Ή στραβός είναι ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε
29.03.2024
  • Allgemein
  • Diktatur/Δικτατορία
  • Brain Drain
  • Balkan/Βαλκάνια
  • Bücher/Βιβλια
  • Medien/Μαζικά Μέσα
  • Minderheiten, Migranten/Μειονότητες, Μετανάστες
  • Kriege, Flüchtlinge/Πόλεμοι, Φυγάδες
  • Sprache/Γλώσσα
  • Gesellschaft, Meinung/Κοινωνία, Γνώμη
  • Nationalismus/Εθνικισμοί
  • Thema/Θέμα
  • Termine/Εκδηλώσεις
  • Geopolitik/Γεωπολιτική
  • Politik/Πολιτική
  • Terrorismus/Τρομοκρατία
  • FalseFlagOps/Επιχ. με ψευδή σημαία
  • Hellas-EU/Ελλάδα-Ε.Ε.
  • Wirtschaft-Finanzen/Οικονομία-Οικονομικά
  • Religion/Θρησκεία
  • Geschichte/Ιστορία
  • Umwelt/Περιβάλλον
  • Korruption/Διαφθορά
  • Reisen/Ταξιδιωτικά
  • Musik/Μουσική
  • Kunst/Τέχνη, Λογοτεχνία
  • Küche/Κουζίνα
  • kachelmannwetter.com
    Εδω διαβαζετε τις καινουργιες  ελληνικες και γερμανικες εφημεριδες
    Hier lesen Sie  griechische  und deutsche Zeitungen 

    Συνεχίζεται η αντιπαράθεση μεταξύ Αριστοτέλη Κακογεωργίου και πατρός Ηλία


    Έχει σχέση ο Σώρρας με τον αρχαιοελληνισμό; Τι σχέση έχει το εβραϊκό ΠΕΣΑΧ – Πάσχα με την Ελλάδα;

    Re: ο Σώρρας και ο σωρός
    omadahepsilon1962@gmail.com
    04.04.2017

    Αγαπητέ Πάτερ Ηλία,

    Μου είχες γράψει, ότι είσαι 84  ετών και δεν μπορείς να συνεχίσεις την συνομιλία μαζί μου, ή μάλλον δεν είσαι πλέον σε θέση να  απαντήσεις στα συγκεκριμένα κείμενα της Αγίας Γραφής που ανάφερα.

    Όμως απ ότι βλέπω δεν είσαι ειλικρινής. Σ αυτό το έγγραφο και σε άλλα που δεν απάντησα εξακολουθείς να κακολογείς τα των Ελλήνων. Αυτός είναι ο λόγος που αναγκάζομαι να σου απαντήσω. Οι  ηγέτες του χριστιανισμού αρέσκονται στον μονόλογο, ενώ οι Έλληνες μισούν τον μονόλογο γιατί δεν τρομάζουν από τις αντιθέσεις των συνομιλητών τους.

    Ο Σώρρας δεν έχει καμιά σχέση με τον αρχαιοελληνισμό, αλλά ούτε και οι  θαυμαστές του. Μήπως βόλεψε αυτό την κυρία Εκκλησία γιατί βρήκε πάτημα να  πυροβολήσει τον Ελληνισμό; Γιατί πιάσατε τον Σώρρα και δεν  μπορέσατε να καμαρώσετε τις γνήσιες και αγνές κινήσεις των θαυμαστών της Αρχαιότητας; Όταν αντίκρισαν  οι δεσποτάδες σας, τους ναούς προς τιμή των Ελλήνων και τις αγνές και καθαρές εκδηλώσεις  προς τιμή των προγόνων μας, τους έπιασε ναυτία και άρχισαν να κηρύττουν εναντίον μας.  Τώρα βρήκατε ευκαιρία να κατηγορήσετε τους λάτρες των Ελλήνων επειδή βρέθηκε κάποιος που χρήζει  ψυχιατρικής θεραπείας, όπως και όλοι οι πολιτικοί αλλά το ίδιο και οι περισσότεροι πνευματικοί ηγέτες. Γιατί Πάτερ Ηλία σας βολεύει να βάζετε τα πάντα μέσα σε ένα καζάνι;  Και εσύ ο ίδιος  άρπαξες την ευκαιρία αυτή και άρχισες να ειρωνεύεσαι όπως «η ανάσταση της αρχαίας θρησκείας θα συνεπιφέρει την ανάσταση και της αρχαίας αίγλης». Γιατί ξέφυγες από τον Σώρρα και άρχισες να βάζεις εναντίον των Ελλήνων; Αγαπητέ Πάτερ Ηλία, είτε το θέλετε, είτε όχι η Ελλάδα μεγαλούργησε με  τα παιδιά του Δία, τον Ηρακλή, τον Περσέα, τον Αιακό, τον Μίνωα, τον Ραδάμανθυ, τον Διόνυσο, τον, τον Μιλτιάδη, τον Λεωνίδα, τον Θεμιστοκλή, τον Παυσανία και τον Αλέξανδρο, ενώ  καταστράφηκε κυριολεκτικά  και εξαφανίστηκε  από τον  Χριστό  που ήταν μοναχογιός και νόθος γιος του Γιαχβέ ή του κυρίου όπως εσείς τον αποκαλείτε  επειδή σας τρομάζει η αλήθεια. Γιατί δεν λέτε στους πιστούς ότι ο δήθεν παντοδύναμος και πανάγαθος θεός-Γιαχβέ είναι το κατασκεύασμα του Μωϋσή;

    Αφού όμως μου έδωσες το δικαίωμα και μια που πλησιάζει η πλέον εγκληματική ημέρα του  ΠΕΣΑΧ –Πάσχα, είμαι σαν Έλληνας υποχρεωμένος να στείλω το μήνυμα στους πιστούς οι οποίοι ποτέ δεν άκουσαν την αλήθεια από τα  χείλη των αντιπροσώπων του  Ιεχωβά παρότι όλοι σας  ισχυρίζεσθε ότι αντιπροσωπεύετε την αλήθεια, με την οποία ουδεμία σχέση έχετε. Ίσως και εσύ να μην  γνωρίζεις ακριβώς τι σημαίνει  Πάσχα όπως σχεδόν και όλοι οι πιστοί. Διάβασε λοιπόν και θαύμασε τα κατορθώματα του «πανάγαθου» και «παντοδύναμου» θεού που μας φορτώσατε και  τολμάτε να κατηγορείτε  τους θεούς που δημιούργησε το υπέρτατο ελληνικό πνεύμα

    Κεφάλαιο 12, εδάφιο 11  Έξοδος

    «Αυτή θα  είναι η γιορτή του «Πάσχα» για να τιμήσετε εμένα τον Θεό. Εσείς θα είσθε ζωσμένοι, με τη ζώνη σας με τα σανδάλια στα πόδια και με το ραβδί στο χέρι»

    Εδάφιο 12 του ίδιου κεφαλαίου

    «Κι εγώ (ο Θεός),  τη νύχτα εκείνη θα περάσω μέσα από την Αίγυπτο και θα θανατώσω κάθε πρωτότοκο στη χώρα. Τα πρωτότοκα των ανθρώπων και τα πρωτογέννητα των ζώων. Εγώ ο ίδιος ο Θεός θα εκτελέσω την απόφασή μου ενάντια σ’ όλους τους Θεούς της Αιγύπτου.

    Κεφάλαιο 11, εδάφιο 5, Έξοδος

    «Κάθε πρωτότοκος γιος στη χώρα θα πεθάνει από τον πρωτότοκο του Φαραώ, το διάδοχο του θρόνου, ως τον πρωτότοκο της δούλης που εργάζεται στους μύλους κι ως τα πρωτογέννητα των ζώων. Θα γίνει τόσος μεγάλος θρήνος σ’ ολόκληρη την Αίγυπτο, που όμοιός του δεν έγινε ποτέ στο παρελθόν, ούτε και  πρόκειται να γίνει στο μέλλον»

    Τι σχέση έχει η ανάσταση που κολλήσατε και παντρέψατε με αυτήν την απαίσια πράξη του «παντοδύναμού» σας θεού. Τι σχέδιο εκκλησία της Ελλάδος μπορεί να είναι μια ομάδα «δεσποτών» που επέβαλε και επιβάλει στους Έλληνες να ξεχάσουν την καταγωγή τους, να θάψουν τους προπάτορές τους, να βεβηλώσουν τα ιερά τους και να υιοθετήσουν  ως καταγωγή τους την εβραϊκή ρίζα, να δοξολογούν και να υμνούν τους προπάτορες των Εβραίων ως δικούς τους, να θαυμάζουν τους ήρωες των Εβραίων και να τους έχουν πρότυπα τα παιδιά των Ελλήνων. Τώρα σ αυτή την φονική εορτή του ΠΕΣΑΧ θα μάθουν πολλά τα παιδιά για τους Εβραίους και ίσως να  βρέξουν και αρκετές πετσέτες  για το μαρτύριο του Εβραίου Χριστού (τον οποίο και εγώ λυπάμαι) και διευκρινίζω ότι για όλα τα αίσχη του χριστιανισμού ο μόνος που δεν έφταιξε ποτέ είναι αυτός. Αλλά σε ρωτάω Πάτερ Ηλία, πότε δάκρυσαν οι Ελληνοχριστιανοί για το ηρωϊκό μαρτύριο  των 300 στις Θερμοπύλες, των ηρώων της Μάχης του Μαραθώνα, της Σαλαμίνας, των Πλαταιών, της μάχης του Γρανικού, της Ισσού, των Γαυγαμήλων, του Υδάσπη και όλων  των εκατομμυρίων  γνήσιων Ελλήνων που σφαγιάστηκαν από την λαίλαπα του χριστιανισμού επειδή έμειναν πιστοί στα των προγόνων τους; Ασφαλώς Πάτερ υπάρχουν πολλοί φαυγάτοι στον  ελληνιστικό τομέα  αλλά μήπως  στον χριστιανισμό είναι απόντες; Είναι λίγοι αυτοί που βεβηλώνουν τα πάντα είτε είναι ξύπνιοι, είτε ψυχασθενείς, είτε απταιώνες;

    Το Ελληνικό πνεύμα δεν έχει σχέση με κανένα απ αυτούς που βγαίνουν στους δρόμους και το παίζουν Έλληνες. Το πνεύμα και η τέχνη των Ελλήνων είχαν ντύσει το άγαλμα  του πρώτου και μέγιστου θεού Δία με απέραντο φως και μοναδική χάρη. Οι Έλληνες παρουσίασαν τον θεό τους τόσο θεσπέσιο και λαμπρό, ώστε κανένας από όσους το αντίκριζαν  να μην μπορεί ποτέ να σχηματίσει εύκολα άλλη εικόνα. Η επιθυμία των Ελλήνων ήταν να παρουσιάσουν τον άγνωστο κατ ουσία θεό, με την τέχνη και τη νόησή του ως το «Ύψιστο και Τελειότατο Ον».

    Δυστυχώς Πάτερ Ηλία δεν κατάφερε ο χριστιανισμός να φέρει έναν άξιο θεό που θα νικούσε στις αρετές τον θεό των Ελλήνων. Δεν μπορείς να μου παρουσιάσεις καμιά αισχρή πράξη του Δία όπως μπορώ εγώ να σου παρουσιάσω χιλιάδες αισχρές πράξεις και πρωτόγνωρες εθνοκτονίες του «πανάγαθου»θεού Ιεχωβά που μας φέρατε και μας καταντήσατε στα σημερινά χάλια. Όλα αυτά τα λαμόγια που  θέλεις να κατηγορείς, είναι παιδιά του Ιεχωβά και όχι του Δία. Και αυτό πιστεύω να το γνωρίζεις καλά.

    Και το Σώρρα πρέπει να κυνηγήσουν, και τους άχρηστους και απαταιώνες πολιτικούς  αλλά και πολλούς από τους «δεσποτάδες»που ούτε έλληνες, ούτε χριστιανοί αλλά ούτε και άνθρωποι είναι.

    Σε χαιρετώ

    Αριστοτέλης Κακογεωργίου για την Ομάδα «Ε» Έψιλον

     

     

    Στις 3 Απριλίου 2017 – 12:19 μ.μ., ο χρήστης Ηλίας Υφαντής <papailias6391@gmail.com> έγραψε:

    ο Σώρρας και ο σωρός…

    Κάποιος πιστός οπαδός του κ. Σώρρα με πήρε και πήγαμε ν’ ακούσουμε το ίνδαλμά μου, που θα μιλούσε σε κάποιο κέντρο έξω απ’ το Αγρίνιο. Η αίθουσα ήταν γεμάτη και, μέχρις ότου αφιχθεί ο ίδιος, κάποιος άλλος μας μιλούσε γύρω απ’ τα θρυλούμενα εξακόσια (600) δις. Όταν ήρθε ο κ. Σώρρας, χαιρέτησε με τον ανάλογο αέρα των πολιτικών και αφού κάθισε, άρχισε να μιλά για την αρχαία θρησκεία. Δεν θέλησα να μπερδευτώ σε τέτοιου είδους συζήτηση. Αλλά, όταν μας διάβασε τον περίφημο όρκο, διαμείφθηκε ανάμεσά μας ο εξής διάλογος:

    «Όποιος δώσει αυτόν τον όρκο, είπα στο ακροατήριο, παύει να είναι χριστιανός».-«Μήπως, μου αντείπε ο κ. Σώρρας, δεν υπάρχει και ο χριστιανικός όρκος»; -«Κακώς υπάρχει, του αποκρίθηκα. Γιατί το Ευαγγέλιο απαγορεύει ρητά τον όρκο»!  Άρχισαν απ’ το ακροατήριο αποδοκιμασίες σε βάρος μου και η συνηθισμένη σ’ αυτές τις περιπτώσεις καταδρομή εναντίον των κληρικών. «Αν έχετε κάτι εναντίον μου, είπα, να το πείτε. Αν όμως έχετε εναντίον κάποιων άλλων κληρικών να πάτε σ’ αυτούς να τα πείτε»! Και, δεδομένου ότι δεν υπήρχε περιθώριο συζήτησης, αποχώρησα.

    Πέραν όμως αυτού αναρωτιέμαι, αν ο κ. Σώρρας, μιλώντας για τα εξακόσια δις ή τα τρία τρις, που ισχυρίζεται ότι διαθέτει, τα υπόσχεται σαν δόλωμα προκειμένου να εκμεταλλευτεί την ευπιστία των ανθρώπων της ανάγκης ή μήπως πρόκειται για κάποιον Δον Κιχώτη, που κυνηγάει ανεμόμυλους. Αλλά αυτό που προπάντων δεν μπορώ να καταλάβω είναι γιατί τα όσα λέει και κάνει ο κ. Σώρρας συνιστούν εγκληματική οργάνωση, ενώ  δεν συνιστούν εγκληματική οργάνωση τα όσα λέει και κάνει  ο σωρός όλων εκείνων, που φώναζαν «λεφτά υπάρχουν», για σύρουν το λαό στο κρεματόριο του ΔΝΤ και των λοιπών ληστρικών «θεσμών». Οι οποίοι, παρόλα αυτά ζουν πλουσιοπάροχα και απολαμβάνουν τα κέρδη της εσχάτης σε βάρος του λαού και της πατρίδας προδοσίας τους. Των οποίων μάλιστα περιφρουρείται η περιούσια ύπαρξή με διμοιρίες από αστυνομικούς «προστάτες», υποτίθεται, «του πολίτη». Και απορώ πώς κανένας εισαγγελέας δεν άκουσε κάτι για τις τεράστιες απάτες και κομπίνες τους, ώστε να τους εγκαλέσει, προκειμένου να τιμωρηθούν για τα επίχειρα της κακουργίας τους. Κι όμως σε βάρος του κ. Σώρρα επέπεσε βαρύς ο πέλεκυς της δικαιοσύνης. Κι, όχι μόνο σε βάρος του ίδιου αλλά και της συζύγου του, η οποία, τον παρέσυρε, όπως ειπώθηκε, στην παρανομία, όπως η προμήτορά μας Εύα τον προπάτορα μας Αδάμ. Και, προκειμένου να τον συλλάβουν, κινήθηκαν εναντίον του, επίγειες, θαλάσσιες και εναέριες αστυνομικές δυνάμεις. Και πριν απ’ όλους βέβαια τα παπαγαλάκια των ΜΜΕ.

    Κι όσο για την επιλογή της αρχαίας θρησκείας ο κ. Σώρρας δεν είναι μοναδικός. Υπάρχουν και άλλοι. Εκ των οποίων κάποιοι κατέχονται, ίσως απ’ το σύνδρομο του δονκιχωτισμού. Γιατί πιστεύουν ότι η ανάσταση της αρχαίας θρησκείας θα συνεπιφέρει την ανάσταση και της αρχαίας αίγλης. Οπότε, σύμφωνα με τον Καβάφη, «την Κοινήν Ελληνική λαλιά ως την Βακτριανή την πήγαμε κι ως τους Ινδούς». Αλλά υπάρχουν και κάποιοι άλλοι- αργυρώνητα δυστυχώς όργανα ξενικής προπαγάνδας-που προσπαθούν ανάμεσα στα τόσα άλλα ανθελληνικά ιδιοσκευάσματα, που έχουν επινοήσει, ν’ αναστήσουν και την διαπάλη της αρχαίας θρησκείας με το χριστιανισμό, προκειμένου να διαβρώσουν και εξαρθρώσουν τον πολιτισμό μας. Επωφελούμενοι δυστυχώς απ’ τα’ αμαρτήματα ημών των τωρινών χριστιανών, που  καταπροδώσαμε τον χριστιανισμό και αναποδογυρίσαμε το Ευαγγέλιο.

    Και, για να μην πάμε μακριά, επί του προκειμένου, χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η ευαγγελική περικοπή (Μάρκου, 10, 35-45), που διαβάστηκε σήμερα στις εκκλησιές. Όπου οι μαθητές του Χριστού ερίζουν για αρχηγικά πρωτεία και ο Χριστός καταδικάζει απερίφραστα τη νοοτροπία αυτή. Λέγοντάς τους, πως τέτοιες φιλοδοξίες χαρακτηρίζουν τους αλλόθρησκους αλλά σε καμιά περίπτωση εκείνους, που θα τον ακολουθήσουν. Γιατί αυτός ο ίδιος δεν ήρθε να κυριαρχήσει αλλά να υπηρετήσει τους συνανθρώπους του και να θυσιαστεί για χάρη τους.

    Κι αν θέλετε να διαπιστώσετε την κραυγαλέα επί του προκειμένου, αντίθεση με το πνεύμα του Ευαγγελίου δεν έχετε παρά να ρίξετε μια ματιά στον τρόπο με τον οποίο πολιτεύονται οι, λεγόμενοι, δεσποτάδες. Που, ενώ και μόνο η προσφώνηση «δεσπότης» θ’ αποτελούσε ύβρη σ βάρος ενός  εκπροσώπου του Χριστού, αυτοί ναρκισσεύονται να τους την απονέμουν. Και παράλληλα έχουν καθιερώσει ανάλογο τρόπο ζωής και συμπεριφοράς απέναντι στο χριστεπώνυμο πλήρωμα. Ή μήπως το λαό δεν τον έχουν θάψει στο περιθώριο της έσχατης περιφρόνησης, αφού αναπαράγουν εαυτούς και αλλήλους, χωρίς να λαβαίνουν ούτε στο ελάχιστο υπόψη  την ύπαρξή του; Ενώ  αντιμετωπίζουν τους κληρικούς και τους μοναχούς με τρόπο που θυμίζει τον «Υπεράνθρωπο» του Νίτσε και σε καμιά περίπτωση το Ευαγγέλιο του Χριστού! Αφού είναι «νομοθέτες του εαυτού τους και εκτελεστές του νόμου τους». Φτάνοντας στο σε τέτοιο βαθμό αφροσύνης κάποιοι, ώστε να υποστηρίζουν ότι «νόμος είναι η υπογραφή τους». Αναδεικνύοντας έτσι, όπως όλοι οι τύραννοι, ως ύψιστα προσόντα για την ανάδειξή των υποτελών τους κληρικών το χαφιεδισμό και την κολακεία. Και καταδιώκοντας αμείλικτα την αξιοπρέπεια και την ελευθερία της σκέψης.

    Γράφοντάς αυτά, δεν επιδιώκω να γίνω συνήγορος του κ. Σώρρα. Απλά θέλω να τονίσω ότι πριν κρίνουμε κάποιον απαραίτητη προϋπόθεση είναι η σύγκριση με τις ανάλογες περιπτώσεις. Γιατί,  αν κυνηγάμε τον κ. Σώρρα και δεν βλέπουμε το σωρό των μεγαλοπαταεώνων, που μας έφεραν στο σημερινό κατάντημα  ερχόμαστε σε κραυγαλέα αντίθεση με το κοινό περί δικαίου αίσθημα. Κι ακόμη πιο πέρα εμπίπτουμε στην αρμοδιότητα των λόγων του  Χριστού για τους «διυλίζοντες τα κουνούπια και καταπίνοντες τις καμήλες» φαρισαίους (Ματθαίου, ΚΓ, 24)…

    Einen Kommentar schreiben / Γράψτε ένα σχόλιο

    Kommentar

    kachelmannwetter.com