Ή στραβός είναι ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε
24.12.2024
  • Diktatur/Δικτατορία
  • Brain Drain
  • Allgemein
  • Balkan/Βαλκάνια
  • Bücher/Βιβλια
  • Medien/Μαζικά Μέσα
  • Minderheiten, Migranten/Μειονότητες, Μετανάστες
  • Kriege, Flüchtlinge/Πόλεμοι, Φυγάδες
  • Sprache/Γλώσσα
  • Gesellschaft, Meinung/Κοινωνία, Γνώμη
  • Nationalismus/Εθνικισμοί
  • Thema/Θέμα
  • Termine/Εκδηλώσεις
  • Geopolitik/Γεωπολιτική
  • Politik/Πολιτική
  • Terrorismus/Τρομοκρατία
  • FalseFlagOps/Επιχ. με ψευδή σημαία
  • Hellas-EU/Ελλάδα-Ε.Ε.
  • Wirtschaft-Finanzen/Οικονομία-Οικονομικά
  • Religion/Θρησκεία
  • Geschichte/Ιστορία
  • Umwelt/Περιβάλλον
  • Korruption/Διαφθορά
  • Reisen/Ταξιδιωτικά
  • Musik/Μουσική
  • Kunst/Τέχνη, Λογοτεχνία
  • Küche/Κουζίνα
  • kachelmannwetter.com
    Εδω διαβαζετε τις καινουργιες  ελληνικες και γερμανικες εφημεριδες
    Hier lesen Sie  griechische  und deutsche Zeitungen 

    Υπερπληθωρισμός

    Γ. Θ. Χατζηθεοδωρου

    Το Crash ως τελικός σταθμός του καλπάζοντα υπερπληθωρισμού (Hyperinflation) είναι χωρίς την επιστροφή στο στάνταρντ χρυσού ήδη καθ‘ οδόν

     

     

    Ο τελικος αυτος σταθμος μιας εντεχνα και δια της υπερπαραγωγης του χρηματος- Φιατ (Χρημα από το τιποτε) δημιουργηθεισας υποτιμησης του, οφειλεται στην ραγδαια απωλεια εμπιστοσυνης των λαων του πλανητη μας προς το επικρατουν νομισμα δολαριο των ΗΠΑ. Επειδη η πραγματικη οικονομια μετα το 2008 δεν επιφερει τα επιθυμητα κερδη, οι επενδυσεις στην πρωτη γραμμη και παγκοσμια λαμβανουν χωρα στον χρηματοπιστωτικο τομεα και ειδικα με μεγαλ ρισκο στον τομεα των «παραγωγων». Αυτά είναι αξιοχαρτα, των οποιων η αξια «παραγεται» από ένα άλλο περιουσιακο στοιχειο, στην πλειονοτητα ενός αλλου αξιοχαρτου και κανει δυνατη κατ’ απιστευτον τροπον στην δημιουργια στο παγκοσμιο Καζινο των ετσι ονομασθεντων «Αγορων» επικινδυνων φουσκων, που είναι ετοιμες να σκασουν. Κατ’ τον τροπον αυτο μεσω των παραγωγων γινεται δυνατον το ρισκο ενός αξιοχαρτου, π.χ. ενός δανειου μιας επιχειρησης, να μοιρασθη σε πολλα κομματια και να διαπραγματευθη ξεχωριστα, δηλαδη να πωληθη ‘η να ασφαλισθη.

    Το εμποριο με παραγωγα μπορει να συγκριθη με την κολαση! Μπορει καποιος με διαπραγματευση με παραγωγα να εισελθη σε αυτην, η εξοδος όμως από αυτην είναι σχεδον αδυνατη. Προκειται για οικονομικα οπλα μαζικης καταστροφης, διοτι αυτά είναι παντοτε στοιχηματα-τιμων με ημερομηνια ληξης. Φτωχευσεις αυτων που παιζουν με παραγωγωγα, μπορουν να συρουν στην καταστροφη και αλλους θεσμικα υγιεις οργανισμους ως είναι π.χ. τα συνταξιοτικα ταμεια.

    Το χαρακτηριστικο ολων των παιχτων με παραγωγα είναι, ότι επιδιωκουν μεγαλυτερα κερδη απ’ ότι θα μπορουσε να τους δωση η πραγματικη οικονομια και για να επιτυχουν τους στοχους τους εφαρμοζουν πολυπλοκες στρατηγικες. Είναι προθυμοι να σηκωσουν το βαρος των κινδυνων μεγαλων ρισκων. Επειδη ουδεις από τους παιχτες με παραγωγα κατεχει εξελεκτικες μελλοντικες πληροφοριες (εκτος εάν είναι ο ιδιος που κατευθυνει το παιχνιδι, πραγμα που είναι απαγορευμενο αλλα στην πραξη επανελλειμενα εμφανιζεται, διοτι είναι πολύ δυσκολο να αποδειχθη!) και τα επιχειρηματικα αποτελεσματα εξαρτωνται στην πραγματικοτητα αποκλειστικα από την εκβαση των στοιχηματων.

    Η νομισματοτεχνικη καριερα του χρυσου πρωτοαρχισε την 22.07.1816. Τοτε αποφασισε η Μεγαλη Βρετανια, ως η τοτε κυριαρχη παγκοσμια οικονομικη δυναμη, να θεση το βρετανικο νομισμα στερλινα (Pfund) υπο το συστημα «στανταρτ χρυσου», δηλαδη υπο την καλυψη της στερλινας με χρυσο. Η Γερμανια ακολουθησε το 1871 και οι ΗΠΑ το 1897. Από το 1870 εως το 1913 (εποχη που η FED κατεληξε σε ιδιωτικα χερια) οι ΗΠΑ εζησαν την ποιο οικονομικα ευημερουσα περιοδο και αυτή υπηρξε η περιοδος του «στανταρτ χρυσου».

    Η καλυψη των νομισματων με χρυσο όμως ανοιξε νεους οριζοντες απατης για τους διεθνεις κερδοσκοπους συναλλαγματος με νεας μεθοδους μανιπουλαρισματος σε μεγαλο στιλ. Αρκουσε πλεον η προσωρινη μεταφορα μεγαλων ποσοτητων χρυσου από μια χωρα σε μια άλλη για να υποτιμηθουν ‘η υπρτιμηθουν τα νομισματα των δυο χωρων και με τον τροπο αυτόν να αποκτησουν παρανομα δια του διεθνους εμποριου εκατομμυρια κερδη, εφ’ οσον ηλεγχαν και οι ιδιοι τις μετακινησεις χρυσου ‘η τουλαχιστον ειχαν προωρες γνωσεις από αλλους για αυτές.

    Τα πρωτα 13 χρονια του 20. μ.Χ. αιωνα ανηκαν βασει του στιλ της ζωης και της φιλοσοφιας αυτης αλλα και της οικονομιας ακομη στον
    19. μ.Χ. αιωνα. Ο πρωτος Παγκοσμιος Πολεμος εφερεν την ανατροπη. Αυτος ανοιγει μια νεα οικονομικα, κοινωνικα και πολιτικα παγκοσμια εποχη. Από την αρχη της Μεγαλης Οικονομικης Υφεσης του 1929, οι δυτικες βιομηχανικες χωρες συστηματικα δραστηριοποιηθηκαν, με πρωτη τις ΗΠΑ, εν γνωση ‘η αγνωσια, σε μια πολιτικη εξαπλωσης των δανειων και του χρηματος. Εδώ και περιπου 90 χρονια κατά μεσο ορο παρατηρειται μια αυξηση του ποσου κυκλοφοριας του χρηματος περισσοτερο από 6 % τον χρονο, στην οποια αυξηση το 95 % του παγκοσμιου πληθυσμου δεν συμμετεχει και δυστυχως ουδεις ανησυχει. Ταυτοχρονα είναι η αυξηση αυτή της κυκλοφοριας του χρηματος και μια αποδειξη για την ακολουθουσα συνεχη αυξηση των χρεων των λαων του πλανητη μας. Υπο κανονικα δεδομενα οφειλαν με τον ιδιο ρυθμο να αυξανοντα οι μισθοι, οι αμοιβες, οι τιμες και οι συνταξεις και οι κοινωνικες ετησιες δαπανες των χωρων, για να μην χανουν οι πληθυσμοι τιποτε από την αγοραστικη αξια των νομισματων τους.

    Για την κατασταση αυτή ουδεις θελει να εχη γνωση! Το ειδος αυτό του περιγυρου της παγκοσμιας οικονομιας δεν μπορει άλλο παρα να καταληξη σε έναν «Υπερπληθωρισμον»! Δεν χρειαζεται καποιος να ψευτοσπουδαση οικονομολογος για να το κατανοηση! Από το 1931 αρχισε η καταρρευση του στανταρτ χρυσου. Κατω από τις επιδρασεις της παγκοσμιας οικονομικης κρισης, η Μεγαλη Βρετανια αποδεσμευσε την στερλινα από την καλυψη χρυσου. Λιγο μετα την ακολουθησαν οι ΗΠΑ. Κατά την καταργιση του στανταρτ χρυσου αντεδρασεν με κάθε μεσο η διεθνης κερδοσκοπια γοα οσο χρονο μπορουσε, δηλαδη για οσο χρονο θα μπορουσε να βρεθη μια εναλλακτικη μορφη αντικαταστασης του δολαριου των ΗΠΑ ως επικρατουν νομισμα, διοτι εχανεν τεραστια κερδη.

    Απεφασισθει εκ μερους των Μεγιστανων του Χρηματος, κατά τα μεσα του 2. Παγοσμιου Πολεμου λογω του κινδυνου της υποτιμησης του χρυσου τουλαχιστον το δολαριο των ΗΠΑ να είναι περεταιρω συνδεδεμενο με τον χρυσο και όλα τα υπολοιπα νομισματα του κοσμου να εχουν ως προς το επικρατουν νομσμα δολαριο των ΗΠΑ, σταθερες συναλλαγματικες σχεσεις, κατι που εμμεσα ισοδυναμουσε με το στανταρτ χρυσου. Οποιος συνεπως από τοτε μανιπουλαρε στα μεγεθη του χρυσου των ΗΠΑ, ηταν σε θεση να μανιπουλαρει και την ολικη διεθνη νομισματικη δομη με αποδοση τεραστιων κερδων.

    Και ετσι ακριβως συνεβη. Από την 1. εως την 23.07.1944 συναντηθηκαν στο Bretton Woods των ΗΠΑ 44 εκπροσωποι των εθνων (περιπου 700 ατομα) για να συζητησουν τα προβληματα του επικρατουντους νομισματος. Ο συμβιβασμος προεβλεπεν μεν σταθερες συναλλαγματικες τιμες για τα νομισματα των 44 εθνων, ανοιγε όμως ταυτοχρονα και την δυνατοτητα, οι τιμες αυτές κατά περιπτωση να προσαρμοζονται αλλα μονο σε συμφωνια με την εις το Bretton Woods ιδρυθεν ΔΝΤ και μονο τοτε, εαν χωρις την αναπροσαρμογη θα δημιουργουνταν μεγαλα προβληματα. Ως επικρατουν νομισμα στο νέο συστημα χρυσος-συναλλαγμα διαλεγει το δολαριο των ΗΠΑ, λογω της θεσεως ισχυος των ΗΠΑ, με εξασφαλισμενες συναλλαγματικες τιμες.

    Τα δανεια στο ΔΝΤ υπηρετουσαν ως επιπλεον αποθεματικα ρευστα.

    Καθωριστικες όμως ηταν οι πιστωσεις σε χρυσο και συναλλαγμα. Στο Bretton Wood συνεβη και το καταπληκτικο, δηλαδη η ιδρυση ενός οργανισμου που αργοτερο ονομασθηκε «Πασγκοσμια Τραπεζα», με το επισημο ονομα «Διεθνης Τραπεζα για Ανασυγροτιση και Εξελιξη».

    Η οργανοτικη δομη του ΔΝΤ χαρακτιζεται με τρεις επιτροπες. Υπευθυνη για βασικες αποφασεις είναι η συνοδος των Gouvereuere (Διοικητων), στην οποια για καθε χωρα μελος συμμετεχει και ενας Διοικητης, ο οποιος συνηθως είναι ενας υπουργος οικονομικων ‘η ενας Διοικητης μιας Κεντρικης Τραπεζας. Οι Διοικητες του ΔΝΤ συνεδριαζουν δηθεν επισημα μια φορα τον χρονο μαζι με την «Παγκοσμια Τραπεζα», ενώ παραπλευρα και ανεπισημα συνεδριαζει η ιδιωτικη ελιτ των  Μεγιστανων του Χρηματος.

    Στην πραγματικοτητα οι επισημοι Συνεδροι παιζουν μονο ένα αποπροσανατολιστικο ρολο, ενώ οι αλλοι παιρνουν τις κυριες αποφασεις. Το ΔΝΤ σε διεθνες επιπεδο πραττει αυτά που πραττουν οι Κεντρικες Τραπεζες σε εθνικο επιπεδο. Οι κερδοσκοποι προσαρμοσαν τις μεχρι τουδε στρατηγικες και τακτικες τους στο νέο συστημα. Μετα την συμφωνια του Bretton Woods ισχυαν για αρκετο καιρο οι συναλλαγματικες τιμες των νομισματων. Όταν όμως στην εξηνταετια γινονταν οι κρισεις πολύ συχνες, αρχισαν αυτές μονο κατά περιπτωση να προσαρμοζονται.

    Η κατασταση αυτή μεταβληθηκε στην δεκαετια του εξηντα, όταν το δολαριο των ΗΠΑ μεταβληθηκε σε κυριο νομισμα της κρισης του διεθνους νομισματικου συστηματος. Ο τοτε προεδρος της γαλλικης δημοκρατιας Charles de Gaulle απαιτησε αιφνιδια από τις ΗΠΑ να δει γνησιο χρυσο και εδωσε εντολη στην Εθνικη Τραπεζα της Γαλλιας να ανταλλαξη σε χρυσο 150 εκατομμυρια δολαρια, διοτι χωρις την προσαρμογη αυτή θα ερχονταν σε δυσκολιες πληρωμων. Την Γαλλια ακολουθησαν μια σειρα ιδιωτικων επενδυτων και αναγκασαν τις ΗΠΑ να μεταφερει από το «Fort Knox» χιλιαδεσ καλουπιων χρυσου με αεροπλανα προς το Παρισι.

    Από την πραξη αυτή ποτε δεν θεραπευθηκε η συνδεση δολαρτιου-χρυσου. Περαν από την απωλεια της αξιας του δολαριου των ΗΠΑ, ένα σημαντικο ρολο επαιξε ότι από τουδε οι κερδοσκοποι χρησιμοποιουσαν το δολαριο συχνωτερα για τις απατες τους, χωρις να υπολογιζουν τις διαδικασιες του εμποριου και της προσφορας των υπηρεσιων.

    Το συστημα Χρυσος-Συναλλαγμα-Στανταρτ που θεμελιωθηκε στο Bretton Woods αρχισε να πηγαινει στο τελος του όταν το 1971 οι ΗΠΑ απεσυραν την εγγυηση τιμων στις συναλλαγες χρυσου με το δολαριο. Το συστημα κατερρευσεν τελικα το 1973. Εξελιχθηκε ένα συστημα του μανουβραρηματος και της παρανομης κυκλοφοριας πληθωριστικου χρηματος. Με τις μεγαλες και ετσι ονομασθεισες αγορες στηριξης οι ευρωπα’ι’κες κεντρικες τραπεζες μονο ένα μερος του Φιατ-χρηματος εξισορροπουσαν που ασυδωτα παρηγαγε η FED σε βαρος των ευρωπα’ι’κων λαων, που μεχρι σημερα δεν είναι σε θεση να κατανοουν τους πραγματικους λογους της απατης των Μεγιστανων του Χρηματος.

    Στα προηγουμενα 33 χρονια, η φαινομενικα ασυγρατητος παγκοσμιοποιηση, ενισχυσε τις αυταπατες, ότι οι μεγαλες οικονομικες κρισεις αποτελλουν παρελθον. Ναι μεν υπαρχουν πολλοι χαμενοι από την παγκοσμιοποιηση, αλλα η παγκοσμια οικονομια στο συνολο της φαινονταν να γινονταν με λογικη συσχετιση των δεδομενων ολο και ποιο ισχυρωτερη και ολο και περισσοτεροι ανθωποι ειχαν το μεριδιο τους στην ευημερια που επικρατουσε. Επροκειτο όμως για μια φαινομενικη ανοιξη η οποια στηριχθηκε στην γιγαντιαια φουσκα παραγωγης πληθωριστικου χρηματος σε βαρος των συνεχως χειροτερευωμενων δομων της πραγματικης οικονομιας.

    Η Αληθεια δεν μπορει πλεον να αποκρυφθη! Το παγκοσμιο χρηματοπιστωτικο συστημα είναι ένα πολυπλοκο και πολυεπιπεδο χαρτινο σπιτι από δανεια, τα οποια είναι αδυνατο να ξεπληρωθουν για να αποφευχθει μια κριση όπως αυτή του 2008. Οι σπουδαιοτερες Κεντρικες Τραεζες (FED, ΕΚΤ κ.α.) δημιουργουν ρευστοτητα χρηματος σε τεραστια μεγεθη, αγοραζουν οι ιδιες δανεια-χρεη των κρατων και δραστηροποιουνται αμεσα στις αγορες μετοχων. Οι δυνατοτητες όμως των τραπεζων αυτων για αντιμετωπιση κρισιμων καταστασεων, σε συγκριση με το 2008, είναι πολύ περιορισμενες.

    Η μειωση του επικρατουντως τοκου κατω από το Μηδεν, θα τελειωνε τον παγκοσμιο ρολο του επικρατουντων νομισματος δολαριο των ΗΠΑ και συνεπως θα γκρεμιζε το κυριωτερο στηριγμα της οικονομικης δυναμης των ΗΠΑ. Και αυτό, διοτι η εκτυπωση του Φιατ-Χρηματος από το τιποτε δεν καταληγει σε επενδυσεις στην πραγματικη οικονομια αλλα κυριως στον τομεα των παραγωγων και δημιουργει εκει επικινδυνες φουσκες οι οποιες θα σπασουν ομαδικα, όταν ο υπερπληθωρισμος ξεχυλισει.

    Με το ξεχυλισμα αυτό θα ταφουν στην λασπη και ολες οι φαινομενικα μαζοδημοκρατιες, δηλαδη το υποκριτικο συστημα του κοινοβουλευτισμου θα ανηκει πλεον στο παρελθον. Τα σηματα για μια τετοια εξελιξη είναι πολύ εμφανη στην Ελλαδα. Στην χωρα αυτή η δημοκρατικη (;) Ε.Ε. σε συμμαχια με το ΔΝΤ και την ΕΚΤ κατεστρεψε ολες τις δημοκρατικες ελληνικες δομες, δημιουργωντας την δικτατορια της Τρο’ι’κα, συγνωμην των θεσμων, χωρις να υπολογιση την αναμενουσα αντιδραση της Νεμεσης.

    Οι ετσι ονομασθεντες «Ηλιθιοι», δηλαδη οι Gojims (τα Γα‘ι’δουρια!) που παντοτε πληρωνουν τα σπασμενα, αρχισαν να αναγνωριζουν τα τρικ των κερδοσκοπουν και την λειτουργια απατης του παγκοσμιου χρηματοπιστωτικου συστηματος. Στο μεταξυ εγινε νοητη και η κατασταση κατά την οποια τα αρρωστα μυαλα των Μεγιστανων του Χρηματος επιδρουν στην ανικανη ελιτ της Ε.Ε. και των μελων κρατων αυτης για να επιτυχουν τις απατες τους.

    Οι ψυχοπαθεις αυτοι εγκληματιες της Ανθρωποτητας και του Ανθρωπισμου χρησιμοποιουν με συνεχεια και συνεπεια την εξης μεθοδο: Εγκληματουν προς την Ανθρωποτητα και μετα δημιουργουν υποκριτικα βοηθεια για ακομη μεγαλυτερο εγκλημα. Ετσι π.χ. χρηματοδοτησαν τον Ναζισμο για να τον καταπολεμησουν με ένα παγκοσμιο πολεμο, διεδωσαν την χημικη αντισυλληπτικοτητα για να μπορεσουν μετα να καταπολεμησουν την αποτυχια της με εκατομμυρια εκτρωσεων, εφευραν τις μαζικες δημοκρατιες για να μπορεσουν μετα να αντιμετωπισουν τα πενιχρα αποτελεσματα τους με ανεξαρτητες(;) Κεντρικες Τραπεζες, ιδρυσαν το ΔΝΤ και την παγκοσμια Τραπεζα για να αντικαταστησουν την αιμοβορο δραστηριοτητα αυτων, με μια κατά δεκα φορες μεγαλυτερη δεσποτικη παγκοσμιοποιημενη Κεντρικη Τραπεζα.

    Σημερα προσπαθουν με εξαναγκασμο να μεταφερουν τις απανθρωπες εμπορικες συμφωνιες TTIP και CETA στην Ε.Ε. και στα μελη κρατη αυτης, οι οποιες εάν επικυρωθουν ποτε δεν θα ξεκολησουν από τις πλατες των ευρωπα’ι’κων λαων, ακομη και εάν αυτοι εγκαταλειψουν την Ε.Ε.

    Τετοιες απατες οφειλουν μια για παντα να αποκλειστουν…

    Οι ανθρωποι δεν πρεπει πλεον να θεωρουν την απατη σε βαρος τους ως κατι το φυσιολογικο. Αυτοι που παραγουν το χρημα από το τιποτε, δηλαδη από κωλοχαρτα είναι Μεγαλοαπατεωνες και Εγκληματιες της χειριστης μορφης. Το ολικο χρηματοπιστωτικο συστημα καταρρεει κάθε 70 με 80 χρονια κατω από το βαρος της απατης και αυτό οφειλει να αποφευχθη με κάθε δυνατο μεσο και τροπο μια για παντα.

    PD Dr.-Ing. Georg Chaziteodorou
    Bleibergweg 114, D-40885 Ratingen
    Tel.+Fax: 0049 2102 32513
    E-Mail: chaziteo@t-online.de

    Einen Kommentar schreiben / Γράψτε ένα σχόλιο

    Kommentar

    kachelmannwetter.com