Ή στραβός είναι ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε
28.03.2024
  • Allgemein
  • Diktatur/Δικτατορία
  • Brain Drain
  • Balkan/Βαλκάνια
  • Bücher/Βιβλια
  • Medien/Μαζικά Μέσα
  • Minderheiten, Migranten/Μειονότητες, Μετανάστες
  • Kriege, Flüchtlinge/Πόλεμοι, Φυγάδες
  • Sprache/Γλώσσα
  • Gesellschaft, Meinung/Κοινωνία, Γνώμη
  • Nationalismus/Εθνικισμοί
  • Thema/Θέμα
  • Termine/Εκδηλώσεις
  • Geopolitik/Γεωπολιτική
  • Politik/Πολιτική
  • Terrorismus/Τρομοκρατία
  • FalseFlagOps/Επιχ. με ψευδή σημαία
  • Hellas-EU/Ελλάδα-Ε.Ε.
  • Wirtschaft-Finanzen/Οικονομία-Οικονομικά
  • Religion/Θρησκεία
  • Geschichte/Ιστορία
  • Umwelt/Περιβάλλον
  • Korruption/Διαφθορά
  • Reisen/Ταξιδιωτικά
  • Musik/Μουσική
  • Kunst/Τέχνη, Λογοτεχνία
  • Küche/Κουζίνα
  • kachelmannwetter.com
    Εδω διαβαζετε τις καινουργιες  ελληνικες και γερμανικες εφημεριδες
    Hier lesen Sie  griechische  und deutsche Zeitungen 

    Το παραληρημα του Μίκη Θεοδωράκη


    Δρ. Εμμανουηλ Σαριδης

    Ο μεγαλος μουσικοσυνθέτης, Μίκης Θεοδωράκης ηταν σε τελετή που εγινε στο Αμερικανικο Κολεγιο Ελλάδος (Deree) στις 27 Ιουνίου 2009 ένας από τους τρεις παραλήπτες τιμητικών διδακτορικών διπλωμάτων. Ευχαριστωντας, ο Μίκης Θεοδωράκης εστειλε στο Κολλεγιο ενα μηνυμα, που δημοσιευθηκε στα ΜΜΕ. Με πολυ πετιμεζι και μελι

     

     

    Ο μεγαλος μας μουσικοσυνθέτης, Μίκης Θεοδωράκης ηταν λοιπον σε τελετή που εγινε στο Αμερικανικο Κολεγιο Ελλάδος (Deree), στις 27 Ιουνίου, ένας από τους τρεις παραλήπτες τιμητικών διδακτορικών διπλωμάτων. Οι αλλοι δυο ηταν ο Τζον Μπραδήμας, πρώην πρόεδρος του New York University και επί 22 χρόνια μέλος του Κογκρέσου των ΗΠΑ και ο Αντριου Aθενς, πρώην πρόεδρος του Συμβουλίου Αποδήμου Ελληνισμού και ιδρυτής του φιλανθρωπικού οργανισμού Ηellenicare. Ο Μικης Θεοδωράκης τιμηθηκε για τη διαχρονική προσφορά του στην τέχνη και για τη συμβολή του στους αγώνες για την ελευθερία και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

    Ας δουμε πρωτα το μηνυμα που εστειλε ο Μίκης Θεοδωράκης (Μ.Θ.) με αφορμή την ανακήρυξή του σε επίτιμο διδάκτορα στο «Deree College» του «Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος» και να κανουμε μετα μερικες σκεψεις για την συμβολη του «στους αγώνες για την ελευθερία και τα ανθρώπινα δικαιώματα».

    Γραφει ο Μ.Θ.: «H απόφαση του Σχολείου σας να με τιμήσει αναγορεύοντάς με σε επίτιμο διδάκτορά του με συγκινεί και με τιμά βαθύτατα, γι’ αυτό σας ευχαριστώ θερμά. Πρώτον γιατί το Κολλέγιό σας αποτελεί πρότυπο στη χώρα μας στην υπηρεσία της αγωγής, της μάθησης και της πολιτιστικής καλλιέργειας των νέων μαθητών και δεύτερον γιατί εκπροσωπεί ένα μεγάλο λαό, τον αμερικανικό, η παρουσία του οποίου στους τελευταίους αιώνες προσέδωσε μια νέα ώθηση στον διεθνή πατριωτικό – πολιτικό – επιστημονικό και πνευματικό πολιτισμό, σε βαθμό που να εμπλουτισθεί και να πάρει καινούργια φρεσκάδα και ορμή ο αγώνας του ανθρώπου για ευημερία, μόρφωση και ανθρώπινα δικαιώματα. Η συμβολή του Λαού αυτού στους δύο Παγκοσμίους Πολέμους υπήρξε αποφασιστικής σημασίας για τη νίκη των ελεύθερων λαών επί των σκοτεινών και απάνθρωπων επιθετικών δυνάμεων και οι μεγάλες θυσίες του κέρδισαν για πάντα την ευγνωμοσύνη μας. Προσωπικά πιστεύω ότι ο ηγετικός ρόλος των ΗΠΑ σε όλους τους τομείς της ζωής, με συνέπεια την κατάκτηση αυτού του υψηλότατου επιπέδου ευημερίας, δεν οφείλεται μόνο στον φυσικό πλούτο της απέραντης αυτής χώρας, αλλά κυρίως στην εργατικότητα και μεθοδικότητα, στην τολμηρή και ελεύθερη λήψη των αποφάσεων, με μια λέξη στην αμερικανική ποιότητα σκέψης και δράσης».

    Μηπως ο χαρισματικος αυτος μουσικοσυνθετης ξεκουτιανε; Η μηπως η εικονα που εχουμε για τον Μ.Θ. δεν αντιπροωπευει κατ’ αναγκην και τον πολιτη και πολιτικο Θεοδωρακη: Μια μουσικη ιδιοφυια απο τη μια, που συνεθεσε κομματια υψιστης μουσικης και ηθικης ανατασεως, οπως το «Αξιον Εστι» και ενα εγωιστικο και πολιτικα αστατο προσωπο απο την αλλη, που μια ζωη σχοινοβατουσε απο δω κι’ απο κει, μεταξυ της ΕΟΝ του Μεταξα, της ΕΔΑ, του ΚΚΕ, του ΚΚΕ-Εσωτερικου και της Νεας Δημοκρατιας, για να καταληξει σημερα εραστης των ιδεολογιων περι του παγκοσμιου πολιτη, οπως ακριβως τον θελουν οι οργανωσεις του George Soros και των αλλων σιωνιστικων δυναμεων, που πρεσβευουν την παγκοσμιοποιηση, πισω απο την οποια κρυβουν επιμελως τα σχεδια τους για την εγκαθιδρυση της Αυτοκρατοριας που ονειρευονται απο χρονια; Θυμα κι’ αυτος, οπως και το παπανδρεικο ΠΑΣΟΚ, το ΣΥΡΙΖΑ και οι ΜΚΟ του Δημητρα και αλλων τετοιων, που δινουν τον υπερτατο αγωνα για τα ανθρωπινα δικαιωματα και την κοινωνια των πολιτων που μας ηρθαν πεσκεσι απο τις ΗΠΑ;

    Η πραγματικοτητα ειναι τελειως διαφορετικη απ’ αυτη που ζωγραφιζουν οι διθυραμβοι του μεγαλου μουσικοσυνθετη. Η συμβολη των ΗΠΑ στην ηττα της Γερμανιας ηταν οντως αποφασιστικης σημασιας, ας μου επιτραπει ομως να παρατηρησω, οτι δεν εγινε για το καλο των λαων, αλλα για τα συμφεροντα της μεγαλης αυτης χωρας, που αφησε πρωτα την Αγγλια να αποδυναμωθει στον πολεμο με την Γερμανια, για να επεμβει, οταν ο δρομος για να αναδειχθει σε Παγκοσμια Δυναμη ηταν πλεον ορθανοιχτος. Μην ξεχναμε και τον βομβαρδισμο της Δρεσδης με εκατονταδες χιλιαδες θυματα, οταν ο πολεμος ειχε ηδη τελειωσει, το ιδιο και οι ατομικες βομβες που ριξανε, παλι μετα τον πολεμο στην Χιροσιμα και το Ναγκασακι. Και για ποιους ελευθερους λαους μιλαει ο Μ.Θ., για την Αγγλια των αποικιοκρατων, που καταληστευσαν τον κοσμο (ουτε τα Ελγινεια μαρμαρα δεν σκεφθηκε!), κατεχουν ενα μερος της Κυπρου, αναμειγνυονται ακομη στα εσωτερικα ξενων κρατων (Ιραν) και παριστανουν ακομη των καμπανταη, η την Γαλλια, που διατηρει ακομη και σημερα αποκιες στην Αφρικη και τον υπολοιπο κοσμο;

    Παμε παρακατω. Ποιο επιπεδο ζωης βλεπει αυτος ο φλυαρος ανθρωπος στις ΗΠΑ, οταν η χωρα αυτη ειναι σημερα χρεωκοπημενη και ενα τριτο του πληθυσμου της ζει κατω απο το επιπεδο της φτωχειας; Δεν ειδε τις bag ladies σττην Lower East Side του Manhattan, την βρωμα και την δυσωδια πισω απο την βιτρινα των πολυκαταστηματων η τι εβλεπε οταν πηγαινε στις ΗΠΑ; Τι εννοει με την «αμερικανική ποιότητα σκέψης και δράσης»; Την τεραστια πορνοβιομηχανια των (Βορειο)Αμερικανων, τα εργα τρομου, φρικης και κατακρεουργημενων ανθρωπων η αυτα που εκθειαζουν τον πολεμο και την ανωτεροτητα της ασπρης φυλης, που εξαγουν και εχουν δηλητηριασει τον εγκεφαλο της νεολαιας του κοσμου; Η τις κοπελιτσες, που ειναι ετοιμες να περασουν απο χιλια δυο σεντονια για να γινουν σταρ και να βουλιαξουν μετα στα ναρκωτικα και τα φαρμακα;

    Πισω στο γραμμα Θεοδωρακη: «Ετσι μ’ αυτό τον τρόπο η χώρα αυτή έγινε τόσο δυνατή και με τέτοια επιρροή σε παγκόσμια κλίμακα, ώστε με βάση τη θεωρία περί Αρμονίας και Χάους να έχει τη δύναμη να μπορεί γυρίζοντας ένα διακόπτη από δω ή από κει να επιβάλει σε όλο τον κόσμο και σε όλους τους λαούς είτε την Αρμονία, δηλαδή τον Παράδεισο, είτε το Χάος, δηλαδή την Κόλαση. Και για τον λόγο αυτόν ακριβώς η ευθύνη της μπροστά στην Παγκόσμια Ιστορία είναι τεράστια…» Και «…Αμερική σημαινει για μένα προ παντός ελευθερία, πρόοδος, καλοσύνη, ειρήνη, αλληλεγγύη μορφωτική, επιστημονική και πολιτιστική καλλιέργεια. Δηλαδή Φάρος για όλους τους λαούς».

    Ετσι λοιπον, η χωρα αυτη μπορει «γυρίζοντας ένα διακόπτη να επιβάλει σε όλο τον κόσμο και σε όλους τους λαούς είτε την Αρμονία, δηλαδή τον Παράδεισο, είτε το Χάος, δηλαδή την Κόλαση». Δυστυχως, κυριε Θεοδωρακη, η χωρα αυτη απο τοτε που συσταθηκε, μονο το Χαος και την Κολαση εχει επιβαλει. Εξολοθρευοντας τους Ινδιανους, εγκαθιστωντας δικτατοριες στην Λατινικη Αμερικη και σε αλλες Μπανανιες οπως η Ελλαδα, δολοφονωντας εκατονταδες χιλιαδες πολιτες στο Ιρακ και καταστρεφοντας την χωρα, αφου προηγουμενων ειχε ενισχυσει και παροτρυνει τον Σανταμ Χουσειν να επιτεθει στο Ιραν. Καταστρεφοντας την Γιουγκοσλαβια και βομβαρδιζοντας την Σερβια, εγκαθιστωντας μαριονεττες στην Γεωργια, ενισχυοντας τον Γιωργακη και τους μυστικους της πρακτορες για την δημιουργια κοινωνικης αναταραχης και δολοφονικων επιθεσεων στην Ελλαδα, και κανοντας εναν απανθρωπο πολεμο εναντιον των Ταλιμπαν στο Αφγανισταν, τους οποιους πριν ειχε η ιδια δημιουργησει για να πολεμουν εναντια στα σoβιετικα στρατευματα.

    Αν διαβασει τις γραμμες αυτες ο χαρισματικος μουσικοσυνθετης, ισως ξανασκεφθει τις αρλουμπες που εγραψε, προφανως για να γλειψει το αμερικανικο κολλεγιο και τις ΗΠΑ. Διοτι, οπως φαινεται, παρα τα τοσα χρονια που διετελεσε στην  υπηρεσια των ΗΠΑ και των συμμαχων τους (με μουσικες περιοδειες, ωσπου να πεσουν οι δικτατορες και μετα τερμα και τελεια), δεν καταλαβε ακομη, οτι οι δυναμεις αυτες δεν σε τιμανε γιατι εισα κατι, αλλα σε υποστηριζουν και σε ανεβαζουν γιατι σε χρειαζονται. Για τους δικους τους σκοπους. Ποτε ομως δεν ειναι αργα να το καταλαβει. Εκτος πια και αν πραγματικα εχει ξεκουτιανει.

    Διαβαστε ολοκληρο το γραμμα του Μ.Θ. στο κολλεγιο, που δημοσιευσε η „Καθημερινη“ στις 28.06.2009 με τον τιτλο

    «Αμερική σημαίνει ελευθερία, πρόοδος, καλοσύνη»
    http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_columns_2_28/06/2009_320250

    Einen Kommentar schreiben / Γράψτε ένα σχόλιο

    Kommentar

    kachelmannwetter.com