Ή στραβός είναι ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε
25.01.2025
  • Diktatur/Δικτατορία
  • Brain Drain
  • Allgemein
  • Balkan/Βαλκάνια
  • Bücher/Βιβλια
  • Medien/Μαζικά Μέσα
  • Minderheiten, Migranten/Μειονότητες, Μετανάστες
  • Kriege, Flüchtlinge/Πόλεμοι, Φυγάδες
  • Sprache/Γλώσσα
  • Gesellschaft, Meinung/Κοινωνία, Γνώμη
  • Nationalismus/Εθνικισμοί
  • Thema/Θέμα
  • Termine/Εκδηλώσεις
  • Geopolitik/Γεωπολιτική
  • Politik/Πολιτική
  • Terrorismus/Τρομοκρατία
  • FalseFlagOps/Επιχ. με ψευδή σημαία
  • Hellas-EU/Ελλάδα-Ε.Ε.
  • Wirtschaft-Finanzen/Οικονομία-Οικονομικά
  • Religion/Θρησκεία
  • Geschichte/Ιστορία
  • Umwelt/Περιβάλλον
  • Korruption/Διαφθορά
  • Reisen/Ταξιδιωτικά
  • Musik/Μουσική
  • Kunst/Τέχνη, Λογοτεχνία
  • Küche/Κουζίνα
  • kachelmannwetter.com
    Εδω διαβαζετε τις καινουργιες  ελληνικες και γερμανικες εφημεριδες
    Hier lesen Sie  griechische  und deutsche Zeitungen 

    Ζήτω η Επανάσταση των Φιλογενών


    Σπύρος Χατζάρας

    Η αλήθεια για την Εθνικοαπελευθερωτική Επανάσταση του 1821 που ήταν επανάσταση των Φιλογενών και όχι των «προλετάριων» της Στοάς του Λονδίνου

    Η 25η Μαρτίου δεν είναι πρωταπριλιά. Για αυτό πρέπει να ανατρέψουμε τα ψέματα και τα φούμαρα που μας έχουν επιβάλει ως δήθεν ιστορία.

    Φέτος «τα παιδιά» της Στοάς του Λονδίνου, οι κληρονόμοι των δολοφόνων του Καποδίστρια και οι κατ επάγγελμα ψεύτες, γιορτάζουν τα «200 χρόνια από την ίδρυση» του φαντάσματος, της ανύπαρκτης και ανορθόγραφης «Φιλικής Εταιρείας», των «προλεταρίων» της μεσαίας Τάξεως, του Σκουφά του Ξάνθου και του Αθανάσιου Τσακάλωφ.

    Μόνο που ο Τσακάλωφ, δεν γνώρισε ποτέ ζωντανό τον Σκουφά, και τον Ξάνθο τον γνώρισε στην Κωνσταντινούπολη, για δεν βρισκόταν ποτέ στη Οδησσό.

    Ήταν στο Παρίσι, και τον Σεπτέμβριο του 1814 και μετά, βρισκόταν στην Βιέννη. Για να εξαφανίσουν μάλιστα αυτό το στοιχείο οι άνθρωποι της Στοάς, έβαλαν τον «διακεκριμένο Έλληνα καθηγητή της Βιέννης», (με το ΔΟΛιο παρελθόν), να υπεξαιρέσει ξεδιάντροπα το σχετικό ντοκουμέντο από το Μουσείο της Βιέννης.

    Επίμονες έρευνες του καθηγητή Πολυχρόνη Ενεπεκίδη, οδήγησαν στον ασφαλή εντοπισμό των καταλυμάτων του Αλέξανδρου Υψηλάντη και του Ιωάννη Καποδίστρια κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου της Βιέννης. Καιρός να μας πουν και την λοκάντα που έμενε ο Τσακάλωφ.

    Το φθινόπωρο 1814 η ηγεσία της «Εταιρείας των Φίλων του Γένους», συγκεντρώθηκε στην Βιέννη και στο περιθώριο του Ευρωπαϊκού Συνεδρίου, της τότε «Συνόδου Κορυφής», αποφάσισε την Επανάσταση για την Απελευθέρωση των Ελλήνων.

    Η πραγματοποίηση της Επανάστασης αποφασίστηκε στη Βιέννη και ο επίσημος μηχανισμός για την συγκέντρωση των αναγκαίων πόρων για την αυτοχρηματοδότηση της επιχείρησης, το πολιτικό , ανθρωπιστικό και φιλανθρωπικό προκάλυμμα της επαναστατικής δραστηριότητας, ήταν η «Φιλόμουσος Εταιρεία» που ιδρύθηκε με πρωτοβουλία του Ιωάννη Καποδίστρια , με βάση το καταστατικό της «Φιλόμουσου» των Αθηνών, το οποίο απέκτησε ο πράκτορας της «Εταιρείας των Φιλογενών», Νικόλαος Γαλάτης.

    Φέτος γιορτάζουν τα 180 χρόνια από την εμφάνιση της παραμυθιστορίας του Μινχάουζεν-Φιλήμωνα για την δήθεν «Φιλική Εταιρεία», που λανσάρανε τρία χρόνια μετά τη δολοφονία του Εθνικού ηγέτη, το 1834.

    Το ψέμα ή τα ψέματα, λένε, ότι έχει «κοντά πόδια». Όμως, τα ψέματα, της Στοάς του Λονδίνου για την Εθνικοαπελευθερωτική Επανάσταση του 1821, κυριαρχούν ακόμα.

    Ο Φιλήμων (Βασιλείου) το 1821 έφτασε στην Πελοπόννησο από την Κωνσταντινούπολη σαν άνθρωπος των Υψηλαντών και προσκολλήθηκε στην υπηρεσία του Δημήτριου Υψηλάντη. Το 1825 άλλαξε στρατόπεδο και μπήκε στην υπηρεσία των Μαυρομιχαλαίων, αλλά δυό χρόνια μετά, μ την άφιξη του Καποδίστρια επέστρεψε στην «αυλή του Υψηλάντη» και μετά έγινε Καποδιστριακός και είχε υποβάλει έκθεση στον Κυβερνήτη αναφορικά με την έκρυθμη εσωτερική πολιτική κατάσταση και τον τρόπο υπέρβασής της και στις αρχές Απριλίου του 1831 πρότεινε στον Αυγουστίνο Καποδίστρια την έκδοση εφημερίδος με τον τίτλο «Ο Ειρηνικός».

    Μετά τη δολοφονία του κυβερνήτη η κυβέρνηση του λαού που συνέχισε με τον Αυγουστίνο και τον Κολοκοτρώνη, θα «πέσει» από τις «στάσεις» και την αναρχία πού εξαπέλυσαν ,τα ενεργούμενα της αγγλικής πολιτικής σε συνεργασία με τους «Αριστογείτονες νοικοκυραίους», της Τουρκοκρατίας.

    Ακολούθησαν δύο χρόνια χάους, μέχρι να φέρουν, «οι συνταγματικοί», τον βασιλιά τους.

    Μετά τη δολοφονία του Καποδίστρια και το πραξικόπημα, η νέα εξουσία για να εδραιωθεί εξαπέλυσε κύμα τρομοκρατίας.
    Ο μασόνος Κοραής συνέχιζε το «τεκτονικό του καθήκον», ως τα τελευταία του. Ξεψύχησε στις 6 Απριλίου 1833. Τον Γενάρη, είχε γράψει τον τελευταίο αντί-Καποδιστριακό διάλογο, για να χτυπήσει ,όπως απαιτούσε η Στοά, τις «παραφυάδες και τους δελφίνους του Καποδίστρια, όλους εκείνους που ξεμύτισαν επί της θητείας του, η που πήραν θάρρος και ξεπετάχτηκαν και εδραιώθηκαν».
    Φωτογράφιζε, τους εθνικιστές Φιλογενείς, την πολιτική, διοικητική, και πνευματική ,ηγετική ομάδα, που περιέβαλε τον Κυβερνήτη.
    Η τρομοκρατία πήρε μεγάλες διαστάσεις. Όποιος άσκησε εξουσία επί Καποδίστρια ήταν ύποπτος. Από τους γραφείς, τους στρατιώτες ,τους διευθυντές των σχολείων, ως τους στρατηγούς της επανάστασης ,και τον γενικό γραμματέα της Επικράτειας.

    Έπιασαν τον Κολοκοτρώνη μαζί με άλλους αγωνιστές και τους φυλάκισαν στο Ιτς Καλέ. Μαζί και τον Φιλήμωνα, ο οποίος έκανε «καπάκι» μαζί τους αποφυλακίστηκε και αυτοχρίστηκε δημοσιογράφος , εκδίδοντας στο Ναύπλιο την εφημερίδα «Χρόνος»,και γράφοντας το «Ιστορικό Δοκίμιο περί της Φιλικής Εταιρίας»,που έγινε το θεμέλιο της πλαστογραφίας της ελληνικής επανάστασης.

    Ο Φιλήμων-Βασιλείου, με εντολή του καθεστώτος ενώ ‘όλοι ήξεραν ότι Ανωτάτη Αρχή της Εταιρίας ήταν ο Καποδίστριας, παρουσίασε την «εταιρία των Φιλικών», ως δημιούργημα τριών άσημων Ελλήνων της Οδησσού, ,του Σκουφά , του Τσακάλωφ, και του φίλου του Σκουφά Αναγνωστόπουλου.

    Ο Φιλήμων ο πρωτεργάτης της πλαστογραφίας, λάνσαρε την «πληροφορία» ότι ο Καποδίστριας απέρριψε την πρόσκληση να ηγηθεί της επαναστάσεως, την οποία εκείνος οργάνωσε, γράφοντας: «Ο Καποδίστριας ενώ εθεώρη πάντοτε παράκαιρον την ύπαρξή της εταιρείας δεν ηδύνατο να αναδεχθή και ως υπουργός ξένης δυνάμεως την οποία προεσημειώσαμε πρόσκληση».

    Σύμφωνα με το «σενάριο»,των πλαστογράφων ο Αρχηγός, δεν μπορούσε να αποδεχτεί να του αναθέσουν την αρχηγία της οργάνωσης του. Η απόλυτη διαστρέβλωση και η απόλυτη γελοιότητα.

    Πολλά χρόνια μετά, βρέθηκε και ο αυτόπτης ψευδομάρτης, ο Ξάνθος, που ισχυρίστηκε το 1845, 14 χρόνια μετά τη δολοφονία του Κυβερνήτη, ότι τον Ιανουάριο του 1820 πήγε στην Αγία Πετρούπολη, και «συνάντησε την άρνηση του Καποδίστρια να αναλάβει την αρχηγία» , διότι «γνώριζε τις δυσμενείς συνθήκες που επικρατούσαν στην Ευρώπη έναντι των φιλελευθέρων και εθνικοαπελευθερωτικών κινημάτων των λαών» και «υπολογίζοντας τις συνέπειες μιας λαϊκής εξέγερσης, προσπάθησε να πείσει τον Ξάνθο για την ανάγκη να αναβληθούν οι επαναστατικές ενέργειες, ωσότου έρθουν πιο κατάλληλες περιστάσεις που θα ευνοήσουν την απόπειρα αυτή».

    Και έγινε αμέσως πιστευτός χωρίς καμιά «διασταύρωση» από όλους τους δύσπιστους που θέλουν αποδείξεις μέχρι και για τα προφανώς στημένα λάθη των διαιτητών στο ποδόσφαιρο.

    Απέναντι σε αυτά τα χοντρά ψέματα, το «Πατριωτικό Δοκίμιο» των Φιλογενών του 1817 έλεγε: «αναφέρω την Κορωνίδα του Ελληνικού Γένους, τον αληθινό και ζώντα στύλον της Πατρίδος , το καύχημα τού Γένους ολοκλήρου, τον εξοχώτατον Κόμητα Ιωάννην Καποδίστριαν. Τον γενναίο και ένδοξο Άνδρα του οποίου οι λαμπροί αγώνες υπέρ τού Γένους στεφανούνται καθ‘ έκάστην μέ χρυσάς δάφνας. Και συνέχιζε … «Το ονομά Σου είναι εγκεχαραγμένον εις τας πλάκας των καρδιών μας, και οι αληθείς Πατριώται δέν θεωρούσιν εις τό πρόσωπον Σου παρά δεύτερον Μιλτιάδην, ή άλλον Θεμιστοκλέα, οίτινες διά της ελευθερώσεως του Γένους και της Πατρίδος των απέκτησαν μνήμην άθάνατον. Ας χαίρη ή πατριωτική Σου καρδία, θερίζουσα τους δικαίους καρπούς των υπέρ του Γένους Σου ενδόξων αγώνων.

    Ο Καποδίστριας, στο πρόσωπο του οποίου οι πατριώτες το 1817 έβλεπαν τον νέο Μιλιτιάδη και τον νέο Θεμιστοκλή, τον ελευθερωτή του Γένους και της Πατρίδας, το 1820, παρακαλούσε τον Ξάνθο να αναβάλει την επανάσταση, που Εκείνος σχεδίασε. Αυτή είναι η «ιστορία» της Στοάς του Λονδίνου.

    Και φωνάζω χρόνια τώρα, να γίνει μια γραφολογική εξέταση όλων των χειρογράφων ντοκουμέντων που μας άφησε ο Ξάνθος για να αποκαλυφθεί αμέσως όλα έχουν γραφεί από τον ίδιο άνθρωπο !!!! (τον Ξάνθο) Και φωνάζω να επιστρέψει ο καθηγητής πριν τον θάνατο του το ντοκουμέντο που υπεξαίρεσε. Και φωνάζω να βρούμε επιτέλους τον τάφο του Τσακάλωφ στην Ρωσία, από όπου η Στοά με έφερε άρον-άρον πίσω το 2004, για να μην ολοκληρώσω την έρευνα μου. Γιατί δεν θέλουν καν να ξέρουν που είναι θαμμένος, μπας και από εκεί βρεθεί άκρη και εντοπιστεί το αρχείο του.

    Λοιπόν,

    – Η αγία τριάδα της ελληνικής επανάστασης ήσαν ο Κωνσταντίνος Υψηλάντης, που πέθανε το 1816, ο Αλέξανδρος Μαυροκορδάτος (ο Φιραρής) που πέθανε το 1818, και ο Ιωάννης Καποδίστριας που έμεινε μόνος του να φέρει εις πέρας την αναγέννηση του μεγάλου ελληνικού Έθνους.

    – Η βασική επαναστατική «Εταιρεία» ήταν «οι φίλοι του Γένους», οι Φιλογενείς, μαζί με τον Φοίνικα του Μαυροκορδάτου. Σε αυτές τις οργανώσεις μπήκαν οι Λαμπρινοί και τα ορφανά του Ρήγα. Και ο Σκουφάς κατήλθεν από τη Μόσχα απόστολος της Εταιρείας. Δεν ανήλθε από την Οδησσό.

    Όλα τα άλλα είναι παραμύθια της Στοάς του Λονδίνου και της Χαλιμάς.

    O Μέτερνιχ και οι Αγγλοι έστειλαν τον πρώην αρχιγραμματέα του Ιωάννη Καρατζά και σεβάσμιο της μασονικής Εταιρείας του Λέοντος ,  τον πράκτορα Μαυροκορδάτο εις την Ελλάδα , τον οποίο συνόδευαν κατάσκοποι της μυστικής αστυνομίας της Βιέννης και άγγλοι κατάσκοποι, με σκοπό να διαιρέσει τους Έλληνες να υποσκάψει και να καταστρέψει την Ελληνική επανάσταση και την επιρροή του Καποδίστρια και του Δημητρίου Υψηλάντου.

    O Μέτερνιχ και οι Αγγλοι είχαν υποσχεθεί στον Μαυροκορδάτο να τον χρήσουν Ηγεμόνα με διαδοχικό δικαίωμα, της πλούσιας Βλαχίας, αυτό δε το είχαν καταγγείλει στον Δημήτριο Υψηλάντη ο Ιωάννης Σκανδαλίδης και ο γραμματέας της Ρωσικής Πρεσβείας στη Βιέννη.

    Ο Μαυροκορδάτος, αφού ήλθε στο Μεσολόγγι, κήρυξε τον εαυτό του Πρίγκιπα, και υποσχόταν εις τους φιλόδοξους και φίλαρχους Τουρκοκοτζαμπάσηδες της Ελλάδος, ότι εάν ακολουθήσουν την πολιτική του θα τους αναγόρευε σε προύχοντες «πρώτης Τάξεως» με διαδοχικό δικαίωμα, και τους υποσχόταν τον τίτλο του Κόμη και του Δούκα και τους μοίραζε την Εθνική Γη αλλά και μελλοντικά ισόβια πολιτικα άξιωμάτα, (σαν τη βουλή των Λόρδων).

    Ο Μαυροκορδάτος είχε ως αρχικό στόχο να υποτάξει την Ελλάδα στην Αγγλική διοίκηση, με επικεφαλής τον Αρμοστή της Επτανήσου, ο οποίος με δική του εισήγηση θα αναγνώριζε του τίτλους και τις παραχωρήσεις που υποσχόταν στους Τουρκοκοτζαμπάσηδες.

    Οι Αγγλοι βλέποντας την πρόοδο του πράκτορα Μαυροκορδάτου, πρότειναν
    δι αυτού, προς την επαναστατική κυβέρνηση ένα δάνειο, όχι για τις ανάγκες του Εθνους στον Πόλεμο, αλλά για να δωροδοκήσουν και να εξαγοράσουν τους προκρίτους και τους οπλαρχηγούς και να προκαλέσουν με τον αγγλικό χρυσό τη διαίρεση και τη διχόνοια μεταξύ πελοποννησίων και Ρουμελιωτών, στρατιωτικών και πολιτικών, και να τους οδηγήσουν στον εμφύλιο πόλεμο, και την αγγλική προστασία.

    Οβερ.

    Διαβάστε περισσότερα στην « επανάσταση των Φιλογενών».

    -Ζήτω η Επανάσταση των Φιλογενών
    -Ζήτω ο αρχηγός της Επανάστασης Ιωάννης Καποδίσριας
    -Ζήτω το μέγα Ελληνικό Έθνος

    ΥΓ1. Ζητώ τη βοήθεια από κάθε φίλο του μπλογκ και από όσους έχουν διαβάσει το βιβλίο μου, «Η επανάσταση των Φιλογενών», για να διαδώσουμε την Αλήθεια για το 1821 και να ανασκευάσουμε τα ψέματα της Στοάς. (του Λονδίνου).

    ΥΓ2 Ο Δημιουργός, με την ενάτη εντολή του απαγόρευσε το ψεύδος.
    Μας είπε :«Ου ψευδομαρτυρήσεις» . Επιπροσθέτως, εγώ, σαν δημοσιογράφος, έχω δώσει τον δικό μου Όρκο, υπέρ της Αληθείας. 
    Όμως ολα τα τέκνα της Στοάς του Λονδίνου, έχουν εντολή να λένε ψέματα με λύσσα. Προστατεύουν έτσι τη «μητέρα» προς την οποία έχουν δώσει ΟΡΚΟ. Για το λόγο αυτό ποτέ το ελληνικό κράτος δεν ζήτησε ποτε να ανοίξει ο απόρρητος φάκελος Καποδίστρια, που έχουν οι Άγγλοι.

    Και ένα σχόλιο αναγνώστη
    Ανώνυμος είπε…
    αφού έφθασες μέχρι την Ρωσία, γνωρίζεις καλά πως πραγματικός αρχηγός της αποστασίας ήταν ο Τσάρος Αλέξανδρος. όταν ο Ναπολέων αρνήθηκε να μοιράσει με τον Τσάρο τα εδάφη του Ευρωπαικού τμήματος της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας , με την παράδοση της Πόλης στον τσάρο και την στέψη του σαν διάδοχου της Βυζαντινής αυτοκρατορίας, η μόνη λύση ήταν η συνομωσία.
    Πρώτα έπρεπε να καταστρέψει τον Ναπολέοντα χρησιμοποιώντας τους Άγγλους και τους Πρώσους, ύστερα να κάνει την Ιερή Συμαχία, απαγορεύοντας κάθε επανάσταση , εκτός από αυτή που ετοίμασε , χρησιμοποιώντας τον Ιωάννη Καποδίστρια , που του έταξε να τον κάνει πρώτο κυβερνήτη.
    Ετοίμασε την Φιλική Εταιρεία , που την κάρφωσε μάλιστα στο Σουλτάνο, για να καλυφθεί ως πραγματικός αρχηγός, έβαλε τον αφελή Υψηλάντη φανερό Αρχηγό, τον υποχρέωσε να ξεκινήσει την επανάσταση από την Βλαχία με τον αρχιπράκτορα Ιωάννη Παπαρηγόπουλο, που είχε ήδη εγκλωβίσει τον Αλήπασά στη διαμάχη με τον Σουλτάνο, ετοίμασε το Λάιμπαχ για να αποκηρύξειτον Υψηλάντη και να επιβάλει την ουδερότητα αντί την κατάπνιξή της ως όφειλε και τα υπόλοιπα τα ρύθμισε με τους πράκτορες στην Πελοπόννησο, σαν τον Παπαφλέσσα και τον Κολοκοτρώνη, κηνυγώντας τους πρόκριτους και την εμπορική τάξη, δολοφωνόντας κάθε πρόσωπο που θεωρούσαν εμπόδιο σαν τον Κρεβατά, Κανακάρη, Γερμανό κλπ ακόμη και πολεμιστές σαν τον Καρασκάικη, όταν απείλησε τους Ρωσόφιλους , ότι θα κατέβει στο Μωριά να τους πετσοκόψει και επέβαλαν τον Καποδίστρια, που ήταν τόσο σίγουρος για την εκλογή του, που είχε ξεκινήσει από την Ελβετία για την Πετρούπολη και στο δρόμο του πρόφτακαν τον διορισμό.
    Υπήρχαν όμως η γεναία σπορά της Μάνης που του πρόσφερε την ανταμοιβή του Ίπαρχου, στον πολύμητι και πανούγο Κερκυραίο.
    Εις τον Ράμφο μου θα δώσω του Σισίνη το παλάτι και τους πύργους του Ζαίμη στον πιστό μου Μαυρομάτη. ‚
    Βεβαιώσατε το έθνος και γεμίστε τοομυαλό του πως Αλήπασιας θα γίνω , μόνο δια το καλόν τουυ …..
    κατάλαβες κύριε ότι δεν τρώμε και κουτόχορτο?
    οι πηγές της αληθείας υπάρχουν, μυαλό χρειάζεται για να αναλύσεις και να συνθέσεις τα γεγονότα….

    Πηγή: http://deltio11.blogspot.de/2014/03/blog-post_25.html

    Einen Kommentar schreiben / Γράψτε ένα σχόλιο

    Kommentar

    kachelmannwetter.com