Ή στραβός είναι ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε
26.04.2024
  • Allgemein
  • Diktatur/Δικτατορία
  • Brain Drain
  • Balkan/Βαλκάνια
  • Bücher/Βιβλια
  • Medien/Μαζικά Μέσα
  • Minderheiten, Migranten/Μειονότητες, Μετανάστες
  • Kriege, Flüchtlinge/Πόλεμοι, Φυγάδες
  • Sprache/Γλώσσα
  • Gesellschaft, Meinung/Κοινωνία, Γνώμη
  • Nationalismus/Εθνικισμοί
  • Thema/Θέμα
  • Termine/Εκδηλώσεις
  • Geopolitik/Γεωπολιτική
  • Politik/Πολιτική
  • Terrorismus/Τρομοκρατία
  • FalseFlagOps/Επιχ. με ψευδή σημαία
  • Hellas-EU/Ελλάδα-Ε.Ε.
  • Wirtschaft-Finanzen/Οικονομία-Οικονομικά
  • Religion/Θρησκεία
  • Geschichte/Ιστορία
  • Umwelt/Περιβάλλον
  • Korruption/Διαφθορά
  • Reisen/Ταξιδιωτικά
  • Musik/Μουσική
  • Kunst/Τέχνη, Λογοτεχνία
  • Küche/Κουζίνα
  • kachelmannwetter.com
    Εδω διαβαζετε τις καινουργιες  ελληνικες και γερμανικες εφημεριδες
    Hier lesen Sie  griechische  und deutsche Zeitungen 

    Ο Παναγιωτης, ο ABTTF και το κακο συναπαντημα

    Δρ. Εμμανουηλ Σαριδης

    Ολα τα εχει ο μπαχτσες: Αγωνιστες ανθρωπινων δικαιωματων σαν τον Παναγιωτη Δημητρα, Μουσουλμανους που αποφασισαν να γινουν Τουρκοι και πολιτικους που συνεργαζονται με Ευρωσυναδελφους τους για να μας σερνουν καθε λιγο και λιγακι σαν κατηγορουμενους στην Ευρωπη. Οπως στις 17.04.2008 στις Βρυξελλες

     

    Στις 17. Απριλιου 2008 εγινε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο των Βρυξέλλων μια συζητηση με τον τιτλο „Conference on the ignored minorities in Greece”/“Συζητηση για ανύπαρκτες μειονότητες στην Ελλάδα“. Κατα τους διοργανωτες οι ανυπαρκτες αυτες μειονοτητες στην Ελλαδα ειναι οι „Τούρκοι“ της Δυτικής Θράκης και οι „Μακεδόνες“ της Μακεδονιας.

    Οι συμμετεχοντες στην συζητηση ηταν οι:

    • Hans Heinrich Hansen (Panel Chair) (President, Federal Union of European Nationalities, FUEN),
      Halit Habipoglu (President, Federation of Western Thrace Turks in Europe/Ομοσπονδια των Τουρκων της Δυτικης Θρακης στην Ευρωπη, ABTTF)
    • Nelly Maes (President, European Free Alliance, EFA – European Political Party)
    • Asst. Prof. Dr. Halim Cavusoglu (Department of Sociology, Hacettepe University )
    • Pavlos Filipov Voskopoulos (Member of the Central Council of EFA-Rainbow/Ουρανιο Τοξο, political party of the “Macedonian” Minority in Greece)
    • Helene Flautre, MEP (Chair, Subcommittee on Human Rights, European Parliament)
    • Dr. Csaba Sandor Tabajdi, MEP (Chair, Intergroup for Traditional National Minorities, Constitutional Regions and Regional Languages)
    • Boriss Cilevics (Member of the PACE, Chair, Sub-Committee on Rights of Minorities)
    • Panayote Dimitras (Spokesperson, Greek Helsinki Monitor) and
    • Mikel Irujo Amezaga, MEP (Greens/EFA Group).

    Στην πραγματικοτητα δεν επροκειτο για μια συζητηση μεταξυ επιστημονων η ειδικων, αλλα για ενα ειδος δικαστηριου, οπου η Ελλαδα βρεθηκε ακομη μια φορα να καθεται στο εδωλιο του κατηγορουμενου. Καθοτι η συζητηση δεν ειχε καμμια σχεση με μετρα προστασιας των ανθρωπινων δικαιωματων των μειονοτητων, οπως παραδειγματος χαριν των Κουρδων στην Τουρκια η των Παλαιστινιων, που στραγγαλιζονται απο τους επιζησαντες των γερμανικων στρατοπεδων συγκεντρωσεως Εβραιων του Ισραηλ, αλλα ηταν ενα μοναδικο κατηγορητηριο εναντιον της Ελλαδος. Η δε διοργανωση της υποκινηθηκε απο τους αντιπροσωπους τριων Μη Κυβερνητικων Οργανωσεων (ΜΚΟ), που ισχυριζονται – και ισως εν μερει να το πιστευουν – οτι „αγωνιζονται“ για τα ανθρωπινα δικαιωματα των „Τουρκων“ της Δυτικης Θρακης και των „Μακεδονων“ της Μακεδονιας: Του Halit Habipoglu της ABTTF (Ομοσπονδια των Τουρκων της Δυτικης Θρακης στην Ευρωπη), του Παναγιώτη Δημητρά απο το ελληνικο Παρατηρητηρίο του Helsinki η το Human Rights Watch (διαλεγετε και παιρνετε) και του Pavlos Filipov Voskopoulos, μισθοφορου μαλλον του Δημητρα.

    Το κατηγορητηριο

    Οι κατηγοριες, οπως τις διατυπωσαν οι ιδιοι οι κατηγοροι και οπως τις διαβαζουμε στην ιστοσελιδα του Ουρανιου Τοξου του Pavlos Filipov Voskopoulos (βλεπε και  http://www.florina.org/html/2008/march27_g.html ηταν, οτι „το Ελληνικό κράτος συστηματικά κάνει διακρίσεις κατά της Τουρκικής μειονότητας και αρνείται την εθνική ταυτότητα της μειονότητας, την Τουρκική, η οποία ούτως ή άλλως αποκτιέται είτε εκ γενετής είτε μέσω ενσωμάτωσης. Η Ελλάδα προτιμά να χρησιμοποιεί τον όρο «Μουσουλμανική μειονότητα», σκεπτικό το οποίο βασίζεται στη Συνθήκη Ειρήνης της Λωζάνης και στην απόρριψη της «Τουρκικής» ταυτότητας. Η ελληνική άρνηση της αποδοχής της μειονοτικής Τουρκικής ταυτότητας έχει κυμανθεί από την απαγόρευση πολιτειακών οργανώσεων οι οποίες συμπεριλαμβάνουν το επίθετο «Τουρκικός-ή-ό» στον τίτλο τους – όπως στη περίπτωση της «Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης», έως τη δίωξη ατόμων που δημόσια προσδιορίζουν την μειονότητα ως «Τουρκική». Η Μακεδονική μειονότητα της Ελλάδος είναι συγκεντρωμένη στο βόρειο τμήμα της χώρας. Παρόλα, που η Μακεδονική γλώσσα ομιλείται από ένα μεγάλο αριθμό ατόμων, είναι υπό απειλή εξαφάνισης αφού δεν απολαμβάνει την αναγνώριση του κράτους και για αυτό το λόγο δεν διδάσκεται ούτε έχει εισαχθεί στο εκπαιδευτικό σύστημα. Επιπλέον, οι Μακεδονόφωνοι (ή τα άτομα που μιλούν Μακεδονικά) και μάλιστα τα άτομα που εκφράζουν μια Μακεδονική εθνική ταυτότητα έχουν διωχθεί από τις Ελληνικές αρχές. Τα ελληνικά δικαστήρια σε πολλές περιπτώσεις από το 1989 έχουν αρνηθεί την εγγραφή του πολιτιστικού συλλόγου «Στέγη Μακεδονικού Πολισμού».

    Οι κατηγοριες αυτες βεβαια σε καμμια περιπτωση δεν ευσταθουν, ενω φαινεται καθαρα, οτι σκοπος τους ειναι να εκθεσουν και να προκαταλαβουν την Ελλαδα σε μια ευρωπαικη κοινη γνωμη, η οποια δεν γνωριζει περι τινος προκειται. Και επιδη οι Δημητρας, Habipoglu και Voskopoulos εχουν θεσει το θεμα των Ελληνων Σλαβοφωνων και Μουσουλμανων στο κεφαλι, θα με υποχρεωσουν εδω να το τοποθετησω, εν συντομια, στα ποδια του. Οπως πολλες φορες εχω γραψει, Τουρκοι και τουρκικη μειονοτητα δεν υπηρξαν ποτε, ουτε στην Ελλαδα, ουτε στην ελληνικη Θρακη, αρα δεν υπαρχουν και σημερα. Χωρις να επεκταθω στο θεμα, να αναφερω μονο, οτι στην Θρακη διαβιουν σημερα τρεις μουσουλμανικες μειονοτητες: Οι τουρκοφωνοι μουσουλμανοι (οχι τουρκογενεις, οπως λαθος λενε πολλοι ελληνες επιστημονες, πολιτικοι και δημοσιογραφοι), οι Πομακοι και οι Τσιγγανοι η Ρομα. Και αν θελουμε να ειμαστε πιο ακριβεις και δικαιοι, θα πρεπει να συμπεριλαβουμε στις μουσουλμανικες μειονοτητες της Θρακης και την μικρη ομαδα των Αφρικανων, ελαχιστα γνωστη ακομη και στους ειδικους, που ειχαν φερει οι Αγαδες την εποχη της Οθωμανικης Αυτοκρατοριας και ζουν σημερα στα χωρια Αβατο και Ευλαλο της Ξανθης.

    Τα περι Τουρκων της ελληνικης Θρακης ειναι μια καθαρα τουρκικη εφευρεση, που βασιζεται εν πολλοις στις αναφορες πολλων ευρωπαιων περιηγητων του 18. και 19. αιωνα, οι οποιοι λογω αγνοιας και εσφαλμενων στοιχειων ονομαζαν τους Μουσουλμανους της Οθωμανικης Αυτοκρατοριας συλλογικα Τουρκους. Ενω το ονομα που χρησιμοποιουσαν οι ιδιοι ηταν Οσμανληδες η Μουσουλμανοι, ο πιο συχνος αυτοπροσδιορισμος τους δε γινοταν με βαση τον τοπο κατοικιας (Trakyali-Θρακιωτες, Iskeceli-Ξανθιωτες και ουτω καθ‘ εξης). Κρατος Τουρκια και πληθυσμοι με το ονομα Τουρκοι δεν υπηρξαν μεχρι το 1922. Απο τους Ευρωπαιους λοιπον πηραμε κατα τον σχηματισμο των εθνικων κρατων και εμεις, οπως τοσα αλλα στραβα και αναποδα, και το λαθος ονομα των Μουσουλμανων της Οθωμανικης Αυτοκρατοριας, το οποιο κακως, κακιστα μαλιστα, χρησιμοποιουμε ακομη και σημερα (τουρκικη αυτοκρατορια, Τουρκοκρατια, και τα δυο λαθος).

    Τα ιδια περιπου ισχυουν και για τους σλαβοφωνους κατοικους της Μακεδονιας. Και βεβαια υπαρχουν σημερα σλαβοφωνοι στην Μακεδονια, παλαιοτερα δε, ωσπου να τους διωξουμε στην Αυστραλια και τον Καναδα, υπηρχαν πολυ περισσοτεροι. Και βεβαια δικαιουνται να μαθαινουν και να μιλουν την σλαβικη διαλεκτο που μαθανε απο τους γονεις τους και να παιζουν την ωραια μουσικη τους με τα χαλκινα και τα πνευστα. Ομως σε καμμια περιπτωση δεν προκειται για μια εθνικη μειονοτητα Μακεδονων με πατριδα τους τα Σκοπια. Και σε καμμια περιπτωση δεν μιλουν μια μακεδονικη γλωσσα, διοτι μια τετοια, πριν απο τον σχηματισμο των εθνικων κρατων, απλα δεν υπηρχε. Οι Σλαβοι των Βαλκανιων, Βουλγαροι, Πομακοι η απο την περιοχη της FYROM, μιλουσαν σλαβικες διαλεκτους.

    Και εδω εγειρονται μερικα ερωτηματικα. Γνωριζουμε, κατεχουμε εμεις οι Ελληνες το θεμα, ξερουμε περι τινος προκειται, η χρησιμοποιουμε κι’ εμεις τα ιδια εθνολογικα στερεοτυπα, που για δικους τους λογους εχουν δυστυχως επιβαλλει διεθνως οι Ευρωπαιοι, αδυνατωντας ετσι να αντικρουσουμε επιστημονικα τεκμηριωμενα τετοιες ρηχες θεσεις και τοποθετησεις; Ειμαστε εις θεσιν να αναιρεσουμε τετοια προπαγανδιστικα κολπα, οχι με κραυγες και εθνικες κορωνες, αλλα υστερα απο μελετη των γραφων, που υπαρχουν εν αφθονια; Και το σπουδαιοτερο: Λαβαινουμε μερος σε διεθνεις συζητησεις, απανταμε σε παραποιησεις εθνικων μας θεματων που γινονται καθημερινα στα ευρωπαικα ΜΜΕ η ειμαστε παντου αποντες, αφηνοντας τον πασα ενα να μας σερνει σε διεθνη „δικαστηρια“, να μας διαβαλλει και να μας ξεφτελιζει, χωρις απαντηση, χωρις αντισταση σε τετοια φθηνα αλλα πονηρα δημοσιευματα;

    Οπως και να εχει το πραγμα, ειτε το προβλημα ειναι η κατοχη και χρηση μιας διεθνους γλωσσας, ειτε η ανεπαρκης γνωση του θεματος, γεγονος ειναι, οτι κανεις στην Ευρωπη δεν ξερει τι θελουμε και τελικα ο Ευρωπαιος μενει με την εντυπωση, οτι η Ελλαδα ειναι ενα ζιζανιο, που μονο φασαριες προκαλει. Κατι που θα συνεχιζεται και θα χειροτερευει, οσο δεν θα συμμετεχουμε ενεργα στις συζητησεις που γινονται στα διεθνη ΜΜΕ και τα Blogs του Ιντερνετ, υποστηριζοντας τα ελληνικα θεματα και οχι βεβαια κατηγορωντας την κυβερνηση, οπως κανουν οι περισσοτεροι. Διαβαστε για παραδειγμα τις συνεντευξεις με Ελληνες Ευρωβουλευτες στις Βρυξελλες, που πηρε για το εν θεματι ζητημα η δημοσιογραφος της εφημεριδας „Ο Χρονος“ της Κομοτηνης της 17.04.08, Μελαχροινη Μαρτιδου, και „απολαυστε“ τον τροπο, με τον οποιο οι κυριοι αυτοι προσπαθουν να δικαιολογηθουν για την ανεπαρκεια τους („Δεν θέλουν αντίθετες φωνές στο Ευρωκοινοβούλιο στην συζήτηση για θέματα «Τούρκων» Θράκης“ http://www.xronos.gr/politics/detail.php?ID=39730).

    Γιατι αλλωστε να ενεργοποιηθουμε στην Ευρωπη, οταν εμεις την βρισκουμε στην Ελλαδα με τον καθημερινο αλληλοσπαραγμο, τις αλληλοκατηγοριες, βριζοντας, συκοφαντωντας και αερολογωντας, περισσοτερο για την στιγμιαια εκτονωση μας, το περιφημο Quickie; Η κατηγορωντας την κυβερνηση, σαν να ειναι ο τοιχος των κλαυθμων και οδυρμων των Εβραιων στην Ιερουσαλημ, οτι ειναι η μονη υπευθυνη για καθε νοσο και καθε μαλακια που μας δερνει; Μπορει μερικοι ελληνες Bloggers να αρχισαν να ερευνουν τα εργα και τις ημερες του Δημητρα και αλλων τετοιων υποκειμενων στην Ελλαδα και να τα δημοσιευουν στα Blogs τους. Εξω ομως εχουμε χασει απο καιρο το παιχνιδι.

    Οι κατηγοροι

    Οπως φαινεται απο την ιστοσελιδα του Ευρωπαικου Κοινοβουλιο, οι Δημητρας, Habipoglu και Voskopoulos λαβαινουν μερος στην συζητηση σαν μελη των οργανωσεων τους. Στην πραγματικοτητα ομως εινε οι υποκινητες του νεου αυτου διασυρμου της Ελλαδος σε ευρωπαικα „δικαστηρια“, κρυμενοι πισω απο τον Ισπανο Mikel Irujo Amezaga, Ευρωβουλευτη του διδυμου κομματος των Πρασινων και της European Free Alliance (EFA), ο οποιος στην ιδια ιστοσελιδα αναφερεται σαν ο εισηγητης της συζητησης  (τι λενε επ’ αυτου ο λαλιστατος Τσιπρας και ο χολερικος Αλαβανος του ΣΥΝ, το κομμα των οποιων εχει καταντησει μια σκωληκοειδης αποφυση των Ευρωπαιων Πρασινων και της EFA; Η ο πρωην πρωθυπουργος Κωστας Σημιτης του ΠΑΣΟΚ, στον οποιο οι ευρωπαιοι Πρασινοι ειχαν στειλει το 2000 μια επιστολη, οπου του ζητουσαν την καθιερωση της διδασκαλιας της „μακεδονικης“ γλωσσας στην Ελλαδα; Η η κυρια Παπαρρηγα, που πρεπει να γνωριζει, οτι το „Ουρανιο Τοξο“ στις εκλογές του 2000 ειχε προσχώρησει σε ένα συνασπισμό κομμάτων με την επωνυμία ΟΑΚΚΕ – Οργάνωση για την Ανασυγκρότηση του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας;).

    Για να μην ξεχειλωσει ομως το θεμα, ας γινει πρωτα μια πολυ συντομη αναφορα στον ABTTF, παρακλαδι του τουρκικου Bati Trakya Türkleri Dayanisma Dernegi (BTTDD), με τον οποιο το berlin-athen.eu ασχοληθηκε προσφατα (βλεπε και το αρθρο „Μουσουλμανοι η Τουρκοι στην Θρακη;“ στο λινκ) και μετα περναμε στον αγωνιστη των ανθρωπινων δικαιωματων, τον Παναγιωτη Δημητρα. Επιγραμματικα μονο: Και οι δυο τουρκικοι συλλογοι χρηματοδοτουνται απο τουρκικες υπηρεσιες, μυστικες τε και επισημες, αποτελουν δε εναν μοχλο πιεσεως της Τουρκιας επι της Ελλαδος (βλεπε και στο http://fasistes.blogspot.com/2008/02/blog-post_26.html, οπου γινεται λογος για το Lobby αυτο της Δυτικης Θρακης). Πληροφοριες για το ABTTF, αρνητικες για την Ελλαδα, υπαρχουν και στην γερμανικη εκδοση της Wikipedia (http://de.wikipedia.org/wiki/F%C3%B6deration_der_Westthrakien-T%C3%BCrken_in_Europa), οπου γινεται αναφορα στους „Τουρκους“ της Δυτικης Θρακης και στο συμβολο τους πλεον, τον Sadik Ahmet (θαταν καλο, οι αργοσχολοι των Υπουργειων μας να ριχνουν που και που μια ματια σε τετοιες καταχωρησεις, διορθωνοντας η ανασκευαζοντας το προπαγανδιστικο περιεχομενο τους). Τα ιδια στραβα και στην ελληνικη εκδοση της Wikipedia, οπου στην Δυτικη Θρακη δεν υπαρχουν μεν „Τουρκοι“, αλλα μια „μουσουλμανικη μειονοτητα“, η οποια „αποτελείται από διάφορες εθνότητες“!! (ποτε θα αποφασισουμε τελος παντων ποσες μειονοτητες εχουμε στην Θρακη και αν ειναι εθνικες η ου; Και υστερα λεμε οτι μας φταινε οι αλλοι).

    Ποιος κερδισε, ποιος εχασε απο την συζητηση των Βρυξελλων;

    Τα αποτελεσματα της συζητησης των Βρυξελλων της 17.04.2008 περιγραφει εκτενως η δημοσιογραφος Μελαχροινη Μαρτιδου στην εφημεριδα της Κομοτηνης „Ο Χρονος“ της 19.04.2008. Η ανταποκριση, με τον τιτλο „Βρυξέλλες: Ελληνική νίκη στα σημεία. Προπαγανδιστικη εκδηλωση με τη χρηση αιθουσας του Ευρωκοινοβουλιου“ τονιζει μεταξυ αλλων και την προσεγμενη προετοιμασια των διοργανωτων: „Η ευρωπαϊκή ομοσπονδία των «Τούρκων Δυτ. Θράκης» είχε δεκάδες φυλλάδια, dvd, ένα πλήρη φάκελο με όλα τα ζητήματα που διεκδικεί η μειονότητα, δηλαδή τον εθνικό αυτοπροσδιορισμό τους, ανιθαγενείς, την σαρία και άλλα πολλά. Αυτός ο φάκελος μοιράστηκε σε όλους όσους προσερχόταν, ενώ προηγουμένως δόθηκε και σύντομη συνέντευξη Τύπου“ γραφει η Μαρτιδου. Και το οτι „θα άξιζε να υπήρχε πιο οργανωμένη εκπροσώπηση, ένας αντίστοιχος τεκμηριωμένος φάκελος στοιχείων, όπου θα υπήρχαν αναφορές στα 280 τεμένη, στους 400 θρησκευτικοί λειτουργοί και σε άλλα στοιχεία που έχουν να κάνουν με την εκπαίδευση και άλλα προνόμιο που απολαμβάνει σήμερα η μειονότητα. Πρόκειται για ζητήματα τα οποία δεν τα γνωρίζουν στην Ε.Ε. ή τουλάχιστον σε αυτή την συνάντηση οι εισηγητές οι οποίοι κλήθηκαν να μιλήσουν, άκουσαν τη φωνή και άλλων εκπροσώπων μειονοτικών ομάδων, που δε αυτοπροσδιορίζονται ως Τούρκοι, με μεγάλο ενδιαφέρον“. Διαβαστε περισσοτερα στο
    http://www.xronos.gr/reportage/detail.php?ID=39763&print=Y. Εν πασει περιπτωσει: Νικη στα σημεια, κατι ειναι κι’ αυτο.

    Η πολιτικη των χωρων εξουσιας (τι κανουν για να κρατηθουν στην εξουσια)

    Η συζητηση αυτη δεν ηταν ενα μεμονωμενο φαινομενο αλλα αποτελει μερος της στρατηγικης των χωρων εξουσιας για τον ελεγχο των υπολοιπων κρατων και την νομη της παγκοσμιας αγορας. Και επειδη στην Ελλαδα της αναμπαμπουλας ελαχιστοι ασχολουνται με θεματα οπως ειναι η σχεση που εχει η ελληνικη μιζερια με τους μηχανισμους των χωρων εξουσιας για τον ελεγχο του υπολοιπου κοσμου (στον οποιο ανηκει η Ελλαδα), ας αναφερω επ’ αυτου, χοντρικα και εν συντομια, τα εξης:

    Τα διαφορα κρατη για να επιζησουν αναπτυσσουν οικονομικες δραστηριοτητες ανα τον κοσμο, την παγκοσμια αγορα, οπως λεγεται μετα το 1989. Η αγορα αυτη ελεγχεται απο μια χουφτα κρατων, τα οποια εγω ονομαζω χωρες εξουσιας. Τα κρατη αυτα εχουν με την παροδο του χρονου συσσωρευσει τεραστια κεφαλαια και γνωσεις, εχουν αποκτησει αποτελεσματικους μηχανισμους λειτουργιας τους στα πλαισια μιας Δημοκρατιας κομμενης και ραμμενης στα μετρα τους και πολιτες, που εχουν γινει πλεον φορεις του συστηματος, αναγνωριζοντας την εκαστοτε κυβερνηση σαν διαχειριστη του. Τα κρατη που σημερα ειναι οργανωμενα στην λεγομενη G8 (Group of Eight, οπου για διαφορους λογους εχουν περιλαβει και την Ρωσια), ελεγχουν ολο τον υπολοιπο κοσμο, ενω παρεμποδιζουν με διαφορες στρατηγικες την προσβαση οσων αλλων επιδιωκουν την προσβαση τους στην αγορα αυτη (Ρωσια, Κινα, Ινδια).

    Η στρατηγικη ελεγχου της παγκοσμιας αγορας γινεται:

    • Με το μαντρωμα οσο δυνατον περισσοτερων χωρων σε διεθνεις οργανισμους που ελεγχουν (ΝΑΤΟ, Ευρωπαικη Ενωση, αλλοι οργανισμοι), οπου τους ανατιθεται ο ρολος ενος δορυφορου.
    • Με την εμπλοκη τους σε διακρατικες εριδες με γειτονικες χωρες, οπως αυτο φαινεται στην περιπτωση της Ελλαδος με την Τουρκια, της Ελλαδος με την FYROM, των αραβικων χωρων με το Ισραηλ, της Ινδιας με το Πακισταν και παει λεοντας.
    • Με την προκληση εριδων στο εσωτερικο των ελεγχομενων κρατων λογω ελλειψεως αναπτυγμενων οικονομικων και πολιτικων δομων, του ρολου του κρατους σαν μοναδικου επιχειρηματια και την μαχη των πολιτικων κομματων για την καταληψη του „θρονου“ εξουσιας.
    • Λογω ανειλημενων πολιτικων, οικονομικων και αλλων υποχρεωσεων εναντι διεθνων οργανισμων, τραπεζων κλπ., και επομενως την αδυναμια αντιστασεως σε πολιτικες πιεσεις και επεμβασεις των χωρων εξουσιας.

    Για την διαβρωση που προκαλουν οι δρασεις των διαφορων ξενων πρακτορων και πρακτορειων, των ΜΜΕ και των ΜΚΟ μεσω των διακινουμενων ιδεολογηματων και μηνυματων περι δημοκρατικων, ανθρωπινων δικαιωματων σε χωρες που εχουν μπει στο στοχαστρο των κεντρων εξουσιας βλεπε και το αρθρο „Human Rights im Krieg“ στο berlin-athen.eu, λινκ καθως και την μελετη μου „Η Ελλαδα της παρδαλης επαναστασης“, επισης στο berlin-athen.eu, λινκ.

    Η Ελλαδα σημερα

    Η συζητηση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο των Βρυξέλλων εγινε σε μια στιγμη, οπου οι πιεσεις των ΗΠΑ, της Ευρωπαικης Ενωσεως και της Τουρκιας επι της Ελλαδος βρισκονται σε εξαρση. Τουρκικα πολεμικα αεροπλανα παραβιαζουν καθημερινα τον ελληνικο εναεριο χωρο, η Τουρκια αναμειγνυεται φανερα πλεον στα εσωτερικα της Ελλαδος, χρησιμοποιωντας σαν μοχλο πιεσεως τους Μουσουλμανους της Θρακης, οι χωρες εχουσιας πιεζουν την Ελλαδα στο το θεμα της ονομασιας της FYROM με σκοπο να δημιοργησουν μια ακομη εστια μελλοντικων διακρατικων εριδων.

    Σε εξαρση βρισκονται και οι επιθεσεις των κομματων της λεγομενης αντιπολιτευσεως εναντιον της κυβερνησεως της Νεας Δημοκρατιας στο εσωτερικο. Οι κινητοποιησεις των συνδικαλιστικων και φοιτητικων οργανωσεων που ελεγχουν, τα κηρυγματα ανυπακοης της κυριας Παπαρρηγα και οι καταληψεις δημοσιων κτιριων και οργανισμων απο οργανωμενους τραμπουκους, εχουν ουσιαστικα καταλυσει καθε εννοια μιας εννομου ταξεως και εχουν αποσταθεροποιηση σε σημαντικο βαθμο την πολιτικη, κοινωνικη και οικονομικη ζωη του τοπου. Το ιδιο και η διαλυση των Πανεπιστημιων και αλλων Σχολων και σχολειων, οι βομβιστικες επιθεσεις και τα καθημερινα κρουσματα δολιοφθορας και καταστροφης της δημοσιας περιουσιας και του εθνικου πλουτου, με αποκορυφωμα τους εμπρησμους του περασμενου καλοκαιριου, οπου καταστραφηκε ενα σημαντικο μερος της χωριδας και πανιδας, καηκαν χωρια και ανθρωποι και ξεσπιτωθηκαν οικογενειες.

    Πιεσεις απο το εξωτερικο και αναστατωσεις και αποσταθεροποιηση στο εσωτερικο ειναι οι δυο οψεις του ιδιου νομισματος που ειναι οι επεμβασεις και εμεσες η αμεσες δρασεις των χωρων εξουσιας για την ανατροπη της κυβερνησης του Καραμανλη και της αντικαταστασης της με τον „ανθρωπο μας“ στην Ελλαδα, τον Γιωργο Παπανδρεου η Γιωργακη η BravoYorgo. Ενα φιλοδοξο ατομο, που οπως και οι προγονοι του, νομιζει οτι η κυβερνηση ενος κρατους ειναι ασκησεις επι χαρτου (σαν αυτες που ασφαλως θα κανει στο σπιτι του με τους συμβουλους του). Ο λογος ειναι οι προθεσεις του Καραμανλη να συνεργαστει με την Ρωσια και την Κινα σε θεματα πετρελαιαγωγων και διακινησεως βιομηχανικων προιοντων μεσω Ελλαδος χωρις την συγκαταθεση των Μεγαλων. Οι χωρες εξουσιας θεωρουν την παγκοσμια αγορα κτημα τους και τιμωρουν σκληρα οποιον θελησει να αλλαξει αυτοβουλως τα σχεδια τους για την αποκλειστικη της εκμεταλλευση.

    Ηδη η κατασταση αυτη εχει μπλοκαρει τις προσπαθειες της κυβερνησης για την καλυτερευση των κακως κειμενων. Και το πιο τραγικο ειναι, οτι πρωταγωνιστες, συνεργοι και δραστες του συντελουμενου εγκληματος εινε Ελληνες πολιτες, που εκλαμβανουν τις πραξεις τους σαν συμβολη στην προοδο, βλεπουν το δημιουργηθεν χαος σαν μια φυσιολογικη κατασταση, πολλοι δε σαν το ακρον αωτο της Δημοκρατιας, φανταζομενοι οτι αγωνιζονται για το καλο του τοπου. Στην πραγματικοτητα κανουν μονο την βρωμικη δουλεια των ξενων κεντρων εξουσιας, που ξεκαρδιζονται στα γελια, βλεποντας μας ν‘ αγοραζουμε τα φυκια που μας πουλαν για μεταξωτες κορδελλες: Τα πιο παραδοξα ιδεολογηματα και συνθηματα περι Δημοκρατιας, ανθρωπινων δικαιωματων, διεφθαρμενων και αυταρχικων αρχηγων κρατων, δικτατορων και απελευθερωτικων κινηματων και αγωνων, τα οποια μεσα απο διαφορα καναλια, ΜΜΕ, Ιντερνετ, οργανισμους, των οποιων η Ελλαδα ειναι μελος κλπ. κλπ. εχουν πλημμυρισει την χωρα, διαμορφωνοντας εναν περιεργο „βιοτοπο“ αλλοπροσαλλων ιδεων, ιδεολογηματων, παραδοξων αξιων και κοινωνικης και πολιτικης συμπεριφορας καθως και καθε ειδους αξιωσεων (με τον τσαμπουκα!), κανοντας την Ελλαδα χωρα σχεδον ακυβερνητη.

    Στον „βιοτοπο“ αυτο με τους παραμορφωτικους καθρεφτες των αναφερθεντων ιδεολογηματων, οι πολιτες βλεπουν μια πραγματικοτητα βγαλμενη απο τον κοσμο της ουτοπιας και σε καμμια περιπτωση την γυμνη ελληνικη πραγματικοτητα και τις αναγκες της. Ακριβως οτι χρειαζονται τα κεντρα εξουσιας, μια Ελλαδα ευχρηστη σε οποιεσδηποτε επεμβασεις θεωρουν αναγκαιες για την προωθηση των σχεδιων τους. Και μεσα σ’αυτη την παραμορφωμενη πραγματικοτητα αν δεν υπηρχε ο Παναγιωτης Δημητρας θα επρεπε τα κεντρα εξουσιας να βρουν εναν αλλο για να τους κανει την δουλεια τους, αν δεν υπηρχαν το ΚΚΕ και το ΣΥΡΙΖΑ θα επρεπε να δημιουργησουν αλλα παρομοια για να ξεσηκωνουν τον κοσμο, αν δεν υπηρχαν δηλητηρωδεις φυλλαδες οπως ΤΑ ΝΕΑ και η Ελευθεροτυπια θα επρεπε να χρηματοδοτησουν την εκδοση καποιων αλλων για την παραπληροφορηση του Ελληνα. Τα κεντρα εξουσιας στην Ελλαδα δεν χρειαζονται πλεον τις επεμβασεις των διπλωματων τους, οπως επι „βασιλειας“ Γεωργιου Παπανδρεου, την βρωμικη δουλεια τους τους την κανουμε εμεις οι ιδιοι.

    ΜΚΟ και δυτικα κεντρα εξουσιας

    Τα κεντρα εξουσιας με τους οργανισμος τους, οπως αυτος του Δημητρα, ισχυριζονται οτι „αγωνιζονται“ για τα ανθρωπινα και τα δημοκρατικα δικαιωματα των πολιτων. Αγνοωντας τα ανθρωπινα δικαιωματα οσων συλλαμβανουν με τον ισχυρισμο, οτι προγραμματιζουν τρομοκρατικες επιθεσεις και τους κλεινουν σε στρατοπεδα συγκεντρωσεως οπως το Guantanamo (βλεπε φωτογραφια δεξια). Στην πραγματικοτητα οι οργανισμοι αυτοι, ειτε λεγονται Amnesty International, Reporters-sans-frontiers/Reporter-whithout-frontiers/Reporter-ohne-Grenzen η Human Rights Watch, βρισκονται στην υπηρεσια των μυστικων υπηρεσιων τους, η δε αποστολη τους συνισταται στην διαδοση ιδεολογηματων περι Δημοκρατιας και ανθρωπινων δικαιωματων για την αποσταθεροποιηση κρατων που ακομη δεν ελεγχουν με ξεσηκωμους της νεολαιας και των διανοουμενων εναντιον των δηθεν διεφθαρμενων και αυταρχικων καθεστωτων και των κυβερνησεων των κρατων τους.

    Και σαν φυλλο συκης για τις πολιτικες η στρατιωτικες επεμβασεις τους, τις οποιες οι στρατηλατες των ΗΠΑ ονομαζουν τελευταια ασυμμετρο πολεμο η ασυμμετρη πολεμικη επιχειρηση, Irregular warfare, οπως λεγεται σε μια μελετη του Πενταγωνου το 2006 http://merln.ndu.edu/archive/DigitalCollections/IrregWarfareSpecialStudy.pdf που παραπεμπει στο Quadrennial Defense Review Report της 06.02.2006 http://www.defenselink.mil/pubs/pdfs/QDR20060203.pdf (σκοπος μιας ασυμμετρης πολεμικης επιχειρησης ειναι η αποδυναμωση η η ενισχυση της αξιοπιστιας μιας πολιτικης αρχης/μιας πολιτικης αυθεντιας). Για το ιδιο θεμα βλεπε και το αρθρο μου „η Ελλαδα της παρδαλης επαναστασεως“ στο λινκ

    Η Αυτοκρατορια του Δημητρα

    Η σημαια-συμβολο του ABTTF
    και ο Παναγιωτης Δημητρας
    Collage: berlin-athen.eu

    Περνωντας στον Δημητρα θα μπορουσαμε να τον χαρακτηρισουμε σαν τον ηθικο αυτουργο παμπολλων πολιτικων και κοινωνικων αναστατωσεων στα Βαλκανια και την Ανατολικη Ευρωπη, που προκαλουν τα μηνυματα που στελνει απο το γραφειο και που αποτεινονται ιδιαιτερα στην νεολαια και τους διανοουμενους. Βασικο εργαλειο της δουλειας του ειναι η ιστοσελιδα Τhe Balkan Human Rights Web Pages (http://www.greekhelsinki.gr/bhr/english/index.html) και η The Greek Human Rights Web Pages. Για λογους που μονο αυτος ξερει η μαλλον για να θολωνει τα νερα εχει  συνδεσει τις δυο σελιδες σε μια, εχοντας δημιουργησει εναν δαιδαλωδη λαβυρινθο που σε παει μια εδω και μια εκει με κυριαρχουν θεμα βεβαια τα ανθρωπινα δικαιωματα. Οι ιστοσελιδες η η ιστοσελιδα εχουν μια ολοκληρη σειρα απο λινκ για την Αλβανια, Βουλγαρια, Ρουμανια και την Ανατολικη Ευρωπη, οι επι μερους ιστοσελιδες ομως που ανοιγονται, ειναι χυμενες στο ιδιο καλουπι, δηλαδη εχουν το ιδιο ασχημο Layout και τις ιδιες θεματικες κατηγοριες. Και οταν κανεις θελησει να επικοινωνησει με τον υπευθυνο τους (στο: επικοινωνια), καταληγει παντοτε στο ιδιο e-Mail, το office@greekhelsinki.gr, πισω απο το οποιο κρυβεται ο Παναγιωτης Δημητρας.

    Το Greek Helsinki Monitor ιδρυθηκε το 1992, ομως παρα το οτι προσφατα σταματησε η χρηματοδοτηση του απο την μητερα ΜΚΟ δεν επαψε να υπαρχει. Ο Δημητρας εξακολουθει να το χρησιμοποιει, η ιστοσελιδα του ομως σημερα βασικα ανηκει στο Human Rights Watch, με εδρα την 350 Fifth Avenue, 34th floor, New York, NY 10118-3299 USA, Tel: 1-(212) 290-4700, Fax: 1-(212) 736-1300, hrwnyc@hrw.org. Το διοικητικο συμβουλιο της ΜΚΟ του Δημητρα αποτελείται από τους: Γρηγόρη Βαλλιανάτο, Πρόεδρος, Kevin Boyle, Μέλος, Ορέστη Γεωργιάδη, Μέλος, Παναγιώτη Δημητρά, Μέλος και Dimitrina Petrova, Μέλος. Συνεργαζεται με τον „Ιό“ της „Ελευθεροτυπίας“, τον συγγραφέα Νίκο Δήμου, την Διεθνή Ομοσπονδία Ελσίνκι, την αυστριακή κυβέρνηση, το ελληνικό ΥΠΕΞ κλπ, ενώ στις ιστοσελίδες του προβάλλονται άρθρα του Τάκη Μίχα, του Θ. Τριαρίδη, του Πάσχου Μανδραβέλη, του Ριχάρδου Σωμερίτη κπα.

    Ας δουμε ομως τι γραφει για το σωματειο αυτο ο Παναγιώτης Δούμας στο http://www.doumas.gr/article/legeonarios-toy-soros-o-dimitras της 05.01.2008: „Επισκεπτόμενος κανείς την ιστοσελίδα του Ελληνικού Παρατηρητηρίου Συμφωνιών του Ελσίνκι και αυτήν του Balkan Human Rights (Βαλκανικά Ανθρώπινα Δικαιώματα) μπορεί κανείς να πάρει μία ιδέα σχετικά με τις σχέσεις του συγκεκριμένου φορέως τόσο με εγχώριους όσο και με διεθνείς φορείς και Μ.Κ.Ο. Μπορεί, επίσης να διαπιστώσει ότι το Παρατηρητήριο του Ελσίνκι του Παναγιώτη Δημητρά, καθώς και η Ομάδα για τα Δικαιώματα των Μειονοτήτων στην Ελλάδα, της συζύγου του, Ναυσικάς Παπανικολάτου, έχουν ανακοινώσει επισήμως ως χορηγούς τους το Κεντρικό όργανο του Τζωρτζ Σόρος στην Ευρώπη, δηλ. το Ινστιτούτο Ανοικτής Κοινωνίας που εδρεύει στην Βουδαπέστη. Επίσης χορηγίες έχουν λάβει από την Ευρωπαϊκή Ένωση, από την Αυστριακή κυβέρνηση, από τον Νίκο Δήμου, από το Ίδρυμα «Άρτος Ζωής», το Ευρωπαϊκό Κέντρο Δικαιωμάτων των Ρομά, το Ίδρυμα Μπέρκχοφ για την Διερεύνηση Συγκρούσεων, το Δίκτυο Εναλλακτικής Πληροφόρησης, το Ινστιτούτο Άσπεν του Βερολίνου, την Διεθνή Ομοσπονδία του Ελσίνκι, την Κοινωνία για την Επικοινωνία και την Πολιτική Έρευνα και την Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς…Το κυριότερο, ωστόσο, συμπέρασμα, στο οποίο μπορεί κανείς να οδηγηθεί ακολουθώντας το μονοπάτι των συνεργαζομένων φορέων και χορηγών του Ε.Π.Σ.Ε. είναι ότι πρόκειται για έναν «Κύκλο της Απάτης», ένα καλοστημένο ζυμωτήρι ειδήσεων, φημών και γνώμης που έχει σαν επίκεντρό του τις οργανώσεις, των οποίων ηγείται ο «φιλάνθρωπος» δισεκατομμυριούχος Τζωρτζ Σόρος, μέσω του δικού του «Ινστιτούτου Ανοικτής Κοινωνίας» της Βουδαπέστης και του επίσης δικού του Κεντρικού Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου (CEU)…Με τον τρόπο αυτό ο Τζωρτζ Σόρος, σαν πελώριο χταπόδι από μυθιστόρημα του Ιουλίου Βερν, απλώνει τα πλοκάμια του πάνω από όλη την Ανατολική Ευρώπη, την Νοτιανατολική Ευρώπη, τον Καύκασο, όπως και τις πρώην σοβιετικές δημοκρατίες. Με την βοήθεια δε ποικίλων ομάδων, όπως αυτή του Δημητρά και των συνεταίρων και συνεργατών του είναι σε θέση όχι μόνο να διαμορφώνει αλλά και να δημιουργεί τις ειδήσεις, την ατζέντα των κυβερνήσεων που ελέγχει, όπως αυτές της Γεωργίας, της Ουκρανίας και της Π.Γ.Δ.Μ. και την κοινή γνώμη, έτσι ώστε να επιτυγχάνει τους στόχους του..“.

    Για τις „αν μη τι άλλο… περίεργες σχέσεις μεταξύ των διαφόρων Μ.Κ.Ο. του Δημητρα που παράγουν «αντιρατσιστικό» έργο και των διαφόρων «κονδυλίων» Υπουργείων“ διαβαζουμε στην ιστοσελιδα Φιλοπατρια http://filopatria.wordpress.com/2008/03/26/273/ της ως ανω ημερομηνιας: „Εμείς βέβαια οι απλοί πολίτες, οι «πληβείοι» που ποτέ δεν έχουμε λάβει χρηματοδότηση από κάποιο Υπουργείο αναρωτιόμαστε σε πόσες οργανώσεις είναι ο Δημητράς και πόσες από αυτές χρηματοδοτούνται καθώς και από ποιους άλλους εκτός από το Ελληνικό Κράτος. Γιατί ποτέ στο παρελθόν δεν είχαμε ακούσει για την «Εταιρεία Επικοινωνιακής και Πολιτικής Έρευνας». Υπάρχουν άραγε και άλλες τέτοιες οργανώσεις, τις οποίες «αντιπροσωπεύει» ο Δημητράς ή στις οποίες συμμετέχει;…Λοιπόν εμείς το ψάξαμε λίγο: Εδω, θα πληροφορηθείτε ότι „Η Μη Κυβερνητική Οργάνωση (ΜΚΟ) Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι (ΕΠΣΕ), διαχείριζόμενη από την αστική μη κερδοσκοπική Εταιρεία Επικοινωνιακής και Πολιτικής Έρευνας (ΕΤΕΠΕ) (Αριθμός Μητρώου ΜΚΟ ΥΔΑΣ/Υπουργείου Εξωτερικών 306), δραστηριοποιείται στα πλαίσια της «Α.Σ. Ειρήνη» για την -κυρίως δικαιωματική και νομική- υποστήριξη για κοινωνική και επαγγελματική (επαν)ένταξη μελών της ομάδας στόχου των άνεργων, κακοποιημένων γυναικών. Επικεντρώνεται στα θύματα εμπορίας γυναικών, είτε αναγνωρισμένα από την πολιτεία είτε χαρακτηρισμένα από ΜΚΟ. Επίσης, έχει την ευθύνη της διακρατικής συνεργασίας της «Α.Σ. Ειρήνη» για το έργο “Kyrene (Κυρήνη)” με τις αναπτυξιακές συμπράξεις (ΑΣ) της Μεγάλης Βρετανία “Women on the Move” και της Αυστρία “ Sophie – BildungsRaum für Prostituierte,” για την ανάπτυξη τοπικών, εθνικών και ευρωπαϊκών πολιτικών και στρατηγικών για την κοινωνικό-οικονομική επανένταξη περιθωριοποιημένων γυναικών, περιλαμβανομένων των εργαζόμενων του σεξ και των θυμάτων εμπορίας προς καταναγκαστική πορνεία…Τώρα, εδώ, θα δείτε τα στοιχεία της „ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ“: Εταιρεία Επικοινωνιακής & Πολιτικής Έρευνας, 960-86206, Ειρήνης 92, 14561 Αγ. Παρασκευή, Τηλ.: (210) 3472259, Fax: (210) 6018760, Υπεύθ.: Παναγιωτης Δημητράς.

    Και εδώ, βλέπετε (απ‘ όσα εγώ τουλάχιστον καταλαβαίνω), ότι ΕΠΣΕ και ΕΤΕΠΕ είναι ΕΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΥΤΟ ΠΡΑΓΜΑ!!!! (ή τουλάχιστον, η ΕΤΕΠΕ είναι Μητρική του ΕΠΣΕ)…Για ακόμα μία επιβεβαίωση, επισκεφθείτε το site της ιστοσελίδας της Ομοσπονδίας Εθελοντικών Μη Κυβερνητικών Οργανισμών Ελλάδος. Εκεί θα δείτε ότι στη λίστα των ΜΚΟ, ΕΠΣΕ και ΕΤΕΠΕ φιγουράρουν μαζί, σαν ένα και το αυτό πράγμα!ΑΥΤΗ ΛΟΙΠΟΝ Η ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΕΞ!!!…Και ένα τελευταίο, ακόμα μεγαλύτερο σκάνδαλο: Ξεκαθαρίζεται εδώ, ότι η ΝΤΟΡΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ, ΥΠΕΞ της ΕΛΛΑΔΑΣ, ή ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ότι ΕΠΣΕ και ΕΤΕΠΕ είναι ένα και το αυτό πράγμα ή ΕΣΚΕΜΜΕΝΑ ΑΠΕΚΡΥΨΕ την αλήθεια, αποκρύπτοντας το ΕΠΣΕ και μιλώντας για την „άγνωστη“ ΕΤΕΠΕ“ που κανείς δεν έχει ακούσει !!!! Ισως αυτός να είναι κι ο λόγος που ο κ. Δημητράς χρησιμοποιεί διάφορα ονόματα για την οργάνωσή του“!

    Στην δε „Φιλοπατρια“ της 24.03.2008 διαβαζουμε: „Με χαρά, είδα σήμερα το εξής άρθρο, αναρτημένο στο site του Ελ. Κόσμου, σχετικά με την χρηματοδότηση ΜΚΟ, όπως το Παρατηρητήριο του Ελσίνκι που είχαμε γράψει εδώ. Από το δημοσίευμα βγαίνει ένα λαυράκι και μια απορία:

    1. Ποιά είναι αυτή η „Εταιρεία Επικοινωνιακής και Πολιτικής Έρευνας (Ε.Τ.Ε.Π.Ε.); Θα προσπαθήσουμε να μάθουμε.. Πιο κάτω!
    2. Η Ντόρα απ‘ ότι διαβάζουμε, ΑΠΕΦΥΓΕ να απαντήσει εαν χρηματοδοτεί ΜΚΟ οι οποίες είναι „βιομηχανίες“ μηνύσεων και συκοφάντησης της Ελλάδας, αλλά „ανακάλυψε“ μια ΕΤΕΠΕ η οποία πήρε 30000€…

    Προχωράμε:Ιδού ολόκληρο το άρθρο, που πολύ ευγενικά μας έστειλε και με mail ο συντάκτης του: „ΚΡΑΤΙΚΟΔΙΑΙΤΟΙ …ΚΑΤΗΓΟΡΟΙ (21 – 03 – 2008). 30.000 Ευρώ εισέπραξε από το Υπουργείο Εξωτερικών – προφανώς για το έργο του υπέρ της χώρας μας – ο Παναγιώτης Δημητράς, γνωστός σε όλους από την δράση του μέσα από το «Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι». Σήμερα Παρασκευή 21 Μαρτίου, ημέρα αντιρατσιστικής δράσης, μαθαίνουμε ότι τελικά αυτός ο αγώνας επιβραβεύεται από το Ελληνικό Κράτος. Και δεν επιβραβεύεται απλά ηθικά, με ένα μπράβο ή ένα χτύπημα στην πλάτη, αλλά με μετρητό!“. Πολυ ενδιαφερον για το ιδιο θεμα και το αρθρο του Διονύση Αρώνη „Στα σταυροδρόμια της κατασκοπείας: Παρατηρητήριο του Ελσίνκι“, της 07.12.2007 στο http://www.resaltomag.gr/39.mag.

    Επιλογος

    Ο Καραμανλης χτυπωντας το ποδι στους ισχυρους της γης για το Σκοπιανο, απεδειξε, οτι ολα ειναι δυνατα, αρκει να εχουμε θαρρος, ξεκαθαρη γραμμη και υποστηριξη απο την πλειοψηφια των Ελληνων. Το ιδιο θαρρος, που θα χρειαστει στους αρμοδιους για να ξηλωσουν και αποστηματα τυπου Δημητρα (και αλλων, για τους οποιους θα επανελθω), χωρις να φοβουνται, οτι επειδη εχουν οι κυριοι αυτοι εχουν πλατες σε κυβερνητικες οργανωσεις των ΗΠΑ και της Ευρωπαικης Ενωσεως, θα κατηγορηθουμε οτι χτυπαμε οργανωσεις που αγωνιζονται για τα ανθρωπινα δικαιωματα. Ενα τετοιο θαρρος εδειξε προσφατα ο Πουτιν στην Ρωσια, οταν δεκα μερες πριν τις προεδρικες εκλογες απαγορευσε στον αμερικανοεβραιο αρχηγο της οργανωσεως Human Rights Watch, Kenneth Roth, την εισοδο του στην Ρωσσια. Φωναξαν, τσιρηξαν, αλλα το καταπιαν.

    Η αρνηση του Καραμανλη να προσκυνησει τους δυνατους των χωρων εξουσιας στο Σκοπιανο ηταν ομως ενα πρωτο βημα, το οποιο θα πρεπει να ακολουθησουν και αλλα, ωσπου, εν ειδη ντομινο, να δημιουργηθει εκεινη η δυναμικη, που θα απαλλαξει την χωρα απο την κοπρο του Αυγεια. Γι‘ αυτο το δευτερο βημα θα πρεπει να γινει στον χωρο της πολιτικης. Κομματα οπως το ΚΚΕ που επισημως καλει τους πολιτες σε μη τηρηση των νομων του κρατους, πρεπει να παρουν μια σοβαρη προειδοποιηση, οτι αν δεν αλλαξουν σταση θα υπαρξουν συνεπειες. Το ιδιο και πολιτικοι οπως ο Αλαβανος και ο διαδοχος του, που κατηγορουν υπουργους και τον πρωθυπουργο, οτι κλεβουν, ειναι διεφθαρμενοι, εχουν συστησει συμμορια και αλλα παρομοια, κατηγοριες που συνιστουν ποινικα αδικηματα και θα πρεπει να αρχισουν να διωκονται.

    Ο σκοπος ειναι, να αλλαξει ο τροπος λειτουργιας τετοιων πολιτικων κομματων, τα οποια σημερα μονο αποσταθεροποιητικες φασαριες δημιοργουν, οπως ενδεικτικα φαινεται ενδεικτικα απο τα τα ακολουθα. Στον „Ριζοσπαστη“ της 11.04.08 διαβασαμε, οτι η κυρια Παπαρήγα στο θέμα της αυτοδιάθεσης και του αυτοπροσδιορισμού των πολιτων εκφραστθηκε στο Κοινοβουλιο ως εξης:. „Είναι εύηχα συνθήματα και μάλιστα συνθήματα καταξιωμένα στην πάλη την περίοδο της αποικιοκρατίας, σε εθνικοαπελευθερωτικούς πολέμους…Στα χείλη, όμως, των ιμπεριαλιστών αυτό είναι πράσινο φως για αξιοποίηση υπαρκτών ή ανύπαρκτων μειονοτικών ζητημάτων. Η Ευρωπαϊκή Ενωση χρηματοδοτεί και στην Ελλάδα, και σε άλλες χώρες, και στα Βαλκάνια υπαρκτές ή αυτοπροσδιοριζόμενες μειονότητες, μετανάστες, με τι στόχο; Για τη βοήθεια για τη γλώσσα, για τα έθιμα και την πολιτιστική ανάπτυξη. Ωραία πράγματα αυτά, αλλά δεν είναι τόσο αγαθές οι προθέσεις“.

    Καλα τα ειπε η κυρια Παπαρρηγα. Δυστυχως ομως αντιφασκει, καθως οπως φαινεται, δεν γνωριζει η δεξια της, τι ποιει η αριστερα. Διοτι δεν περασαν λιγες μερες και διαβαζουμε στον τυπο της 20.04.2008, οτι „κλιμακιο“ του ΠΑΜ ξεσηκωσε στις 18.04.2008 στην Μανωλάδα Ηλείας τους αλλοδαπους που εργαζονται στην φραουλα να κανουν απεργία για  υψηλότερα μεροκάματα και καλύτερες συνθήκες διαβίωσης. Και οταν επενεβησαν οι αγροτες και ζητησαν εξηγησεις, εγιναν συμπλοκες με ξυλοδαρμους και τραυματίες. Και να τι λεει επ‘ αυτου το ΚΚΕ: Σε ανακοίνωση του καταγγέλλει την κυβέρνηση, τις εισαγγελικές αρχές και την αστυνομία, ενω τα μελη του „κλιμακιου“ εξέφραζαν την συμπαράσταση τους στον „αγώνα“ των αλλοδαπων. Δεν ειναι εις θεσιν η κυρια Παπαρρηγα να συνδεσει τους ξεσηκωμους που προκαλει το ΚΚΕ με την γενικη κατασταση αποσταθεροποιησεως που επικρατει στην Ελλαδα; Ξερει μηπως, γιατι τα ελληνικα προιοντα δεν τραβανε στις αγορες της Ευρωπης, που εχουν πλημυρισσει απο κηπευτικα της Ισπανιας και της Ιταλιας; Και για ποιο λογο τα προιοντα των χωρων αυτων ειναι φθηνα; Η δεν την ενδιαφερει το θεμα αυτο; Και τοτε πως νομιζει, οτι θα εισρευσει χρημα σ’αυτον τον τοπο; Με δανεια απο τις Διεθνεις Τραπεζες, την προσφιλη συνταγη του Παπανδρεικου, η με καποιο, μη υπαρχον σημερα, σοβιετικο μοντελο, που θα εφαρμοσει σαν κυβερνηση στο αορατο μελλον;

    Ενα αλλο προβλημα εστιαζεται στα ΜΜΕ, τα οποια μονο διαμαρτυριες, σκανδαλα και ξεσηκωμους θεματοποιουν. Μια δραστικη επεμβαση στο πολυ σοβαρο αυτο προβλημα ειναι εξ‘ ισου αναγκαια, αρχιζοντας με την χρηματοδοτιση τουλαχιστον ενος σοβαρου εντυπου, που θα ασχοληθει με την ανασυγκροτιση της ελληνικης πολιτικης με βαση τα ελληνικα συμφεροντα, χωρις τις σημερινες ισες αποστασεις που κρατουν τα ΜΜΕ και ειναι η ιδια η πολιτικη των κεντρων εξουσιας εναντι χωρων σαν την Ελλαδα για να μπορουν να παιζουν τα ιδια τον ρολο του μεσολαβητη και δικαστη.

    Ας παμε τελος στο καυτο θεμα του παροντος αρθρου, το θεμα των ΜΚΟ, του Ιντερνετ και αλλων καναλιων και τα καθε λογης ιδεολογηματα και μηνυματα που διακινουν.

    Και για να το ξεκαθαριζουμε. Δεν φταιει ο καιρος οταν χιονιζει και εμεις βγενουμε γυμνοι στο δρομο. Ουτε το αυτοκινητο, που αν δεν το προσεξουμε θα μας πατησει. Ετσι το ερωτημα ειναι, το κατα ποσο ωριμη ειναι η ελληνικη κοινωνια και η νεολαια ειδικοτερα να εκτιμησει το τι πραγματικα κρυβεται πισω απο τα διακινουμενα μηνυματα, ιδιαιτερα οταν αυτα ειναι τοσο ευηχα, καταξιωμενα απο αγωνες που εδωσε η Ελλαδα η μας τα εχουν εμφυσησει οι γονεις μας, που μας ελεγαν να ειμαστε καλοι και δικαιοι ανθρωποι στην κοινωνια. Και ακριβως εδω, στην αδυναμια μας να εκτιμησουμε σωστα το τι κρυβουν και σε τι αποσκοπουν αυτα τα ιδεολογηματα και μηνυματα πονταρουν αυτοι που κινουν τα νηματα πισω απο τους ΜΚΟ, το Ιντερνετ και τα διαφορα κιτρινιασμενα ΜΜΕ.

    Η Ρωσια πεταξε εξω τον Kenneth Roth του Human Rights Watch, οταν της παραγινε πια ο „προσηλυτισμος“ που ασκουν τετοιοι ΜΚΟ στη νεολαια της, η Τουρκια αποφασισε τον ελεγχο του Ιντερνετ. Μπορει η Δυση να φωναξε και να διαμαρτυρεται ακομη, ομως οι φωνασκουσες αυτες χωρες εξουσιας της Δυσεως εχουν ολες τις δυνατοτητες να αμυνθουν αποτελεσματικα εναντια σε τετοιες πρακτικες, που γινονται ακομη και μεταξυ τους.

    Για μας ομως, οπου οι εκθεσεις και αναφορες του Δημητρα για καταπιεσμενους, Τουρκους και Μακεδονες στην Ελλαδα γινονται επισημες εκθεσεις του State Department για τα ανθρωπίνα δικαιωμάτα στην Ελλαδα, δεν μενει τιποτε αλλο, απο το να του κοψουμε, τουλαχιστον, τις επιχορηγησεις που παιρνει απο τα ταμεια του Υπουργειου Εξωτερικων. Απομονωνοντας τον και απο την συνεργασια του με την Τουρκια μεσω της συνοδοιποριας του με το ABTTF και με παραστασεις στα Υπουργεια των χωρων εξουσιας, οταν δημοσιευουν τετοιου ειδους εκθεσεις. Αναγκαια δε ειναι και η χρηματοδοτηση οργανων και οργανισμων, που θα ειναι εις θεσιν να αντιμετωπισουν στον διεθνη χωρο των ΜΜΕ εχθρικες επιθεσεις εναντιον μας.

    Αυτα σαν μια αρχη. Ολα τ’αλλα θαρθουν μετα απο μονα τους.

    Einen Kommentar schreiben / Γράψτε ένα σχόλιο

    Kommentar

    kachelmannwetter.com