Ή στραβός είναι ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε
25.04.2024
  • Allgemein
  • Diktatur/Δικτατορία
  • Brain Drain
  • Balkan/Βαλκάνια
  • Bücher/Βιβλια
  • Medien/Μαζικά Μέσα
  • Minderheiten, Migranten/Μειονότητες, Μετανάστες
  • Kriege, Flüchtlinge/Πόλεμοι, Φυγάδες
  • Sprache/Γλώσσα
  • Gesellschaft, Meinung/Κοινωνία, Γνώμη
  • Nationalismus/Εθνικισμοί
  • Thema/Θέμα
  • Termine/Εκδηλώσεις
  • Geopolitik/Γεωπολιτική
  • Politik/Πολιτική
  • Terrorismus/Τρομοκρατία
  • FalseFlagOps/Επιχ. με ψευδή σημαία
  • Hellas-EU/Ελλάδα-Ε.Ε.
  • Wirtschaft-Finanzen/Οικονομία-Οικονομικά
  • Religion/Θρησκεία
  • Geschichte/Ιστορία
  • Umwelt/Περιβάλλον
  • Korruption/Διαφθορά
  • Reisen/Ταξιδιωτικά
  • Musik/Μουσική
  • Kunst/Τέχνη, Λογοτεχνία
  • Küche/Κουζίνα
  • kachelmannwetter.com
    Εδω διαβαζετε τις καινουργιες  ελληνικες και γερμανικες εφημεριδες
    Hier lesen Sie  griechische  und deutsche Zeitungen 

    Ο Γιωργακης, ο Λοβερδος (ΠΑΣΟΚ) και οι „Τουρκοι“ της Θρακης

    Δρ. Εμμανουηλ Σαριδης

    Η „Ομοσπονδια Τουρκων Δυτικης Θρακης στην Ευρωπη“ ισχυριζεται, οτι στην Θρακη υπαρχει μια τουρκικη μειονοτητα. Λαθος, γιατι στην Θρακη δεν υπαρχει ουτε μια τουρκικη, οπως ισχυριζεται η Ομοσπονδια και το ΠΑΣΟΚ, ουτε και μια μουσουλμανικη μειονοτητα, οπως κακως και κακιστα ισχυριζεται η ελληνικη κυβερνηση αλλα τρεις μουσουλμανικες μειονοτητες: Οι Τουρκοφωνοι, οι Πομακοι και οι Γυφτοι

     

     

    Απο την έτσι ονομαζόμενη Ευρωπαϊκη Ομοσπονδια Τουρκων Δυτικης Θρακης πηραμε στις 4.3.2009 το ακολουθο Δελτιο Τυπου, το οποιο και δημοσιευουμε κατα το γνησιο προτυπο. Οι παρατηρησεις για το δημοσιευμα στο τελος.

                                                                               Witten, 04.03.2009

                                               Δελτίο Τύπου

    Σχόλιο για την Τουρκική Μειονότητα της Δυτικής Θράκης από τον υφυπουργό εξωτερικών κ. Ιωάννη Βαλινάκη

    Ο υφυπουργός εξωτερικών της Ελλάδας, κ. Ιωάννης Βαλινάκης, απάντησε στην ερώτηση του κ. Ανδρέα Λοβέρδου, υπευθύνου του ΠΑ.ΣΟ.Κ. για τις εξωτερικές υποθέσεις, η οποία αφορούσε στις ενέργειες του Τουρκικού Προξενείου στη Δυτική Θράκη. Ο κ. Βαλινάκης, αναφερόμενος και στην Τουρκική Μειονότητα της Δυτικής Θράκης τόνισε ότι η Ελλάδα σταθερά υλοποιεί για όλους τους πολίτες της, αλλά και στη Θράκη, τις αρχές των ίσων δικαιωμάτων και της ισονομίας και πως η πολιτική αυτή συνάδει στις διατάξεις της Συνθήκης της Λοζάννης αλλά και στους κανόνες του διεθνούς δικαίου για τα ανθρώπινα και μειονοτικά δικαιώματα. Ειδικότερα ανέφερε ότι τα δικαιώματα της Μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη βρίσκονται υπό πλήρη εγγύηση και προστατεύονται αποτελεσματικά σε μια δημοκρατική κοινωνία και πολιτεία της Ευρώπης. Ο κ. Βαλινάκης, εξέφρασε επίσης ότι οι ελληνικοί νόμοι εμπεριέχουν ειδικές προνομιούχες ρυθμίσεις για τη Μειονότητα, οι οποίες αρμόζουν στις επιταγές της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και τις ευρωπαϊκές αξίες.

    Ο κ. Βαλινάκης, υποστήριξε στην πρώτη του απάντηση ότι τα μέλη της Μειονότητας συμμετέχουν στην πολιτική ζωή της Χώρας σε εθνικό και τοπικό επίπεδο, ομιλούν τη μητρική τους γλώσσα και πως εκτελούν ελεύθερα τα θρησκευτικά τους καθήκοντα. Ακόμη, τόνισε ότι η Ελληνική Πολιτεία έχει αποδεδειγμένη βούληση να τοποθετεί τη Θράκη και την ανάπτυξη αυτής στη πρώτη γραμμή των προτεραιοτήτων της καθώς και η ανάπτυξη στη Θράκη πρέπει να πραγματοποιηθεί χωρίς καμία θρησκευτική, γλωσσική, φυλετική και πολιτισμική διάκριση. Συμπλήρωσε επίσης, πως η κυβέρνηση με τις πολιτικές πρωτοβουλίες που υιοθετεί, ενθαρρύνει μια σύγχρονη ευρωπαϊκή μειονοτική πολιτική, εξαγνισμένη από ακρότητες και εξωτερικές επιδράσεις και που διαλύει κάθε κακόπιστη επιχείρηση.

    Ενώ στη δεύτερη απάντησή του, επισήμανε ότι η Ελληνική Πολιτεία τηρεί ίση απόσταση σ’ όλα τα στοιχεία της Μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη. Τόνισε ότι «οι Έλληνες μουσουλμάνοι ούτε ψάχνουν αυτοδιοριζόμενους δικηγόρους ούτε και τους έχουν ανάγκη», και ολοκλήρωσε την απάντησή του ως εξής: «όποιες προσπάθειες και να γίνονται, κανείς δεν μπορεί να εκμεταλλευθεί τα καθημερινά προβλήματα και ανησυχίες των μελών της Μειονότητας. Αυτοί συμβιώνουν ειρηνικά με τους άλλους έλληνες πολίτες. Μπορούν να ευημερήσουν έχοντας ίσα οικονομικά και κοινωνικά δικαιώματα ως μέλη μιας ευρωπαϊκής χώρας, και να αποκτήσουν τους σπουδαίους οικονομικούς καρπούς του ευρωπαϊκού διαβατηρίου.»

    Χαμπίπογλου: Ανύπαρκτη η λεγόμενη σύγχρονη ευρωπαϊκή μειονοτική πολιτική

    Ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Τούρκων Δυτικής Θράκης, κ. Χαλήτ Χαμπίπογλου, σχετικά με την απάντηση του κ. Βαλινάκη προς την ερώτηση για τις ενέργειες του Τουρκικού Προξενείου στη Κομοτηνή, έκανε την εξής δήλωση:

    «Τα όσα είπε ο κ. Βαλινάκης για την Τουρκική Μειονότητα της Δυτικής Θράκης απαντώντας στην ερώτηση που κατατέθηκε για τις ενέργειες του Τουρκικού Προξενείου στην Κομοτηνή, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Αντίθετα με όσα υποστηρίζονται δεν μπορεί να γίνει λόγος στις σχέσεις Ελλάδας και Μειονότητας για μια σταθερή πολιτική υλοποίησης των αρχών των ίσων δικαιωμάτων και της ισονομίας. Οι αρχές αυτές δεν εφαρμόζονται στη Θράκη όπως ισχύουν για όλους τους έλληνες πολίτες, με συνέπεια να αδυνατούμε να μιλάμε για την τήρηση των διατάξεων της Συνθήκης της Λοζάννης αλλά και των κανόνων του διεθνούς δικαίου για τα ανθρώπινα και μειονοτικά δικαιώματα. Δεν επιτρέπεται στην Μειονότητα, της οποίας δεν αναγνωρίζεται η τουρκική εθνική ταυτότητα, να ιδρύει συλλόγους με την επωνυμία που να περιλαμβάνει τις λέξεις όπως «Τούρκος, Τουρκικός». Η αίτηση της Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης ενώπιον του αρμόδιου δικαστηρίου για την επανάκτηση της επισημότητάς της, έπειτα από καταδικαστικές για την Ελλάδα αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (Ε.Δ.Δ.Α.) κατά το Μάρτιο του 2008, θα συζητηθεί μόλις στις 19 Φεβρουαρίου 2009. Ομοίως, ο Σύλλογος των Τούρκων Γυναικών της Ροδόπης, παρά την καταδίκη της Ελλάδας από τον Ε.Δ.Δ.Α. για μη εγγραφή αυτού του συλλόγου στο βιβλίων των σωματείων, εξακολουθεί να μην συμπεριλαμβάνεται στο βιβλίο των σωματείων. Δεν μπορούμε να αμφισβητήσουμε, βέβαια, το γεγονός ότι η συμμετοχή στη πολιτική ζωή, σε εθνικό και τοπικό επίπεδο, είναι νομικά εφικτή. Ωστόσο, εξαιτίας του μέτρου του %3 στον εκλογικό νόμο, η εκπροσώπηση της Τουρκικής Μειονότητας με εκλογή ανεξάρτητων βουλευτών καθίσταται σε εθνικό επίπεδο ουσιαστικά αδύνατη. Επίσης, συναντιούνται προβλήματα και ως προς την απόλαυση των θρησκευτικών ελευθεριών. Τα προβλήματα περί της εκλογής των Μουφτήδων και διαχείρισης της βακουφικής περιούσιας είναι ακόμη ζωντανά. Επίσης, επισημαίνουμε ακόμη μια φορά ότι οι δυο επίμαχοι πρόσφατοι νόμοι, αυτός περί βακουφίων και αυτός περί του διορισμού των μουσουλμάνων θρησκευτικών λειτουργών, ψηφίστηκαν και ισχύουν πλέον δίχως καν ζητηθεί η άποψη της Μειονότητας. Παρόμοια περίπου προβλήματα αντιμετωπίζονται και στον τομέα της παιδείας. Ισχύει πλέον, ο νόμος περί υποχρεωτικής προσχολικής εκπαίδευσης, τη στιγμή όμως που το μειονοτικό εκπαιδευτικό σύστημα δεν είναι έτοιμο για κάτι τέτοιο, καθώς τα μειονοτικά προσχολικά εκπαιδευτικά ιδρύματα είναι ανύπαρκτα. Το να ασπασθεί κανείς την ύπαρξη μιας σύγχρονης ευρωπαϊκής μειονοτικής πολιτικής, όπως ισχυρίζεται η Ελληνική Κυβέρνηση, θα είναι μόνο απλοϊκότητα. Τέλος, στις  εκθέσεις του Greek Helsinki Monitor και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ξεκάθαρα τονίζονται οι παραβάσεις δικαιωμάτων εις βάρος της Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης».

    Τελος Δελτιου Τυπου.

    Και τωρα μερικες παρατηρησεις απο τον Εμμανουηλ Σαριδη:

    1. Στην Θρακη δεν υπαρχει μια τουρκικη μειονοτητα, οπως ισχυριζεται το Δελτιο Τυπου της Ομοσπονδιας. Ουτε και μια μουσουλμανικη μειονοτητα, οπως ισχυριζεται η ελληνικη κυβερνηση. Αν σαν βαση ιδιαιτεροτητας του πληθυσμου της Θρακης λαβουμε την θρησκεια, που κι‘ αυτο ειναι επιστημονικα απαραδεκτο, τοτε στην Θρακη ζουν χριστιανοι και μουσουλμανοι. Πριν απο το 1922/23 δεν υπηρχε καν η ορολογια Τουρκος η Τουρκια, οι Μουσουλμανοι της Οθωμανικης Αυτοκρατοριας ονομαζονταν Οσμανληδες.

    2. Οι μουσουλμανοι της Θρακης χωριζονται σε τρεις γκρουπες η μεινοτητες: Τους τουρκοφωνους, τους Πομακους και τους Ρομα η τσιγγανους η γυφτους.

    3. Οι εκθέσεις του Greek Helsinki Monitor και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για παραβάσεις δικαιωμάτων εις βάρος μιας Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης ειναι συντεταγμενες απο τον Παναγιωτη Δημητρα, ενα ατομο στην υπηρεσια των προπαγανδιστικων συμφεροντων του Εβραιου George Soros και αλλων δυτικων οργανισμων, που τις χρησιμοποιουν σαν μοχλους για πιεση των καθεστωτων και δημιουργια κοινωνικης και πολιτικης ανησυχιας στην Ανατολικη και Νοτιοανατολικη Ευρωπη, αρα επιστημονικα δεν εχουν καμμια αξια.

    4. Το οτι τις ιδιες εκθεσεις χρησιμοποιει και ο κυριος Λοβερδος του ΠΑΣΟΚ, για να πλουτιζει τις γνωσεις – που δεν εχει – για τον πληθυσμο της Θρακης και βεβαια το αφεντικο του και επιστηθιος φιλος του Δημητρα, ο περιφημος Γιωργακης, ειναι κακο για την Ελλαδα. Θαπρεπε να ντρεπονται. Αντι γι‘ αυτο θελουν να σχηματισουν κυβερνηση. Μαυριστε τους.

    Einen Kommentar schreiben / Γράψτε ένα σχόλιο

    Kommentar

    kachelmannwetter.com