Ή στραβός είναι ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε
24.04.2024
  • Allgemein
  • Diktatur/Δικτατορία
  • Brain Drain
  • Balkan/Βαλκάνια
  • Bücher/Βιβλια
  • Medien/Μαζικά Μέσα
  • Minderheiten, Migranten/Μειονότητες, Μετανάστες
  • Kriege, Flüchtlinge/Πόλεμοι, Φυγάδες
  • Sprache/Γλώσσα
  • Gesellschaft, Meinung/Κοινωνία, Γνώμη
  • Nationalismus/Εθνικισμοί
  • Thema/Θέμα
  • Termine/Εκδηλώσεις
  • Geopolitik/Γεωπολιτική
  • Politik/Πολιτική
  • Terrorismus/Τρομοκρατία
  • FalseFlagOps/Επιχ. με ψευδή σημαία
  • Hellas-EU/Ελλάδα-Ε.Ε.
  • Wirtschaft-Finanzen/Οικονομία-Οικονομικά
  • Religion/Θρησκεία
  • Geschichte/Ιστορία
  • Umwelt/Περιβάλλον
  • Korruption/Διαφθορά
  • Reisen/Ταξιδιωτικά
  • Musik/Μουσική
  • Kunst/Τέχνη, Λογοτεχνία
  • Küche/Κουζίνα
  • kachelmannwetter.com
    Εδω διαβαζετε τις καινουργιες  ελληνικες και γερμανικες εφημεριδες
    Hier lesen Sie  griechische  und deutsche Zeitungen 

    Μήνυμα προς τους συκοφάντες, εγκληματίες και αντιπάλους της Ελλάδος και του Ελληνισμού!

    Γ. Θ. Χατζηθεοδωρου

    Η αρχαιοελληνικη Προιστορια και Ιστορια και οχι μονο, οφελει να ξαναγραφη

    Οποιος καταγινεται με θεματα θρησκειας, πολιτικης και γεωπολιτικης οφειλει να γνωριζη τα θεματα αυτα του παρελθοντος και παρωντος ικανοποιητικα για να μπορη να προβλεπη τις εξελιξεις τους στο μελλον. Συμπληρωματικα ανηκει εδω και η ικανοτητα αποδεσμευσης του απο το χαος των ανθρωπινων παιγνιων στο θεατρο της θρησκειας και της πολιτικης και να εξεταζη τις εξελιξεις υπο την σκοπια των ιπταμενων πουλιων.

    Εαν το κατορθωσει, θα διαπιστωσει, οτι στον κοσμο μας παιζονται τα θεατρα-τραγωδιες απο μαριονετες οι οποιες κατευθυνονται οι ιδιες απο αλλες μαριονετες πανω απο τις οποιες στεκονται αλλοι παικτες της παγκοσμιοποιησης και ακομη ποιο υψηλωτερα στεκεται καποια μαριονετα υπο καποιαν αλλη. Επιπλεον οφειλει να κατανοηση οτι οι θρησκευτικες, πολιτικες και κοινωνικες εξελιξεις στον πληνητη μας ποτε δεν λαμβαβουν χωρα συμπτωματικα και για τον λογο αυτο ειναι προβλεψημες στις πριπτωσεις που δεν ισχυει το νεο δογμα, οτι «τιποτε δεν μπορει να ειναι που δεν επιτρεπεται να ειναι».

    Η ψευδευλαβεια στις ΗΠΑ και στην Ε.Ε. εγινε η υπ‘ αριθμον ενα λα’ι’κη ασθενεια. Το καταστροφικο δυναμικο του εγκληματικου εξαναγκασμου για συκοφαντια και αυτοτυφλωση, διατυπωνεται με τα συνωνημα, δολιοτητα, κακια, διπλοπροσωπια, ευτελεια, χαιρεκακια, ψευδολογια ‘η εγκληματικοτητα. Και κατι τετοια σκουπιδια ονομαζονται σημερα στον δυτικο κοσμο «αξιες»!

    Με 100 % στατιστικη πιθανοτητα οι σημερινοι συκοφαντες-εγκληματιες αντιπαλοι της Ελλαδος και της Ελληνικοτητας θα εχουν στην υψηλη πτηση τους, την τυχη του πεισματος του Ικαρου. Η Νεμεσις (=απονομη του οφειλομενου εκ του νεμω) στην αρχαια ελληνικη αξιολογια αποτελει την τιμωρο της ανθρωπινης οιησης, της αλλαζονειας και των μεγαλων εγκληματων (Πινδαρου «Πυθιονικοι», 10.69, Αισχυλου Αποσπασμα 244, Σοφοκλεους «Ηλεκτρα», 792 κ.α. Στον Ησιοδο αναφερεται ως κορη της Νυχτος («Θεογονια», 223) και ειναι ασυμβιβαστη με την Αιδω («Εργα και Ημεραι»), Η Αιδως (=εντροπη, συστολη), θεοτητα, συσχετιζεται με τις τρεις Ωρες, θυγατερες της Θεμιδος και του Διος, Ευνομια. Δικη και Ειρηνη («θεογονια, 902»).

    Η μεταμορφωση απο Σαουλ σε Παυλος δεν θα ειναι αποτελεσματικη…Το ιδιο ισχυει και για την ψευδολογια, οτι ο «Μουσαιος» ο μαθητης του Ορφεα ειναι ο «Μωυσης» των Ιουδαιων. Οποιος επιθυμει μια γνησια Αλλαγη οφειλει ο ιδιος να μεταλλαγει. Για κατι τετοιο ομως αναγκαιο ειναι το «Γνωθι εαυτον!». Μονο τοτε θα μπορεσει η υγειης ανθρωπινη νοηση του καθενος να γινη η φωνη της ανθρωποτητας. Οι ανθρωποι ομως ειναι ακομη πολυ μακρια απο μια τετοια επιλογη. Ακομη ταξιδευουν με μεγαλη ταχυτητα προς το μελλον, με καρφωμενο το βλεμμα τους στον καθρεπτη του παρελθοντος. Γι’αυτο ειναι πολυ δυσκολο να κατανοησουν ουτε τους εαυτους τους αλλα και ουτε τον κοσμο μεσα στον οποιο που ζουν.

    Τα αρθρα του ραββινου Marcus Eli Ravage στο περιοδικο των ΗΠΑ The Century Magazine (1, 2) με τις εξηγησεις που δεινει, δειχνουν, τον πραγματικο ρολο που επαιξε στην ιδυση της χριστιανικης θρησκειας ο πρακτορας του Μωσα’ι’κου Ιερατειου και των Ρωμαιων Γαμαλιηλ Σαουλ, ο μετεπειτα Αποστολος των Εθνικων, Παυλος. Ο χριστιανισμος του Αποστολου Παυλου δεν εχει καμμια σχεση με τις διδασκαλιες του Ιησου Χριστου του Ναζωραιου και αποτελεσε το «Μεσον για την επιτευξη των στοχων του Ιουδα’ι’σμου» στον τοτε γνωστο κοσμο περιξ της Μεσογειου θαλασσης και σημερα σε ολο τον πλανητη μας.

    Γραφει ο Marcus Eli Ravage: «…διασκεδαζοντες στις βουνοπλαγιες και στις πεδιαδες της εξοχης, ασχοληθηκατε (ενοει τους Ελληνες) με την θεωρηση του θαυματος και του μυστηριου της ζωης και θεσαται τα θεμελεια της φυσικης επιστημης και φιλοσοφιας. Ειχατε μια ευγενικη, αισθησιακη κουλτουρα, ανεπηρεαστη απο τις οποιες ενοχλησεις μιας κοινωνικης συνειδησης ‘η απο οποιεσδηποτε συναισθηματικες αμφισβητησεις περι ανθρωπινης οσοτητας. Ποιος ξερει ποιο μεγαλο και δοξασμενο πεπρωμενο θα ηταν δικο σας αν σας αφηναμε ησυχους. Αλλα δεν σας αφησαμε ησυχους… Σας πηραμε απο το χερι και γκρεμισαμε το ομορφο και ευγενικο οικοδομημα που ειχατε εγειρει και αλλαξαμε ολοκληρη την πορεια της ιστοριας σας….Πως το καταφεραμε;

    Σχεδον κατα λαθος. Περιπου δυο χιλιαδες χρονια πριν, στην μακρινη Παλαιστινη, η θρησκεια μας ειχε παραπεσει στην παρακμη και στον υλισμο. Εμποροι-χρηματιστες ειχαν στην κατοχη τους τον ναο. Διεφθαρμενοι εγωιστες ιερεις επεβαλλαν προστιμα στον λαο μας και παχαιναν. Τοτε ενας νεαρος ιδεαλιστης-πατριωτης ηρθε στην επιφανεια και πριοδευσε την χωρα καλωντας για μια αναγεννηση της πιστης. Δεν ειχε καμμια προθεση να ιδρυση καποια νεα εκκλησια…Επιτεθηκε στους ιερεις και απομακρυνε τους εμπορουσ-χρηματιστες απο τον ναο. Αυτο τον εφερε σε συγκρουση με την καθιερωμενη ταξη και τα στηριγματα της. Οι Ρωμα’ι’κες αρχες, που ειχαν υπο την κατοχη τους την χωρα, φοβουμενη την επιθετικη του επαναστικοτητα και εκλαμβανωντας την ως μια πολιτικη προσπαθεια απομακρυνσης τους, τον συνελαβαν, τον περασαν απο δικη και τον καταδικασαν σε θανατο δια της σταυρωσεως, ενα συνηθισμενο τροπο εκτελεσης της εποχης εκεινης.

    Οι ακολουθοι του Ιησου της Ναζαρετ, κυριως σκλαβοι και φτωχες γυναικες, μεσα στο πενθος και την απογοητευση τους, στραφηκαν μακρια απο τον κοσμο και μετασχηματισθηκαν σε μια αδελφοτητα αποτελουμενη απο ειρηνιστες μη-αντιδρωντες, μοιραζοντας την μνημη του εσταυρωμενου ηγετη τους και διαβιωντας μαζι κατα τροπο κομμουνιστικο…Αμεσως μετα την καταστροφη της Ιερουσαλημ το 70 μ.Χ. απο τους Ρωμαιους απεκτησε η ως ανω αδερφοτητα των Εβιονιμ χριστιανων ιδιαιτερη σημασια. Ο διωκτης τους, ο Γαμαλιηλ Σαουλ, αντιληφθηκε, αρχικα, ποσο ελαχιστες ηταν οι πιθανοτητες της μικρης Ιουδαιας να κερδιση εναν ενοπλο αγωνα εναντιον της μεγαλυτερης στρατιωτικης δυναμης του τοτε γνωστου κοσμου. Συνειδητοποιησε οτι η αιρεση των Εβινιμ χριστιανων που ο ιδιος κατ’ εντολην του μωσα’ι’κου ιερατειου καταδιωκεν, θα μπορουσε να διαμορφωθη σε ενα ακαταμαχητο οπλο εναντιον των Ρωμαιων. Ο Γκαμαλιηλ Σαουλ με αλλα λογια, ηταν πιθανοτατα ο πρωτος ανθρωπος που ειχε αντιληφθει τις δυνατοτητες διεξαγωγης πολεμου μεσω της προπαγανδας…

    Παρουσιασε στο μωσα’ι’κο ιερατειο της Ιερουσαλημ την νεα στρατηγικη του. Μετα απο πολλες διαφωνιες και βαθυτερες συζητησεις η στρατηγικη του υιοθετηθηκε… Και ετσι ο Σαουλ, ο τρομερος διωκτης των ακολουθων του Ιησου, εγινε ο Παυλος, Η νεα στρατηγικη του λειτουργησε παραπανω απο καλα. Η ανακαινισμενη και καπως σαγηνευτικη θεολογια του Παυλου προσηλυτιζε πιστους γρηγορωτερα απο οτι τολμουσε να ελπιζει. Η ιδεα του Παυλου στην φαση αυτη ηταν καθαρα αμυντικη. Δεν ειχε καμμια σκεψη ευαγγελισμου του κοσμου… Μετα την καταστρομη ομως της Ιερουσαλημ το 70 μΧ. μετεφερε ο Σαουλ τον πολεμο στην Ρωμα’ι’κη αυτοκρατορια και στο τελος ενικησεν…»

    Η πρωτογονος εβρα’ι’κη θρησκεια της ερημου, απο μονη της, δεν ειχε καμμια πιθανοτητα να βαλη το ποδι της στον τοτε αναπτυγμενο κοσμο περιξ της Μεσογειου θαλασσης, Αυτα που συνεβησαν μετα τον θανατο του Ιησου χριστου της Ναζαρετ στο ονομα του και με το ονομα του, πολυ συχνα οχι οπως θα επιθυμουσε και εις βαρος των προθεσεων του οπως τα ηθελε ο  Γκαμαλιηλ Σαουλ, καθωρισε την πορεια εως σημερα της αιρεσης των Εβιονιμ χριστιανων, του χριστιανισμου γενικα και μαζι του και του χριστιανικου κοσμου της δυσης.

    Προ’υ’ποθεση για την επιτυχη αυτη εξελιξη του χριστιανισμου προς κυριο οφελος του Ιουδα’ι’σμου υπηρξε απο την μια πλευρα η χρησιμοποιηση της ελληνικης γλωσσης και φιλοσοφιας χωρις ομως να εκτοπιζονται οι ιουδα’ι’κες αρχες και απο την αλλη η ολικη καταστροφη της Ελλαδος και του Ελληνισμου με ολες τις αρετες, αξιες, αρχες και ιδανικα. Οποιος γνωριζει την εσωτερικη ζωη και τις εσωτερικες δομες του ουδα’ι’σμου και των ιουδα’ι’κης προελευσης χριστιανισμου και ισλαμισμου γνωριζει επισης στην πραγματικοτητα και τι σημαινει η εξοντωση της θελησης και η εκτοπηση του «εγω» των αντιπαλων. Πουθενα αλλου δεν κυριαρχουν τοσο απανθρωπα, πολιτικοι, στρατιωτικοι και θρησκευτικοι απατεωνες οπως εκει που υποστηριζεται οτι ασκειται εξουσια αντιπροσωπευτικα εις το ονομα και κατ’ εντολη του θεου και γι’ αυτο επιβαλλεται η απολυτη υποταγη.

    Στο χρονικο  διαστημα της ανατολικης Ρωμα’ι’κης αυτοκρατοριας απο το 300 εως το 900 μ.Χ. ελαβεν χωρα απο τους χριστιανους η ολοκληρωτικη καταστροφη της Ελλαδος και του Ελληνισμου (4, 8). Στο διαστημα αυτο ακομη και να ονομαζεται καποιος  Ελληνας τιμωρουνταν με την ποινη του θανατου, η δε Ελλας ως χωρα μετατραπηκε σε ενα σωρο ερειπιων. Οι χριστιανοι κατεστρεφαν συστηματικα, ως εργα του διαβολου, τον ελληνικο πολιτισμο (ναους, τεμπη, θεατρα, αρχιτεκτονικη, βιβλιοθηκες, μουσεια, στοες και οτι ειχε να κανη με τεχνη, φιλοσοφια, επιστημη κα αρχαιοελληνικη θρησκεια).Με την μεθοδο αυτη της δεισεδαιμονιας καταστραφηκαν και χαθηκαν για παντα σπουδαια εργα στους τομεις της Φυσικης, Ιατρικης, Αστρονομιας, Γεωγραφιας, Φιλοσοφιας, Μαθηματικων, Βιολογιας, Μηχανολογιας, κ.α.

    Απο τον τομεα της Φιλοσοφιας σωθηκαν απο την καταστροφη μονο 10 % περιπου των εργων, απο τον τομεα των μαθηματικων και Γεωγραφιας μονο δυο βιβλια και απο τον τομεα της Φυσικης λιγωτερα απο 10 βιβλια. Απο τα 123 βιβλια του Σωφοκλη σωθηκαν μονο 3. Την ιδια τυχη ειχαν επισης τα βιβλια του Αισχυλου και Ευριπιδη. Ολες οι αναμνησεις, αποκαλυψεις, ιδεες, εφευρεσεις, παθη κ.α. που σεισωρευθηκαν στην Βιβλιοθηκη της Αλεξανδρειας απο την ιδρυση της την 3 εκατονταετια π.Χ. εως την καταστροφη της με εμπρησμο απο τους χριστιανους μετα 700 χρονια, χαθηκαν εγκληματικα και ανεπιστρεπτα. Εκτος απο τον Ερατοσθενη εργαζονταν στην βιβλιοθηκη της Αλεξανδρειας ο αστρονομος Υπαρχος που σχεδιαζεν ουρανιους χαρτες, ο Ευκλειδης ο οποιος ενσωματωσε την Γεωμετρια σε ενα εξοχο συστημα, ο Διονυσος ο Θραξ ο οποιος ενοιολογησε τα συστατικα της ομιλιας, ο Ιεροφυλλος ο οποιος στην θεση της καρδιας για την νοημοσυνη τοποθετησε τον εγκεφαλο, ο Χερον ο Αλεξανδρινος ο εφευρετης των οδοντωτων τροχων, της ατμομηχανης και συγγραφεας του αυτοματου, του πρωτου βιβλιου για την ρομποτικη, ο Απολλωνιος απο την Περγα, ο μαθηματικος που ανακαλυψε την τομη του κωνου, την ελλειψη, την παραβολη, την υπερβολη, δηλαδη καμπυλες τις οποιες ακολουθουν στην κινηση τους οι πλανητες, οι κομητες και αλλα ουρανια σωματα, ο Αρχιμηδης, ο μεγαλυτερος εγκεφαλος στους τομεις των μαθηματικων εως την αστρονομια, ο γεωγραφος Πτολεμαιος κ.α. Στον Αρχυτα απο την Ταρανδο (επιφανης πολιτικος, μαθηματικος, μηχανικος  στρατηγος και πρωτος θεμελιωτης της μηχανικης) οφειλεται η λυση του «Δηλιου προβληματος». του διπλασιασμου δηλαδη δοθεντος κυβου και πολλες μηχανικες και κατασκευαστικες επινοησεις μεταξυ των οποιων η δια χρησεως ελατηριων κατασκευη το 380 π.Χ. ενος ιπταμενου αντικειμενου (αεροπλανου). Ο υπολογιστης των Αντικυθηρων που εντοπισθηκε στο ναυαγιο ενος αρχαιου πλοιου στην θαλασσια περιοχη των Αντικυθηρων, δεν δημιουργηθηκε απο το τιποτε αλλα ειναι αποτελεσμα της μακραιωνης θεωρητικης και τεχνολογικης επιστημονικης παρουσιασης του απωτερου ελληνικου παρελθοντος.

    Η καταστροφη της Ελλαδος απο τους χριστιανους ειχε και αλλες διαστασεις. Κατα τον τροπο των εντεχνων αντιγραφων στον πνευματικο τομεα (3) οι χριστιανοι αντικατατεστησαν και εξαφανισαν ολοκληρη την ελληνικη φιλοσοφια. Αυτη ανακαλυφθηκε παλι οταν ο Μεσαιωνας της απολυτης χριστιανικης κυριαρχιας εφθασε σε αδιεξοδο. Η υλη του κοσμου δεν εχει καμμια σχεση με τον Γιαχβε των Εβραιων διοτι αυτη ειναι ενεργεια, αιτιο μεταβολης και αποτελεσμα. Ουτε χαος ουτε σταθερο δημιουργημα ουτε παραδεισιοι κηποι ουτε τοποι τιμωριας του Γιαχβε υπαρχουν εκτος το αιωνια μεταβαλλομενο γιγνεσθαι. Οσο και εαν ψαξουν οι δεισιδαιμονες του Ιουδα’ι’σμου και των εβραιογεννων θρησκειων μεσα στο θεατρο του πολυμορφισμου του κοσμου και των φαινομενων του, δεν βλεπουν παρα τον ενα και μοναδικο κοσμο, την μια σοφια, τον ενα και Απολλωνειο (απλο) Λογο.

    Οι αντιγραφεις  και ταγοι του Εβραιοχριστιανισμου παρουσιασαν για αποπροσανατολισμο το «κατα Ιωαννη Ευαγγελιο» το οποιο αρχιζει για παραπλανηση με τον Λογο που συνδεεται με το δογμα της δημιουργιας του κοσμου εκ του μηδενος. Η σκοπιμη παραλλαγη της ερμηνειας του ηρακλειτιου Λογου απεβλεπε στο να συναδη και να προσαρμοστη στο πνευμα και στο γραμμα της ιουδαιογεννους μονοθε’ι’στικης αντιληψης και να απομακρυνει τον ανθρωπο απο τον θησαυρο της αρχαιοελληνικης φιλοσοφιας και να τον καταστειση υποχειριο μιας πρωτογονης, αλογης και αφυσικης ψυχοπνευματικης αλλοτριωσης. Στην ψυχη εδωσαν οι δισειδαιμονες μια παραμορφωμενη δυναμικη, για να ελευθερωθη αυτη απο τον κλοιο της αναγκαιοτητας.

    Η αποσταση, που δημιουργηθηκε αναμεσα στον κοσμο και στον Γιαχβε, γεφυρωθηκε με το τεχνασμα, οτι η πνευματικη φυση του ανθρωπου δημιουργηθηκε «κατ’ εικονα και καθ’ ομοιωση» με τον Γιαχβε. Η αποσταση μεταξυ του κτιστου και ακτιστου βεβαιωνεται περισσοτερο απο τις ατελειες του κτιστου (εαν το κτιστο ηταν τελειο, δεν θα ειχε νοημα, αυτο θα ηταν η ιδια η υπερβατικοτητα) και απο την υπαρξη του κακου παρα την εννοια του αγαθου. Με τον δυ’ι’σμο αυτο η Φυση αυτοσυλλαμβανεται απο τον Χριστιανισμο ως ατελης, ως πασχουσα, ως επιρρεπης προς το κακο (3). Η εγκοσμια συνειδηση του ανθρωπου γινεται αδυναμη, πασχουσα, αμαρτωλη. Με την παραμορφωση αυτη απο τους Δισειδαιμονες τιθενται τα θεμελεια του φοβου και της ελπιδος στις ψυχες των ηλιθιων πιστων του χριστιανισμου, δηλαδη οι βασικες προ’υ’ποθεσεις για την δεσποτεια και την εκμεταλλευση. Το κτιστο και το ακτιστο συνδεονται με το τεχνασμα, οτι ο Γιαχβε εχει την απολυτη δυνατοτητα της δημιουργιας του ατελους ανθρωπου και του κοσμου και ετσι εστω και φαινομενικα γεφυρωνεται το χασμα. Εαν ο ανθρωπος κατανοουσε λογικα και αντιληπτα τα εσαει τελουμενα εργα του Γιαχβε, θα επαυε αυτος να ειναι δημιουργημα του Γιαχβε.

    Με το τεχνασμα αυτο των Δισειδαιμονων ο ανθρωπος αποκτα την ικανοτητα να συλλαμβανη το τελειο χωρις να μπορει να εισερχεται στην φυση αυτου. Εαν οι σημερινοι αχρηστοι Ρωμιοι του κρατιδιου της Ρωμιοσυνης ειχαν μεγαλωσει με αρχαιοελληνικη παιδεια θα ειχαν κατανοησει, οτι η Ορθοδοξια και οι αλλες εβραιογεννεις θρησκειες δεν ειναι τιποτε αλλο απο ενα θρησκευτικο κατασκευασμα του μωσα’ι’κου ιερατειου, του Αποστολου των εθνων Γκαμαλιηλ Σαουλ ‘η Παυλου και των Πατερων της νεας θρησκειας. Ολοι οι σημερινοι Δισειδαιμονες της Ορθοδοξιας στην Ελλαδα, οπως φαινεται, πασχουν απο σπογγωδη εγκεφαλοπαθεια και για τον λογο αυτο λησμονησαν οτι επι 1700 χρονια λαθρα φιλοξενουνται στην ενδοξη χωρα των Ελληνων.

    Οι Ελληνες βιαστηκαν πνευματικα και απειλουνταν με την ποινη του θανατου εαν δεν βαπτισθουν χριστιανοι, κακοποιηθηκαν σωματικα για να δηλωνουν οτι ειναι Ρωμαιοι και δολοφονηθηκαν συνειδησιακα για να μεταμορφωθουν σε ορθοδοξους Ρωμιους. Ο Ρωμιος (9) της σημερον (ο βυζαντινορθοδοξος ζητιανος του πλανητη)  ειναι προ’ι’ον των χριστιανικων διωγμων, κακοποιησεων, σφαγιαζματων, κολοσκοπησεων, σταυρωσεων, λιθοβολισμων και πολλων αλλων απανθρωπων μεθοδων του χριστιανισμου που δεν μπορει να συλλαβη η ανθρωπινη φαντασια.

    Οπως μας πληροφορει ο Λατινος Ιστορικος (5) Αμμιανος Μαρκελινος (Βιβλιο 17. Κεφ. 11 και Βιβλιο 19, Κεφ. 12, παρ. 13) η γενοκτονια των Ελληνων απο τους Χριστανους ελαβε χωρα στο πρωτο Αουσβιτς της Ιστοριας, στο στρατοπεδο συγκεντρωσης και θανατου οσων αρνουνταν να βαφτισθουν χριστιανοι, στην Σκυθοπολη (Μπετ Σιαν) του σημερινου Ισραηλ. Το στρατοπεδο αυτο υπηρξε επινοηση του τοτε χριστιανου επισκοπου Αλεξανδρειας «Γεωργιου» και εγκατασταθηκε με την στηριξη του βυζαντινου αυτοκρατορα Φλαβιου Ιουλιου Κανσταντινο το ετος 341 π.Χ.. Μεταξυ 341 και 361 μ.Χ. δολοφονηθηκαν θηριωδως στην περιοχη αυτη της φρικης περιπου 15 εκατομμυρια Ελληνες απ’ ολες τις περιοχες της Βυζαντινης αυτοκρατοριας, μονο και μονο επειδη αρνουνταν να βαπτισθουν χριστιανοι. Το κεντρο αυτο εξοντωσης των Ελληνων το εκλεισε το 361 μ.Χ. ο αυτοκρατορας του Βυζαντιου Φλαβιος Κλαουδιος Ιουλιανος.

    Εως σημερα η Ορθοδοξια του κρατιδιου της Ρωμιοσυνης αποσιωπα στους ετσι και αλλως ηλιθιους Ρωμιους την κατασταση αυτη συνεχιζοντας αμειωτα τους αφορισμους της κατα της χωρας που τους φιλοξενει εδω και 1700 χρονια. ΟΠΟΙΑ ΤΡΙΣΑΘΛΙΟΤΗΤΑ!!! Ο γραφων εχει στα χερια του μια λεπτομερη λιστα των χριστιανικων διωγμων κατα των Ελληνων για την χρονικη περιοδο 300 εως 900 μ.Χ., η δημοσιευση της οποιας θα τιναζεν στον αερα τον περιορισμενο χωρο της Ιστοσελιδας, Δυστυχως η πλειονοτητα των Ρωμιων της Ελλαδος της σημερον αισθανονται περισσοτερο ως ορθοδοξοι χριστιανοι Ρωμιοι και λιγωτερο ως Ελληνες. Αποκηρυττουν το ενδοξο παρελθων τους και γι’ αυτο δεν εχουν μελλον.

    Και εδω βρισκεται θαμενο το σημερινο τους προβλημα. Ειναι δυνατη η Επανελληνιση τους, δηλαδη η ανορθωση τους; Ποιος Επιμενιδης θα εξαγνιση τον ενδοξο αυτον τοπο απο το αγος της Ρωμιοσυνης; Σημερα εν   strong>  ονοματι της δηθεν προοδευτικης αριστερας, του χαφιεδομαγαζου του ΚΚΕ δηλαδη του Κομμουνισμου και της δηθεν Δημοκρατιας (κοινοβουλευτικης Δικτατοριας!) δολοφονειται οτι εχει ακομη απομεινει απο τον Ελληνισμο και την Ελληνικοτητα.

    Οι σημερινοι αχρηστοι Ρωμιοι εχουν λησμονησει οτι περιπου 20 εκατομμυρια Τουρκοι πολιτες της σημερινης Τουρκιας εχουν ελληνικες ριζες, ειναι δηλαδη εξισλαμισθεντες Ελληνες. Ο χρονογραφος της αλωσεως της Κωνσταντινουπολις το 1453 μ.Χ, Φραντζης (7), αναφερει οτι οι περισσοτεροι απο τους 258.000 πολιορκητες της Κωνστινουπολης δεν ηταν τουρκικης καταγωγης, αλλα και οτι αρκετοι απο τους εντος της Κωνσταντινοπωλεως υπερασπιστες ηταν Τουρκοι Απο τους  258.000 πολιορκητες μονο 70.000 ηταν Τουρκοι, 147.000 εξισλαμισθεντες Ρωμιοι και 41.000 ζητιανοι, εμποροι και ληστες.

    Το ερωτημα εδω που πρεπει να ερευνηθη ειναι: Τι σημαινε Τουρκος την περιοδο εκεινη; Απο πολλους χρονογραφους της εποχης αναφερεται, οτι η μητερα του πορθητη Μωαμεθ Β’ ηταν Ρωμια χριστιανη. Το ιδιο ισχυει και για τον σημερινο Τουρκο Σουλτανο  Recep Tayyip Erdogan! Η Ορθοδοξια υποταγμενη στην εβρα’ι’κη μοιρα της, συνδιαλεχθηκε πολυ γρηγορα μετα την πτωση της Κωνσταντινουπολης με τον νεο Οθωμανο ηγετη. Αυτη μεχρι σημερα κορο’ι’δευει τους Ρωμιους και ενδιαφερεται αποκλειστικα μονο για τα προνομια και την εξουσια της. Δεν εχει μεσα της τιποτε το Ελληνικο! Ειναι μια εβρα’ι’κη αιρεση υποταγμενη στο μωσα’ι’κο ιερατειο.

    Το Οθωμανικο και κατ’ επεκταση και το σημερινο τουρκικο κρατος ειχε και συνεχιζει να εχη στην συνθεση του Τουρκους απογονους των πρωτων Σελτζουκων και Οθωμανων νομαδων απο το Τουραν της Μογγολιας που εγκατασταθηκαν στην Μικρα Ασια κυριως τον 11ον μ.Χ. αιωνα, τους Ελληνες των παραλιων της Μικρας Ασιας, τους Αρμενιους, τους Κουρδους της ενδοχωρας, τους Αραβες, τους Συριους στα νοτια της Μικρας Ασιας, τους γηγενεις λαους που προ’υ’πηρχαν στην περιοχη απο την εποχη των Χετταιων, τους Βουλγαρους, Σερβους και Αλβανους, τους Αλεβιτες και πληθος αλλων λαων της αχανους επικρατειας του, που πολλοι ιστορικοι σημερα τους ανεβαζουν σε πανω απο 70 διαφορετικες φυλες. Η ονομασια «Ρωμιος» καλυπτε στην εποχη της Οθωμανικης Αυτοκρατοριας ολους τους χριστιανους της «Ρουμελης», ονομασια που εδωσαν οι Τουρκοι, για το μερος της επικρατειας τους που εκτεινονταν στην Ευρωπα’ι’κη Ηπειρο, ενω το τμημα της Ασιατικης Ηεπειρου το ονομαζαν οπως και σημερα «Ανατολια». Η ονομασια «Ρωμιος» εξυπηρετουσε το αρχαιοτερο τουρκικο ιδρυμα Κωνσταντινουπολεως, δηλαδη το Πατριαρχειο, διοτι απλωνε την εξουσια του και σε λαους εκτος των Ελληνων.

    Με την συνθηκε της Λωζαννης την 24. Ιουλιου 1923 εληξαν οι ελληνοτουρκικες διενεξεις και η υπαρξη της Οθωμανικης αυτοκρατοριας. Η νεα ταξη πραγματων στην Τουρκια καθιερωθηκε απο τον Κεμαλ Ατατουρκ με ρυθμιση των συνορων στις γραμμες που ισχυουν και σημερα. Με την σημερινη πολιτικη του νεου Σουλτανου της Τουρκιας Recep Tayyip Erdogan στην Θρακη και στο Αρχιπελαγος του Αιγαιου πριονιζεται συστηματικα η συνθηκη της Λωζαννης η οποια ειναι και η σπονδυλικη στηλη της σημερινης Τουρκιας, χαρι της οποιας, η Τουρκια ξεκιναει απο το Αρχιπελαγος του Αιγαιου και φθανει ποιο περα απο την λιμνη Βαν. Χωρις την συνθηκη της Λωζαννης δεν μπορει να επιβιωσει η Τουρκια. Το ολικο πριονισμα αυτης θα ειναι ενα μη αναμενομενο δωρο για την Ελλαδα. Ας φωναζει και ας απειλη οσο θελει ο νεος Σουλτανος. Η Τουρκια παραμενει ενα εσωστρεφες «Ποταμοπλοιο» ανικανο να πλευση στα «ανοιχτα» του Αρχιπελαγους του Αιγαιου και στην ανατολικη Μεσογειο θαλασσα. Ως ευνοημενη χωρα της μοιρασιας του 1923 δια της συνθηκης της Λωζαννης θα χασει πολυ περισσοτερα απ’ οτι τυχων ελπιζει να κερδιση. Οι Κουρδοι, οι Αλεβιτες και οι αλλες πανω απο 70 εθνοτητες που αδικηθηκαν μετα βιας και με γερμανικες πλατες απο την μοιρασια του 1923 θα διεκδικησουν με το δικαιο τους αυτα που τους εχουν κλεψει.

    Απο την αλλα πλευρα παραμενει ακομη ενα μυστικο, οτι το φαινομενικα ηττημενο απο τον νεο Σουλτανο κεμαλικο στρατιωτικο κατεστημενο της Τουρκιας δεν υπηρετει αφιλοκερδως τα ιδανικα του κεμαλισμου και γι’ αυτο τιποτε δεν θα διακινδυνευσει. Το κατεστημενο αυτο κατοχυρωσε με πολυ αποδοτικο τροπο την αυτονομη οικονομικη του βαση, ωστε να απολαμβανει μεγαλυτερη πολιτικη αυτονομια απ’ οτι πιστευει ο νεος Σουλτανος στις κινησεις του. Καρδια της οικονομικης αυτοκρατοριας των τουρκικων Ενοπλων Δυναμεων ειναι ο Συνδεσμος Αλληλοβοηθειας του Στρατου «ΟΥΑΚ» ο οποιος αναπτυχθηκε σε πολυκλαδικο ομιλο επιχειρησεων και το  Ιδρυμα για την ενισχυση των τουρκικων Ενοπλων Δυναμεων (ΤSKGV) το οποιο δραστηριοποιηται αποκλειστικα στους εξοπλισμους και περιλαμβανη και αυτο πληθωρα βιομηχανικων επιχειρησεων που ανηκουν αποκλειστικα στον τουρκικο στρατο.. Τα ζωτικα οικονομικα συμφεροντα του τουρκικου στρατου που προστατευονται μεσω ΟΥΑΚ και TSKGV θιγονται μονο με την καταρρευση του συνολου της τουρκικης οικονομιας απο μονο μια βλακεια του νεου Σουλτανου της Τουρκιας. Για τον λογο αυτο οι ημερες του νεου αυτου Σουλτανου ειναι μετρημενες…..

    Ως προς την Ελλαδα. Η σωτηρια της ειναι στενα συνδεδεμενη με κοσμογονικες αλλαγες και απαλλαγες εντος των τειχων της και με την δημιουργια καθοδηγητικων συμβουλιων Σοφων στα οποια θα συμμετεχουν οι διαπρεπεστεροι του Ελληνικου Εθνους απο απανταχου της Γης. Τα οδυσσειακα παραρτηματα των ως ανω συμβουλιων θα καταγραφουν οριζοντια και καθετα ολες τις δραστηριοτητες εντος των τειχων μας των ξενων μυστικων υπηρεσιων, των πρεσβειων και των εγχωριων συνεργατων τους και θα εφαρμοζουν εκει που απαιτειται και ανορθοδοξους μεθοδους αντιμετωπισης…

    Οι αιωνιοι αντιπαλοι της Ελλαδος και του Ελληνισμου, που δεν αποτελουνται μονο απο σιωνιστες, προσπαθουν αδιακοπα να μεταμορφωσουν το παρελθον της ιστοριας του ελληνικου εθνους για να ψευτοεμφανιζονται οι ριζες του ιουδα’ι’κου πολιτισμου ως αρχαιοτερες απο αυτες του ελληνικου. Για τους Ιουδαιους και κατ’ επεκταση και για του Χριστιανους ο θεος τους Γιαχβε επλασε τον κοσμον το 5518 π.Χ. Οι ψυχοπαθεις και δισειδαιμονοι αυτοι δεν εριξαν μονο πισω κατα τουλαχιστον 1000 χρονια την εξελιξη της ανθρωποτητας, εχουν και το θρασσος σημερα να ελεγχουν και ολους τους παραγοντες των μελλοντικων εξελιξεων και να σχεδιαζουν δια του διεθνους πολιτικου σιωνισμου (City of London, Vatikan, Washington D.C.) ολες τις  μελλοντικες πολιτικες και στρατιωτικες εξελιξεις ακομη και να δρομολογουν τον πυρηνικο Τριτο Παγκοσμιο Πολεμο. Για τους ψυχοπαθεις αυτους ο παγκοσμιος πληθυσμος οφειλει να μειωθη αφυσικα και δυναμικα  απο 7 σε τουλαχιστον 1 δισεκατομμυρια ανθρωπους! Παραμεριζουν ασυστολα ιστορικα και γεωλογικα δεδομενα, καταπατουν την προ’ι’στορια των λαων και νοθευουν σχεδον ολα τα αποτελεσματα των αρχαιολογικων ερευνων οταν αυτα δεν ταιριαζουν στα συμφεροντας τους που προκυπτουν απο την πλαστογραφιση τους. Ετσι η αληθινη ιστορια των λαων του πλανητη μας παρουσιαζεται μεσω των διαβρωμενων και ελεγχομενων ΜΜΕ διαφορετικα απ’ οτι αυτη πραγματι ειναι.

    Με την μεθοδο αυτη απατης η ιστορια του ελληνικου εθνους, βασει των αναγραφωμενων χρονολογησεων στο «Παριο Μαρμαρο» που ανασκαφθηκε στο νησι Παρος, αρχιζει το 1200 π.Χ. και προβαλλεται οτι η αυτοκρατορια των Σουμεριων της Μεσοποταμιας και των αρχαιων «Αιγυπτιων» ειναι δηθεν κατα τουλαχιστον 1000 χρονια αρχαιοτερη απο την ιστορια του Ελληνικου Εθνους. Παραγνωριζονται χωρις εντροπη ολα τα στοιχεια που διδονται απο  προσωκρατικους συγγραφεις και προσωκρατικους φιλοσοφους. Ακομη απορριπτουν και τα στοιχεια της γεωλογικης ιστοριας του πλανητη μας

    Πως ειναι δυνατο με τετοια δεδομενα να πληροφορηθουν οι ανθρωποι το αληθινο δικο τους παρελθον και τα γεγονοτα που συνεβησαν στο παρελθον; Απο ποια οπτικη γωνια μπορουν οι ανθρωποι σημερα να ριξουν ενα βλεμμα στο θεατρο της προ’ι’στορικης ζωης ζωντας τις σκηνες, τις παραστασεις, τους ηθοποιους και τις εκβασεις των τοτε εξελιξεων;

    Ο αρθρογραφος του παρωντος πονηματος ειναι υποχρεομενος να συγκεντρωση καθε αντικειμενικη πληροφορια για να ριξη φως στο σκοταδι και να εκτοπιση το παραμυθι, οτι ο Γιαχβε επλασε τον κοσμο το 5518 π.Χ. Οι μαρμαρογραφησεις της ανασκαφησης μαρμαρινης πλακας στην νησο Παρο χαραχθηκαν το ετος 264 π.Χ. Παραγνωριζεται σκοπημα η πιθανοτητα, οτι στις αναγραφες αυτες οι χρονολογησεις διδονται σε σελληνιακα και οχι σε ετησια ετη (23). Διεθνως επικρατει με την σιωνιστικη προπαγανδα, λανθασμενα και για παραπλανιση η αποψη, οτι ο Ελληνικος Πολιτισμος αρχιζει την 2η χιλιετια π.Χ. και οτι ο Τρω’ι’κος Πολεμος διεδραματισθηκε στο δευτερο ημισυ του 13ου π.Χ. αιωνα.

    Εξεταζοντας το «Παριο Μαρμαρο» και οσο προχωρουμε αντιστροφα, δηλαδη  απο τις χρονικα ποιο κοντα χρονολογησεις προς τις παλαιοτερες, διαφενεται μια συμπικνωση του χρονου. Το χρονικο διαστημα π.χ. απο τον βασιλεα των Αθηνων Κεκροπα (Αναγραφη Α1, 1582 π.Χ.) εως την διαβαση του Μεγα Αλεξανδρου στην Ασια (Αναγραφη Β3, 334 π.Χ.) ειναι κατα το «Παριο Μαρμαρο» 1248 χρονια ενω κατα τον Διδωρο τον Σικελιωτη (80-20 π.Χ.) ειναι 23.000 χρονια (24). Συμφωνα με πληροφοριες ιερεων της αρχαιας Αιγυπτου, κατα τον Διοδωρο τον Σικελιωτη (24), ο Ακτινος, ο υιος του βασιλεως Ηλιου, ηταν συγχρονος του Κεκροπα (Βιβλιον V, 56, 4-7) και οτι απο την βασιλεια του Ηλιου μεχρι της διαβασεως του Μεγα Αλεξανδρου στην Ασια, ειχαν παρελθει 23.000 ετη. Απο ενα αστρονομικο στοιχειο που μνημονευει ο Διοδωρος ο Σικελιωτης («κατα της Σειριου αστρου επιστολην, καθ’ ην συνεβαινε πνειν τους ετησιας») επι
    Ακταιωνος *Βιβλιον IV, 62, 1/3) και εαν λαβουμε υπ’ οψη οτι ο Ακμαιων ηταν εγγονος του Καδμου, βασει των δεδομενων της μεταπτωσης του αξονα της Γης υπολογιζεται, οτι ο Καδμος εζησε περιπου μεταξυ του 26.400 και το 23.000 π.Χ. και οχι αυτο που αναφερεται στο «Παριο Μαρμαρο» (Αναγραφη Α7), οτι ο Καδμος ηρθε στην Θηβα το 1519 π.Χ.

    Κατα τον Διογενη Λαερτιο (25) οι αρχαιοι Αιγυπτιοι ισχυριζονται, οτι ο Ηφαιστος, ο υιος του Νειλου ποταμου, ειναι εκεινος ο οποιος αρχισε την φιλοσοφια. Απο τον Ηφαιστο εως τον Μεγα Αλεξανδρο επερασαν 48.863 ετη και εγιναν 373 εκλειψεις Ηλιου και 832 εκλειψεις Σεληνης. Κατα τον Διοδωρο τον Σικελιωτη (24), λεγουν οι αρχαιοι Αιγυπτιοι, οτι απο την εποχη αυτην (της γεννησης του Ηρακλη) μεχρι σημερα περασαν παραπανω απο 10.000 ετη και αυτος που γεννηθηκε απο την Αλκμηνη 10.000 αργοτερα, ονομασθηκε εκ γενετης Αλκμαιος και μετονομασθηκε αργοτερα σε Ηρακλης. Απο τις πληροφοριες και τα στοιχεια που μας δεινουν μεταξυ αλλων και ο Αιγυπτιος ιερεας Μανεθων προκυπτει:

    Ηφαιστος Νειλου 49.219 π.Χ. (Διογενης Λαερτιος)
    Ηλιος 23.300 π.Χ. (Διοδωρος ο Σικελιωτης)
    Οσιος – Ισις περιπου το 10.400 π.Χ. ‘η μετα το 23.400 π.Χ.
    (Διοδωρος ο Σικελιωτης)
    Παν πριν το 17.600 π.Χ. (Ηροδοτος)
    Ηρακλης πριν το 10.100 π.Χ. (Διοδωρος ο Σικελιωτης)
    Θνητοι βασιλεις μετα το 5.000 π.Χ.

    Στην τρεχουσα ιστορικη ερευνα χρησιμοποιουνται τρεις βασικοι μεθοδοι και δη της Αρχαιολογιας, των προφορικων και γραπτων πληροφοριων απο αρχαιους χρονογραφους και φιλοσοφους και αυτης της συγκρισης των επιζωντων επιγονων. Οπου υπαρχουν γραπτα κειμενα της αρχαιοτητας γινεται δυνατη η ιστορικη γλωσσικη ερευνα απο την εξελεκτικη πορεια των λεξεων (6). Το κυριο προβλημα ομως εδω κρυβεται στους ετσι ονομασθεντας γλωσσολογους. Υπο κανονικες συνθηκες οφειλαν αυτοι να καταταζουν ιεραρχικα τις γλωσσικες οικογενειες και να τις ερευνουν για κοινα σημεια.

    Αντ’ αυτου οι γλωσσολογοι αγοραζονται και δημιουργουν απο το τιποτε γλωσσικες οικογενειες για να αποδειξουν ψευδεπιγραφα, οτι η Ελληνικη Γλωσσα δεν ειναι η μητερα των γλωσσων και οτι υπαρχουν αρχαιοτερες απ’ αυτην. Ετσι εχουμε τις φανταστικες φυλες, οπως αυτης της Ινδοευρωπα’ι’κης, με την γλωσσα της και βεβαιως και την φοινικικη γλωσσα με το περιφημο αλφαβητο της το οποιο αντεγραψαν δηθεν οι Ελληνες. Σκοπημα παραγνωριζεται εδω οτι η πρωτη εμφανιση του γραπτου λογου οιασδηποτε μορφης και συνθεσεως αναγεται στους απογονους του Πελασγου, και αυτον εφερε μαζι του ο Ευανδρος στην περιοχη της αδημιουργητης ακομη Ρωμης, οπως γραφει στα Γεωγραφικα του ο Στραβων (Βιβλιο 3ον, παρ. 3) και με κανενα τροπον δεν ηταν δυνατο να περιμεναν οι Ρωμαιοι επι τοσες χιλιαδες χρονια να τους φερουν την γραφη οι Φοινικες.

    Οι Ελληνες συνεπως δεν δανεισθηκαν το φοινικικο αλβαβητο οπως διακηρυττουν οι εγχωριοι διαφθορεις του Ελληνισμου και της Ελληνικοτητας που κρυβονται στα αδυτα των υπουργειων Παιδειας και Πολιτισμου αλλα και στα γραπτα και ηλεκτρονικα ΜΜΕ. Απο τα αδυτα αυτα πηγαζει και η προπαγανδα για την φωνητικη γραφη και το Λατινικο Αλφαβητο…Πως ειναι δυνατο να υπαρχη ενα αλφαβητο οπως το φοινικικο χωρις φωνηεντα;. Επειδη αυτο απετελειτο μονο απο συμφωνα οι λεξεις του επερναν φωνη με την αναποφευκτη παρεμβολη φωνηεντων αναμεσα στα συμφωνα κατα βουληση ‘η κατα συνηθεια των ομιλητων. Αλφαβητο με την συγχρονη εννοια του ορου, δηλαδη καθε φθογγος να σημειωνεται με ενα συμβολο, ειναι μονο αυτο του Ελληνικου Αλφαβητου.

    Απο την αλλη πλευρα τα δηθεν φοινικικα συμφωνα, προ’υ’πηρχαν αυτα ως συλλαβικα συμβουλα στις ελληνικες Γραμμικες Α και Β. Και η ανυπαρξια της ινδοευρωπα’ι’κης γλωσσας και γραφης αποδεικνυεται ευκολα απο το γεγονος οτι δεν εχει αφησει αυτη μνημειακα υπολειμματα γραπτου λογου και δειγματα πολιτισμου.  Οι εγχωριοι και ξενοι εξ-ουσιαστες του διεθνους πολιτικου σιωνισμου επιθυμουν για ευνοητους λογους την πληρη καταργηση της Ελληνικης Γλωσσας. Για τον σκοπο αυτο επιστρατευθηκαν απο τον διεθνη πολιτικο  σιωνισμο, χωρις πλεον προσχηματα, εγχωριοι και ξενοι εβραιοι γλωσσολογοι και φιλολογοι απ’ ολο τον κοσμο.

    Οι «εγχωριοι φωτισμενοι λογιοι του διεθνους πολιτικου σιωνισμου» εχουν τοποθετηθει στις νευραλγικες θεσεις των υπουργειων Παιδειας και Πολιτισμου και με εβρα’ι’κη ευλαβεια εκτελουν τις παραγγελιες εκεινων, που τους τοποθετησαν σ’ αυτες! Τα καθαρματα αυτα κατεδαφιζουν καθε τι εθνικο και αφαιρουν οτι με θυσιες και αιμα επι χιλιετιες κατεκτησε το Ελληνικο Εθνος. Η αρχαιοελληνικη γλωσσα, η γλωσσα των γλωσσων για την Ελλαδα ειναι η ιδια η Ελλαδα και ισοδυναμει με την ζωη της. Η διανοητικη κατασταση των σημερινων Ρωμιων δεν εχει καλη προγνωση. Το μοναδικο φαρμακο θεραπειας αυτων, ειναι η αποκατασταση του αρχαιοελληνικου Λογου!

    Ο πλανητης Γη αποτελειται ως γνωστο απο ομοκεντρα  στρωματα πετρωματων, ως τον εσωτερικο πυρηνα, τον εξωτερικο πυρηνα, τον εσωτερικο γηινο μανδυα,  τον εξωτερικο γηινο μανδυα και τον γηινο φλοιο. Ο εσωτερικος και εξωτερικος γηινος πυρηνας μαζι με τον γηινο φλοιο σχηματιζουν την λιθοσφαιρα η οποια κατω απο τους ωκεανους εχει ενα παχος κατα μεσο ορο 70 χιλιομετρα και κατω απο τους ηπειρους 150 χιλιομετρα παχος. Η λιθοσφαιρα αποτελειται απο μεγαλες και μικρες λιθοσφαιρικες πλακες κατω απο τις οποιες η θερμοκρασια της ασθενοσφαιρας ειναι μεγαλυτερη των 1200 βαθμων  Κελσιου και λογω της περιστροφικης μετακινησης της θερμοκρασιας αυτης στον γηινο μανδυα, οι πλακες αυτοσερνονται κατω απο τους ηπειρους.

    Η δυναμικη διαδικασια μεταμορφωσης των ηπειρων συνεχιζεται και στις ημερες μας, Η ιστορια της Γης ηλικιας 4,6 δισεκατομμυρια χρονια διαχωριζεται στις εξης μεγαλες γεωλογικες εποχες:
    Αρχα’ι’κη (4,6 δισεκατομμυρια χρονια – 800 εκατομμυρια χρονια),
    Προκαμβριος (800 – 545 εκατομμυρια χρονια),
    Καμβριος (545 – 503 εκατομμυρια χρονια),
    Παλαιοζω’ι’κη (503 – 245 εκατομμυρια χρονια),
    Μεσοζω’ι’κη (245 – 66,4 εκατομμυρια χρονια),
    Νεοζω’ι’κη (66,4 εκατομμυρια – 10.000 χρονια).

    Η Παλαιοζω’ι’κη εποχη διαχωριζεται στις εξης επιμερους γεωλογικες περιοδους:
    Ορθοβιζιο (503 – 438 εκατομμυρια χρονια),
    Σιλουριο (438 – 408 εκατομμυρια χρονια),
    Δεβονειο (408 – 360 εκατομμυρια χρονια),
    Ανθρακοφορο (360 – 286 εκατομμυρια χρονια).
    Περμιο ‘η Δυασιο (286 – 245 εκατομμυρια χρονια).

    Η Μεσοζω’ι’κη εποχη διαχωριζεται στις εξης επιμερους γεωλογικες περιοδους:
    Τριασιο (245 – 298 εκατομμυρια χρονια),
    Ιουρας (208 – 114 εκατομμυρια χρονια),
    Κρητιδικο (114 – 66,4 εκατομμυρια χρονια).

    Η Νεοζω’ι’κη εποχη διαχωριζεται στις εξης επιμερους γεωλογικες περιοδους:
    Τριτογενης «Πλειοκαινο, Μειοκαινο, Ολιγοκαινο και Ηωκαινο» (66,4 – 1,65 εκατομμυρια χρονια) και Τεταρτογενης «Παλαιοπλειοστοκαινο, Μεσοπλειοστοκαινο και Νεοπλειοστοκαινο» (1,65 εκατομμυρια – 10.000 χρονια).

    Ως μια χερσονησος ξεπηδαει η Ευρωπη μεσα απο τις χερσες μαζες της Ασιας, προς τα δυτικα απο τον Ατλαντικο Ωκεανο και περιοριζεται στα βορεια και νοτια απο επιμερους θαλασσες του ιδιου Ωκεανου. Οι οροσειρες πτυχωσεων των Πυρηναιων, Αλπεων και Δυναριδων ως μερος των οροσειρων της ευρασιατικης ζωνης, καθωριζουν τα ορια του χωρου της νοτιας Ευρωπης, δηλαδη του χωρου που πρωτοεξελιχθηκε ιστορικα ο ευρωπα’ι’κος πολιτισμος.

    Ενα ξεκαθαρο γεωδυναμικο Μοντελο του ελληνικου χωρου μας δινει το προς νοτια κυρτο ανατολικομεσογειακο τοξο. Μεταξυ της Ευρασιατικης και Αφρικανικης λιθοσφαιρικης πλακας (η αφρικανικη βυθιζεται κατω απο την ευρασιατικη) υπαρχουν επιπλεον δυο μικρες και γρηγορα κινουμενες λιθοσφαιρικες πλακες. Η μια απ’ αυτες περιλαμβανει το Αρχιπελογος του Αιγαιου, μερος της Μικρας Ασιας, την Κρητη και μερος της Ελληνικης Χερσονησου, η δε δευτερη το μεγαλυτερο μερος της Μικρας Ασιας και της Κυπρου. Στην υπαρξη αυτων αποδιδεται η κατα πολυ μεγαλυτερη σεισμικη δραστηριοτητα της ανατολικης εναντι της δυτικης Μεσογειου. Το βορειο οριο της πρωτης μικρης λιθοσφαιρικης πλακας αρχιζει απο την θαλασσα του Μαρμαρα, διερχεται απο το βορειο τμημα του Αρχιπελαγους του Αιγαιου, συναντα την Ελληνικη Χερσονησο βορεια της Ευβοιας και αποτελει προεκταση του μεγαλου βορειου μικρασιατικου ρηγματος.

    Στο βορειο τμημα του Αρχιπελαγους του Αιγαιου και κατα μηκος του βορειου οριου της λιθοσφαιρικης αυτη πλακας αναπτυσεται ταφρος βαθους εως 1700 μετρα (βορειοαιγιατικη ταφρος της Σαρου) υπο την επιδραση του μηχανισμου της ωκεανιας διευρυνσης και αποτελει εκκολαπτομενη ραχη δημιουργιας ωκεανιου φλοιου. Απο την αλλη πλευρα το νοτιο οριο της πρωτης μικρης λιθοσφαιρικης πλακας ακολουθει την Ελληνικη ταφρου βαθους 5.000 μετρα η οποια απο την Ζακυνθο συνεχιζεται νοτια της Κρητης και εν συνεχεια καμπτεται διερχομενη νοτια της Ροδου. Κατα μηκος της ταφρου αυτης και κατω απο την πρωτη λιθοσφαιρικη πλακα υποτιθεται οτι καταδυεται το βορειο μερος της αφρικανικης λιθοσφαιρικης πλακας, το οποιο κασταλαμβανεται απο την ανατολικη Μεσογειο θαλασσα. Η αναπτυξη του ηφαιστειακου τοξου του Αρχιπελαγους του Αιγαιου (Κρυμμωνια, Μεθανα, Πορος, Αιγινα, Μηλος, Σαντορινη, Χριστιανα, Δωδεκανησα, χερσονησος Αλικαρνασου, Μικρα Ασια) ενισχυεει την υποθεση αυτη. Λογω των κατακορυφων τεκτονικων κινησεων διεκοπη κατα διαστηματα η επικοινωνια της Μεσογειου θαλασσης με τον Ατλαντικο Ωκεανο με αποτελεσμα πριν περιπου 6 εκατομμυρια χρονια να ξηραθη αυτη. Η επικοινωνια ομως ανοιξε πριν περιπου 4.5 εκατομμυρια χρονια.

    Η μορφολογικη εξελιξη του Ελληνικου χωρου ειναι αποτελεσμα της αλπικης ορογενησης. Η αλπικη λωριδα πτυχωσεων μεταξυ της Ιονιου Ταφρου και της Ευρωπα’ι’κης ασπιδας θεωρειται ως αποτελεσμα της συγκρουσεως μικροειπειρων και νησιωτικων τοξων συσσωρευθεντων στο βορειο οριο της παλαιας Τηθυας θαλασσας. Στον Ελληνικο χωρο διαχωριζονται δωδεκα γεωτεκτονικοι χωροι και δη, της ζωνης Παξων,της Ιονικης ζωνης, της ζωνης Ολομος-Πινδου, της υποζωνης Τριπολεως, την υποπελαγονικης ζωνης, της ζωνης Παρνασου-Χιος, της ζωνης Αξιου, το Μπλοκ της Ροδοπης, η Πελαγονικη μαζα, η Αττικο-κυκλαδικη μαζα, η κεντρικοπελλοπονησιακη-κρητικη μαζα και η Ληδο-Καρικη μαζα.

    Η κυρια περιοχη των κρυσταλλικων πετρωματων ειναι ο χωρος του Αρχιπελαγους του Αιγαιου και των γειτονικων ακτων της Μικρας Ασιας. Εδω βρισκεται η  δυτικοανατολικη πλευρα του κυριου σωματος απο  παλαιοκρυσταλλικα και ασβεστολιθικα πετρωματα παλαιοζω’ι’κης και κρητιδικοζω’ι’κης εποχης με ενδιαμεσα σωματα μαργων και σερπεντινης… Πετρωματα της ιδιας ηλικιας περιεχει και η μαζα της Ροδοπης. Ενα μικρο μερος της μεριας του αλπικου νοτιου κορμου της ορογενησης των Δυναριδων  αντιπροσωπευεται  στην νοτιοδυτικη Μακεδονια δια της ζωνης του Αξιου. Η ζωνη αυτη περικλειεται απο ως επι το πλειστον παλαιοζω’ι’κα και Τριασιακα ιζηματα μεταξυ των τα παχαιων υπερβασικων μαζων προφανως μεσοτριασικης εποχης. Στην υπερβασικη τριασικη γεωσυγκλινη υφαιστειοτητα ανηκει η ζωνη Αξιου η οποια πιθανως ειναι η μεγαλυτερη ιζηματογενη περιοχη τις Μακεδονιας με τα κοιτασματα της Χρωμιου.

    Ο χωρος του Αρχιπελαγους του Αιγαιου (παλαιοτερα χερσος χωρος με πολλες λιμνες και ενα ενδιαμεσο κυριο ποταμο στον οποιον κατεληγαν οι εκβολες των ποταμων Γαλλικου, Αξιου. Στρυμωνος Νεστου, Εβρου κ.α.) και των γειτονικων παρακτιων περιοχων, ηταν στο Τριτογενες και Τεταρτογενες ενας χερσος χωρος με εντονη ηφαιστειακη δραστηριοτητα. Στις ως ανω γεωλογικες εποχες, απο πολλες ηφαιστειακες ζωνες ερεεν λαβα διαφορετικων περικτικοτητων απο την οποια δημιουργηθηκαν τα διαφορα πετρωματα. Στο νοτιοαιγιακο Αρχιπελαγος βρισκεται η Αττικοκυκλαδικη μαζα, και στα ανατολικα, βορειοδυτικα και βορεια του Αρχιπελαγους βρισκονται η λυδοκαρικη μαζα, η πελαγονικη μαζα και το Μπλοκ της Ροδοπης. Μεταξυ της νοτιοανατολικης μαζας της Ροδοπης και των γειτονικων περιοχων της ανατολικοαιγιακης μαζας πτυχωσεων δημιουργηθηκαν στο Τριτογενες οι κοιλαδες Καβαλας-Πρινος, Κομοτινης και Δραμας. Οι κοιλαδες αυτες ανηκουν σε ενα βυθισμα του ανατολικομεσογειακου συστηματος οροσειρων. Η νησος Θασος  ειναι ενας τεμαχισμενος παλαιος σβωλος οροσειρας (12), ο οποιος αποτελειται απο υψηλα μεταμορφωτικα κρυσταλλικες Μαργες, Ασβεστολιθους και Μαρμαρα ιζηματογενους προελευσης με παχος εως περιπου 2000 μετρα. Το μεταμορφωτικο συστημα της νησου Θασος ειναι προεκταση του Μπλοκ της Ροδοπης. Μεταξυ της ηλικιας των βασικων πετρωματων και των αποθεσεων στις ακτες δεν υπαρχουν ιζηματογενη πετρωματα, που σημαινει, οτι η νησος Θασος δεν ηταν απο την θαλασσα σκεπασμενη οταν κατα την διαρκεια της κριτηδικης και τριτογενους γεωλογικης εποχης πολλα νησια του Αρχιπελαγους του Αιγαιου και χερσαιες περιοχες αυτου κατακερματισθηκαν και βυθιστηκαν στην θελασσα.

    Ηδη απο την αρχη της δημιουργιας του, ο πλανητης Γη εζησε κλιματικες εποχες τελειως χωρις παγετωνες και τετοιες που το μεγαλυτερο περος της επιφανειας του ηταν σκεπασμενες απο παγο. Μια τεραστια παγετωδη εποχη επικρατησε πριν περιπου 2,2 δισεκατομμυρια χρονια και μετα ακολουθησε για 1 δισεκατομμυριο χρονια μια περιοδος θερμου κλιματος. Μετα ακολουθησε παλι μια παγετωδης εποχη, το Κρυογενειο, που ηταν η ποιο κρυα. Κατα την  σημερινη θεωρια η ηλιακη ακτινοβολια προς την Γη μειωθηκε την εποχη εκεινη κατα 6 % ενω παραλληλα αυξηθηκε η ηφαιστειοτητα με παραγωγη αεριων θερμοκηπιου. Το αποτελεσμα υπηρξε να χαση η Γη την ικανοτητα να διατηρη και να αποθηκευη θερμοτητα.  Οι θερμοκρασιες επεσαν κατα 45 βαθμους Κελσιου με αποτελεσμα να ειναι σχεδον ολη η γηινη επιφανεια με παγους σκεπασμενη. Η σωτηρια ηρθε απο την τεκτονικη των λιθοσφαιρικων πλακων. Απο τις σχισμες των λιθοσφαρικων πλακων αναδυθηκε ρευστη λαβα και ισχυροποιησεν την ηφαιστειοτητα. Μετα την ψυχρη αυτη εποχη ακολουθησε μια ζεστη φαση που συνεβαλε αποφασιστικα στην ζω’ι’κη εκρηξη της Καμβριου γεωλογικης εποχης.

    Οταν εληξε η Μεσοζω’ι’κη γεωλιγικε εποχη το κλιμα εγινε ψυχρωτερο και στεγνωτερο. Η προτελευταια παγετωδης εποχη εληξε πριν 160.000 χρονια και η τελευταια παγετωδης εποχη αρχισε πριν 130.000 χρονια και διαρκει ακομη μεχρι τις ημερες μας. Κλιματολογικα το Τριτογενες χαρακτηριζεται απο μια σχεδον συνεχη πτωση της θερμοκρασιας. Μια ενδιαμεση ανοδος της θερμοκρασιας μετα την κρυα εποχη του Παλαιοκαινου ελαβεν χωρα στο Μεσοηωκαινο. Τα κυρια χαρακτηριστικα της τεταρτογενους γεωλογικης εποχης υπηρξαν οι παγετωνες. Κατα την διαρκεια του Πλειοστοκαινου υπηρχαν φασεις πολυ χαμηλου ψυχους με μεγαλες επιφανειακες εκτασεις παγετωνων, που διακοπτωνταν ομως με θερμες φασεις. Συνολικα εμφανισθηκαν τεσσεροι περιοδοι υψηλου ψυχους και τρεις ενδιαμεσες θερμες φασεις. Κατα την διαρκεια των περιοδων υψηλου ψυχους επεσεν η σταθμη της θαλασσιας επιφανειας, διοτι μεγαλες ποσοτητες υδατος δεσμευθηκαν στους παγους, ενω στις ενδιαμεσες θερμες φασεις λογω της τηξεως των παγων αποδεσμευθηκαν οι ποσοτητες υδατος με αποτελεσμα να ανυψωθη η σταθμη της θαλασσιας επιφανειας. Οι λογοι των κλιματολογικων διαφορων στην τεταρτογενη γεωλογικη εποχη παραμενουν εως σημερα αγνωστοι. Οι μετεπειτα κλιματολογικες καταστασεις διετηρησαν στους γηινους πολους τους παγους και τις χαμηλες θερμοκρασιες. Ακομη και σημερα 10 % της στερεας στον πλανητη μας ειναι καλυμενο με παγους ενω το 14 % αποτελει περιοχες με συνεχως παγωμενο εδαφος. Στα τελευταια 3 εκατομμυρια χρονια υπηρξαν 30 παγετωδης εποχες.

    Τα στρωματα πετρωματων περιεχουν συχνα ορισμενες χαρακτηριστικες ιδιοτητες και απολιθωματα παντοτε του ιδιου τυπου αλλα σε διαφορετικες γεωγραφικες περιοχες. Υπαρχουν επισης πετρωματα απο ολες τις φασεις της γωλογικης ιστοριας του πλανητη μας εως του παρωντος που εμφανιζονται στην επιφανεια διαφορων περιοχων και περιεχουν διαφορα ειδη απολιθωματων. Ως απολιθωμα θεωρειται καθε απομειναρι που ειναι αρχαιοτερο απο 10.000 χρονια. Μια απολυτη χρονολογιση των απολιθωματων εγινε δυνατη με τις μετρησεις ραδιονεργειας.

    Παλαιοτερα το προβλημα των χρονολογησεων ηταν πολυπλοκο, οι δε χρονολογησεις γινονταν με την βοηθεια των στοιχειων της υλης, του παλαιομαγνητισμου, των σχηματισμων ιζηματογεννων πετρωματων και με τις χρονολογησεις των δενδρων. Οταν ομιλει καποιος για απολιθωμα, κατα κανωνα θεωρει οτι η αρχικη του υλη αντικατασταθηκε απο μια με ορυκτη υλη διαφορετικης χημικης συνθεσης, πραγμα που επεκτεινε την διαρκεια αποσυνθεσης του απολιθωματος. Τα εργαλεια απο ανθρωπινο χερι και τα απολιθωματα στην περιοχη της μεγαλης λιμνης στον καμπο της Θεσσαλιας χρονολογηθηκαν με 100.000 ετη. Ιδιαιτερο ενδιαφερον εχουν και οι χρονολογησεις απολιθωματων και σε αλλες περιοχες της Ελλαδος ως π.χ.: τα απολιθωματα πιθηκου συγγενους του ανθρωπου στο χωριο Κρυοπηγη του Δημου Κασανδρας της Χαλκιδικης  ηλικιας 5 εκατομμυριων χρονων, τα απολιθωματα 8 ανθρωπων 12 εκατομμυριων ετων στον χωρο Ν, Τριγλιας Χαλκιδικης  στα στρωματα πετρωματων του ανωτερου Μειοκαινου.

    Προηγηθηκε ο εντοπισμος του Τριγλιανου ορθιου ανθρωπου το ετος 1977 που ανηκε σε ατομο της ανθρωπινης κοινωνιας της Μιοκαινου γεωλογικης εποχης (Μαμανεας Μ. Δαυλος αριθ. 267, Μαρτιος 2004, σ. 17488-17493). Το εργαστηριο οστε’ι’κων εργαλειων και οπλων πριν 700.000 χρονια απο τον Αρχανθρωπο Πετραλωνων Χαλκιδικης (Μπισκας Ν. Δαυλος αρ. 234, Ιουνιος 2001, σ. 15017-15021). Τα δυο ανθρωπινα κρανια ηλικιας 300.000 ετων στο Σπηλαιο Απηδημα της Μανης (Λαδα Τ. Δαυλος αρ. 254, Φεβρουαριος 2003, σ. 10509-10515). Ο λιμναιος οικισμος Καστοριας (6η χιλιετια π.Χ.), οι νεολιθικοι οικισμοι στο Σεσκλο, στην Νεα Νικομηδεια Μακεδονιας (7η χιλιετια π.Χ.), τα παναρχαια ναυσιπλο’ι’κα του Αρχιπελαγους του Αιγαιου που πιστοποιουνται απο τα ευρηματα στο σπηλαιο Φραχθι (9η χιλιετια π.Χ.). Η λιθινη σφραγιδα των Γιανιτσων της 7ης χιλιετιας π.Χ. (Κουβελακης Π. Δαυλος αρ. 244 Απριλιος 2002, σ. 15783-15785). Το κεραμικο οστρακο απο το σπηλαιο Κυκλωπα στα Γιουρα της Αλονησου απο Αγγειο του 5.000 π.Χ.

    Η χρονικη  περιοδος η οποια αρχιζει με την εμφανιση των πρωτοανθρωπων στον χωρο της Ελλαδος εως την εποχη του Δια περιγραφεται απο τον Ησιοδο (13), τον ποιητη των Μουσων στην Θεογονια του (1020 στοιχοι) οπως την διδαχθηκε απο τις Μουσες (θυγατερες της Μνημοσυνης), Κλειω (επικης ποιησης), Ευτερπη (μουσικη Παιδεια), Μελπομενη (Παιδεια), Τερψιχορη (συμπληρωνε το εργο της Μελπομενης),  Πολυμνια (αναπτυξη της Γραφης), Καλλιοπη (Γλωσσα και Γραφη), Θαλεια (γεωργικες Εργασιες),  Ερατω (Ερωτας), και Ουρανια (Λογος). Απο την ιδια την Θεογονια συναγεται οτι αυτη εγραφη προ του Κατακλυσμου του Δευκαλιωνος και προ της αποξηρανσεως της Θεσσαλικης λιμνης. Για τους ως ανω ποιητες των Μουσειων οι περιοδοι, οι οποιοι ξεκινουν απο την παρουσια του πρωτανθρωπου στον Ελληνικο χωρο μεχρι του Διος εποχην, χωριζονται σε μεγαλα χρονικα διστηματα αγνωστου μεγεθους, ως Γενεση των ορεων, των ανθρωπων θεων-θηρευτων (γλωσσα), Γεννηση των κυκλωπων κτηνοτροφων (ομιλια), Γεννηση των ουρανιωνων και των τεχνων (εναρθρος λογος) και Παρουσια του Διος (εντεχνος λογος-Μουσεια). Εαν επι Δευκαλιωνος συνεβησαν μετεωρολογικα φαινομενα ικανα να αλαξουν την κοιτη του Αχιλωου ποταμου, ειναι πολυ πιθανο και στον  Πηνειο ποταμο λογω π.χ. σεισμων, να ανοιξε η διοδος προς το Αρχιπελαγος του Αιγαιου με αποτελεσμα την εξαφανιση της Θεσσαλικης λιμνης. Πριν την διανοιξη της χαραδρας των Τεμπων η λιμνη της Βοιβηιδος η οποια διασωζεται σημερα κοντα στο Πηλιο και συνδεεται με τεχνητη διωρυγα με την λιμνη Νεσσωνιδα (Καρλα) υπηρξαν αλλοτε μερος της μεγαλης Θεσσαλικης λιμνης.

    Κατα την γεωλογια του Ελληνικου χωρου στην περιοδο της Πλειστοκαινου γεωλογικης περιοδου, κατα την οποια εγινε η ολοκληρωση και η τελικη διαμορφωση του Ελληνικου χωρου, εξαφανισθηκαν μαζι με την Θεσσαλικη και οι αλλες εσωτερικες λιμνες οπως αυτες της Μεγαλοπολεως, του Ευρωτα και της Στερεας Ελλαδος. Ο Αριστοτελης στα Μετεωρολογικα του (Α 14) σημειωνει: «Και γαρ ουτος (ο κατακλυσμος ο εποχης του Δευκαλιωνος) περι τον Ελληνικον εγενετο μαλιστα τοπον αυτη δ’ εστιν η περι την Δωδωνην και τον Αχελωον. Ουτος γαρ πολλαχου το ρευμα μεταβεβληκεν. Ωικουν γαρ οι Σελλοι(Ελλοι) ενταυθα και οι καλλουμενοι τοτε μεν Γραικοι νυν δε Ελληνες».

    Η Ιστορια του ανθρωπου στην Ελλαδα ξεκινα απο τον ελλοπα θηρευτη και κλεινει με τον μεγαλυτερο ολων των πολιτισμων επι της βασιλειας του Δια. Προκειται για μια περιοδο πολλων χιλιετιων και οχι οπως παρουσιαζεται σημερα απο τους πλαστογραφους της ιστορικης αληθειας. Στην Θεογονια του Ησιοδου οι πρωτοι κατοικοι των ορεων περιξ της Θεσσαλικης λιμνης αποκαλουνται θεοι (θηρευτες), οι οποιοι σε τιποτε δεν διεφεραν απ’ αυτους (τους Κυκλωπες) που τους ανεθρεψαν και τους εμαθαν να ομιλουν. Οι Κυκλωπες (Κτηνοτροφοι), εκτος της σωματικης τους ρωμης, απεδειχθηκαν ικανοι για επινοησεις στα εργα τους. Οι Κτηνοτροφοι για να προστατεψουν απο καθε κινδυνο τα κοπαδια τους εκτιζαν γυρω (κυκλω) των σπηλαιων μεσα στα οποια κατοικουσαν, υψηλους λιθινους τοιχους (κυκλωποια Τειχη). Κατα τον Τσατσομοιρο Η. (6) η Ελλοπια (η περιοχη που εκτεινονταν δυτικα των ακτων της μεγαλης Θεσσαλικης λιμνης) ηταν η περιοχη των κτηνοτροφων.

    Απο την αλλη πλευρα της μεγαλης Θεσσαλικης λιμνης βρισκεται η οροσειρα του Πηλιου δηλαδη το βουνο των βουκολων Κενταυρων. Οι Κενταυροι  ηταν εφιπποι βουκολοι, δηλαδη κατοχοι κοπαδιων απο βοδια (ταυρους) τα οποια κατευθηναν προς τους βοσκοτοπους και αντιθετα. Η ενοτητα κυκλωπων-κενταυρων πρεπει να υπηρξεν σε προγεωργικη χρονικη περιοδο. Η επινοηση του αροτρου και η εξημερωση των βοδιων και αλογων εκανε δυνατη την καλλεργεια με δημητριακα μεγαλων γεωργικων εκτασεων.. Κατα τον Ησιοδο (Εργα και Ημεραι, στιχ. 427-436) το πρωτο αροτρο ηταν ενα μονοκομματο ξυλο.

    Στην Θεογονια του Ησιοδου με τα ονοματα «Ουρανος» και «Γη» προσδιοριζονται οι γεννητορες της ανθρωποτητας, οπως αργοτερα προσδιωρισε την γεννηση των οντων εκ του Ωκεανου και της Τηθυος., δηλαδη της τροφου, ως προσωποποιησης των στοιχειων που συνεβαλλαν στην διατροφη των οντων γενικα. Η μεγαλη σημασια της εξελιξης του ανθρωπινου γενους μπορει να κατανοηθη, εαν παρακολουθησει καποιος την δομη του ανθρωπινου αγωνα με τις δυναμεις της φυσεως. Στην τεταρτογενη γεωλογικη εποχη ελαβε χωρα η κυρια εξελεκτικη πορεια του ανθρωπινου γενους και πολιτισμου. Τα κυρια χαρακτηριστικα της γεωλογικης αυτης εποχης υπηρξαν οι παγετωνες. Κατα την διαρκεια του Πλειοστοκαινου της εποχης αυτης υπηρχαν φασεις πολυ υψηλου ψυχους με μεγαλες επιφανειακες εκτασεις παγετωνων, που διακοπτουνταν ομως απο θερμες φασεις. Κατα τον Dawkins R. (22) η εμφανιση του ανθρωπου ακολουθει την εξης εξελεκτικη χρονικη πορεια στην τελευταια φαση του:

    1. Homo Habilitis (Αυστραλοπιθηκος = Παρανθρωπος = Συνανθρωπος) 2,8 εως 1,8 εκατομμυρια χρονια.
    1. Homo Erectus (Homo Ergasten = Πιθηκανθρωπος = Συνανθρωπος) 1,8 εκατομμυρια εως 250.000 χρονια.
    1. Homo Neamderthalensis 130.000 εως 28.000 χρονια
    1. Homo Sapiens (Ανθρωπος) 160.000 χρονια εως σημερα.

    Ο θηρευτης Πρωτανθρωπος βρεθηκε αντιμετωπος με ενα εχθρικο περιβαλλον και αρχισε να διαπιστωνη, οτι απο τον ουρανο ερχονταν  η δωροδοκουσα την ζωη ζεστη αλλα και ο θανατηφορος καυσωνας, η βροχη, οι πλημμυρες, οι τυφωνες, το κρυο, το χαλαζι, το χιονι κ.α. και γι’ αυτο αρχισε πολυ νωρις να παρακολουθη τα ουρανια σωματα και την φυση γυρω του. Οι κατα διαστηματα μεγαλες πλημμυρες (Τιφωνεους, Ωγυγου, Δευκαλιωνος και Δαρδανου), οι σεισμοι, οι βροντες και οι αστραπες, η ξαφνικη κλιματολογικη μεταβολη, δημιουργουσαν στους πρωτανθρωπους φοβο τοσο στο επιπεδο της επιζησης τους οσο και στο επιπεδο της ψυχολογικης καταστασης εκληπαρυνσης. Ο φοβος αυτος οδηγησε στην δημιουργια ομαδων, οικισμων, χωριων, πολεων και κρατων αλλα και των θρησκειων. Οι εκ του ουρανου ελθοντες, οι Τιτανες (Θεογονια στιχ. 209) επαναστατησαν κατα του ουρανου. Ο Ομηρος στην Ιλιαδα του (Ξ 201) μνημονευει τον πατερα των Ωκεανων και την μηθερα Τηθυα, θεωρει το κοσμολογικο υγρο ως στοιχειο της αρχης, δηλαδη ως στοιχειο που πλαθει τα παντα, διοτι με την ενωση του με την Τηθυα τα παντα δημιουργηθηκαν. Κατα τον Τσατσιμοιρο Η. (6) ο Ησιοδος ισχυριζονταν στην Θεογονια του (στιχ. 133-136), οτι ο Ωκεανος ειναι ο μεγαλυτερος Τιτανας υιος μεταξυ του Ουρανου και της Γης, ο πατερας των ποταμων και των υδατινων πηγων Με την εξουσια των Ολυμπιων θεων αρχισε μια νεα εποχη για την ανθρωποτητα.

    Κανενας πολιτισμος δεν ανθει μονος του. Στηριζεται παντοτε πανω στους πολιτισμους του παρελθοντος. Ακολουθει ομως ενας πολιτισμος οπως πιστευεται σημερα μια αυξανουσα διαδικασια ‘η μετα απο μια μεγαλη καταστροφη οπως αυτη της του Κατακλυσμου του Δευκαλιωνος μια αντιστροφο διαδικασια; Υπαρχουν πολλες γραπτες και προφορικες πληροφοριες και ενδειξεις οτι στον Ελληνικο χωρο σκεπασθηκε κατω απο τις λασπες ενος Κατακλυσμου, ενας υψηλης σταθμης πολιτισμος. Οταν ο Πλατων στον διαλογο του Τμαιος (22, 24) ομιλει για εναν Κατακλυσμο δεν εννοει βεβαια αυτον του Νοε της Μεσοποταμιας που αντιγραφθηκε απο τους Ιουδαιους απο το «Επος του Γιλγαμες» και ηταν μια μεγαλη πλημμυρα πριορισμενης τοπικης μορφης, αλλα ενα Κατακλυσμο παγκοσμιας επιδρασης
    που προκληθηκε απο την μεταβολη κλισεως της γωνιας του γηινου αξονα περιστροφης της Γης γυρω απο τον Ηλιο (Τιμαιος 22 c-d). Απο την καταστροφη αυτη γλυτωσαν στην Ελλαδα μονο οι Θηρευτες και οι Κενταυροι των ορεων.

    Ο γραφων το παρον πονημα θα προσπαθησει ακολουθωντας ολες τις ενδειξεις απο τα συγγραμματα των σωκρατικων και προσωκρατικων φιλοσοφων, να ισχυροποιηση την αποψη υπαρξης στο απωτερο παρελθον ενος υψηλης σταθμης ελληνικου πολιτισμου, που σκεπασθηκε κατω απο τις λασπες του Κατακλυσμου του Δευκαλιωνος. Κατα τον Τσατσομοιρο Η. (6) μεχρι σημερα ουδεις απο τους επιστημονες δεν μπηκε στον κοπο να συσχετιση ολες τις πληροφοριες που περιεχονται στα «Αργοναυτικα» (στιχοι της Θεογονιας του Ησιοδου 1191-1192, 1070-1073, 1247-1249), στις αφηγησεις του Ομηρου (Οδυσσεια L. 11-19),  στις αφηγησεις του Ηροδοτου (Mελπομενη 8 και Πολυμνια 170) και στον διαλογο του Πλατωνα «Τιμαιος».

    Ο Ορφεας εζησε προ της Αργοναυτικης εκστρατειας. Κατα την παραγραφο Χ27 της Ιλιαδος του Ομηρου πρεπει ο Ορφεας να εζησε την 18 χιλιετια (+- 6 εκατονταετιες) π.Χ. Σε περισσοτερα απο 30 γραπτα πασης εποχης της ελληνικης αρχαιοτητας θεωρειται ο Ορφεας ως ενα υπαρκτο προσωπο της ιστοριας. Ο μαθητης του Ορφεα «Μουσαιος» ηταν ο πρωτος γνωστος Ελληνας αστρονομος στις παμπαλαιες αρχαιες εποχες. Στην προκλασσικη Ελλαδα, δηλαδη στην εποχη των προσωκρατικων φιλοσοφων, αλλα και στην κλασσικη ολοι οι φιλοσοφοι υπεπησαν στην επιδραση των ιδεων του Ορφεα. Δεν αποτελει υπερβολη εαν υποστηριχθει, οτι ακομη και ο Πυθαγορας και οι μαθητες αυτου υπηρξαν οπαδοι του Ορφεα. Ο Προκλος στις σημειωσεις του για τον «Τιμαιο» (ΙΙΙ, 168, 8 κεφ.) αναφερει για τον Πλατωνα τα εξης: «Ο Τιμαιος υπηρξε μαθητης του Πυθαγορα και ως τετοιος ακολουθουσε τις αρχες του Πυθαγορα. Τις αρχες αυτες τις ελαβε ο Πυθαγορας απο τον Ορφεα. Ολες αυτες τις ειχε ο Ορφεας στην μυστικη εσωτερικη διδασκαλια του. Ο Πυθαγορας τις πληροφορηθηκε οταν εμυηθη αυτος στην Λιβυθρα της Θρακης απο τον Αγλαοφαμο στην Ορφικη διδασκαλια. Ο Ορφεας απο την πλευρα του εμυηθη στην διδασκαλια αυτην απο την μητερα του την Καλλιοπη. Αυτο μας το πιστοποιει ο ιδιος ο Ορφεας στον ιερο Λογο του».

    Απο τις αστρονομικες ανακοινωσεις των μαθητων του Ορφεα αποδεικνυεται οτι τα φυσικα φαινομενα των ετων 11.860, 5.000 και 3.600 π.Χ. περιεχονται στα κειμενα του Ορφεα για το Συμπαν (16).

    Εαν πλησιον της πολεως Ελικωνας, απο το βουνο Λιβυθριον και την πηγη Λιβυθρια, τις αποδειδωμενες τιμες προς τον Ορφεα και τις λατρειες των Μουσων και οι πολεις Πιερο και Λινγκο οι οποιες ανηκουν στην Βοιωτια προσθετουν στα ως ανω, προκυπτει, οτι πρεπει να υπηρχε στους παμπαλαιους αυτους χρονους μια σχεση μεταξυ της Μακεδονιας και Βοιωτιας. Αλλα και η αναμνηση στα ονοματα Πιερο, Ορφεας, του αδερφου αυτου Λινος ο οποιος υπηρξε επισης δασκαλοςτου Ηρακλεους στο μουσικο οργανο Κιθαρα στην Θηβα, αποδεικνυει, οτι η περιοχη της πολης Ελικωνα κατοικουνταν απο την ελληνικη γενεα των Πιεριων. Η ελληνικη αυτη γενεα απο την Μακεδονια μετεφερε στην περιοχη αυτη την λατρεια των Μουσων και διαφορους υμνους προς τους Θεους και λα’ι’κα τραγουδια.

    Τι ομως στην πραγματικα ηταν οι Μουσες και ποιος ηταν ο σκοπος αυτων; Απο το γεγονος της αναφορας αυτων και μονο στην Θεογονια του Ησιοδου προκυπτει, οτι προκειται για καταγραφεντα ιστορικα γεγονοτα και ο ρολος των Μουσων υπηρξε ρολος παιδευτικος των Ελληνων ανθρωπων της εναρχου ταξεως. Κατα τον Τσατσομιρο Η, (6) οι Μουσες υπηρξαν και η Ιστορια χιλιετιων προτου ο παναρχαιος ελληνικος πολιτισμος ταφει στις λασπες του «Κατακλυσμου του Δευκαλιωνος». Ο πρωτοτοκος υιος, του προκατακλυσμικου πατριαρχη των Ελληνων ονομαζονταν Ελλην. Ο Ελλην αν και συμφωνα με τον μυθο επεζησεν τον τρομακτικο Κατακλυσμο, και με την πατρικη κιβωτο διεσωσε μαζι με την  οικογενεια του και ενα πληθος ζωων, κατα παραδοξο τροπο ξεχασθηκε εντελως απο τον λαο που αργοτερα αναστησε και μεχρι σημερα φερει το ονομα του!

    Οι συγκρουσεις μεταξυ των Διογενειων Ολυμπιων και των Κρονιων, οι οποιοι ποτε δεν εκφοβιστηκαν, υπηρξαν πολλες και μεγαλες, οπως φαινεται απο τις συγκρουσεις των Πελασγων της Μεσογειου θαλασσης και των Ατλαντων γυρω στο 9.500 π.Χ. οπως τις περιγραφει ο Πλατων στο εργο του «Κριτιας των Ατλαντων». Κατα τον Πλατωνα οι κυριαρχουντες στην Ατλαντιδα καταγονται απο τον Ποσειδωνα ο οποιος με την γυναικα του Κλιτο απεκτησεν 10 γιους στους οποιους παρεδωσεν με διανομη αργοτερα την επικρατεια του. Η περιστροφη των αστερων των Πλειαδων ονομαζεται κατα την Μουσα Θαλεια της Θεογονιας του Ησιοδου ως «γεννηθεντες Ατλαντες», δηλαδη απο τον Ατλαντα γεννηθεντες ‘η η ανατολη των Πλειαδων πανω απο την Ατλαντιδα, παρ’ ολο που ειναι γνωστο οτι ο Ησιοδος ποτε δεν εγκατελειψε την Χακιδα της Ευβοιας, Σχετικα με τον Ατλαντα μας πληροφορει η Θεογονια του Ησιοδου (στιχ. 507-511), οτι ο Ατλαντας ηταν ο πρωτοτοκος γιος του Ιαπετου και της Κλιμενης και αδερφος του Προμηθεα και Επιμηθεα. Ως πρωτοτοκος ακολουθησε τον πατερα του Ιαπετο στον θρονο αυτου και κυριαρχησε στην τεραστια αυτοκρατορια του (στιχ. 517-519).

    Ενα μαρμαρινο αγαλμα του Ατλαντα βρισκεται σημερα στο αρχαιολογικο Μουσειο της Νεαπολης Ιταλιας. Ο Ατλαντας σηκωνει στους ωμους του ενα σφαιρικο αντικειμενο με ξεκαθαρες εγχαραξεις Μεσημβρινων οι οποιοι περικλυουν τις πεντε ζωνες και τους τρεις απο τους πεντε κυριους παραλληλους της Γης-νοτια Πολαρις, το τροπικο του Αιγοκερου και το τροπικο του Καρκινου με καταπληκτικη ακριβεια (ο τροπικος του Καρκινου βρισκεται στο υψος της Εκληπτικης 23,24 Βαθμοι, ο τροπικος του Αιγοκερου στο υψος -23,24 Βαθμους και η νοτια Πολαρις στους -66,33 Βαθμους. Το μαρμαρινο αυτο αγαλμα του Ατλαντα κατασκευασθηκε απο τους κυριαρχους της Ατλαντιδος προ των καταστροφικων Κατακλυσμων του Τυφωνεος, Ωγυγου, Δευκαλιωνος και Δαρδανου.

    Ενα δευτερο μαρμαρινο αγαλμα του Ατλαντα βρισκεται στο Δημαρχειο του Αμστερνταμ της Ολλανδιας. Ο Ατλαντας σηκωνει στους ωμους του ενα σφαιρικο αντικειμενο γεματο απο χαραγμενους αστερας.

    Η Ιλιαδα του Ομηρου η οποια αποτελειται απο 15.692 στιχους και 24 ραψωδιες γραφθηκε μετα τον Τρω’ι’κο Πολεμο. Κατα τους υπολογισμους του Κουτρουμβελη Κ. (17) ο Τρω’ι’κος Πολεμος ελαβε χωρα μεταξυ το 3087 και 3678 π.Χ. Ο αρθρογραφος αμφισβητει την χρονολογιση αυτη και θα δωσει τις απαραιτητες εξηγησεις. Κατα τους υπολογισμους αυτους και ο Κατακλυσμος του Δευκαλιωνος ελαβεν χωρα το 3579 π.Χ.. Ο συγγραφεας της ελληνικης αρχαιοτητας ο Απολλωνιος ο Ροδιος (18) στο εργο του «Αργοναυτικα» περιγραφει, οτι οι Πρωτοαρκαδες (Προγονοι των Πελασγων) ζουσαν στις οροσειρες της Ελλαδος και θρεβονταν με Βελανιδια στην εποχη της ανυπαρξιας της Σεληνης. Η περιγραφη αυτη δικαιολογει την αποψη οτι οι Πρωτοαρκαδες υπηρξαν οι ανθρωποι οι οποιοι επεζησαν μια φυσικη καταστροφη η οποια ηταν το αποτελεσμα αστρονομικων ανωμαλιων. Απο τους αστρονομικους υπολογισμους του Κουτρουμβελη (17) η καταστροφη αυτη πρεπει να ελαβεν χωρα το ετος 26.147 π.Χ.. Στην Θεογονια του Ησιοδου (στιχ. 820-880) αναφερεται η ως ανω αστρονομικη ανωμαλια.

    Τα εργα του Ιπποκρατη εκτος απο τις ιατρικες πραγματειες περιεχουν και σοβαρες αστρονομικες πληροφοριες που αυτες μονο απο διηγησεις παλαιοτερων γενεων π.χ. Ορφικων και Πυθαγορειων μπορει να κατεληψαν σε αυτον και στο εργο του. Στις πραγματειες του Ιπποκρατη οι ετησιοι χρονικοι περιοδοι προσδιοριζονται ως εξης:

    1. Ανοιξη: Χρονικη περιοδος μεταξυ της εαρινης ησημεριας και ανατολης των Πλειαδων (εφτα αστερων).
    1. Θερος: Χρονικη περιοδος μεταξυ της ανατολης των Πλειαδων και ανατολης της Μεγαλης Αρκτου.
    1. Φθινοπωρο: Χρονικη περιοδος μεταξυ της δυσης της μεγαλης Αρκτου και δυσης των Πλειαδων.
    1. Χειμωνας: Χρονικη περιοδος μεταξυ της δυσεως των Πλειαδων και της εαρινης ισημεριας.

    Λογω της μεταβολης της κλισης του αξονα της Γης κατα την περιστροφη αυτης γυρω απο τον Ηλιο, μεταβαλλεται για τον ιδιο τοπο η ανατολη και η δυση των λαμπερων απλανων αστερων κατα 1 ημερα ανα 70,43 χρονια για την επομενη περιοδο. Απο την γεννηση του Ιπποκρατη στην νησο Κω το 460 π.Χ. εως τις ημερες μας υπολογιζεται μια μεταβολη για την ανατολη και δυση των λαμπερων αστερων 2470 : 70,43 = 35,07 ημερες. Εαν ληφθει ως τοπος παρατηρησης ο ουρανιος θολος πανω απο την Αθηνα, διαπιστωνεται, οτι οι Πλειαδες εκει δυουν την 15η Μα’ι’ου καθε μη δισεκτου ετους, δηλαδη 38 ημερες προ της θερινης στροφης του Ηλιου. Στην χειμερινη περιοδο διαρκει ο χρονος αυτος 89 ημερες, δηλαδη τοσο πολυ οπως στην εποχη του Ιπποκρατη. Τοτε εδυαν οι Πλειαδες 38+35 = 73 ημερες προ της εαρινης στροφης του Ηλιου ‘η 93-73 = 20 ημερες μετα την εαρινη ισημερια.. Μετα δεδομενα αυτα οφειλεν ο χειμωνας να διαρκη την εποχη του Ιπποκρατη 320-20 = 300 ημερες πραγμα φυσικα αδυνατο. Για τον λογο αυτο, οι περιγραφησες αστρονομικες παρατηρησεις δεν ελαβαν χωρα την εποχη του Ιπποκρατη αλλα σε πολυ παλαιοτερες εποχες και απλως κατεληξαν και καταγραφηκαν στα εργα του Ιπποκρατη. Στις μερες μας, οι Πλειαδες στον ουρανιο θολο της Αθηνας δυουν 38 ημερες προ της εαρινης στροφης του Ηλιου ‘η 144 ημερες μετα την χειμερινη στροφη του Ηλιου. Οι χρονικοι περιοδοι που θα ταιριαζαν στις πληροφοριες απο τα γραπτα του Ιπποκρατη υπολογιζονται κατα τον Καλαμπαλικη (21) ως εξης:

    144 Χ 70,43 = 10.141 χρονια

    Η τελευταια παγετωδης εποχη αρχισε πριν περιπου 40.000 χρονια και υπηρξε η νεωτερη φαση της παγετωδους εποχης που αρχισε πριν 130.000 χρονια στο Πλειοστοκαινο. Ετσι ονομαζουν οι Γεωλογοι την εποχη της γηινης γεωλογικης ιστοριας που αρχισεν πριν περιπου 5 εκατομμυρια χρονια και εληξε περιπου πριν περιπου 10.000 χρονια. Ο χειμωνας διαρκουσε στην Ελλαδα κατα την 9η π.Χ. χιλιετια περιπου 300 ημερες. Για τον υπολογισμο της διαρκειας της ανοιξης την ιδια εοποχη ακολουθειται απο τον Καλαμπαλικη (21) η εξης διαδικασια: Στις ημερες μας ανατελουν οι Πλειαδες στον ουρανιο θολο πανω απο την Αθηνα την 23η Μα’ι’ου καθε μη δισεκτου ετους, δηλαδη 30 ημερες προ της θερινης στροφης του Ηλιου, Στην εποχη του Ιπποκρατη ανετυλαν οι Πλειαδες 30+35 = 65 ημερες προ της θερινης στροφης του Ηλιου. Η εαρινη ισημερια ηταν ακριβως οπως σημερα, δηλαδη 93 ημερες προ της θερινης στροφης του Ηλιου. Κατα τις πληροφοριες απο τα γραπτα του Ιπποκρατη, μια εαρινη περιοδος οφειλεν να διαρκη 93-65 = 28 ημερες, πραγμα που επισης δεν ειναι δυνατο. Και αυτες οι πληροφοριες πρεπει να προερχονται απο αλλες εποχες και καταγραφηκαν στα εργα του Ιπποκρατη. Η ανατολη των απλανων αστερων στον ουρανιο θολο πανω απο την Αθηνα λαμβανει χωρα, λογω της μεταβολης της κλησεως του αξονα της Γης, παντοτε προ των επομενων εποχιακων χρονων σε ενα ετησιο κυκλο των 365,24 ημερων. Υπολογιζονται

    365,24-30 = 335,24 ημερες και συνεπως

    335,24 Χ 70,43 = 26.610 χρονια

    Η Ανοιξη στην Ελλδα διαρκουσε στα μεσα της 26 π.Χ. χιλιετιας μονο 28 ημερες.

    Απ’ ολα τα διατυπωθητεντα προκυπτει οτι υπηρχε και μια προ-προσωκρατικη Ελλαδα ο πολιτισμος της οποιας θαφθηκε στις λασπες μιας κατακλυσμαιας καταστροφης και παραμενει μεχρι σημερα ακομη αγνωστος. Οι περιοχες οι οποιες καλυπτονταν κατα διαφορους γεωλογικους περιοδους απο παγετωνες και σε αυτες που επικρατουσε φλεγομενες κλιματικες καταστασεις οπως αυτες σημερα στην Αφρικη, δεν ηταν καταλληλες για την εμφανιση του εμφρονος ανθρωπου. Συνεπως ο πολιτισμενος ανθρωπος δεν μπορει αλλο παρα να ειναι δημιουργημα μονο της ευκρατου ζωνης και εμφανως της Μεσογειου περιοχης και κυριως της Ανατολικης, οπου και εμφανιστηκε και αναπτυχθηκε και προ της καταβυθισεως της Αιγηιδος, απο οπου εξελισσομενος με την παροδο των ετων εφθασε σε ανωτατη βαθμιδα αναπτυξης του, με αποδειξεις αδιασειστους την πρωτοφανη και καταπληκτικη εξελιξη της Ελληνικης φυλης.

    Απο την ελληνικη αρχαιοτητα ειναι γνωστον, οτι, ειτε λογω ημιμαθειας ‘η κακης  εκτιμησης και παρουσιασης παλαιοτατων πληροφπριων ειτε απο φανερη προθεση παραλειψης ‘η διαστροφης ιστορικων δεδομενων και γεγονοτων ‘η λογω συστηματικης επιμονης και εντεχνης παραποιησης, κακοποιησης, αποκρυψης ‘η και αγνοιας ιστορικων στοιχειων, ιστορικων, γλωσσολογων, αρχαιολογων, εθνολογων κ.α. διαστρεβλωνονται απο τους δηθεν ινδοευρωπαιους της Ευρωπης και το δηθεν διεθνες επιστημονικον και στην πραγματικοτητα αμαθεστατο κατεστημενο, πλην λιγων εξαιρεσεων,τα παντα.

    Η αρχαιοελληνικη Προιστορια και Ιστορια και οχι μονο, οφελει να ξαναγραφη.

    Βιβλιογραφια

    1. Marcus Eli Ravage: Eine wahre Geschichte gegen den Juden, The Century Nagazine USA, Januar 1928
    1. Marcus Eli Ravage: Abgesandter an die Völker, The Century Magazin USA, Februar 1928
    1. Χατζηθεοδωρου Γ.: Μεταφυσικη, Δαυλος/Αθηνα Αρ. 316, Σεπτεμβριος 2008, Σ. 22403-22415
    1. Κουβαλακης Π.: Γενοκτονια των Ελληνων απο τους Χριστιανους, Δαυλος/Αθηνα Αρ. 258, Ιουνιο 2003, Σ. 16818-16870
    1. Ammianus Marcellinos: Das erste Auschwitz der Geschichte, Rerum Gestarrum Libri XXXI, Buch 19
    1. Τσατσομοιρος Η.: Ιστορια Γενεσεως της Ελληνικης Γλωσσας, Δαυλος/Αθηνα 2004 (Βιβλιο)
    1. Φραντζης: Η Αλωση της Κωνσταντινουπολεωσ, Εκδ. Οικος Ακριτας, Αθηνα, 1994
    1. Chaziteodorou G.: Klimawandel oder Klimabetrug?, https://lupocattivoblog.com, 28.05.2013
    1. Λαμπρου Δ.: Ο Βυζαντιορθοδοξος υητιανος του Πλανητη, Δαυλος/Αθηνα 2012 (Βιβλιο)
    1. Ψαρας Ε.: Ο Αφελληνισμος των Ελληνων, Εκλδοσεις Διον Θεσσαλονικη 2001
    2. Chaziteodorou G.: Bodenschätze und Bergbau Griechenlands, Glückauf, Jahrgang 110 (1974), Nr. 3, 96-100
    3. Chaziteodorou G.: Der Bergbau auf Thasos, Glückauf, Jahrgang 110 (1974) Nr. 14, Σ. 374-377
    1. Κουτρουβελης Κ.: Η καταγωγη των Ανθρωπων κατα τον Ησιοδο, Δαυλος/Αθηνα, Αρ. 184, Απριλιος 2002, Σ. 14909-14918
    1. Teubner: Proklos: Anmerkungen an Timaios,T.3 Ursprüngliches Konzept, Leibzig 1899
    1. Πασσας Ι.: Τα Ορφικα, Εκδ. Εγκυκλοπαιδειας ΗΛΙΟΣ,, Αθηνα
    1. Πλουταρχος: Για Ισιδος και Οσιρις, Εκδ. Παπυρος, Αθηνα 1975
    1. Κουτρουβελης Κ.: Αστρονομικη αποδειξη οτι η Ελληνικη Γλωσσα, εχρησιμοποιειτο 28.000 χρονια, Δαυλος/Αθηνα, Αρ. 262, Οκτωβριος 2003, σ. 17119-17120
    1. Απολλωνιος ο Ροδιος Μεταφραση Α. Bolte: Εκδ. Καρδαμιτσα, Αθηνα 1988, Στιχοι 265-267
    1. Γιαννακης Α.: Η Αστρονομια του Ομηρου, Δαυλος/Αθηνα Αρ. 252, Δεκεμβριος 2002, σ. 16453-16456
    1. Καλαμπαλικης Δ.: Αστρονομικα δεδομενα εως το 22.000 π.Χ., Πραγματιες του Ιπποκρατη, Δαυλος/Αθηνα, Αρ. 262, Οκτωβριος 2003, σ. 17119-17120
    1. Καλαμπαλικης Δ.: Επιστημη και Αστρονομια στην Ελλαδα, 20.000 χρονια π.Χ., Δαυλος/Αθηνα, Αρ. 254, Φεβρουαριος 2003, σ. 16525-16530
    1. Dawkins R.: Geschichte vom Ursprung des Lebens, Ullstein Buchverlag GmbH, Berlin 2008
    1. Χατζηθεοδωρου Γ.: Το προβλημα των χρονολογησεων και η ιστορικη στρεβλωση της αληθειας απο δολιοφθορεις των υπουργειων Παιδειας και Πολιτισμου του κρατιδιου της Ρωμιοσυνης, http://www.arxaiaithomi.gr, 22.12.2012
    1. Διοδωρος ο Σικελιωτης Ιστορικη Βιβλιοθηκη, Εκδ. Γεωργιαδη, Αθηνα
    1. Διογενης ο Λαερτιος Βιογραφια των Φιλοσοφων Α’ 1
    2. Ασπιωτης Ν.: Οι Ελληνες Θεοι.Βασιλεις της Αιγυπτου, Προ των χρονων του Κατακλυσμου, Δαυλος/Αθηνα, Αρ. 224-225 Αυγ.-Σεπτ., σ. 19331/19358

    PD DR.-Ing. Georg Chaziteodorou
    Bleibergweg 114, D-40885 Ratingen
    Tel.+Fax: 0049 2102 32513
    E-Mail: chaziteo@t-online.de

    Einen Kommentar schreiben / Γράψτε ένα σχόλιο

    Kommentar

    kachelmannwetter.com