Ή στραβός είναι ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε
18.04.2024
  • Allgemein
  • Diktatur/Δικτατορία
  • Brain Drain
  • Balkan/Βαλκάνια
  • Bücher/Βιβλια
  • Medien/Μαζικά Μέσα
  • Minderheiten, Migranten/Μειονότητες, Μετανάστες
  • Kriege, Flüchtlinge/Πόλεμοι, Φυγάδες
  • Sprache/Γλώσσα
  • Gesellschaft, Meinung/Κοινωνία, Γνώμη
  • Nationalismus/Εθνικισμοί
  • Thema/Θέμα
  • Termine/Εκδηλώσεις
  • Geopolitik/Γεωπολιτική
  • Politik/Πολιτική
  • Terrorismus/Τρομοκρατία
  • FalseFlagOps/Επιχ. με ψευδή σημαία
  • Hellas-EU/Ελλάδα-Ε.Ε.
  • Wirtschaft-Finanzen/Οικονομία-Οικονομικά
  • Religion/Θρησκεία
  • Geschichte/Ιστορία
  • Umwelt/Περιβάλλον
  • Korruption/Διαφθορά
  • Reisen/Ταξιδιωτικά
  • Musik/Μουσική
  • Kunst/Τέχνη, Λογοτεχνία
  • Küche/Κουζίνα
  • kachelmannwetter.com
    Εδω διαβαζετε τις καινουργιες  ελληνικες και γερμανικες εφημεριδες
    Hier lesen Sie  griechische  und deutsche Zeitungen 

    Ο χρόνος για ένα νέο ξύπνημα πλησιάζει!

    Δρ. Γ. Θ. Χατζηθεοδώρου

    Είναι η βάση του σημερινού παγκοσμίου οικονομικού και χρηματοπιστωτικού συστήματος άρρωστη;

     

     

    Ιστορικο:

    Το υπαρχων οικονομικο και χρηματοπιστωτικο συστημα βρισκεται στην τελευται φαση της ζωης του. Στενα συνδεδεμενο με αυτο ειναι το δυτικο στρατιωτικο-βιομηχανικο συμπλεγμα, οι μηχανισμοι των μυστικων υπηρεσιων, το οργανωμενο εγκλημα μαζι με το εμποριο ναρκωτικων για την χρηματοδοτιση τρομοκρατικων και πολεμικων συρραξεων, το ανοιγμα των εθνων για ολοκληρωτικο ελεγχο (τα εθνη κατευθυνονται προς μια τετοια κατασταση φτωχειας ωστε να αλληλοτρωγονται μεταξυ τους), η απαγορευση του ρευστου χρηματος για την δημιουργια κοινωνικων ταραχων και η χρησιμοποιηση του φοντς σταθεροποιησης των χρηματιστηριων (ESF = Exchange Stabilisation Fund).

    Ο μηχανισμος τoυ ESF ειναι ενεργος εδω και πολλες δεκαετιες στις ΗΠΑ κατω απο απολυτη μυστικοτητα και ειναι υποχρεωμενος να λαμβανη εντολες και να πλροφορη τον εκαστοτε προεδρο και υπουργον οικονομικων των ΗΠΑ και κανεναν αλλον. Ουδεις ελεγχος επιτρεπεται να λαμβανη χωρα απο τα μελη του Κογκρεσου και της Γερουσιας των ΗΠΑ. Στον μηχανισμο του ESF καταληγουν ολα τα αποθεματικα σε χρυσο και ασημι πολλων εκατονταδων τονων των κυβερνησεων που ανατραπηκαν πραξικοπιματικα απο τις μυστικες υπηρεσιες των ΗΠΑ οπως αυτες π.χ. της Ουκρανιας, του Ιρακ και της Λιβυης.

    Στο προσφατο παρελθον ο μηχανισμος του ESF διεθεσε τα κατασχεθεντα αποθεματα χρυσου και ασμιου απο τις ως ανω ανατραπεισες νομιμες κυβερνησεις της Ουκρανιας, Ιρακ και Λιβυης για την επαναγορα κρατικων ομολογων των ΗΠΑ αξιας ανω του ενος τρισεκατομμυριου των ΗΠΑ, δηλαδη ενα χρηματικο ποσο που δεν εμφανιζεται ουτε στα βιβλια της κεντρικης τραπεζας FED ουτε και στα βιβλια του υπουργειου οικονομικων των ΗΠΑ. Προκειται για μια προσπαθεια διατηρισης εν ζωη «με εγλκηματικη βρωμια μεγιστου μεγεθιους» του θανατηφορα αρρωστου παγκοσμιου οικονομικου και χρηματοπιστωτικου συστηματος. Επιπλεον και για τον ιδιο στοχο παραχαραττει η κετρικη τραπεζα των ΗΠΑ με την αποφαση της να σταματιση τις δημοσιευσεις της σε οτι αφορα τα ποσα κυκλοφοριας του ειδους Μ3, τις ημερομηνιακες καταθεσεις μεγαλων χρηματικων ποσων, τα συμβολαια τυπου RPs, τα ποσα σε ευρωδολαρια και το ΑΕΠ των ΗΠΑ.

    Απο την αλλη πλευρα του Ατλαντικου Ωκεανου η ΕΚΤ και οι κεντρικες τραπεζες των μελων χωρων της Ε.Ε. με την συμφωνια «Anfa» (Agreement on Net Financial Assets) προδιδουν τους λαους τους μονο και μονο για να στηριξουν ενα θανατηφορα αρρωστο παγκοσμιο ποκονομικο και χρηματοπιστωτικο συστημα. Δεν εχει καμμια θετικη επιδραση στην υγεια του ως ανω συστηματος οταν οι κεντρικες τραπεζες FED και ΕΚΤ ανοιγουν τους κρουνους των πιεστηριων των χαρτονομισμματων τους και ριχνουν στην κυκλοφορια ολο και περισσοτερο χρημα για να διατηρησουν σε αρνητικο επιπεδο των τοκισμο τους.

    Με την διαδικασια αυτη ομως φουσκωνουν ολο και περισσοτερο οι φουσκες στα χρηματιστηρια του πλανητη μας. Οι αγορες μετοχων επαψαν ηδη προ πολλου να ακολουθουν τους νομους της πραγματικης οικονομικης αναπτυξης και αυτους των οικονομικων θεωριων. Οι τιμες των μετοχων στα χρηματιστηρια βασιζονται πρωταρχικα στις προσδοκιες μελλοντικων μανουβρων των αγορων απο τις κεντρικες τραπεζες) εως οτου αυτες καταγκρεμιστουν για να προωθηθουν εκεινες οι χρηματοπιστωτικες, οικονομικες και κοινωνικες καταστασεις που θα οδηγησουν και στην καταρρευση των ασφαλιστικων ταμειων.

    Με την ετσι ονομασθεισα ελευθερη εμπορικη συμφωνια TTIP (Transatlantic Trade and Investment) προσπαθουν οι ΗΠΑ να υποταξουν τα εθνη του πλανητη μας οπως αυτες θελουν. Θα αποφασηζουν για την τυχη των εθνων τα οικονομικα και επιχειρηματικα μεγαθηρια και οχι οι κυβερνησεις των λαων αυτων. Η ασθενεια η οποια βασανιζει σημερα ολους τους λαους του πλανητη μας, ειναι μερος του σχεδιου της νεας μορφης «Επανα-αποικιοκρατιας». Αντι κρατη και εθνη θα υπαρχουν στο μελλον μονο οικονομικες περιοχες.

    Διαγνωση:

    Δεν βοηθα σε τιποτε την βαση του θανατηφορα αρρωστου παγκοσμιου οικονομικου και χρηματοπιστωτικου συστηματος, οταν υπο την επιδραση του πανικου καταρρευσης, οι κυριωτερες κεντρικες τραπεζες ανοιγουν τα πιεστηρια τους για να τυπωσουν και να ριξουν στην κυκλοφορια νεο χρημα. Εαν χαθει σε βαθος και διαρκεια η εμπιστοσυνη στο θανατηφορα ως ανω αρρωστο συστημα, δεν βοηθουν σε τιποτα τα πλεοναζοντα παγκοσμια δολαρια και ευρω. Το χαρονομισμα σταματα να ειναι χρημα και μεταβαλλεται παλι σε εγχρωμο χαρτι μηδαμινης αξιας. Η Ψυχολογια, δηλαδη η διαθεση των συμμετεχοντων στις διαδικασιες της αγορας, ειναι σε θεση να ανατιναξη στον αερα τις αγορες μεσα σε μια μονο νυχτα!

    Η διαγνωση της θανατηφορας αρρωστιας του παγκοσμιου οικονομικου και χρηματοπιστωτικου συστηματος δινει εμφανη χαρακτηριστικα στοιχεια της αρρωστιας: ασταθεια στο κινεζικο οικονομικο και χρηματοπιστωτικο συστημα, μη υγιης καταναλωτικη οικονομια στις ΗΠΑ και στην Ε.Ε., υπερβολικο πλεονασμα σε δολαρια και ευρω στις αγορες, πτωτικη ταση των τιμων των πρωτων υλων, κατανοηση του γεγονοτους οτι οι ΗΠΑ και η Ε.Ε. δεν ειναι σε θεση να επιδρασουν θετικα στην αρνητικη πορεια του κυκλου της οικονομικης συγκυριας, αντιθετως επιδρουν αρνητικα, ενισχυση σε επικινυνο βαθμο των εθνικων οικονομικων ανισοτητων, καταπολεμιση των αντιπληθωριστικων δυναμεων στις βιομηχανικες χωρες με διογκοση των χρεων και πολλα αλλα στοιχεια.

    Το μεγεθος του παγκοσμιου εμποριου π.χ. με παραγωγα το 1990 ηταν 5 τρισεκατομμυρια δολαρια των ΗΠΑ, το 2010 ηταν 601 τρισεκατομμυρια δολαρια των ΗΠΑ και το 2011 ξεπερνουσε ηδη τα 700 τρισεκατομμυρια δολαρια των ΗΠΑ που σημαινει οτι μεταξυ 1990 και 2011 αυτο αυξηθηκε κατα τον παραγοντα 140. Στο ιδιο χρονικο διαστημα αυξηθηκε σε αξια η παγκοσμια παραγωγη απο 22 σε 69 τρισεκατομμυρια δολαρια των ΗΠΑ.

    Οταν σπαση η φουσκα αυτη των περισσοτερων απο 700 τρισεκατομμυριων δολαριων των ΗΠΑ, δηλαδη του παραχαραγμενου χρηματος, τιποτε δεν θα μεινει ορθιο απο το θανατηφορα αρρωστο παγκοσμιο οικονομικο και χρηματοπιστωτικο συστημα. Διοτι απεναντι απο το μεγεθος των περισσοτερων απο 700 τρισεκατομμυρια δολαρια των ΗΠΑ απαιτησεων, στεκονται για αντισταθμιση μονο 69 τρισεκατομμυρια δολαρια των ΗΠΑ αξιας προ’ι’οντων και υπηρεσιων.

    Στην αποκτησιακη οικονομια υφισταται η ταση, πρωτα να παραχθη και να τεθη στην κυκλοφορια στις αγορες το χρημα και μετα με το δολωμα του χρηματικου κερδους να δραστηριποιηθουν ολες οι διαδικασιες φανταστικων μεγεθων των αναγκων προσφορας σε προ’ι’οντα και υπηρεσιες. Η ποσοτητα του εις την κυκλοφορια ευρισκομενου χρηματος ειναι μονο ενα μεγεθος στην βασικη εξισωση της οικονομιας κεφαλαιου: Μ x V = P x Y.

    Η εξισωση αυτη βασιζεται στο εξης γεγονος: Παντοτε, εαν καποιος ξοδευει χρημα, καποιος αλλος το εισπραττει, δηλαδη αποκτα ενα εισοδημα. Μας λεγει επισης, οτι το γινομενο απο την ποσοτητα του χρηματος (Μ) και της ταχυτητας κυκλοφοριας του (V) ισουτε με το γινoμενο απο το επιπεδο των τιμων (P) και τω ετησιων πραγματικα εσοδων (Υ). Η ταχυτητα κυκλοφοριας του χρηματος (V) καταμετρα το ποσες φορες τον χρονο το χρημα αλλαζει τον ιδιοκτητη του.

    Μια πηγη αντλησης για να κυκλοφορηση το χρημα ειναι π.χ. τα κρατικα ομολογα. Το κρατος εκδιδει ομολογα, η κετρικη τραπεζα του κρατους που δεν ειναι δυστυχως κρατικη και ανηκει στους μεγαλοαπατεωνες ιδιωτες περνα ενα μεγαλο μερος των ομολογων στα βιβλια της και εμβαζει την αξια αυτων σε χρημα με τοκους στο κρατος. Το κρατος τα περνα αυτα στα βιβλια του προ’υ’πολογισμου του. Στην χειρωτερη περιπτωση το χρημα αυτο ειναι καλυμενο μονο απο την υποσχεση του κρατους στο μελλον να πληρωση τις υποχρεωσεις του δανειο του.

    Με τον τροπο αυτο παραγεται απο χρεη χρημα. Η διαδικασια αυτη ονομαζεται στο καπιταλιστικο οικονομικο συστημα, κρατικο ‘η δημοσιο χρεος. Η μη υπαρξη στην απολυτη κρατικη κυριαρχια μιας κεντρικης τραπεζας αναγκαζει τους υπευθυνους πολιτικους του κρατους, για να εκπληρωσουν τις κρατικες τους υποχρεωσεις, να συσωρρευουν χρεη σε μεγαλα μεγεθη. Τα χρεη αυτα σε μικρο χρονικο διαστημα με τους τοκους πολλαπλασιαζονται σε βαρος των φορολογουμενων πολιτων και σε οφελος των μεγαλοαπατεωνων σιωνιστων.

    Καθε οικονομια παραλυει στον βαθμο που η ταχυτητα κυκλοφοριας της ποσοτητας του χρηματος μειωνεται. Η ποσοτητα κυκλοφοριας του χρηματος στην οικονομια ενος κρατους δεν υπολογιζεται απο τα στοιχεια της κεντρικης του τραπεζας αλλα απο τα μεγεθη Μ1, Μ2 και Μ3. Το μεγεθος Μ1 μετρα περιπου το αθροισμα των σε κυκλοφορια ευρισκομενων χαρτονομισματων, των γραμματιων και τα διαθεσιμα στους λογαριασμους των πελατων των τραπεζων.

    Στις ΗΠΑ απο το 1980 το μεγεθος Μ1 σε σχεση με το ΑΕΠ παρεμεινεν μεχρις σημερα περιπου σταθερο. Εδω υπολογιζονται χαρτονομισματα και κερματα, δηλαδη το μεγεθος Μ1 και συμπληρωματικες προθεσμιακες τραπεζικες καταθεσεις εως δυο χρονια, οπως επισης και τραπεζικες καταθεσεις με συμφωνηθεντες χρονικες περιοδους ισχυος εως τρεις μηνες. Στο Μεγεθος Μ2 περαν απο το μεγεθος Μ1 αθροιζονται προθεσμιακα χρηματα και καταθεσεις σε χρηματικα φοντς.

    Ενας χαρακτηριστικος δεικτης για τον ογκο των τραπεζικων δανειων ειναι το μεγεθος Μ3. Ο δεικτης αυτος σε σχεση με το ΑΕΠ απο το 1989 εως σημερα στις ΗΠΑ διπλασιασθηκε. Περαν απο το μεγεθος Μ2 στον δεικτη Μ3 αθροιζονται και επιπλεον μεγεθοι που δεινονται απο το κεφαλαιακο οικονομικο ινστιτουτο (MFI) ως π.χ. διαπραγματευσεις-Repo, συμμετοχες σε χρηματικα φοντς και καταγραφες χρεων. Ειδικα το μεγεθος Μ3 ειναι ιδιαιτερα ευαισθητο για οικονομικες κρισεις διοτι εξαρταται απο την ψυχολογικη διαθεση των συμμετοχοντων στις διαδικασιες των αγορων. Αυτος ειναι και ο λογος που η ρυθμιση του μεγεθους Μ3 δεν ειναι δυνατη απο τις κεντρικες τραπεζες.

    Η εξελιξη της ποσοτητας χρηματος Μ3 σε ποσοστα σε σχεση με το ΑΕΠ επισης σε ποσοστα μεταξυ το 2000-2009 (2000 = 100 %) ειχε για τις ΗΠΑ (+86;+20), για την Μεγαλη Βρεταννια (+186; +18), για την Σουηδια (+86; +22) και για την ευρωζωνη της Ε.Ε, (+94; +24). Το μεγεθος Μ3 στις ΗΠΑ καλυπτει περιπου το 80 % του ΑΕΠ, διοτι περαν απο την κεντρικη τραπεζα FED μπορουν και οι εμπορικες τραπεζες να εκδιδουν χρημα.

    Με τον τροπο αυτο τοσο στις ΗΠΑ οσο και στην Ε.Ε. βρισκεται στην κυκλοφορια περισσοτερο χρημα απ’οτι εχουν εκδωσει αρχικα η FED και η ΕΚΤ. Αυτος ειναι και ο λογος που με την κυκλοφορια παραχαραγμενου χρηματος συγκαλιπτονται οι απατες. Αυτος ειναι και ο λογος δηλωσης της FED την 10.11.2005, οτι απο την 23.03.2006 δεν θα δημοσιευει την σταθμη του χρηματικου μεγεθους Μ3. Παραλλημα με τον περιορισμον αυτον περιοριζονται και οι δημοσιευσεις των μεγεθων των φοντς των χρηματαγορων και οι τραπεζικες ημερομηνιακες καταθεσεις σε μεγαλα μεγεθη (Δημοσιευσεις Ζ.1).

    Και οχι μονο αυτα. Παραχαρατεται επισης στις ΗΠΑ και το ΑΕΠ. Περαν απο τα πραγματικα εσοδα των πολιτων αθροιζονται σε αυτα και θεωρητικα εσοδα. Το μεγαλυτερο μερος της απατης αυτης προκυπτει απο την ιδιοκατοικηση. Περισσοτεροι απο το ημισυ του πληθυσμου των ΗΠΑ ειναι ιδιοκτητες κατοικιων. Εδω απλα εκτιμαται, ποσα ατομα κατοικουν σε ενα σπιτι που τους ανηκει και ποσο ενοικιο θα πληρωναν εαν ηταν ενοικιαστες και οχι ιδιοκτητες. Το θεωρητικο αυτο ποσο υπολογιζεται ως συμπληρωματικο εισοδημα και αθροιζεται στο πραγματικο. Ετσι κατασκευαζεται τεχνιτα, δηλαδη παραχαρασεται, ενα υψηλο ΑΕΠ.

    Η παγκοσμια καταρρευση του ως ανω θανατηφορα αρρωστου συστηματος θα προκυψει απο την χειραγωγηση των αγορων, απο την εξαπατηση των εθνων, απο την απαλλοτριωση των καταθεσεων των πολιτων, απο την εφαρμογη αντιποινων, απο την εφαρμογη βιαιοτητων και απο την καταφυγη σε μεσα που αναγκαστικα οδηγουν σε ενα νεο παγκοσμιο πολεμο.

    Ο πολεμος κατα την γνωστη ρηση ειναι η συνεχεια της πολιτικης με αλλα μεσα, αλλα και η συνεχιση των αποδοτικων τραπεζικων συναλλαγων με αλλα μεσα. Κινειται μια τραπεζα ταυτοχρονοα πανω σε πολλες πολεμικες γραμμες πολλαπλασιαζει αυτη τα κερδη της. Η κεντρικη τραπεζα FED των ΗΠΑ και η ΕΚΤ της Ε.Ε. συνεργαζονται με εγκληματιες του διεθνους πολιτικου σιωνισμου, οι οποιοι εκτελουν τις εμπορικες τους εργασιες στο σκοταδι και βοηθουν προσωρινα και περαν απο την οπτικη γωνια των εθνων του πλανητη μας στην επεκταση της ζωης του θανατηφορα αρρωστου παγκοσμιου οικονομικου και χρηματοπιστωτικου συστηματος.

    Η καταρρευση των νομιμων οικονομικων συστηματων και η αναδειξη των παρανομων δημιουργουν την βαση για την εξελιξη επαναστασεων, για την αποσταθεροποιηση εκλεγμενων κυβερνησεων και για την καταστροφη ολων των θεσμων. Εκλεγμενοι γκαγκστερ π.χ. στις χωρες μελη της Ε.Ε. αλλα και στα ιδια τα οργανα της Ε.Ε. ειναι πολυ ποιο υπακουοι στον διεθνη πολιτικο σιωνισμο και συμβαλλουν αποφασηστικα στην ποινικοποιηση της κοινωνιας, απο τους εκλεγμενους μη γκαγκστερ.

    Κατα τον τροπο αυτο το ΔΝΤ με τα πασιγνωστα προγραμματα του κατασκευαζει παγκοσμια , ως καλυμενος διαχειριστης των μεγαλοαπατεωνων των μεγαλοτραπεζων, την βαση για την μεγενθοποιηση των παρανομων εμπορικων συναλλαγων και του πλυσηματος μαυρου χρηματος. Οταν οι νομιμες οικονομικες υποδομες συστηματικα καταστρεφονται, παραμενουν αθεκτες ολες οι αλλες σκιωδεις και εγκληματικες οικονομικες υποδομες. Ακομη και οι κατα διαστηματα εικονικες αντιδρασεις του ΔΝΤ με επιμυκηνσεις ξεπληρωμων των δανειων, με αναδιαρθρωση των χρεων ‘η ακομη με αποσβεσεις δανειων που ειναι αδυνατον να ξεπληρωθουν, εκπληρωνουν πολυ ψυχρα μονο εναν στοχο, δηλαδη, οτι ειναι καλυτερα να διευκολυνουν λιγο τους χρεωστες παρα να χασουν ολοκληρωτικα τα δανεικα τους, οταν οι χρεωστες δηλωσουν πτωχευση.

    Βαση της εξουσιας πανω στα χρεη των χωρων ρεει απο τις φτωχωτερες χωρες περισσοτερο χρημα προς τις πλουσιοτερες απ’οτι αντιστροφα, γεγονος που οδηγει στην αφαιμαξη των φτωχωτερων, δηλαδη στην λεηλασια των πορων και των υποδομων των φτωχων χωρων οπως σημερα γινεται με την Ελλαδα. Πριν απο 2500 χρονια το ειχε διατυπωσει ο Ξενοφανης: «Δεν φανερωσαν απο την αρχη οι Θεοι στους Θνητους τα παντα, για να βρισκουν αυτοι κατα την ροη του χρονου τα καλυτερα μονοι τους. Βεβαιες αληθειες δεν μπορεσε να εντοπιση κανενας Θνητος και δεν προκειται να τις εντοπιση...».

    Παρ’ολα αυτα, πανω απο τον νομο της υπακουης στην εξουσιαζουσα ελιτ της Ε.Ε. στεκεται ο νομος της ηθικης και της αυτοεκτιμησης. Εαν η Ελλας θελει να επιζηση, οφειλει να εγκαταλειψη το συντομωτερο δυνατον, οχι μονο την ευρωζωνη αλλα και την σιωνιστικοκατευθυνομενη Ε.Ε. Η ελληνικη οικονομια επεζησε 3000 χρονια και θα επιζησει χωρις την ευρωζωνη και την Ε.Ε. αλλα 3000 χρονια!

    Ας μην αυταπατωμεθα! Οτι μικροπροθεσμα φαινεται οτι ειναι προτιμωτερο μπορει μακροπροθεσμα να ειναι τελειως καταστροφικο. Η Ε.Ε ως σιωνιστικο δημιουργημα δεν ειναι τιποτε αλλο απο μια πολιτιστικη περιοχη με μεγαλο μεν δυναμικο, η οποια ομως δια της μπασταρδοποιησης των πληθυσμων της με τα μεταναστευτικα ρευματα απο την Ασια και Αφρικη, με τις κρατικες μικροτητες και οικονομικους ανταγωνισμους των μελων της και με την υπερκανονισμους της εξουσιαζουσας απο μια ανικανη και χωρις οραματα ελιτ δεν εχει καμμια πιθανοτητα για μια γεωπολιτικη εξελιξη και επιδραση στον ευρυτερο χωρο της ευρασιας. Θα παραμεινει εσαει ενα τυφλα πιστο οργανο του διεθνους πολιτικου σιωνισμου, εξουσιαζουσα απο φθηνους τιμαριωτες.

    Οι τιμαριωτες αυτοι ευθυνονται για την μη υπαρξη της ευρωπης των πατριδων, της ευρωπης των γνησιων ευρωπαιων. Αντ’αυτης οι τιμαριωτες του σιωνισμου και οι εχθροι της ευρωπης υπηρετουν πιστα ενα σιωνιστικοκρατουμενο και σιωνιστικοκατευθυνομενο κατασκευασμα με το ονομα Ε.Ε. που δεν γνωριζει τιποτε απο αυτα που λεγονται αρετες, αξιες, αρχες και ιδανικα, αλλα και οραματα και γιαυτο δεν εχει κανενα μελλον.

    Θεραπεια (;):

    Κατι το ριζοσπαστικα νεο, καποιες δυναμικες ιδεες που μπορουν να αρχισουν να εξοπλιζουν το μελλον ενος συλλογιστικου ευρωπα’ι’κου μηχανισμου και κωδικας ικανους να κατασκευασουν μια ικανη, ισχυρη, δημοκρατικη και δικαια μηχανη ενος ανωτερου ευρωπα’ι’κου επιπεδου εξελιξης που θα εκτοπισει μια για παντα απο την ευρωπη, το θανατηφορα αρρωστο παγκοσμιο οικονομικο και χρηματοπιστωτικο συστημα μαζι, με τους «Γεφυραιους» του, δηλαδη με την ετσι ονομασθεισα ευγενη ρατσα εκ χαριτος πνευματος, ειναι το ζητουμενο που θα προκυψει.

    Κατι που θα εφαρμοσει απο αυτα που εφαρμοσε ο Σολων (640-560 π.Χ.) με την σεισαχθεια του στην Αθηνα, δηλαδη κατι που θα προωθησει την διαδικασια του κοινωνικο μετασχηματισμου πρωτα στην ευρωπη των πατριδων και μετα σ’ ολοκληρο τον κοσμο. Με αλλα λογια οι ευρωπαιοι πρεπει να ξαναμαθουν να σκεφθονται κατα τροπο πολλες φορες παραδοξο και ακραιο, για να προσεγγισουν την ριζοσπαστικοτητα και την αυτονομια και να υπερβουν την σημερινη κατασταση της συγχυσης, που εδω και δεκαετιες μοιαζει να πληττει οσους τολμουν να ονειρευονται μια ευρωπη των πατριδων.

    Η παρουσα οικονομικη κριση θα μπορουσε δυνητικα να λειτουργηση ως αιτιο ρηξης και να υποχρεωση τους ευρωπαιους πολιτες να αμφισβητησουν τα υποδειγματα των αναγκων ενος θανατηφορα αρρωστου παγκοσμιου οικονομικου και χρηματοπιστωτικου συστηματος. Πραγμα που θα επετρεπε για πρωτη φορα στην ευρωπα’ι’κη ιστορια, την πραγματικη καθιερωση μιας ριζοσπαστικης εκτροπης, παρα την συνεχη συμπλευση με το γνωστο και ψευτικο σιωνιστικο οχημα της προοδου.

    Στις σημερινες χωρες μελη της Ε.Ε. αλλα και στα ιδια οργανα της Ε.Ε. οι πολιτες οφειλουν να διακατεχονται απο συμπονια για τους δηθεν «δημοκρατικα εκλεγμενους πολιτικους» και δεν πρεπει να λησμονειται οτι σε αυτους ανηκει η τιμη που διατηρειται με την πιστη και υποταγη τους η ψευδης δημοκρατικη τους λαμψη.

    Οσο καιρο δεν εθνικοποιηθουν κατα 100 % οι κεντρικες τραπεζες και δεν εκτοπισθουν απο το οικονομικο και πολιτικο γιγνεσται οι Μεγαλοαπατεωνες ιδιοκτητες τους, δηλαδη οσο καιρο η ποσοτητα του χρηματος στην κυκλοφορια του στις αγορες θα μπορει κατα βουληση να αυξανεται και η αποδοση της εργασιας επισης κατα βουληση να μειωνεται, δεν θα μπορεσει ποτε η χρηματικη αξια καθε προ’ι’οντος και καθε υπηρεσιας να αυτοκαθωριζεται αυτοματα και να διατηρειτε μετα σταθερα.

    Μονο οταν αλλαξη η επικρατουσα σημερα κατασταση δεν θα γινεται δυνατη, η απαραιτητη για παραγωγικες επενδυσεις χρηματικη αποταμιευση, να χρησιμοποιειται για κερδοσκοπικους στοχους και για να δανειζεται τοκιζομενο σε τριτους, να μετακινηται η οικονομια στην αταξια και συνεπως σε κατασταση εκμεταλλευσης απο πολιτικους για αυξηση της εξουσιαστικης τους δυναμης. Για πρακτικους λογους μετα απο μια αναπαυλα στην παραγωγικη διαδικασια θα επενδυεται ξανα το χρημα στις διαδικασιες παραγωγης της πραγματικης οικονομιας.

    Το σημερινο φαινομενο ειναι απαραδεκτο! Οι χρηματαγορες δανειζουν υψηλοτοκα τα αποταμιευμενα χρηματα των φορολογουμενων πολιτων της Ε.Ε. που τους παρεχονται ατοκα απο την ΕΚΤ, στους ιδιους φορολογουμενους πολιτες και απο επανω τα ασφαλιζουν με τα CDS, δηλαδη με τα Credit Default Swaps αυξανοντας ετσι εικονικα και κατα το δοκουν τα μεγεθη των δανειων αλλα και των ασφαλιστρων.

    Και ολη αυτη η παραλογια και η απατη ονομαζεται «χρηματοπιστωτικο συστημα»! Με τον ως ανω εγκληματικο τροπο και λογω των στοιχηματων και τα CDS απο το 2007 και εντευθεν και εντος μονο τρειων μηνων φουσκωσαν εικονικα τα ειδεχθη χρεη της Ελλαδος κατα 500%.

    Τα σιωνιστικα σχεδια OVERKILL και ΦΑΙΔΩΡΑ γενοκτονιας του Ελληνισμου φθανουν στις ημερες της διακυβερνησης της χωρας μας απο την εγκληματικη σιωνιστικης προελευσης σταλινικη αριστερα, στην τελικη τους ολοκληρωση.

    Ο Σολων καθιερωσε με νομο στην Αθηνα την δυνατοτητα αποτειναξης των χρεων των μικρογεωργων και την απελευθερωση οσων απο αυτους λογω των χρεων σκλαβωθηκαν. Η διακηρυξη του ηταν σαφης «Τα παντα με Μετρο». Ηταν της γνωμης, οτι ευτυχισμενοι ειναι εκεινοι οι οποιοι καλυπταν τις αναγκες τους με μετρο και το περισευμα τους το διεθεταν μεγαλοψυχα για τους μη εχοντες, δηλαδη με τις ωραιες πραξεις τους ζουσαν ηρεμα και ευτυχισμενα.

    Το εαν οι Μεγαλοαπατεωνες των ημερων μας ειναι σε θεση για παρομοιες πραξεις απεναντι στις υπερχρεωμενες χωρες, ειναι πολυ αμφισβητησιμο. Η ζωη των καθαρματων αυτων καθοδηγειται απο την απληστια η οποια κυριαρχει επανω τους.

    Υπαρχει σημερα και η υπονοια, οτι και το τοσο διαφημιζομενο ΤΤΙP απο τις ΗΠΑ δεν ειναι τιποτε αλλο απο ενα εργαλειο υποταγης των εθνων στις μεγαλοεπιχειρησεις που ελεγχει ο διεθνης πολιτικος σιωνισμος.

    Ο Σολων με την σεισαχθεια του και οχι το ΔΝΤ με τα εγκληματικα του οικονομικα προγραμματα, ειναι το υποδειγμα μιας λυσης για τις φτωχες και υπερχρεωμενες χωρες του πλανητη μας. Αλλως οφειλει, ο δρομος προς την υποδουλωση και τελικη καταστροφη, ο δρομος τον οποιον επιβαλουν στους λαους οι μεγαλοαπατεωνες του διεθνους πολιτικου σιωνισμου, να κλιση δυναμικα και αιματερα.

    Ας μην αυταπατωμεθα! Η ανατροπη της παραγωγικης ροης του κοινωνικου πλουτου στην ευρωπη, προ’υ’ποθετει την ανατροπη της ροης της οικονομικης και πολιτικης σημερινης εξουσιας της.

    PD Dr.-Ing. Georg Chaziteodorou
    Bleibergweg 114, D-40885 Ratingen
    Tel.+Fax: 0049 2102 32513
    E/Mail: chaziteo@t-online.de
    19.02.2016

    Einen Kommentar schreiben / Γράψτε ένα σχόλιο

    Kommentar

    kachelmannwetter.com