Ή στραβός είναι ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε
28.03.2024
  • Allgemein
  • Diktatur/Δικτατορία
  • Brain Drain
  • Balkan/Βαλκάνια
  • Bücher/Βιβλια
  • Medien/Μαζικά Μέσα
  • Minderheiten, Migranten/Μειονότητες, Μετανάστες
  • Kriege, Flüchtlinge/Πόλεμοι, Φυγάδες
  • Sprache/Γλώσσα
  • Gesellschaft, Meinung/Κοινωνία, Γνώμη
  • Nationalismus/Εθνικισμοί
  • Thema/Θέμα
  • Termine/Εκδηλώσεις
  • Geopolitik/Γεωπολιτική
  • Politik/Πολιτική
  • Terrorismus/Τρομοκρατία
  • FalseFlagOps/Επιχ. με ψευδή σημαία
  • Hellas-EU/Ελλάδα-Ε.Ε.
  • Wirtschaft-Finanzen/Οικονομία-Οικονομικά
  • Religion/Θρησκεία
  • Geschichte/Ιστορία
  • Umwelt/Περιβάλλον
  • Korruption/Διαφθορά
  • Reisen/Ταξιδιωτικά
  • Musik/Μουσική
  • Kunst/Τέχνη, Λογοτεχνία
  • Küche/Κουζίνα
  • kachelmannwetter.com
    Εδω διαβαζετε τις καινουργιες  ελληνικες και γερμανικες εφημεριδες
    Hier lesen Sie  griechische  und deutsche Zeitungen 

    Ποιός είναι ο πραγματικός εχθρός της Ευρώπης;

    Δρ. Γ. Θ. Χατζηθεοδωρου

    Τα Μνημόνια Ι., ΙΙ. και ΙΙΙ. είναι σωσίβια σωτηρίας απο μόλυβδο για να πνίξουν και όχι για να σώσουν την Ελλάδα!


    Η προθεση «Παρα» μεταξυ αλλων στις συνθετες ελληνικες λεξεις σημαινει παραβαση, εναντιοτητα, υποκατασταση. Οι δυο λεξεις των ημερων μας «Παρα-οικονομια» και «παρα-χαραττω» που εχουν ως πρωτο συνθευικο τους την προθεση «παρα» χρησιμοποιουνται ευρυτατα, προκειμενου να χαρακτηρισθουν θεσμοι, νοηματα και λειτουργιες και προσδιδουν την εννοια της ευτελειας και της αντιστρατευσης στο δευτερο συνθετικο της λεξεως. Μεχρι τις ημερες μας εχει διασωθει ο μερικα χιλιαδες χρονια παλαιος Δελφικος Χρησμος «Παρα-χαραττειν το νομισμα», ο οποιος παρουσιαζει εξαιρετικο ενδιαφερον και επικαιροτητα, διοτι συσχετιζεται με το περιφημο θεμα της παρα-οικονομιας, που σημερα διατυμπανιζεται.

    Για τους προβληματισμους του αρθρογραφου στο παρων αθρο η ερμηνεια του εν λογω χρησμου που ταιριαζει σημερα σε αυτον ειναι, πρωτον, η εκτιμηση οτι υπαρχει παραχαραξη και μαλιστα «ανεστραμμενη» υπο μορφη νομιμοφανους αφαιρεσεως, δηλαδη υπεξαιρεσεως εισοδηματος σε βαρος του ευρωπαιου πολιτη, απο την μερια του νομου και της ευρωπα’ι’κης Εξ-ουσιας. Με αλλα λογια, ο Νομος-Κρατος στην Ε.Ε. παρα-νομει και δια του Δελφικου Χρησμου αποκαλυπτεται στον ευρωπαιο πολιτη η «εκ-τροπη». Δευτερον ο εν λογω χρησμος συνακολουθα υπαινισεται, πως οφειλουν να αντιδρουν στις περιπτωσεις αυτες οι ελευθεροι πολιτες της Ε.Ε., για να διεκδικησουν το δικαιο τους και την αποκατασταση της «φυσικης ταξης των πραγματων» απορριπτοντας στον σκοπιδοτοπο την «αφυσικη νεα ταξη πραγματων».

    Δυστυχως ομως μονο σε λιγους ευρωπαιους πολιτες γινονται σημερα κατανοητες οι μανουβρες στις εμπορικες διαδικασιες των τραπεζων. Με την συστηματικη μετατωπιση της σημασιας των εννοιων και αντικατασταση των χαρακτηριστικων ως π.χ. «Οικονομια-Φουσκες» αντι «πυραμιδοειδες παιχνιδι» ‘η «ελευθερη οικονομια της αγορας» αντι «Καπιταλισμος» και «πληροφοριακη Ασυμμετρια» αντι «Απατη» οι πολιτες αποπροσανατολιζονται συστηματικα και με μικρα βηματα σε τετοιο βαθμο ωστε να θεωρουν τις ως ανω παραμορφωσεις ως κατι που διεπεται απο τους φυσικους νομους και γιαυτο ειναι αμεταβλητες.

    Με την ετσι ονομασθεισα σωτηρια των τραπεζων των ημερων μας αρχισαν οι ευρωπαιοι πολιτες να κατανοουν το παιχνιδι απατης που τους παιζεται και τις παραμορφωμενες εννοιες ως Derivate (Παραγωγα), Swaps, Libor, Fiatνομισματα και αλλα πολλα. Το χαρτονομισμα, ως εννοια που δημιουργηθηκε απο την λατινικη λεξη «Fiat», σημαινει, «θα γινει!». Τα χαρτονομισματα ειναι συνεπως παντοτε κρατικα νομισματα τα οποια καλυπτονται με κρατικες υποσχεσεις αξιας. Οσο καιρο γινονται ανεκτες οι κρατικες αυτες υποσχεσεις αξιας και η εμπιστοσυνη των συμμετοχοντων στις εμπορικες διαδικασιες δεν διαταρασσεται, τα παντα παραμενουν ως εχουν. Στην αντιθετη περιπτωση τα «Fiat-νομισματα» χανουν την λειτουργια τους και σταματουν να ειναι χρημα, δηλαδη γινονται παλι απλο εγχρωμο χαρτι.

    Οπως δειχνουν οι εξελιξεις μακροπροθεσμα τα Fiat-νομισματα Δολαριο και Ευρω δεν θα γινονται πλεον αποδεκτα. Τα περιφημα Παραγωγα (Derivate) ειναι αξιοχαρτα, των οποιων η αξια εξαρταται, δηλαδη παραγεται απο την αξια ενος αλλου περιουσιακου στοιχειου ‘ ενος αλλου αξιοχαρτου. Αυτα κανουν δυνατη την απιστευτη επεκταση και διογκωση του παγκοσμιου Καζινου των ετσι ονομασθεντων Κεφαλαιοαγορων.

    Γιατι ομως οι τραπεζες της Ε.Ε. δεν εχουν χρηματα αφου σε αυτες ειναι χρεωμενες ολες σχεδον οι χωρες μελη της Ε.Ε; Προς τα που κινηθηκε το χρημα των τραπεζων αυτων απο την αρχη της παγκοσμιας οικονομικης κρισης μεχρι σημερα; Το εξαφανισθεν αυτο χρημα πρεπει καπου να εντοπισθη! Προς τα που οδηγουν τα ιχνη;

    Εφ’ οσον οι χωρες μελη της Ε.Ε. προσπαθουν να σωσουν τις τραπεζες τους με υποσχεσεις συμπληρωματικων φορολογικων εισπραξεων που ακομη δεν εχουν αλλα με αυτες που προβλεπουν να εχουν στο μελλον, θα πρεπει να γνωριζουν οτι τετοια «παιχνιδια» παιζονται και γινονται ανεκτα για περιορισμενο χρονο. Απο την μια πλευρα τα κρατη μελη της Ε.Ε. τα ιδια ειναι υπερχρεωμενα και απο την αλλη διοτι η υπομονη των πολιτων των χωρων μελων της Ε.Ε. θα εξαντληθει και θα οδηγησε σε μια αιματερα εκρηξη κατα την οποια θα χυθει πολυ αιμα.

    Οι ευρωπαιοι πολιτες ποτε δεν θα ανεχθουν την υποταγη της Ευρωπης, δια της υπερχρεωσης και δια των κατευθυνομενων μεταναστευτικων ρευματων, στους Ασιατες χωρις αιματερα αντιδραση! Καποτε σωθηκε η Ευρωπη δια της ναυμαχιας της Σαλαμινας (29.09.480 π.Χ.) δια της οποιας επικρατησε επι του ασιατικου μονος του ο ευρωπα’ι’κος πολιτισμος. Οι αρχηγοι του ελληνικου ναυτικου, Ευρυβιαδης και Θεμιστοκλης, μετα την νικη, αφησαν τους Φοινικες και το ασιατικο στρατευμα των 400.000 πολεμιστων να αποχωρησουν για την Ασια ανενοχλητοι, μονο και μονο για να σωθη η Ευρωπη απο τη περιπτωση παραμονης τους σε αυτην. Οποια διαγορα συμπεριφορας!

    Σημερα η μικρης εμβελειας νοημοσυνης γερμανιδα Καγκελαριος Angela Merkel κατακλυζει την Ευρωπη με Ασιατες. Ποιος ειναι συνεπως ο πραγματικος εχθρος της Ευρωπης; Ποιο απο τα κρατη μελη της Ε.Ε. υποσκαπτει το μελλον της Ε.Ε. προς οφελος των σχεδιασμων για μια μεγαλη υπερατλαντικη αγορα; Το γεγονος αυτο συνδεεται με μια μεγαλη υποτιμηση του Ευρω και συνεπως και με την καταστροφη των δικαιωματων ελευθεριας των ευρωπαιων πολιτων. Και εδω βρισκουν οι ευρωπαιοι πολιτες την Γερμανια μπροστα τους! Η προ’υ’ποθεση συνεπως για μια δημοκρατικη Ευρωπη των Πατριδων απαιτει οχι μονο την εξοδο της Γερμανιας απο την Ευρωζωνη αλλα και απο την Ε.Ε. και τον περιορισμο της επιδρασης της «ευγενους ρατσας εχ χαριτος θε’ι’κου πνευματος» σε ολα τα οργανα και στην οικονομια των χωρων μελων της Ε.Ε.!

    Τα τεσσερα κυρια στηριγματα του αρχαιοελληνικου πνευματος, Αρετες (Ορθοφροσυνη, Συνεση, Ανδρεια και Δικαιοσυνη), Αξιες (Καλο, Πιστο, Αληθες και Ελευθερο), Αρχες (Τιμη, Σεβασμος, Ανταγωνισμος και Συμμετοχη), και Ιδανικα (Υγεια, Απολαυση, Πλουτος και Τιμη), πρεπει να επανελθουν στην Ευρωπη των πατριδων.

    Η δυναμη της Αληθειας προσφερει εξουσια! Τα ψευδη απαιτουν παντοτε την καλυψη και τον ελεγχο. Οποιος ζει με τα ψευδη τρεμει απο τις αληθειες, Τα ψευδη της Ε.Ε. βρισκονται κρυμμενα στις τυμπανοκρασιες των στοχων της…

    Οπως εδειξεν η μεχρι σημερα διαγωγη των οργανων της Ε.Ε. προς τις χωρες της νοτιας ευρωπης δεν προκειται στις τυμπανοκρουσιες αυτες πραγματι για μια «ενισχυση της αμοιβεβαιοτητας» μεταξυ των λαων της ευρωπης ουτε για μια «οικονομικη και κοινωνικη προοδο» αλλα και ουτε για μια «ενισχυση της ταυτοτητας και ανεξαρτησιας της ευρωπης».

    Η Ε.Ε. των θυγατερων και υιων του Αβρααμ ειναι το τελευταιο σκαλοπατι για μια δικτατορικη δικυβερνηση του πλανητη μας. Η Κυπρος και η Ελλας ειναι τα «πειραματικα χημεια» των παγκοσμιων Μεγιστανων του χρηματος, δηλαδη των εχθρων της Ευρωπης, στα οποια δοκιμαζουν την αντιδραση των λαων στην επιθεση που δεχονται σε βαρος της ευημεριας τους. Τα «πειραματικα αυτα χημεια» απεδειξαν ηδη, οτι με τις κυβερνησεις των απατριδων πολιτικων της Κυπρου και της Ελλαδος, οι οποιες συνεργαζονται με την ομερτα των εντεταλμενων διεθνων πλιατσικολογων, δηλαδη με τις τραπεζες και τις αγορες των Μεγιστανων του χρηματος, γινεται ευκολα δυνατη, η χωρις αντιδρασεις λεηλασια των λαων. Η υβρις και ο κυνισμος υπηρετουν τους Μεγαλοαπατεωνες! Με την θεαματικη αυξηση της καταθλιψης του ελληνικου λαου στην Κυπρο και στην Ελλαδα επικρατει παντου η απαθεια και η αδιαφορια που κανει την λεηλασια αυτου και την κερδοφορια των Μεγαλοαπατεωνων, ευκολα δυνατη.

    Η παγκοσμια οικονομια γλυστρα συνεχως προς τα κατω, το σημερινο κεφαλαιακο συστημα βρισκεται προς το τελος του, οι ΗΠΑ καταληγουν σε λιγο στο «Σημειο χωρις Επιστροφη», δηλαδη στην καταρρευση της κρατικοτητα τους και η Μεγαλη παγκοσμια Καταστροφη ερχεται ολο και ποιο πλησιον.

    Η αγνωστη ακομη στο παρεθον υπερχρεωση των χωρων σε ολο τον κοσμο θα επιτρεψει στους Μεγαλοαπατεωνες την εφαρμογη σε μεγαλο βαθμο της απαλλοτριωσης των λαων. Οι συνεργατες αυτων στο παρασκηνιο, δηλαδη τα υπερατλαντικα δικτυα (Aspen Institute, Atlantik-Brücken, Leo Bäck Institut, Goldman Sachs Fundatios, Mitglieder der Trilateralen Kommision και πολλα αλλα), οι νεοφιλελευθεροι σχεδιαστες στρατηγικων σοκ και το λομπι του διεθνους πολιτικου σιωνισμου εργαζονται εδω και δεκαετιες εντατικα για την απαλλοτριωση των λαων με στοχο την καταργιση των εθνικων κρατων και την απολυτη εξουσια της ελιτ του κεφαλαιου.

    Ουδεις απο τους μη μεμυημενους εχει την δυνατοτητα να ριξη μια ματια στα στοιχεια της συμφωνιας περι της ελυθερης αγορας ΤΤΙP των ΗΠΑ, δια της οποιας καταργουνται οι νομοι των εθνικων κρατων και εμποδιζονται οι νεοι νομοι. Οφειλει στο μελλον το εμποριο να διοικη ενα κρατος ‘η το κρατος το εμποριο, επειδη οι ΗΠΑ βρισκονται στημενες με τις πλατες στον τειχο; Δεν αποτελει πλεον μυστικο οτι η επικρατηση του δολαριου, το οποιο κατα το δοκουν τυπωνεται απο την ιδιωτικη κεντρικη τραπεζα FED, χωρις αυτη να ανηκη στις ΗΠΑ, διευκολυνει την λεηλασια των λαων απο τις ΗΠΑ που βρισκεται προς το τελος της και θα σημανει αυτο και το Crash.

    Γιατι βρισκεται καθ’ οδον το Crash; Απο την εποχη της νεγαλης οικονομικης καταπτωσης του 1929 η πολιτικη των ΗΠΑ και των υπολοιπων δυτικων βιομηχανικων χωρων, με την διευρυνση στην κυκλοφορια της ποσοτητας του χρηματος και των δανειων, με κατακλυσμο της ρευστοτητας, καθε αλλο παρα μπορει να θεωρηθη λογικη. Η απερισκεπτη αυτη κατασταση διαρκειας ογδονταεξη ετων δεν οδηγησεν ως οφειλεν στον πληθωρισμον αλλα στην εκρηξη της υπερχρεωσης των κρατων και του ολικου παγκοσμιου οικονομικου συστηματος. Προκειται για ενα περιπλοκο χαρτινο σπιτι απο δανεια σε πολλα επιπεδα που δεν μπορουν πλεον να ξεπληρωθουν. Εαν η παγκοσμια οικονομικη κριση εισχωρησει σε ολα τα επιπεδα του ως ανω οικοδομηματος τοσο οι εξαγωγικες οσο και οι εισαγωγικες χωρες παρ’ ολες τις μεταρρυθμισεις τους δεν θα μπορεσουν να μεινουν ορθοποδημενες.

    Οι οικονομικες κρισεις μετα την δευτερη κριση πετρελαιου του ετους 1979 και την υφεση στην εποχη του προεδρου των ΗΠΑ Reagan απο το 1981 εως το 1982, δηλαδη

      1. η κριση των μετοχων τον Οκτωμβριο του 1987
      2. ο αντιπληθωρισμος της οικονομικα υπερδυναμης Ιαπωνια μετα το 1990
      3. η κριση χρεων του Μεξικου του 1994/1995
      4. η ασιατικη κριση του 1997
      5. η ρωσικη κριση χρεων του 1998
      6. η συγκοπη των Hedgefonds Long Term Capital Management του 1998
      7. το σκασιμο της Νεας Οικονομιας και η κριση των χρηματιστηριων στις αξιες της τεχνολογιας μετα το 2000
      8. Η κριση του τουρκικου χρεους και Αργεντινης το 2001
      9. η κριση του 2006/2007 για τα δανεια υποθηκων των ΗΠΑ και
      10. η καταρρευση της Lehman Brothers την 15. Σεπτεμβριου 2008 και και η παραξενη σωτηρια της AIG την 16. Σεπτεμβριου 2008 δεν ηταν τοσο σοβαρες για να προκαλεσουν σοβαρα ατυχηματα.

    Στο Crash που ειναι καθ’ οδον και θα εμφανισθει πολυ ξαφνικα δεν εχει καμμια σχεση με τον οληθωρισμο, με την ελαχιστοποιηση των ποσοτητων πρωτων υλων και με την μειωμενη αυξηση της παραγωγικοτητας, αλλα με ενα μεγαλο οικονομικο ατυχημα της παγκοσμιας οικονομιας. Στο ατυχημα αυτο θα σπασουν κατα σειρα πολλες φουσκες. Στην καταστροφη των περιουσιων που θα ακολουθησει θα ειναι αυτη τοσο μεγαλη ωστε οι συμμετεχοντες στις οικονομικες διαδικασιες δεν θα μπορεσουν να ορθοπηδησουν για να διατηρησουν την εμπορικη ροη. Οι οικονομιες των κρατων κατα σειραν και καθε χρονο θα καταρρεουν χωρις ελπιδες ανορθωσης τους.

    Οπως τουλαχιστον φαινεται, ο σημερινος μας κοσμος κυβερναται απο μαριονετες. Αυτες καθοδηγουνται απο αλλες μαριονετες των παγκοσμιων παιχνιδιων. Ακομη και αυτοι που βρισκονται πολυ ψηλα στην ιεραρχια ειναι μαριονετες καποιων αλλων. Με τα δεδομενα αυτα εχασαν την εμπιστοσυνη των λαων τα πολιτικα κομματα, τα κοινοβουλια και η ολη πολιτικη συναιση. Η πλειονοτητα των πολιτων των κρατων μελων της Ε.Ε. πιστευει, οτι οι ΗΠΑ σκοπημα οργανωσαν τα τρομακτικα χτυπηματα της 11. Σεπτεμβριου 2001 για την εκτελεση των πολεμων τους στην εγγυς- και μεση ανατολη, οτι η Γερμανια σκοπημα δρομολογησε την μεταναστευτικη κριση διοτι οι πολιτικοι της επιδιωκουν την εγκαθιδρυση μιας καταστασης εκτατου αναγκης και διοτι η οικονομια της επιθυμει αποκλισεις απο τις ελαχιστες εργασιακες αμοιβες, οτι τα τρομακτικα χτυπηματα στο Παρισι την 13. Νοεμβριου 2015 δρομολογηθηκαν απο ορισμενα καθαρματα που θελουν να δουν τα στρτευματα των χωρων της Ε.Ε. να αιμοραγουν στην εγγυς- και μεση ανατολη, οτι κλιματικη απατη απο την 30.11.2015 στο Παρισι στοχευει στην συμπληρωματικη λεηλασια των λαων του πλανητη μας με μετρα που ειναι τελειως ακαρπα για την επιτευξη των στοχων.

    Προκειται για τα ως ανω, για τυχαιοτητες; Ως γνωστο με αυτες καταπολεμουνται οι θεωριες της συνομωσιας!

    Οι λαοι και στην Μεγαλοαπατη αυτη θα μεινουν απαθεις και βουβοι, θα παρακολουθουν απο τον καναπε της ανυπαρξιας τους μεσω των διαβρωμενων ηλεκτρονικων ΜΜΕ τα ψευδη για τα αιτια της κλιματικης μεταβολης, που μερα νυχτα θα τους σερβιρονται. Οι διαδηλωσεις ανα τον κοσμο ειναι στημενες και προφανως απο τις μη κυβερνητικες οργανωσεις του Μεγαλοαπατεωνα Sorros κατευθυνομενες και χρηματοδοτουμενες.

    Η υπερθερμανση του πλανητη μας και οι διακυμανσεις του κλιματος δεν ειναι αποτελεσμα των απο τις ανθρωπινες δραστηριοτητες παραγομενων ρυπων αεριων. Τετοιες διακυμανσεις και πολυ μεγαλυτερες μαλιστα υπηρχαν σε ολες τις γεωλογικες εποχες ακομη και σε εκεινες που η ανθρωπινη υπαρξη ηταν ανυπαρκτος. Καθε επιτευξη φιλοδοξων και νομικα δεσμευτικων συμφωνιων στην διασκεχη περι κλιματος στο Παρισι υπηρετει στοχους Μεγαλοαπατης. Στοχος της Μαγαλοαπατης αυτης ειναι η ιδρυση ειδικου ταμειου για την χρηματοδοτιση περιβαλλοντικων εργων που ασφαλως θα εκτελουν οι εταιρειες του Μεγαλοαπατεωνα Sorros.

    PD Dr.-Ing. Georg Chaziteodorou
    Bleibergweg 114, D-40885 Ratingen
    Tel.+Fax: 0049 2102 32513
    E-Mail: chaziteo@t-online.de

    Einen Kommentar schreiben / Γράψτε ένα σχόλιο

    Kommentar

    kachelmannwetter.com