Ή στραβός είναι ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε
26.04.2024
  • Allgemein
  • Diktatur/Δικτατορία
  • Brain Drain
  • Balkan/Βαλκάνια
  • Bücher/Βιβλια
  • Medien/Μαζικά Μέσα
  • Minderheiten, Migranten/Μειονότητες, Μετανάστες
  • Kriege, Flüchtlinge/Πόλεμοι, Φυγάδες
  • Sprache/Γλώσσα
  • Gesellschaft, Meinung/Κοινωνία, Γνώμη
  • Nationalismus/Εθνικισμοί
  • Thema/Θέμα
  • Termine/Εκδηλώσεις
  • Geopolitik/Γεωπολιτική
  • Politik/Πολιτική
  • Terrorismus/Τρομοκρατία
  • FalseFlagOps/Επιχ. με ψευδή σημαία
  • Hellas-EU/Ελλάδα-Ε.Ε.
  • Wirtschaft-Finanzen/Οικονομία-Οικονομικά
  • Religion/Θρησκεία
  • Geschichte/Ιστορία
  • Umwelt/Περιβάλλον
  • Korruption/Διαφθορά
  • Reisen/Ταξιδιωτικά
  • Musik/Μουσική
  • Kunst/Τέχνη, Λογοτεχνία
  • Küche/Κουζίνα
  • kachelmannwetter.com
    Εδω διαβαζετε τις καινουργιες  ελληνικες και γερμανικες εφημεριδες
    Hier lesen Sie  griechische  und deutsche Zeitungen 

    Ο τενεκές και τα λοιπά …αγενή μέταλλα

    Δημήτρης Ρομποτής

    To τί άκουσα για τα τελευταία δύο άρθρα, δεν περιγράφεται! Σειρά …ωμογενών αξιωματούχων διαμαρτυρήθηκαν διευκρινίζοντας ότι δεν είναι τενεκέδες, για να τους καθησυχάσω λέγοντας ότι αυτοί αποτελούν εξαίρεση, ανήκουν στα …ευγενή μέταλλα.

    Για το άλλο με τη συνταγματική εκτροπή, είμαι πλέον πανί μαύρο, αποκαλύφτηκε το αυταρχικό υπόβαθρό μου, my dark side, φασίστας με απόδειξη! Δεν έχει σημασία αν δεν μίλησα για δικτατορίες, τανκς και συλλήψεις αντιφρονούντων, αλλά για κοινή συναινέσει, τρόπον τινά, αναστολή συγκεκριμένων συνταγματικών άρθρων προκειμένου να μπη σε μια σειρά η χώρα, διότι το δημοκρατικό σύστημα και οι κουρελιασμένοι θεσμοί δεν μπορούν να τη βγάλουν από το αδιέξοδο! Πολύ φοβάμαι ότικατάσταση εκτάκτου ανάγκης θα κηρυχτή ούτως ή άλλως, απλά θα γίνη μετά από μία ακόμη εθνική καταστροφή, είτε εσωτερικώς προκληθείσα (το πιο πιθανόν) είτε από το εξωτερικό, ιδίως από την πλευρά της ανατολικής γείτονος που έχει αφηνιάσει. “Εμείς οι Ελληνοι”, όπως έλεγε ο μακαρίτης ο Φίλιος, ο νεκροθάφτης στην Αστόρια, θα κάνουμε το μόνο που ξέρουμε καλά, να τρέχουμε πίσω από τις εξελίξεις και να προσπαθούμε να θεραπεύσουμε το ήδη αποκομμένο μέλος, όπως έγινε με την Κύπρο, αντί να προλάβουμε τη μόλυνση και την κατάτμηση. Δυστυχώς, αν και είμεθα αλλεργικώς ευέξαπτοι σε θέματα ιστορίας, δεν έχουμε μάθει τίποτα από αυτήν, ούτε καν από την πλέον πρόσφατη. Ευτυχώς που “η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει”, “μόνο λίγο καιρό ξαποσταίνει” και ξανά προς τη …λόξα “τραβά, τραβά τραβά”!

    Μιας και τό’φερε η κουβέντα για τους τενεκέδες, να πούμε ότι κατά πάσα πιθανότητα ο πρώτος που εισήγαγε τον όρο στον επίσημο δημόσιο λόγο ήταν ο μακαριστός μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Σεραφείμ, ο οποίος ερωτηθείς σχετικά με τη γνώμη του για τους δημοσιογράφους είχε απαντήσει χωρίς περιστροφές: “όλοι τους παλιοντενεκέδες είναι”! Δεν είχε κι’άδικο, αν και αποφεύγω τις γενικεύσεις διότι λειτουργούν ισοπεδωτικά με αποτέλεσμα να χάνη την αξία του όχι το αντικείμενο της αναφοράς, αλλά ο επιθετικός προσδιορισμός. Μ’άλλα λόγια, αν είναι όλοι “παλιοντενεκέδες” τότε μειώνεται η περιγραφική ισχύς του όρου και καταλήγει να γίνη σχεδόν ανώδυνη, χαϊδευτική για να μην πω τίτλος τιμής!

    Το αυτό ισχύει και για τη λέξη “πουτάνα” η οποία τις περισσότερες φορές έχει θετικό πρόσημο και χρησιμοποιείται πλέον κι’από τα δύο γένη. Οταν λέω, επί παραδείγματι, κομπορρημονών “είμαι εγώ μία πουτάνα!”, εννοώ ότι είμαι τετραπέρατος, μπορώ και ελίσσομαι, ξεγελάω τους άλλους και γενικά συγκεντρώνω όλα τα χαρίσματα που προϋποθέτουν έναν επιτυχημένο σημερινό Ελληνα. Στο θηλυκό γένος, προκειμένου, υποθέτω, να ξεχωρίζη πλέον από το αρσενικό, συναντάμε τον όρο στον υπερθετικό βαθμό με την τουρκικής προελεύσεως πρόθεση “καρά” που σημαίνει “μαύρος, μαύρη, μαύρο”. Ετσι, άμα θέλουμε να αποδώσουμε τις θετικές ιδιότητες της “πουτάνας” αρσενικού γένους στο θηλυκό, λέμε συνήθως “καραπουτανάρα”! Και ο κατάλογος μακρύς λέξεων με άκρως αρνητικό πρόσημο κάποτε που έχουν πλέον κερδίσει την εύνοια του κοινού, όπως “πούστης”, “καριόλης”, “μαλάκας” κοκ. Θα ήταν πραγματική υπηρεσία στη γλώσσα αν κάποιος “σκόλαρ” σαν τον κ. Μπαμπινιώτη, κυκλοφορούσε ένα λεξικό με τέτοιους όρους διότι θα αντικαθρέφτιζε εκτός των άλλων και το εύρος της μαλακίας που (τον) μας δέρνει …

    Ας μείνουμε όμως στους τενεκέδες διότι το θέμα με αφορά και προσωπικώς. Ευρισκόμενος αισίως στην τρίτη εβδομάδα της τριμήνου διαίτης-δοκιμασίας και επισκεφθείς τη διαιτολόγο-θηριοδαμάστριά μου, επληροφορήθην με πάσα επισημότητα ότι είμαι …τενεκές! Μου το είπε νέτα σκέτα, έχεις μέσα σου “tin”, τενεκέ ελληνιστί! Μού’ρθε να της πω, μωρέ τί μας λες, εσένα περίμενα να μου το πης, αλλά είναι λίγο άγρια και δεν σηκώνει χωρατά. Στο μυαλό μου ήρθε ο εφιάλτης με τα υπόθετα σε μέγεθος οβίδας και με έλουσε κρύος ιδρώτας! Μέχρι που με ρώτησε αν θέλω να βάλη το κλιματιστικό, αλλά της είπα ότι το κρύο με πειράζει στην κοιλιά και δεν ήθελα να μού’ρθη κανένα κόψιμο, αφού είχα να βγω και ρανταβού μετά. Ηπια ένα ποτήρι νερό και κάπως ήρθα στα συγκαλά μου για να ακούσω τη συνέχεια.

    Υπάρχει επιστημονική εξήγηση, δεν είναι μόνο μεταφορική η χρήση του όρου στην περίπτωσή μου. Οπως μου είπε η διαιτολόγος με τη μαύρη από την κορφή έως τα νύχια στολή, σαν αξιωματικός των Ες Ες, τα διάφορα οικιακά σκεύη στα οποία μαγειρεύουμε ή ζεσταίνουμε νερό αφήνουν υπολείμματα του υλικού τους τα οποία πάνε στα ροφήματα ή τις τροφές που καταναλώνουμε. Ο δε οργανισμός, ο οποίος στην περίπτωσή μου παραείναι μαλάκας, χωρίς το θετικό πρόσημο, έτσι και δει μέταλλο το θεωρεί πολύτιμο και το αποθηκεύει! Και πού το αποθηκεύει παρακαλώ; Σωστά καταλάβατε, στο λίπος, για αυτό δεν λέω να αδυνατίσω με τίποτα! Ο οργανισμός μου, έχοντας γίνει συλλέκτης μετάλλων και ό,τι νά’ναι, δεν αφήνει το λίπος να λιώση για να μην χάση τον …τενεκέ ο τενεκές, με αποτέλεσμα να μην αδυνατίζω. Τελικά μου έδωσε κάτι ειδικές βιταμίνες οι οποίες διευκολύνουν την απόρριψη μετάλλων και κάπως ξεπρήστικα. Πάλι καλά που τόσο καιρό ταξίδευα και δεν με πιάσανε στα αεροδρόμια ως δολιοφθορέα!

    Με τον ίδιο τρόπο που ο …τενεκές αποθηκεύεται στο λίπος και ξεγελάει τον οργανισμό λειτουργεί το …ΠΑΣΟΚ στον ΣΥΡΙΖΑ! Ολοι οι τενεκέδες από τις κουτάλες και τα λοιπά είδη μαγειρικής έχουν αφήσει τα ίχνη τους στο σώμα της δεύτερης πρώτης φοράς αριστεράς με αποτέλεσμα να έχη μαζέψει πολύ λίπος και γλουτένη που εμποδίζουν την ευστροφία και ευκινησία η οποία είναι εκ των ουκ άνευ στις παρούσες συνθήκες. Ολόκληρος ο ΣΥΡΙΖΑ θυμίζει …Φίλη, για να μην πω ολόκληρη η Ελλάς, η οποία έχει αποθηκεύσει τόσους τενεκέδες που δεν έχει μείνει χώρος για το λίπος! Αντε τώρα να τους ξεφορτωθής με βιταμίνες. Για αυτό σας λέω, συνταγματική εκτροπή και χειρουργική αφαίρεση είναι οι μόνες οδοί για να σωθή ό,τι σώζεται! Ολα τα άλλα είναι δίαιτες με πενιχρά έως ανύπαρκτα αποτελέσματα, από αυτές που έτσι και τις σταματήσεις παίρνεις περισσότερο βάρος από αυτό που είχες πριν κι’αποθηκεύεις ακόμη περισσότερους …τενεκέδες!

    ΥΓ: Οι τηλεοπτικές άδειες πρέπει να είναι απεριόριστες! Ουδείς μπορεί να ορίση πόσες μέρες θα πάρω άδεια από το να βλέπω τηλεόραση. Οσο περισσότερες τόσο το καλύτερο!

    About the Author


    Ο Δημήτρης Ρομποτής είναι δημοσιογράφος και εκδότης του περιοδικού ΝΕΟ με έδρα τη Νέα ΥόρκηRelated Articles
    Ο Δημήτριος για Πρόεδρος της Δημοκρατίας!
    Το μετέωρο β(λ)ήμα του ανασχηματισμού …Πηγή: http://neohellenika.com/?p=1170

    Einen Kommentar schreiben / Γράψτε ένα σχόλιο

    Kommentar

    kachelmannwetter.com