης Κ., Η γιγαντιαια Αραχνη των Ραδιοκυματων, Δαυλος/Αθηνα, αρ. 307, Νοεμβριος 2007, σ. 21445-21460

    PD Dr.-Ing. Georg Chaziteodorou
    Bleibergweg 114, D-40885 Ratingen
    Tel.+Fax: 0040 2102 32513
    E-Mail: chaziteo@t-online.de
    24.12.2016

    Einen Kommentar schreiben / Γράψτε ένα σχόλιο

    Kommentar

    kachelmannwetter.com