Ή στραβός είναι ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε
24.04.2024
  • Allgemein
  • Diktatur/Δικτατορία
  • Brain Drain
  • Balkan/Βαλκάνια
  • Bücher/Βιβλια
  • Medien/Μαζικά Μέσα
  • Minderheiten, Migranten/Μειονότητες, Μετανάστες
  • Kriege, Flüchtlinge/Πόλεμοι, Φυγάδες
  • Sprache/Γλώσσα
  • Gesellschaft, Meinung/Κοινωνία, Γνώμη
  • Nationalismus/Εθνικισμοί
  • Thema/Θέμα
  • Termine/Εκδηλώσεις
  • Geopolitik/Γεωπολιτική
  • Politik/Πολιτική
  • Terrorismus/Τρομοκρατία
  • FalseFlagOps/Επιχ. με ψευδή σημαία
  • Hellas-EU/Ελλάδα-Ε.Ε.
  • Wirtschaft-Finanzen/Οικονομία-Οικονομικά
  • Religion/Θρησκεία
  • Geschichte/Ιστορία
  • Umwelt/Περιβάλλον
  • Korruption/Διαφθορά
  • Reisen/Ταξιδιωτικά
  • Musik/Μουσική
  • Kunst/Τέχνη, Λογοτεχνία
  • Küche/Κουζίνα
  • kachelmannwetter.com
    Εδω διαβαζετε τις καινουργιες  ελληνικες και γερμανικες εφημεριδες
    Hier lesen Sie  griechische  und deutsche Zeitungen 

    Καημένη Ψωροκώσταινα, τι σούμελλε να πάθεις! …(ΙΙ)

    Δρ. Εμμανουήλ Σαρίδης

    Τι ρόλο παίζει τελικά ο Geoffrey Παπανδρέου στον χορό που στήσαν οι διεθνείς χρηματοπιστωτικοί σπεκουλαδόροι γύρω απο το ευρώ και την Ευρωζώνη; Είναι μέσα στο κόλπο της λεγόμενης νομισματικής μεταρρύθμισης ή είναι ο nützliche Idiot, που χρησιμοποιείται για την εκπόρθωση του φρουρίου;

     

    Η Ελλάδα δεν κατόρθωσε ποτέ να γίνει ένα συγχρονο κράτος δυτικού τύπου, όπως ίσως θα ήθελαν μερικοί από τους πολιτικούς που κυβερνησαν αυτόν τον τόπο μέχρι σήμερα και πολλοί διανοούμενοι, που έβλεπαν μια Ελλάδα κατ‘ εικόνα και ομοίωσιν της Γαλλίας, της Γερμανίας ή των ΗΠΑ. Καί άλλοι σύμφωνα με τίς ιδέες του Μαρξ ή του Μπακούνιν. Ο κύριος λόγος είναι, ότι όλοι τους, κυβερνήτες και διανοούμενοι, παρέβλεπαν τίς καθόλου ευκαταφρόνητες οικονομικες και κοινωνικές δομές που υπήρχαν στον τόπο, έχοντας στραμμένα τα βλέμματα τους σε ξένα πρότυπα, που κι‘ αυτά ποτέ δεν ακολούθησαν η εφάρμοσαν συστηματικά και με συνέπεια. Έτσι τα λίγα πασαλείμματα που έγιναν μέχρι σήμερα στον ελληνικό κορμό, δεν „εδεσαν“, δεν „έπιασαν“.

    Το αποτέλεσμα είναι η δημιουργία ενός κράτους, που είναι η καρικατούρα των προτύπων που οι πολιτικοί ακολούθησαν και οι διανοούμενοι οραματίζονταν, ενός κράτους, που μεν έχει πολλά χαρακτηριστικά γνωρίσματα ενός „αναπτυγμένου“ κράτους, δημόσιες υπηρεσίες, στρατό, αστυνομία, πανεπιστήμια, καταστήματα, κάποιες βιομηχανικες μονάδες, όμως όλα εν είδει οπερέττας, που έξω απο την σκηνή δεν λειτουργεί, γιατί όλα είναι επίπλαστα, δεν απετέλεσαν την περαιτέρω εξέλειξη των όποιων δομών προυπήρχαν, αλλά τίς αντικατέστησαν με κακέπτυπα εισαγομένων προτύπων, γιατί έτσι ήταν δήθεν τα κράτη με τα οποία η Ελλάδα ήθελε να μοιάσει. Έτσι γκρεμίστηκαν οι ωραίες πόλεις και τα χωρία, πού την εποχή τους λειτουργούσαν μια χαρά, και την θέση τους πήρε το εξάμβλωμα της Αθήνας, πού έγινε πρότυπο για πόλεις και χωριά, ο Έλληνας συνείθισε να πίνει αντί για ούζο ουίσκυ, αντι για λεμονάδα Coca Cola, αντί να τρώει φέτα να αγοράζει Gruyère, Roquefort ή Gorgonzola, αντί να προτιμά ελληνικά φορέματα να έχει κάνει την Τσιμισκή της Θεσσαλονίκης σε οδό Zara, παραδείγματα υπάρχουν πάμπολα, θα μπορούσα να γεμίσω σελίδες ολόκληρες. Η ουσία είναι όμως, ότι οι κάποιες ρίζες που προυπήρχαν, έχουν ήδη από καιρό μουχλιάσει και ξεραθεί, „ήταν στραβό το κλίμα, τόφαγε και ο γάιδαρος“, πάει, τελείωσε. Εκείνος ο γάιδαρος ή μάλλον εκείνοι οι γάιδαροι που κυβέρνησαν την Ελλάδα μέχρι σήμερα, χωρίς να σκεφθούν ποτέ, τις ίδιες δυνατότητες αυτού του τόπου και πώς αυτές θα μπορούσαν με τα κατάλληλα προγραμματα να εξελειχθουν και να ισχυροποιθούν για να δώσουν ζωή στην ελληνική οικονομία και στούς Έλληνες (1).

    Ένας τέτοιος όχι τετράποδoς, αλλά δίποδος καταστροφέας, που κάθεται στο σβέρκο του Έλληνα πάνω απο μισό αιώνα τώρα, είναι η δυναστεία Παπανδρέου (2). Παππούς, γιός και εγγονός, τρείς γενιές λαοπλάνων μπλαμπλάδων, που το μόνο που τούς ενδιέφερε και ενδιαφέρει είναι η ασκηση της πολιτικής εξουσίας επι των Ελλήνων, χωρίς ποτέ να έχουν κάνει κάποια προσπάθεια σύνδεσης της πολιτικής με το άλλο σκέλος λειτουργίας μιας κοινωνίας, την οικονομία. Η οποία, για το Παπανδρέικο μυαλό, λειτουργεί με τον λεγόμενο αυτόματο πιλότο …των δανείων που αλόγιστα συνάπτουν απο το εξωτερικό, βασικά απο το λεγόμενο Κέντρο. Και επειδή το Κέντρο αυτό, που περιλαμβάνει το USRAEL (το σύμπλεγμα Εβραίων, Ισραήλ και ΗΠΑ), την Γερμανία, Αγγλία, Γαλλία και κάνα-δυό ακόμη πιο παρακατιανές χώρες, ακριβώς τέτοιους φωστήρες χρειάζεται για τις χρηματοπιστωτικές λοβιτούρες του ή για τίς εξαγωγές των βιομηχανικών του προιόντων, υποστηρίζει μετά μανίας την Δυναστεία Παπανδρέου, με όλα τα θεμιτά και αθέμιτα μέσα που διαθέτει, κυρίως το χρήμα και τα Μαζικά Μέσα Επικοινωνίας (ή αν θέλετε της Αποβλακώσεως), τα λεγόμενα ΜΜΕ.

    Έτσι το Κέντρο αυτό, πού ετοιμάζει το νέο, πιο μεγάλο παρά ποτέ, κόλπο του στις χρηματαγορές, ανέθεσε στον εγγονό Παπανδρέου, τον Geoffrey, όπως είναι το πραγματικό του όνομα (λέγεται και Γιώργος, Γιωργάκης, ΓΑΠ ή GΑΠ), έναν σημαντικό ρόλο, κομμένο και ραμμένο στα μέτρα του. Για το οποίο όμως έπρεπε πρώτα να γίνει Πρωθυπουργός. Έστειλε έτσι στην Ελλάδα τον Εβραίο David Axelrod για να κατευθύνει την προεκλογική του εκστρατεία (τον ίδιο πού διογάνωσε και την προεκλογική εκστρατεία του Barack Obama), τον George Soros για την χρηματοδότηση της επιχείρησης και διάφορες αλλες υπηρεσίες και αποστολές, αναγκαίες για το Job. Και ο GΑΠ άρχισε να παίζει τον ρόλο του ακόμη πρίν τίς εκλογές, όταν στα πολλά ταξίδια του εδώ και κεί άρχισε να διεκτραγωδεί στα ΜΜΕ των κερδοσκόπων (BBC, Financial Times καί άλλα τέτοια) τα μαύρα χάλια της ελληνικής οικονομίας, δυναμιτίζοντας έτσι την κρίση που ξέσπασε στην Ελλάδα, ιδιαίτερα όμως στην Ευρωζώνη μετά την εκλογή του σαν Πρωθυπουργός. Τον Νοέμβριο του 2009 έφτασε στην Αθήνα ο Gary Cohn, επικεφαλής αξιωματικός λειτουργίας της Goldman Sachs, για διαβουλεύσεις με τον GΑΠ, ο οποίος ακόμη από το πρώτο υπουργικό συμβούλιο της κυβέρνησης του άρχισε τις εμπρηστικές δηλώσεις του για την άθλια κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, την επικείμενη πτώχευση, τον κίνδυνο απωλείας των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων και άλλα παρόμοια, που έκαναν τα επιτόκια να εκτιναχθούν στα ύψη και την Ελλάδα να πληρώσει ένα δισεκατομμύριο ευρώ μόνο για το πρώτο δάνειο των 5 δισεκατομμυρίων ευρώ που πήρε.

    Τα υπόλοιπα είναι γνωστα, είναι τα ίδια με αυτά που ζούμε μέχρι και σήμερα. Τρεχάματα στις ευρωπαικές πρωτεύουσες, γοητευτικά χαμόγελα, χειραψίες …και παρακάλια στους ισχυρούς ηγέτες της Ευρωπαικής Ένωσης να βοηθήσουν την Έλλάδα. Που το ίδιο του το κόμμα, σε αγαστή συνεργασία με τους κερδοσκόπους της Goldman Sachs, τον George Soros και άλλους διεθνείς απατεώνες την οδήγησε με τα αλόγιστα δάνεια που συνήψε στην χρεοκοπία. Το φαιδρό δε της υποθέσεως, είναι, ότι τα παρακάλια του για στήριξη της Ελλάδος τα „πουλούσαν“ στην Ελλάδα σαν ομήρειες μάχες που έδινε ο Πρωθυπουργός μας για να σώσει τον τόπο. Το ίδιο και με τίς κούφιες και αόριστες υποσχέσεις που του έδιναν όλοι εκείνοι οι ευρωπαικόι κροκόδειλοι και παρουσιάζονταν σαν επιτυχίες. Αυτοί τον φτύνανε, όπως λέμε, κι΄εκείνος νόμιζε ότι βρέχει. Κάνοντας όλους εμάς που ζούμε στο εξωτερικό και βλέπουμε τα πράγματα με πιο καθαρά μάτια, αυτό το δούλεμμα και την ξεφτίλα που τον – και που μας – κάνουν, να αισθανόμαστε ντροπή για την κατάντια της χώρας μας.

    Ο GΑΠ και η επικείμενη νομισματική μεταρρύθμιση

    Μην ξεχνάμε ποτέ: Στην πολιτική δεν συμβαίνει τίποτα τυχαία. Αν συμβεί κάτι, να είμαστε σίγουροι, ότι αυτό έχει προσχεδιασθεί. Και αυτό ισχύει φυσικά και για την πολιτική της οικονομίας και μαζί της για την δημοσιονομική πολιτική. Κάτω απο αυτό το πρίσμα, οι δραστηριότητες του ταξιδιάρη GΑΠ και οι αντιδράσεις που προκαλούν στα διάφορα κράτη της Ευρωζώνης, ανήκουν στο ίδιο σενάριο, αυτό που βλέπουμε να παίζεται επι των ημερών μας.

    Ότι δηλαδή η υπερχρέωση της Ελλαδος έγινε με έναν ειδικό σκοπό, την κατάρρευση του ευρω σαν κοινό νόμισμα της Ευρωζώνης. Η απόφαση είχε λειφθει από καιρό, και όπως έχουν εκμυστηρευθεί κάποια άτομα που έλαβαν μέρος στις τελευταίες συνεδριάσεις της Λέσχης Bilderberg, σήμερα όμως έχουν αποσυρθεί, αηδιασμένοι για τα όσα σχεδιάζονται είς βάρος της ανθρωπότητας, η «απόσυρση» του ευρώ και η εισαγωγή ενός νέου νομίσματος με το όνομα „AMERO“ έχει προγραμματισθεί για το 2013 με 2014. Νεότερες πληροφορίες όμως λένε, ότι η κατάργηση ή αλλιώς η νομισματική μεταρρύθμιση βρίσκεται προ των θυρών.

    Το έναυσμα, η χρεοκοπία της Ελλάδος, έγινε, όπως είδαμε και πίο πάνω, με τα χρηματοπιστωτικά κόλπα της Goldman Sachs, του George Soros και βέβαια υπό την επίβλεψη του μεγάλου αφεντικού, του Rothschild.  Ένας απο τους πρωτεργάτες της „κρίσης“ ειναι και ο πρόεδρος της τράπεζας της Ιταλίας, Mario Draghi, που σύντομα θα γίνει και πρόεδρος της Κεντρικής Ευρωπαικής Τράπεζας. Αυτό που σήμερα συμβαίνει, είναι να αυξηθεί η πίεση σε κράτη όπως η Γερμανία, να αγοράσουν όχι μόνο τα ομόλογα ούζο, όπως λέγονται αυτά πού πρόσφατα εκδόθηκαν απο την Ελλάδα, αλλά και τα ομόλογα άνευ αξίας, τα ακάλυπτα Derivate, που βρίσκονται στην αγορά και ανέρχονται σε 680 τρισεκατομμύρια ευρώ.

    Από όποια πλευρά και αν το εξετάσει κανείς, θα καταλήξει στο ίδιο συμπέρασμα, ότι το χαζοχαρούμενο αυτό ανθρωπάκι έχει κριθει σαν το καταλληλότερο για να παίξει στα σχέδια του USRAEL τον ρόλο του εμπρηστή που θα βάλει μπουρλοτο στο οικοδόμημα της Ευρωζώνη. Καταστρέφοντας μαζί και την Ελλάδα, γαία πυρί μοιχθήτω. Γιατί, επαναλαμβάνω, η Ελλάδα δεν είναι ο κύριος στόχος του USRAEL, όπως υποστηρίζουν πολλοί δημοσιογράφοι, η κατάσταση που δημιουργήθηκε είναι ένα είδος collateral harm της επίθεσης του εναντίον της Ευρωζώνης. Για τα σχέδια του USRAEL η Ελλάδα είναι μια αμελητέα ποσότητα, απώτερος σκοπός του, μετα την καθυπόταξη του ευρώ, είναι η παγκόσμια κυριαρχία, που με τα μέσα που διαθέτει, την διοίκηση του Λευκού Οίκου που βρίσκεται σε εβραίικα χέρια, τις τεράστιες ποσότητες χρήματος που έχει συσσωρεύσει στα θησαυροφυλακια των τραπεζων του, με τον στρατό των ΗΠΑ που έχει στη διάθεσή του, με τις μεγάλες επιχειρήσεις παγκοσμίου εμβελείας που έχει δημιουργήσει ή εξαγοράσει και με τα τεράστια ποσά που εμφανίζουν τα μπακαλοτέφτερα των οφειλετών του, μπορεί να εκβιάζει τους πάντες και τα πάντα. Παντοιοτρόπως. Ο πρώτος στοχος του, ο έλεγχος των ΗΠΑ, έχει απο καιρό επιτευχθει, ο επόμενος είναι ο έλεγχος των χωρών της Ευρωζώνης, με την Γερμανία να θεωρείται ήδη απο πολλούς αναλυτές σαν το δεύτερο, μετα τις ΗΠΑ, προτεκτοράτο του Ισραήλ.

    Η πρώτη φάση της επιχειρήσεως: Η Ευρώπη βρισκεται ήδη άνω κάτω

    „Ποιός μπορεί πλέον να καταλάβει, τι παιχνίδι παίζεται πίσω απο την ελληνική Malaise“, διερωτάται ο Konrad Mrusek στην „Frankfurter Allgemeine Zeitung“ (FAZ) της 21.03.2010; Και συνεχίζει: „ Οι πολιτικές φωνές έχουν γίνει πλέον μια κακοφωνία. Η Γερμανία, η οικονομικά σημαντικότερη χώρα της Ευρωζώνης, επιτείνει την συγχυση.  Μια ζητά Εγγυήσεις, άλλοτε μιλά για δάνεια και άλλοτε πάλι ο  υπουργός Οικονομικών Wolfgang Schäuble μιλά για ένα Ευρωπαϊκό Νομισματικό Ταμείο. Γίνεται παραπομπή στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) και η συγχυση επιτείνεται, όταν η καγκελάριος ζητά τον αποκλεισμό των υπερχρεωμένων χωρών απο την Ευρωζώνη ή ο Πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας την κήρυξη τέτοιων χωρών σε πτώχευση“(3).

    Τι να σημαίνουν όλα αυτά; Είναι η Ελλάδα, που βρίσκεται στο στόχαστρο των κερδοσκόπων η μήπως η Γερμανία, που αν „πέσει“, θα πέσει και ολόκληρη η Ευρωπαική Ένωση; Ας δούμε λίγο πέρα απο αυτά που βλέπουν το φως της δημοσιότητας καθημερινά και που πολλές φορές είναι σκόπιμα βαλμένα αχνάρια, για να μας οδηγήσουν σε λάθος κατεύθυνση. Στις 11.03.2010 έγραφε η γερμανική „Bild-Zeitung“ με τα τεράστια εκείνα γράμματα που τυπώνεται, για να μπορεί να την διαβάζει και ο τελευταίος ημιαγράμματος Γερμανός: „Στις πρωτεύουσες των κρατών της Ευρωπαικής Ένωσης αυξάνεται η ανησυχία, ότι οι Έλληνες με τις διαδηλώσεις τους θα διώξουν τον Πρωθυπουργό της χρεωκοπίας, με αποτέλεσμα την αποτυχία των μεταρρυθμίσεων που εξήγγειλε. Και αυτό θα έχει μοιραίες συνέπειες“.

    Μοιραίες συνπεπειες για ποιόν; Τι φοβάται η εφημερίδα αυτή, που με το σλόγκαν „Bild dir deine Meinung“ („μόρφωσε την γνώμη σου“) πλένει καθημερινά τον εγκέφαλο 5 με 10 εκατομμυρίων Γερμανών έτσι, ώστε να λειτουργούν χωρίς αντιλογία στις επιταγές του εβραίικου οίκου Axel Springer όπου εκδίδεται και των υπερατλαντικών συντρόφων του της Wall Street και του Λευκού Οίκου; Μια εφημερίδα του πεζοδρομίου, που όμως παίζει τόν ρόλο ενός επισήμου οργάνου της γερμανικής κυβέρνησης, μιας και όταν η καγκελάριος Angela Merkel ή κάποιος υπουργός της κυβέρνησης της έχουν να πούν κάτι το σπουδαίο, αυτό δημοσιεύεται πρώτα στην „Bild-Zeitung“ και μετά παραδείγματος χάριν στην σοβαρή „Die Welt“, που εκδίδεται απο τον ίδιο εκδοτικό οίκο (που χρόνια ολόκληρα είχε σαν ανταποκριτή στην Κωνσταντινούπολη τον Ευάγγελο Αντώναρο, κυβερνητικό εκπρόσωπο στην κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή!).

    Μήπως φοβάται λοιπόν η „Bild-Zeitung“, ότι μια αποτυχία των παπανδρεικών „μεταρρυθμίσεων“ θα σήμανε και τον επανασχεδιασμό της εν εξελίξει ευρισκόμένης διαδικασίας νομισματικής μεταρρύθμισης του κόσμου απο τα μεγάλα αφεντικά που βρίσκονται από πίσω της, την Goldman Sachs, τον George Soros, τσιράκι του Rothschild, την Deutsche Bank του Εβραίου Josef Ackermann, που είναι η αναλογια του επίσης Εβραίου Ben Bernanke της Federal Reserve (FED) στίς ΗΠΑ και όλους τους άλλους μαφιόζους, που με τα διάφορα χρηματιστηριακά κόλπα τους (CDS, από τα αρχικά των αγγλικών λέξεων creditdefaultswaps) απομυζουν μέχρι και το τελευταίο ευρώ απο τις χώρες που έχουν δανείσει, μεταφέροντας το στα θησαυροφύλάκια της FED και των τραπεζών του Rothschild στην City of London.

    Η ερώτηση λοιπόν, ακόμη μια φορά. Είναι ο ρόλος που παίζει ο GΑΠ αυτός, για τον οποίο μας λιβανίζουν καθημερινά τα Μέσα Μαζικής Αποβλακώσεως, ότι δηλαδή του ηρωικού μαχητή, που ακούραστος τρέχει στο εξωτερικό για να αποσπάσει την πολιτική υποστήριξή των εταίρων για να μπορούμε να δανειζόμαστε με το ίδιο χαμηλό επιτόκιο όπως κι’ εκείνοι; Ή ο κουκουρίκος αυτός είναι ο nützliche Idiot, ένα χρήσιμο πιόνι στην εν εξελίξει ευρισκόμενη νομισματική μεταρρύθμιση της Ευρωπαικής Ένωσης, βασικό σταθμό για την κυριαρχία του USRAEL στον κόσμο;

    Σκοπός: Η προγραμματισμένη κατάρρευση

    „Τα… ξίφη τους αναφορικά με το παρόν και το μέλλον της ελληνικής οικονομίας διασταύρωσαν χθες οικονομολόγοι, αναλυτές και γκουρού των αγορών με τον Τζορτζ Σόρος να λέει ότι «η Ελλάδα θα κάνει ό,τι χρειαστεί για να μείνει εντός της Ευρωζώνης», τον Νουριέλ Ρουμπινί να υποστηρίζει ότι «η χώρα έχει ήδη χρεοκοπήσει», και τα στελέχη των Merrill Lynch, UBS και Fitch να επιχειρούν να δώσουν με τις εκθέσεις τους μια νότα αισιοδοξίας…“, εγραφε στις 28.01.2010 η εφημερίδα „Έθνος“.

    Τέτοιες ειδήσεις, όπου ένας „ειδικός“ τα λέει έτσι και ο άλλος αλλιώς, μπορεί να φαίνονται παράξενες και ακατανόητες, εγω όμως τις θεωρώ αντιπροσωπευτικές για τον τρόπο με τον οποίο γίνεται η διεθνής διπλωματία. Μεταφραζόμενες σημαίνουν, ότι η Ελλάδα θα μείνει εντός της Ευρωζώνης, όμως οι υπερατλαντικοί σπεκουλαδόροι ανακατώνουν τα πράγματα, για να την κάνουν το ξέφραγο αμπέλι, το “μπάτε σκύλοι αλέστε και αλεστικά μη δίνετε“. Όλα δε τα υπάρχοντα στοιχεία δείχνουν, ότι στο θέατρο αυτό η συμμορία των Goldman Sachs, George Soros και των άλλων Μαφιόζων του USRAEL έχουν αναθέσει στον „Πρωθυπουργό της Χρεωκοπίας“, όπως βάφτισε τον GΑΠ η „Bild-Zeitung“, το ρόλο του μπουρλοτιέρη, που ήδη έχει ανάψει το φιτίλι που θα ανατινάξει στον αέρα το οικονομικό οικοδόμημα του ευρώ. Και μαζί του βέβαια και την Ελλάδα.

    Δεν είναι δυνατόν σήμερα να γνωρίζουμε τί θα συμβεί την επόμενη εβδομάδα, δηλαδή τί αποφάσεις θα λάβει το  Ευρωπαϊκό Συμβουλίο, που θα συνεδριάσει στις 25.03.2010 (ημέρα εθνικής εορτής των Ελλήνων!). Αν εξαιρέσουμε την δημιουργία ενός ευρωπαικού Νομισματικού Ταμείου που είχε προταθεί απο τους Γερμανούς Wolfgang Schäuble και Hans-Dietrich Genscher, και που ακόμη και αν γινόταν θα απαιτούσε ένα μεγάλο χρονικό διάστημα ώσπου να λειτουργήσει, μένει σαν λύση η οικονομική στήριξη της Ελλάδος απο τα ισχυρά μέλη της Ευρωζώνης ή η προσφυγή στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ). Οποιαδήποτε λύση αποφασισθεί, θα είναι σαν εκείνο το „φιδι να σε τσιμπήσει, ή γάιδαρος να σε…“ (4).

    Για το ΔΝΤ, πού πολλοί το λένε και γδάρτη των λαών (ένας απο τους πρώην προέδρους του είναι και ο σημερινός Πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας Horst Köhler) παραπέμπω στα άρθρα πού δημοσιεύθηκαν εδω στο berlin-athen.eu επί του θέματος (5). Όμως αι μόνο η προοπτική ενός δανείου απο το ΔΝΤ θα έπρεπε να μας κάνει να ανατριχιάζουμε, αυτή που ο GΑΠ παρουσιάζει ανερυθρίαστα σαν μια εναλλακτική προοπτική δανεισμού (6).

    Πώς όμως θα μπορούσαν οι δύο ισχυροί της Ευρωζώνης, Γερμανία και Γαλλία, να στηρίξουν την Ελλάδα, όταν όλες οι χώρες της Ευρωζώνης βασικά βρίσκονται σε χρεωκοπία;

    • Η Γαλλία έχει χρέος 246,2% επί του ΑΕΠ και οι Γάλλοι χρωστούν στις τράπεζες 5222 δις ευρώ. Το δημόσιο χρέος της πρίν μερικά χρόνια ξεπερνούσε τα 2 τρισεκατομμύρια ευρώ, ενώ για το 2010 προβλέπονται νέα χρέη της τάξεως των 25-50 δισεκατομμυρίων ευρώ.
    • Η Γερμανία έχει χρέος 189,65% επί του ΑΕΠ και οι Γερμανοί χρωστούν στις τράπεζες 5,33 δις ευρώ. Η κυβέρνηση διέθεσε μετα την τελευταία κρίση για την στήριξη των τραπεζών (ιδιαίτερα της Hypo Real Estate) 500 συν 700 συν 100 δισεκατομμύρια ευρώ και άλλα 400 δισεκατομμύρια ευρώ για τις επισφαλείς απαιτήσεις του γιού της προέδρου του Κεντρικού Συμβουλίου των Εβραίων στη Γερμανία (ο οποίος τα έστειλε αμέσως στο Ισραήλ) – κάνουν όλα μαζί 1,7 τρισεκατομμύρια ευρώ.
    • (Το χρέος της Ελλάδος ανέρχεται στο 182,7% επί του ΑΕΠ οι δε Έλληνες χρωστούν στις τράπεζες 594 δις ευρώ. Το δημόσιο χρέος της Ελλάδος ανέρχεται στα 300 δισεκατομμύρια ευρώ).

    Που θα βρούν λοιπόν η Γαλλία και η Γερμανία τα λεφτα για να βοηθήσουν την εν πολλαίς αμαρτίες περιπεσούσα Ελλάδα; Στον κουμπαρά του Sarkozy και της Merkel; Ασφαλώς όχι. Εάν τελικά βοηθήσουν, η βοήθεια θα έχει την μορφή μιας εγγύησης στούς κολλητούς φίλους του GΑΠ, τον Soros, την Goldman Sachs και τους άλλους απο το παγκόσμιο κερδοσκοπικό καζίνο του USRAEL. Που θα τους έχουν δέσει όλους χεροπόδαρα.

    Επίλογος

    Διαβάζω στο http://news.pathfinder.gr/greece/politics/615651.html: „Παπανδρέου: Κάναμε το χρέος μας – σειρά έχει τώρα η ΕΕ“. Με τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Δ. Δρούτσα να τον σιγοντάρει: „Η Ελλάδα πλέον δικαιούται να λέει ότι έχει κάνει και με το παραπάνω αυτό που της αναλογεί και τώρα ήρθε η σειρά των εταίρων μας να λάβουν σαφείς αποφάσεις, να δώσουν σαφή στήριξη και σαφή αλληλεγγύη“.

    Που βρίσκει αυτό το θράσος αυτός ο γελωτοποιός, πού μήνες τώρα τρέχει απο πρωτεύουσα σε πρωτεύουσα, εκλιπαρώντας βοήθεια για την Ελλάδα; Για μένα υπαρχουν δύο απλές, απλούστατες απαντήσεις: Ή είναι μέσα στο κόλπο, ενεργεί εν πλήρει γνώση του που αποσκοπεί όλο αυτό το θέατρο, ή είναι ένας σαχλαμάρας, όπως εκείνοι οι δύο φωστήρες που ξεπούλησαν, τζάμπα και βερεσέ, την Σοβιετική Αυτοκρατορία, ο Γκορμπατσώφ και ο Γιελτσίν. Τείνω πρός την δεύτερη περίπτωση.

    Τέλος. Σε τί θα ωφελήσουν τα νέα δάνεια που ασφαλώς κάποτε θα μας δωθούν; Και εδώ η απάντηση είναι απλή, απλούστατη. Στην αύξηση του δημοσίου χρέους, γιατί μόνο για τα επιτόκια δεν θα φτάνουν όχι μόνο τα νέα δάνεια, αλλα και όσα άλλα θα χρειασθούν στο μέλλον. Όμως στα μεγαλεπήβολα σχέδια τού GΑΠ δεν ύπάρχουν άλλου είδους αναπτυξιακά προγράμματα, αν εξαιρέσουμε τίς πράσινες φαντασίες που έχει στη γκλάβα του. Εν τω μεταξύ όμως η Ελλάδα θα έχει ξεπουληθεί, όχι μόνο πολιτικά, αλλα και γεωγραφικά. Μην ξεχνάμε το πόσο επίμονα ζητούν καποιοι γερμανοί πολιτικοί να πουλήσουμε μερικά απο τα νησια μας. Οπότε δεν αποκλείεται να αποκτήσουμε σύντομα και σύνορα με το Ισραήλ, αν για εγγύηση για τα προσεχή δάνεια πάρει καποια νησιά του Αγαίου.

    Δεν υπάρχει λοιπον λύση, όλα μαύρα και άραχλα. Όχι, όχι, λύση υπάρχει. Και αυτή είναι: Πετάξτε αμέσως τον GΑΠ στον κάλαθο των αχρήστων, κυνηγείστε τον, απαγορέψτε τον να ξανααναμειχθεί στην πολιτική. Και μαζί μ’ αυτόν διώξτε και όλους εκείνους τους τζιτζιφιόγκους με τα δισακια και τους τουρβάδες στον ώμο, αυτούς που αντικατέστησαν τους μεγαλοαπατεώνες και λωποδύτες Άκη, Γιάννο και το αλλο κακό συναπάντημα του προηγούμενου ΠΑΣΟΚ. Οι παλιοί κλέβανε, οι νέοι που ανέλαβαν για υπουργοί, είναι οι αμήχανοι μαθητευόμενοι μάγοι, που το μόνο που ξέρουν, είναι η μετονομασία των υπουργείων (ΠΡΟ-ΠΟ κλπ.), ο σχηματισμός εξεταστικών επιτροπών, ή η αναθεώρηση των εκπαιδευτικών και άλλων προγραμμάτων του Καραμνλή, δημιουργώντας έτσι, μια και δεν έχουν τι άλλο να προτείνουν ή να κάνουν, την εντύπωση, ότι κάτι κάνουν.

    Δεν είναι καθόλου τυχαίο, ότι ο GΑΠ έχει ενισχυθεί με τον Καρατζαφέρη, για να μην μπορεί να τον κουνήσει πλέον κανείς. Και για να φέρει απρόσκοπτα είς πέρας τα σχέδια που του έχουν ανατεθεί. Γι‘ αυτο: Διώξτε τους όλους. Αμέσως. Προτού τα σχέδια της διεθνούς μαφίας έχουν ξεπεράσει το point of no return. Για να ανασάνει όχι μόνο η Ελλάδα, αλλά ολόκληρη η ανθρωπότητα.

    Υποσημειώσεις

    1. Με τον ίδιο τίτλο, „Καυμενη Ψωροκωσταινα, τι σουμελλε να παθεις“!, έγραφα εδώ στις 21.10.09 αυτά πού έβλεπα να έρχονται  http://www.berlin-athen.eu/index.php?id=205&tx_ttnews[pointer]=2&tx_ttnews[tt_news]=1259&tx_ttnews[backPid]=73&cHash=a1a48aef9

    2. Για το Παπανδρέικο βλέπε και „ΠΑ.ΣΟ.Κ. – Η κατάρα του ελληνικού έθνους“, στο http://clubs.pathfinder.gr/pasokkateleth

    3. http://www.faz.net

    4. Βλέπε και „ΕΕ-ΔΝΤ: Καυγάς για το ποιος θα μας κόψει πιο πολλά δάκτυλα“, στο http://resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=4302

    5. Βλέπε και

    Το διεθνες νομισματικο συστημα και η εξαρτηση του απο την FED των ΗΠΑ“,
    Το ΔΝΤ, η κατάρρευση των Εθνικών οικονομιών και …οι δημόσιες σχέσεις με τα ΜΜΕ υπό το βλέμμα των ΗΠΑ“,
    Εταιρίες αξιολόγησης

    6. „Παπανδρέου: Είμαστε ήδη στο ΔΝΤ”! Το χρονικό μιας απάτης, στο http://olympia.gr/2010/03/18/imf-3/

    Einen Kommentar schreiben / Γράψτε ένα σχόλιο

    Kommentar

    kachelmannwetter.com