Ή στραβός είναι ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε
25.04.2024
  • Allgemein
  • Diktatur/Δικτατορία
  • Brain Drain
  • Balkan/Βαλκάνια
  • Bücher/Βιβλια
  • Medien/Μαζικά Μέσα
  • Minderheiten, Migranten/Μειονότητες, Μετανάστες
  • Kriege, Flüchtlinge/Πόλεμοι, Φυγάδες
  • Sprache/Γλώσσα
  • Gesellschaft, Meinung/Κοινωνία, Γνώμη
  • Nationalismus/Εθνικισμοί
  • Thema/Θέμα
  • Termine/Εκδηλώσεις
  • Geopolitik/Γεωπολιτική
  • Politik/Πολιτική
  • Terrorismus/Τρομοκρατία
  • FalseFlagOps/Επιχ. με ψευδή σημαία
  • Hellas-EU/Ελλάδα-Ε.Ε.
  • Wirtschaft-Finanzen/Οικονομία-Οικονομικά
  • Religion/Θρησκεία
  • Geschichte/Ιστορία
  • Umwelt/Περιβάλλον
  • Korruption/Διαφθορά
  • Reisen/Ταξιδιωτικά
  • Musik/Μουσική
  • Kunst/Τέχνη, Λογοτεχνία
  • Küche/Κουζίνα
  • kachelmannwetter.com
    Εδω διαβαζετε τις καινουργιες  ελληνικες και γερμανικες εφημεριδες
    Hier lesen Sie  griechische  und deutsche Zeitungen 

    Για να τα κονομησουν, θα πουλαγαν και τη μανα τους

    Δρ. Εμμανουηλ Σαριδης

    Σε κυβερνηση και τοπικη αυτοδιοικηση κυριαρχουν ανικανοι, απληστοι και διεφθαρμενοι. Οπως παραδειγματος χαριν στον Δημο Κεραμωτης και στην Νομαρχια Καβαλας, οπου με την ανοχη τους καταστρεφεται η ευφορη πεδιαδα της Χρυσουπολεως και ο ανθους τουρισμος της περιοχης

     

    Εισαγωγη 

    Οι αμμοληψιες απο την πεδιαδα της Χρυσουπολης, τεινουν να μετατρεψουν την ευφορη αυτη περιοχη σε ερημο. Διοτι δεν ειναι αμμος, αυτο που παρανομα φορτωνουν μερα-νυχτα τα φορτηγα στα τεραστια πλοια που περιμενουν στο λιμανι της Κεραμωτης για να τον μεταφερουν σε καποιες περιοχες της Νοτιου Ελλαδος, αλλα ευφορη γη, το χωμα που παραγει τα περιφημα σπαραγγια του Νεστου, τα κηπευτικα, ρυζι, καλαμποκι και καθε ειδους αλλα γεωργικα προιοντα. Αν συνεχιστει αυτο το εγκλημα, η πεδιαδα της Χρυσουπολης θα εχει σε μερικα χρονια ερημοποιηθει (1).

    Στο αρθρο που ακολουθει, θα ασχοληθω με το θεμα αυτο, που καθε φορα που επισκεπτομαι την Κεραμωτη για διακοπες με στενοχωρει αφανταστα. Θα αναφερω δε υπευθυνους και ονοματα, και θα τους ζητησω, ακομη μια φορα, επισημως, να σταματησουν αμεσως την καταστροφη της ιδιαιτερης μου πατριδας. Φτανει πια, καποτε θα πρεπει να δοθει τελος στην συντελουμενη καταστροφη και να σταματησει η απληστια και διαφθορα της τοπικης αυτοδιοικησης. Που θα μπορουσε να ηταν το πρωτο θεμα στους κουφιους λογους που εκφωνουν αυτο τον καιρο οι πολιτικοι απο τα μπαλκονια των ξενοδοχειων και η αιτηση των πολιτων που τους ζητωκραυγαζουν σειοντας τις πλαστικες σημαιες που τους δωσανε στο χερι, αποχαυνομενοι απο τις καθε ειδους σαχλαμαρες για τομες και και υποσχεσεις για παροχες που τους πλασαρουν. Δυστυχως ομως η προεκλογικοι λογοι προβλεπουν μονο την επαναληψη των τετριμμενων λογων των αρχηγων και την οχλαγωγια των συγκεντρωθεντων, κλακαδορων και μη.

    Η αποβλακωση αυτη του „ψηφοφορου“ και η απληστια και διαφθορα που επικρατει παντου στην Ελλαδα, προερχονται απο την λεγομενη περιρρεουσα πολιτικη και κοινωνικη ατμοσφαιρα που δημιουργουν η συνεχης αντιπαραθεση των πολιτικων κομματων και η δημοσιογραφια της καταστροφης απο τα Μαζικα Μεσα Ενημερωσεως (ΜΜΕ). Τα οποια τυποις μονο θα μπορουσαν να χαρακτηρισθουν σαν ελληνικα, οντας στην πραγματικοτητα τα His Masters Voice της Δυσεως, η οποια τους εχει αναθεσει τον ρολο της δημιουργιας πολιτικης και κοινωνικης αναταραχης για το μπλοκαρισμα των εθνικων δυναμεων, απαραιτητο για τον ελεγχο και την επιθυμητη κατευθυνση της χωρας στα γεωστρατηγικα της σχεδια (2).

    Εκλογες! Εκλογες! Πολιτικη μυωπια η ψυχολογικος αυνανισμος;

    Ας μου επιτραπει να δωσω ενα ασυνειθιστο παραδειγμα του ψυχισμου που εχει δημιουργησει αυτη η νοσηρη κατασταση στον Ελληνα και μας εχει παγιδευσει σαν λαό σ’ εναν circulus vitiosus, τον φαύλο της αεναης αλληλοδιαδοχης μιας σχετικα συντομης προεκλογικης, απο μια μετεκλογικη περιοδο. Προκειται για κεινο το μικρο χρονικο διαστημα, που ο Ελληνας ξυπναει απο την καθημερινη μιζερια και γκρινια, και καταλαμβανεται απο μια προεκλογικη „ευφορια“, οπως αυτη που ζουμε σημερα, και η οποια, φευ, τελειωνει με την ανακοινωση των εκλογικων αποτελεσματων. Οποτε ολα επιστρεφουν στην προ των εκλογων κατασταση. Τον φαυλο αυτο κυκλο στην πολιτικη ζωη της Ελλαδος, τον παρομοιαζω εδω με την ψυχο-σεξουαλικη κατασταση που προηγειται και επεται του αυνανισμου.

    Ζωντας απο το 1960 στη Γερμανια, συμβαινει πολλες φορες να με ρωτησει καποιος σε μια παρεα απο που καταγομαι (παρα τα πολυ καλα γερμανικα μου, η γλωσσα δεν αλλαζει ποτε τελειως!). Οταν λοιπον του απαντησω, οτι ειμαι απο την Ελλαδα, θα ακουσω πρωτα, „α, μια πολυ ωμορφη χωρα η Ελλαδα“ και μετα, με χασκογελα και υψομενο τονο φωνης, „μαλακα!, μαλακα!“. Ειναι η λεξη που ακουγε συνεχως οταν ειχε ερθει στην Ελλαδα και αυτη που του τυπωθηκε. Ειμαστε λοιπον μαλακες; Και τη σχεση εχει η ερωτηση αυτη με το σημερινο αρθρο μου, που ασχολειται με το συμπλεγμα της απληστιας, διαφθορας και ανικανοτητας του Ελληνα; Εχει, εχει, θα το δουμε αμεσως, λιγη υπομονη. Ας δουμε ομως πρωτα τον ορισμο των λεξεων μαλακας και μαλακια.

    Κατα την ελληνικη Wikipedia μαλακια η αυνανισμός „είναι η διέγερση των γεννητικών οργάνων με στόχο την πρόκληση ηδονής, οργασμού και ικανοποίησης της γενετήσιας ορμής χωρίς συνουσία με άλλο άτομο“. Κατα το ιδιο λεξικο η λεξη μαλακας χρησιμοποιειται και μεταφορικά, „μεταξύ φίλων, θεωρείται συνήθως πειρακτικός χαιρετισμός, οικεία προσφώνηση ή ελαφριά προσβολή, οταν ομως απευθύνεται σε έναν άγνωστο, θεωρείται τις περισσότερες φορές βαριά βρισιά“, παίρνει την σημασία του „ηλίθιου“ ή του „ανίκανου“ και δηλώνει αγανάκτηση.“ Η λεξη τοτε ορίζει „το άτομο, που χωρίς να χρησιμοποιεί την κοινή λογική, επαναλαμβάνει ξανά και ξανά τα ίδια λάθη, ενώ ταυτοχρόνως διατηρεί στο ακέραιο την αίσθηση, ότι είναι σωστός“. Γενικά δε περιγράφει „την αντίθεση στην κοινή λογική, την βλακεία.“

    Επιστρεφοντας στην προεκλογικη περιοδο, που εδω και καιρο βρισκεται σε εξαρση, θα μπορουσαμε να παρομοιασουμε τα αποτελεσματα των εμπρηστικων λογων των πολιτικων και της παρομοιου χαρακτηρα ειδησεογραφιας των ΜΜΕ σαν την αισθησιακη διεγερση που προηγειται του αυνανισμου: Οσο αυξανονται οι κατηγοριες εναντιον του αντιπαλου και παραλληλα οι πληθωρικες υποσχεσεις για αλλαγη, για κυβερνηση του λαου η για παροχες και λεφτα σε ολους και οι αλαλαγμοι των „διατεταγμενων“ με τις πλαστικες σημαιες, οσο εντονωτερες οι κοκορομαχιες και οι θεατρινισμοι των πολιτικων στα τηλεπαραθυρα και τα στρογγυλα τραπεζια, το ριγος απο το αναμενομενο Debate στην τηλεοραση και η αγωνια για το προεκλογικο βαρομετρο, τοσο μεγαλυτερη και η παραγωγη της τεστοστερονης, η αυξηση των ερυθρών αιμοσφαιρίων, η λίμπιντο και η ηδονη των „ψηφοφορων“. Με αποκορυφωμα την εκτονωση την μερα των εκλογων και – αμεσως μετα – την ψυχικη καταπτωση που διαδεχεται το „αδειασμα“, ιδιαιτερα οταν το κοπαδι των ψηφοφορων εχει συνειδητοποισει, οτι τιποτε δεν αλλαξε, το ιδιο φτου κι’ απ’ την αρχη, η ιδια στασιμοτητα και η ιδια – ισως και χειροτερη – καθημερινοτητα μιζερια.

    Οι βλαβερες συνεπειες των συχνων εκλογων

    Οσο το υψος, αλλο τοσο το βαθος, αυτα ειναι νομοι της φυσεως. Και οσο συχνοτερη η διαδοχη του υψους απο το βαθος, τοσο ουτοπικη θα παραμενει και η εξισορροπηση του πολιτικου μας βιου και το ξεκινημα για μια νεα Ελλαδα. Την αισθησιακη διεγερση του Ελληνα „στη δίνη του σκηνοθετημένου τελετουργικού, στη θορυβώδη κομματική κλάκα, στη συνθηματολογία και τα λεκτικά πυροτεχνήματα“ κομματων και αρχηγων (3) θα εξακολουθησει να διαδεχεται η πολιτικη αντιπαραθεση, οι καθημερινες διαδηλωσεις, οι εμπρησμοι κτιριων και οι καταληψεις πανεπιστημιων, η πολωση και το μπλοκαρισμα των πολιτικων και κοινωνικων δυναμεων. Και η Λερναια Υδρα της διαφθορας.

    Βλαβερες συνεπειες εχει ομως και η „προεκλογική μεσοβασιλεία της κρατικής παραλυσίας“, η ακυβερνησια, που η κυρια Παπαρήγα αποκαλει „παραμύθι και μπαμπούλα“. Ουτε παραμυθι, ουτε μπαμπουλας ειναι η αναστολή της εφαρμογής σημαντικών νομοθετημάτων, που είχαν εξαγγελθεί από την κυβέρνηση αλλά δεν είχαν ψηφιστεί ακομη από τη Βουλή, το παγωμα – και μετα τις εκλογες – η επαναδιαπραγματευση και η αναθεωρηση αλλων απο την νεα κυβερνηση.

    Παραδειγματα. Κατα την τρεχουσα προεκλογικη περιοδο μπηκαν στις „καλενδες„ στο „ψυγειο“ η στην „κατάψυξη“ (η γλωσσα μας ειναι πλουσια, ε, κατι ειναι κι’ αυτο!) οι ρυθμισεις για την απόσυρση περίπου 1.500.000 παλαιών Ι.Χ. αυτοκινήτων, για την καταβολή του ΦΠΑ σε δόσεις απο εκατοντάδες χιλιάδες επιχειρήσεις και το “πάγωμα” των πλειστηριασμών για χρέη από τραπεζικά δάνεια… Στον “αέρα” βρίσκεται και το εγχείρημα της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Οικονομίας να εισπράξει το ενιαίο τέλος ακινήτων (ΕΤΑΚ) από περίπου 300.000 ιδιοκτήτες ακινήτων για το έτος 2008, από το σύνολο των 2,5 εκατομμυρίων υπόχρεων για το έτος 2009“ (4).

    Στις „ελληνικές καλένδες“ παραπέμπονται „επτά μεγάλα deals, κυρίως ιδιωτικοποιήσεις και αναθέσεις δημοσίων έργων, που είχαν δρομολογηθεί αλλά δεν ολοκληρώθηκαν. Δημόσιες επιχειρήσεις που είχαν μπει σε τροχιά ιδιωτικοποιήσεων, μεγάλα έργα υποδομών, μεγάλες προμήθειες και επενδύσεις του δημόσιου τομέα της οικονομίας και ειδικά των μεγάλων ΔΕΚΟ.. . η πώληση σε στρατηγικό επενδυτή του 23% της ΕΥΑΘ και η ιδιωτικοποίηση της Δημόσιας Επιχείρησης Παροχής Αερίου (ΔΕΠΑ).. . η ιδιωτικοποίηση του Καζίνο της Πάρνηθας, όπου το Ελληνικό Δημόσιο κατέχει το 51% των μετοχών.. . Στο «ψυγείο» και οι ιδιωτικοποιήσεις της Λάρκο και των Φωσφορικών Λιπασμάτων, όπου το Δημόσιο μέσω της ΔΕΠΑ ελέγχει το 33,1%.. Σε ανατροπή οδηγούνται και τα σχέδια της κυβέρνησης να πωλήσει στην Deutsche Τelecom ένα επιπλέον ποσοστό 10%, από το 20% που κατέχει ακομη στον ΟΤΕ.. Στασιμοτητα και στα μεγάλα αυτοχρηματοδοτούμενα, οπως οι επεκτάσεις της Αττικής Οδού (5).
    Κακα μαντατα και για πολλές νομοθετικές ρυθμίσεις με κοινωνικό αντίκτυπο, που είχαν εξαγγελθεί από τον υπουργό Δικαιοσύνης Ν. Δένδια και έμειναν στον «αέρα», ενώ στις προθέσεις παρέμειναν και οι σχεδιασμοί για την αλλαγή του πλαισίου διερεύνησης ποινικών ευθυνών υπουργών. Στα «χαρτιά» και η ενίσχυση του ρόλου του εισαγγελέα Περιβάλλοντος, όπως και η αυστηρή εποπτεία των καμένων δασικών εκτάσεων με τη λήψη αεροφωτογραφιών, οι οποίες θα αποστέλλονταν κάθε μήνα στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, ώστε να διαπιστώνεται άμεσα οποιαδήποτε αλλαγή στο περιβάλλον. Στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής θα μείνει και η ρύθμιση για αποζημιώσεις από την Πολιτεία σε θύματα εγκληματικών πράξεων.. „Στα χαρτια“ θα μεινει και η πρωτοβάθμια περίθαλψη που εξαγγέλθηκε, συζητήθηκε και ξανασυζητήθηκε (6).

    Οι καταπατησεις δημοσιας περιουσιας, που γινονται πριν τις εκλογες, ειναι ενα αλλο ακανθωδες προβλημα, που δεν χρειαζεται περαιτερω μνεια. Προβλημα και οι υπουργοί και υφυπουργοί, που κατα την διαρκεια μιας προεκλογικης περιοδου εξαφανιζονται απο τα γραφεια τους. Και αν εκλεγει ο Γιωργακης και το υπαλληλικο του προσωπικο, τοτε θα καταλαβει ο κοσμος τι εννοουσε, οταν στις 11.09.2009 μιλώντας στη συνεδρίαση του „Εθνικού Συμβουλίου“ (απο κομπορρημονες τιτλους αλλο τιποτε!), οτι „δεν επιθυμεί και δεν πρόκειται να διαχειριστεί την εξουσία όπως τη διαμόρφωσε η κυβέρνηση του χθες“. Ραβε – ξηλων δηλαδη, δουλεια να μη σου λειπει.

    Που μαζι με την αναθεωρηση της συμφωνιας για τον αγωγό Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη που εξηγγειλε δυο μερες νωριτερα, σε προεκλογικο του λογο στην Αλεξανδρουπολη, την αναγνωριση μιας τουρκικης μειονοτητας στην Θρακη, μιας μακεδονικης στην Μακεδονια, το κλεισιμο του θεματος της FYROM, την παραχωρηση γης και υδατος στην Τουρκια κ.π.α. δεν προαναγγελουν τιποτε το καλο για τον τοπο.

    Και μονο για την προαναγγελια αυτου του προμελετημενου εγκληματος, την απορρύθμιση του κρατικού μηχανισμού που προκαλει η διαρκης πιεστικη και εκβιαστικη αξιωση για αμεσες εκλογες, θαπρεπε ο Γιωργακης να καθησει στο εδωλιο του κατηγορουμενου και να καταδικασθει σε ισοβεια καθειρξη. Η σε απελαση απο την Ελλαδα.

    Απληστια και διαφθορα

    Επιστρεφω στο θεμα μου. Σημειωνοντας, οτι η απληστια του Νεοελληνα για χρημα, προυπηρχε, γιγαντωθηκε ομως μετα την πτωση των στρατιωτικων το 1974 και την επιστροφη στην Ελλαδα των δυο μεγαλων ανδρων, που η Δυση διατηρουσε απο το 1967 στο ψυγειο της, του Κωνσταντινου Καραμανλη και του Ανδρεα Παπανδρεου. Και οι δυο τους εκσυγχρονιστες, που εδωσαν ενα οριστικο τελος στην ελληνικη οικονομια, που μεχρι τοτε στηριζονταν στην οποια βιομηχανια υπηρχε και στην γεωργια, μεταβαλλοντας την Ελλαδα σε εναν ζητιανο, που χτυπαει τις πορτες των διεθνων σιωνιστικων τραπεζων, παρακαλωντας να του δωσουν δανεικα. Που τελικα του τα δινουν, αφου ομως τον δεσουν χειροποδαρα, ετσι ωστε να μην ειναι εις θεσιν να κανει πολιτικα αλλο εκτος απο τις προσταγες και τα κελεσματα τους. Με 360 δισεκατομμυρια ευρω στο τεμπεσιρι, στα οποια προστιθενται ετησιως 12 δισεκατομμυρια τοκοι.

    Η απληστια και η διαφθορα, χαρακτηριστικο του εβραικου χρηματοπιστωτικου συστηματος, εχουν πλεον διαβρωσει οχι μονο τις κρατικες υπηρεσιες, αλλα εισχωρησαν και στην ψυχοσυνθεση ακομη και του τελευταιου ορεσιβιου, που δεν δισταζει να καταστρεφει δαση και καμπους, κανοντας τους οικοπεδα η χωραφια, στα οποια καλλιεργει βαμβακι για να περνει τις επιδοτησεις της Ευρωπαικης Ενωσης. Ετσι η ανεπαναληπτη ελληνικη χλωριδα και πανιδα εχουν καταστραφει απο το τσιμεντο και τα δηληρηριωση λιπασματα, το οικοσυστημα εχει υποστει ανεπανορθωτες βλαβες, η ερημοποιηση της Θεσσαλιας και η απονεκρωση των μεγαλων λιμνων στην Μακεδονια ειναι ζητημα χρονου. Μεγαλοι διεθνεις οργανισμοι κρουουν απο καιρο τον κωδωνα του κινδυνου, αλλα εμεις το χαβα μας. Το οριστικο τελος θα δωσει η „πρασινη“ αναπτυξη του Γιωργακη, που δεν ειναι τιποτε αλλο απο την εισαγωγη μεταλλαγμενων γεννηματων, που „ευχαριστως“ θα μας διαθεσουν η Monsanto (ΗΠΑ), η DuPont (ΗΠΑ), η Land O’Lakes (ΗΠΑ), η γαλλικη Groupe Limagrain, η γερμανικη Bayer CropScience AG κ.α.π..

    Κατω τα βρωμερα σας χερια απο τον Νεστο και την πεδιαδα που δημιουργησε και κρατα ακομη εν ζωη

    Στις 21.06.2009 εγραφα στο Berlin-Athen: „Η Κεραμωτη με την αλιεια και τον τουρισμο της και ο ευφορος καμπος της Χρυσουπολης με τα αγροτικα προιοντα που παραγει, θα μπορουσε να ηταν ενας απο τους πλεον ευημερουντες τοπους της Ελλαδος. Αν το κρατος ηταν καπως καλυτερα οργανωμενο και η τοπικη αυτοδιοικηση περισσοτερο δραστηρια και λιγοτερο διεφθαρμενη“. Στο ιδιο αρθρο ανεφερα και τα δυο μεγαλυτερα προβληματα που αντιμετωπιζουν ο καμπος και η Κεραμωτη, τις αμμοληψιες και την  ρυπανση της παραλιας απο λαδια και γρασα (7).

    Οντως, ο τουρισμος και η αλιεια της Κεραμωτης και η ευφορη πεδιαδα της Χρυσουπολης (Sari Saban) ζουν απο τον ποταμο Νεστο. Το Δέλτα του Νεστου ειναι ένα οικοσύστημα που απο καιρο καταστρέφεται λογω δραστηριότητων, που ειναι ασύμβατες με τη διατήρηση της ισορροπιας του, οπως κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις στις όχθες, απόθεση απορριμμάτων κτλ., ενω η στάθμη των παραποταμιων λιμνων εξαρτάται από τον υπόγειο υδροφόρο ορίζοντα, που με τη σειρά του σχετίζεται με τη ροή των υδατων του Νέστου και την κατακράτησή τους για αρδεύσεις. Το συστημα αυτο βρισκεται σημερα στο χειλος του γκρεμου (8).

    Η μεγαλυτερη απειλη ειναι οι αμμοληψιες που γινονται εδω και τουλαχιστον 10 χρονια στην πεδιαδα. Τεραστια φορτηγα κουβαλαν και φορτωνουν στο λιμανι της Κεραμωτης μερα-νυχτα σε πλοια το «χρυσαφι» του Νεστου, δηθεν αμμο, στην πραγματικοτητα ομως ευφορο χωμα. Το αποτελεσμα ειναι, η επιφανεια του εδαφους να εχει υποχωρησει τοσο, ωστε το παρατηρητηριο κολυμβητων στην παραλια της Κεραμωτης να βρισκεται ηδη μεσα στη θαλασσα.

    Τον Ιουνιο που ημουν εκει για δεκαημερες διακοπες, ρωτησα τον λιμεναρχη Κεραμωτης, κυριο Κυδωνακη, αν οι αμμοληψιες που γινονται μπροστα στα ματια του ειναι νομιμες. Μου ειπε, οτι δεν γνωριζει τιποτε και με παρεπεμψε στον Δημο Κεραμωτης. Η γραμματεας του Δημου μου ειπε, οτι ο Δημαρχος λειπει και γενικα ειναι πολυ απασχολημενος. Ειπε ομως, οτι υπευθυνος για τετοια θεματα ειναι ο Νομαρχης Καβαλας.

    Επιστρεφοντας στο Βερολινο και μετα το αρθρο που δημοσιευσα στο Berlin-Athen.eu γραψα λοιπον στον Δημαρχο Κεραμωτης, κυριο Γρηγορη Τριανταφυλλιδη (64011 Κεραμωτη Καβαλας) και στον Νομαρχη Καβαλας, κυριο Θεοδωρο Καλλιοντζη (Εθνικης Αντιστασεως 20, 65110 Καβαλα) απο μια επιστολη, με την παρακληση να μου απαντησουν για την νομιμοτητα η οχι των αμμοληψιων.

    Οι επιστολες

    Αξιοτιμε κυριε Τριανταφυλλιδη,
    Αξιοτιμε Καλλιοντζη,

    „Κατα την προσφατη επισκεψη μου στην Κεραμωτη διαπιστωσα, οτι οι αμμοληψιες απο την περιαδα της Χρυσουπολης συνεχιζονται οπως εδω και πανω απο δεκα χρονια. Παρα το οτι, οπως ειναι γνωστο, το οικοσυστημα της περιοχης λογω και αλλων δραστηριοτητων ασυμβατων με την διατηρηση της ισορροπιας του, εχει σοβαρα διαταραχθει και βρισκεται σε κινδυνο.

    Επειδη λογω της καταγωγης μου απο την Σταυρουπολη Ξανθης και των δεσμων μου με την Κεραμωτη, οπου καθε χρονο περναω τις διακοπες μου, ανησυχω για τις συνεπειες απο τις συνεχιζομενες αμμοληψιες, σας παρακαλω να μου δωσετε μια γραπτη (οχι τηλεφωνικη) απαντηση στις εξης ερωτησεις:

    • Ειναι οι αμμοληψιες αυτες νομιμες η παρανομες;
    • Που πηγαινει ο αμμος (ο οποιος ειναι ευφορο χωμα, οπως διαπιστωσα ο ιδιος;)
    • Ποιος εχει αποφασισει και με ποιον εταιρο γι’ αυτες τις αμμοληψιες;
    • Ειναι εις γνωσιν της Νομαρχιας Καβαλας/του Δημου Κεραμωτης, οτι με τις συνεχιζομενες αμμοληψιες κινδυνευει σοβαρα η πεδιαδα της Χρυσουπολης και το Δελτα του Νεστου;

    Με φιλικους χαιρετισμους, Δρ. Εμμανουηλ Σαριδης

    Απαντηση δεν πηρα ακομη, ουτε γραπτη, ουτε τηλεφωνικη ουτε με e-Mail. Εγω ομως δεν θα εγκαταλειψω το θεμα. Το δημοσιευμα αυτο ειναι μια δευτερη επερωτηση στους κυριους αυτους, που γινεται πλεον δημοσια. Και αν δεν παρω μια ικανοποιητικη απαντηση, θα παρακολουθησω το θεμα μεχρι να λυθει, δηλαδη μεχρι που οι κυριοι Τριανταφυλλιδης και Καλλιοντζης σταματησουν τις εγκληματικες για τον τοπο αμμοληψιες. Με την κοινοποιηση του θεματος στα ΜΜΕ της Γερμανιας η ακομη και με την προσφυγη στο Ευρωπαικο Δικαστηριο.

    Ελπιζω παντως, κατα την επομενη επισκεψη μου στην ωραια Κεραμωτη, να μην εχω την τυχη του γραμματέα Νίκου Ασλάνογλου και ενος ακομη μελος της Οικολογικης Ομαδας Βεροιας, που τον Οκτωβριο του 2007 και κατα την συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου στη Βέροια, ξυλοκοπηθηκαν αγρια απο εργολαβους που κατηγορούνταν, ότι εκαναν παράνομες αμμοληψίες απο τον ποταμό Αλιάκμονα, ενω το νομαρχιακο συμβουλιο, αθετωντας την συμφωνια με τους οικολογους σε προηγουμενη συνεδριαση, απαγορευσε την προβολη του οπτικου υλικου που ειχαν φερει μαζι τους και εδειχνε τη μεγάλη καταστροφή την οποία έχουν προκαλέσει. Οι αρμόδιες υπηρεσίες κάνουν καλα τη δουλειά τους, τους ειπε ο νομάρχης Ημαθίας Κώστας Καραπαναγιωτίδης.

    Μικρος επιλογος

    Η απληστια και η διαφθορα στην Ελλαδα δεν προκειται να εκλειψουν με μια κυβερνηση ΠΑΣΟΚ, οπως δεν εξελειπαν με την κυβερνηση της Νεας Δημοκρατιας. Ο Γιωργακης στους προεκλογικους του λογους με καμμια λεξη δεν αναφερθηκε, σαν ενα ειδος ειλικρινους αυτοκριτικης για το βεβαρημενο παρεθον του κομματος του, του βουτηγμενου μεχρι τον λαιμο στην διαφθορα (9).

    Ειμαι της γνωμης, οτι η κατασταση στην Ελλαδα με μια κυβερνηση ΠΑΣΟΚ θα χειροτερευσει ακομη περισσοτερο. Με πειθει περισσοτερο ο Κωστας Καραμανλης, κι’ ειναι εναντιον του Θεοι και Δαιμονες, τα κυριοτερα ΜΜΕ στην Ελλαδα, τα συγκροτηματα με τα καναλια και τους αφριζοντες τηλεφασαριατζηδες τους και τις φυλλαδες με τους πουλημενους κονδυλοφορους τους, με πρωτη και καλυτερη την „Ελευθεροτυπια“, „ΤΟ ΒΗΜΑ“ και „ΤΑ ΝΕΑ“, τις εφημεριδες, που οπως εγραψα και μιαν αλλη φορα, το μονο που κανουν, ειναι να ανακατωνουν το αποχωρητηριο με τα κοπρανα που δημιουργησαν, ωστε η μποχα του να δημιουργει στον κοσμο δυσφορια και την απατηλη ελπιδα, οτι με τον Γιωργακη θα αναπνευσει καθαρο αερα.

    Ο Καραμανλης δεν ειναι υπερανθρωπος για να αλλαξει καταστασεις παγιωμενες απο εκατονταετηριδες, ποσο μαλλον, καθοσον αυτες συντηρουνται οσο πιο καλα γινεται απο το USRAEL και τους εδω υποτακτικους του. Ουτε και σαν πολιτικος της σειρας που ειναι μπορει να αλλαξει το πολιτικο παραδειγμα στην Ελλαδα. Σε αντιθεση ομως με τον Γιωργακη, εχει αντιληφθει το παιχνιδι που παιζεται εις βαρος της μικρης και αδυναμης Ελλαδας. Εχει επισης την θεληση να πολεμησει για να αλλαξει τα πραμματα προς το καλυτερο. Και γι’ αυτο χρειαζεται: Πρωτα την ψηφο μας και μετα υποστηριξη στο δυσκολο εργο που ανελαβε να διεκπεραιωσει.

    Υποσημειωσεις

    1. „Δεν επιτρέπεται η αμμοληψία, η εκσκαφή, η επιχωμάτωση και γενικά η αλλοίωση του φυσικού ανάγλυφου. Επιτρέπονται μόνο οι εκσκαφές και οι επιχώσεις οι απολύτως απαραίτητες για την κατασκευή των έργων και εγκαταστάσεων που επιτρέπονται από τις διατάξεις του παρόντος. Για κάθε απαιτούμενη αλλαγή του φυσικού ανάγλυφου εφαρμόζονται οι διατάξεις του άρθρου 40 του Ν.1337/83“
    Εφημερις της Κυβερνησεως της Ελληνικης Δημοκρατιας, Τευχος Τεταρτο, Αρ. Φύλλου 3953, Ιουλιος 2000, Αρθρο 4.4.

    2. Ως γνωστον, τα πρωτα πολιτικα κομματα που ιδρυθηκαν στην Ελλαδα αντιπροσωπευαν τα συμφεροντα των κρατων που την δημιουργησαν. Ηταν το αγγλικο, γαλλικο και ρωσικο κομμα. Σημερα πισω απο τα υπαρχοντα κομματα κρυβεται το συμπλεγμα ΗΠΑ/Σιωνισμου, το γνωστο και σαν USRAEL, μαζι με τις συναδουσες με αυτο δυναμεις Γερμανια, Γαλλια, Αγγλια και κανα δυο ακομη πιο παρακατιανες

    3. Tασουλα Kαραϊσκακη: „Καφενές και πανηγύρι“, Καθημερινη της 11.09.2009

    4. Γιώργου Παλαιτσάκη: „Εξαγγελίες και έσοδα… στην κατάψυξη“, Μακεδονια 04.09.2009

    5. „Στο «ψυγείο» μεγάλα έργα και ιδιωτικοποιήσεις. Οι εκλογές φρενάρουν 7 deals“, ΤΑ ΝΕΑ, 04.09.2009

    6. Καθημερινη 05.09.2009

    7. Εμμανουηλ Σαριδης: „Διακοπες στην Κεραμωτη“

    8. Το Δελτα του Νεστου αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους υγρότοπους της Ελλάδας και της Ευρώπης, ενα τμήμα του προστατεύεται από τη συνθήκη Ramsar, ως Περιοχή Ειδικής Προστασίας και Ειδικά Προστατευόμενη Μεσογειακή Περιοχή. Ανηκει επίσης στο Δίκτυο Φύση (NATURA) 2000, ενώ αποτελεί και τμήμα του Εθνικού Πάρκου Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, το οποίο εκτείνεται από το δέλτα του Νέστου μέχρι τις λίμνες Βιστονίδα και Ισμαρίδα. Την εποχη της Οθωμανικης Αυτοκρατοριας υπηρχε στο Δελτα του Νεστου ενα παρθένο δάσος που ονομάζονταν Koca Orman (Μέγα Δάσος) με εκταση 72.000 στρεμματα, απο τα οποια ομως στην τριετια 1949-1952 εκχερσωθηκαν 40.000 στρέμματα, ενω την χαριστικη βολή έδωσαν οι υπηρεσίες του Υπουργείου Γεωργίας που αποψίλωσαν ότι είχε απομείνει, για να καλλιεργήσουν οι κατοικοι της περιοχής υβρίδια λεύκας και καλαμποκιού. Υστερα απο πολλες αλλες ακομη «επεμβάσεις», που συνεχιζονται μεχρι σημερα, το αλλοτε περηφανο Koca Orman έχει συρρικνωθεί στα 1.500 στρέμματα και μονο μετά από πολλές προσπάθειες της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας της Φύσης έχουν τεθεί 700 στρέμματα υπό καθεστώς προστασίας. Για περισσοτερες πληροφοριες βλεπε και στο http://www.topeiros.gr/site/index.php?option=com_content&task=view&id=124&Itemid=39

    9. Βλεπε και „Τα 30+9 σκάνδαλα του ΠΑΣΟΚ“ στο http://exastal.blogspot.com/2007/09/309.html
    καθως και τα „90+1 μεγάλα σκάνδαλα του ΠΑΣΟΚ (για να μην ξεχνάμε το αμαρτωλό παρελθόν του «κινήματος»)“ στο
    http://exastal.blogspot.com/2009/04/901.html

    Einen Kommentar schreiben / Γράψτε ένα σχόλιο

    Kommentar

    kachelmannwetter.com