Ή στραβός είναι ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε
29.03.2024
  • Allgemein
  • Diktatur/Δικτατορία
  • Brain Drain
  • Balkan/Βαλκάνια
  • Bücher/Βιβλια
  • Medien/Μαζικά Μέσα
  • Minderheiten, Migranten/Μειονότητες, Μετανάστες
  • Kriege, Flüchtlinge/Πόλεμοι, Φυγάδες
  • Sprache/Γλώσσα
  • Gesellschaft, Meinung/Κοινωνία, Γνώμη
  • Nationalismus/Εθνικισμοί
  • Thema/Θέμα
  • Termine/Εκδηλώσεις
  • Geopolitik/Γεωπολιτική
  • Politik/Πολιτική
  • Terrorismus/Τρομοκρατία
  • FalseFlagOps/Επιχ. με ψευδή σημαία
  • Hellas-EU/Ελλάδα-Ε.Ε.
  • Wirtschaft-Finanzen/Οικονομία-Οικονομικά
  • Religion/Θρησκεία
  • Geschichte/Ιστορία
  • Umwelt/Περιβάλλον
  • Korruption/Διαφθορά
  • Reisen/Ταξιδιωτικά
  • Musik/Μουσική
  • Kunst/Τέχνη, Λογοτεχνία
  • Küche/Κουζίνα
  • kachelmannwetter.com
    Εδω διαβαζετε τις καινουργιες  ελληνικες και γερμανικες εφημεριδες
    Hier lesen Sie  griechische  und deutsche Zeitungen 

    Στα Στενά του Νέστου – Τα Τέμπη της Θράκης

    Καλά είναι τα παπανδρέικα μπάνια του λαού, που μετα τα Μνημόνια θάπρεπε να χρηματοδοτούνται απο την ζάμπλουτη οικογένεια που τα σοφίστηκε και που γίνονται συνήθως στα νησιά. Εξ ίσου καλες όμως είναι και οι διακοπές στη στεριά. Δείτε τι μπορείτε να απολαύσετε κάνοντας διακοπές κοντα στην Ξάνθη και το Νέστο

     

    Σημείωση Εμμανουήλ Σαρίδη

    Αγαπητές μου συμπατριώτισσες, αγαπητοί μου συμπατριώτες,

    απο το Βερολίνο όπου μένω εδώ και πάνω απο πενήντα χρόνια (εφυγα το 60 σαν Gastarbeiter), διαπιστώνω με μεγάλη μου στενοχώρια την κατάθλιψη που έχει πιάσει την ελληνική κοινωνία. Διαπιστώνω επίσης, ότι τα Μαζικά Μέσα (τηλεοράσεις, μπλογκατζήδες, δημοσιογράφοι) αντί να απαλύνουν λίγο τον πόνο του Ελληνα, εξ αντιθέτου τον επιτείνουν με μαύρα δημοσιευματα για πεινασμένους, φτωχούς και αυτοκτονούντες. Και οι πολιτικοί τον ξεσηκώνουν καλώντας σε αντιστάσεις και επαναστάσεις, όχι βέβαια εναντίον των υπευθύνων της κρίσης (Geoffrey Παπανδρέου στο εσωτερικό, σιωνιστικός Ηγεμόνας και οι τοκογλύφοι του στο εξωτερικό), αλλά εναντίον της κυβέρνησης. Χωρίς να αποκαλύπτουν  όμως το φάρμακο που θα γιατρέψει την ελληνική αρρώστεια, που είναι η διαρκής αναμπαμπούλα, η φασαρία και οι προφήτες, που απο γενέσεως του ελληνικού κράτους δεν κάνουν τίποτε άλλο απο το να πουλάνε φρούδες ελπίδες. Που όμως σκάζουν σαν σαπουνόφουσκες, μόλις αναλάβουν την εξουσία. Άρα; Άρα το πρόβλημα είναι καποιο άλλο. Ποιό; Αυτό που απο την πολύ βαβούρα δεν μπορούμε να δούμε. Και αυτό που κι‘ εγώ προσπαθώ να δείξω μέσα απο αυτή την ιστοσελίδα. Για να λύσουμε όμως το ελληνικό πρόβλημα χρειαζόμαστε νηφαλιότητα.

    Αυτή την νηφαλιότητα μπορείτε να την έχετε περνώντας τις διακοπές σας στην πατρίδα μου την Θράκη: Στο χωριό που γεννήθηκα, την Σταυρούπολη, στην Ξάνθη που μετα τον πόλεμο μετακόμισε η οικογένεια και τελείωσα το Γυμνάσιο, στον Νέστο και την Χαϊντού. Και αν θέλετε να κάνετε και το μπάνιο του λαού, κατεβείτε στην θάλασσα, επισκεφθείτε την πατρίδα του Δημοκριτου, τα Άβδηρα και κολυμπείστε στην παραλία της Μαρώνειας, ποιός ξέρει, μπορεί να συναντήσετε εκεί και τον Πολύφημο να κυνηγάει τον Οδυσσέα, που του την κοπάνισε πιασμένος κάτω απο ένα μεγάλο κριάρι.

    Ας δώσω όμως τον λόγο και στον αρθρογράφο του εν θέματι άρθρου. Καλά διαβάσματα.

    Ξεκινάμε από την Ξάνθη με προορισμό τη Σταυρούπολη. Περνάμε την Αγριάνη, αφήνουμε τη διασταύρωση (αριστερά) για Πίλημα, αφήνουμε τη διασταύρωση (δεξιά) για Γοργόνα, περνάμε και τη στροφή για Γέρακα και σε 40 συνολικά χλμ. φτάνουμε στη Σταυρούπολη, το παλιό Γενήκιοϊ.  Έχει υψόμετρο 110 μ. και πληθυσμό περίπου 530 κατοίκων. Σταυροδρόμι πολιτισμών, αφομοίωσε ομαλά, μετά το 1922, εκατοντάδες πρόσφυγες από τη Μικρά Ασία, τον Πόντο, την Καππαδοκία και την Πάφρα. Όλοι αυτοί επιδόθηκαν με επιτυχία στην καλλιέργεια καπνού και ειδικότερα της ποικιλίας „πασμάς“, που προσαρμόστηκε άριστα στο μικροκλίμα της κοιλάδας του Νέστου. Η παρακμή άρχισε κατά τα τέλη της δεκαετίας του ’50 όταν επικράτησε η εισαγόμενη ποικιλία Virginia. Οι τιμές του πασμά έπεσαν δραματικά, τα χωριά άρχισαν να αδειάζουν. Ολοι έφυγαν μετανάστες…

    Καθόμαστε στα καφενεδάκια της γραφικής πλατείας, κάτω από τον βαθύσκιωτο πλάτανο. Ολόγυρα στέκουν αγέρωχα τα παλιά αρχοντικά σπίτια που μαρτυρούν την ευημερία του παρελθόντος. Στη συνέχεια αξίζει μια σύντομη βόλτα μέχρι τα Κομνηνά, όπου σε χαρακτηριστικό λόφο στην είσοδο του χωριού η αρχαιολογική σκαπάνη έφερε στο φως ένα Μακεδονικό τάφο του 2ου αι. π.Χ.

    Ο ποταμός Νέστος

    Σειρά έχει ο Νέστος, όπου δραστηριοποιούνται γύρω από τον εναλλακτικό τουρισμό η Riverland, η Forestland και η Vistonis. Η διάσχιση με κανό των Στενών του Νέστου, δηλαδή από Σταυρούπολη μέχρι Γαλάνη και Τοξότες,  διαρκεί 4-5 ώρες. Πολύ δημοφιλής είναι και η διαδρομή με το τουριστικό τρενάκι του ΟΣΕ που διαρκεί περίπου 18 λεπτά και περνάει μέσα από 30 τούνελ! Πληροφορίες:

    Σιδηροδρομικός Σταθμός Σταυρούπολης
    τηλ. 2542022363
    ανοικτά 7:00 – 15:00

    Σιδηροδρομικός Σταθμός Τοξοτών
    τηλ. 2541093290
    ανοικτά 7:00 – 15:00

    Ο καλύτερος όμως τρόπος για να απολαύσει κανείς τη θέα στο φαράγγι είναι η πεζοπορία. Το μονοπάτι κινείται παράλληλα με τις ράγες, ενώ ολόγυρα απλώνεται πυκνή βλάστηση: σκλήθρα, ιτιές, αγριοκουμαριές, κέδροι, πασχαλιές, αγριελιές. Δίπλα μας το τρένο μπαινοβγαίνει από τις σκοτεινές στοές και τα πουλιά ξετρυπούν τρομαγμένα τις μοσκοϊτιές, τα σκλήθρα και τα πλατάνια. Η περιοχή σε μια έκταση 23.800 στρεμμάτων στα στενά του Νέστου είναι προστατευμένη από το 1977. Στα στενά ζουν σπάνια αρπακτικά όπως ο μαυρόγυπας και πολλά είδη αετών, σπάνια ζώα όπως η βίδρα και γενικά είναι ένα ευαίσθητο οικοσύστημα που χρειάζεται προστασία από την παράνομη υλοτομία και το παράνομο κυνήγι. Τα στενά του Νέστου είναι η μοναδική περιοχή της Ελλάδας όπου ζει η καστανόχηνα. Αναλυτική περιγραφή στην εξαιρετικά επιμελημένη εργασία „Το φυσικό περιβάλλον των στενών του Νέστου“ του Γιώργου Τσιουρλή και του Παύλου Κωνσταντινίδη.

    Άλλη μία αφορμή για γνωριμία με τη μαγευτική αυτή γωνιά της πατρίδας μας αποτελεί το φεστιβάλ „Γιορτές Νέστος„.

    ΣΤΟ ΔΑΣΟΣ ΤΟΥ ΛΕΙΒΑΔΙΤΗ

    Πανύψηλες οξιές στα δάση της Δυτικής Ροδόπης

    Άλλη πανέμορφη διαδρομή είναι προς τα δυτικά. Μετά το Δαφνώνα στρίβουμε δεξιά προς Καρυόφυτο, Άνω Καρυόφυτο και Λειβαδίτη. Ακόμη 9 χλμ. και φτάνουμε στις εγκαταστάσεις του Δασικού Χωριού Ερύμανθος. Μετά το δασικό χωριό ακολουθούμε πορεία σε δασικό δρόμο ανάμεσα από χιλιάδες τόνους υλοτομημένης ξυλείας, κυρίως βελανιδιάς και οξιάς. Φτάνουμε σε πινακίδα που θα μας οδηγήσει στο μονοπάτι που ελίσσεται ανάμεσα από αιωνόβιες οξιές και καταλήγει στον πανέμορφο καταρράκτη του Λειβαδίτη, ύψους 40 μέτρων, ίσως τον ψηλότερο στα Βαλκάνια. Στην περιοχή υπάρχει κιόσκι με ξύλινο τραπέζι και ξύλινα παγκάκια όπου μπορούμε να καθίσουμε για πικ νικ. Να σημειωθεί ότι το καλοκαίρι, μεσημεριανές ώρες σε περίοδο καύσωνα, στο σημείο αυτό η θερμοκρασία είναι περίπου 15°C – 16°C χαμηλότερη απ‘ ό,τι είναι στην παραλία. Να σημειώσουμε ότι το μονοπάτι είναι κατηφορικό. Θα χρειαστούμε 1 ώρα για να κατεβούμε μέχρι τον καταρράκτη, ενώ στην επιστροφή λόγω ανηφόρας ίσως ξεπεράσουμε και τις 2 ώρες.

    Να διασαφηνίσουμε όμως εδώ ότι υπάρχει και πιο εύκολος τρόπος να φτάσουμε στον καταρράκτη του Λειβαδίτη. Ξεκινάμε από το Παρανέστι του Ν. Δράμας και σε 35 χλμ., μέσω όμως ενός δρόμου σχετικά πιο δύσβατου, φτάνουμε με το όχημά μας μόλις 300 μ. από τον καταρράκτη, δηλαδή περίπου 4΄ λεπτά της ώρας περπάτημα και μάλιστα χωρίς ανηφόρες και κατηφόρες. Δείτε εδώ τη διαδρομή.

    ΦΑΓΗΤΟ

    Τζιγεροσαρμάδες στην ταβέρνα Δαφνώκηπος

    ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗ

    Ταβέρνα Το Στέκι. Ψητά της ώρας, τζιγεροσαρμάδες, στιφάδο και κυνήγι. Τηλ. 2542022340.

    Ταβέρνα Οίνος. Σουβλάκια, κεφτεδάκια, ομελέτα με καβουρμά και στο τέλος τηγανίτες με μέλι. Τηλ. 2542022115.

    Ταβέρνα Πλατεία. Μοσχαράκι με μελιτζάνες, αγριογούρουνο με κυδώνια και ζαρκάδι με σάλτσα μήλου. Τηλ. 2542022500.

    ΔΑΦΝΩΝΑΣ

    Ταβέρνα Δαφνώκηπος. Σε ωραίο κτήμα με γκαζόν, όλα τα κρέατα στη σχάρα και στη σούβλα. Έχει και μερικά θαλασσινά. Τηλ. 2542031160 & 6936551376.

    Ταβέρνα Πλατεία. Τηλ. 2542022528.

    ΓΕΡΑΚΑΣ

    Ταβέρνα Το Μονοπάτι. Μοσχαράκι ισλίμ, ορμάν κεμπάπ, πάπια κρασάτη και μπριζόλα τσιγγάνικη. Τηλ. 2541062355.

    Ταβέρνα Γερακοφωλιά. Μπριζόλες, σουτζουκάκια, λουκάνικα, αρνάκι σούβλας και γάστρας. Δείτε και εδώ. Τηλ. 2541062471.

    ΠΙΛΗΜΑ

    Ταβέρνα Το Πίλημα. Κατσικάκι σούβλας, γιαουρτλού κεμπάπ, χανούμ μποχτσά, αρνάκι καπαμά κλπ. Τηλ. 2541024242.

    ΔΡΥΜΙΑ

    Ταβέρνα Εν Δρυμιά. Τηλ. 6974809822.

    ΤΟΞΟΤΕΣ

    Καφέ – Μπυραρία – Ζαχαροπλαστείο Ο Πλάτανος. Για καφέ, μπύρα, κρασάκι, μεζεδάκια, παγωτά, γλυκά κλπ. Τηλ. 2541093330 & 6977597995.

    Κεφαλοτύρι σαγανάκι με σουτζούκι καραμανλίδικο στην ταβέρνα Καππαδόκας

    ΓΑΛΑΝΗ

    Τουριστικό καταφύγιο Νέστος. Πολύ καλό φαγητό με μεγάλη ποικιλία στο μενού (μας άρεσαν οι φλογέρες, το αρνάκι γιουβέτσι γεμιστό με γραβιέρα και το χοιρινό καπνιστό με πατάτες φούρνου) δίπλα ακριβώς στις γραμμές του τρένου και με θέα στο ποτάμι. Οι σερβιτόροι ευγενέστατοι. Τηλ. 2541093838.

    Ταβέρνα Τα Τέμπη του Νέστου. Μενού βασισμένο στο κρέας και με πολύ καλές τιμές. Τηλ. 2541093071.

    ΚΟΜΝΗΝΑ

    Ψησταριά Ζορμπάς. Στην κεντρική πλατεία. Ανοιχτά κυρίως τα Σαβ/κα. Τηλ. 2541022272.

    ΛΕΙΒΑΔΙΤΗΣ

    Ταβέρνα Καππαδόκας. Καθόμαστε δίπλα στην ξυλόσομπα και απολαμβάνουμε σούπερ φασολάδα, χοιρινό με λάχανο και μπούκοβο, κεφαλοτύρι σαγανάκι με σουτζούκι καραμανλίδικο, ποντιακό πιροσκί και χύμα μπρούσκο κρασάκι. Τηλ. 2541067102.

    ΓΟΡΓΟΝΑ

    Ταβέρνα Γοργόνα. Γιαουρτλού κεμπάπ, μοσχαράκι με μελιτζάνες, τζιγεροσαρμάδες, ορμάν κεμπάπ, κοκορέτσι, κατσικάκι σούβλας κλπ. Τηλ. 2541021440 & 6977366571.

    ΚΑΡΥΟΦΥΤΟ

    Ταβέρνα Γιατάκι. Τα Σαββατοκύριακα έχει και ζωντανή μουσική. Τηλ. 6944238280 & 6942074669. Η επιχείρηση αυτή έχει κλείσει.

    Ψησταριά Μάκης. Σουβλάκια, σουτζουκάκια, πανσέτες κλπ. Τηλ. 2542031342.

    ΑΝΩ ΚΑΡΥΟΦΥΤΟ

    Ταβέρνα Αντίκα. Ταβέρνα με εξαιρετικό φαγητό και γεμάτη με…αντίκες. Τηλ. 2542031117.

    Ταβέρνα Καταρράκτης. Τηλ. 2542031449 & 6936706161.

    Ταβέρνα Νέστος. Τηλ. 2542022182.

    ΑΓΡΙΑΝΗ

    Στο εστιατόριο του ξενοδοχείου Αγριανή. Τηλ. 2541083777.

    ΔΙΑΜΟΝΗ

    Ξενώνας Τζιβαέρι

    ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗ

    Επιπλωμένες κατοικίες Διάβα. Πρόκειται για 4 αυτόνομα διαμερίσματα έως και 6 ατόμων. Το καθένα έχει αυτόνομη θέρμανση, σαλόνι με τζάκι, κουζίνα, μπάνιο και δύο ξεχωριστά υπνοδωμάτια. Τηλ. 2542022460 & 6973037999.

    Ξενώνας Φιλήδημος. Διαθέτει 6 δωμάτια με TV, A/C, ψυγείο, wi fi internet και μπαλκονάκι. Στο ισόγειο βρίσκεται ο κοινόχρηστος χώρος με το καθιστικό, το τζάκι, την κουζίνα και τη βιβλιοθήκη. Τηλ. 2542022250.

    Ξενώνας Νόστος. Έχει 5 δίκλινα και 1 τρίκλινο, όλα με κεντρική θέρμανση, TV και A/C. Στο ισόγειο βρίσκεται ο κοινόχρηστος χώρος με το καθιστικό, το τζάκι και την κουζίνα. Τηλ. 2542022027 & 6972730005.

    Ξενώνας Ξένιος Ζευς. Αποτελείται από 4 δίκλινα και 1 τρίκλινο, όλα με κεντρική θέρμανση. Στο ισόγειο βρίσκεται το καθιστικό με το τζάκι, όπου σερβίρεται και το πρωινό. Τηλ. 6936747370.

    Ξενώνας Το Αρχοντικό. Σε 2 ανεξάρτητους ορόφους. Πάνω δύο δωμάτια με καθιστικό, τζάκι, κουζίνα και τηλεόραση. Κάτω ενιαίος χώρος 4 κλινών με κουζινάκι, τηλεόραση και μπάνιο με υδρομασάζ. Το πρωινό είναι self- service. Ο Παντελής θα σας κάνει να νοιώσετε σα στο σπίτι σας! Αν σας λείψει κάτι από την κουζίνα αμέσως ο Παντελής θα το αναπληρώσει. Κι αν θελήσετε κανό ή ιππασία ή ποδήλατα πάλι ο Παντελής θα το κανονίσει. Μείναμε εδώ τον Απρίλιο του 2008 επτά άτομα προς 200 €. Περάσαμε πολύ καλά. Μπράβο Παντελή! Τηλ. 2542022225, 6936512162 & 6936747366.

    ΚΟΜΝΗΝΑ

    Ξενοδοχείο Νέμεσις. Διαθέτει 26 δωμάτια δίκλινα που μπορούν να γίνουν και τρίκλινα, όλα με TV, A/C και τηλέφωνο, άλλα χωρίς τζάκι, άλλα με τζάκι και άλλα με τζάκι και υδρομασάζ. Διαθέτει καφέ μπαρ και εξωτερική πισίνα. Τηλ. 2542021005 & 2542021007.

    Διαμερίσματα Ηνίοχος. Πρόκειται για 3 αυτοεξυπηρετούμενα διαμερίσματα μέσα σε κήπο με γκαζόν, γήπεδο τένις, γήπεδο μπάσκετ και εξωτερική πισίνα με αναψυκτήριο. Το κάθε σπιτάκι έχει δύο δίκλινα υπνοδωμάτια, δύο μπάνια, κουζίνα και σαλόνι με τζάκι, τηλεόραση και καναπέ όπου μπορούν να κοιμηθούν ακόμη δύο άτομα. Μείναμε εδώ 5 άτομα τον Ιούνιο του 2004 στο διαμέρισμα „Α“ προς 110 €. Το μόνο μας πρόβλημα ήταν η δυνατή μουσική από το χώρο του αναψυκτηρίου… Τηλ. 2542021008.

    ΛΥΚΟΔΡΟΜΙΟ

    Ξενώνας Τζιβαέρι. Χτισμένος με μεράκι από την Αριστέα και τον Τζώνυ. Υπάρχουν 5 μεγάλα δωμάτια των 40 m², με αυτόνομη θέρμανση, διπλό κρεβάτι, τζάκι, κουζίνα και TV. Λειτουργεί καφέ μπαρ. Τηλ. 2541074843, 6972242728 & 6973988823.

    Ξενώνας Το Αρχοντικό

    ΤΟΞΟΤΕΣ

    Διαμερίσματα Νεφέλες του Νέστου. Θα φιλοξενηθούμε σε 3 αυτοεξυπηρετούμενα διαμερίσματα με αυτόνομη θέρμανση, διπλό κρεβάτι, σαλονάκι με τζάκι και κουζίνα με τραπεζαρία. Τηλ. 2541093379 & 6974974154.

    Ξενοδοχείο Φιλοξενία. Έχει 28 δωμάτια και 1 σουίτα, όλα με κεντρική θέρμανση, TV, NOVA, A/C, τηλέφωνο και mini bar. Στο χώρο του cafe bar παρέχεται ασύρματο internet. Δυνατότητα room service. Επίσης λειτουργεί γυμναστήριο και τμήμα spa με σάουνα, χαμάμ, σολάριουμ και μασάζ. Διαθέτει και εξωτερική πισίνα. Τηλ. 2541093917, 2541093918 & 2541093919.

    Παραδοσιακός ξενώνας Κοκκύμελον. Ανήκει σε τουριστικό πρακτορείο της Θεσσαλονίκης, το οποίο αδιαφορεί για τους Έλληνες τουρίστες και ενδιαφέρεται αποκλειστικά για αλλοδαπούς που επισκέπτονται τη βόρεια Ελλάδα. Αυτοεξυπηρετούμενος ξενώνας με όμορφα και ρομαντικά δωμάτια. Στο καθιστικό υπάρχει η δυνατότητα ασύρματης πρόσβασης στο internet. Το site θα έπρεπε να είναι γραμμένο οπωσδήποτε στα Ελληνικά και δευτερευόντως σε όσες ακόμη γλώσσες επιθυμεί η ιδιοκτησία. Τηλ. 2310539158 & 6979530954.

    ΛΕΙΒΑΔΙΤΗΣ

    Δασικό Χωριό Ερύμανθος. Αποτελείται από 12 ξύλινα φιλανδικά σπιτάκια, τοποθετημένα αραιά αραιά μέσα στα έλατα. Το καθένα είναι 65 τ.μ. με δύο υπνοδωμάτια, ένα μπάνιο, σαλόνι με τζάκι και πλήρη κουζίνα με τραπεζαρία. Έξω υπάρχουν άφθονα κιόσκια με χτιστές ψησταριές όπου μπορεί ο καθένας να το τσικνίσει ελεύθερα. Να υπογραμμίσουμε ότι στο συγκρότημα δε λειτουργεί εστιατόριο και η πλησιέτερη ταβέρνα βρίσκεται στα 9 χλμ. Να πούμε επίσης ότι καμμία εταιρία κινητής τηλεφωνίας δεν έχει σήμα! Μείναμε εδώ τον Οκτώβριο του 2003 στο σπιτάκι Νο 8 πέντε άτομα προς 90 € και περάσαμε πολύ καλά. Δείτε και εδώ. Τηλ. 2542021008 & 2541063710.

    ΑΝΩ ΚΑΡΥΟΦΥΤΟ

    Ξενοδοχείο Κυβέλη. Έχει στο ισόγειο 3 δίκλινα με αυτόνομη θέρμανση, TV, A/C, mini bar και μπαλκονάκι και στον επάνω όροφο ακόμη 3 δίκλινα που έχουν επιπλέον και τζάκι και κουζινάκι και υδρομασάζ. Στο ισόγειο λειτουργεί το cafe bar με το τζάκι. Στο χώρο αυτό σερβίρεται το πρωινό αλλά και κάποια κρύα πιάτα, πίτσες, μακαρονάδες κλπ. Στον κήπο υπάρχει και παιδική χαρά. Το site θα έπρεπε να γράφει και το τηλέφωνο του ξενοδοχείου. Τηλ. 2542031031 & 6939238343.

    Επιπλωμένες κατοικίες Κάρυον. Υπάρχουν 5 ανεξάρτητα σπιτάκια για 6 άτομα και 1 σπίτι για 8 άτομα. ‚Ολα με αυτόνομη θέρμανση, τζάκι, κουζίνα, TV και A/C. Στον κήπο κιόσκι με χτιστή ψησταριά. Τιμές: από 50 € έως 80 €. Δείτε και εδώ. Τηλ. 6974010956 & 6977222270.

    Επιπλωμένες κατοικίες Αγνάντιο. Πρόκειται για διαμερίσματα τρίκλινα, μονόχωρα και δίχωρα, από 40 έως 60 τ.μ. είτε σε ένα επίπεδο είτε σε δύο (μεζονέτες). Όλα με αυτόνομη θέρμανση, τζάκι, κουζίνα, TV και A/C. Στον κήπο ψησταριά και παιδική χαρά. Τηλ. 6937260508.

    ΣΕΜΕΛΗ

    Κτήμα Βόγδου. Διαθέτει 6 δίκλινα και 4 σουίτες, εστιατόριο και εξωτερική πισίνα. Διοργανώνονται συχνά γαμήλιες δεξιώσεις. Όσοι θέλουν ησυχία και ξεκούραση ας προσέξουν… Τηλ. 2541093000.

    ΑΓΡΙΑΝΗ

    Ξενοδοχείο Αγριάνη. Έχει 18 δωμάτια δίκλινα των 30 m², τα οποία μπορούν να μετατραπούν σε τρίκλινα, τετράκλινα ή πεντάκλινα. Όλα έχουν ψυγείο και τηλεόραση. Δύο δωμάτια έχουν και υδρομασάζ. Διαθέτει καφέ μπαρ, εστιατόριο και αναψυκτήριο 600 θέσεων. Τηλ. 2541083777.

    ΔΡΥΜΙΑ

    Ξενώνας Δρυμιάς. Είναι ένας ενιαίος χώρος 10 κλινών με κεντρική θέρμανση, κουζίνα, τζάκι και μπάνιιο. Τηλ. 2542021008.

    ΙΜΕΡΑ

    Ξενώνας Ιμέρων. Κτήριο με 2 ορόφους. Στον καθένα μπορούν να κοιμηθούν μέχρι 12 άτομα σε ενιαίο χώρο με κουκέτες και ένα μπάνιο. Τηλ. 2541020330.

    Πηγή: http://partetavouna.blogspot.de/2010/02/blog-post_21.html

    Einen Kommentar schreiben / Γράψτε ένα σχόλιο

    Kommentar

    kachelmannwetter.com