Ή στραβός είναι ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε
19.04.2024
  • Allgemein
  • Diktatur/Δικτατορία
  • Brain Drain
  • Balkan/Βαλκάνια
  • Bücher/Βιβλια
  • Medien/Μαζικά Μέσα
  • Minderheiten, Migranten/Μειονότητες, Μετανάστες
  • Kriege, Flüchtlinge/Πόλεμοι, Φυγάδες
  • Sprache/Γλώσσα
  • Gesellschaft, Meinung/Κοινωνία, Γνώμη
  • Nationalismus/Εθνικισμοί
  • Thema/Θέμα
  • Termine/Εκδηλώσεις
  • Geopolitik/Γεωπολιτική
  • Politik/Πολιτική
  • Terrorismus/Τρομοκρατία
  • FalseFlagOps/Επιχ. με ψευδή σημαία
  • Hellas-EU/Ελλάδα-Ε.Ε.
  • Wirtschaft-Finanzen/Οικονομία-Οικονομικά
  • Religion/Θρησκεία
  • Geschichte/Ιστορία
  • Umwelt/Περιβάλλον
  • Korruption/Διαφθορά
  • Reisen/Ταξιδιωτικά
  • Musik/Μουσική
  • Kunst/Τέχνη, Λογοτεχνία
  • Küche/Κουζίνα
  • kachelmannwetter.com
    Εδω διαβαζετε τις καινουργιες  ελληνικες και γερμανικες εφημεριδες
    Hier lesen Sie  griechische  und deutsche Zeitungen 

    Η δημοκρατικοποίηση της δημιουργίας χρήματος

    Γ. Θ. Χατζηθεοδωρου

    Η δημοκρατικοποίηση της δημιουργίας χρήματος αποτελεί την λύση του προβλήματος του σημερινού χρηματικού συστήματος

     

    Οι οικονομικες κρισεις και η υπερχρεωση των κρατων παραγονται από ανθρωπους και οι υπευθυνοι Πολιτικοι και Διαχειριστες της οικονομιας και των οικονομικων, αδιαφορουν σε οποιο επιπεδο εξουσιας και εαν βρισκονται. Δεν ηθελαν και δεν θελουν να γνωριζουν, να ακουσουν και να δουν τιποτε για τα πραγματικα αιτια! Για ποιο λογο πληρωνονταν και συνεχιζουν να πληρωνονται; Για τα σφαλματα της απορρυθμισης και τους χαλαρους ελεγχους, δηλαδη για ασυγχωρητα σφαλματα που ποτε δεν διορθωθηκαν ‘η απαγορευονταν να διορθωθουν; Το σημερινο χρηματικο συστημα εγινε στο μεταξυ ένα πολυπλοκο χαρτινο οικοδομημα σε πολλα επιπεδα από δανεια, τα οποια παρ’ ολη την καλη διαθεση των υπερχρεωμενων χωρων, όπως της Ελλαδος, είναι αδυνατο να ξεπληρωθουν για να αποφευχθη μια νεα οικονομικη κριση όπως αυτή του ετους 2008.

    Η νομισματοτεχνικη καριερα του ευγενους μεταλλου «Χρυσου» η οποια αρχισε την 22.07.1816 (Στανταρτ Χρυσου) και διαφοροποιηθηκε στο New Hampshire των ΗΠΑ στο Συνεδριο του Bretton Woods (01.07-23.07.1944) με καθωρισμο του με χρυσο καλυμενου δολλαριου του ΗΠΑ ως επικρατουν νομισμα, βρηκε το προσωρινο τελος της το ετος 1971, διοτ ι κεντρικη τραπεζα των ΗΠΑ FED απεσυρε την εξασφαλισμενη καλυψη του δολαριου με χρυσο για τα επομενα 35 χρονια, μονο και μονο επειδη η FED εριξε στην κυκλοφορια της αγορας υπερογκα ποσα δολαριων που τυπωσε από το τιποτε. Προηγουμενως και στις εποχες της φυσιολογικης καλυψης του χρηματος των κεντρικων τραπεζων με χρυσο, ειχαν οι ιδιοκτητες των κεντρικων τραπεζων δικαιοδοσιες υπο μορφην κερματων, χαρτονομισματων και πιστωσεων τους επι των αποθεματων χρυσου των κεντρικων τραπεζων. Στις εποχες εκεινες η καταχωριση της κυκλοφοριας των χαρτονομισματων και οι πιστωσεις των τραπεζων στην κεντρικη τραπεζα, ως δεσμευτικες προς αυτην, ηταν κατά την λογικη των πραγματων σωστη. Σημερα δεν ειναι!

    Στις εποχες εκεινες το χρηματοπιστωτικο συστημα επαιζε ξεκαθαρα τον ρολο εξυπηρετησης της πραγματικης οικονομιας. Γι’ αυτό χαρακτηριστηκε ως «κυκλοφορια του αιματος» για μια λειτουργουσα πολιτικη οικονομια. Σημερα όχι πλεον. Το χρηματοπιστωτικο συστημα επικρατησε καθωριζοντας τα παντα, δηλαδη σαν ενας  υπερεξουσιαζων παραγοντας στα γιγνωμενα της οικονομιας. Η τελειως λανθασμενη αυτή κατευθυνση εγινε εν πληρη γνωση από τους Πολιτικους, απο τους διαχειστες της οικονομιας και των οικονομικων και απο οικονομολογους της πολιτικης οικονομιας αποδεκτη και θεμελειωθηκε με νομους για την απορρυθμιση, ιδιωτικοποιηση κ.α. Για τους λογους αυτους το σημερα ισχυων ακομη χρηματικο συστημα πρεπει το γρηγορωτερο το δυνατον να μεταρρυθμιστη. Στην κατασταση που βρισκεται δεν επιτρεπει μιαν υγειη οικονομικη αναπτυξη. Αυτος είναι και ο λογος αναπτυξης μιας επιχειρησης ‘η ενός κρατους σε βαρος αλλης επιχειρησης ‘η κρατους, όπως συμβαινει εντος της Ε.Ε.: Το κερδος του ενός είναι η ζημια του αλλου. Το εξαγωγικο μου πλεονασμα είναι το εισαγωγικο σου ελλειμμα. Το δικο σου εισαγωγικο ελλειμμα είναι η δικη μου τραπεζικη κριση. Και οι υποκριτες και οι πραγματικοι εχθροι της Ευρωπης των πατριδων, διετυμπανιζαν αποπροσανατολιστικα και ψευδονταν για τους στοχους της Ε.Ε.

    Δεν προκειται συνεπως ουτε για μια «ενισχυσης της αλληλεγγυης» μεταξυ των λαων της Ευρωπης, ουτε για μια «οικονομικη και κοινωνικη προοδο» αλλα και ουτε για την «ενισχυση της ταυτοτητας και ανεξαρτησιας της Ευρωπης». Αυτό φανηκε ξεκαθαρα κατά την φαση οικονομικου εκβιασμου της Ελλαδος μονο και μονο για να σωθη η Deutsche Bank.  Οι διεθνεις τραπεζιτες κατωρθωσαν, με εκβιασμο Πολιτικων, ισολογιστικων τυποποιησεων και μεγαλης κλιμακας προπαγανδας των διαβρωμενων από τον διεθνη πολιτικο σιωνισμο γερμανικων ΜΜΕ, να σερβιρουν παλι κερδη απατης στους λαους, δηθεν οικονομικη αναπτυξη και το τελος της οικονομικης κρισης.

    Οι  Ελληνες βρεθηκαν ξαφνικα σε ένα οικονομικο κεκλιμενο ειπεδο που ακομη διατηρειται, μονο και μονο για την σωτηρια της Deutsche Bank. Με την ενεργο συμπραξη εγχωριων καθαρματων παραμορφωθηκαν τα οικονομικα στατιστικα στοιχεια της ελληνικης στατιστικης υπηρεσιας. Την 24.08.2016 απευθυνθηκε εκβιαστικα  η σιωνιστικοκατευθυνομενη Κομισιον της Ε.Ε. προς τον Ελληνα υπουργων οικονομικων, για να σταματηση κάθε ερευνα της ελληνικης δικαιοσυνης που αφορα τους εγχωριους απατεωνες που παραμορφωσαν τα στατιστικα στοιχεια για τους στοχους των Μεγαλοαπατεωνων, δηλαδη η Κομισιον της Ε.Ε. συμπεριφερεται όπως συμπεριφερονται τα «Γουρουνια» μεσα στα σκατα και τις λασπες τους!

    Τα κτηνωδη και κυρια αιτια των μεχρι σημερα οικονομικων κρισεων και αυτων που είναι καθ’ οδον, οφειλονται στα «πανωτοκια» του ακομη ισχυοντος χρηματικου συστηματος. Στο συστημα αυτό από την μια μερια ενεργει ο τοκος και από την άλλη ο πληθωρισμος. Ο τοκος ελκει τα αλλως ατοκιστα αποταμιευτικα χρηματα στην κυκοφορια τους, και ψαχνει να βρη έναν χρεωστη, ο οποιος είναι διατεθειμενος να πληρωση τους τοκους που του ζητουνται. Συμπληρωματικα χρειαζονται και οι κεντρικες τραπεζες οι οποιες υποτιμουν την αξια της  ποσοτητας του κυκλοφορουντος  χρηματος. Ο Πληθωρισμος συνεπως  σκοπημα παραγεται από τις κεντρικες τραπεζες.

    Η τραγωδια των υπερχρεωμενων κρατων κρυβεται στην Ηλιθιοτητα τους παραχωρισης της δικαιοδοσιας τους στις κεντρικες  τραπεζες και η δικαιοδοσια αυτη βρισκεται στα χερια των Μεγαλοαπατεωνων ιδιωτων. Εάν αποκτησουν ξανα τα κρατη το δικαιωμα δημιουργιας του χρηματος που χρειαζονται χωρις να το δανειζονται αυτό από τους Μεγαλοαπατεωνες  πληρωνοντας αναγκαστικα και τοκους απατης, τοτε δεν θα υπαρχει κανενας λογος για τους πολιτες κάθε χωρας, να πληρωνουν φορους εισοδηματος διοτι τα κρατη μονα τους θα δημιουργουν το χρημα που χρειαζονται. Ο φορος εισοδηματος αποτελει συνεπως απλη εγγυηση προς τους Μεγαλοαπατεωνες για πληρωμη των ετσι και αλλως παρανομων κρατικων χρεων.

    Οι ιδιωτικες διαχειριστικες τραπεζες και οι κεντρικες τραπεζες είναι συνεπως δημιουργηματα απατεωνων για την «παραγωγη χρηματος από τον αερα», που δανειζεται με τοκους στα εθνικα κρατη. Επειδη τα κρατη σημερα δεν είναι οικονομικες επιχειρισεις των αγορων και ως εκ τουτου δεν μπορουν να αποκομιζουν κερδη, παραμενουν συνεχως χρεωμενα για να πληρωνουν για το παρανομο χρεολυσιο «μονο» τοκους, που στις τελευταιες δεκαετιες ξεπερνουν πολλαπλασια το αρχικο κρατικο χρεος.

    Ο Τοκος συνεπως είναι μερος του σημερινου χρηματικου συστηματος και εχει τρομερα καταστροφικες παραπλησιες επιδρασεις. Με τα πανωτοκια αυξανεται η χρηματικη περιουσια των Μεγαλοαπατεωνων εκθετικα, πραγμα που σημαινει ότι αναλογα καταστροφικα αυξανονται και τα χρεη των κρατων, όπως φανηκε ξεκαθαρα στον σχεδιασμο ολοκληρωτικης καταστροφης της Ελλαδος. Συνεπως, τοσο οι φοροι εισοδηματος οσο και το τοκιζομενο κρατικο χρεος, είναι εφευρεσεις των ιδιωτικων κεντρικων τραπεζων. Χρεη, Τοκοι, Πληθωρισμος και Φοροι μπορουν να εξαφανισθουν μια για παντα μονο με την δημοκρατικοποιηση της δημιουργιας του χρηματος.

    Η δημιουργια χρηματος από το τιποτε (Χρημα-Fiat) λαμβανει χωρα με δυο τροπους:

    • Δια των κεντρικων τραπεζων με κοπη κερματων και τυπωμα χαρτονομισματων, τα οποια διατειθενται με τοκους στις διαχειστικες τραπεζες οι οποιες τα ριχνουν στην κυκλοφορια του χρηματος. Η ποσοτητα του χρηματος είναι μονο ενας από τους τεσσερες παραγοντες της βασικης εξισωσης της κλασικης οικονομιας του χρηματος.                                                                                                           M x V = P x Y                                                                                                                                                                                                                             Το γινομενο από την ποσοτητα χρηματος (Μ) και την ταχυτητα κυκλοφοριας του χρηματος (Υ), ισουται με τα ονομαστικα εσοδα (P x Y).  Η ποσοτητα χρηματος που βρισκεται σε κυκλοφορια (Μ) δεν υπολογιζεται με την βαση του μεγεθους του χρηματος στην κεντρικη τραπεζα, αλλα με τα μεγαθη (Μ1), (Μ2) και (Μ3).                                                                                                                                                      Το μεγεθος (Μ1) μετρα περιπου το αθροισμα των στην κυκλοφορια ευρισκομενων χαρτονομισματων, επιταγων και λογαριασμων στις τραπεζες. Με το μεγεθος (Μ2) αθροιζονται στο μεγεθος (Μ1) τραπεζικοι λογαριασμοι με συμφωνηθεισα διαρκεια ισχυος εως δυο χρονια καθως και τραπεζικοι λογαριασμοι με συμφωνηθεισα διακοπη ισχυος εως τρεις μηνες, καθως και ορισμενα προθεσμιακα χρηματα.                                                                                                                                                                                                                              Στο Μεγεθος (Μ3) αθροιζονται συμπληρωματικα στο μεγεθος (Μ2) τα καθωρισμεα από τα χρηματοπιστωτικα ινστιτουτα (ΜFI) εκδοθεντα οικονομικα εργαλεια που μπορουν να χρησιμοποιηθουν στις αγορες ως π.χ. εμποριο ρεπο, χρηματικα μεριδια φοντ των αγορων και συμφωνητικα χρεων.                                                                                                                                                                                     Το μεγεθος (Μ1) συνεπως ειναι στενα συνδεδεμενο με την εννοια της χρηματικης ρευστοτητας. Στην Αγορα των  ΗΠΑ και κατ’ επεκταση παγκοσμια δια της FED κυκλοφορει περισσοτερο χρημα απ’ ότι στην αρχη αυτό δημιουργηθηκε.
    • Όπως η FED στις ΗΠΑ μπορουν και οι διαχειριστικες τραπεζες να δημιουργουν χρημα. Αυτές εξαναγκαζονται από την FED να μην δανειζουν ένα μερος των αποθεματων τους σε χρημα. Με ποσοστο 10 % των ελάχιστων προς την υποχρεωση αυτη χρηματικων ποσων, δυναται δια του ισχυοντος ακομη χρηματικου συστηματος, το αθροισμα του κυκλοφορουντως χρηματος να δεκαπλασιασθη.                Η δημιουργια χρηματος στην περιπτωση αυτή γινεται αποκλειστικα από τα δανειακα ινστιτουτα και τα χρηματοπιστωτικα οικονομικα ινστιτουτα (ΜFI) τα οποια λειτουργουν ως σπουδαιοι ενδιαμεσοι κροικοι μεταξυ των κεντρικων τραπεζων και τω ιδιωτικων επιχειρησεων και νοικοκυριων που τροφοδοτουνται με δανειακο χρημα.                                                                                                             Για τους ως ανω λογους δεν είναι σε θεση τοσο τα νοικοκυρια οσο και οι ιδιωτικες επιχειρησεις (όχι τα χρηματικα Ινστιτουτα ΜFI) αλλα και τα κρατη, να δημιουργουν δικα τους χρηματα, διοτι την δικαιοδοσια αυτη την παραχωρισαν κατά τον ποιο ηλιθιο τροπο στις ιδιωτικες κεντρικες και διαχειριστικες τραπεζες.                                                                                                                                                        Το  καταγραμμενο στα βιβλια των κεντρικων τραπεζων χρημα μπορει ανα πασα στιγμη, όταν το ζητησουν οι διαχειριστικες τραπεζες, να μετατραπη σε ρευστο χρημα. Αντιστροφα μπορει το πλεοναζων ρευστο χρημα των διαχειριστικων τραπεζων, σε βαρος των ρευστων αποθεματων τους, να μεταφερθη  και να φυλαχθη με τοκους τιμωριας στις κεντρικες τραπεζες. Το κερδος από την δημιουργια χρηματος από το τιποτε προκυπτει από την διαφορα των δαπανων δημιουργιας του και της δημιουργηθησης αξιας της ποσοτητας αυτου στην κυκλοφορια του.                                                                                                                                                               Σημερα καταγραφεται και κρυβεται στα βιβλια της κεντρικης τραπεζας το κερδος της δημιουργιας του χρηματος, ως ένα μη ουσιωδες αντικειμενο το οποιο όμως αντικαταγραφεται στα ιδια βιβλια. Η αποκρυψης ικανοποιητικης ποσοτητας χρηματος, που προεκυψε από την δημιουργια του χρηματος,  για μοιρασμα στα εθνη, απο τις κεντρικες τραπεζες, είναι Μεγαλοαπατη των Μεγαλοαπατεωνων του χρηματος.                                                                                                                                                                                                                      Σημερα, σε αντιπληθωριστικες εποχες και σε τετοιες με μειωμενη την ζητηση, θα ηταν λογικο τα κερδη από την δημιουργια από το τιποτε του χρηματος να μοιραζονται στα υπερχρεομενα κρατη όπως είναι π.χ. η Ελλας. Αλλως ενισχυεται η υπονοια ότι τα Μαγαλοκαθαρματα με τις κεντρικες τους τραπεζες είναι αυτά που δημιουργουν την μειωση της ζητησης, τους αντιπληθωριστικους κινδυνους και την αισθητη μειωση της κυκλοφοριας του χρηματος!

    Εάν διαιρεσουμε την κυκλοφορουσα ποσοτητα χρηματος (Μ3) δια του πραγματικου ακαθαριστου μικτου εθνικου προ’ι’οντος (ΑΕΠ), δηλαδη με το αποτελεσμα της εξισωσης ΑΕΠ = Καταναλωση + (Εξαγωγες-Εισαγωγες), τοτε λαμβανουμε μια εικονα του φουσκωματος του ογκου των δανειων ενός κρατους. Το μεγεθος (Μ3) συνεπως είναι ενας δεικτης δια τους ογκους των δανειων και ιδιαιτερα ευαισθητο σε εποχες οικονομικων κρισεων διοτι μπορει να επιδραση στην ψυχολογια των μελων των αγορων με σοβαρες αρνητικες επιδρασεις.

    Για τον λογο αυτό το μεγεθος (Μ3) είναι το μονο μεγεθος που δεν μπορουν να μανιπουλαρουν οι κεντρικες τραπεζες. Αυτος είναι και ο κυριος λογος της απαγορευσης δημοσιευσης στοιχειων σχετικα με το μεγεθος (Μ3) από την FED των ΗΠΑ από τον Μαρτιο του 2006. Η FED επιδειωκει να καλυψη την πραγματικη κατασταση που επικρατει στην οικονομια των ΗΠΑ και γενικα στο χρηματικο συστημα!

    Το οικονομικο χαος της σημερον θα μπορουσε περιοδικα να λυθη με την προταση που εκανε το ΔΝΤ του 1960 για την δημιουργια των SZRs (Sonderziehungsrechte = ιδιαιτερα δικαιωματα αποσυρσης) για την αντικατασταση του δολαριου των ΗΠΑ ως επικρατουν νομισμα. Προς το παρων τα SZRs αποτελουνται από τα νομισματα Δολαριο, Ευρω, Γεν και Στερλινα. Το σχεδιο προβλεπει την εισοδο στο ως ανω καλαθι νομισματων ηδη προς τα τελη του 2016 και του κινεζικου  νομισματος Yuan ‘η Renimbi. Ο λογος που συνηγορει είναι η υπαρξη μιας μεγαλης αγορας εντος της Κινας. Ενας άλλος λογος συνηγορει και για ένα εκτο μελος στο καλαθι των SZRs, δηλαδη αυτου του ιδιου του «Χρυσου». Αυτό θα σημανε την επαναφορα του χρηματικου συστηματος «GOLDSTANDART» με άλλο ονομα. Και αυτό ομως θα αποτελεσει μονο μια παροδικη προσωρινη λυση.

    Η σωστη και η τελικη λυση του χρηματικου συστηματος, που θα λυσει και τα σημερινα προβληματα του ισχυοντος ακομη χρηματικου συστηματος, είναι η Δημοκρατικοποιηση της δημιουργιας χρηματος από το τιποτε!!!

    PD Dr.-Ing. Georg Chaziteodorou
    Bleibergweg 114, D-40885 Ratingen
    Tηλ.+Fax: 0049 2102 332513
    E-Mail: chaziteo@t-online.de
    29.08.2016

    Einen Kommentar schreiben / Γράψτε ένα σχόλιο

    Kommentar

    kachelmannwetter.com