Ή στραβός είναι ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε
27.01.2025
  • Brain Drain
  • Allgemein
  • Diktatur/Δικτατορία
  • Balkan/Βαλκάνια
  • Bücher/Βιβλια
  • Medien/Μαζικά Μέσα
  • Minderheiten, Migranten/Μειονότητες, Μετανάστες
  • Kriege, Flüchtlinge/Πόλεμοι, Φυγάδες
  • Sprache/Γλώσσα
  • Gesellschaft, Meinung/Κοινωνία, Γνώμη
  • Nationalismus/Εθνικισμοί
  • Thema/Θέμα
  • Termine/Εκδηλώσεις
  • Geopolitik/Γεωπολιτική
  • Politik/Πολιτική
  • Terrorismus/Τρομοκρατία
  • FalseFlagOps/Επιχ. με ψευδή σημαία
  • Hellas-EU/Ελλάδα-Ε.Ε.
  • Wirtschaft-Finanzen/Οικονομία-Οικονομικά
  • Religion/Θρησκεία
  • Geschichte/Ιστορία
  • Umwelt/Περιβάλλον
  • Korruption/Διαφθορά
  • Reisen/Ταξιδιωτικά
  • Musik/Μουσική
  • Kunst/Τέχνη, Λογοτεχνία
  • Küche/Κουζίνα
  • kachelmannwetter.com
    Εδω διαβαζετε τις καινουργιες  ελληνικες και γερμανικες εφημεριδες
    Hier lesen Sie  griechische  und deutsche Zeitungen 

    Ελλάδα και Θρησκεία


    Μια αντιπαράθεση μεταξύ του Αριστοτέλη Κακογεωργίου και της Αδαμαντίας Σπαθάτου

    Αγαπητή μου Αδαμαντία,

    Οι σκέψεις σου και εν γένει οι απόψεις σου είναι απόμακρες τόσο από την ιδιότητά σου ως αρχαιολόγος και εκπαιδευτικός όσο και ως χριστιανή ορθόδοξος και ας μη χρησιμοποιήσω  το Ελληνίδα γιατί με το τελευταίο είσαι  εντελώς αποκομμένη.

    Σου απαντώ συγκεκριμένα στα σημεία που βασίζουν δυστυχώς  την αντίθεσή μου. Τα κοκκινισμένα είναι κομμάτια από τα κείμενά σου.

    Αδαμαντία: Πρέπει οι Έλληνες, υποτίθεται ασφαλισμένοι, να αγοράζουμε από σεντόνια μέχρι γάζες για το νοσοκομείο, ενώ οι πρόσφυγες και λαθρομετανάστες και πολιτικοί νοσηλεύονται από τη δική μας φορολογική αφαίμαξη;  

    Αριστοτέλης: Ασφαλώς και δεν πρέπει εμείς να αγοράζουμε αυτά που αναφέρεις και οι άλλοι πολιτικοί και λαθρομετανάστες να απολαμβάνουν τον δικό μας ιδρώτα. Μην ξεχνάς όμως ότι τρέξαμε σε εφημερίδες και κανάλια για να δείξουμε την «φιλότιμη» ψυχούλα μας αντί να βγούμε στους δρόμους και να εμποδίσουμε με κάθε μέσο την εγκατάσταση των όποιων λαθρομεταναστών στη χώρα μας. Βλέπεις ότι φανήκαμε ανίκανοι να εντοπίσουμε τον κίνδυνο και να δράσουμε έγκαιρα για να σωθούμε.

    Αδαμαντία: Πρέπει να δεχτώ την ίδρυση «Τεμένους» στον Ελαιώνα, πάνω από τα αρχαία λείψανα των προγόνων μου, ανάμεσα στην αρχαία γέφυρα του Κηφισού ποταμού, το «Δημόσιον Σήμα» και τον Κεραμεικό;   

    Αριστοτέλης: Γιατί να μην δεχθείς το «Τέμενος»στον Ελαιώνα και μάλιστα πάνω στα αρχαία λείψανα όπως αναφέρεις όταν μέχρι τώρα δέχτηκες με θαυμασμό και ευλάβεια τα χιλιάδες χριστιανικά «Τεμένη» πάνω στα λείψανα των προγόνων σου; Που βρίσκονται τα οστά των 300 του Λεωνίδα; Που βρίσκονται τα οστά των ηρώων του Μαραθώνα; Που βρίσκονται τα οστά των ηρώων της μάχης των Πλαταιών; Που βρίσκονται τα οστά των ηρώων της μάχης της Πύδνας ή μήπως σαν αρχαιολόγος που είσαι σκέφτηκες ότι τα οστά του Θεού Αλεξάνδρου τα έφαγε ο σκόρος; Δυστυχώς αγαπητό μου κορίτσι τα έφαγε ο χριστιανισμός όπως και τα λείψανα της Υπατίας.

    Αδαμαντία: Πρέπει να ανεχθώ την κατάργηση της προσευχής ή του εθνικού ύμνου ή του σταυρού για να μη διαταράξω, τάχα, τους ισλαμιστές που «καταλαμβάνουν» τη χώρα μου; Μας τους έστειλαν βάσει προγράμματος, κ. Τσουκαλά, για να διαφθείρουν ολότελα αυτό που εσείς αναγνωρίσατε ως «λίκνον του εν γένει πολιτισμού»!!!   

    Αριστοτέλης: Σαν χριστιανή που θέλεις να είσαι, κανένας δεν σου απαγόρευσε ποτέ να προσεύχεσαι ανθελληνικά τιμώντας τα ιερά των Εβραίων και τα συμφέροντα της Εκκλησιαστικής απαρτίας, ούτε και να ψέλνεις τον εθνικό ύμνο, εάν βέβαια κατάλαβες ποτέ τι σημασία έχουν τα λόγια του. Σε βοηθώ για να μην νομίζεις ότι έχω μαζί σου κάποια προσωπική διαφορά. Λέει απ’ τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά.  Πότε  τίμησε ο νυν Ελλαδίτης αυτά τα ιερά  οστά;  Ή μήπως τα μπερδεύεις με  τις κάρες των αγίων της ορθοδοξίας, τα δάκρυα  των καμβάδων και τα θαύματα των από ξύλο και καμβά κατασκευασμάτων ειδώλων με απώτερο σκοπό την εξαπάτηση του αφελούς κοινού για τον πλουτισμό του ταμείου της εκκλησιαστικής απαρτίας;

    Ούτε νομίζω μπορεί κανείς να σου απαγορεύσει να χρησιμοποιείς το φονικό σύμβολο του σταυρού για να τιμήσεις κάποιον άνθρωπο που υπόφερε για κάποιους λόγους επάνω σ’ αυτό. Ουσιαστικά  έπρεπε να είναι καταραμένο και όχι ευλογημένο. Κάποτε οφείλουμε να προσγειωθούμε αγαπητή μου Αδαμαντία. Είναι πολύ παράδοξο να αγιοποιείς και να λατρεύεις το όπλο ή το μαχαίρι που θανατώθηκε ένας δικός σου άνθρωπος. Εδώ ο παραλογισμός ξεπέρασε κάθε μέτρο μια που αναφέρεις το «παν μέτρον». Αλλά ακόμα και εάν δεν είναι έτσι με το να σταυροκοπιέσαι μπροστά σε κάτι που σκάρωσε η φάρα των Εβραίων σε συνεργασία με κάποια φάρα ανθελλήνων δεν νομίζω ότι προσφέρεις στην άλλοτε μοναδική αίγλη της Ελλάδος κάτι θετικό.

    Αδαμαντία: Πρέπει το μάτι μου να χορτάσει τη νέα ενδυματολογία γυναικών με μαντήλες και μαύρη μπούργκα, αντί της ακάλυπτης γυναικείας κεφαλής με τους κυματιστούς βοστρύχους και τις συμμετρικές αναλογίες, που μου δίδαξαν οι αρχαιοελληνικές μου σπουδές και η κλασσική μου παράδοση;

    Αριστοτέλης: Κάνεις λόγο για τις μπούργκες και θαυμάζεις τα γυμνά σώματα των αρχαίων. Πολύ σωστά. Όμως ξεχνάς ότι οι ανθέλληνες πατέρες της Εκκλησίας το πρώτο που κατεδίωξαν, αναθεμάτισαν και καταράστηκαν ήταν αυτό το ωραίο, το τέλειο, η Αφροδίτη, ο Ερμής του Πραξιτέλη και κάθε τι ωραίο και αρμονικό. Οι αρχαιοελληνικές σπουδές σου σε δίδαξαν και αυτό είναι ευχάριστο αλλά φαίνεται ότι οι άνθρωποι που σε δίδαξαν απέκρυψαν πολλά που είχαν σχέση με τα εγκλήματα των μαυροντυμένων. Τις καλόγριες, καλογέρους και παπάδες, πως τους ανέχεσαι τυλιγμένους μες στα μαύρα που μηνύουν καθαρά ξενόφερτα ήθη και έθιμα; Η κλασική παράδοση  αλλά η ορθόδοξη Ελληνική και όχι η ορθόδοξη χριστιανική δεν συμβιβάζεται με πολλές απόψεις σου.

    Αδαμαντία: Τίποτε περισσότερο, τίποτε πολυτιμότερο δεν διαθέτουν οι Ισλαμιστές να μου προσφέρουν, παρά μόνον αναγκαστικό προσηλυτισμό και ξερίζωμα κάθε άλλης πίστης (όπως λέει ο Μπουαλέμ Σανσάλ, Αλγερινός συγγραφέας, «Βήμα» 14/8/2016).  

    Αριστοτέλης: Έχεις δίκαιο, αλλά πάλι ξεχνάς τον μέχρι σήμερα αναγκαστικό προσηλυτισμό του χριστιανισμού και το ξερίζωμα της δικής μας Ελληνικής πίστης και θρησκείας. Οι Μουσουλμάνοι δεν έκαναν ακόμα κανένα κακό στον Ελληνισμό. Ο Ελληνισμός αλλαξοπίστησε δια πυρός και μαχαίρας με τον «ήρωα» Κωνσταντίνο, Ιουστινιανό, Θεοδόσιο και τους γνωστούς προστάτες της Παιδείας μας. Ακόμα και σαν αρχαιολόγος οφείλεις να το γνωρίζεις, δεν είχαμε χάσει μόνο την πίστη μας, τους ήρωές μας, τα ιερά μας, τη ζωή μας αλλά και αυτό το όνομά μας. Μέχρι που μας απάλλαξαν οι Μωαμεθανοί από τις  χριστιανορωμαϊκές φάρες δεν λεγόμασταν Έλληνες αλλά Ρωμιοί και χριστιανοί Ορθόδοξοι σπέρμα του Αβραάμ.

    Αδαμαντία: Το «μέτρον άριστον», που με δίδαξε η Αρχαία Ελλάδα είναι εδώ και το διεκδικώ!!! Γι’ αυτό δεν θ’ ανεχθώ ποτέ και σε κανένα τομέα δεν θα συμβιβασθώ με τις απαιτήσεις και τα πειράματα της Νέας Τάξης… Θέλουμε πίσω τα παιδιά μας που ξενιτεύτηκαν τα τελευταία χρόνια και θ’ αντισταθούμε μέχρι την τελευταία ρανίδα του αίματός μας, για να κερδίσουμε την ελευθερία μας, την εθνική μας κυριαρχία και την ποιότητα της ζωής μας.    

    Αριστοτέλης: Συμφωνώ απόλυτα με τις απόψεις σου σε αυτό το προτελευταίο κομμάτι.                                                                                                           

    Αδαμαντία: Γνωρίζετε πολύ καλά ότι το δίκαιο είναι πάλι όλο δικό μας και, σας δηλώνω, ότι το «Ελληνικό θαύμα» της Αλβανίας μπορεί και σήμερα να επαναληφθεί!       

    Αριστοτέλης: Ναι το δίκαιο είναι με το μέρος μας αλλά το θαύμα της Αλβανίας, δεν ήταν θαύμα αλλά μια εντελώς λανθασμένη και δουλική ενέργεια που ζημίωσε τη χώρα μας και έχασε χιλιάδες ψυχές. Όταν  ο Λεωνίδας είπε το όχι στους Πέρσες ήταν απόφαση των Ελλήνων και πολέμησαν για την Ελλάδα. Όταν ο Μεταξάς είπε το όχι εάν βέβαια το είπε αυτός, ήταν απόφαση των Άγγλων, Αμερικανών και Γάλων.  Χωρίς να το καταλάβουμε πέσαμε θύματα και μπήκαμε μπροστά όχι για την Ελλάδα αλλά για να κερδίσουν χρόνο αυτοί που ανάφερα και οι οποίοι σήμερα μας  αποζημιώνουν  με την γνωστή κατάσταση που περιγράφεις σε πολλά σημεία. Που είναι αυτοί οι τρεις δυνατοί φίλοι μας που εμείς στην Αλβανία πήγαμε και σκοτωθήκαμε; Εάν είχαμε και τότε Έλληνες ηγέτες δεν θα υπήρχε το Αλβανικό Μέτωπο. Όμως μην ξεχνάς ότι ο Μεταξάς που δήθεν είπε το όχι πέθανε αμέσως μετά. Το αλβανικό Μέτωπο, ήταν μια παγίδα που πέσαμε πάλι εξαιτίας κάποιων  εξουσιαστών που μας χρησιμοποίησαν για τα δικά τους συμφέροντα. Όταν ο Άγης ο βασιλεύς της Σπάρτης επαναστάτησε εναντίον του Αλεξάνδρου, ενώ αυτός βρισκόταν στα Σούσα, του έστειλε ένα γράμμα μόνο με δυο προτάσεις που του διευκρίνιζε:

    «Όταν δεν έχεις την ανάλογη δύναμη, μην ξεσηκώνεσαι εναντίον κάποιου που είναι πιο δυνατός από σένα». Τελικά ο Άγης σκοτώθηκε και η πράξη του στοίχισε τη ζωή 5.500 Σπαρτιατών και 3.500 Μακεδόνων. Χρειάζεται κρίση και λογική συνδυασμένη με στρατηγική και πολιτική για να διαβλέψει κανείς τα συμφέροντα της χώρας του και να ενεργήσει ανάλογα.

    Σε χαιρετώ και  ελπίζω να εκτιμήσεις μερικές πολύ ειλικρινείς απόψεις αν και πικρές.

    Αριστοτέλης Κακογεωργίου για την Ομάδα  «Ε» Έψιλον

    Εστάλη από το Outlook


    Από: Αδαμαντία Σπαθάτου <spathatou@gmail.com>
    Στάλθηκε: Κυριακή, 14 Αυγούστου 2016 1:11 μμ
    Θέμα:

    Με πολλές ευχές από καρδίας για τη γιορτή της Παναγίας και κάθε μάνας ….

    Ευχές ιδιαίτερες για τη Μαρία και τον Παναγιώτη και όσους ακόμη γιορτάζουν την ονομαστική τους γιορτή…

    Επιθυμώ να σας προβληματίσω με το άρθρο που μόλις έγραψα και σας επισυνάπτω….  
    Ίσως να προκληθεί συζήτηση και περαιτέρω επικοινωνία…

    Ταυτοχρόνως θα το  προωθήσω και προς την εφημερίδα „Το ΒΗΜΑ“, χωρίς να είμαι σίγουρη για τη δημοσίευση.

    Τη Δευτέρα, πάντως, εκεί στον χώρο του Βοτανικού (Ιεράς οδού 114), 
    όπου οι έφεδροι ετοιμάζουν τη „Στέγη αστέγων Ελλήνων“, θα κάνουμε τη λειτουργία του Δεκαπενταύγουστου. 

    Χαιρετώ και καλό διάβασμα….

    Α. Σ.

    ……………….

    ΕΛΛΑΔΑ = ΙΔΕΑ, ΠΗΓΗ ΓΝΩΣΗΣ ΚΙ ΕΜΠΝΕΥΣΗΣ                    «Με λόγια Σπαθάτα»!!!

    Δεν είναι δικά μου τα λόγια του τίτλου: Τα πήρα από δύο συνεντεύξεις σε συνεχόμενα Κυριακάτικα φύλλα της εφημερίδας «Το ΒΗΜΑ». Απ’ απ’ αυτές εμπνεύστηκα και παρασύρθηκα στη συγγραφή του άρθρου. Η πρώτη (24 Ιουλίου 2016) ήταν του καθηγητή και προέδρου του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού Κων/νου Τσουκαλά στον δημοσιογράφο Μάρκο Καρασαρίνη, με κεντρικό θέμα την οργάνωση της επετείου των 200 χρόνων από την Ελληνική επανάσταση του 1821 με τίτλο «Η Ελληνική κοινωνία είναι πλέον ώριμη να ξαναδιαβάσει το παρελθόν της»…

    Ξέρετε, κύριε Τσουκαλά, το διαβάζω και το ξαναδιαβάζω το παρελθόν μου, αλλά δεν «γουστάρω» και τη δική σας επιμονή! Δεν ήταν το 1821 αγώνας για τη γέννηση «ενός ακόμα νέου έθνους»! Αγώνας για την αναγέννηση του Ελληνικού έθνους, ναι! Για την ανασυγκρότησή του σε νέα Πολιτεία, ναι!

    Ούτε περιορίζομαι στην εξιδανίκευση μόνον της εθνικής μας παληκαριάς, αλλά δεν μπορώ και να την αρνηθώ ή να την αγνοήσω!!! Δεν μπορώ, για παράδειγμα, να μην χαρακτηρίζω «Ελληνικό θαύμα» τη νίκη των στρατιωτών μας κατά των Ιταλών στην Αλβανία του 1940, για να κάμω το κέφι στους εκσυγχρονιστές συγγραφείς του ρεύματος Δραγώνα-Φραγκουδάκη και Σία. Τις καταγγέλλω που τολμούν να γράφουν (σελ. 366 του βιβλίου «Τι είν’ η Πατρίδα μας») ότι «καμιά φορά η διατύπωση αποκλείει την ιστορική ερμηνεία»! Και δεν αισθάνονται ίχνος ντροπής, όταν όλοι οι ξένοι αρχηγοί και ανταποκριτές έκριναν εκείνη τη νίκη απίστευτη! Όταν ακόμα και ο Έλληνας αρχιστράτηγος, ο «άκαπνος» Παπάγος, σύμφωνα με τη διαβεβαίωση του υποστρατήγου Πετρουτσόπουλου, «περίμενε να ρίψωμεν μερικούς πυροβολισμούς μόνον, δια την τιμήν των όπλων»…

    Μιλήσατε κ. Τσουκαλά, για τη μοναδικότητα της ιδέας «Ελλάδα» και τον διακριτό ρόλο και την τιμή που έχαιρε τότε και αντανακλά σήμερα, ως «κοιτίδας του εν γένει πολιτισμού»! Αν το Ελληνικό έθνος είχε γεννηθεί το 1821, δεν θα του αποδίδατε τέτοιους τίτλους! Αλλά και η Ευρώπη θα έκανε, όπως ο ίδος είπατε, ό,τι και για τις άλλες σύγχρονες επαναστάσεις, δηλαδή τίποτε!!! Κι αν πάλι, όπως λέτε, η Ευρωπαϊκή γνώμη εξιδανίκευσε τότε την Επανάσταση των Ελλήνων αναζητώντας τις δικές της πολιτιστικές ρίζες, και αν γι’ αυτόν τον λόγο εκφράστηκε με τη μοναδικότητα του φιλελληνικού κινήματος, εγώ ερωτώ: Τι κάνει σήμερα αυτή η Ευρώπη; Γιατί βασανίζει την… «κοιτίδα του εν γένει πολιτισμού»; Γιατί προκαλεί τόσα μαρτύρια στην πατρίδα μου;

    Άρα, πέραν από τις γεωπολιτικές ισορροπίες που υπηρέτησε η όποια φιλελληνική κίνηση (βλέπε Ναυαρίνο), δεν αξίζει σεβασμός παρά μόνο στη θυσία κάποιων από την Ευρωπαϊκή διανόηση!!! Για μένα, όσα έκαμαν τότε ήταν ελαχίστη απόδειξη της υποχρέωσής τους, για την οικουμενικότητα των αξιών και των ιδεών που παρήγαγε και παράγει η Ελλάδα μας μέχρι σήμερα!!!

    Καμμία χώρα τόσο μικρή σε έκταση δεν πρόσφερε τόσα πολλά παγκοσμίως!!! Παγκόσμια, λοιπόν, πρέπει να είναι η συμβολή και η συμμετοχή και η προσφορά στον εορτασμό της επετείου των 200 χρόνων από την Ελληνική επανάσταση (το 2021). Θα πρέπει, μάλιστα, να μας επιστρέψουν όχι μόνο «κάποιο» από τα γλυπτά του Παρθενώνα, όπως είπατε… Όλα τα κλεμμένα και σε αρχαιολογικούς θησαυρούς και σε πολεμικές αποζημιώσεις και σε δάνεια, απαιτούμε να τα επιστρέψουν στο λίκνο του πολιτισμού!!!

    Τη δεύτερη συνέντευξη, (της 31ης Ιουλίου 2016) που ήταν επίσης ενδιαφέρουσα, πήρε ο δημοσιογράφος Τάσος Καφαντάρης από τους οργανωτές του 5ου κατά σειράν διεθνούς συνεδρίου του Πανεπιστημίου Πατρών στην Ολυμπία (28-31/8/2016), για τη σύνδεση της αρχαίας Ελλάδας με τον σύγχρονο κόσμο και με τίτλο: «Νέες φύτρες από αρχαίες ρίζες)!!! Μήπως αυτοί δεν ζουν στην Ελλάδα; Δεν διαβάζουν όσα γράφονται και γίνονται εδώ και 30-40 χρόνια; Δεν κατάλαβαν ότι στα προγράμματα της Νέας Τάξης Πραγμάτων για την Ελλάδα, τουλάχιστον, σχεδιάστηκε όχι ανάμειξη πληθυσμών, αλλά πλήρης αντικατάσταση και αφελληνισμός; Αρνούνται ότι Πρωθυπουργοί, υπουργοί στελέχη και συγγραφείς είναι στο κόλπο μέσα;

    Ο Κώστας Σημίτης, πριν ακόμη καταργήσει το θρήσκευμα από την ταυτότητά μας, δεν έγραφε στη σελίδα 75 του εκδοθέντος το 1992 βιβλίου του ότι «… η πολιτική μας είναι να εμποδίσουμε και να αποτρέψουμε με «κάθε κόστος» την προσήλωση στην ιδέα του έθνους και στη Χριστιανική παράδοση»; Και η ομάδα των εκσυγχρονιστών συγγραφέων Δραγώνα –Φραγκουδάκη και Σία δεν προέτρεπε (σελίδα 197 του βιβλίου «Τι είν’ η Πατρίδα μας) «…να κοιτάζουμε μόνον εμπρός, γιατί η τυφλή μίμηση προτύπου δεν είναι αναγκαστικά πρόοδος και δεν υπάρχει άλλη Ελλάδα παρά μόνον η σημερινή»; Πώς, λοιπόν, έρχονται σήμερα οι καθηγητές και δημοσιογράφοι μαζί να μιλούν για… «νέες φύτρες από αρχαίες ρίζες»;

    Από τη μία, ομολογούν πως η Αρχαία Ελλάδα αποτελεί μοναδική πηγή γνώσης και έμπνευσης, ότι αυτά τα αγαθά είναι ανεξάντλητα και πολύτιμα για τη διεθνή κοινωνία και για τη δική μας την πολύπαθη, Από την άλλη, (κατά τον καθηγητή Παϊπέτη) φταίει η κοινωνία μας που αντιμετωπίζει από αδιάφορα ως εχθρικά τον τεράστιο πλούτο της αρχαιοελληνικής κληρονομιάς!!! Αγνοεί, δηλαδή, το Πανεπιστήμιο Πατρών τον στόχο που έχει η σημερινή εκπαιδευτική διαδικασία; Δεν πήραν είδηση πως απομακρύνουν τους μαθητές από τα αρχαία πρότυπα;

    Για ποία διαχρονικότητα της Ελληνικής διανόησης και αξιών όπως η «Αρετή» και το «ευ αγωνίζεσθαι» ομιλεί η Κατερίνα Παναγοπούλου, πρόεδρος του ΠΑΣ γυναικών «Καλλιπάτειρα» στο ίδιο άρθρο; Είναι εμπαιγμός και κοροϊδία να λένε πως θέλουν να συμβάλουν στη δημιουργία ζωντανής και υψηλού επιπέδου παιδείας για την Ελληνική κοινωνία, όταν το σύστημα έχει βαλθεί να την αποκόψει από τις ρίζες της!   Είναι υποχώρηση και ήττα για τους επιστήμονες, Έλληνες και ξένους, να έχουν συνειδητοποιήσει πως «η άνθιση των τεχνών και των επιστημών στην Αρχαία Ελλάδα είχε τη φύτρα της στο σύστημα αξιών που αναπτύχθηκαν σ’ αυτή τη γη και να κωφεύουν παθητικά, όταν το σύστημα ξεπουλάει την πατρίδα και θυσιάζει τον Έλληνα!!!

    Τέλος, αγαπητοί αναγνώστες, αφού το συμπέρασμα των λόγων του κ. Παϊπέτη είναι πως: «Αν θέλουμε να ξανάρθει η «Άνοιξη» είναι πεπρωμένο να ξαναβρούμε τις αξίες μας» ερωτώ: Εμείς, απλοί πολίτες, πιστοί σ’ εκείνες τις αιώνιες αξίες που φύτρωσαν σ’ αυτή τη γη, τι πρέπει να κάμουμε;

    Πρέπει να ξενιτευτούμε όλοι και να παραχωρήσουμε τα σπίτια μας στους ξένους; Πρέπει να πεθάνουμε κλεισμένοι χωρίς φροντίδα και να λιμοκτονούμε, ενώ οι μετανάστες επιδοτούνται;

    Πρέπει οι Έλληνες, υποτίθεται ασφαλισμένοι, να αγοράζουμε από σεντόνια μέχρι γάζες για το νοσοκομείο, ενώ οι πρόσφυγες και λαθρομετανάστες και πολιτικοί νοσηλεύονται από τη δική μας φορολογική αφαίμαξη;

    Πρέπει να δεχτώ την ίδρυση «Τεμένους» στον Ελαιώνα, πάνω από τα αρχαία λείψανα των προγόνων μου, ανάμεσα στην αρχαία γέφυρα του Κηφισού ποταμού, το «Δημόσιον Σήμα» και τον Κεραμεικό;

    Πρέπει να ανεχθώ την κατάργηση της προσευχής ή του εθνικού ύμνου ή του σταυρού για να μη διαταράξω, τάχα, τους ισλαμιστές που «καταλαμβάνουν» τη χώρα μου; Μας τους έστειλαν βάσει προγράμματος, κ. Τσουκαλά, για να διαφθείρουν ολότελα αυτό που εσείς αναγνωρίσατε ως «λίκνον του εν γένει πολιτισμού»!!!

    Πρέπει το μάτι μου να χορτάσει τη νέα ενδυματολογία γυναικών με μαντήλες και μαύρη μπούργκα, αντί της ακάλυπτης γυναικείας κεφαλής με τους κυματιστούς βοστρύχους και τις συμμετρικές αναλογίες, που μου δίδαξαν οι αρχαιοελληνικές μου σπουδές και η κλασσική μου παράδοση;

    Τίποτε περισσότερο, τίποτε πολυτιμότερο δεν διαθέτουν οι Ισλαμιστές να μου προσφέρουν, παρά μόνον αναγκαστικό προσηλυτισμό και ξερίζωμα κάθε άλλης πίστης ( όπως λέει ο Μπουαλέμ Σανσάλ, Αλγερινός συγγραφέας, «Βήμα» 14/8/2016).

    Το «μέτρον άριστον», που με δίδαξε η Αρχαία Ελλάδα είναι εδώ και το διεκδικώ!!! Γι’ αυτό δεν θ’ ανεχθώ ποτέ και σε κανένα τομέα δεν θα συμβιβασθώ με τις απαιτήσεις και τα πειράματα της Νέας Τάξης… Θέλουμε πίσω τα παιδιά μας που ξενιτεύτηκαν τα τελευταία χρόνια και θ’ αντισταθούμε μέχρι την τελευταία ρανίδα του αίματός μας, για να κερδίσουμε την ελευθερία μας, την εθνική μας κυριαρχία και την ποιότητα της ζωής μας.

    Γνωρίζετε πολύ καλά ότι το δίκαιο είναι πάλι όλο δικό μας και, σας δηλώνω, ότι το «Ελληνικό θαύμα» της Αλβανίας μπορεί και σήμερα να επαναληφθεί!

    Αθήνα 13 Αυγούστου 2016

    Σπαθάτου Αδαμαντία – Ανδρονίκη, Ιστορικός-Αρχαιολόγος κι Εκπαιδευτικός

    2 Comments

    • derkon sagt:

      Η Αδαμαντία προσπαθεί να είναι Ελληνίδα, αλλά ο χριστιανισμός της πολύ την εμποδίζει. Δεν έχει καταλάβει ότι ο πραγματικός Έλληνας δεν μπορεί να είναι και χριστιανός. Όμως εν πάσει περιπτώσει τα Ελληνικά της γνωρίσμαρα, -αν απαλείψωμε τις χριστιανικές της προσρρήσεις-, είναι περισσότερον εμφανεί από αυτά του Αριστοτέλη. Όσον δε αφορά τον Αριστοτέλη, σε πολλά τελεί υπό σύγχυση, ειδικά όταν αναφέρεται στον Μεταξά, αρνείται το έπος του 40, και μάλλον φαίνεται ότι ήθελε να τεθεί η χώρα μας υπό τον φασισμό του Μουσουλίνι. Η δε Ελληνικότητα την οποίαν συχνά-πυκνά επικαλείται, αναιρείται από τις άλλες του θέσεις. Αφοβα θα έλεγα ότι αυτή είναι επικάλυψη για τις άλλες ανυπόστατες και επικίνδυνες θέσεις του. Αβίαστα λοιπόν προκύπτει το συμπέρασμα, ότι και οι δύο τελούν υπό το κράτος της πλήρους συγχύσεως, που αυτή εμπεριέχει όλα τα στοιχεία της σχιζοφρένειας. Υ.Γ. Μου άρεσε ο όρος „ορθόδοξος Ελληνισμός“ τον οποίον όμως, -αν και τον αναφέρει ο Αριστοτέλης_, δεν φαίνεται να τον ενστερνίζεται ορθά.-

    • Polydamidas sagt:

      „Δεν έχει καταλάβει ότι ο πραγματικός Έλληνας δεν μπορεί να είναι και χριστιανός.“

      Zu diesem Überzeugung komme auch ich immer mehr, auch wenn sich das Christentum, bei ausgiebiger Prüfung, als Plagiat des Hellenismus zeigt.
      Die Inhalte des Christus sollen ohnehin zu 95% spätere Zudichtungen sein, aus der hellenischen Kosmoantilepse übernommen, so der Theologe Dr. Lüdemann.

      Die Christen, und damit die Kirche, sollten das griechische Volk nicht mit Plagiaten füttern, sie sollten ihm den direkten Zugang zum Original ermöglichen, welches in seiner Entwicklung weit über dem Christentum steht, auch wenn dessen Entwicklung durch das Christentum um ca. 1800 Jahre blockiert wurde.
      Gruß.

    Einen Kommentar schreiben / Γράψτε ένα σχόλιο

    Kommentar

    kachelmannwetter.com