Ή στραβός είναι ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε
29.03.2024
  • Allgemein
  • Diktatur/Δικτατορία
  • Brain Drain
  • Balkan/Βαλκάνια
  • Bücher/Βιβλια
  • Medien/Μαζικά Μέσα
  • Minderheiten, Migranten/Μειονότητες, Μετανάστες
  • Kriege, Flüchtlinge/Πόλεμοι, Φυγάδες
  • Sprache/Γλώσσα
  • Gesellschaft, Meinung/Κοινωνία, Γνώμη
  • Nationalismus/Εθνικισμοί
  • Thema/Θέμα
  • Termine/Εκδηλώσεις
  • Geopolitik/Γεωπολιτική
  • Politik/Πολιτική
  • Terrorismus/Τρομοκρατία
  • FalseFlagOps/Επιχ. με ψευδή σημαία
  • Hellas-EU/Ελλάδα-Ε.Ε.
  • Wirtschaft-Finanzen/Οικονομία-Οικονομικά
  • Religion/Θρησκεία
  • Geschichte/Ιστορία
  • Umwelt/Περιβάλλον
  • Korruption/Διαφθορά
  • Reisen/Ταξιδιωτικά
  • Musik/Μουσική
  • Kunst/Τέχνη, Λογοτεχνία
  • Küche/Κουζίνα
  • kachelmannwetter.com
    Εδω διαβαζετε τις καινουργιες  ελληνικες και γερμανικες εφημεριδες
    Hier lesen Sie  griechische  und deutsche Zeitungen 

    Ποιος κυβερνά αυτό τον τόπο;

    Δρ. Εμμανουήλ Σαρίδης

    Η φωτιά που άναψε με τα προσανάματα που έριξαν οι εκμοντερνιστές Παπανδρέου, πατήρ και υιός, Σημίτης και κομπανία, έγινε επί Τσίπρα μια πυρκαγιά, που κατακαίνει τα σωθικά της έρμης αυτής χώρας

     

     

    Φαντάζομαι τους υπουργούς, γραμματείς και φαρισαίους της κυβέρνησης στα γραφεία τους να είναι απασχολημένοι με το το μέγα πρόβλημα που απασχολεί την κάθε κυβέρνηση, το πως θα κρατήσουν τα πρόβατα που τους ψήφισαν στο μαντρί του κόμματός τους. Και τα ίδια να κάνουν και στα στούντιο των τηλεοράσεων όπου πολλοί ξημεροβραδυάζονται, εδώ με κατηγορίες ενατίον του ενός ή του άλλου, χαβαλές και μουχαμπέτι. Γιατί παρά τα κοστούμια απο τον οίκο Armani που φορούν πολλοί τους ή τις τελευταίες μόδες που φορούν οι βουλευτίνες, από μέσα τους έχουν μείνει όλοι τους ανατολίτες. Και αν εκμοντερνίστηκαν, έφτασαν μέχρι την Ιταλία του Dolce far Niente, εμείς να καλοπερνάμε, να έχουμε θέσεις και θεσάρες, μισθούς και μισθάρες, να μας δείχνει η τηλεόραση και να δίνουμε διαταγές στους υφισταμένους μας και για τους άλλους έχει ο Θεός.

    Και εν τω μεταξύ το σπίτι μας πήρε μπουρλότο και καίγεται. Η φωτιά που πήρε με τα προσανάματα που έριξαν οι εκμοντερνιστές Παπανδρέου, πατήρ και υιός, Σημίτης και κομπανία, έγινε επί Τσίπρα μια πυρκαγιά, που κατακαίνει τα σωθικά της έρμης αυτής χώρας. Γιατί προσανάματα για την σημερινή πυρκαγιά ήταν όλες οι μοντέρνες ιδεολογίες και τα ιδεολογήματα, που μετά την μεταπολίτευση άρχισαν να εισρέουν στην Ελλάδα και να δηλητηριάζουν τα μυαλά της νεολαίας, οι κομμουνισμοί και σοσιαλισμοί νέας κοπής, η αναρχία, οι διαδηλώσεις και καταστροφές δημόσιας περιουσίας, οι αποκλεισμοί αυτοκινητοδρόμων, η εξαχρείωση των συνδικάτων, το δεν πληρώνω και δεν υπακούω, η αναγνώριση των σλαβόφωνων ως Μακεδόνων και των τουρκόφωνων μουσουλμάνων της Θράκης ως Τούρκων και τελευταία το No Border. Για τα οποία διατέθηκαν εκατομμύρια εκατομμυρίων απο τον φιλεύσπλαχνο Σόρος και την είχαν την κάθε είδους υποτήριξη από τα πρωτοπαλίκαρα του Ηγεμόνα/του διεθνούς Σιωνισμού, που είναι οι ΗΠΑ και η Γερμανία. Που με τις δυνατότητες που έχουν μερίμνησαν για την πλύση εγκεφάλου των ελληνοπαίδων μέσω πάμπολλων καθηγητών πανεπιστημίων που είναι στις λίστες τους, για την διεθνή συνεργασία αναρχικών, τρομοκρατών και συνδικάτων και βέβαια των μαζικών μέσων που είναι ΟΛΑ υπό τον έλεγχό τους.

    Θα μπορούσε να ρωτήσει κανείς εδώ, και καλά, γιατί ο διεθνής Σιωνισμός και τα πρωτοπαλλήκαρά του τα κάνουν όλα αυτά; Απαντήσεις έχω δώσει σε πάμπολλα άρθρα μου για τους λόγους που γίνονται οι λεγόμενες επιχειρήσεις με ψευδή σημαία – False Flag Operations (βρίσκονται στην κατηγορία αυτή), να πω όμως εν συντομία, ότι ο λόγος τέτοιων επιχειρήσεων είναι η αποσταθεροποίηση ενός κράτους, που επιτρέπει την εύκολη ποδηγέτησή του απο τον Ηγεμόνα, ο εκφοβισμός του Πρωθυπουργού, όπως στην περίπτωση των πυρκαγιών του 2007 για να αποτραπεί ο αγωγός Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη ή η αλλαγή καθεστώτος (regime change).

    Η σημερινή κατάσταση στην Ελλάδα ανήκει στην πρώτη ή στην δεύτερη κατηγορία, όχι όμως στην τρίτη. Διότι ο Τσίπρας είναι εξαιρετικά χρήσμος για τον Ηγεμόνα, τον χρειάσθηκε φε‘ ειπείν για να περάσει το 3. Μνημόνιο, το φαρμακερότερο όλων. Και τον χρειάζεται, γιατί στην περιοχή μας, μετά το πραξικόπημα στην Τουρκία, θα υπάρξουν ισχυρές ανακατατάξεις γεωστρατηγικής σημασίας. Το σχέδιο της Κίνας για την δημιουργία του δρόμου του μεταξιού βρίσκεται εν εξελίξει, με τον Πειραιά και η δημιουργία μοντέρνων αυτοκινητοδρόμων και σιδηροδρομικών γραμμών απο τον Πειραιά μέσω της Βαλκανικής θα είναι υψίστης σημασίας για την πρόσβαση της Κίνας στις χώρες της κεντρικής Ευρώπης. Λόγος γίνεται επίσης και πάλι για την μεταφορά φυσικού αερίου απο την Ρωσία προς την Ευρώπη με τον αγωγό South Stream (Μπουρκάς-Αλεξανδρούπολη ή, μετά την επαναπροσέγγιση Τουρκίας-Ρωσίας, μέσω του Türk Stream.

    Αυτά είναι κακά μαντάτα για τον Ηγεμόνα. Και γι‘ αυτό θα πρέπει, κατά την γνώμη μου, να τα δούμε κάτω απ‘ αυτή την οπτική γωνία, σαν την προσπάθεια τρομοκράτησης του Τσίπρα να απέχει απο τέτοια σχέδια. Ήδη η ΤΡΑΙΝΟΣΕ πουλήθηκε για ένα κομμάτι ψωμί στην ιταλική Ferrovie Dello Stato Italiane S.p.A. και όχι στους Ρώσους που ενδιαφερόντουσαν. Φαντάζομαι τις πιέσεις που ασκήθηκαν στον Τσίπρα και εντατικοποιούνται τώρα με την τρομοκρατία που επικρατεί στην Αθήνα και που επεκτάθηκε και στην Θεσσαλονίκη με την κατάληψη του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου από εκατοντάδες και χιλιάδες αλήτες, ντόπιους και ξένους, τα μυαλά των οποίων με την συνεχή πλύση εγκεφάλου έχουν αντικατασταθεί από κοπριά.

    Και οι υπέυθυνοι της κυβέρνησης – ποιας κυβέρνησης, βλέπετε εσείς κυβέρνηση, εγώ όχι – έχουν ζαρώσει στα γραφεία τους και περιμένουν να κοπάσει η θύελλα. Και πολλοί τους ίσως και να χαίρονται, μια και προέρχονται από το ίδιο πολιτικοιδεολογικό (τρομάρα τους!) στρατόπεδο.

    Δείτε τα παρακάτω δύο δημοσιεύματα υπ‘ αυτή την προοπτική και θα καταλάβετε τι και γιατί συμβαίνουν αυτά – για ακόμη μια φορά – στον τόπο μας.

    1.

    Μουσουλμάνος δημοσιογράφος μιλάει για τζιχάντ στη Θράκη εναντίον της Ελλάδας!!!

    ΣΑΛΙΧ ΤΖΑΜΠΑΖ

    Χαρακτηρίζει ως «επίθεση» την παρουσία του ελληνικού Στρατού στα Πομακοχώρια Ξάνθης – Συγκρίνει τον «αγώνα» τους με το Ισλαμικό Κράτος

    Ιερό πόλεμο εναντίον της Ελλάδας φαίνεται πως κήρυξε μερίδα της μειονότητας στη Θράκη αν λάβουμε σοβαρά υπόψη τα όσα αναγράφει στον λογαριασμό του στο twitter μουσουλμάνος δημοσιογράφος της περιοχής.

    Πρόκειται για τον Σαλίχ Τζαμπάζ, αρθρογράφο της τουρκόφωνης εφημερίδας Μιλλέτ, η οποία εκδίδεται και κυκλοφορεί στην Ξάνθη από τον Τζεγγήζ Ομέρ.

    ΣΑΛΙΧ ΤΖΑΜΠΑΖ - TWITTER

    Ο μουσουλμάνος δημοσιογράφος σε ένα ασύλληπτου είδους παραλήρημα και αναφερόμενος στα όσα τραγελαφικά συνέβησαν στη Γλαύκη Ξάνθης με την κατάλυση του κράτους από τους εγκάθετους της Άγκυρας μιλάει ξεκάθαρα για κήρυξη «τζιχάντ» εναντίον του ελληνικού κράτους.

    Στις επικίνδυνες αυτές εξτρεμιστικές του δηλώσεις, ο ίδιος χαρακτηρίζει ως «επίθεση» την παρουσία του ελληνικού Στρατού στα Πομακοχώρια Ξάνθης και κάνει λόγο για ανάγκη «υπεράσπισης» της περιοχής.

    Αναλυτικά, ο Σαλίχ Τζαμπάζ αναφέρει στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter: «Το πραγματικό ΤΖΙΧΑΝΤ δεν είναι αυτό που κάνει το ΙΣΙΣ αλλά είναι η ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ απέναντι στην επίθεση που πραγματοποιήθηκε στο χωριό μας»!

    "Δυτική Θράκη μου", το σχόλιο του στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, συνοδευόμενο και από την αντίστοιχη σημαία του ανεξάρτητου κρατιδίου

    «Δυτική Θράκη μου», το σχόλιο του στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, συνοδευόμενο και από την αντίστοιχη σημαία του ανεξάρτητου κρατιδίου

    Σε μια περίοδο που η Ευρώπη και η Τουρκία έχουν αιματοκυλιστεί κυριολεκτικά από τις τρομοκρατικές επιθέσεις των τζιχαντιστών, τις οποίες όλοι στον κόσμο καταδικάζουν κάνοντας λόγο για ανάγκη εξάλειψης του Ισλαμικού Κράτους, δημοσιογράφος ρίχνει με επικίνδυνο τρόπο λάδι στη φωτιά σε μια ευαίσθητη περιοχή φανερώνοντας ίσως και τις πραγματικές προθέσεις των εγκάθετων της Άγκυρας.

    Ο Σαλίχ Τζαμπάζ θα πρέπει τώρα να ξεκαθαρίσει τη θέση του και να διευκρινίσει με σαφήνεια τι ακριβώς εννοούσε με αυτές τις δηλώσεις, για τις οποίες ενδεχομένως να χρειαστεί να επέμβει και η Δικαιοσύνη.

    Λευτέρης Γλερίδης
    facebook.com/gleridis

    Πηγή: http://fonirodopis.gr/press/66889

    …………………………………………………………………………………………………………………………………….

     

    2.

    ΕΙΣΒΟΛΗ ΚΑΤΑΛΗΨΙΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ

    Νέα επιδρομή των «κατασκηνωτών»

    Με μια συντονισμένη «καταδρομική» επιχείρηση στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης, 150 αναρχικοί του No Border Camp του ΑΠΘ βανδάλισαν, κατέστρεψαν, ρήμαξαν και έβαψαν γραφεία και εξωτερικούς χώρους του δημαρχιακού μεγάρου, μένοντας και αυτήν τη φορά στο απυρόβλητο, όπως και στις προηγούμενες «επιδρομές» τους σε λεωφορεία και άλλους επιλεγμένους στόχους στην πόλη.

    • ΕΘΝΟΣ
    • 8:59,

     

    Από τη χθεσινή διαδήλωση στη Θεσσαλονίκη.
    Από τη χθεσινή διαδήλωση στη Θεσσαλονίκη.

     

    Λίγη ώρα μετά πανηγύριζαν για το κατόρθωμά τους, ανεβάζοντας στα κοινωνικά δίκτυα φωτογραφίες με ό,τι άφησαν πίσω και δηλώνοντας κάποιοι πως η παρέμβαση έγινε… «για το καλό όλων»!

    Οι «κατασκηνωτές» του πανεπιστημίου, ο αριθμός των οποίων έχει αυξηθεί σημαντικά τις τελευταίες μέρες, ξεπερνώντας χθες τα 1.600 άτομα, πραγματοποίησαν μια μεγάλη σε όγκο πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης, με τίτλο «Migrants Pride», που προσέγγιζε τα 2.500 άτομα, με την προσθήκη τοπικών «αλληλέγγυων» αλλά και 500 προσφύγων που μετέφεραν με πούλμαν από τα κέντρα φιλοξενίας. Η πορεία, που έγινε με την παρουσία αστυνομικών και με ένα ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ. να την εποπτεύει από τον αέρα, ολοκληρώθηκε χωρίς επεισόδια, με τους διαδηλωτές να αφήνουν το «στίγμα» τους γράφοντας συνθήματα στις βιτρίνες καταστημάτων και στις εισόδους πολυκατοικιών.

    Η «καταδρομική» επιχείρηση των κουκουλοφόρων εκδηλώθηκε στις 11.10 το πρωί στο κτίριο του δημαρχιακού μεγάρου που «βλέπει» προς τη λεωφόρο Β. Γεωργίου και είχε διπλό στόχο: από τη μια το γραφείο του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (ΙΟΜ) που στεγάζεται εκεί, και το ίδιο το δημαρχείο, λόγω της επικριτικής στάσης που κράτησε εξαρχής ο Γ. Μπουτάρης απέναντι στην κατασκήνωση των No Borders στο ΑΠΘ. Οι βάνδαλοι μπήκαν από την πλευρά του κυλικείου και κατευθύνθηκαν στον χώρο του Γραφείου Εργασίας, του ΙΟΜ, της Νέας Γενιάς και του Europe Direct. Χωρίστηκαν σε ομάδες και «χτύπησαν» συντονισμένα, με προκαθορισμένο σχέδιο, καταστρέφοντας ό,τι έβρισκαν και τρομοκρατώντας υπαλλήλους και συναλλασσόμενους πολίτες.

    «Αρχικά μπήκε μια κοπέλα με κουκούλα και πέταξε σερπαντίνες. Μετά μπήκαν 3-4 άνδρες και άρχισαν να σπάνε. Ξήλωσαν υπολογιστές, τους πέταξαν έξω από τα γραφεία, αναποδογύρισαν γραφεία και βιβλιοθήκες, κατέστρεψαν τηλέφωνα, σκόρπισαν έγγραφα και έγραψαν συνθήματα με σπρέι και μπογιές. Ενας πήρε έναν πυροσβεστήρα και τον άδειασε έξω στον διάδρομο. Απώθησα έναν που ευτυχώς υποχώρησε και πρόλαβα να κλείσω τα γραφεία του Europe Direct και της Νέας Γενιάς» περιέγραψε στο «Εθνος» ο Μπάμπης Παπαϊωνάννου, υπεύθυνος του γραφείου Νέας Γενιάς, που ήταν αυτόπτης μάρτυρας της εισβολής.

     

    Εικόνες από το χάος που άφησαν πίσω τους οι εισβολείς στο δημαρχείο της πόλης
    Εικόνες από το χάος που άφησαν πίσω τους οι εισβολείς στο δημαρχείο της πόλης

     

    Ηταν η πολλοστή φορά που οι αναρχικοί «κατασκηνωτές» του No Border Camp κάνουν κάποια «επιδρομή» σε επιλεγμένους στόχους στην πόλη (είχαν προηγηθεί οι βανδαλισμοί σε δύο λεωφορεία, το κατέβασμα της ελληνικής σημαίας στο Αρχαιολογικό Μουσείο, η «πολιορκία» σε ΜΜΕ, επεισόδια σε πορείες κ.ά.), και προκαλεί προβληματισμό η στάση της αστυνομίας που παρακολουθεί τις κινήσεις των βανδάλων χωρίς να επεμβαίνει.

    Δεν τους εντόπισαν
    Μετά την επίθεση έφτασαν στο σημείο μοτοσικλετιστές της ομάδας ΔΙΑΣ, που όμως δεν εντόπισαν κάποιον από τους δράστες. Σε σύσκεψη που ακολούθησε στο δημαρχείο, με τη συμμετοχή επιτελών της ΕΛ.ΑΣ., οι εκπρόσωποι του δήμου ζήτησαν 24ωρη φύλαξη του δημαρχιακού μεγάρου για όσο διάστημα διαρκεί το No Border Camp. «Ηταν ένα περιστατικό το οποίο προκαλεί, δεδομένης της προσβολής της δημοτικής περιουσίας, αλλά και του γεγονότος ότι τη στιγμή που έλαβε χώρα ήταν μέσα στα γραφεία και συναλλασσόμενοι πολίτες αλλά και οι εργαζόμενοι» δήλωσε η αντιδήμαρχος Κ. Γούλα, εκπροσωπώντας τον δήμαρχο που απουσίαζε. Σε πιο οξύ τόνο, ο επίσης αντιδήμαρχος Σπ. Πέγκας έκανε λόγο για «αλητεία, τρομοκρατία και ανομία» και σημείωσε: «Γίναμε στόχος επειδή ζητάμε κράτος δικαίου και σεβασμό! Δεν πάει άλλο».

    «Αποδείχθηκε ότι η “αλληλεγγύη“ τους είναι συνώνυμη της ανομίας. Αποδείχθηκε, άλλη μια φορά, ότι η αξιοπιστία του αρμόδιου υπουργού είναι μηδενική» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ, σχολιάζοντας πως η επίθεση στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης έγινε πριν περάσει ένα 24ωρο μετά τη διαβεβαίωση του Ν. Τόσκα πως η κατάσταση είναι απολύτως ελεγχόμενη.

     

     
    Νέα επιδρομή των «κατασκηνωτών»

     

    Την ίδια ώρα, στο camp του Πανεπιστημίου, οι «κατασκηνωτές» αυξάνονταν δραματικά, ξεπερνώντας χθες τους 1.500. Μια ομάδα μερικών δεκάδων ατόμων εισέβαλε νωρίς το μεσημέρι στην Πολυτεχνική Σχολή, χωρίς να κάνει κατάληψη, όπως έχει ήδη γίνει στη Νομική και στη Φιλοσοφική. Μπήκαν σε μια αίθουσα και έκαναν συνέλευση.

    Λίγο αργότερα, περίπου 200 άτομα αναχωρούσαν με τέσσερα πούλμαν με προορισμό την Ειδομένη. Αστυνομικές δυνάμεις τούς μπλόκαραν στη γέφυρα του Αξιού, σχεδόν τρία χιλιόμετρα μακριά από τον φράχτη στα σύνορα με την ΠΓΔΜ και τον χώρο του πρώην άτυπου προσφυγικού καταυλισμού, όπου σκόπευαν να φτάσουν με άγνωστες προθέσεις. Παρέμειναν στη γέφυρα για μία ώρα, φώναξαν συνθήματα και επέστρεψαν στη Θεσσαλονίκη.

    ΒΑΣΙΛΗΣ ΙΓΝΑΤΙΑΔΗΣ

    Πηγή: http://www.ethnos.gr/koinonia/arthro/nea_epidromi_ton_kataskinoton-64420051/

    Einen Kommentar schreiben / Γράψτε ένα σχόλιο

    Kommentar

    kachelmannwetter.com