Ή στραβός είναι ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε
19.04.2024
  • Allgemein
  • Diktatur/Δικτατορία
  • Brain Drain
  • Balkan/Βαλκάνια
  • Bücher/Βιβλια
  • Medien/Μαζικά Μέσα
  • Minderheiten, Migranten/Μειονότητες, Μετανάστες
  • Kriege, Flüchtlinge/Πόλεμοι, Φυγάδες
  • Sprache/Γλώσσα
  • Gesellschaft, Meinung/Κοινωνία, Γνώμη
  • Nationalismus/Εθνικισμοί
  • Thema/Θέμα
  • Termine/Εκδηλώσεις
  • Geopolitik/Γεωπολιτική
  • Politik/Πολιτική
  • Terrorismus/Τρομοκρατία
  • FalseFlagOps/Επιχ. με ψευδή σημαία
  • Hellas-EU/Ελλάδα-Ε.Ε.
  • Wirtschaft-Finanzen/Οικονομία-Οικονομικά
  • Religion/Θρησκεία
  • Geschichte/Ιστορία
  • Umwelt/Περιβάλλον
  • Korruption/Διαφθορά
  • Reisen/Ταξιδιωτικά
  • Musik/Μουσική
  • Kunst/Τέχνη, Λογοτεχνία
  • Küche/Κουζίνα
  • kachelmannwetter.com
    Εδω διαβαζετε τις καινουργιες  ελληνικες και γερμανικες εφημεριδες
    Hier lesen Sie  griechische  und deutsche Zeitungen 

    Μέγας Αλεξανδρος 2015


    Ήταν ο Μέγας Αλέξανδρος Θεός ή ένας μεγάλος Στρατηλάτης; Μια συζήτηση που πρέπει να επεκταθεί περαιτέρω

     

     

    From:  la.cones@hotmail.com

    Ἀγαπητέ φίλε καὶ συναγωνιστή, Ἀριστοτέλη.

    Μετὰ χαρᾶς βλέπω τὴν δύναμη ποὺ σοῦ δίδει ἡ φλόγα της Ἑλληνικότητός σου, ὄχι μόνον νὰ  μην κάμπτεται μετά ἀπὸ τόσα χρόνια, αλλά νὰ σκορπίζη ὅποιο εὐγενικό ἤ ἄλλο πρόσκομα ἤ ἀνάχωμα ποὺ ὑψώνεται μποστά σου. Σὲ ζηλεύω ἀλλά καὶ ὑπερηφανεύομαι ποὺ ἡ Ἑλληνική Γῆ δὲν ἔπαψε νὰ γεννᾶ τέτοιους ἀπογόνους. Εὔχωμαι καὶ τὸ περιμένω ἡ ἱερουργία ἀλλά καὶ γενικότερα ἡ ἐκδύλωσις νὰ ἔλθουν κατ’ εὐχήν. Ἐπίσεις εὔχωμαι ὁ  Ἔρως (ἡ δύναμις) νὰ μὴν λείψη ἀπὸ τοὺς δυό σας, ἐσοῦ καὶ τοῦ συναγωνιστή Σωκράτη Σιδηρόπουλο μὲ τὸ ἄγημά του Ἄρες-Ἄναξ, ὡς καὶ ὅλων τῶν συμπορευτῶν στὴν ἐκδύλωσή σου.

    Προσωπικῶς φθάνω στὴν Θεσσαλονίκη μας, τὴν ἐπομένη τὸ βράδυ.

    Ἀλλά πνευματικῶς θὰ εἶμαι ἐκεῖ κοντά σας στὴν ὧρα μου.

    Ἔρωσθε  ἄπαντες.   Σωκράτης Λ. Χριστοδουλαρῆς.

    ……………………………………………………………………………………………

    From: aristotelianmarathon@live.com
    Subject: RE: Megas Alexandros 2015
    Date: Tue, 25 Aug 2015 06:17:13 +0300

    Αγαπητή Αδαμαντία,

    Σ ευχαριστώ για την ευγενέστατη απάντηση. Πολύ καλά κάνεις που απολαμβάνεις αυτό που σ ευχαριστεί στο εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου. Ο καθένας είναι ελεύθερος και αποφασίζει χωρίς επιρροές για την οργάνωση της προσωπικής του ζωής. Εγώ δεν κατηγόρησα  κανένα για κάτι τέτοιο  αλλά για τις αντιδράσεις ορισμένων και μάλιστα από τον κύκλο των  αυτοαποκαλούμενων «Ελληνιστών» εναντίον της αναβίωσης της θεοποίησης του Αλεξάνδρου. Δεν υποχρεώσαμε κανένα να λατρεύει ή να αποδίδει τιμές στον θεό Αλέξανδρο. Εμείς απλώς εκτελέσαμε μια ηθική αλλά και «νομική» υποχρέωση έναντι ενός μεγάλου προγόνου μας. Λέω νομική καθότι τα παιδιά έχουν υποχρέωση να αποδίδουν τιμές στους προγόνους τους για να δικαιούνται να ιδιοποιούνται κάθε προνόμιο το οποίο απολαμβάνουν από αυτούς. Αφού λοιπόν θέλουμε να είμαστε υπερήφανοι ως απόγονοι του Αλεξάνδρου και  απαιτούμε από την οικουμένη κάθε όφελος που μπορεί να μας ανήκει ως νόμιμοι απόγονοι, τότε γιατί τρομάζουμε και  προβάλουμε αθέμιτες, παράλογες και αρνητικές αντιρρήσεις  για ότι ανήκει σ αυτόν;  Και όλο αυτό που επιβάλλεται όπως ανάφερα δεν απαιτεί κάποιο κόστος ή άλλη υλική θυσία. Το σημείο αυτό χωρίς να  το έχει κανείς προγραμματίσει αποτέλεσμα την ζυγαριά  που ζύγισε το εθνικό και μάλιστα το ελληνιστικό φρόνημα των σημερινών Ελλήνων με αποτέλεσμα να καταταγούν στην κατηγορία των Ελλαδιτών και όχι των Ελλήνων.

    Βλέπεις  κάνεις μνεία στην έμπνευση του  Αλεξάνδρου για το τετράδραχμο που όπως αναφέρεις τιμής ένεκεν δεν θα έπρεπε  οι απόγονοί του να το αποχωριστούν. Αλλά  το «όλα εδώ πληρώνονται» δεν είναι τυχαίο. Τα χάλια που βρισκόμαστε σήμερα οφείλονται στην ασέβεια που δείξαμε προς  τις αξίες και τις ιδέες που  γέννησαν, δημιούργησαν και μεγαλούργησαν οι πρόγονοι του Ελληνισμού. Δεν θα προσκυνούσε ο Αλέξανδρος ποτέ αυτούς που σήμερα εξαγόρασαν τις συνειδήσεις των εφιαλτών μας και μας κατάντησαν ζητιάνους και παλιάτσους αλλά θα εύρισκε τρόπο να κόψει τον Γόρδιο Δεσμό όπως τότε. Αυτοί είναι οι λόγοι που μας τρομάζει ένα υπαρκτό και ζωντανό πρότυπο το οποίον δεν σου επιτρέπει να επαναπαυθείς και να περιμένεις να απολαύσεις την μεταθανάτιο  ζωή αλλά σου επιβάλει να αγωνιστείς, να παλέψεις και να δημιουργήσεις παραγωγικό και κοινωνικό έργο σε αυτή τη ζωή. Ο αγώνας και η προσφορά, για την βελτίωση του κοινωνικού γίγνεσθαι ήταν για τους Έλληνες βασικοί όροι  ώστε να μπορούν να αποδίδουν τον χαρακτηρισμό της αθανασίας. Έτσι ο Ηρακλής, ο Περσέας, ο Αιακός, ο Μίνωας, ο Διόνυσος και ο Αλέξανδρος έμειναν αθάνατοι λόγω των  κοινωνικών έργων που με αυτά άλλαξαν την ροή της τύχης των ανθρώπων.

    Σε χαιρετώ

    Φιλικότατα

    Αριστοτέλης Κακογεωργίου για την Ομάδα «Ε»

    ……………………………………………………………………………………………

    Date: Mon, 24 Aug 2015 23:15:26 +0300
    Subject: Re: Megas Alexandros 2015
    From: spathatou@gmail.com
    To: aristotelianmarathon@live.com

    Αγαπητέ Αριστοτέλη γεια σας……….

    Δηλώνοντας ότι ανήκετε στην Ομάδα Ε, αντιλαμβάνομαι την αντίδρασή σας….

    Ξέρετε, προσωπικά, δέχομαι την πραγματικότητα των ημερών μου, δηλαδή της κοινωνία και της εποχής στην οποία ζω και την οποία θεωρώ φυσική συνέχεια της αρχαίας Ελληνικής…….

    Δεν είμαι θρησκευόμενη και πιστή ιδιαίτερα, αν και αρκετές φορές συμμετέχω στην Κυριακάτικη λειτουργία (στο μικρό εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου της Ρηγίλλης),

    επειδή μου αρέσει η τετραφωνία στο ψάλσιμο, καθώς νομίζω πως τραγουδάω…….

    Ασφαλώς και δεν υπάρχει καμμία σύγκριση των τριών εκείνων προσωπικοτήτων της χριστιανικής εποχής με τον Έλληνα Μακεδόνα βασιλέα και κατακτητή Αλέξανδρο ή τον θεό Αλέξανδρο,

    όπως θέλετε εσείς και όπως τον αναγόρευσε το  Μαντείο του Άμμωνα Δία. Το ότι ολόκληρη εποχή ονομάζεται από το όνομά του Αλεξανδρινή αποδεικνύει τη διαφορά!!!!!!!

    Έπειτα, από την αρχαιότητα η αναζήτηση του „θείου“ είναι δοσμένη και εκφρασμένη παντοιοτρόπως από τους κλασσικούς τραγικούς μας κλπ.

    Ξέρω καλά ότι η ανακήρυξη διαφόρων ως αγίων σχετίζεται άμεσα με συμφέροντα πολιτικά, κοινωνικά, οικονομικά κλπ.

    Ξέρω, επίσης, ότι το καινούριο ή το διαφορετικό ή το άλλο που έρχεται,συνοδεύεται και με καταστροφές για να επιβληθεί…..   Σήμερα, δέστε τι γίνεται στην αρχαία  Παλμύρα…

    Για μένα, λόγω και των πολιτικών εξελίξεων, φάνηκε θετικότατη η αναφορά στον Αλέξανδρο ως εμπνευστή του αρχαίου „τετραδράχμου“!!!

    Τα χρόνια της αρχαιολογικής μου ενασχόλησης είχα ανασκάψει χώρους με ασημένιες δραχμές και μου είναι προσφιλέστατη η επάνοδος στο εθνικό πανάρχαιο (άνω των 2500 χρόνων) νόμισμα!!!.

    Με εκτίμηση

    Α. Σπαθάτου

    ……………………………………………………………………………………………

    Στις 13 Αυγούστου 2015 – 9:40 μ.μ., ο χρήστης aristotelis kakogeorgiou <aristotelianmarathon@live.com> έγραψε:

    Αγαπητή Αδαμαντία,
    Ο Αλέξανδρος δεν είναι μέγας όπως ο Κωνσταντίνος, ο Ιουστιανιανός και ο Θεοδόσιος. Είναι ντροπή να τον τοποθετούμε στην ίδια κλιμακα με αυτούς που κατεδάφισαν τα ιερά του Αλεξάνδρου. Ο Αλέξανδρος είναι θεός ο οποίος  αναγορεύθηκε επίσημα από το  Μαντείο του Άμμωνα Δία στην Αίγυπτο και στη συνέχεια  αναγνωρίστηκε από όλες τις πόλεις – Κράτη της Ελλάδας. Ασφαλώς και δεν  υπήρχε λόγος να αναγορευτεί  από κανέναν αφού οι ίδιες οι πράξεις του και ενέργειές του, απέδειξαν ότι ξεπέρασε όχι μόνο τους ανθρώπους αλλά και αυτούς που η Οικουμένη λατρεύει σαν θεούς. Κανένας από τους γνωστούς θεούς δεν μπόρεσε να προσφέρει ούτε το αλάχιστο από αυτά που προσέφερε ο Αλέξανδρος έμπρακτα  στην οικουμένη και κυρίως στην Ευρώπη, στην Ελλάδα, στην Ασία και την Αίγυπτο. Και σίγουρα δεν περιμένει από εμάς τους δήθεν „Μακεδόνες“, τους δήθεν „Ελληναράδες“ να τον αναγνωρίσουμε. Θα γελούσε σίγουρα εάν του λέγαμε ότι  οι σημερινοί δήθεν „απόγονοί“ σου δεν μπορούν να χονέψουν το „Αλέξανδρος Θεός“. Ενώ θα έπρεπε σύσωμοι να τρέξουμε όλοι και να τον αγκαλιάσουμε χωρίς καμία παρότρυνση, εμείς ταχθήκαμε με αμφισβητήσεις απέναντί του και γυρίζουμε τις πλάτες. Δεν ξέρω εάν ποτέ θα μας το συγχωρούσε.
    φιλικότατα
    Αριστοτέλης από την Ομάδα „Ε“ της  επίσημης αναγνωρισμένης Αλεξανδρινής θρησκείας.

    Date: Mon, 10 Aug 2015 08:08:51 +0300
    Subject: Re: Megas Alexandros 2015
    From: spathatou@gmail.com

    Σεβαστέ φίλε, κύριε Μαννή, στέλνω πολλές καλημέρες και ευχές για υγεία από την Πατρίδα….

    Το μεσημέρι πηγαίνω για λίγες ημέρες στην ιδιαίτερη πατρίδα μου την ωραία Ζακυνθούλα!!!

    Θα ανάψω και ένα κεράκι στον πολιούχο του νησιού μου, τον Άγιο μας Διονύσιο, για την ευλογία του και προς τους απανταχού Έλληνες…..

    Με εξέπληξε ευχάριστα η αναφορά για τις τιμές του συλλόγου σας προς τον Μέγα Αλέξανδρο,

    τον οποίον αναγορεύετε ως εμπνευστή του…. πανάρχαιου ελληνικού „τετράδραχμου“, σκληρού νομίσματος μάλιστα!!!

    Δεδομένης της δύσκολης πολιτικής και οικονομικής κατάστασης και νομισματικής επιλογής από τους Έλληνες αυτήν την ώρα,

    ο τρόπος που ξεκινάει το άρθρο δικαιολογεί, δεν μπορώ να το αποσιωπήσω,  κάποιους υπαινιγμούς και ερωτήσεις ………..

    Με σεβασμό προς όλους και αγάπη από την Πατρίδα

    Α. Σπαθάτου

    …………………………………………………………………………………………….

    2015-08-10 7:15 GMT+03:00 stylianos manis <stylianosmanis@hotmail.com>:

    ……………………………………………………………………………………………

    Αγαπητέ  Σταύρο,
    Ευπρόσδεκτη η γενναία προσφορά σου. Ο Ναός  ανοίκει σε όλους μας και κάθε δωρεά για την βελτίωσή του και την συντήρησή του είναι  πολύτιμη. Όποτε θέλεις εσύ και σε όποιο σημείο θέλεις αφού βέβαια συμβιβάζεται με την  υφιστάμενη εικόνα του ναού μπορείς να τοποθετήσεις το άγαλμα που είναι και το έμβλημα της καταγωγής των Μακεδόνων με το όνομά σου και ότι άλλο θέλεις. Η Επιτροπή του Ναού θα  χαράξει το όνομά σου  και στην μαρμάρινη πλάκα των δωριτών του ναού.
    Σ ευχαρισούμε και σε συγχαίρουμε για το λιθάρι που τοποθετείς στον οίκο των προγόνων μας. Ο Λέων θα μηνύει  την καταγωγή και την υπερηφάνεια των  Μακεδόνων και όλων των Ελλήνων αλλά συγχρόνως θα υμνεί και το δικό σου όνομα  όσο ο ναός θα δοξάξει την πατρώα ρίζα μας και τον γιό του Δία Αλέξανδρο όπως και τον Διόνυσο.
    Με φιλικούς χαιρετισμούς
    Αριστοτέλης Κακογεωργίου,για την Ομάδα „Ε“ Έψιλον

    Σωκράτη σ ευχαριστώ. Δεν βλέπω εμ. του Σταύρου να το στείλω κατ ευθεία.

    ……………………………………………………………………………………………

    > Date: Thu, 20 Aug 2015 19:50:56 +0300
    > From: zeyss@otenet.gr
    > To: aristotelianmarathon@live.com
    > Subject: ΜΗΝΥΜΑ ΑΠΟ ΚΟΥΛΗ ΣΤΑΥΡΟ
    >
    > Αριστοτέλη,
    > κάποιος Κουλής Σταύρος μου έστειλε το μήνυμα που θα δεις στην συνημμένη
    > φωτογραφία.
    >
    > Χαίρε
    >
    > Σωκράτης Σιδηρόπουλος

    To: aristotelianmarathon@live.com

    ……………………………………………………………………………..

    To: aristotelianmarathon@live.com

    image1.jpeg

    Αυτοί είναι οι δραπέτες από τα  Φρενοκομεία. Ούτε ξέρουν που πάνε ούτε και που βρίσκονται.  Άρπαξαν  ένα τίτλο και κοροϊδεύουν τον κόσμος απλώς και μόνο για να βγάλουν κανένα φράγκο ή να εκπληρώσουν κάποιες εντολές άλλων πνευματικών και πολιτικών ψυχασθενών. Αυτές οι Ομάδες, τα σκοπίδια των νυστικών και φευγάτων είναι καταχωρημένες σε κάποιες τουαλέτες.
    σε χαιρετώ
    Αριστοτέλης Κακογεωργίου για την Ομάδα „Ε“ Έψιλον


    From: kakogeorgiou@live.de
    Subject: Re: ΘΕΟΠΟΙΗΣΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ-ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ
    Date: Wed, 19 Aug 2015 21:59:23 +0300
    To: aristotelianmarathon@live.com

    Mit freundlichem Gruß
    Alexandros A.Kakogeorgiou
    Dr. der Technik und Wirtschaft
    Am 19.08.2015 um 21:48 schrieb aristotelis kakogeorgiou <aristotelianmarathon@live.com>:
    Αγαπητέ Σωκτράτη,
    Σ ευχαριστώ για την ηθική συμπαράσταση.  Ασφαλώς και κάθε στοιχείο είναι   καλό και μας χρειάζεται. Όμως το βήμα που κάναμε για την αναβίωση της θεοποίησης του προγόνου μας δεν  εξαρτάται από  τις απόψεις κανενός. Εμείς σκεφτήκαμε, μελετήσαμε, αποφασόσαμε και τολμήσαμε. Όλα αυτά δεν σημαίνει ότι κάνουμε προβολή ισχύος. Απλώς  προσπαθούμε να σεβαστούμε ότι αποφάσισαν κάποιοι άλλοι που ήταν πολύ πιο πάνω από  τα δικά μας „είναι“ και κυρίως να αγκαλιάσουμε έστω και αργά τον δικό μας πρόγονο και να του  δείξουμε ότι εμείς ποτέ δεν αμφισβητήσαμε τις ικανότητές του και κυρίως την  μοναδική κοινωνική του προσφορά στην ανθρωπότητα. Δεν ζητάμε τίποτε από τον Αλέξανδρο γιατί του χρωστάμε πολλά και αυτός δεν μας χρωστάει τίποτε. Και σίγουρα δεν έχει ανάγκη ούτε από την αναγνώριση της θεοποιήσεως από κάθε φαυγάτο και κάθε „ιδιοκτήτη“ κάποιας  επίσης φευγάτης αδιαπραγμάτευτης κοσμοθεωρίας. Κάνω μνεία στους „σοφούς“ της Τετρακτύς και στους άλλους που τόλμησαν με άπληστη χυδαιότητα να αμφισβητήσουν τον Αλέξανδρο. Αυτή πρέπει να ξέρεις ήταν η μεγάλη του αδυναμία. Δεν  δεχόταν ποτέ την αμφισβήτηση και μάλιστα από γίγαντες όχι από κοπριές.
    Να είσαι σίγουρος ότι ο Αλέξανδρος που τον αδικήσαμε όλοι θα είναι ο θεός του μέλλοντος και θ αλλάξει πολλά πράγματα καθότι δεν είναι δημιούργημα των ανθρώπων όπως όλοι οι θεοί εκτός τον Ηρακλή, τον Περσέα και τον Διόνυσο αλλά είναι δημιούργημα των πράξεών του που ούτε άνθρωπος, ούτε θεός μπόρεσε ποτέ να τον φθάσει.Σε χαιρετώ
    με αγάπη
    Αριστοτέλης από την Ομάδα „Ε“ της  Διονυσιακής και Αλεξανδρινής Θρησκείας.

    > Date: Wed, 19 Aug 2015 12:42:04 +0300
    > From: zeyss@otenet.gr
    > To: aristotelianmarathon@live.com
    > Subject: ΘΕΟΠΟΙΗΣΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ-ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ
    >
    > Αριστότελες,
    >
    > παρακολούθησε τα δύο αποσπάσματα από την ομιλία του Μάνθου Μπέσιου –
    > αρχαιολόγου που ασχολείται επί πολλά χρόνια με τα ευρήματα στην Αρχαία
    > Πύδνα.
    > Ήμουν εκεί χθες (18 Αυγούστου 2015) και παρατήρησα δύο αναφορές του
    > σχετικά με την θεοποίηση του Μεγάλου Αλεξάνδρου
    > που έγινε στην αρχαιότητα.
    > Ως επιχείρημα για τους ανιστόρητους των „θεατών“ της „αρχαίας
    > κοσμοθέασης“
    > και όλων αυτών που άκριτα τολμούν να επικρίνουν την αναβίωση της
    > Αλεξανδρινής Θρησκείας.
    >
    > Προσωπικά, θεωρώ, πως υπήρχαν αρκετά Ιερά, Βωμοί και Ναοί προς τιμήν του
    > Υιού του Διός Αλεξάνδρου.
    > Όμως, η χριστιανική λαίλαψ τα έχει καταστρέψει και τα έχει θάψει. Έχει
    > δε – αυτή λάιλαψ – καταστρέψει όλες τις σχετικές αναφορές
    > προς τον μεγάλο αυτό Θεό του Ελληνισμού.
    > Οι συγκρίσεις του 33άχρονου Θεού Αλεξάνδρου με τον 33άχρονο Ιησού, του
    > Υιού του Διός Αλεξάνδρου με τον Υιό του γιαχβέ
    > είναι ελάχιστες ενδείξεις για την αποστροφή του χριστιανισμού ( καλύτερα
    > σαουλισμού ή παυλιανισμού ) προς τον θρύλο Αλέξανδρο,
    > τον Υιό του Διός.
    >
    > Τα αποσπάσματα τα έχω ανεβάσει στο youtube, οπότε μπορείς να να
    > κρατήσεις ως στοιχεία επιστημονικά.
    > Ναι μεν έχεις ιστορικά απόλυτα δίκαιο για όσα αναφέρεις σχετικά με την
    > αναβίωση της Αλεξανδρινής Θρησκείας,
    > που φυσικά είναι αναπόσπαστο τμήμα της αρχαίας Ελληνικής Θρησκείας,
    > αλλά καθώς φαίνεται οι άσχετοι του αρχαιοελληνικού χώρου χρειάζονται
    > τέτοια επιχειρήματα για να τους πέσουν κατακέφαλα.
    >
    > Οι διασυνδέσεις:
    >
    > https://www.youtube.com/watch?v=ENXwdoECQq0
    >
    > https://www.youtube.com/watch?v=11BSZA7jSJw
    >
    >
    > Έρρωσο
    >
    > Σωκράτης Σιδηρόπουλος

    Einen Kommentar schreiben / Γράψτε ένα σχόλιο

    Kommentar

    kachelmannwetter.com