Ή στραβός είναι ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε
19.03.2024
  • Allgemein
  • Diktatur/Δικτατορία
  • Brain Drain
  • Balkan/Βαλκάνια
  • Bücher/Βιβλια
  • Medien/Μαζικά Μέσα
  • Minderheiten, Migranten/Μειονότητες, Μετανάστες
  • Kriege, Flüchtlinge/Πόλεμοι, Φυγάδες
  • Sprache/Γλώσσα
  • Gesellschaft, Meinung/Κοινωνία, Γνώμη
  • Nationalismus/Εθνικισμοί
  • Thema/Θέμα
  • Termine/Εκδηλώσεις
  • Geopolitik/Γεωπολιτική
  • Politik/Πολιτική
  • Terrorismus/Τρομοκρατία
  • FalseFlagOps/Επιχ. με ψευδή σημαία
  • Hellas-EU/Ελλάδα-Ε.Ε.
  • Wirtschaft-Finanzen/Οικονομία-Οικονομικά
  • Religion/Θρησκεία
  • Geschichte/Ιστορία
  • Umwelt/Περιβάλλον
  • Korruption/Διαφθορά
  • Reisen/Ταξιδιωτικά
  • Musik/Μουσική
  • Kunst/Τέχνη, Λογοτεχνία
  • Küche/Κουζίνα
  • kachelmannwetter.com
    Εδω διαβαζετε τις καινουργιες  ελληνικες και γερμανικες εφημεριδες
    Hier lesen Sie  griechische  und deutsche Zeitungen 

    Μόνιμη αποθήκη η Ελλάδα: Το γερμανικό Plan B για τους μετανάστες


    Το Βερολίνο προετοιμάζεται πλέον σοβαρά για το ενδεχόμενο κατάρρευσης της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας για το προσφυγικό, έχοντας συντάξει τις βασικές γραμμές ενός Plan B.

    Σημείωση ΕΣ: Ο όρος „προσφυγικό“ που χρησιμοποιείται στο άρθρο είναι λάθος. Δεν πρόκειται για πρόσφυγες ή μετανάστες αλλά για φυγάδες. Ο λανθασμένος όρος „προσφυγικό“ είναι μελοδραματικού χαρακτήρα, για να συγκινεί τους Έλληνες και να τους προδιαθέτει θετικά απέναντι στους φυγάδες αυτούς, που άφησαν την πατρίδα τους για να πάνε στον παράδεισο που τους υποσχέθηκε η Μέρκελ. Και όντος, όσοι ήρθαν εδώ „την περνάνε κότα“. Είμαι κάτοικος Βερολίνου και δημοσιογράφος, και αυτά που γράφω εδώ είναι η πραγματικότητα:

      • Οι περισσότεροι μένουν σε διαμερίσματα, τα ενοίκια των οποίων πληρώνει το κράτος.
      • Τους δώσαν από ένα ακριβό κινητό, το οποίο χρησιμοποιούν τζάμπα.
      • Παίρνουν μια μηνιαία κάρτα για να χρησιμοποιούν ΟΛΑ τα δημόσια συγκοινωνίας στο Βερολίνου τζάμπα (για μας κοστίζει 81 Ευρώ τον μήνα).
      • Και παίρνουν τον μήνα γύρω στα 404 Ευρώ, όσο είναι το επίδομα ανεργίας Hartz IV, χωρίς να κάνουν τίποτε απο το να σουλατσάρουν στα πολυκαταστήματα και να γυρνάνε εδώ και εκεί.

    Για ποιούς μετανάστες ή πρόσφυγες μιλούν λοιπόν οι τελείως ηλίθιοι υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ, η κυρία Τασία και ο κύριος Μουζάλας και αναμασάνε οι Έλληνες;  Μετανάστες είμασταν εμείς που ήρθαμε εδώ στην Γερμανία σαν Gastarbeiter και δουλεύαμε στις πιο βαριές και ανθυγιεινές εργασίες στα εργοστάσια. Και όσα βγάζαμε, φτάναν δεν φτάναν.

    Τότε γιατί τους φέρνουν εδώ – και τα αποδιαλόγια τα αποθηκεύουν στην Ελλάδα; Για το θέμα έχω γράψει πολλές φορές αλλά ας τα ξαναπώ. Υπάρχει ένα σχέδιο μπασταρδοποιήσεως των λαών της Ευρώπης και ιδίως της Γερμανίας. Την οποία η αόρατη παγκόσμια κυβέρνηση έχει αποφασίσει να διαλύσει τελείως:

      • „Τα εβραϊκά μας συμφέροντα απαιτούν την οριστική εξολόθρευση της Γερμανίας“, είπε το 1934 ο W. Jabotinski, ιδρυτής του „Irgun Zwai Leumi“ (Walendy, „Historische Tatsachen“, τεύχος 15, σ. 40)
      • O Gregor Gysi από το κόμμα DIE LINKE (Η Αριστερά, ο μεγάλος αδελφός και συμβουλάτορας του ΣΥΡΙΖΑ και του Τσίπρα) είπε σε ομιλία του, ότι „στην Γερμανία γεννιούνται κάθε χρόνο 250.000 λιγότερα παιδιά και αυξάνονται και πληθύνονται οι Nazis και γι’αυτό χρειαζόμαστε τους μετανάστες.
      • Ο Jürgen Trittin απο το κόμμα των Πράσινων Bündnis90/Die Grünen είπε κατα την εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung της 02.01.2005: „Η Γερμανία εξαφανίζεται κάθε μέρα και περισσότερο και αυτό το βρίσκω θαυμάσιο“.
      • Η Çigdem Akkaya από το τουρκικό Zentrums für Türkeistudien στο Essen (σύμφωνα με την εφημερίδα Westdeutsche Allgemeine Zeitung της 27. 03.2002): „Οι Γερμανοί πρέπει επιτέλους να αποχαιρετίσουν την αυταπάτη, ότι η Γερμανία ανήκει στους Γερμανούς.
      • Ο “Cem Özdemir, Βουλευτής των Πρασίνων/Bündnis90/Die Grünen το 1998 στο Bonn-Bad Godesberg: „Οι απόγονοι των Γερμανών θα λέγονται τώρα Mustafa, Giovanni και Ali!“
      • Ο Daniel Cohn-Bendit των Πράσινων/Bündnis90/Die Grünen (αυτόν που φέραν κάποιοι διανοούμενοι για διαλέξειες στην Αθήνα): „Εμείς οι Πράσινοι πρέπει να φροντίσουμε να φέρουμε στην Γερμανία όσο πιο πολλούς ξένους μπορούμε. Και όταν θα έρθουν, να φροντίσουμε να πάρουν δικαίωμα ψήφου. Και όταν το επιτύχουμε, θα έχουμε ένα τέτοιο ποσοστό ψήφων, που θα μπορέσουμε να αλλάξουμε το κράτος. „ (αυτό με την αλλαγή πολλά βόδια εδώ στην Γερμανία και την Ελλάδα το αντιλαμβάνονται σαν αλλάγή προς το καλύτερο, οι πολιτικοί όμως το εννοούν διαφορετικά, σαν διάλυση του κράτους. Να πω επίσης, ότι ο Πράσινος αυτός είναι παιδόφιλος και έγραψε άρθρα για την ανάγκη σεξουαλικής διαφώτισης των παιδιών στα σχολεία).

    Θα μπορούσα να αναφέρω και άλλους γερμανούς πολιτικούς, που δίνουν μάχες για την διάλυση της Γερμανίας. Και για τα ηλίθια πρόβατα στην Ελλάδα, που αναμασούν τις κουβέντες τους, που είναι εντεταγμένες στο σχέδιο του Richard Nikolaus Coudenhove-Kalergi, που ίδρυσε το 1922 την “Paneuropa-Union” (Πανευρωπαϊκή Ένωση) στην Βιέννη, μια τεκτονική στοά, μέλη της οποίας ήσαν και οι Albert-Einstein, Otto von Habsburg, Winston Churchill, Konrad Adenauer und Thomas Mann angehörten. Ο Nick Griffin, βρετανός πολιτικός, πρώην Πρόεδρος του British National Party (BNP) και πρώην μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, λέει για τον Καλέργη και την Πανευρωπαϊκή Ένωση:

    „…Ο „νουνός“ της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Richard Coudenhove-Kalergi, δημοσίευσε το σχέδιο για μια „Ηνωμένη Ευρώπη“ και για την πολιτιστική γενοκτονία των λαών της Ευρώπης. Η μαζική προώθηση μη λευκών ήταν ένα κεντρικό μέρος αυτού του σχεδίου!

    …Από τότε η ανίερη αυτή συμαχία που αποτελείται από Αριστερούς, Καπιταλιστές και σιωνιστικούς ρατσιστές εργάζεται συνειδητά να μας εξαφανίσει κύριολεκτικά μέσω της μετανάσευσης και την επιμειξίας απο τις πατρίδες μας!

    …Επειδή η αντίσταση των ντόπιων πληθυσμών εναντίον αυτής της βιομηχανίας της γενετικής τροποποίησης μας, η εγκληματική ελίτ ψάχνει άλλους τρόπους για να επιτύχει τους στόχους της.

    …Πρώτα ήταν οι μετανάστες των „προσωρινών Gastarbeiter“…Μετά ήταν ένα „πολυφυλετικό πείραμα“… Μετά ήταν οι „Φυγάδες“… Μετά η απάντηση για τον „συρρικνούμενο πληθυσμό“… Διαφορετικές δικαιολογίες, διαφορετικά ψέματα!
    Και το „Άσυλο“ είναι ένα ακόμα ψέμα!

    …Όμως ο πραγματικός σκοπός παραμένει ο ίδιος: „Η μεγαλύτερη γενοκτονία στην ιστορία της ανθρωπότητας! Η τελική λύση για το χριστιανικό-ευρωπαϊκό πρόβλημα!“ Το έγκλημα αυτό απαιτεί ένα νέο „Δικαστήριο της Νυρεμβέργης“ και εσείς, άνθρωποι, θα καθήσετε στο εδώλιο του κατηγορουμένη!

    Νομίζω και ελπίζω, οι σκοποί του κατά Τασίαν και Μουζάλα λεγόμενου μεταναστευτικού έγιναν κάπως πιο καθαροί. Και αν ακόμα όχι, τότε θα πρέπει να ξεκαθαρίσουν σύντομα στο ευρύτερο κοινό, που αποκοιμίζεται απο τα μαζικά μέσα, τους πολιτικούς και βέβαια από την αόρατη κυβέρνηση που τους καθοδηγεί, οδηγούμενο σαν πρόβατο στο σφαγείο.

    Δρ. Εμμανουήλ Σαρίδης

    Και τώρα το εν θέματι άρθρο

    Το Βερολίνο προετοιμάζεται πλέον σοβαρά για το ενδεχόμενο κατάρρευσης της συμφωνίας Ευρωπαϊκής Ένωσης-Τουρκίας για το προσφυγικό, έχοντας συντάξει τις βασικές γραμμές ενός εναλλακτικού σχεδίου που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων δημιουργία μονιμότερων δομών στην Ελλάδα αλλά και άσκηση πίεσης προς την Αθήνα στην περίπτωση που αυτή αρνηθεί να συνεργαστεί με βάση τα νεά δεδομένα.

    Σύμφωνα με όσα φέρνει στη δημοσιότητα το περιοδικό Der Spiegel, επικαλούμενο εσωτερικό έγγραφο του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, το Βερολίνο εκτιμά ως ασαφείς και απρόβλεπτες τις εξελίξεις στην Τουρκία, χωρίς να αποκλείει ένα ναυάγιο της συμφωνίας για το προσφυγικό, παρά τις περί του αντιθέτου επίσημες δηλώσεις.

    Στην περίπτωση που πράγματι ναυαγήσει η υπάρχουσα συμφωνία, τότε το εναλλακτικό σχέδιο περιλαμβάνει πιο αξιόπιστη φύλαξη των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία, συγκέντρωση των προσφύγων σε κέντρα υποδοχής στα σύνορα, κατανομή τους βάσει ποσόστωσης και υποχρεωτική συνεργασία της Ελλάδας, με τη χρήση οικονομικής πίεσης εάν χρειαστεί.

    H γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ με τον Βολφγκάνγκ Σόιμπλε

    H γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ με τον Βολφγκάνγκ Σόιμπλε

    Oι εξελίξεις στην Τουρκία και το προσφυγικό

    Μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος στη γείτονα, ο πρόεδρος Ερντογάν εξαπέλυσε ένα «πογκρόμ» εναντίον όχι μόνο υποστηρικτών του κινήματος Γκιουλέν -το οποίο κατηγορεί ότι βρίσκεται πίσω από τη στάση- αλλά και αντιφρονούντων και φιλοκουρδικών οργανώσεων, δημοσιογράφων και εφημερίδων. Οι διώξεις έχουν προκαλέσει τις έντονες αντιδράσεις των Ευρωπαίων που μιλούν ανοιχτά πλέον με παύση των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με μία χώρα η οποία δεν σέβεται το κράτος δικαίου. Από τη μεριά του, ο Ερντογάν ανταπαντά ότι η ΕΕ δεν τον στήριξε όσο περίμενε και πραγματοποιεί μια σαφή στροφή προς άλλους συμμάχους αποκαθιστώντας τις σχέσεις με τη Μόσχα. Την ίδια στιγμή, διαμηνύει με κάθε τρόπο ότι εάν η ΕΕ δεν προχωρήσει άμεσα στην άρση της βίζας για τους τούρκους υπηκόους, τότε η συμφωνία για το προσφυγικό βρίσκεται στον αέρα. Όπως είναι σαφές, οι επιπτώσεις μιας τέτοιας εξέλιξης για τη χώρα μας θα είναι ιδιαιτέρως σοβαρές.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά την 15η Ιουλίου, ημέρα της απόπειρας πραξικοπήματος, έχει καταγραφεί αύξηση κατά 84% των προσφυγικών ροών προς τη χώρα μας.

    Ειδικότερα, βάσει των επίσημων στοιχείων του Συντονιστικού Οργάνου Διαχείρισης Προσφυγικής Κρίσης, μεταξύ 16ης Ιουλίου και 11ης Αυγούστου καταγράφηκαν συνολικά 2.267 νέες αφίξεις προσφύγων και μεταναστών στα κέντρα υποδοχής σε Λέσβο, Χίο, Σάμο, Λέρο, Κω, Κάλυμνο και Καστελόριζο. Στο αντίστοιχο διάστημα των 27 ημερών πριν την εκδήλωση του τουρκικού πραξικοπήματος, δηλαδή από τις 18 Ιουνίου έως και τη 14η Ιουλίου στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου αφίχθησαν 1.233 υπήκοοι τρίτων χωρών.

    Υποστηρικτές του τούρκου προέδρου στην πλατεία Ταξίμ στην Κωνσταντινούπολη
    Υποστηρικτές του τούρκου προέδρου στην πλατεία Ταξίμ στην Κωνσταντινούπολη

    Το γερμανικό Plan B: Νέες πιέσεις προς την Ελλάδα

    Όπως αποκάλυψε το Der Spiegel, το Plan Β του Βερολίνου στην περίπτωση αποτυχίας της συμφωνίας περιλαμβάνει πιο αξιόπιστη φύλαξη των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία, συγκέντρωση των προσφύγων σε κέντρα υποδοχής στα σύνορα (σσ. Ελλάδα), καταγραφή και κατανομή τους βάσει ποσόστωσης και υποχρεωτική συνεργασία της χώρας μας, ακόμη και με απειλή ή χρήση οικονομικής πίεσης εάν χρειαστεί.

    Ειδικότερα, σύμφωνα με το εσωτερικό έγγραφο του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών που επικαλείται το γερμανικό περιοδικό, παρότι επισήμως το Βερολίνο τονίζει ότι δεν υπάρχει καμία αφορμή κατάρρευσης της συμφωνίας, δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο αποτυχίας της, καθώς οι επιπτώσεις των τρεχουσών εξελίξεων στην Τουρκία είναι «απολύτως ασαφείς». «Δεν αποκλείεται εκ νέου ανάγκη δράσης σε ευρωπαϊκό επίπεδο», σημειώνεται στο έγγραφο.

    Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με το ίδιο έγγραφο, ήδη διαπιστώνονται προβλήματα στην επαναπροώθηση προσφύγων από την Ελλάδα προς την Τουρκία και, αν η συμφωνία αποτύχει, θα πρέπει τα εξωτερικά σύνορα της Ε.Ε. μεταξύ της Τουρκίας και της Ελλάδας «να προστατευτούν αξιόπιστα» από την FRONTEX.

    «Πρέπει να εξασφαλιστεί η συνολική συνεργασία της Ελλάδας - και με τη χρήση οικονομικής πίεσης. Διαφορετικά υπάρχει η απειλή να υποχωρήσουμε σε μια συνοριακή γραμμή, η οποία μπορεί να κρατηθεί μόλις στα Δυτικά Βαλκάνια» αναφέρεται στο έγγραφο του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών
    «Πρέπει να εξασφαλιστεί η συνολική συνεργασία της Ελλάδας – και με τη χρήση οικονομικής πίεσης. Διαφορετικά υπάρχει η απειλή να υποχωρήσουμε σε μια συνοριακή γραμμή, η οποία μπορεί να κρατηθεί μόλις στα Δυτικά Βαλκάνια» αναφέρεται στο έγγραφο του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών

    Πρόσφυγες οι οποίοι φθάνουν στην Ευρώπη ή δεν μπορούν να απορριφθούν για ανθρωπιστικούς λόγους, «θα πρέπει να συγκεντρώνονται σε κέντρα υποδοχής κοντά στα σύνορα, να καταγράφονται και να κατανέμονται βάσει ποσόστωσης στα κράτη-μέλη», επισημαίνεται στο έγγραφο, όπου μεταξύ άλλων τονίζεται: «Πρέπει να εξασφαλιστεί η συνολική συνεργασία της Ελλάδας – και με τη χρήση οικονομικής πίεσης. Διαφορετικά υπάρχει η απειλή να υποχωρήσουμε σε μια συνοριακή γραμμή, η οποία μπορεί να κρατηθεί μόλις στα Δυτικά Βαλκάνια».

    «Μια διεύρυνση των ελέγχων στα γερμανικά σύνορα με την Ελβετία και την Γαλλία, μπορεί να καταστεί απαραίτητη, σε περίπτωση μετακίνησης των μεταναστευτικών οδών. Για την προστασία των εξωτερικών συνόρων, συμπεριλαμβανομένης της επαναπροώθησης, τρίτες χώρες έχουν μια ενισχυμένη σημασία: Η προθυμία και η δυνατότητά τους για συνεργασία μπορεί να ενισχυθεί οικονομικά», καταλήγει το περιοδικό, αναφερόμενο στο περιεχόμενο του εγγράφου του υπουργείου Οικονομικών.

    Πρόσφυγες οι οποίοι φθάνουν στην Ευρώπη ή δεν μπορούν να απορριφθούν για ανθρωπιστικούς λόγους, «θα πρέπει να συγκεντρώνονται σε κέντρα υποδοχής κοντά στα σύνορα, να καταγράφονται και να κατανέμονται βάσει ποσόστωσης στα κράτη-μέλη», επισημαίνεται στο έγγραφο
    Πρόσφυγες οι οποίοι φθάνουν στην Ευρώπη ή δεν μπορούν να απορριφθούν για ανθρωπιστικούς λόγους, «θα πρέπει να συγκεντρώνονται σε κέντρα υποδοχής κοντά στα σύνορα, να καταγράφονται και να κατανέμονται βάσει ποσόστωσης στα κράτη-μέλη», επισημαίνεται στο έγγραφο

    Η στάση της Κομισιόν

    Από τη μεριά της πάντως η Κομισιόν φαίνεται να επιμένει σε μια επιφυλακτική στάση, τονίζοντας ότι η συμφωνία με την Τουρκία για τους πρόσφυγες εφαρμόζεται κανονικά. Την ίδια στιγμή, η εκπρόσωπος του προέδρου της Επιτροπής επανέλαβε τη θέση ότι ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ θεωρεί ότι θα ήταν λάθος ο τερματισμός των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας με την Ε.Ε, σε μια στιγμή που πληθαίνουν οι φωνές που υποστηρίζουν το αντίθετο εντός Ευρώπης.

    Αντίθετος σε μια παύση των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας εμφανίζεται ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ
    Αντίθετος σε μια παύση των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας εμφανίζεται ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ

    Η εκπρόσωπος υπενθύμισε ότι η ενταξιακή διαδικασία βασίζεται σε προαπαιτούμενα και κεφάλαια, μεταξύ των οποίων βρίσκεται και ο σεβασμός στο κράτος δικαίου και τις θεμελιώδεις ελευθερίες.

    Πάντως αρνήθηκε να σχολιάσει «εκτιμήσεις και εικασίες», όπως η πρόσφατη δήλωση του Τούρκου Μονίμου Αντιπροσώπου στην ΕΕ, πως το 2023 οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Άγκυρας θα έχουν ολοκληρωθεί.

    Πηγή: http://www.thetoc.gr/politiki/article/monimi-apothiki-i-ellada-to-germaniko-plan-b-gia-tous-metanastes

    Einen Kommentar schreiben / Γράψτε ένα σχόλιο

    Kommentar

    kachelmannwetter.com