Ή στραβός είναι ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε
19.04.2024
  • Allgemein
  • Diktatur/Δικτατορία
  • Brain Drain
  • Balkan/Βαλκάνια
  • Bücher/Βιβλια
  • Medien/Μαζικά Μέσα
  • Minderheiten, Migranten/Μειονότητες, Μετανάστες
  • Kriege, Flüchtlinge/Πόλεμοι, Φυγάδες
  • Sprache/Γλώσσα
  • Gesellschaft, Meinung/Κοινωνία, Γνώμη
  • Nationalismus/Εθνικισμοί
  • Thema/Θέμα
  • Termine/Εκδηλώσεις
  • Geopolitik/Γεωπολιτική
  • Politik/Πολιτική
  • Terrorismus/Τρομοκρατία
  • FalseFlagOps/Επιχ. με ψευδή σημαία
  • Hellas-EU/Ελλάδα-Ε.Ε.
  • Wirtschaft-Finanzen/Οικονομία-Οικονομικά
  • Religion/Θρησκεία
  • Geschichte/Ιστορία
  • Umwelt/Περιβάλλον
  • Korruption/Διαφθορά
  • Reisen/Ταξιδιωτικά
  • Musik/Μουσική
  • Kunst/Τέχνη, Λογοτεχνία
  • Küche/Κουζίνα
  • kachelmannwetter.com
    Εδω διαβαζετε τις καινουργιες  ελληνικες και γερμανικες εφημεριδες
    Hier lesen Sie  griechische  und deutsche Zeitungen 

    Η Ελλαδα της παρδαλης επαναστασης

    Δρ. Εμμανουήλ Σαρίδης

    Η εθνικη συμφορα που μας βρηκε δεν οφειλεται σε οικοπεδοφαγους ουτε σε ασχετους πολιτες που αλογιστα καινε χορτα οπως σας λενε τα οργανα της παραπληροφορησης. Οφειλεται σε ενα οργανωμενο σχεδιο αποσταθεροποιησεως για την επανεκλογη του ΠΑΣΟΚ στην κυβερνηση 

    Η παρδαλη επανασταση στην Ελλαδα (Παιδες εν καμινω)

    Οταν ξεκινησα αυτη την μελετη για την παρδαλη επανασταση που εβλεπα να εξελισσεται στην Ελλαδα με τις κλιμακουμενες κινητοποιησεις και δρασεις της αντιπολιτευσεως και του οχλου, δεν θα μπορουσα να φανταστω, οτι αυτοι που κινουν τα νηματα θα εφταναν στο σημειο να πυρπολησουν τα εναπομειναντα δαση μεσα στον Αυγουστο, γνωριζοντας οτι λογω των καιρικων συνθηκων οι φωτιες θα δημιουργουσαν ανεξελεγκτες καταστασεις. Και ομως το εκαναν. Με αποτελεσμα να γινουν σταχτη 1.840000 τετραγωνικα μετρα δασους, να καταστραφουν πολυτιμα οικοσυστηματα, να καουν 64 ατομα, να εχουν σβυσει 110 οικισμοι και αμετρητες οικογενειες να εχουν χασει το βιος τους. Και μονο τα ζωα που μουγκριζαν καιομενα στη φωτια μου μαυριζουν την ψυχη, καταρα στους εμπρηστες. Και μεσα σ‘ αυτο το ολοκαυτωμα, μεσ‘ στη βοη της οδυνης, του σπαραγμου και του εθνικου πενθους, το ατομο εκεινο που προοριζεται για κυβερνητης της Ελλαδος, ο Γεωργιος Παπανδρεου του ΠΑΣΟΚ, δεν δισταζει να κανει προεκλογικη περιοδεια, κατηγορωντας την Νεα Δημοκρατια, οτι ειναι υπευθυνη για την καταστροφη, οτι δεν εκανε τιποτε, οτι  ειναι ανικανη. Με την συγχορδια των ΜΜΕ που τον συνοδευουν απο το 2004 για την „νικη“, ιδιαιτερα της „Ελευθεροτυπιας“ και των φυλλαδων του Λαμπρακη και του γερμανικου συγκροτηματος της WAZ που τον σεγκονταρουν στην „προεκλογικη“ εκστρατεια που ξεκινησε μεσα στις μερες του πενθους με αρθρα για απουσια του κρατους, γαλαζια αλαζονεια η με το „Ανικανοι“! Δεν γνωριζω, αν ο ανθρωπος αυτος καταλαβαινει τι κανει και τι του γινεται, δεν τον βλεπω και τοσο ξυπνιο, μαλλον για πιονι προκειται. Αν δεν το ξερει, αν δεν νοιωθει τι γινεται, δεν κανει σε καμμια περιπτωση για κυβερνητης της Ελλαδος. Αν το ξερει ομως η ακομη και αν το διαισθανεται και συνεχιζει να παιζει τον ρολο που του εταχθη, τοτε ειναι εγκληματιας. Ο θυμος μου ειναι μεγαλος. Η Ελλαδα ειναι η πατριδα μου και δεν επιτρεπω σε κανεναν να ασελγει επανω της.

    Το οργανωμενο σχεδιο για την εκλογη του Παπανδρεου στις προσεχεις εκλογης, με αποκορυφωμα τους τελευταιους εμπρησμους, ανηκει στην κατηγορια των παρδαλων επαναστασεων, με τις οποιες θα ασχοληθω στην μελετη που ακολουθει. Για την Ελλαδα φαινεται οι οργανωτες να διαλεξαν για διαφορους λογους το μαυρο χρωμα, μαυρη επανασταση. Προηγουμενως ομως θελω να τονισω, οτι η μελετη αυτη δεν γινεται για λογαριασμο της Νεας Δημοκρατιας, ουτε μου παραχωρηθηκε για «φιλικη» δημοσιευση απο τα ειδικα τμηματα καποιων μυστικων υπηρεσιων, δυτικων think tanks η αλλων παρομοιων σκοτεινων η λιγοτερο σκοτεινων αντρων. Βασιζεται αποκλειστικα και μονο στα στοιχεια  που συγκεντρωσα ερευνωντας τας γραφας και το Internet και διασταυρωνοντας τις πληροφοριες που συγκεντρωσα με αναλογα δημοσιευματα στον καθημερινο τυπο και σε πολλα επιστημονικα και αλλα περιοδικα. Ολες οι πληροφοριες που δημοσιευνται εδω εινε προσιτες στον καθενα, αρκει να θελει και να ειναι εις θεσιν να ερευνησει ο ιδιος, αντι να «καταναλωνει» τα παραμυθια και τις ιστοριες που του προσφερουν τα διαφορα πολιτικα κομματα, οι MKO/NGOs, οι Bloggers και τα mainstream ΜΜΕ της πατριδας του.

    Περιεχομενα

    1. Εισαγωγη
      1. Ελλαδα, κοινωνικη πολωση, χαος και αναρχια!
      2. Παγκοσμιοποιηση και νεα ταξη πραγματων
      3. Οι Neocons
    2. Οι ΜΚΟ/NGOs
      5. Logistic και χρηματοδοτες
      6. Το Concept των παρδαλων επαναστασεων
      7. Οι παρδαλες επαναστασεις του Srdja Popovic
      8. Η Ελλαδα στον ιστο της αραχνης
      9. Η παρδαλη επανασταση στην Ελλαδα
      10.Οι φορεις της παρδαλης επαναστασεως
      10.α Το ΠΑΣΟΚ
      10.β Το ΚΚΕ
      10.γ Το κομμα του Συνασπισμού της Ριζοσπαστικής Αριστεράς (ΣΥΡΙΖΑ)
      10.δ Αλλοι επαναστατες
      10.ε Αναρχικοι, αντιεξουσιαστες, τρομοκρατες και το νεο φρουτο, οι bloggers
      10.ζ Διαδηλωτες εδω κι’ αλλου
      11. Τι να κανουμε;
    1. Εισαγωγη

    Σκοπος αυτης της μελετης, που δημοσιευεται τυχαια τις παραμονες των προωρων εκλογων που προκηρυχθηκαν για τις 16. Σεπτεμβριου 2007, ειναι η αναλυση των σχεσεων εξαρτησης των πολιτικων δυναμεων στην Ελλαδα απο εξωτερικους παραγοντες και της χρονιας ελληνικης υπαναπτυξης. Στην μελετη υποστηριζω, οτι η ελληνικη υπαναπτυξη οφειλεται κατα κυριο λογο στην πολιτικη πολωσης που ασκουν τα κομματα της αντιπολιτευσεως και τα αντιπολιτευομενα ΜΜΕ με συνεχεις κατηγοριες για σκανδαλα, ανικανοτητα και διαφθορα της κυβερνησεως, με συνεχεις κινητοποιησεις, καταληψεις και καταστροφες δημοσιας και ιδιωτικης περιουσιας, ακομη και με δολιοφθορες και εμπρησμους του εναπομειναντος δασικου πλουτου. Με αποτελεσμα το μπλοκαρισμα των εθνικων και παραγωγικων δυναμεων και την καταδικη της Ελλαδος σε διαρκη εθνικο μαρασμο.

    Η συμπεριφορα αυτη των δυναμεων της αντιπολιτευσεως οφειλεται στην αναμειξη εξωτερικων παραγοντων στα εσωτερικα της Ελλαδος, οπως εινε οι διαφοροι οργανισμοι και τα πρακτορεια της Δυσεως, τα οποια με την Logistic και την χρηματικη υποστηριξη που παρεχουν στους Ελληνες διαμαρτυρομενους συμβαλλουν στην οξυνση του πολιτικου κλιματος, διευκολυνουν τις αντιεξουσιαστικες δρασεις και αποδυναμωνουν την ουτως η αλλως αναποτελεσματικη λειτουργια του κρατους, που με τη σειρα του γινεται ολο και πιο ευαλωτο σε παρεμβασεις του Εξωτερικου. Οι παρεμβασεις αυτες γινονται εμμεσα, μεσω των διαφορων οργανισμων στους οποιους ειναι εντεταγμενη η απο τους οποιους ειναι εξαρτημενη η χωρα (ΝΑΤΟ, Ευρωπαικη Ενωση, Διεθνεις Τραπεζες), η αμεσα, απο διπλωματικους απεσταλμενους, μυστικες υπηρεσιες καθως και απο τους  πολυαριθμους διεθνεις μη κρατικους οργανισμους (ΜΚΟ/NGO), πολιτιστικα, κοινοφελη και αλλα παρομοια ιδρυματα που δρουν στην Ελλαδα, διαδιδοντας διαφορα ιδεολογηματα και συνθηματα περι Δημοκρατιας και ανθρωπινων δικαιωματων. Και βεβαια απο τις δρασεις των πολιτικων κομματων, απο τους ντοπιους ΜΚΟ/NGO, τα αντιπολιτευομενα ΜΜΕ (Τυπος και Τηλεοραση, φιλελευθερα η αριστερα), και απο παρα πολλους δημοσιογραφους και καλλιτεχνες καθε λογης, που με την υποστηριξη των ξενων υπηρεσιων και πρακτορειων επηρεαζουν και σηματοδοτουν την πολιτικη κατευθυνση της κοινης γνωμης.

    Οι δημιουργια ανατρεπτικων κινητοποιησεων και οι αλλες δρασεις που εγιναν τα τελευταια χρονια στην Ανατολικη Ευρωπη και περασαν στην ιστορια σαν παρδαλες επαναστασεις, εινε εντεταγμενες στο γενικοτερο σχεδιο των Neocons για την παγκοσμιοποιηση και αποβλεπουν στην „αποκαθηλωση“ η εξουδετερωση ηγεμονων μη αρεστων στην Δυση, οπως για παραδειγμα οι παρδαλες επαναστασεις που οργανωθηκαν στην Γεωργια και την Ουκρανια για την εγκατασταση των «δυτικων» ηγετων Saakaswchwili και Janukowitsch . Μια παρδαλη επανασταση βρισκεται εδω και μερικα χρονια και στην Ελλαδα εν εξελιξει, οπου κομματα, νεολαιες και αντιεξουσιαστικος χωρος εχουν επιδοθει σ’ ενα οργιο αντιπολιτευτικων κινητοποιησεων και δρασεων, με αποκορυφωμα την εθνικη τραγωδια των καταστρεπτικων πυρκαγιων του Αυγουστου 2007, που κοστισαν τον θανατο 63 ατομων, καταστροφη οικισμων και καταστροφη πολυτιμων οικοσυστηματων που δυσκολα θα ξαναγινουν. Γινεται βασει ενος οργανωμενου σχεδιου και κατευθυνεται απο εξωτερικα κεντρα, με σκοπο την φθορα της κυβερνησεως της Νεας Δημοκρατιας, εκλογες και την προλειανση του εδαφους για την εκλογη του ΠΑΣΟΚ σαν κυβερνηση. Το γιατι θα το εξηγησω παρακατω. Το αποτελεσμα ομως ειναι, οτι η κυβερνηση, ευρισκομενη προ πολλου με τα νωτα στον τοιχο, αναγκασθηκε να προκηρυξει προωρες εκλογες, στις οποιες ολοι μαζι, εξωτερικοι παραγοντες και ΠΑΣΟΚ, θα κανουν οτι μπορουν για να εμποδισουν την επανεκλογη της.

    Αν την πολιτικη της παγκοσμιοποιησης την παρομοιαζαμε με θεατρο, τοτε στην μελετη αυτη θα ασχοληθω με το θεατρο (η αν θελετε τον Καραγκιοζη) που παιζεται σημερα στην Ελλαδα. Με τον η τους σκηνοθετες του, τους πρωταγωνιστες και κομπαρσους και με τον ρολο που παιζει ο καθενας τους χωριστα. Και επειδη το κλασσικο θεατρο στην Ελλαδα ειναι η τραγωδια, θα κανω στο τελος και μερικες σκεψεις, για το πως θα μπορουσε να ανεβαστει καποτε και ενα αλλο εργο με Ελληνα σκηνοθετη και Ελληνες στην καρδια ηθοποιους. Για να δουμε μια φορα και στην Ελλαδα ενα εργο με Happy End.

    1. Ελλαδα, κοινωνικη πολωση, χαος και αναρχια

    «Φτανει πια», «τελος πια», κραυγαζε απο το βημα της Βουλης στις 2. Ιουλιου 2007 ο αρχηγος του ΠΑΣΟΚ, Γεωργιος Παπανδρεου, αποτεινομενος στον πρωθυπουργο της κυβερνησεως, Κωνσταντινο Καραμανλη, κατα την διαρκεια της συζητησεως που ακολουθησε μετα την επερωτηση που κατεθεσε το ΠΑΣΟΚ για την οικονομια της οικογενειας. Στην οποια συζητηση το μονο που δεν συζητηθηκε ηταν η οικονομια της οικογενειας, διοτι η επερωτηση απεβλεπε προφανως μονο στην διαπομπευση του πρωθυπουργου, τον οποιο ο Παπανδρεου κατηγορουσε ως ανικανο, αυταρχικο και οτι συστησε συμμορια για την καταληστευση του κρατους. Τετοιος απατεωνας πρεπει επιτελους να του δινει, «φτανει πια». Μολις μερικες μερες αργοτερα, στις 6. Ιουλιου 2007 και κατα την διαρκεια μιας αλλης επερώτησεως στην Βουλη για τις πυρκαγιές, ο πρόεδρος του ΣΥΝ, Αλέκος Αλαβάνος, χαρακτηριζε τον πρωθυπουργο σαν «νονό» και την κυβερνηση “Cosa Nostra“. „Αντίσταση – Ανυπακοή – Απειθαρχία“, εναλλαξ με «θυμο και αγανακτηση» εινε και τα συνηθη συνθηματα που ριχνει η αρχηγος του ΚΚΕ, Αλεκα Παπαρηγα, στις συχνες συγκεντρωσεις οπαδων του κομματος της η κατα την διαρκεια επισκεψεων της σε χωρους εργασιας.

    Τετοιες εσω- και εξωκοινοβουλευτικες συμπεριφορες ειναι σ‘ ενα κρατος οπως η Γερμανια απαραδεκτες. Οι βρισιες και οι ανυποστατες κατηγοριες θα συνιστουσαν ποινικο αδικημα, οι προτροπες για αντικυβερνητικες πραξεις, θα θεωρουνταν σαν παρακινηση για καταστρατηγηση των νομων του κρατους και θα ειχαν σαν συνεπεια τον χαρακτηρισμο του κομματος αυτου σαν τρομοκρατικης οργανωσεως και την αμεση απαγορευση του. Στην χωρα που καυχιεται ομως, οτι ειναι το λικνο της Δημοκρατιας, φαινεται οτι ολα εινε δυνατα. Οχι μονο οι αισχροτητες, οι ανυποστατες κατηγοριες η οι κουβεντες του πεζοδρομιου, αλλα και οι συνεχεις κινητοποιησεις φοιτητων και αλλων διαμαρτυρομενων ομαδων, οι καταληψεις και καταστροφες δημοσιων κτιριων απο «αντιεξουσιαστες», ακομη και η «αποκαθηλωση» μηχανηματων ελεγχου (καμερες) απο φανατισμενες ομαδες κρουσεως μερα-μεσημερι, ολα θεωρουνται σαν συμβατα με τις δημοκρατικες ελευθεριες, που στην ουσια μονο σαν ασυδοσια μπορει να χαρακτηριστουν. Το παραδοξο ειναι, οτι ολοι αυτοι οι διαμαρτυρομενοι, ακομη και οι βανδαλοι και οι καταστροφεις, ζητουν μια Δημοκρατια που να λειτουργει «σωστα», οπως στην «Ευρωπη», αγνοωντας προφανως, οτι πισω απο την δημοκρατικη επιφαση των χωρων της Ευρωπης που ονειρευονται, κρυβεται ενα βλοσυροτατο, αυστηροτατο και πολιτικα και αστυνομικα υπεροργανωμενο κρατος, ετοιμο να τσακισει οποιον παρανομα οχλαγωγει η δεν σεβεται τους νομους του. Και ακομη, οτι το κρατος αυτο, ιδιαιτερα τωρα τελευταια, εχει περιορισει εις το ελαχιστον τα δικαιωματα του πολιτη του, αυτα που στην Ελλαδα ζητουνται και απαιτουνται τοσο επιμονα, ενω, σε συγκριση με την Δυση, υπαρχουν, και μαλιστα εν αφθονια.

    Το ερωτημα λοιπον ειναι το πως φτασαμε στο σημειο, οπου η εξαχρειωση των πολιτικων ηθων, οι διαρκεις ξεσηκωμοι, η ανωμαλια, το χαος και προσφατα οι δολιοφθορες και οι εμπρησμοι των λιγων δασων που απομειναν και βεβαια πως η μη τηρηση των νομων του κρατους να θεωρουνται σαν δημοκρατικα δικαιωματα, ενω στην ουσια ειναι ο νεκροθαφτης καθε Δημοκρατιας; Μηπως ειμαστε ενας λαος μαζοχιστων, οι Flagelanten της Περσιας που αυτοπληγωνονται, ο Σισυφος της μυθολογιας; Ερωτησεις επι ερωτησεων. Στην μελετη λοιπον που ακολουθει, θα προσπαθησω να εντοπισω τις γενεσιουργες αιτιες αυτης της καταστασης και που οπως ολα δειχνουν, οφειλονται σε εξωγενεις παραγοντες, και πως αυτοι δρουν ευκολα σ‘ ενα κρατος αδυναμο και ανικανο να προστατευσει τον εαυτο του. Οι ερωτησεις που ζητανε απαντηση εινε πρωτα ποιοι εινε οι παραγοντες αυτοι, με τι μεσα περνουν τα σχεδια τους στην Ελλαδα και ποιος ειναι ο συνδετικος κρικος μεταξυ τους και των ντοπιων δυναμεων που λειτουργουν εν ειδει κομπραδορων. Και βεβαια τι ρολο παιζουν επι του προκειμενου τα πολιτικα κομματα, τα ΜΜΕ και οι θορυβουντες δημοσιογραφοι τους καθως και οι καθε λογης οργανισμοι και παρατηρητηρια (ΜΚΟ/NGOs) που δραστηριοποιουνται στη χωρα προσφεροντας τις υπηρεσιες τους στους ξενων συμφεροντων οργανισμους, αλλοι δωρεαν, λογω βλακειας, και αλλοι για τα τριακοντα αργυρια.

    1. Παγκοσμιοποιηση και η νεα ταξη πραγματων

    Ο σημερινος δυτικος κοσμος, η «Αγια Ρωμαικη Αυτοκρατορια του Ατλαντικου Εθνους», ειναι ο συνασπισμος των δυναμεων εκεινων, που αυτοδιορισθηκαν σαν επιτηρητες και ελεγκτες της παγκοσμιας αγορας που δημιουργησαν οι ιδιοι για την αποκλειστικη τους εκμεταλλευση. Πολυ παραστατικα παραβαλλει ο Jürgen Elsässer στο βιβλιο του «Angriff der Heuschrecken. Zerstörung der Nationen und globaler Krieg“ (Bonn 2007) τις δυναμεις αυτες με τους Aliens του κινηματογραφου, που με την βοηθεια των ΜΜΕ εχουν εγκαταστησει στον εγκεφαλο των ανθρωπων μια Matrix που τους κανει να πιστευουν οτι ζουν ακομη σ’εναν καλο και δικαιο κοσμο και οτι ειναι ευυποληπτοι πολιτες, καλοι καγαθοι. Στην πραγματικοτητα ομως ο κοσμος αυτος ειναι ενα απεραντο σφαγειο και οι ανθρωποι τα ζωα που οι Aliens ταιζουν για να τα σφαξουν και με το κρεας τους να γινουν πλουσιοτεροι.

    Οι πραγματικοι Aliens της παγκοσμιοποιημενης αγορας, με κεντρο τους την New York Stock Exchange (NYSE), εινε το νεο ειδος καπιταλιστων, οι λεγομενες private equity firms, που με τα sovereign wealth funds (SWF) και εχοντας στην διαθεση τους τεραστια ποσα για επενδυσεις King Size εχουν σημερα ξεχυθει στον κοσμο για να τον ξεζουμισουν. Μονο οι SWFs της Morgan Stanley εχουν στην διαθεση τους 2,5 δισεκατομμυρια δολλαρια για επικερδεις επενδυσεις στην παγκοσμιοποιημενη αγορα. Μερικες απο αυτες τις private equity firms δρουν ηδη απο καιρο και στην Γερμανια οπως οι Cerberus, Fortress και Blackstone, το συστημα τους ειναι απλο, εχει ομως ολεθριες συνεπειες για τις επιχειρησεις που αγοραζουν: Πρωτα τις φορτωνουν με μεγαλα τραπεζικα δανεια, μετα τις τεμαχιζουν σε μικροτερες, απολυουν το μεγαλυτερο μερος του προσωπικου και αφου τις απομυζησουν οικονομικα, τις εγκαταλειπουν σαν ενα αδειο κελυφος για να πανε να ικανοποιησουν την πεινα τους παραπερα. Πολυ σωστα τις ονομασε περισυ ο αρχηγος των Γερμανων Σοσιαλδημοκρατων (SPD), Hans Müntefering, ακριδες, Heuschrecken, που οπου πεσουν, δεν αφηνουν τιποτε (βλεπε και το αρθρο «Heuschrecke Blackstone: Η ακριδα Blackstone» σ‘ αυτή την ιστοσελιδα).

    Neocons και παγκοσμιοποιηση συμβαδιζουν σημερα με μια αισθητη αλλαγη στο θεμα περιορισμου των ανθρωπινων δικαιωματων και της αστυνομευσης του πολιτη, ξεκινωντας απο τις ΗΠΑ, για τις οποιες που πολλοι λενε οτι βρισκονται καθ’ οδον προς το αστυνομικο κρατος και τον φασισμο. Ξεκινησαν με το χτυπημα της 11. Σεπτεμβριου του 2001 που εδωσε στον προεδρο George W. Bush την ευκαιρια – η το περιμενε οπως λενε αλλοι -για να περασει απο το κογκρεσσο το Patriot Act και το Homeland Security Act, τα οποια επιτρεπουν στην κυβερνηση τον ελεγχο των τηλεπικοινωνιων και του ιντερνετ καθως και επεμβασεις στα προσωπικα των πολιτων.

    Αρχιτεκτονες των νομοθετηματων αυτων εινε οι λεγομενοι νεοσυντηρητικοι, οι Neocons. Δυο απ’ αυτους, τα λεγομενα γερακια της αμερικανικης πολιτικης, Dick Cheney και Paul Wolfowitz, ειχαν ακομη απο το ετος 2000 συνταξει την μελετη τους «Rebuilding America’s Defences» σαν συμβολη στο περιφημο «Project for the New American Century» (PNAC), τον νεο αμερικανικο αιωνα. Σημειοτεον, οτι οι Dick Cheney και Paul Wolfowitz μαζι με τον πρωην υπουργο πολεμου Donald Rumsfeld και τον ακομη πολεμοχαρεστερο Richard Perle προερχονται η εινε μελη πανισχυρων εβραικων οργανωσεων και Think Tanks οπως το American Enterprise Institute (AEI), το Middle East Media Research Institute (Memri), το Hudson Institute, το Washington Institute for Near East Policy, το Middle East Forum, το Jewish Institute for National Security Affairs (JINSA) και το Center for Security Policy (CSP). Οι οργανωσεις αυτες, απολυτα συνδεδεμενες μεταξυ τους, ελεγχουν τα κυριοτερα ΜΜΕ των ΗΠΑ, που κι’ αυτα ανηκουν σχεδον αποκλειστικα σε εβραιικα χερια και τροφοδοτουν επισης τα ανωτερα κλιμακια της δημοσιας διοικησης με υπαλληλους, που απο κει αναριχουνται σε ολες τις διοικητικες υπηρεσιες των ΗΠΑ.

    Οι οργανωσεις αυτες, που αποτελουν τον πυρηνα των Neocons, αναφερονται απο πολλους μελετητες (παραδειγματος χαριν τον Bernd Greiner απο το Hamburger Institut für Sozialforschung) σαν μια κυβερνηση πισω απο την κυβερνηση των ΗΠΑ, αλλοι μιλουν για μια παραλληλη κυβερνηση, και αλλοι για την συμβιωση δυο δυναμεων που ακουν στο ονομα USRAEL. Η παραλληλη αυτη κυβερνηση εχει μια δικη της μυστικη υπηρεσια που απασχολει περι τους 1000 πρακτορες (που λεγεται οτι ειχαν επαφες με τους δραστες της Μαδριτης το 2004 και του Λονδινου το 2005), ενα δικο της γραφειο προπαγανδας, μετονομασθεν σημερα σε Office of Special Plans, και διατηρει στενοτατους δεσμους με τα ΜΜΕ των ΗΠΑ, της Ευρωπης και πολλων αλλων κρατων στον κοσμο, εχοντας ετσι το μονοπωλιο της πληροφοριας. Την πληροφορια που «στρωνουν» και φιλτραρουν κατα το δοκουν. Πολλοι ερευνητες υποστηριζουν, οτι οι εβραικες αυτες οργανωσεις με την δυναμη των Neocons και τον ελεγχο στα ΜΜΕ και στην κυβερνηση των ΗΠΑ, ειναι η μια απο τις τρεις κολονες του Εβραισμου. Η δευτερη ειναι το Ισραηλ και η τριτη η Ευρωπη, μια κολονα που ειναι ακομη στο γιγνεσθαι.

    1. Οι Neocons

    Ενα απο τα συστατικα στοιχεια του PNAC ειναι ο προληπτικος πολεμος (preemptiv war) εναντιον rogue states και η καταστροφη και επανιδρυση τους (nation building) συμφωνα με τις αντιληψεις και κατα τις αναγκες των ΗΠΑ, οπως το ειδαμε στην περιπτωση του Αφγανισταν και του Ιρακ. Ο πολεμος κατα της τρομοκρατιας (War on Terrorism) που κηρυξε ο προεδρος George Bush μετα την 11. Σεπτεμβριου 2001 γινεται με ανοικτες η μυστικες επεμβασεις στα εσωτερικα των κυβερνησεων που οπως εινε σημερα δεν εινε αρεστες στις ΗΠΑ. Στην «Introduction by George W. Bush and an Overview of America’s International Strategy, Part I» αναφερεται, οτι για να αντιμετωπισθουν οι απειλες που προερχονται απο την τρομοκρατια θα πρεπει να χρησιμοποιηθει καθε μεσο που εχουν οι ΗΠΑ στην διαθεση τους: Στρατιωτικη δυναμη, μια βελτιωμενη εσωτερικη ασφαλεια, ποινικη διωξη εγκληματικων ενεργειων, δρασεις μυστικων υπηρεσιων και δραστικη αντιμετωπιση του ανεφοδιασμου των τρομοκρατων.

    Ενα ειδος πολεμου ειναι και η προπαγανδα υπο την μορφη διαφορων ιδεολογηματων, που με την υποστηριξη και την οικονομικη βοηθεια που παρειχαν οι ΗΠΑ και οι αλλες δυτικες δυναμεις σε οργανωσεις, ιδρυματα, πολιτικες ομαδες και ΜΜΕ (εφημεριδες, τηλεοπτικους σταθμους) δρουσαν ακομη κατα την διαρκεια του ψυχρου πολεμου ανα τον κοσμο με σκοπο να μειωσουν την αυξανουσα επιρροη της Σοβιετικης Ενωσεως η να προλαβουν την εκλογη κυβερνησεων φιλικων προς την Σοβιετικη Ενωση (Ιραν, Βραζιλια, Ελλαδα, Πορτογαλία μετα την επανασταση των γαριφαλων). Το μεγαλυτερο μερος της ευθυνης για τετοιου ειδους προπαγανδα και για αλλα ανατρεπτικα κινηματα ειχαν τα διαφορα τμηματα της Central Intelligence Agency (CIA), της στρατιωτικης υπηρεσιας πληροφοριων Defense Intelligence Agency (DIA) των ΗΠΑ, της μυστικης υπηρεσιας του στολου U.S. Naval Intelligence, καθως και οι ειδικοι επιτετραμενοι με τον βαθμο του πρεσβυ (Καθηκοντα: Προπαγανδα, οικονομικοι πολεμοι, χρηματοδοτηση δεξιων και αριστερων εφημεριδων και περιοδικων, προληπτικες επιχειρησεις οπως σαμποταζ, κατασκοπεια και υποστηριξη αντιστασιακων οργανωσεων και Guerilla). Το αλλο σκελος επηρεασμου των χωρων της περιφερειας ειναι οι διαφοροι διεθνεις  στρατιωτικοι και τραπεζικοι οργανισμοι οπως οι International Monetary Fund, (IMF), International Bank for Reconstruction and Development – (IBRD κοινως The World Bank), International Labour Organization (ILO), οι G-8, το ΝΑΤΟ, οι κανονισμοι της ΕΕ κλπ. κλπ.

    Ιδιαιτερη βαρυτητα για τον επηρεασμο της κοινης γνωμης ειχε δοθει στο θεμα των ανθρωπινων δικαιωματων, της ελευθεριας και της Δημοκρατιας, τα οποια πρωτο αρχισε να προπαγανδιζει και να χρηματοδοτει το National Endowment for Democracy (NED) και η Agency of International Development (AID) μεσω των διαφορων αναπτυξιακων προγραμματων τους για χωρες του 2. και 3. Κοσμου. Καταλυτικης σημασιας για την ανατολικη Ευρωπη ηταν ομως ο The Organization for Security and Co-operation in Europe (OSCE/OSZE), που ιδρυθηκε αποκλειστικα και μονο για την διαβρωση της Σοβιετικης Ενωσεως και των κρατων μελων του Συμφωνου της Βαρσοβιας με την πολιτικη και οικονομικη υποστηριξη των διαφορων ομαδων που αρχισαν να δρουν στο εσωτερικο τους με κεντρικο συνθημα τα ανθρωπινα δικαιωματα και την τηρηση η μη τηρηση τους.

    Παρα την διαλυση του ανατολικου συνασπισμου ο OSCE/OSZE ομως συνεχιζει το εργο του με κεντρο βαρους τελευταια τους τομεις της Πληροφορικης, της Δημοκρατιας και των ανθρωπινων δικαιωματων. Μονο η Γερμανια απασχολει σημερα περιπου 5000 ειδικους στο Ευρωπαικο Κοινοβουλιο σαν Lobby οχι μονο για την γερμανικη βιομηχανια και γεωργια, αλλα και για τις διαφορες γερμανικες NGOs που δρουν ανα τον κοσμο μεταφεροντας και διαδιδοντας συνθηματα και ιδεολογηματα για τα ανθρωπινα δικαιωματα, το περιβαλλον, την προστασια των καταναλωτων και την υγεια. Μαλιστα για την χρηματοδοτηση και υποστηριξη αυτων των δρασεων, η ΕΕ εχει δημιουργησει ενα ειδικο οργανο, το «Europäisches Instrument für Demokratie und Menschenrechte» (βλεπε και στο Amtsblatt der Europäischen Union L 386/1, Verordnung –EG- Nr. 1889/2006 des Europäischen Parlaments und des Rates, της 29.12.2006). Το διαταγμα αυτο προβλεπει μεταξυ αλλων, οτι η χρηματοδοτηση θα γινεται χωρις κοινοβουλευτικο ελεγχο και οτι δεν θα γινεται αναφορα σε παραβιασεις κοινωνικων ανθρωπινων δικαιωματων, σε παραβιασεις ανθρωπινων δικαιωματων κρατων-μελων της ΕΕ και το σπουδαιοτερο, η αναφορα στα ανθρωπινα δικαιωματα να χρησιμοποιειται, οπως και απο τις ΗΠΑ, για την ανατροπη κυβερνησεων μη αρεστων στη Δυση. Για την περιοδο 2007 μεχρι 2013 το οργανο αυτο εχει στην διαθεση του 1,104 δισεκατομμυρια Ευρω, περιπου 160 εκατομμυρια το χρονο.

    1. Οι MKO/NGOs

    Για την φθορα και τελικη διαλυση του ανατολικου μπλοκ σημαντικο ρολο παιξανε οι διαφορες NGOs, με πρωτη, οπως ειδαμε, την National Endowment for Democracy, που ιδρυθηκε το 1980. Ακολουθησε η βρεταννικη Westminster Foundation for Democracy (ιδρυθεισα το 1992), το Olaf-Palme-Center του σουηδικου εργατικου κομματος, το ιδρυμα Jean-Jaurès των Γαλλων σοσιαλιστων και το αυστριακο Bruno-Kreisky-Forum. Οι NGOs αυτες δραστηριοποιηθηκαν στην αρχη σε προγραμματα αναπτυξιακης βοηθειας, ιδιαιτερα στην Αφρικη, την Λατινικη Αμερικη και στην Ασια, που στην ουσια ειχαν περισσοτερο προπαγανδιστικους παρα αναπτυξιακους σκοπους.

    Μετα το 2001 και με την «καταπολεμηση της τρομοκρατιας» του George W. Bush, ολες οι NGOs ενεταγησαν στα διαφορα επιχειρησιακα τμηματα της CIA, ιδιαιτερα σ’ εκεινα που ειχαν στην δικαιοδοσια τους την Ανατολικη Ευρωπη, τον Καυκασο και την Κεντρικη Ασια (οπως φαινεται και απο τις επισημες εκθεσεις της United States Agency for International Development (USAID), το οποιο, ειρησθω εν παροδω, ανηκει στο State Department της κυριας Condoleezza Rice. Ετσι η αναπτυξιακη βοηθεια μπηκε στο αρχειο και οι εργαζομενοι στις διαφορες NGOs μεταβληθηκαν σε πρακτορες των μυστικων υπηρεσιων με βασικο καθηκον την διαδοση των ιδεολογηματων περι Δημοκρατιας και υπερασπισεως των ανθρωπινων δικαιωματων.

    Μια απο τις βασικοτερες οργανωσεις που ασχολειται απο τοτε με την εξαγωγη τετοιων ιδεολογηματων ειναι η Freedom of Choice, η οποια συνεργαζεται στενα με την αμερικανικη, βρεταννικη και καναδικη πρεσβεια, το National Democratic Institute υπο την προεδρεια της πρωην υπουργου εξωτερικων Madeleine Albright (της εβραιας Jana Körbel η Madlenka, οπως την φωναζαν χαιδευτικα στην Πραγα οπου γεννηθηκε, για να γινει Madeleine Albright οταν μεταναστευσε στην Αμερικη), το International Renaissance Foundation (IRF), το ουκρανικο παραρτημα του Open Society Institute του George Soros, την  Eurasia Foundation, η οποια χρηματοδοτειται επισης απο τον Soros και την αμερικανικη κυβερνηση, την World Bank, την OSCE/OSZE, την USAID, το Freedom House υπο την προεδρεια του πρωην αρχηγου της CIA, James Woolsey καθως και απο την Konrad-Adenauer-Stiftung της γερμανικης CDU.

    Το Freedom House, παρα το οτι ειναι μια NGO, ειναι ιδιαιτερα γνωστο για τις ετησιες εκθεσεις που συντασσει για τον βαθμο των δημοκρατικων ελευθεριων που επικρατουν στα διαφορα κρατη, με τις οποιες οι ΗΠΑ μετρουν τις πολιτικες και δημοκρατικες ελευθεριες των πολιτων του – και καθοριζουν την πορεια αναμιξεως τους στα εσωτερικα του. Οι εκθεσεις αυτες λαμβανονται σοβαρα υπ’ οψιν και χρησιμοποιυνται ακομη και απο πανεπιστημιακους για την συγγραφη μελετων και αναλυσεων. Χρηματοδοτειται κατα τα δυο τριτα απο την κυβερνηση των ΗΠΑ και απο διαφορα ιδρυματα, ιδιαιτερα το Soros Foundation. Ενας αλλος οργανισμος, που ασκει μεγαλη επιρροη στις διαφορες NGO και αλλες «αντιστασιακες» ομαδες ειναι το ιδρυθεν το 2001 European Network of Election Monitoring Organizations (ENEMO). Για τις δραστηριοτητες του Freedom House στην Ελλαδα βλεπε και το Link http://www.freedomhouse.org/template.cfm?page=1

    1. Χρηματοδοτες και Logistic

    Ενα απο τα σημαντικοτερα κεντρα προπαγανδας που εχει απλωσει τα πλοκαμια του σχεδον σ‘ ολοκληρο τον κοσμο, ειναι το προαναφερθεν ιδρυμα Open Society Institute & Soros Foundations Network (OSI) του Εβραιου δισεκατομμυριουχου ουγκρικης καταγωγης και αμερικανικης υπηκοοτητας György η George Soros. Το Open Society Institute ιδρυθηκε το 1993 και συντηρει σημερα τρια διαφορετικα Open Society Ινστιτουτα καθως και το Eurasia Foundation για την Κεντρικη Ασια. Η οικονομικη και πολιτικη δυναμη του Soros ειναι τεραστια, αρκει να αναφερθει, οτι πριν μερικα χρονια λιγο ελειψε να ανατιναξει στον αερα το Europäisches Währungssystem (EWS). Αξιοσημειωτο ειναι επισης, οτι τα διαφορα «δημοκρατικα» ιδρυματα που ειχε ιδρυσει στη Μοσχα για φθορα της κυβερνησεως Putin ο επισης Εβραιος ολιγαρχης Chodorkovskij που σημερα βρισκεται για κλοπες και απατεωνιες στην φυλακη, ηταν παραρτηματα του Open Society Institute του Soros. Ολα αυτα τα ιδρυματα προπαγανδιζουν ιδεολογηματα και συνθηματα περι εκδημοκρατισμου και υπερασπισεως των ανθρωπινων δικαιωματων με θυματα ιδιαιτερα την νεολαια που ανυποπτη πεφτει στην παγιδα τους. Το Slogan ομως που χρησιμοποιουν, «Building a global Alliance for open Society“, λεει, οτι στην πραγματικοτητα εργαζονται για την παγκοσμιοποιηση. Το τι ειναι αυτη η open Society και τι ευαγγελιζεται, δεν μας το λενε και τοσο καθαρα, οποιος ομως εχει εχει εμβαθυνει στο θεμα της παγκοσμιοποιησης μπορει να δει πισω απο τις δραστηριοτητες της οχι μονο τους Neocons αλλα και την παραλληλη κυβερνηση του Bernd Greiner απο το Hamburger Institut für Sozialforschung που ανεφερα παραπανω (βλεπε και www.soros.org).

    Σπουδαιο ρολο παιζει στην Ανατολικη Ευρωπη και η Stiftung für Europäische Erziehung με εδρα το Posen της Πολωνιας, που κατευθυνει ο αριστερος(!) Πολωνος Stefan Okrzeja. Χρηματοδοτειται απο πηγες σαν αυτες που αναφεραμε παραπανω καθως και απο υπηρεσιες της Ευρωπαικης Ενωσεως στις Βρυξελλες. Το ιδρυμα του Okrzeja συνεργαζεται στενα με κομμουνιστικα ιδρυματα οπως το ιδρυμα Jean Jaurès στη Γαλλια, το Rosa Luxemburg Stiftung στην Γερμανια και το Mozer στην Ολλανδια. Ιδιαιτερα δραστηρια εινε τα πολυπληθη και ανα τον κοσμο δρωντα γερμανικα ιδρυματα, οπως το Friedrich-Ebert-Stiftung του σοσιαλδημοκρατικου κομματος, το Konrad-Adenauer-Stiftung του χριστιανοδημοκρατικου κομματος, το Friedrich-Naumann-Stiftung των Φιλελευθερων, το Heinrich-Böll-Stiftung των πρασινων, το Hanns-Seidel-Stiftung των χριστιανοσοσιαλιστων και το Rosa-Luxemburg-Stiftung του κομματος της αριστερας. Μεγαλο ρολο παιζουν επισης παγκοσμιως και τα ιδρυματα των εκκλησιων οπως το Caritas των καθολικων, το Kindernothilfe-Stiftung των διαμαρτυρομενων η η Christian Relief and Development Association που δρουν ανα την Υφηλιο σαν πρεσβευτες δυτικης κουλτουρας συνεισφεροντας κατα δυναμιν στην παγκοσμιοποιηση. Ενδεικτικα αναφερω μερικα ακομη ιδρυματα λογω της οικονομικης τους ευρωστιας και της χρηματικης υποστηριξης που προσφερουν στην περιφερεια οπως το Robert-Bosch-Stiftung και το Bertelsmann Stiftung, εξειδικευμενο σε θεματα της κοινωνιας της πληροφοριας και των μαζικων μεσων. Μην ξεχναμε και το γνωστο Goethe-Institut που απο πολλους αναφαιρεται σαν η επιμηκης χειρα της γερμανικης κουλτουρας και πολιτικης.

    1. Το Concept των παρδαλων επαναστασεων

    Η στρατηγικη της ανατροπης αρχηγων κρατων και ηγεμονων μη αρεστων στη Δυση βασιζεται στα σχεδια που κατεστρωσε ο πρακτορας μυστικων υπηρεσιων των ΗΠΑ Robert Helvey. Το Concept εχει βαση την φιλοσοφια του Mahatma Ghandi για την ανεξαρτησια της Ινδιας με ειρηνικα μεσα, οπως το ανεπτυξε ο Gene Sharp, ιδρυτης του Albert Einstein Institution, στο βιβλιο του «From Dictatorship to Democracy», οπου διαπραγματευεται την μεταλλαγη δικτατορικων συστηματων σε δημοκρατιες μεσω ειρηνικων κινηματων (το βιβλιο εχει μεταφραστει μεχρι σημερα σε πανω απο 16 γλωσσες). Με βαση τις οδηγιες αυτες, που η Washington ανεδειξε την τελευταια 15ετια σε δογμα, οι ανατροπες «δυστροπων δικτατορων» πρεπει να γινονται αναιμακτα και να εχουν την υποστηριξη της τοπικης και διεθνους κοινης γνωμης και ιδιαιτερα των ακαδημαικων, σπουδαγμενων και φοιτητων, που εινε ιδιαιτερα ευαισθητοι σε θεματα Δημοκρατιας και διεφθαρμενων και αυταρχικων καθεστωτων.

    Κατα τον Helvey (τον οποιο το γερμανικο περιοδικο «Der Spiegel» ονομασε Umsturzhelfer, μαμη τετοιων ανατρεπτικων-επαναστατικων κινηματων), η μεταλλαξη δικτατοριων σε Δημοκρατιες γινεται με πολεμο, αλλα πολεμο με ειρηνικα μεσα, χωρις τανκς και κανονια. Οι επαναστατες δεν πρεπει να φορανε «τα καλα τους» αλλα τα καθημερινα τους ρουχα. Θα πρεπει επισης να εινε πεπεισμενοι, οτι μαχονται για την ελευθερια, για μια αληθινη Δημοκρατια και εναντια σε ενα διεφθαρμενο και μισαλλοδοξο καθεστως, το οποιο μονο κακο κανει στον τοπο τους και γι’ αυτο θα πρεπει να εκδιωχθει πασει θυσια. Οι κινητοποιησεις θα πρεπει να επαναλαμβανονται συνεχως και μεχρι την τελικη επιτυχια, να εινε συνεπεις και να προσελκυουν ολο και περισσοτερους κοσμο, ιδιως νεους και να γινονται βαθμιαια πιο εντονες, μειωνοντας ετσι το κυρος της κυβερνησεως μεχρι να την στριμωξουν στον τοιχο για να πεσει σαν σαπιο φρουτο απ’ το δεντρο.

    Ας δουμε ομως πρωτα τις τρεις κατηγοριες NGOs που δραστηριοποιουνται σημερα στην διαδοση της δυτικης προπαγανδας.

    • Στην πρωτη κατηγορια ανηκουν εκεινοι που βρισκομενοι στην κορυφη της ιεραρχιας και εινε επιτετραμμενοι με την μεταφορα των ιδεολογηματων και συνθηματων περι Δημοκρατιας και ανθρωπινων δικαιωματων προς τους αμεσως κατωτερους οργανισμους. Σ‘ αυτην ανηκουν μεταξυ αλλων το National Endowment for Democracy (NED), το Agency of International Development (AID), το The Organization for Security and Co-operation in Europe (OSCE/OSZE), την Διεθνη Αμνηστια (Amnesty International), τους ρεπορτερ χωρις συνορα (Reporter ohne Grenzen, Reporters without Borders/Reporters sans frontieres), το Greenpeace, το γερμανικο Medienhilfe (με κεντρο βαρους την „Zivile Krisenprävention, Konfliktlösung und Friedenskonsolidierung“ και – για την νοτιοανατολικη Ευρωπη (Media-Im-Pakt) – την «Förderung von Medienschaffenden in Südosteuropa beim Aufbau freier und unabhängiger Medien im Rahmen des Stabilitätspakts für Südosteuropa»).
    • Οι NGOs της δευτερης κατηγοριας αποτελουν τον συνδετικο κρικο μεταξυ των „Μεγαλων“ και των μικρων της τριτης κατηγοριας και ασχολουνται με την μεταφορα και διαδοση των ιδεολογηματων και συνθηματων απο πανω προς τα κατω.
    • Στην τριτη κατηγορια ανηκουν ανεξαρτητες, ad hoc οργανωμενες ομαδες, που ασχολουνται με την την οργανωση της «αντιστασης» εναντιων αυταρχικων και διεφθαρμενων καθεστωτων (στρατευση νεολαιας, κινητοποιησεις, δρασεις).

    Ιδιαιτερα για τους οργανισμους της τριτης κατηγοριας γραφει ο δημοσιογραφος Jacob Levich, οτι εινε θεωρητικα ανεξαρτητες, πιστευουν οτι η αποστολη τους εχει εναν ιδιαιτερα ανθρωπιστικο σκοπο και οτι αγωνιζονται για το δικαιο των καταπιεσμενων και για το καλο της πατριδας τους. Στην πραγματικοτητα ομως εινε απολυτα εντεταγμενες στην παγκοσμια πολιτικη της Washingtons για την εδραιωση της θεσεως της σαν ηγετιδας δυναμης στον κοσμο (βλεπε και το βιβλιο του «The Politics of Nonviolent Action», 1973, το οποιο περιεχει τα βασικα στοιχεια για την θεωρητικη καταρτιση των μελων των NGO για μη βιαια κινηματα). Στο βιβλιο του, ο Jacob Levich συνιστα στα μελη των NGO τα εξης:

    • Οι διαδηλωσεις να γινονται χωρις την χρηση βιας, αλλα με πειστικη επιχειρηματολογια
    • Να ειναι αυτονομες
    • Να οργανωνονται δρασεις αποκλεισμου (boycott)
    • Καθως και μη βιαιες καταδρομες

    Ας δουμε τι λεει επ’ αυτου και ο Giga Bokeria, απο την οργανωση ανθρωπινων δικαιωματων Liberty Institute στο Tbilisi της Γεωργιας, που ελαβε μερος σε πολλα απο τα κινηματα στην Ανατολικη Ευρωπη: «Κατ’ αρχην θα πρεπει ο αντιπαλος να ειναι ηθικα ανωτερος, απο καθε αποψη…στην ουσια το πραγμα (στην Τιφλιδα) ηταν πολυ απλο, για μας ομως καινουργιο. Προκειται για το αντιγραφο ενος μοντελου που γνωρισε αλλου πολυ μεγαλη επιτυχια. Εκεινο που χρειαζεται, εινε μερικα spots για την αντισταση με το συνθημα «ολοι πρεπει να συμμετασχουν», ενα Logo, που ηταν μια σφιγμενη γροθια και το δυνατο Slogan «Kmara!» – «Φτανει πια!».

    Και ο Krzysztof Warecki γραφει στο πολωνικο Nasz Dziennik www.naszdziennik.pl (σε απλη μεταφραση του Uwe Schmidt): «Η συνταγη για την εκδιωξη ανεπιθυμητων αρχηγων κρατων, βασιζεται στους εξης κανονες:

    • Στην αρχη 10-20 ατομα που να θελουν μια αναιμακτη επανασταση
    • Δημιουργια μιας πανεπιστημιακης οργανωσεως με δικη της ιστοσελιδα
    • Καταστρωση μιας στρατηγικης διαδηλωσεων και αλλων τετοιων δραστηριοτητων
    • Αποκεντρωση με ενα καποιο συμβολο αναγνωρισεως
    • Απλοι στοχοι: Εκλογες η η παραιτηση των κυβερνουντων
    • Καμμια προκλητικοτητα, ρολος θυματος
    • Συνεπεια και επιμονη».

        7. Οι παρδαλες επαναστασεις του Srdja Popovic

    gfjdfjΑφισα αριστερά: Εν αρχη ην το ΟΤΠΟΡ (Αντισταση)

    Ολα τα «αντιστασιακα» κινηματα, τα γνωστα σαν παρδαλες επαναστασεις, που ελαβαν χωραν στην ανατολικη Ευρωπη και τον Καυκασο, βασιζονται στις εμπειριες που αποκομισθηκαν απο το κινημα των φοιτητων εναντιον του Μιλοσεβιτς το 2000 στο Βελιγραδι. Αρχισε με το συνθημα «Otpor»-(Αντισταση) και εκλεισε με το „Gotov je!“, «τελειωσε!». Το ποσο ειναι δυνατον να φανατιστει ο οχλος, ιδιαιτερα οι νεολαιοι και οι φοιτητες, φαινεται οχι μονο απο την επιτυχια του «Otpor», αλλα ιδιαιτερα απο το οτι ενας τετοιος „επαναστατης“ πεντε χρονια μετα την «επανασταση» και σε ενα μνημοσυνο για τον Milosevic καρφωσε στον ταφο του εναν πασαλο, στο μερος της καρδιας του.

    Η συνταγη για τον ξεσηκωμο των φοιτητων ειναι απλη, λεει ο βετερανος του κινηματος, Ivan Μarovic: „Το κινημα ειχε ενα τμημα Marketing, το οποιο χρησιμοποιηση την Coca Cola σαν προτυπο. Αυτο εγινε με απλα διαφημιστικα μεσα και με Logos που ξανααναγωριζονται: Το Otpor χρησιμοποιησε μια σφιγμενη γροθια που την εβλεπες ολο το 2000 στους τοιχους του Βελιγραδιου. Βασικης σημασιας ηταν και η χρησιμοποιηση του Internet για την ανταλλαγη πληροφοριων. Σημειωτεον, οτι με βαση τις εμπειριες εκεινες, ο Marovic μαζι με μερικους αμερικανους «ακτιβιστες», δημιουργησε ενα παιχνιδι για Computer με το ονομα „A Force More Powerful“. Σκοπος του παιχνιδου ειναι η ανατροπη δυστροπων κυβερνησεων και αρχηγων κρατων.

    Το Otpor οργανωθηκε απο τον αμερικανο κατασκοπο Bob Helvey. Ενας απο τους βασικους συνεργατες του και πρωταγωνιστης του Otpor ηταν ο Σερβος Srdja Popovic, αφεντικο και υποτακτικος ιδρυσαν δε μετα την επιτυχια της «αντιστασεως» την εταιρια συμβουλων «Center for Applied Nonviolent Action and Strategy» (CANVAS), που γρηγορα εξελιχθηκε σε μια πρωταρχικης σημασιας εταιρια εξαγωγης τεχνογνωσιας για την οργανωση αντιεξουσιαστικων οργανωσεων και κινηματων. Η εταιρια μπορει να καυχιεται σημερα οτι εχει μια τεραστια εμπορικη επιτυχια, με εξαγωγη  τεχνογνωσιας σε ολες τις χωρες οπου εγιναν η προκειται να γινουν παρδαλες επαναστασεις απο την Γεωργια, την Ουκρανια, τις διαφορες χωρες της Κεντρικης Ασιας ως την Μπουρμα, το Ζιμπαμπβε και την Βενεζουελα.

    (Αφισες αριστερά: Πανω το Κμαρα-Φτανει πια, κατω το Πορα-Ηρθε η ωρα)

    Ολες αυτες οι παρδαλες επαναστασεις εγιναν κατα το προτυπο της Otpor και σε ολες χρησιμοποιηθηκε το ιδιο συνθημα με μια καποια παραλλαγη: «Kmara», ‘φτανει πια», κραυγαζαν οι νεαροι στην Τιφλιδα κατα την περιφημη ροζ επανασταση της Γεωργιας το 2003 για το γκρεμισμα του προεδρου Eduard Schewardnadse και την αντικατασταση του απο τον ανθρωπο των Αμερικανων, τον Micheil Saakaswchwili. «Pora!» («Ηρθε η ωρα») ηταν το 2004 το συνθημα στην Ουκρανια, οπου ο οχλος των «αντιστασιακων», σχεδον ολων απο τον χωρο των Πανεπιστημιων, οργανωσε με διαδηλωσεις, κοντσερτα ροκ και αλλα Happenings την πορτοκαλι επανασταση που συνεβαλλε στην πτωση της κυβερνησεως και στην εκλογη «του ανθρωπου» μας στην Ουκρανια, του Viktor Janukowitsch και οχι του Viktor Juschtschenko των Ρωσων. «KelKel» («Αναγεννηση») ηταν το συνθημα στην παρδαλη επανασταση του Κιργησταν, «Subr» («Βονασος») στην Λευκορωσια. Παρδαλες επαναστασεις βρισκονται σημερα εν εξελιξει στο Zimbabwe για την εκδιωξη του προεδρου Robert Gabriel Mugabe, στην Βενεζουελα για την αντισταση εναντιον ενος αλλου μη αρεστου στις ΗΠΑ, του Hugo Chavez και στην Ελλαδα για την φθορα και το ριξιμο της κυβερνησης της Νεας Δημοκρατιας.

    1. Η Ελλαδα στον ιστο της αραχνης

    Η Δυση ελεγχει τα διαφορα κρατη που εχει ενταξει στην παγκοσμιοποιημενη αγορας της με την πολιτικη αποσταθεροποιηση μεσω αντιπαραθεσεων που προκαλει με διαφορους τροπους στο εσωτερικο τους και με την εμπλοκη τους σε διακρατικες εριδες. Ενα απο τα κρατη, που υφιστανται τις συνεπειες αυτης της πολιτικης ειναι και η Ελλαδα.

    Μα, θα πει κανεις εδω, η μικρη Ελλαδα δεν ειναι δυνατον να θεωρειται απο την δυτικη «αραχνη» σαν ανταγωνιστης για να την καταπολεμα. Τη στιγμη μαλιστα, που ειναι μελος του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαικης Ενωσης (ΕΕ). Σωστα, αλλα η αποσταθεροποιηση και αποδυναμωση «αντιπαλων» αφορα ολους, ακομη και τους Μεγαλους, που δεν κανουν τιποτε αλλο απο το να καταπολεμουνται μεταξυ τους, θεωρωντας ακομη και τον «συναδελφο» σαν ανταγωνιστη.

    Ετσι ειναι. Τα κρατη της Δυσεως δρουν μεν συλλογικα, οταν προκειται να προστατεψουν το «βιος» τους, βρισκονται ομως και σε εναν εξοντωτικο ανταγωνισμο μεταξυ τους, προσπαθωντας να διευρυνουν το μερτικο τους εις βαρος του αλλου, το μεγαλο ψαρι τρωει το μικρο. Ας ξεκαθαρισουμε επισης, οτι σαν Δυση θεωρουνται εδω οχι μονο οι ΗΠΑ και η ΕΕ, αλλα και το World Jewish Congress (WJC), η οργανωση των σπουδαιοτερων εβραικων οργανισμων ανα τον κοσμο, που ισως να ειναι και το ισχυροτερο μελος της Δυσεως. Συλλογικα αλλα και καθε μια χωριστα και για δικο της λογαριασμο, «εργαζονται» και οι κυριοτερες χωρες της ΕΕ Γερμανια, Γαλλια και Ανγκλια.

    Μπροστα στα τεραστια γεωστρατηγικα συμφεροντα των δυναμεων αυτων στον χωρο των Βαλκανιων, της Μεσης Ανατολης και των οδων διελευσεως των αγωγων πετρελαιου απο Ασια προς Ευρωπη, η Ελλαδα βρισκεται απο χρονια τωρα στο ματι του κυκλωνα, δεχομενη κατα μετωπο τις θυελλες και τα σκαμπανεβασματα που προκαλουν στον παγκοσμιο ωκεανο οι διαμαχες, αντιπαραθεσεις και επιδιωξεις των Μεγαλων για την παγκοσμια ηγεμονια. Χωρες, που προβαλλουν καποια αντισταση εναντια στα σχεδια τους, καταστρεφονται με στρατιωτκες επεμβασεις, οπως το Ιρακ, το Αφγανισταν και ισως αυριο το Ιραν. Και αλλες, που προσπαθουν να συνεργαστουν με ανερχομενες δυναμεις και αρα με μελλοντικους ανταγωνιστες της Δυσης στην παγκοσμια αγορα οπως η Ελλαδα της Νεας Δημοκρατιας, γινονται αποδεκτες ενος μπαραζ κοινωνικων και πολιτικων κανονιοβολισμων με σκοπο την αποσταθεροποιηση και την παρεμποδιση καθε ειδους συνεργασιας τους με τους σημερινους η αυριανους ανταγωνιστες.

    Στην συγκεκριμενη περιπτωση προκειται για την προοπτικη μιας συνεργασιας της Ελλαδος με τους αντιπαλους της Δυσεως, Ρωσια και Κινα για τον αγωγο πετρελαιου Μπουργκας-Αλεξανδρουπολης και για την δημιουργια ενος μεγαλου διαμετακομιστικου λιμενος για και με την Κινα. Και τα δυο αυτα Project, το πετρελαιο και η διακινηση βιομηχανικων προιοντων, απτονται αισθητα της στρατηγικης και των ενδιαφεροντων της Δυσεως και πρεπει με καθε τροπο να εμποδιστει η πραγματοποιηση τους.

    Ετσι η αυξανομενη φασαρια που απο καιρο τωρα γινεται και που θα αυξανεται αλγεβρικα οσο θα πλησιαζουμε στις εκλογες, οι διαπεραστικες κραυγες και οι τρικλοποδιες που βαζει συνεχως ο Γιωργος στην κυβερνηση, η φασαρια που δημιουργουν η Αλεκα και ο Αλεκος, η οχλαγωγια των συμπλεκομενων ΜΜΕ και οι κινητοποιησεις, τρομοκρατικες ενεργειες και δολιοφθορες, που αναμενεται στις αμεσως επομενες εβδομαδες να οξυνθουν περαιτερω, τον μονο σκοπο που εχουν ειναι η φθορα της κυβερνησης και ει δυνατον η εκλογη του Γιωργου, τον οποιο η Δυση αυτη την στιγμη θεωρει σαν τον καταλληλοτερο για την παγκοσμια πολιτικη της, μια και ειναι δεδομενο, οτι ο Γιωργος θα ακυρωσει, θα τραιναρει η θα αναβαλλει τις συμφωνιες με Ρωσια και Κινα. Και αν ξαναβγει η Νεα Δημοκρατια, θα εχει τοσο τρομοκρατηθει απο τα προβληματα που της δημιουργουν οι διαμαρτυρομενοι, ωστε να βαλλει στο ψυγειο τα σχεδια της.

    Αυτο στην Ελλαδα δυστυχως δεν γινεται αντιληπτο απο τους πολιτες. Τα πολιτικα κομματα και ο τυπος ποτε δεν ασχοληθηκαν με θεματα ουσιας αλλα μονο με τα φαινομενα της πολιτικης αντιπαραθεσεως και των αλληλοκατηγοριων, που ευνοουν με τη σειρα τους κινητοποιησεις και καθε ειδους τρομοκρατικες ενεργειες και δολιοφθορες. Ετσι ο πολιτης, ερμαιο μιας ρηχης πολιτικης φασαριας, ειναι ετοιμος να πιστεψει τον καθε τσαρλατανο των πολιτικων κομματων που νομιζει οτι την αντιπροσωπευει και τον καθε αλητη που παριστανοντας τον δημοσιογραφο ορυεται απο τα ΜΜΕ, οτι για ολα φταιει η κυβερνηση και ιδιαιτερα ο πρωθυπουργος.

    Βομβαρδισμοι κατηγορων απο τα πολιτικα κομματα μαζι με μια συνεχη γκρινια και μιζερια στα ΜΜΕ απο τη μια, κινητοποιησεις και η επαναστατημενη νεολαια του ιντερνετ απο την αλλη, ο ξεσηκωμος και η ανωμαλια στο μεγαλειο τους. Διαδηλωσεις αντιφρονουντων και αναρχικων γινονται βεβαια παντου, ακομη και στις χωρες της Δυσεως. Ομως οι χωρες αυτες, σαν οι πρωτοι διδαξαντες εχουν λαβει εγκαιρως τα μετρα τους και ειναι εις θεσιν να ελενξουν απολυτα την κατασταση: Με τους ανθρωπους των διαφορων υπηρεσιων τους που εισχωρουν στα διαφορα στεκια των αναρχικων και διαμαρτυρομενων, με συλληψεις «αρχηγων», οταν χρειαζεται, με κατασχεσεις υπολογιστων η με το κλεισιμο της γιαφκας. Ομως περι αυτου θα επανελθω αργοτερα. Σημειωνοντας εδω ιδιαιτερα, οτι στην Ελλαδα η δεν γινεται ελεγχος των αναρχικων και αντιεξουσιαστων, η γινεται απο υπηρεσιες τελειως διαβρωμενες, ωστε να επιφερει τα ακριβως αντιθετα αποτελεσματα. Και οτι στην Δυση οι μυστικες υπηρεσιες λειτουργουν κατ’ αρχην για το εθνικο τους κρατος.

        9. Η παρδαλη επανασταση της Ελλαδος

    Η παρδαλη επανασταση που εξεσισεται απο καιρο στην Ελλαδα, ειναι ιδια με τις παρδαλες επαναστασεις που παρουσιασε ο Anselm Weidner σε μια Dokumentation που μεταδοθηκε απο το SWR 2 στις 2. Σεπτεμβριου 2005 με τον τιτλο «Revolutionen nach Drehbuch, Jugendbewegungen für Demokratie von Belgrad über Beirut bis nach Baku», «επαναστασεις με σεναριο, κινητοποιησεις νεαρων για την Δημοκρατια, απο το Βελιγραδι και την Βηρυτο μεχρι το Μπακου». Ολες αυτες οι „επαναστασεις‘ που εγιναν τα τελευταια χρονια στην ανατολικη Εθρωπη, τον Καυκασο και την κεντρικη Ασια, διαπιστωσε ο Weidner, ειχαν το ιδιο «σεναριο», σχεδιασμενο απο την σερβικη εταιρια συμβουλων «Center for Applied Nonviolent Action and Strategy» (CANVAS) του Srdja Popovic.

    Την ιδια υπογραφη εχει και η παρδαλη επανασταση που εξελισσεται εδω και λιγο καιρο στην Ελλαδα, την υπογραφη του Srdja Popovic και το ιδιο σεναριο, βγαλμενο απο το γραφειο – η καλυτερα το εργαστηριο παραγωγης δηλητηριωδων προιοντων – της CANVAS του Βελιγραδιου. Και φυσικα το δηλητηριωδες μιγμα που ανακατωσε ο Popovic για την Ελλαδα δεν θα ηταν εφαρμοσιμο, αν δεν ειχε την υποστηριξη των ειδικων των διαφορων αμερικανικων και αλλων δυτικων υπηρεσιων, που παντα ηταν πισω απο τετοιες παρδαλες επαναστασεις.

    Η συνταγη του Popovic ειναι οπως ειδαμε απλη, χρειαζεται ομως και την συμμετοχη μιας ολοκληρης ιεραρχιας «ακτιβιστων» που θα την μετουσιωσουν σε πραξη. Σαν ενδιαμεσοι κρικοι, ωσπου να φτασουν τα «επαναστατικα» ιδεολογηματα και συνθηματα περι διαφθορας και αυταρχικοτητας της κυβερνησεως μεχρι και τον τελευταιο πολιτη, ειναι τα πολιτικα κομματα, τα συμπλεκομενα με αυτα ΜΜΕ και οι διαφορες ΜΚΟ/NGOs, ξενες και ντοπιες. Απο κει και περα το πραμμα ειναι απλο, λεγε-λεγε το κοπελλι, κανει την κυρα και θελει. Απο τις συνεχεις κατηγοριες της αντιπολιτευσεως και το βαρυ πυροβολικο των σφοδρα αντιπολιτευομενων ΜΜΕ μεχρι τις κινητοποιησεις των δυναμεων κρουσεως, του οχλου των αποπλανημενων αλλα αιμοχαρων και αιμοδειψων επαναστατημενων της δεκαρας και του πεζοδρομιου (φοιτητες, ανεργοι και αλλοι τετοιοι, που οι Ρωμαιοι ονομαζαν πληβειους) καθως και των εν κρυπτω δρωντων αντιεξουσιαστων και τρομοκρατων, δεν θελει και πολυ πραμμα. Και επειδη το βασικο Concept προερχεται απο τις ΗΠΑ, το «κινημα» οπως και το παιχνιδι Domino αποκτα συντομα την δικη του δυναμικη, που σαν τσουναμι παρασερνει οτι βρει στο δρομο του.

    Το τσουναμι της παρδαλης επαναστασης στην Ελλαδα εχει φτασει σχεδον στο καρακορυφο. Οι «διαμαρτυρομενοι» εχουν σχηματισει ηδη εναν κλοιο γυρω απο την κυβερνηση της ΝΔ, που τον σφιγγουν ολοενα και περισσοτερο, «μαυρα κορακια με νυχια γαμψα», οπως ελεγε καποτε ο θουρειος του ΚΚΕ πριν αλλαξουν οι καιροι και πριν το κομμα της εργατιας γινει το κομμα της φασαριας, χωρις κανενα χειροπιαστο αποτελεσμα και μαλλον επιζημιο για κεινους, για τους οποιοιυς δηθεν παλευει. Που ναξερε η κυρια Αλεκα, οτι με τις επαναστατικες παρολες που γλειφει καθημερινα σαν καραμελλα μαλλον για το Soros και αλλα παρομοια Foundation εργαζεται, που λενε οτι αγωνιζονται τον υπερ παντων αγωνα για τα ανθρωπινα δικαιωματα και αλλα παρομοια δολωματα για ψαρια, αθωους και βλακες.

    Ετσι το παραλλαγμενο Otpor, Pora, KelKel η το Kmara, που ο Γιωργος μετεφρασε σ’εκεινο το «φτανει πια», οι βρισιες του Αλαβανου και οι κινητροποιησεις, δολιοφθορες και εμπρησμοι των δασων, τον μονο σκοπο που ειχαν, ηταν η κατασυκοφαντηση, η φθορα και τελικα η πτωση της κυβερνησης της Νεας Δημοκρατιας για να χασει τις επομενες εκλογες. Με την διακριτικη οικονομικη υποστηριξη και την Logistic της CIA και των αλλων μυστικων υπηρεσιων που ελεημονες και φιλανθρωποι οπως εινε κανουν τα παντα για να βοηθησουν τους Γιωργους, τους Αλεκους, τις Αλεκες και τα πουλημενα ΜΜΕ με ολους τους αφριζοντες κονδυλοφορους και φωνακλαδες τους να απαλλαγει απο τον τυραννο που τους εκατεσε στο σβερκο τους, τον Καραμανλη . Αφες αυτοις, ου γαρ οιδασιν, τι ποιουσι; Οχι, γι’ αυτους που ξερουν τι κανουν και τι συνεπειες εχει αυτο που κανουν για την πατριδα τους, για την πατριδα μας, ποτε.

    Ας δουμε τωρα τον καθενα απ’ αυτους με την σειρα του, που με τις πραξεις τους συμβαλλουν στην διαιωνιση της ανωμαλιας, της αναρχιας και της στασιμοτητας στην Ελλαδα.

    1. Οι φορεις της παρδαλης επαναστασεως

    10.α Το ΠΑΣΟΚ

    «Ποιος ξέρει, ίσως σε λίγα χρόνια μια μεγάλη επανάσταση ή ένα μεγάλο κίνημα αλλαγής έχει αφετηρία του το διαδίκτυο», γραφει το ΠΑΣΟΚ σε μια απο τις ιστοσελιδες του. Αυτο που μοιαζει ομως με προφητεια ηταν, για να το πουμε στην μητρικη γλωσσα του Γιωργου, μια self-fufilling prophecy, το σχεδιο αποσταθεροποιησης για τον εκθρονισμο του Καραμανλη που ετοιμασαν οι πατρωνες του. Το οποιο σχεδιο προεβλεπε μια παρδαλη επανασταση στην Ελλαδα, με τον Γιωργο μπροσταρη και συνοδεια τους δυο αλλους φασαριατζηδες, ΚΚΕ και ΣΥΝ, τα συμπλεκομενα οργανα της οχλαγωγιας, ιδιαιτερα την „Ελευθεροτρυπιδα“ και τις φυλλαδες του Λαμπρακη να διατυμπανουν εκωφαντικα την διαφθορα και ανικανοτητα της κυβερνησεως και με μισθοφορους τις στρατιες των επαναστατημενων νεων και των Bloggers.

    Ξεπερνουμε τα διαφορα συνθηματα του Γιωργου περι Δημοκρατιας, ανθρωπινων δικαιωματων, δουλειας για ολους, πολεμου κατα της διαφθορας κλπ. κλπ., που σαν προιοντα ευρειας καταναλωσεως τα εχουν περιτυλιξει σε φτηνα χρυσοχαρτα για να θαμπωνουν τους αφελεις και ρωταμε: Τι θα αλλαζε στην Ελλαδα, αν στις επομενες εκλογες δεν εβγαινε η Νεα Δημοκρατια αλλα το ΠΑΣΟΚ (διοτι το ΚΚΕ και το ΣΥΝ δεν ειναι δυνατον να φανταζονται οτι μπορει να σχηματισουν καποτε κυβερνηση);

    Η απαντηση ειναι: Βεβαιως και θα αλλαζαν πολλα. Θα ειχαμε εναν κυβερνητη, που εμενα μου δημιουργει την εντυπωση οτι προκειτα για ενα ατομο που αγεται και φερεται: Απο την μητερα του Margaret, απο διεθνεις οργανισμους με τους οποιους εχει στενες σχεσεις, απ’ αυτους που τοσο «πασχιζουν» για τα ανθρωπινα δικαιωματα, απο υπηρεσιες των ΗΠΑ, μυστικες τε και δημοσιες, τελος απο μυστικους κυκλους οπως το Club Bilderberg οπου βρισκεται συγκεντρωμενη η αφροκρεμα της παγκοσμιοποιησης και του οποιου ειναι μελος. Περισσοτερο ο ευγενικος νεαρος με τα καταλληλα χορεογραφημενα χαμογελα, τις χειραψιες, τα χαζοχαρουμενα που βλεπουμε στην τηλεοραση, παρα καποιος που θα μπορουσε να κυβερνησει το καραβαι Ελλαδα στην σημερινη παγκοσμια κοσμοχαλασια. Τετοια ατομα, που στην πατριδα μου θα τα λεγαν χαφιφηδες, δεν κανουν για κυβερνητες του ελληνικου κρατους, ο Μητσοτακης εχει απολυτα δικαιο. Και θα ειχαμε επισης την ανατροπη οσων σωστων εχει ξεκινησει μεχρι σημερα η Νεα Δημοκρατια για το νοικοκυρεμα του κρατους της ρεμουλας και του χαους. Θα ειχαμε δε, και γι‘ αυτο γινεται βεβαια και ο καβγας, και την ματαιωση των σχεδιων του Καραμανλη για συνεργασια με Ρωσια και Κινα.

    Υστερα εινε και οι «νεωτερισμοι», τα ιδεολογηματα και τα συνθηματα του Γιωργου, που εχουν εισαχθει απο το εξωτερικο, χαλκομανιες των διαφορων ιδεολογηματων και συνθηματων των οργανισμων της αμερικανικης προπαγανδας για παγκοσμιοποιηση (κοινωνικα κινηματα, συμμετοχικη Δημοκρατια, ανθρωπινα δικαιωματα και δεν συμμαζευεται). Το ιδιο και οι αφισες που χρησιμοποιει το κομμα, πιστες αντιγραφες των αφισων που χρησιμοποιηθηκαν στις παρδαλες επαναστασεις της ανατολικης Ευρωπης, οπως το γεωργιανο Κμαρα-Φτανει πια, το αγαπημενο συνθημα του Γιωργου εναντιον του Καραμανλη, το ιδιο, που πανω στα αποκαιδια των τελευταιων πυρκαγιων εκανε και σαν συνθημα της καμπανιας του εναντιον της κυβερνησεως. Ακομη και το προεκλογικο συνθημα „Αναγεννηση“ του ΠΑΣΟΚ ειναι η αντιγραφη του «KelKel» («Αναγεννηση») που χρησιμοποιηθηκε στην παρδαλη επανασταση του Κιργησταν.

    Η κυρια ιστοσελιδα του ΠΑΣΟΚ ειναι το Ισταμαι-Ανδρεας Παπανδρεου (αλλος μεγαλος επαναστατης!), που δραστηριοποιειται στην υποκινηση και οργανωση διαδηλωσεων και στην αμεση η εμμεση υποστηριξη διαφορων αντιεξουσιαστικων δραστηριοτητων ακομη και τρομοκρατικου χαρακτηρα (www.istame.gr/page). Θεματικοι κυκλοι του Ισταμαι ειναι οι τομεις Ανθρωπινα Δικαιωματα, Κοινωνικη Ενταξη, Πολιτικο Ασυλο και Μεταναστευση. Και κυριος σκοπος του ειναι να ψαρευει νεους ανθρωπους και να κατηγορει την κυβερνηση. Σαν παραδειγμα αναφερω μια προσκληση που δημοσιευσε η ιστοσελιδα για μια εκδηλωση στην Ενωση Ανταποκριτων Ξενου Τυπου, οπου στις16.07.2007 το ΠΑΣΟΚ παρουσιασε μια „Εκθεση για τις Παραβιασεις των Ανθρωπινων Δικαιωματων κατα τη Διακυβερνηση της Νεας Δημοκρατιας“ (!!).

    Για τις Online δραστηριοτητες του ΠΑΣΟΚ γραφει στο kalimera.pasok.gr/?p=230 ο Διονυσης Αντωνόπουλος: «Τον τελευταίο καιρό ζούμε και στην χώρα μας την δράση ενός νέου κινήματος, του ‘ηλεκτρονικού κινήματος’. Πρόκειται για ένα νέο κοινωνικό κίνημα αδέσμευτο, το οποίο χρησιμοποιώντας όλα τα σύγχρονα μέσα ηλεκτρονικής επικοινωνίας όπως το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, τα blogs, τους ηλεκτρονικούς χώρους συζήτησης(forums) και μηνύματα μέσω κινητών τηλεφώνων sms προσπαθεί να κινητοποιήσει και να οργανώσει δράσεις ευαισθητοποιώντας μεγάλες κοινωνικές ομάδες για θέματα όπως είναι η προστασία του Περιβάλλοντος, η κοινωνική μέριμνα, η δημοκρατία και άλλα ευαίσθητα θέματα. Το διαδίκτυο είναι πλέον ο σύγχρονος χώρος διανόησης, έκφρασης και μεταφοράς ιδεών αλλά και χώρος κινητοποίησης κοινωνικών ομάδων και διαμαρτυρίας…Ποιος ξέρει ίσως σε λίγα χρόνια μια μεγάλη επανάσταση ή ένα μεγάλο κίνημα αλλαγής έχει αφετηρία του το διαδίκτυο».

    Φαινεται ομως, οτι το αυτολιβανισμα του ΠΑΣΟΚ δεν τυγχανει γενικης επιδοκιμασιας, γιατι στο http://mpoulis.wordpress.com διαβαζουμε: «Παρατηρούσα σήμερα δύο websites από το χώρο(?) του ΠΑΣΟΚ που λειτουργούν σαν χώροι συζήτησης και ζύμωσης ιδεών(sic)  από τους πολίτες για τους πολίτες. Το http://www.mila-elefthera.gr και το http://www.kathemerapolitis.gr. Και στις δύο περιπτώσεις παρατηρώ μία «θολούρα» σε σχέση με το ποιος ακριβώς έχει δημιουργήσει τους παραπάνω δικτυακούς τόπους. Κοιτώντας την about σελίδα του mila-elefthera ο αναγνώστης διαβάζει: …Το «Μίλα Ελεύθερα» είναι ο ΔΙΚΟΣ ΣΑΣ χώρος στο διαδίκτυο. Με την συνεργασία φορέων όπως, το Ινστιτούτο Επιμόρφωσης, το Κάθε Μέρα Πολίτης και το ΙΣΤΑΜΕ,δημιουργήθηκε ένας χώρος ελεύθερης πρόσβασης που θέτει στη διάθεσή σας την υποδομή, τα εργαλεία αλλά και τους εξειδικευμένους ανθρώπους, για την παραγωγή επιμορφωτικών προγραμμάτων κοινού ενδιαφέροντος…ΟΚ, δικός μας σίγουρα δεν είναι. Δημιουργήθηκε σε συνεργασία με τι ΙΣΤΑΜΕ, το Ινστιτούτο Επιμόρφωσης κλπ αλλά από ποιον ακριβώς; …Πάμε τώρα στο «Κάθε Μέρα Πολίτης». Εδώ τα πράγματα είναι πιο θολά. Εχουμε ένα καλωσόρισμα από τον Γιώργο Α. Παπανδρέου, μία σελίδα σχετικά με το τί είναι το «Κάθε μέρα πολίτης», μία φόρμα συμμετοχής, αλλά πουθενά την πληροφορία για το ποιος έχει δημιουργήσει το «Κάθε Μέρα Πολίτης…Τελικά λοιπόν από ποιον ακριβώς έχουν δημιουργηθεί οι παραπάνω δικτυακοί τόποι; Από το επίσημο ΠΑΣΟΚ; Από τον πρόεδρο του προσωπικά; από τον πρόεδρο του με την ιδιότητα του βουλευτή; από το τμήμα internet του ΠΑΣΟΚ;». Απαντηση βεβαια υπαρχει, αλλα αυτη την κρατα ο Γιωργος καλυτερα για τον εαυτο του.

    Ας πουμε τελος, οτι ο αρχηγος του ΠΑΣΟΚ Παπανδρεου κατεχει σημερα την προεδρια της «Die Sozialistische Internationale»/»The Socialist International» (SI), για την οποια φαινεται να καμαρωνει σαν γυφτικο σκεπαρνι. Το αν η SI σημερα, με εδρα το Λονδινο, εχει καποια σχεση με τον σοσιαλισμο, ειναι κατι το παρα πολυ αμφισβητουμενο, μια και τα σοσιαλιστικα κομματα της δυτικης Ευρωπης απο καιρο τωρα ειναι φορεις της ιμπεριαλιστικης πολιτικης του George W. Bush. Το σιγουρο ειναι, οτι εχει σαν μελη της περι τα 168 σοσιαλιστικα κομματα και οργανωσεις και βασικα δεν κανει τιποτε αλλο απο το ειναι φορεας της πολιτικης παγκοσμιοποιησεως των Neocons, για την οποια ο Γιωργος σαν προεδρος δεν θαπρεπε να ειναι και τοσο περηφανος.

    10.β Το ΚΚΕ

    Το ΚΚΕ εχει γεμισει ολη την Ελλαδα με συνθηματα κατα του ιμπεριαλισμου, δεν δισταζει ομως να διατηρει και καλες σχεσεις με διαφορα πρακτορεια του, τα οποια με τη σειρα τους ευχαριστως του παρεχουν την υποστηριξη τους, μια και σαν κομμα της φασαριας τους κανει περιφημα τη δουλεια τους. Δεν μιλω για τα χρηματα που ηρθαν δηθεν απο την Ελβετια, οπως διαβασα τελευταια, διοτι δεν διευκρινηστηκε ακομη απο ποιους λογαριασμους ηρθαν, αν ηρθαν και ποιοι ειναι οι κατοχοι των λογαριασμων. Γεγονος ομως ειναι, οτι το ΚΚΕ διατηρει φιλικοτατες σχεσεις με διαφορα αδελφα κομματα της Ευρωπης, οπως το δηθεν αριστερο κομμα της Γερμανιας Die Linke, που στο Βερολινο συγκυβερνα με την σοσιαλιστικης αποχρωσεως αλλα δεξιας κατευθυνσεως SPD και με το ιδρυμα της Die Linke, το Rosa-Luxemburg-Stiftung, το οποιο χρηματοδοτειται μεταξυ αλλων απο το ιδρυμα Soros Foundation, που τουλαχιστον στο ΚΚΕ κατι θαπρεπε να λεει για την συμμεροχη του στην διαλυση της Σοβιετικης Ενωσεως και για τους «αγωνες» του για την παγκοσμιοποιηση σημερα. Οπως ομως και ναχει το πραγμα, το ΚΚΕ παιζει σημερα στην Ελλαδα τον ιδιο ρολο που παιζει και το αδελφο του Κομμουνιστικο Κομμα στο Ιρακ, το οποιο οι Αμερικανοι φροντισαν να περιληφθει στην κυβερνηση του πρωθυπουργου Nuri al Maliki. Ας ειναι βεβαιη η κυρια Αλεκα, οτι αν το ΚΚΕ, με τους ξεσηκωμους και την διαρκη φασαρια που δημιουργει δεν εκανε την δουλεια των μονοπωλιων – που κατηγορει συνεχως και μεγαλοφωνως – οι Αμερικανοι θα ειχαν φροντισει προ πολλου να εχει απαγορευθει. Οπως κανουν παντου στην Ευρωπη.

    Δυναμεις κρουσεως του μαινομενου ΚΚΕ εινε η Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδας (ΚΝΕ) και το ΠΑΜΕ των συνδικατων. Τι κανει αυτη η ΚΝΕ. Ε, τι να κανει. Κατα την ιστοσελιδα της ασχολειται, «με όλες της τις δυνάμεις» μαλιστα, «στην οργάνωση των αγώνων των διεκδικήσεων , της συλλογικής δράσης και έκφρασης της νεολαίας , στην οργάνωση του νεολαιίστικου κινήματος». Διοτι «θεωρούμε αναγκαίο να διακρίνει η νεολαία ότι η πραγματική αιτία αυτών των προβλημάτων βρίσκεται στα συμφέροντα του κεφαλαίου, των μονοπωλίων και στην πολιτική που τα στηρίζει, βρίσκεται στο φόντο των κατευθύνσεων που έχουμε υιοθετήσει σαν χώρα ενταγμένοι στους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ». Για σκεψου! Το ΚΚΕ μελος του Ευρωπαικου Κοινοβουλιου, αλλα και εναντιον του. Σχιζοφρενεια; Παμε ομως παρακατω: «Για αυτό το λόγο πιστεύουμε ότι οι αγώνες και οι διεκδικήσεις της νεολαίας πρέπει να έχουν επιθετικό χαρακτήρα προβάλλοντας τα σύγχρονα δικαιώματα και τις σύγχρονες ανάγκες της , να στρέφονται ενάντια στα μονοπώλια και τον ιμπεριαλισμό. Είναι επίκαιρη ανάγκη η ανασυγκρότηση του νεολαιίστικου κινήματος σε αντιιμπεριαλιστική αντιμονοπωλιακή κατεύθυνση και με αυτό το προσανατολισμό δουλεύει η ΚΝΕ σε κάθε χώρο της νεολαίας, σε κάθε επιμέρους μέτωπο πάλης».

    Παλη λοιπον, καυγαδες, να αλληλοτρωγομαστε, να μενουμε στασιμοι, αυτο δεν θελει η Δυση; Αυτο κανουμε. Μπραβο παιδια, βαρατε. Κι’ αν δεν μπορειται να βαρεσετε το κεφαλαιο των Neocons, πραγμα λιγο δυσκολο, βαρατε την κυβερνηση της ΝΔ, εν πασει περιπτωσει βαρατε, κοπανατε, χαλνατε, καντε τα ολα λιμπα, τσιμεντο και μπετον αρμε. Χαος και αναρχια. Στην οποια, οπως ηδη ειπαμε και ξαναειπαμε, μονο ο λυκος χαιρεται, παραδειγματος χαριν το Soros Foundation. Τι λεει μ ια παροιμια μας; «Λαγός τη φτέρη έτριβε, κακό του κεφαλιού του». Καμαρωστε τους στο http://www.kne.gr/action.html, εναλλακτικα στο http://www.kke.gr. Ας πουμε τελος, οτι για το ΚΚΕ ισχυει αυτο που ειπαμε και για το ΠΑΣΟΚ. Οτι δηλαδη παρα τον αγωνα του εναντιον του κεφαλαιου, αντιπροσωπευεται στο Ευρωπαικο Κοινοβουλιο των κεφαλαιουχων σαν μελος της Confederal Group of the European United Left. Αρα, αυτα που λεει το ΚΚΕ, κατηγορωντας την ΕΕ σαν ιμπεριαλιστικη δυναμη, ας τα πει πρωτα στον εαυτο του, μια και ειναι μελος αυτης της δυναμης.

    10.γ Το κομμα του Συνασπισμού της Ριζοσπαστικής Αριστεράς (ΣΥΡΙΖΑ)

    Το αλλο μαινομενο κομμα με αρχογο του εναν Ελληνα Orlando Furioso ειναι το ΣΥΡΙΖΑ. Οσο αρχηγος του ηταν ο Νικος Κωνσταντοπουλος, το θεωρουσα στον πολυχρωμο μπαχτσε των ελληνικων πολιτικων κομματων σαν καποιο κερδος. Απο τοτε ομως που ανελαβε ο Αλεκος Αλαβανος, το κομμα επεσε χαμηλα. Οχι τοσο για την γλωσσα του πεζοδρομιου που χρησιμοποιει ο νεος αρχηγος στις ατακες του εναντιον του Καραμανλη, οσο για τα καποια ψυχοπαθολογικα προβληματα που φαινεται να εχει αυτο το ατομο, μια μανια επαναληψης στην Ελλαδα των φοιτητικων κινηματων στο Παριση του 60 και 70. Αυτα ομως πανε, περασαν. Αυτο που κανει σημερα ο Αλαβανος δεν ειναι επανασταση, αλλα γκρινια, μιζερια και χολερικες εκρηξεις. Τιποτε εκτος απο τετριμμενες κουβεντες για παραλειψεις του Πρωθυπουργου, για το δικαιο των αλλοδαπων, για το πρασινο, τις γυναικες και παει λεοντας. Μονο θυμηδια θα μπορουσαν να προκαλεσουν ολα αυτα, αν δεν υπηρχαν πολλοι αριστεροι παρασυρμενοι απο τον οιστρο του μεγαλου αρχηγου, που κανουν κι’ αυτοι οτι μπορουν για να μεγαλωνει η φασαρια και η αναστατωση στην Ελλαδα.

    Ανυπακοη εναντι των νομων σαν ενα νομιμο μεσο αμυνης εναντιον του κρατους λοιπον για τον κυριο Αλαβανο, που δεν φαινεται να αντιλαμβανεται, οτι αυτα εινε περισσοτερο συνθηματα των λεγομενων αντιεξουσιαστων και αναρχικων και οχι ενος κομματος που αντιπροσωπευεται στο Κοινοβουλιο. Δεν αντιλαμβανεται επισης, οτι τα κρατη, στα οποια νομιζει οτι γινονται επαναστασεις τετοιου η αλλου ειδους, ιδιαιτερα η Γαλλια και η Γερμανια, εχουν σημερα περιορισει τις προσωπικες ελευθεριες των πολιτων τους στο ελαχιστο και οτι οι διαφοροι ταραχοποιοι των παρισινων προαστειων ειναι μια τελειως αμελητεα, περιθωριομενη μεριδα της κοινωνιας και δεν αντιπροσωπευει σε καμμια περιπτωση τους Γαλλους αριστερους.

    Ομως το ΣΥΡΙΖΑ το βιολι του. Παραδειγμα: «Ο Καραμανλης στη γωνια, διαλογιζεται για το χρονο των εκλογων. Αναγκη η κλιμακωση των μαζικων αγωνων με στοχο την ανατροπη του νεοφιλελευθερισμου. Πρωτος σταθμος το εργατικο συλλαλητηριο στη ΔΕΘ 8 Σεπτεμβρη». Κυριε Αλεκο μου, σοβαρα πραματα ειναι αυτα, ανατροπη του νεοφιλελευθερισμου με στριμωγμα του Καραμανλη; Νομιζεις οτι αν πεσει ο Καραμανλης θα εξαφανιστει και ο νεοφιλευθερισμος, του οποιου ο ιδιος εισαι μελος ως αντιιπροσωπευομενος στο ευρωπαικο του κοινοβουλιο; Θα ριξεις δηλαδη τον εαυτο σου; Ελα Χριστε και Παναγια. Με δυναμη κρουσεως τα παιδακια των οργανωσεων που αποβλακωνονται με τετοιες ανοησιες, ΑΚΟΑ, ΔΕΑ, ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ, ΚΕΔΑ, ΚΟΕ, ΚΟΚΚΙΝΟ, ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ και ΑΝΕΝΤΑΧΤΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ;

    Τα ιδια περιπου και στην διακηρυξη του ΣΥΡΙΖΑ της 22.07.2007 (ολοκληρη στο www.dea.org.gr). Στο «ποιοι είμαστε. Οι αφετηριακές μας ιδέες» διαβαζουμε: «Εμείς που υπογράφουμε τούτο το κείμενο, πολιτικά κόμματα, κινήσεις και ανένταχτοι αγωνιστές και αγωνίστριες της Αριστεράς, ξεκινάμε από την πεποίθηση ότι σήμερα γίνεται για άλλη μια φορά επιτακτική η ανάγκη να συναντηθούν οι δυνάμεις της Αριστεράς στην κοινή δράση και ταυτόχρονα να οικοδομήσουν μια μονιμότερου χαρακτήρα πολιτική συσπείρωση μεταξύ τους. Κοινή δράση και συσπείρωση που αποσκοπούν να αναμετρηθούν αποτελεσματικά με τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι και τα ευρύτερα λαϊκά στρώματα τάξεις στη χώρα μας, με τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει ολόκληρη η Ελληνική κοινωνία». Οποιος καταλαβε κατι, ας μου το εξηγησει κι’ εμενα. Γενικουρες και μπλα-μπλα. Για τα συγκεκριμμενα ελληνικα προβληματα αρκουν η «συσπειρωση» και οι «κινητοποιησεις», αυτα δηλαδη που ζητα και το Soros Foundation και τα αλλα ιδρυματα της Δυσεως, που, ειτε τα ιδια, η με διαφορα παρακλαδια τους υποστηριζουν ποικιλοτροπως τους καλους κ’αγαθους της καπιταλιστικης περιφερειας. Να και μια εξ’ ισου εντυπωσιακη ερμηνεια της πολιτικης των Neocons: «Οι εργαζομενοι στην Ελλάδα, στην Ευρώπη και παντού στον κόσμο βρίσκονται σήμερα αντιμέτωποι με ένα εξαιρετικά ισχυρό μπλοκ πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων το οποίο, δρώντας με εντυπωσιακή σύμπνοια, προσπαθεί να διευρύνει και να βαθύνει μέχρις εσχάτων τη δέσμη παραγωγικών οικονομικών, πολιτικών, ιδεολογικών και πολιτιστικών σχέσεων που συνιστά τη σύγχρονη μορφή ύπαρξης του καπιταλισμού και έχει ονομαστεί συνοπτικά «νεοφιλελευθερισμός».

    Και αφου οι συναγωνιστες και οι συναγωνιστριες καταλαβαν τι εστι νεοφιλελευθερισμος καλουνται σ’ εναν σκληρο αγωνα εναντιον της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, της οποιας «οι προϋπολογισμοί διαρκούς και εντεινόμενης λιτότητας, η εφαρμογή της «ευελιξίας» στις εργασιακές σχέσεις και της «ελαστικοποίησης» στο 8ωρο, οι σκανδαλώδεις διαδικασίες πώλησης του ΟΤΕ και οι ανάλογες παρεμβάσεις στη ΔΕΗ, στην Ολυμπιακή και στις υπόλοιπες ΔΕΚΟ, η προετοιμασία για την επίθεση στο ασφαλιστικό, η συνταγματική κατοχύρωση της ιδιωτικοποίησης στην εκπαίδευση και της νομής των δασικών εκτάσεων από την «ιδιωτική πρωτοβουλία», η εντεινόμενη δράση των μηχανισμών καταστολής, όπως και η πλήρης κάλυψη της πολιτικής των ΗΠΑ παγκοσμίως, πιστοποιούν ότι η παρούσα κυβέρνηση…λειτουργεί τελικά ως πολεμική μηχανή για την εξυπηρέτηση των σημερινών αναγκών του νεοφιλελευθερισμού και της πολιτικής του τόσο στη χώρα μας όσο και διεθνώς». Ας την ριξουμε λοιπον και παει ο νεοφιλελευθερισμος, τον φαγαμε.

    Και το ΣΥΡΙΖΑ τι ειναι; Δεν ειναι μελος της Confederal Group of the European United Left, αρα συστατικο μερος του υπο κατηγοριαν νεοφιλευθερισμου, που με τις οργανωσεις του, ΝΑΤΟ, ΕΕ και αλλες, τους εχει ολους στο τσουβαλι; Ειναι να τραβας τα μαλλια της κεφαλης σου, αν σου μειναν μερικα, πως ειναι δυνατον να υπαρχουν τετοια προσωπα και τετοια κομματα, που ουσιαστικα μονο παιχνιδια κανουν, αυτα, που ισως δεν καναν, οταν ηταν μικροι. Διοτι οι ανθρωποι αυτοι δεν αντιληφθηκαν ακομη, το τι παιχνιδι παιζεται και οτι στο παιχνιδι αυτο οι «αγωνες» τους βλαπτουν σοβαρα την Ελλαδα. Και κανουν να χαιρονται καποοι αλλοι, οπως ο «διεθνιστης» Soros και οι αλλοι Neocons που κινουν απο πισω τους τα νηματα. Και αν θελετε να χορτασετε επανασταση και κινητοποιησεις, ριξτε μια ματια και στο http://www.syn-europe.gr/

    10.δ Αλλοι επαναστατες

    α) Το Πανελληνιο Αγωνιστικο Μετωπο (ΠΑΜΕ)

    Αντιγραφουμε απο την ιστοσελιδα του: «Το ΠΑΜΕ είναι Συνδικαλιστικό Μέτωπο. Είναι ανοιχτό, δημοκρατικό, ενωτικό και επιδιώκει να έχει στις γραμμές του τις πιο ζωντανές, αγωνιστικές δυνάμεις του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος. Έχει πανελλαδικά χαρακτηριστικά και ρίχνει το βάρος του σε όλους, χωρίς εξαίρεση, τους χώρους και τους κλάδους παραγωγής, του Ιδιωτικού και Δημόσιου τομέα.

    Ιδρύθηκε στις 3 Απρίλη 1999, από την Πανελλαδική Συνδιάσκεψη που έγινε στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, με τη συμμετοχή 230 πρωτοβάθμιων Σωματείων, 18 κλαδικών και περιφερειακών οργανώσεων και 2.500 εκλεγμένων συνδικαλιστών. Από το 1999 ως το 2004 έχει πραγματοποιήσει δύο (2) Πανελλαδικές Συνδιασκέψεις» (βλεπε και http://www.pamehellas.gr/). Γερη συσπειρωση λοιπον, μαχημη παραταξη. Και συνδεδεμενο με διεθνεις οργανωσεις οπως η Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία (ΠΣΟ), οπου μπορει ανετα να κατηγορει την κυβερνηση οτι παραβιασε ετουτο και εκεινο.

    Κατω απο το δραστηριοτητες του ΠΑΜΕ διαβαζουμε στην ιδια ιστοσελιδα: ΠΡΟΣΚΛΗΤΗΡΙΟ ΠΑΝΣΤΡΑΤΙΑΣ.  21/9/2005, Πλατιά σύσκεψη για το Πανελλαδικό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ.  ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ, 13/9/2005. Μαζικό και γεμάτο παλμό το συλλαλητήριο που διοργάνωσαν το περασμένο Σάββατο στη ΔΕΘ το ΠΑΜΕ, η ΠΑΣΥ και η ΕΒΕ. Εντείνουμε τους ταξικούς Αγώνες με όπλο το πλαίσιο του ΠΑΜΕ, 9/9/2005, Εισήγηση στην σύσκεψη για την οργάνωση της δράσης των Επιτροπών Νέων μπροστά στην Απεργία 17/305. 10/3/2005 και παει λεοντας. Αγωνες περι πιστεως και πατριδος, εν πασει περιπτωσει αγωνες, με τι αλλο να ασχοληθει ενα οργανο που λεγεται Πανελληνιο Αγωνιστικο Μετωπο. Ε, ρε Ελλαδα, Γραμμος και Βιτσι εγινες. Με τους Ελληνες να μαχονται ο ενας τον αλλο.

    β) Ο Λαικος Ορθοδοξος συναγερμος (ΛΑΟΣ)

    Κλινατε επι δεεεξια! Ο ΛΑΟΣ, διαβαζουμε στην ιστοσελιδα του, ειναι «ενα κόμμα απόλυτα δημοκρατικό, γιατί πρεσβεύει την ευνομία και την ισονομία, προτάσσει τη διασφάλιση της λαϊκής κυριαρχίας, όπως διασφαλίζεται από το άρθρο 1 του Συντάγματος, λειτουργεί θεσμικά με αιρετά όργανα και απευθύνεται σε ενεργούς, σκεπτόμενους και ενημερωμένους πολίτες, που δεν ανέχονται να σκέπτονται και να αποφασίζουν άλλοι πριν από αυτούς γι‘ αυτούς •Ένα κόμμα λαϊκό, που τάσσεται στην υπηρεσία των ατομικών ελευθεριών και των δικαιωμάτων στην ασφάλεια, την πρόοδο και την ευημερία όλων ανεξαιρέτως των Ελλήνων πολιτών, χωρίς διακρίσεις. •Ένα κόμμα φιλελεύθερο, που στηρίζει και ενθαρρύνει την εφευρετικότητα, τη δημιουργικότητα και το επιχειρηματικό πνέυμα των Ελλήνων πολιτών στον τομέα της οικονομίας με παράλληλη όμως προστασία των εργαζομένων, ενώ ταυτόχρονα διασφαλίζει την παραγωγικότητα τομέων ζωτικής εθνικής σημασίας».

    Καλα ολ’ αυτα. Ομως και ενα κόμμα «που πολεμά φαινόμενα που χαρακτηρίζουν χρεωκοπημένες κοινωνίες, όπως η διαφθορά, η αναξιοκρατία, ο νεποτισμός, η κοινωνική ανισότητα, η ανεργία, η εγκληματικότητα, η ανασφάλεια, η παροοικονομία, η παραπληροφόρηση δια της διαπλοκής, οι πελατειακές σχέσεις των κομμάτων και ο εμπαιγμός των πολιτών». Ε, αφου ολοκληρη η Ελλαδα βρισκεται επι ποδος πολεμου γιατι να μεινει ο ΛΑΟΣ στην ακρη. Ελλαδα, μια ζωη πολεμος.

    10.ε Αναρχικοι, αντιεξουσιαστες, τρομοκρατες και το νεο φρουτο, οι bloggers

    Ας στρεψουμε τωρα την προσοχη μας στους διαμαρτυρομενους νεους και ας δουμε, πως εινε οργανομενοι, πως συντονιζουν τις κινησεις τους και ποιοι ειναι απο πισω και κινουν τα νηματα. Στην πλειοψηφια τους εινε ατομα νεαρης ηλικιας, ανεργα η προερχομενα απο τον φοιτητικο κοσμο. Οι δυνατοτητες που εχουν για αναπτυξη καποιων δημιουργικων δραστηριοτητων στην Ελλαδα που ταρακουνιεται στον ωκεανο της παγκοσμιοποιησης εινε σχεδον μηδεν. Η γενια αυτη ζει σε μια εποχη, οπου η νεολαια τα ζηταει ολα, και μαλιστα αμεσως! Καλοπεραση, καταναλωση, δραση, εντυπωσιασμο και βεβαια απασχοληση με καποιον εχθρο, που στην Ελλαδα ηταν παντα το κρατος, κοντρα σε καταλληλως στημενους αυταρχικους ηγετες και διεφθαρμενους υπουργους. Ολα αυτα σαν μια διεξοδος απο την πληξη και την ανια της καθημερινοτητας και με την ψευδαισθηση, οτι αγωνιζονται για το δικαιο και οτι εκτελουν ενα καλο και ωφελιμο εργο για τον τοπο τους. Ε, αφου λοιπον ειναι ετσι, τοτε βουρ στον πατσα.

    Με το ιντερνετ, που την εποχη της E-Democracy και της κοινωνιας της πληροφοριας εχει κατακτησει και την Ελλαδα. Ετσι οι «ακτιβιστες» της πληξης και της ανιας εχουν βρει με το μοντερνο αυτο μεσο οχι μονο μια διεξοδο στις μεχρι σημερα μπλοκαρισμενες παρορμησεις τους, αλλα εχουν αποκτησει και μια εμπειρια, που στα κλουβια της Αθηνας και της Θεσσαλονικης που λεγονται κατοικιες ηταν μεχρι σημερα αδιανοητη, την δυνατοτητα οργανωσης τους σε μια «δικη» τους ομαδα, την ανταλλαγη αποψεων με ομοιδεατες και με συντροφους που αγωνιζεται για το καλο και ειναι εναντιον του κακου (οπως λενε ακριβως και οι παρλαπιπες του George Bush περι «Bad Lands”» κλπ.), την δραση, δραση, δραση. Ε, κατι ξερανε οι ειδικοι των αμερικανικων Think Tanks απο θεωριες για την ψυχολογια της νεολαιας, πως δηλαδη μπορουν να ξεσηκωνουν τους νεους με «επαναστατικα» προγραμματα, που σε τελευταια αναλυση λειτουργουν εναντιον τους και εναντιον της κοινωνιας και του κρατους οπου ζουν.

    Στην Δυση η «επανασταση» γινεται βεβαια μονο virtuell, παραδειγματος χαριν με το ηλεκτρονικο παιχνιδι κινητοποιησεων και αγωνων εναντιον του κακου (οπως τις θελει ο Bush!) που ακουει στο ονομα „Army of Two“ η „Shadowgate“ και που εχει κατακλυσει σημερα τις αγορες. Και οι τυχον πραγματικοι «επαναστατες» βρισκονται υπο τον απολυτο ελεγχο του κρατους. Σε χωρες ομως οπως η Ελλαδα, οι επαναστασεις γινονται live, στο δρομο. Και βρισκονται στην υπηρεσια της αμερικανικης και δυτικης πολιτικης, συμβαλοντας στην παγκοσμιοποιηση του κοσμου. Αντε να τα εξηγησεις αυτα στην «επαναστατημενη» νεολαια.

    Ετσι στις μεγαλες πολεις, ιδιαιτερα στην Αθηνα και στην Θεσσαλονικη, η «επαναστατημενη» νεολαια εχει οργανωθει σε ομαδες και στεκια, τα οποια μεσω ιντερνετ μπορουν να επικοινωνουν και να συντονιζουν τις δρασεις τους. Με τα συνθηματα που ριχνονται στα διαφορα Forum και Chattrooms στην κοφτη γλωσσα του ιντερνετ μπορει, μπορει ετσι να κινητοποιηθει στα γρηγορα ενας μεγαλος αριθμος «επαναστατων» και σαν δυναμη κρουσεως να κατεβει αμεσως στον δρομο διαδηλωνοντας η επιδοδομενη σε διαφορες αλλες, ακομη και τρομοκρατικες ενεργειες.

    Ενω οι «αγωνες» της κομματικης νεολαιας συντονιζονται απο τα διαφορα Online οργανα της, συντονιστικο «οργανο» των αναρχικων και αντιεξουσιαστων ειναι τα Εξαρχεια της Αθηνας. Πανω απο 40 αριστερες οργανωσεις εχουν σαν εδρα τους την συνοικια αυτη. Τα στεκια τους εινε αποστασιοποιημενα απο ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ και ΚΝΕ και οι ιδιοι δεν θελουν να ονομαζονται αριστεροι αλλα αντιεξουσιαστες η αναρχικοι. Ξεκινωντας απο το ορμητηριο τους και με το Πολυτεχνειο διπλα, οι «διαδηλωτες» αυτοι, κουκουλοφορεμενοι και κραδαινοντας δοκαρια και καθε ειδους αντικειμενα που μπορει να χρησιμοποιηθουν σαν οπλα, επιδιδονται σε εμπρηστικες ενεργειες, δολιοφθορες και κλοπες τραπεζων, αφου προηγουμενως εχουν συντονισει τις ενεργειες τους με μηχανηματα ιντερνετ που εχουν κλεψει απο Πανεπιστημια και το Πολυτεχνειο. Οταν εμφανιστει η Αστυνομια τρεχουν και ταμπουρωνονται παλι στο Πολυτεχνειο, καλυπτομενοι απο το περιφημο ασυλο.

    Οι μεγαλυτερες κινητοποιησεις εγιναν μεχρι σημερα τις πρωτες μερες του Ιουλιου 2007, οταν ξεσπασαν οι φοβερες πυρκαγιες στην Παρνηθα. Να πως διαβασα τις κινητοποιησεις σε ελληνικη εφημεριδα: «Στην αρχή ήταν ένα sms που ταξίδευε από κινητό σε κινητό. Γρήγορα ανέβηκε στο Ιντερνετ, εξαπλώθηκε στα blogs και σήμερα κορυφώνεται με μια διαδήλωση έξω από τη Βουλή. Το αίτημα να μην χαθεί ούτε σπιθαμή από τις καμένες εκτάσεις της Πάρνηθας αλλά να γίνει πλήρης αναδάσωσή τους, μακριά από τις όποιες πολιτικές σκοπιμότητες, γεννήθηκε αυθόρμητα, την ώρα που ο εθνικός δρυμός καιγόταν ακόμα. Πολλοί συστρατεύθηκαν κι έτσι προκλήθηκε μια νέα χιονοστιβάδα διαδικτυακών διαμαρτυριών από τους bloggers, που τελικά παρέσυρε και τους ίδιους να παρατήσουν τα πληκτρολόγια και να βγουν στους δρόμους. Βέβαια, ακόμη και μεταξύ τους οι κάτοχοι των διαδικτυακών ημερολογίων διατυπώνουν επιφυλάξεις για τον βαθμό εμπλοκής που επιτρέπεται να έχουν οι εθελοντές στην υπόθεση της αναδάσωσης, αλλά όλοι συμφωνούν να συνεχίσουν με δράσεις που θα συμβάλουν στη δημιουργία περιβαλλοντικής συνείδησης».

    Μια τετοια μαζική κίνητοποιηση εγινε απο την πρωτοβουλια «Αναδάσωση» (http://anadasosi.blogspot.com), που γεννήθηκε μια μέρα μετά τη μεγάλη καταστροφή στην Πάρνηθα, την Παρασκευή 29 Ιουνίου, με το συνθημα «Διαδικτυακή Πρωτοβουλία Συγκρότησης για την αφύπνιση και την εθελοντική αναδάσωση». Σε λιγη ωρα τα e-mails του πρωθυπουργού, υπουργών, οργανώσεων, φορέων κ.λπ. ειχαν βομβαρδίστει με μηνύματα διαμαρτυρόμενων πολιτών. Ο συντονισμός έγινε μέσω του blog «Αθήνα-Οδηγός επιβίωσης». Την Κυριακη, στις 7 το απόγευμα, οι bloggers δώσαν ραντεβού έξω από το Κοινοβούλιο -προσκαλώντας μαζί και όλους τους πολίτες- με στόχο να πραγματοποιήσουν τη μαζικότερη διαδήλωση που έχει γίνει μέχρι σήμερα στη χώρα μας με αίτημα την προστασία του περιβάλλοντος. Επίσημος διοργανωτής, ομιλητές κ.λπ. δεν υπάρχουν. «Ας πούμε ότι την ευθύνη αναλαμβάνουν „οι Ρομπέν των δασών“», αναφέρει χαρακτηριστικά ο διαχειριστής του www.manosnik.blogspot.com.

    Υπαρχουν και αλλες δρασεις, που ξεπερνουν τα ορια των απλων διαδηλωσεων, πολλες απο τις οποιες οπως οι εμπρησμοι των δασων και η δημοσιοποιηση ονοματων, διευθυνσεων κατοικιας, διευθυνσεων e-mail και φωτογραφιων η βιντεοσκοπημενων γεγονοτων φερουν καθαρα την σφραγιδα απο Profis ξενων μυστικων υπηρεσιων (και των ντοπιων υποτακτικων τους). Παραδειγματος χαριν το αρθρο με τον τιτλο «Βεντέτα στο Ιντερνετ αναρχικών – ΕΛ.ΑΣ» που δημοσιευσε ο «Ελευθερος Τυπος»: «Σε βρήκαμε… και επειδή μάλλον… θα την κοπανήσεις από την Αθήνα… κρύψου». Αυτό το απειλητικό μήνυμα εδώ και μερικά 24ωρα συνοδεύει το βίντεο που «παίζει» στο Ιντερνετ. Παραλήπτης του είναι ο αρχιφύλακας του Α.Τ. Ομονοίας, που φέρεται να πρωταγωνιστεί σε βίντεο βιαιοπραγίας σε βάρος κρατουμένων το Μ. Σάββατο του 2005. Ο πόλεμος ανάμεσα σε μέλη του αντιεξουσιαστικού χώρου και την ΕΛ.ΑΣ. μοιάζει πλέον να παίρνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Με ύβρεις, απειλές και καταστρατηγώντας κάθε έννοια προστασίας προσωπικών δεδομένων, το οπτικό υλικό εμφανίζει τόσο το πρόσωπο όσο και τα στοιχεία, όχι μόνο του ίδιου του αρχιφύλακα αλλά και του πατέρα του(!), που μένει σε άλλη πόλη. Αναφέρεται το τηλέφωνο, η διεύθυνση, το ονοματεπώνυμο και η ιδιότητα του, ενώ διευκρινίζεται ότι είναι και ο ίδιος αστυνομικός. «Επειδή μάλλον θα την κοπανήσεις από την Αθήνα και θα πας να κρυφτείς στον μπαμπακούλη σου…» επεξηγούν -το λόγο της δημοσιοποίησης- κάτω από τα στοιχεία. «Το όλο γεγονός είναι φασιστικό. Η δημοσιοποίηση προσωπικών δεδομένων μ αυτόν τον τρόπο δημιουργεί γκρίζες και επικίνδυνες ζώνες», σχολίασε ο κ. Δ. Κυριαζίδης, πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ, μιλώντας στον ΕΤ. Στο επίμαχο οπτικό υλικό παρουσιάζεται η σειρά κατάταξης του αρχιφύλακα, όπως αναρτήθηκε το 2003 στα αποτελέσματα της Σχολής Αρχιφυλάκων, ενώ παράλληλα γίνεται παράφραση του υπουργείου στο οποίο υπάγεται ο -κρατούμενος σήμερα- αστυνομικός, από «υπουργείο Δημόσιας Τάξης σε Υπουργείο Δημόσιας Βίας». Υβρεις και «προειδοποιητικά μηνύματα» προηγούνται και έπονται κάθε πρότασης: «Και για πολλά άλλα που ‘χεις κάνει θα… » καταλήγει μια από τις απειλές τόσο προς τον ίδιο όσο και προς τον πατέρα του». http://www.e-tipos.com/newsitem?id=4210. Το γνησιο δημοσιευθηκε στο «επισημο οργανο» των απανταχου της γης αντιεξουσιαστων, το Indymedia.

    Ας δουμε τωρα μερικες απο τις γνωστοτερες διευθυνσεις που φαινεται να παιζουν τον κυριο ρολο στον συντονισμο των ενεργειων των διαμαρτυρομενων Bloggers:

    Ενω η Ελλαδα καιγεται και ο κοσμος απανθρακωνεται η τρεχει για να σωθει απο τις φωτιες η Ενωτική Αντικαπιταλιστική Αριστερά (ΕΝ.ΑΝΤΙ.Α) καλεί την επαναστατημενη νεολαια την Δευτερα, 27.08.07, σε συλλαλητήριο στα Προπύλαια και πορεία στη Βουλή με συνθημα: «Το έχουν παρακάνει!» http://www.epitropi-protovoulias.gr/ (δεν μοιαζει με το „φτανει πια“ του Γιωργου;).
    Το http://G700.blogspot.com αποτεινεται στην «Generation €700” (which) is the silent majority of young Greeks, aged between 25 and 35, who are overworked, underpaid, debt ridden and insecure. The aim of G700 is to voice the concerns of this generation, support solutions that work and infiltrate the Greek public agenda with pressing issues traditional politics is only paying lip service to».
    Ενα αλλο, που ξεκινησε τον περασμενο Μαιο, ειναι το http://katageliess.blogspot.com, που φιλοδοξει να γινει ενα ειδος κεντρου παραπονων των Ελληνων (και ποιος Ελληνας δεν εχει παραπονα!).
    Και ενα πιστοτατο αντιγραφο των μεθοδων της σερβικης Otpor με τα διαφορα graffiti που χρησιμοποιηθηκαν εναντιον του Μιλοσεβιτς ειναι το http://www.bloggersrepublic.net.
    Τα δικαιωματα του ανθρωπου (εδω σαν δικαιωματα των bloggers), αντιπροσωπευει το http://www.digitalrights.gr, ενω το http://ergasia.blogspot.com ειναι για εργασιακα παραπονα.
    Πολυ αποκαλυπτικο για τον τοπο προελευσεως του ειναι το http://logodosia.net/apaxiosi, το blog της καμπάνιας «Φτάνει πια» ενάντια στην κρατική αυθαιρεσία.
    Τελος για τον συντονισμο των φοιτητικών καταλήψεων λειτουργουσαν και λειτουργουν ακομη τα παρακατω Blogs: http://katalipsirethimnou.blogspot.com, http://www.arthro16.gr, http://katalipsinomikis.blogspot.com, http://katalipsiemme.blogspot.com, http://sykpi07.wordpress.com, http://mmethes.blogspot.com,
    http://katalipseisemp.wordpress.com.

    Ιδιαιτερη μνεια δε χρειαζεται το http://manosnik.blogspot.com, που δημοσιευει τις email διευθύνσεις πολιτικών της κυβέρνησης, της διοίκησης και όλων των κομμάτων και καλεί τους χρήστες του Διαδικτύου να στείλουν διαμαρτυρίες (περι αυτου αργοτερα). Συνδεοντας τους επισκεπτες του με το ActClick http://www.actclick.com/site/index.aspx, ενα κοινωνικο δικτύο (social network), οπως αυτοονομαζεται, «όπου όλοι θα μπορούμε να συμμετέχουμε ενεργά, προκειμένου να προάγουμε την καθημερινότητα μας μέσω του έργου που κάνουν οι Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις». Σαν συνδετικος κρικος «ανάμεσα στις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (ΜΚΟ) – Πολίτες – Εταιρείες – Φορείς της πολιτείας», διαδραστικό, που «να ξεπερνάει το στάδιο της πληροφορίας και να καλύπτει την ανάγκη για δράση που έχουμε όλοι μας, όταν φυσικά μας δίνεται η δυνατότητα…». Οι δε ΜΚΟ μπορούν να «υποστηρίζονται χρηματικά -και οχι μόνο- απο τους e-Εθελοντές του ActClick» και να «αναζητούν χορηγούς για τις δράσεις τους». Σε τελικη αναλυση το ActClick το μονο που κανει, ειναι να στελνει e-mail διαμαρτυριων:  στους κατωθι οργανισμους: Βουλή,  Υπουργείο Δημόσιας Τάξης, Πολιτική Προστασία, Υπουργείο Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης & Αποκέντρωσης, Πυροσβεστική υπηρεσία, Υπουργείο Περιβάλλοντος Χωροταξίας & Δημοσίων Έργων και Υπουργείο Ανάπτυξης. Η ρουφιανια σαν χομπυ και επαγγελμα.

    10.ζ Διαδηλωτες εδω κι’ αλλου

    Για ολους αυτους τους διαμαρτυρομενους Bloggers, για τους διαδηλωτες, τους αναρχικους, τους αντιεξουσοαστες, ακομη και για τους δολιοφθορεις, η Ελλαδα ειναι ενας παραδεισος. Εδω μπορουν να αναστατωνουν τα παντα, να χτιζουν γραφεια πρυτανεων πανεπιστημιων, να κλεβουν, να πυρπολουν, να τραυματιζουν, ακομη και να σκοτωνουν, χωρις να φοβουνται τις συνεπειες των πραξεων τους. Η κυβερνηση, η αστυνομια και οι αλλες για την ασφαλεια του πολιτη και της πολιτειας επιτετραμμενες υπηρεσιες σπανιως τους πειραζουν, φοβουμενες προφανως την οχλαγωγια των κομματων της αντιπολιτευσεως και τον ορυμαγδο των συγχορδισμενων με αυτα ΜΜΕ.

    Αν ολοι αυτοι οι διαμαρτυρομενοι και τα κομματα της αρνησεως και του ξεσηκωμου, που κατηγορουν σημερα την κυβερνηση για αυταρχισμο, τρομοκρατια και καταπατηση των ατομικων δικαιωματων, που καταστρεφουν τις λιγες καμερες που εχουν αναρτηθη σε καποια σημεια, διοτι δηθεν τους κατασκοπευουν, που φωναζουν οτι η αστυνομια τους δερνει και τους καταδιωκει, ειχαν μια μικρη ιδεα, του τι γινεται σε αναλογες περιπτωσεις στα κρατη του δυτικου κοσμου, θα διεκοπταν παραυτα τις δρασεις τους γιατι θα ησαν ανευ αντικειμενου. Παραδειγματα: Στην Δυση ο πολιτης ειναι πλεον γυαλινος, το κρατος εχει προσβαση σε ολα τα προσωπικα του στοιχεια, στο τηλεφωνο, τον υπολογιστη, τα γενετικα του αποτυπωματα, τους τραπεζικους λογαριασμους του και ελεγχει απολυτα ολους τους χωρους του δημοσιου και ιδιωτικου του βιου. Οι αναρχικοι και αλλοι ταραχοποιοι εινε γνωστοι και συλλαμβανονται ακομη και προληπτικα. Αν 100 ατομα κανουν καποια διαδηλωση, κατεβαζει η αστυνομια 200 αστυνομικους που τους βαζουν στη μεση, δερνεται ενας αστυνομικος, μαζευουν οσους εχουν στις λιστες τους με τα τσουβαλια η μπουκαρουν στα διαμερισματα τους και τους κατεβαζουν αλυσοδεμενους, κατασχεοντας τα ηλεκτρονικα μηχανηματα και οτι αλλο βρουν μπροστα τους.

    Εκτος αυτου. Στην Γερμανια ισχυει σημερα το Versammlungsgesetz. Οποιαδηποτε συγκεντωση σε ανοιχτο η κλειστο χωρο χρειαζεται την αδεια των αρχων, οι περισσοτερες αιτησεις για  συγκεντρωσεις απορριπτονται. Το ιδιο και οι διαδηλωσεις. Και αν μια διαδηλωση εγκριθει, κατεβαινουν περισσοτεροι αστυνομικοι απο τους διαδηλωτες. Παραδειγμα. Στην τελευταια συνοδο του Weltwirtschaftsgipfel των G-8 στο βορειογερμανικο Heiligendamm (6. με 8. Ιουνιου 2007) η Bundesregierung και το κρατιδιο Mecklenburg-Vorpommern κατεβασαν 16.000 χωροφυλακες απο την Bundespolizei και το Bundeskriminalamt, εκτος αυτου εκατονταδες μυστικους πρακτορες και πρακτορες Undercover καθως και εναν αγνωστο αριθμο προβοκατορων καθε ειδους. Ελαβαν ακομη μερος η Bundeswehr με ελικοπτερα και με τα νεωτερου τυπου αεροπλανα της Luftwaffe που πετουσαν πανω απο τα κεφαλια των διαδηλωτων και τους φωτογραφιζαν με τις νεου τυπου Präzisionskameras.

    1. Τι να κανουμε;

    «Τι να κανουμε»; Ρωτουσε η νουνα μου, οταν ειχε καποιο προβλημα. Και η θεια μου της απαντουσε: «να τα κανεις και να καθησεις απο πανω». Καπως ετσι μου φαινεται και η κατασταση που επικρατει στην Ελλαδα, οταν την βλεπω απο την Γερμανια, ενα κρατος που φροντιζει με σιδηρα πυγμη για την τηρηση των νομων και για την παταξη της αναρχιας. Μια αβαντα, που δεν με κανει να υποφερω λιγοτερο για τα εν Ελλαδι τεκταινομενα, αλλα μου δινει την δυνατοτητα να τα βλεπω πιο ψυχραιμα μια και δεν βρισκομαι ο ιδιος εν τη καμινω που ζει ο Ελληνας.

    Αυτο που βλεπω, ειναι οτι το κυβερνων κομμα και αρα η ιδια η Ελλαδα, βρισκεται σημερα με την πλατη στον τοιχο, εκει που την στριμωξε η πολιτικη της παγκοσμιοποιησης των Neocons και των ντοπιων δυναμεων, που βρισκονται στην υπηρεσα τους. Και επειδη ξαφνικα προκηρυχθηκαν εκλογες για τις 16. Σεπτεμβριου 2007 αναμενω μια παραπερα οξυνση της καταστασης με αυξανομενες κινητοποιησεις και ισως και με δρασεις, που μεχρι σημερα θεωρουνταν αδιανοτητες.

    Η Ελλαδα, μια χωρα ωμορφη. Που ομως καθε φορα που την επισκεπτομαι προτιμω να παω σε μερη που δεν εχει καταστρεψει ακομη η αχαλινωτη απληστια του ανθρωπου και η ανικανοτητα και ανοργανωσια του κρατους. Αν βρεθω στην Αθηνα θελω να φυγω οσο πιο γρηγορα γινεται για το υπαιθρο, για να μην βλεπω την ακαταστασια, το χαος και τους πρωην χωριατες, που ξαφνικα εγιναν πρωτευουσιανοι. Ζουν και συμπεριφερονται ομως, σαν να βρισκονται στο χωριο τους. Εινε αυτοι που ζουν σε μια πολη, που οταν την βλεπεις απο αεροπλανο ειναι μια απεραντη τσιμεντενια ερημος, μια Betonwüste, οπως την ονομασε ενας Γερμανος φιλος μου που τον εφερα μια φορα για διακοπες, τσιμεντο και μπετον αρμε, θα ελεγε κανεις και οι Αρχαιοι εναν σωρο απο λιθους και πλινθους και κεραμους, ατακτως ερριμενους.

    Οι Ελληνες καυχωνται οτι καταγονται κατ’ ευθειαν απο τον Πλατωνα, τον Σωκρατη και τον Πραξιτελη, ομως η κλασσικη λιτοτητα της τεχνης, το ελευθερο πνευμα της σκεψης και η ευγενης αμιλλα εξαφανιστηκαν προ πολλου, τα ονοματα στολιζουν σημερα στο Βερολινο μονο τα ελληνικα εστιατορια η τις κονσερβες που αγοραζουμε σαν πατριωτες απο την Ελλαδα: Ο Zeus κονσερβα ιμαμ μπαιλντι, ο Δημοκριτος ουζο, ελεος πια. Στην πατριδα εμεινε μονο η ανεξελεγκτη μανια αυτοκαταστοφης και καταστροφης της φυσεως, η ανατολιτικη κακομοιρια που εφερε η θρησκεια των Εβραιων, ο πιθηκιστικος καταναλωτισμος, μαγκια, κλανια και κωλος φινιστρινη αντι για κουλτουρα. Μονο οταν βρισκομαι στην πατριδα μου την Θρακη και ανεβω ψηλα στην Χαιντου, σκεφτομαι, οτι καπως ετσι θα πρεπει να ειναι ο παραδεισος.

    Αυτη η Ελλαδα οπως ειναι σημερα δεν μπορει να προκοψει. Η χωρα δεν κατορθωσε μεχρι σημερα να αποκτησει την δικη της υποσταση, εμεινε μια σκωληκοειδης υποφυση στην καπιταλιστικη αγορα που εκαναν οι Μεγαλες Δυναμεις που ηταν η μαμη στα γεννητουρια της. Παει οπου την πανε, τρωει οτι της δωσουν, ελισσεται αβοηθητη αναμεσα στα αλληλοσουγκρουομενα συμφεροντα των Μεγαλων της Δυσεως. Με μπλοκαρισμενες τις εθνικες της δυναμεις και καταδικασμενη στον αργο θανατο του μαρασμου.

    Εθνικες δυναμεις ομως υπαρχουν. Δυστυχως μπλοκαρισμενες και μη εθνικα λειτουργουσες γιατι βρισκονται στην υπηρεσια ξενων συμφεροντων. Τα πολιτικα κομματα, οι νεολαιες που σερνουν πισω τους, οι αναρχικοι, οι αντιεξουσιαστες οι στρατιες των Bloggers, οι «ακτιβιστες» με το πληκτρολογιο του ιντερνετ στα δαχτυλα. Ουσιαστικα ακομη παιδια, που οι γονεις τους τους εδωσαν ενα κουτι σπιρτα για να παιζουν. Κι’ αυτοι βαλαν μπουρλοττο. Πολλοι τους θελουν μια καλυτερη Ελλαδα. Αυτο που δεν εχουν ομως αντιληφθει, εινε οτι με τις δρασεις τους κανουν μονο την δουλεια εκεινων που ονομαστικα νομιζουν οτι καταπολεμουν, των Neocons και της παγκοσμιοποιησης. Η πολωση που δημιουργουν ειναι παλια στρατηγικη του ιμπεριαλισμου, αλλου, οπως στο Ιρακ φερ’ ειπειν, γινεται κατα μηκος των θρησκευτικων πεποιθησεων των Σιιτων και των Σουνιτων, στην Ελλαδα κατα μηκος των πολιτικων ιδεολογιων της Δεξιας και της Αριστερας. Τα συνθηματα του ΠΑΣΟΚ που ενισχυουν αυτη την πολωση στερουνται απο δεκαετιες τωρα οποιουδηποτε ουσιαστικου νοηματος. Το ιδιο και με τα συνθηματα περι προστασιας των ανθρωπινων δικαιωματων, που κηρυττουν οι MKO/MGOs των ΗΠΑ του Abu Ghraib και περι Δημοκρατιας, σαν αυτη που προσπαθουν να επιβαλλουν στο Ιρακ και το Αφγανισταν η τελος περι αυταρχικων και διεφθαρμενων ηγετων, οπως γινεται στον Καυκασο και την Κεντρικη Ασια με τους ηγετες που δεν κανουν την δουλεια του George Bush κλπ. κλπ. Και ομως υπαρχουν οι πιθηκοι στην Ελλαδα που τις μιμουνται. Οχι παιζοντας, αλλα καταστρεφοντας την χωρα.

    Αν ολοι αυτοι, τα κομματα της αντιπολιτευσεως, οι νεολαιες τους, οι Bloggers και οι αντιεξουσιαστες θελαν να κανουν κατι καλο γοα τον τοπο τους, ας παρουν ενα φκιαρι και ας πανε να φυτεψουν κανενα δεντρακι στους απογυμωμενους λοφους γυρω απο την Αθηνα και στα γυμνα πλεον βουνα της Ελλαδος. Ναι, η Ελλαδα χρειαζεται εργα και οχι διαδηλωσεις, διαμαρτυριες, καταλειψεις, δολιοφθορες και εμπρησμους των δασων. Αν ο καθε συλληφθεις τρομοκρατης και αν ο καθε φανταρος που ταλαιπωρει το πεος του η μαθαινει να λυνει και να δενει καποιο οπλο, υποχρεωνοταν να φυτεψει ενα δεντρο, η Ελλαδα θα ειχε σημερα λιγοτερη φασαρια και το κυριοτερο, θα ειχε ηδη πρασινισει.

    Ομως ακομη και σημερα, 26.08.2007, που τελειωνοντας αυτη την μελετη πληροφορουμαι οτι η Ελλαδα καιγεται απ’ ακρου εις ακρην, με ανυπολογιστες οικολογικες συνεπειες και με πανω απο πενηντα καμενους, δεν μπορω παρα να εκφρασω τον αποτροπιασμο μου για κεινο το ανθρωπαριο που ακουει στο ονομα Γεωργιος Παπανδρεου, τον χαφιφη αυτον, που μη σεβομενος το δραμα που παιζεται σημερα και τον πονο του πολιτη – για τον οποιο συνεχως – κοπτεται, βρισκει την ευκαιρια να κατηγορησει την κυβερνηση στην Αμαλιαδα για «έλλειψη συντονισμού», «αναποτελεσματικότητα» και «εγκληματική αμέλεια» και να την καταγγειλει για ολιγωρία. Με το σεγκοντο της δηλητηριωδους φυλλαδας που λεγεται μαλιστα και «Ελευθεροτυπια», οπου διαβαζω: «Στις φλόγες η γαλάζια αλαζονεία» και «Οταν ο Κ. Καραμανλής αποφάσιζε να στήσει κάλπες στις 16 Σεπτεμβρίου δεν απέκλειε το ενδεχόμενο μέσα στο μικρό διάστημα των τεσσάρων εβδομάδων να συμβεί κάτι που θα επηρέαζε αρνητικά την προεκλογική του εκστρατεία. Ούτε στον χειρότερο εφιάλτη του όμως δεν μπορούσε να φανταστεί ότι αυτό το «κάτι» θα ήταν μία πύρινη τραγωδία». Αυτα σε οτι αφορα την συμβολη της φυλλαδας αυτης στην σημερινη κατασταση. Σε αντιθεση με την «Καθημερινη», οπου ο Αλεξης Παπαχελας γραφει: «Δεν ξέρω αν και πώς θα εκφρασθεί αυτό το συνεχές βουητό οργής που ακούω σε σχέση με τις φωτιές…αν και πώς θα επηρεάσει τις επικείμενες εκλογές. Για δύο πράγματα είμαι βέβαιος. Το πρώτο, πως όποιος πολιτικός πάει να το εκμεταλλευθεί μικροκομματικά με δόση αλαζονείας ή με κλασικό ξύλινο αντιπολιτευτικό τρόπο θα το πληρώσει ακριβά».

    Και τωρα οι σκεψεις και μερικες προτασεις που υποσχεθηκα στην αρχη. Που απευθυνονται σε αρμοδιους και μη, που νομιζουν οτι ενα κρατος λειτουργει απο μονο του κι‘ αυτοι ειναι στις θεσεις που εχουν μονο για διακοσμητικους λογους (και για να γεμιζουν τις τσεπες τους):

    • Ειναι απολυτη αναγκη, να ψηφιστουν νεοι νομοι για την δραστικη παταξη της τρομοκρατιας. Και να τηρουνται πασει θυσια, παρα τις αντιδρασεις των θιγομενων στην Ελλαδα και των θιγομενων δυναμεων της Δυσεως, που με το δικτυο των ΜΚΟ θα προσπαθησουν να τους ανατρεψουν η να τους αχρηστευσουν, οπως αχρηστευθηκαν οι νομοι περι ανωτατης παιδειας
    • Αναδιοργανωση της Εθνικης Υπηρεσιας Πληροφοριων (ΕΥΠ), η οποια σημερα μονο εθνικη δεν ειναι. Και η θεσμοθετηση μιας Εθνικής Επιτροπής Ελέγχου Διαφάνειας της ΕΥΠ να γινει παραυτα πραξη
    • Αξιοποιηση της Ε.Κ.Α.Μ. για την αποτελεσματική αντιμετώπιση σοβαρών και εξαιρετικά επικίνδυνων καταστάσεων (τρομοκρατικές ενέργειες, αεροπειρατίες, απαγωγές ομήρων κ.λπ.)
    • Αναδιοργανωση της „Αρχης Προστασιας Δεδομενων Προσωπικου Χαρακτηρα“ (Hellenic Data Protection Authority), που λειτουργεί σημερα εις βαρος του κρατους

    Και ορισμενες παρατηρησεις για την παρδαλη επανασταση που εξελισσεται απο καιρο στην Ελλαδα και με τις προσφατες πυρκαγιες εφτασε στο κατακορυφο της:

    • Ερευνηθηκε κατα ποσον ο γενικος ξεσηκωμος, οι διαδηλωσεις, οι καταληψεις και οι παρανομες ενεργειες των φοιτητων, οι δρασεις των Bloggers, οι τρομοκρατικες ενεργειες, οι δολιοφθορες και οι τελευταιοι εμπρησμοι των δασων, που οπως ειπε ο Πολυδωρας οφειλονται σε μια ασυμμετρη απειλη, εχουν σχεση, εχουν προγραμματισθει και κατα ποσο κατεθυνονται απο την σερβικη εταιρια συμβουλων «Center for Applied Nonviolent Action and Strategy» (CANVAS) του Srdja Popovic; Αν οχι, τοτε ας ριξουν οι αρμοδιοι της ΕΥΠ μια ματια στην ιστοσελιδα http://www.canvasopedia.org/ για να δουν πως ο Srdja Popovic οργανωνει τις επαναστασεις του – τις λεγομενες Nonviolent Struggle – και οπου αναφεροντας μαλιστα και τα 50 Crucial Points οπου δραστηριοποιειται
    • Ερευνηθηκε, κατα ποσο οι επιθεσεις του Παπανδρεου και των αλλων κομματων της αντιπολιτευσεως, που γινονται με την σιγουρια της καλυψης τους απο τον μεγαλο αδελφο, ειναι ενα μερος της παρδαλης αυτης επαναστασης;
    • Εχει κανεις ερευνησει, μηπως η προσφατη εθνικη συμφορα οφειλεται σε δολιοφθορα της αλβανο-κοσοβαρικης UCA που συνεργαζεται με τις σπουδαιοτερες μυστικες υπηρεσιες της Δυσεως, εξειδικευμενη στην διακινηση και εμπορια ναρκωτικων και την εκμεταλευση γυναικων και ειναι μια τρομοκρατικη οργανωση με εκατονταδες εγκληματικες ενεργειες;
    • Ερευνησε κανεις κατα ποσον εινε σωστες οι υποψιες των κατοικων της Κεφαλονιας, που θεωρουν υπευθυνους για τις πυρκαγιες στο νησι Αλβανους εμπορους ναρκωτικων και γυναικων που δρουν ανενοχλητοι σ’ολη την επικρατεια;
    • Ζητησε ο αρμοδιος υπουργος εσωτερικων απο τις μυστικες υπηρεσιες των δυτικων κρατων, που εμεις ευχαριστως εφοδιαζουμε με οτι πληροφορια μας ζητησουν, πληροφοριες για τους εμπρησμους των δασων;
    • Ζητησε την συνεργασια τους στο θεμα της τυχον αναμειξεως του «Center for Applied Nonviolent Action and Strategy» (CANVAS) του Srdja Popovic με την οποια συνεργαζονται; Η στην τυχον αναμειξη της αλβανο-κοσοβαρικης UCA;
    • Τι κανουν οι „μυστικες“ μας υπηρεσιες στην Αλβανια, την Σερβια, το Κοσοβο, ακομη και στην οργανωμενη Τουρκια; Ρωτησαν τους εκει συναδελφους τους, πως βλεπουν το οργανωμενο αυτο σχεδιο; Και αν ναι, τι τους ειπαν;
    • Σκεφθηκε κανεις τι μετρα θα πρεπει να ληφθουν για τον περιορισμο της δρασεως των εντυπων της παραπλανησεως (Ελευθεροτυπια, Τα Νεα, Το Βημα, Εθνος και αλλες τετοιες φυλλαδες που σταζουν σκετο δηλητηριο);
    • Γιατι οι δηλητηριωδεις αυτες φυλλαδες επιμενουν, οτι εμπρηστες εινε οι οικοπεδοφαγοι; Δεν ειναι αυτο μια παραπλανηση, μια και δεν ειναι δυνατον οι οικοπεδοφαγοι να βαζουν μπουρλοττο στον Γραμμο και στα δαση της Δραμας για να χτισουν βιλλες;
    • Πως αφηνονται ανενοχλητοι οι δημοσιογραφοι ξενων πρακτοριων να διαδιδουν, οτι οι τελευταιο εμπρησμοι εγιναν απο οικοπεδοφαγους, οπως επιμενουν τα κιτρινα και δηλητιωδη φυλλα που ανεφερα παραπανω;
    • Γιατι περιμενουμε να μας πουν οι ιδιοι οι εμπρηστες, οτι βαζουν φωτια στα δαση, οπως εγινε με την τουρκικη ΜΙΤ, που ομολογησε οτι πριν απο μερικα χρονια ειχε βαλει φωτια στη Ροδο;
    • Ασχοληθηκε κανεις με τον ρολο του Δουρειου Ιππου που παιζουν στην εσωτερικη πολιτικη τα διαφορα τοπικα πρακτορεια οργανισμων, οι MKO/NGSs, δυσφημουν συστηματικα την χωρα στην Δυση; Παραδειγματος χαριν με τον ρολο του δραστηριου αντιπροσωπου του „Παρατηρητήριου των Συμφωνιών του Ελσίνκι“ στην Ελλαδα Παναγιώτη Δημητρά (βλεπε και στο Dimitras) που σε συνεργασια με τον Γιωργο ανακινει συνεχως θεματα  μειονοτητων που η Ελλαδα δηθεν καταπιεζει (τουρκικη, μακεδονικη) εκθετοντας την χωρα στο εξωτερικο;
    • Ξερουν οι φωστηρες της κυβερνησεως, οτι αυτος ο Δημητράς, γιος του χουντικου Ηλία Δημητρά, συνεργαζεται στενα με τον Γιωργο, και γιατι αυτο το „Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι“  χρηματοδοτειται από το Υπουργείο Εξωτερικών (για την καταπολέμηση της εξαναγκαστικής πορνείας των αλλοδαπών γυναικών και της εξαναγκαστικής εργασίας αλλοδαπων παιδιων στα φανάρια και στους δρόμους, αρχης γενομενης απο την θητεια του Γιωργου στο ΥΠΕΞ και συνεχίζομενη και σημερα, επι κυβερνησεως Νέας Δημοκρατίας, την οποια ο Δημητρας κατηγορει συνεχως στο εξωτερικο;
    • Σκεφθηκε κανεις πως θα μπορουσε να μπει καποιος φραγμος στις δρασεις του καθε αλητη που λεγεται αντιεξουσιαστης και αναρχικος, κλεβοντας, καιοντας, τρομοκρατωντας και γελοιοποιωντας το κρατος (που ενας ανοτητος πρωην πρωην πρωθυπουργος το φανταζοταν να βρισκεται στο κεντρο της Ευρωπης, ενω ειναι η τελευταια τρυπα του ζουρνα);
    • Πως ειναι δυνατον το „ισχυρο“ αυτο κρατος με τις ακομη πιο ισχυρες μυστικες υπηρεσιες των τεμπελχαναδων που απασχολει να μην μπορει να βαλλει τους πρακτορες του στους κυκλους της τρομοκρατιας για να ξερει ποιοι εινε και τι σχεδιαζουν
    • Πως δεν μπορει να απαγορευσει επιτελους τα γελοια ασυλα των πανεπιστημιων, που μονο τους τρομοκρατες υποθαλπουν και να κλεισει τις γιαφκες τους, κατασχετοντας και τα Computer που εκλεψαν αυτοι οι αλητες απο τα πανεπιστημια και με τα οποια συνενοουνται;
    • Που εινε οι νομοι περι τυπου, που θα θεσουν φραγμο στην ασυδοσια των εντυπων της κιτρινης προπαγανδες (βλεπε και πιο πανω) και των πουλημενων φωνακλαδων των τηλεορασεων;
    • Που ειναι ο νομος που θα επιβαλλει την υποβολη αιτησεως για διαδηλωσεις γυρω απο το κοινοβουλιο, οπως ειναι η Bannmeile στην Γερμανια, που ισχυει οχι μονο για το Bundestag, αλλα και για καθε υπουργειο και ανωτερο κρατικο οργανισμο;

    Τελος. Ειπε κανεις στους Ελληνες, καθαρα και ξαστερα, τι τους περιμενει, αν στις επομενες εκλογες εκλεγει το ΠΑΣΟΚ; Αν οχι, να πω εγω μερικα που σιγουρα θα συμβουν, γιατι ειναι μεσα στο σχεδιο για την αναληψη της διακυβερνησεως της χωρας απο τον Γιωργο:

    • Ακυρωση η τραιναρισμα των συμφωνιων με την Ρωσια και την Κινα για τον αγωγο Μπουργκας-Αλεξανδρουπολη και το διαμετακομιστικο λιμανι-κεντρο
    • Περισσοτερα δανεια απο τις μεγαλες διεθνεις τραπεζες για την υποσχεθεισα ικανοποιηση των αναγκων της πελατειας του ΠΑΣΟΚ (ολο του το προγραμμα αποτελειται απο υποσχεσεις για παροχες, μαζι με τα ηδη γνωστα συνθηματα των Neocons περι δικαιωματων του πολιτη και αλλα τετοια μπλα-μπλα)  που θα ανεβασουν περαιτερω το υψος του ηδη εξωφρενικα υψηλου εξωτερικου δανεισμου (δημοσιο χρεος) και την περαιτερω εξαρτηση της χωρας απο τους δανειοδοτες της: Σε ζωτικα εθνικα θεματα η Ελλαδα δεν θα μπορει πλεον να βγαλει ουτε αχνα αντιρρησεως
    • Φτου κι’ απ’ την αρχη ολων των προγραμματων και νομοθετικων τροπολογιων που εχει ξεκινησει η Νεα Δημοκρατια (υποδομες, συνταξιοδοτικο, εργατικο, φοιτητικο κ.α.π.) με αποτελεσμα η Ελλαδα να χασει τουλαχιστον αλλα δεκα χρονια αναπτυξης.

    Η Ελλαδα σαν κρατος εχει μαυρα χαλια. Διοικειται απο ανθρωπους, που ακομη δεν ξεφυγανε απο τις παραστασεις που ειχαν στο χωριο τους (παραδειγμα η νωχελεια, σαν να κανουν βολτα στο χωριο τους οταν πηγαινουν στο βημα της Βουλης η στο μεγαρο Μαξιμου). Με τετοιους κυβερνητες δεν γινεται κρατος, αυτοι εινε ενα κοπαδι προβατα που τα κριαρια της Δυσεως πανε για βοσκη. Και αφου χορτασουν, τα σφαζουν και πουλαν το κρεας, το μαλλι και οτι αλλο εχουν εκμεταλλευσιμο. Για να σωθει η χωρα, πρεπει οι κυβερνητες της φυγουν απ’ το κοπαδι και να πανε προς τα μπρος, εκει που ειναι τα κριαρια. Διαφορετικα θα μεινουμε εκει που ειμαστε, ειτε μεινει η Νεα Δημοκρατια στην κυβερνηση, η ερθει το ΠΑΣΟΚ, η μας κυβερνησουν το ΚΚΕ η το ΣΥΝ.

     

    Einen Kommentar schreiben / Γράψτε ένα σχόλιο

    Kommentar

    kachelmannwetter.com