Ή στραβός είναι ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε
23.04.2024
  • Allgemein
  • Diktatur/Δικτατορία
  • Brain Drain
  • Balkan/Βαλκάνια
  • Bücher/Βιβλια
  • Medien/Μαζικά Μέσα
  • Minderheiten, Migranten/Μειονότητες, Μετανάστες
  • Kriege, Flüchtlinge/Πόλεμοι, Φυγάδες
  • Sprache/Γλώσσα
  • Gesellschaft, Meinung/Κοινωνία, Γνώμη
  • Nationalismus/Εθνικισμοί
  • Thema/Θέμα
  • Termine/Εκδηλώσεις
  • Geopolitik/Γεωπολιτική
  • Politik/Πολιτική
  • Terrorismus/Τρομοκρατία
  • FalseFlagOps/Επιχ. με ψευδή σημαία
  • Hellas-EU/Ελλάδα-Ε.Ε.
  • Wirtschaft-Finanzen/Οικονομία-Οικονομικά
  • Religion/Θρησκεία
  • Geschichte/Ιστορία
  • Umwelt/Περιβάλλον
  • Korruption/Διαφθορά
  • Reisen/Ταξιδιωτικά
  • Musik/Μουσική
  • Kunst/Τέχνη, Λογοτεχνία
  • Küche/Κουζίνα
  • kachelmannwetter.com
    Εδω διαβαζετε τις καινουργιες  ελληνικες και γερμανικες εφημεριδες
    Hier lesen Sie  griechische  und deutsche Zeitungen 

    Το αθεράπευτο καρκινοπαθές, με διπλή ηθική και υποκρισία, παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα

    Δρ. Γ. Θ. Χατζηθεοδωρου

    Εάν ειχε κάθε ένα από τα 192 κρατη του πλανητη μας το δικο του νομισμα που θα δημιουργουσε η 100 % εθνικοποιημενη κεντρικη του τραπεζα και το χρησιμοποιουσε λογικα, κρατωντας αυτό μακρυα από τα χερια των σημεριων Μεγιστανων του χρηματος, δεν θα υπηρχε σημερα κανενας λογος να είναι αυτά υπερχρεωμενα.

    Το καλυτερα καλλυμμενο μυστικο και ταυτοχρονα το ποιο επικινδυνο προβλημα της ανθρωποτητας είναι η εγκληματικη κυριαρχια των ειδωλων του Μαμμωνα, του αντιπαλου της δημιουργιας από την αρχη, πανω σε όλα τα πλουτη και εμπορευματα του πλανητη Γη.

    Για ποιο λογο όμως γινεται ανεκτη από τους ανθρωπους η εγκληματικη αυτή κυριαρχια; Η μητερα Γη και ο αγαπητος Διας δεν απαιτουν από τους ανθρωπους κανενα αντισταθμιστικο οφελος για την αδαπανη παροχη των πλουτων και των προ’ι’οντων του πλανητη μας! Στην «Οικονομια» των ανθρωπων ανταλλασονται μεταξυ τους τα προ’ι’οντα που παραγουν και οι παροχες υπηρεσιων. Για τον σκοπο αυτο εφευρεθει το «ανταλλακτικο μεσο χρημα». Η «Οικονομια» των ανθρωπων διακρινεται μεταξυ της εφοδιαστικης ‘η ουσιαστικης οικονομιας εάν ανταλλασονται αναγκαια για την ζωη προ’ι’οντα και της αποκτησιακης οικονομιας εάν περαν από τις βασικες αναγκες ανταλλασονται και προ’ι’οντα ευχαριστα και χρειαζουμενα. Η πρωτη μορφη οικονομιας εξυπηρετει τις βασικες φυσικες αναγκες διατροφης ενώ η δευτερη και τις μικτες αναγκες των ανθρωπων που αναλογα με την φαντασια και τις επιθυμιες τους μπορουν να επεκταθουν.

    Αυτό που λαμβανει χωρα με την βοηθεια του «ανταλλακτικου μεσου χρημα» ονομαζεται «πιστωσεις». Οι «Αγορες» είναι χωροι συναλλαγων. Στις «Αγορες πιστωσεων» αλλαζει το χρημα τον κατοχο του. Εάν το χρημα χρησιμοποιηθη για την παραγωγη προ’ι’οντων αυτο ονομαζεται «Κεφαλαιο». Εάν όμως αυτό χρησιμοποιηται στην κερδοσκοπια ονομαζεται «πιστωτικο κεφαλαιο» και βρισκεται στα χερια των χρηματοπιστωτικων εταιρειων. Στην «πραγματικη οικονομια» τα προ’ι’οντα παραγονται και κατανεμονται. Στην «πιστωτικη οικονομια, δηλαδη στον πιστωτικο τομεα» το αντικειμενο είναι η ροη των πληρωμων.  Τα «Φοντς Hedge» είναι εταιρειες οι οποιες διαχειριζονται τις περιουσιες υπερπλουσιων πελατων τους και προσπαθουν κερδοσκοπικα στον «πιστωτικο τομεα» να τις πολλαπλασιασουν.

    Με «πιστωτικα παραγωγα» χαρακτηριζονται τα πιστωτικα οπλα μαζικης καταστροφης. Αυτά μπορει κανεις να τα συγκρινει με την κολαση: πολύ ευκολα μπορει κανεις να εισχωρηση στο εμποριο με τα παραγωγα η εξοδος όμως είναι σχεδον αδυνατος. Προκειται για συμβασεις, η αξια των οποιων παραγεται από καποιο περιουσιακο στοιχειο (= βασικη αξια, Unterlying), δηλαδη προκειται για Οψιον και συμβασεις ημερομηνιας. Σε μια Οψιον εφοδιαζεται καποιος με το δικαιωμα σε μια καθωρισμενη χρονικη στιγμη ‘η εντος ενός χρονικου διαστηματος να αγοραση ένα περιουσιακο αντικειμενο (Οψιον Αγορας) ‘η να το πωληση (Οψιον Πωλησης).

    Πολύ σοβαρη γινεται η κατασταση με τις συμβασεις ημερομηνιας. Εδώ δεν εχει καποιος το δικαιωμα αλλα την υποχρεωση να αγοραση ‘η να πωληση ένα περιουσιακο αντικειμενο σε ένα καθωρισμεο χρονο και αξια. Σε καμια περιπτωση δεν είναι, ότι το εμποριο με Οψιονς και συμβασεις ημερομηνιας ειναι μια νεα εφευρεση. Υπηρχαν και στους αρχαιους Ελληνες.

    Το θεμελειωθεν το 1944 παγκοσμιο χρηματοπιστωτικο συστημα συγκρινεται από το 2008 με έναν αθεραπευτα καρκινοπαθη. Ότι και να παρη αυτος σε τροφη, αυτή δεν συμβαλλει στην εξυγειανση του σωματος του, δηλαδη της πραγματικης οικονομιας. Αλλα μονο στην διατροφη του καρκινογονου ογκου, δηλαδη του χρηματοπιστωτικου τομεα. Η σημερινη μεθοδος θεραπειας με ασπιρινι, «δημιουργια χρηματος από το Τιποτε» και «μειωση εως μηδενιση των επιτοκιων δανεισμου» δεν είναι καθ’ ολου αποτελεσματικη για την θεραπεια του θανατηφορα αρρωστου παγκοσμιου χρηματοπιστωτικου συστηματος.

    Η πολιτικη του υπερπληθωρου και ευκολου για αποκτηση χρηματος οδηγησεν τον τομεα της κερδοσκοπιας της οικονομιας σε συμπαγεις παρεκτροπες. Για τον λογον αυτόν οι ανθρωποι σημερα δεν εμπιστευονται την οικομιαν η οποια μετα το 2008 με συνεχεια ταρακωνηθηκε σ τετοιο βαθμο ώστε οι ανθρωποι σημερα να μην αναγνωριζουν όπως  στο παρελθον το επικρατουν νομισμα δολλαριο των ΗΠΑ. Εταιρειες και ιδιωτες ολο και περισσοτερο καταφευγουν σε εναλλακτικες μορφες νομισματων όπως π.χ. το Bitcoin (ψηφιακο νομισμα) ‘η χρυσο. Οι αγγλοσαξωνικοι κανονισμοι οι οποιοι επεκταθηκαν στο εμποριο και στην οικονομια βρισκονται σημερα σε κατασταση υποχωρισης. Οι τραπεζες λογω της χρησιμοποιησης αγγλοσαξωνικων κανονισμων σταναρτς δεν μπορουν πλεον να παραχωρουν δανεια στις επιχειρησεις που μακροπροθεσμα γνωριζαν, με κινδυνο να τις χασουν. Οι ΗΠΑ πιεζουν τις χωρες να ανοιξουν τις αγορες τους για αμερικανικα προ’ι’οντα ενώ οι ιδιες κανουν τα παντα για να εμποδισουν την διεισδυση ανταγωνιστικων προ’ι’οντων.

    ΤΟ ΔΝΤ αρχικως οφειλεν να βοηθηση τις χωρες που ειχαν ένα ελλειμμα σε αποθεματα συναλλαγματος, να εγκρινη προσωρινα δανεια για να μπορεσουν οι χωρες αυτές να εφαρμοσουν με ησυχια πιστοληπτικες και οικονομοπολιτικες προσπαθειες αναπροσαρμογων για να εκπληρωσουν τις αναγκαιες εξωτερικοοικονικες ισσοροπιες.

    Το ΔΝΤ θα ενισχυε, ετσι αρχικως προγραμματισθηκε, παρακολουθωντας τις μεταρρυθμισεις αυτές και θα στεκονταν πλησιον στηριζοντας αυτές. Το ΔΝΤ όμως εχασε τους λογους υπαρξης του από το 1973 με το ελευθερο «Floaten», δηλαδη με την καταρρευση τιυ συστηματος Bretton Woods (Στανταρτ χρυσου) το οποιο υπηρξε για να δινει γεφυρωποιητικα δανεια σε χωρες με ασθενη νομισματα για να είναι σε θεση να αντιμετωπιζουν τις  συναλλαγματικες τιμες. Λειπουν όμως δεσμευτικοι και αναγνωρισμενοι κανονες για ένα παγκοσμιο νομισματικο συστημα αξιο του ονοματος του.

    Εάν υπηρχε ένα τετοιο συστημα δεν θα δημιουργουνταν τοσο πολλα εωτηματα ‘η θα απαντιουνταν μονα τους. Το ΔΝΤ όμως πρατει σε διεθνες επιπεδο ότι κανουν οι κεντρικες τραπεζες σε εθνικο επιπεδο.: το ΔΝΤ αναλαμβανει χωρις διευκρινησεις να καλυψη τα συμφεριντα των Μεγιστανων του χρηματος, Τα προγραμματα αναπροσαρμογων του ΔΝΤ σχεδον παντου μεταφερουν την δυστυχια: Δια της μειωσης της ζητησης οφειλαν δηθεν να εξισσοροποιηθουν στον κρατικο ισολογισμο οι Δαπανες με τα Εσοδα για να επανελθη η ικανοτητα εξυπηρετισης των δανειων. Προκειται συνεπως μονο για αυτην την αποκατασταση!

    Μια τετοια πολιτικη της «αναπροσαρμογης» με τα προγραμματα «Austerität» στα διαθεσιμα οικονομικα μεσα μπορει, εάν αυτή δεν εκτελειται κατά ηλιθιο τροπο όπως ελαβεν χωρα στην Ελλαδα , θα ειχε δραματικες κοινωνικες επιδρασεις. Στην Ελλαδα ειχαν οι ως ανω αναπροσαρμογες πανω από 10.000 νεκρα θυματα με αυτοκτονιες. Δια της καταργησης των μετρων επιχορηγησης των βασικων μεσων διατροφης ακριβεναν αυτά εντος μιας μονο νυχτας τοσο πολύ ώστε να μην μπορουν να αγωραστουν από τους φτωχους Ελληνες. Η ως ανω τραγικη κατασταση οδηγησεν σε πανω από 10.000 αυτοκτονιες.

    Δια της καταργησης των επιχορηγησεων αυξηθηκαν οι τιμες προς τα του ζειν τοσο πολύ που εκαναν αδυνατη την πληρωμη από τους φτωχους Ελληνες. Αυτοι ηταν και είναι ακομη τα κυρια θυματα της ως ανω εξελιξης. Το ΔΝΤ οφειλεν, όπως τουλαχιστον σχεδιασθηκε να χορηγη δανεια για να μπορουν οι Ελληνες να εκτελουν τα προγραμματα της νεοφιλελευθερης παραταξης. Η κατασταση αλλαξε από το 1973 με την καταρρευση του συστηματος «Στανταρτ Χρυσου» του Bretton Woods, που σημαινει ότι επρεπε να ληξη αι η υπαρξη του ΔΝΤ που εδινε δανεια στις χωρες με αδυναμα νομισματα για να μπορεσουν αυτές να σταθεροποιησουν σε ανεκτα ορια τις συναλλαγματικες ανισορροπιες.  Το ΔΝΤ κανει σε διεθνες επιπεδο αυτό που κανουν οι κεντρικες τραπεζες σε ιδιωτικο επιπεδο. Εξυπηρετει αποκλειστικα τα συμφεροντα των Μεγιστανων του χρηματος. Τα προγραμματα του παντου φερνουν την δυστυχεια στους απλους πολιτες.

    Γενικα όλα τα προγραμματα του ΔΝΤ ευνοουν την ανακατανομη του πλουσιου κοινωνικου πλουτου από τους φτωχουν προς τους πλουσιους και χειροτερευουν τις υπαρχουσες διαφορες εσοδων με στοχο τις κοινωνικες αναταραχες.

    Όπως τουλαχιστον φαινεται και στην Ε.Ε. χειροτερευσαν τα οικονομικα ηθη. Η Εργατικοτητα, Οικονομικοτητα, Εντιμοτητα και η Εμπιστοσυνη δεν αποτελλουν πλεον αξιες. Παντου κυριαρχει η απληστεια ενώ ο κανονικα εργαζομενος τρεμει να μην χαση την θεση εργασιας του. Εάν σημερα ο καθενας πιστευει ότι είναι ευκολωτερο να κερδιση τα χρηματα που χρειαζεται με την κερδοσκοπια και την απατη παρα με εντιμη εργασια, η καταστροφη δεν είναι πολύ μακρυα.  Από την στιγμη που στις χωρες μελη της Ε.Ε. τα υπερχρεη αυτων παθουν συγκοπη οι πολιτες των χωρων αυτων θα καταφυγουν σε εναλλακτικα νομισματα, σε αντικειμενα αξιας και στα ευγενη μεταλλα. Βεβαιως είναι σε θεση η Κομισιον της Ε.Ε. να λαβη αντιμετρα όπως η κυβερνηση Roosevelt των ΗΠΑ και να απαγορευση την κατοχη ευγενων μεταλλων. Γι’ αυτό αλλωστε το Ευρωκοινοβουλιο τελειως μυστικα νομοθετησε και εθεσε από 26.09.2017 τους κατοχους ευγενων μεταλλων στο ιδιο επιπεδο με τους τρομοκρατες και την οργανωμενη εγκληματικοτητα.

    Η Ευρωκριση, που αρχησε το 2010 δειχνει ξεκαθαρα ποσο ανικανη και διαβρωμενη είναι επισης και η πολιτικη της Ε.Ε. Ο τομεας του παγκοσμιου χρηματοπιστωτικου συστηματος είναι αυτό που απομονωνει όταν και όπως θελει τις κυβερνησεις των χωρων μελων της Ε.Ε. και τις αντικαθιστα με τεχνοκρατες από τις γραμμες της και συγκεκριμενα από την επενδυτικη τραπεζα Goldman Sachs, όπως εκανε στην Ελλαδα με την Τρο’ι’κα (ΕΚΤ, ΔΝΤ, Κομισιον της Ε.Ε.).

    Η Τρο’ι’κα συνεπως στην πραγματικοτητα είναι ένα εκτελεστικο οργανο του παγκοσμιου χρηματοπιστωτικου συστηματος υπευθυνο για τις υποθεσεις της Ε.Ε. και αποφασιζει πανω από τα κεφαλια των οργανων της Ε.Ε. π.χ. ποιος θα γινει Πρωθυπουργος από τους τεχνοκρατες των Μεγιστανων του χρηματος στην Ιταλια (Μαριο Μοντι) και στην Ελλαδα (Λουκας Παπαδημος). Όταν οι βουλευτικες εκλογες στην Ελλαδα ανεδειξαν με πλειονοτητα το ετσι ονομασθεν αριστερο κομα ΣΥΡΙΖΑ που ελαβεν θεση κατά των οικονομικων μετρων της Ε.Ε., εκλεισε η εγκληματικη Τρο’ι’κα εκβιαστικα τους κρουνους χρηματων.

    Όταν ο ελληνικος λαος στο δημοψηφισμα του 2015 στην πλειονοτητα του ψηφισε κατά των οικονομικων μετρων της εγκληματικης Τρο’ι’κα αυτή αγνοησε το αποτελεσμα (Δημοκρατια του Βοθρου!) και κατωρθωσε να ξηλωση από την καρεκλα του τον τοτε υπουργο οικονομικων Βαρουφακη (κατι τετοιο παραλογο γινεται όμως με συγκαταθεση εγχωριων τιμαριωτων της χειριστης μορφης που αξιζουν την θανατικη ποινη!). Οι δηθεν δημοκρατες της Ε.Ε. και της περιφημης Τρο’ι’κα αλλα και οι εγχωριοι τιμαριωτες τους πρεπει την άλλη φορα να νοιωσουν στο βρωμικο πετσι τους την λα’ι’κη οργη και να ζησουν από κοντα το GREXIT όχι μονο από την Ευρωζωνη αλλα και από την Ε.Ε, των θυγατερων και υιων του Αβρααμ. Οποιος ευρωπαιος πολιτης της Ευρωπης των πατριδων αναζητα μια αποδειξη για τον θανατο της Δημοκρατιας στην Ε.Ε. των θυγατερων και υιων του Αβρααμ, δεν εχει παρα να ριξη ένα βλεμα στην Ελλαδα. Το ξενο φρουτο «Κοινοβουλευτισμος» στην Ελλαδα εχει σκουλικιασει!!!

    Ελληνιδες και Ελληνες!

    Ξεσηκωθειται! Οι εγκληματιες της Ε.Ε. υπο τας διαταγας του παγκοσμιου χρηματοπιστωτικου συστηματος θα εφαρμοσουν το 2018 στην Ελλαδα τα περηφημα Bail-Out και Bail-In για να σας αποτελειωσουν. Οι πλουσιοι και τιμαριωτες Ελληνες μετεφεραν ηδη τις περιουσιες τους στις φορολογικες και επεδυτικες οασεις Λουξεμβουργο και Βερολινο. Μην απορειται! Ανηκουν στην ιδια αδελφοτητα! Το μονο που τρεμουν είναι η ανεξελεκτη οργη του λαου και αυτην πρεπει πολύ συντομα να νοιωσουν.

    Η Ελλας όπως πολύ συχνα στο παρελθον βρισκεται παλι σε μια ιστορικη καμπη στην οποια το παγκοσμιο χρηματοπιστωτικο συστημα θα καταρρευσει. Τιποτε δεν θα μπορεσει να το σωση, ουτε η δημιουργια χρηματος από το Τιποτε, ουτε τα αρνητικα επιτοκια, ουτε τα εγκληματικα Bail-Out και Bail-In αλλα και ουτε οποιονδηποτε άλλο μετρο. Η νεα κριση είναι καθ’ οδον. Η Ελλας με το GREXIT θα μπορουσε να την επιταχυνει. Αυτην αυτή την φορα δεν θα μπορεσουν να την επιζησουν όλα τα καθαρματα, εχωρια και ξενα!

    PD Dr.-Ing. Georg Chaziteodorou
    Bleibergweg 114, D-40885 Ratingen
    Tel.+Fax: 0049 2102 32513
    E-Mail: chaziteo@t-online.de
    08.10.2017

    Einen Kommentar schreiben / Γράψτε ένα σχόλιο

    Kommentar

    kachelmannwetter.com