Ή στραβός είναι ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε
26.04.2024
  • Allgemein
  • Diktatur/Δικτατορία
  • Brain Drain
  • Balkan/Βαλκάνια
  • Bücher/Βιβλια
  • Medien/Μαζικά Μέσα
  • Minderheiten, Migranten/Μειονότητες, Μετανάστες
  • Kriege, Flüchtlinge/Πόλεμοι, Φυγάδες
  • Sprache/Γλώσσα
  • Gesellschaft, Meinung/Κοινωνία, Γνώμη
  • Nationalismus/Εθνικισμοί
  • Thema/Θέμα
  • Termine/Εκδηλώσεις
  • Geopolitik/Γεωπολιτική
  • Politik/Πολιτική
  • Terrorismus/Τρομοκρατία
  • FalseFlagOps/Επιχ. με ψευδή σημαία
  • Hellas-EU/Ελλάδα-Ε.Ε.
  • Wirtschaft-Finanzen/Οικονομία-Οικονομικά
  • Religion/Θρησκεία
  • Geschichte/Ιστορία
  • Umwelt/Περιβάλλον
  • Korruption/Διαφθορά
  • Reisen/Ταξιδιωτικά
  • Musik/Μουσική
  • Kunst/Τέχνη, Λογοτεχνία
  • Küche/Κουζίνα
  • kachelmannwetter.com
    Εδω διαβαζετε τις καινουργιες  ελληνικες και γερμανικες εφημεριδες
    Hier lesen Sie  griechische  und deutsche Zeitungen 

    Ο βασιλιας των αντιεξουσιαστικων Websites, το Indymedia


    Δρ. Εμμανουήλ Σαρίδης

    Το ελληνικο Indymedia ειναι το επισημο οργανο των εν Ελλαδι αναρχικων, χαοτικών, μπαχαλάκηδων, Ανθελληνων, τρομοκρατων και γενικα των καθε λογης συναισθηματικά ανισορροπων αργοσχολων, που αλλοι παιρνουν για την δραση τους τα τριακοντα αργυρια (Σορος και άλλοι τετοιοι) και αλλοι βγαζουν απλως τα απωθημενα τους. Εις βαρος της χωρας μας

     

    Συμφωνα με τις πληροφοριες που δινει στην ιστοσελιδα του www.indymedia.org, το Indymedia (Independent Media Center) “is a network of collectively run media outlets for the creation of radical, accurate, and passionate tellings of the truth. We work out of a love and inspiration for people who continue to work for a better world, despite corporate media’s distortions and unwillingness to cover the efforts to free humanity”. („Το Indymedia ειναι ενα συλλογικα οργανωμενο δικτυο στιγμιαια δημοσιευμενων ειδησεων, οι οποιες κατα ριζοσπαστικο τροπο και χωρις λογοκρισια αποδιδουν την αληθεια. Εργαζομαστε με το παθος, να εμπνευσουμε τους ανθρωπους να συνεχισουν να αγωνιζονται μαζι μας για εναν καλυτερο κοσμο, παρα τις διαστρεβλωσεις των κατεστημενων ΜΜΕ και την ελλειπη διαθεση τους να να συμβαλλουν στην απελευθερωση του ανθρωπου“).

    Το Indymedia ιδρυθηκε το 1999 απο διαφορα αριστεριζοντα και ανεξαρτητα ΜΜΕ και ακτιβιστες με σκοπο την υποστηριξη των διαδηλωσεων που γινοντουσαν στο Seattle των ΗΠΑ εναντιον της συνδιασκεψεως του World Trade Organization (WTO). Η ιστοσελιδα με την μορφη ενος „open-publishing-system“, εγινε με την συνδρομη μεγαλων αμερικανικων ΜΜΕ οπως το American Online, το Yahoo, το CNN και το αγγλικο BBC και σαν ενα αποκεντρωμενο και αυτονομο διαδικτιακο συστημα που ονομαστηκε Independent Media Center, μπηκε συντομα σαν λινκ σε πολυαριθμες αριστεριζουσες ιστοσελιδες, ενω ακτιβιστες απο ολο τον κοσμο ανελαβαν την συνταξη των ειδησεων του Indymedia international, δημιουργωντας ενα δικτυο απο περιπου 150 τοπικα Independent  Media  Centers (IMC). Καθενα απο τα κεντρα αυτα εργαζεται αυτονομα και χρηματοδοτειται απο αγνωστες πηγες, που τα μελη τους κρατουν σαν κρατικα μυστικα, αποφασιζει το ιδιο για την εμφανιση και το περιεχομενο των ειδησεων που δημοσιευει και εχει ενα δικο του Mission Statement. Υπαρχουν ομως και συνεργασιες μεταξυ τοπικων Indymedia σε διαφορα διεθνη Projects, οπως ειναι η ιστοσελιδα indymedia.org η η climate.indymedia.org, οι αποφασεις ομως για γενικα τεχνικα και ειδησεογραφικα θεματα των διαφορων IMC συζητιουνται και λαμβανονται απο το παγκοσμιο Indymedia Network. Οι ειδησεις του Indymedia παρουσιαζονται σε διαφορα Format, σε Print, Audio και Video, η κυριοτερη μορφη της εκδοσεως ειναι ομως το Internet.

    Τυπικα λοιπον, το Indymedia ειναι ενας ΜΚΟ, ο οποιος δεν αποσκοπει στο κερδος, ειναι ανεξαρτητος και υποστηριζει αλλους ΜΚΟ, που δραστηριοποιουνται κυριως στους τομεις κοινωνια των πολιτων, οικολογια και ανθρωπινα δικαιωματα. Και αναμφισβητητα οι ακτιβιστες που δραστηριοποιουνται στους τομεις αυτους προσφερουν μια αξιολογη εργασια, ιδιαιτερα στις λεγομενες χωρες του τριτου κοσμου και της περιφερειας. Στην πραγματικοτητα ομως η ιστοσελιδα υποστηριζεται, οπως ειδαμε, απο μεγαλους κρατικους οργανισμους οπως το CNN και το αγγλικο BBC, συνδεεται κατα διαφορους τροπους με τις μυστικες υπηρεσιες των κρατων αυτων και εξαρταται απο διαφορες χρηματοδοτικες πηγες της Δυσεως που το κανουν ευαλωτο στα κελευσματα τους και το μεταβαλλουν τελικα σε εργαλειο των ιμπεριαλιστικης μορφης δραστηριοτητων τους. Παραδειγμα η κατασχεση των σκληρων πλακων του Indymedia στον Webhoster „Rackspace“ στην Αγγλια το 2004 απο το FBI, που απο πολλους θεωρειται σαν ενα κολπο για να θολωσουν λιγο τα νερα λογω της αυξανομενης δυσπιστιας του κοσμου για τους αληθινους σκοπους του Indymedia.

    Ας ερθουμε ομως και στο ελληνικο Indymedia, το οποιο, συμφωνα παντα με το Mission Statement του, „δημοσιευει ειδησεις, οι οποιες κατα ριζοσπαστικο τροπο και χωρις λογοκρισια αποδιδουν την αληθεια“. Εγραφε λοιπον στις 28 Αυγουστου 2007 καποιος Panos στην ομαδα αρχειου για ενα αρθρο που εσταλη για δημοσιευση: „ειναι για κρυψιμο http://indy.gr/newswire/na-poioi-tha-bgaloyn-kerdi-apo-tis-foties-stin-ileia χοντρη συνομωσιολογια. το κρινω κοντροβερσιαλ, αλλα οποια το δει ας το κρυψει. Και καποιος aleximc1@indy.gr του απαντουσε: „Mallon den einai gia krypsimo. Einai asthrixto, ontos, alla exei apanththei kai ego genikos protimo tin apantisi apo to krypsimo… Peite ki eseis…“ Και στις 19. Νοεμβριου 2007 ενας ermis-chios παραπονιoταν, οτι „ektos toy oti prepei na kanoyme approve ;h kryps ;h den xero go ti allo ta arthra (kai na mi mazeyontai dedades kai me pathaino emfragma otan ta blepo) prepei na baoyme kai TOPIC giati alloios „xanontai“ ta arthra (h gkrinia einai gia to bear!!!). ps to xero oti xrostao tis odigies gia to admin”.

    Δυσκολα βεβαια να καταλαβει κανεις, ιδιαιτερα οταν ζει πολλα χρονια στο εξωτερικο, τι σημαινουν αυτα τα αλαμπουρνεζικα (βρε πως καταντησε η ελληνικη γλωσσα, ακομη και λατινικους χαρακτηρες εγινε αγνωριστη). Εκεινο ομως που γινεται αντιληπτο, ειναι οτι η συντακτικη ομαδα του indy.gr που εξεταζει τα μηνυματα που στελνονται για δημοσιευση, λειτουργει σαν ενα ειδος ιερης εξετασης που πρωτα τα λογοκρινει και μετα, με τα διαφορα „kryps“ και „xekryps“, αποφασιζει αν θα καρατομησει τον αποστολεα τους η οχι. Ας σημειωθει δε, οτι τα ιδια ατομα που λογοκρινουν και „kryps“ δημοσιευσεις που δεν τους αρεσουν, θεωρουν τον εαυτο τους σαν το ακρο αωτο της δημοκρατικοτητας, βγαζοντας αφρους απ’ το στομα τους οταν ακουνε το ονομα λογοκρισια.

    Θελοντας λοιπον να μαθω για τις πρακτικες αυτες απο πρωτο χερι, εστειλα σις 20.11.2007 ενα e-mail με την ερωτηση, ποιος δινει στους συντακτες την αρμοδιοτητα να λογοκρινουν τα μηνυματα που τους στελνονται, αν η λογοκρισια αυτη συμβιβαζεται με την διακηρυξη τους περι μη λογοκρισιας, αν οι συντακτες αμοιβονται για την εργασια τους και αν ναι, απο που προερχονται τα χρηματα για την αμοιβη τους. Πηρα λοιπον, την ιδια μερα κιολας, απο καποιον clopy [mailto: clopy@indy.gr ] την ακολουθη απαντηση: „Στόχος μας (εμάς που το ξεκινήσαμε) είναι να φτιαχτεί μια κοινότητα ανθρώπων που θα παράγουν πληροφόρηση, ελεύθερη από οικονομικά συμφέροντα και χωρίς μεσάζοντες. Τα χρήματα για τη λειτουργία τα έχουμε βάλει μεταξύ μας (ευτυχώς η κατασκευή μιας σελίδας στο ιντερνετ σήμερα είναι ένας πραγματοποιήσιμος οικονομικά στόχος για οποιαδήποτε ομάδα ανθρώπων). Οποισδήποτε σέβεται τις βασικές αρχές του μέσου (όπως αυτές περιγράφονται στην ενότητα „ταυτότητα“), είναι ευπρόσδεκτος/η να συμμετάσχει στη λήψη αποφάσεων και τη διαχείριση…Χρηματοδότηση όπως κατάλαβες λοιπόν δεν υπάρχει για κανένα μέλος της ομάδας του indy.gr“.

    Επειδη ομως ολα αυτα τα καλα καγαθα που μου εγραψε ο clopy τα ηξερα ηδη απο το Mission Statement της ιστοσελιδας, επανηλθα στις 21.11.07 με την ερωτηση, αν γενικα τα περιεχομενα του indy.gr κανουν καλο στην Ελλαδα η μηπως απο τον τοπο λειτουργιας της επαυξανουν την ουτως η αλλως υπαρχουσα πολιτικη και κοινωνικη „νευρικοτητα“ που επικρατει και δημιουργουν μια αναμπαμπουλα, στην οποια, οπως λεει ο λαος, μονο ο λυκος χαιρεται. Η απαντηση του clopy την αλλη μερα ηταν: „Στόχος μας είναι, να πάρουμε τον έλεγχο της πληροφόρησης από τα χέρια των οικονομικά και πολιτικά ισχυρών και να φτιάξουμε δομές όπου η πληροφόρηση δεν θα ελέγχεται και δε θα χειραγωγείται ούτε από εμάς, ούτε από κανέναν. Αν με τη λέξη „αναταραχές“ εννοείς τις αλλαγές στα όρια σύνταξης, τους μισθούς των 500 ευρώ, το ρατσισμό, το σεξισμό, τον πόλεμο κτλ., τότε συμφωνώ μαζί σου, κι εμείς αυτές τις αναταραχές προσπαθούμε να σταματήσουμε γιατί δεν κάνουν καλό στους ανθρώπους“. Και στις 22.11.07 πηρα απο καποιον Panos [mailto:panpapado@gmail.com] για το ιδιο θεμα την εξης απαντηση „ πείτε του ότι είμαστε υπέρ των αναταραχών και ότι γενικά συμπαθούμε τους λύκους, οι οποίοι ως γνωστόν είναι είδος υπό εξαφάνιση“ (η υπογραμμιση δικη μου).

    Ας δουμε λοιπον τι καρπους εχουν αποδωσει μεχρι σημερα οι δραστηριοτητες των συντακτων του indy.gr, που συμπαθουν τοσο τους λυκους. Ξεκινωντας απο την διαπιστωση, οτι το Indymedia δεν ειναι μια καποια τυχαια ιστοσελιδα, αλλα ενας τεραστιος οργανισμος που δρα παγκοσμιως και υποστηριζεται, οπως ειδαμε πιο πανω, απο ακομη πιο μεγαλους κρατικους και ημικρατικους οργανισμους οπως το CNN και το BBC (στα οποια εχουν προσβασεις η CIA και η Intelligence Service) καθως και απο αλλα κρατικα και ημικρατικα ιδρυματα της ιδιας διαμετρου. Η δευτερη διαπιστωση ειναι, οτι το indy.gr εχει πραγματι συμβαλει στην δημιουργια δομων, που σημερα δεν χειραγωγουνται πλεον απο κανεναν. Διοτι σαν ο πρωτος διδαξας, εχει βρει πολυαριθμους μιμητες, τους Bloggers, που εχουν δημιουργησει ιστοσελιδες, που στην πλειοψηφια τους και μαζι με τους μεγαλους τηλεοπτικους σταθμους δεν εχουν αφησει τριχα στο κεφαλι της κυβερνησης της Νεας Δημοκρατιας αποσταθεροποιωντας ετσι το πολιτικο συστημα της χωρας, που βρισκεται σημερα στο χειλος του γκρεμου.

    Ο πρωτος διδαξας: Το καλοκαιρι του 2007 δημοσιευθηκε στο „επισημο“ αυτο οργανο των απανταχου της Ελλαδος αντιεξουσιαστων ενα βιντεο, με κεντρικο προσωπο εναν αρχιφυλακα της Αστυνομιας που φέρεται να βιαιοπραγει εναντιον κρατουμενων το 2005. Αν συγκρινουμε την δημοσιευση εκεινη με την δημοσιοποιηση του βιντεο της Ευης Τσεκου που συγκλονιζει σημερα την Ελλαδα, μπορουμε να βγαλουμε το συμοπερασμα, οτι και τα δυο φερουν την σφραγιδα επαγγελματιων ξενων μυστικων υπηρεσιων (και των ντοπιων υποτακτικων τους), που σκοπο τους ειχαν την αποδυναμωση η πτωση της κυβερνησης Καραμανλη. Να τι εγραφε για το πρωτο βιντεο ενα αρθρο με τον τιτλο «Βεντέτα στο Ιντερνετ αναρχικών – ΕΛ.ΑΣ» που δημοσιευσε ο «Ελευθερος Τυπος»: „Με ύβρεις, απειλές και καταστρατηγώντας κάθε έννοια προστασίας προσωπικών δεδομένων, το οπτικό υλικό εμφανίζει τόσο το πρόσωπο όσο και τα στοιχεία, όχι μόνο του ίδιου του αρχιφύλακα αλλά και του πατέρα του(!), που μένει σε άλλη πόλη. Αναφέρεται το τηλέφωνο, η διεύθυνση, το ονοματεπώνυμο και η ιδιότητα του, ενώ διευκρινίζεται ότι είναι και ο ίδιος αστυνομικός“.

    Οι αποφοιτησαντες απο την Σχολη: Ιδιαιτερα το περασμενο καλοκαιρι με τις καταστροφικες πυρκαγιες στο πλαισιο της πρωτης συστηματικης προσπαθειας ανατροπης της κυβερνησης της Νεας Δημοκρατιας, βλεπουμε μια μερα μετά την πυρκαγια στην Πάρνηθα (28.06.2007) το http://anadasosi.blogspot.com να ξεσηκωνει τους πολιτες, παρακινωντας τους να βομβαρδισουν τον πρωθυπουργο, υπουργους και δημοσιες οργανωσεις με e-mails διαμαρτυριας, ενω μερικες μερες μετα, παλι μεσω της ιστοσελιδας και με την συνδρομη εκατονταδων αλλων Blogs  πολιτων και πολιτικων κομματων, οργανωθηκε εξω απο το Κοινοβουλιο η μαζικοτερη διαδηλωση που εγινε μεχρι σημερα στη χωρα μας. Αν με την διαδηλωση αυτη φυτευθηκε καποιο δεντρο στα καμμενα δαση, αυτο ενδιεφερε ποσως τους διοργανωτες, που το κυριο μελημα τους φαινεται να ηταν η κοινωνικη αναστατωση. Το http://logodosia.net/apaxiosi ειχε την ιδια χρονικη περιοδο σαν στοχο των πρωην υπουργο εσωτερικων Βυρωνα Πολυδωρα και βεβαια την αποδυναμωση της κυβερνησης Καραμανλη και το http://manosnik.blogspot.com δημοσιευε τις e-mail διευθύνσεις πολιτικών της κυβέρνησης και της δημοσιας διοίκησης και καλουσε τους χρήστες του Διαδικτύου να τους στείλουν διαμαρτυρίες. Συνδεοντας τους επισκεπτες του με το  http://www.actclick.com/site/index.aspx, ενα κοινωνικο δικτύο (social network), οπως αυτοονομασθηκε, «όπου όλοι θα μπορούμε να συμμετέχουμε ενεργά, προκειμένου να προάγουμε την καθημερινότητα μας μέσω του έργου που κάνουν οι Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (ΜΚΟ)». Λειτουργωντας σαν συνδετικος κρικος «ανάμεσα σε ΜΚΟ – Πολίτες – Εταιρείες – Φορείς της πολιτείας» και σαν διαδραστικό μεσο, που «να ξεπερνάει το στάδιο της πληροφορίας και να καλύπτει την ανάγκη για δράση που έχουμε όλοι μας, όταν φυσικά μας δίνεται η δυνατότητα…». Οι δε ΜΚΟ μπορούν να «υποστηρίζονται χρηματικά -και οχι μόνο- απο τους e-Εθελοντές του ActClick» και να «αναζητούν χορηγούς για τις δράσεις τους».

    https://athens.indymedia.org/

    Einen Kommentar schreiben / Γράψτε ένα σχόλιο

    Kommentar

    kachelmannwetter.com