Ή στραβός είναι ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε
29.03.2024
  • Allgemein
  • Diktatur/Δικτατορία
  • Brain Drain
  • Balkan/Βαλκάνια
  • Bücher/Βιβλια
  • Medien/Μαζικά Μέσα
  • Minderheiten, Migranten/Μειονότητες, Μετανάστες
  • Kriege, Flüchtlinge/Πόλεμοι, Φυγάδες
  • Sprache/Γλώσσα
  • Gesellschaft, Meinung/Κοινωνία, Γνώμη
  • Nationalismus/Εθνικισμοί
  • Thema/Θέμα
  • Termine/Εκδηλώσεις
  • Geopolitik/Γεωπολιτική
  • Politik/Πολιτική
  • Terrorismus/Τρομοκρατία
  • FalseFlagOps/Επιχ. με ψευδή σημαία
  • Hellas-EU/Ελλάδα-Ε.Ε.
  • Wirtschaft-Finanzen/Οικονομία-Οικονομικά
  • Religion/Θρησκεία
  • Geschichte/Ιστορία
  • Umwelt/Περιβάλλον
  • Korruption/Διαφθορά
  • Reisen/Ταξιδιωτικά
  • Musik/Μουσική
  • Kunst/Τέχνη, Λογοτεχνία
  • Küche/Κουζίνα
  • kachelmannwetter.com
    Εδω διαβαζετε τις καινουργιες  ελληνικες και γερμανικες εφημεριδες
    Hier lesen Sie  griechische  und deutsche Zeitungen 

    Φυγάδες: Ενώ η Γερμανία έχει θεσπίσει ένα ανώτατο όριο, στην Ελλάδα περί άλλα τυρβάζουν

    Δρ. Εμμανουήλ Σαρίδης

    Η Αυστρία κατηγόρησε την Άνγκελα Μέρκελ, ότι παίζει ένα διπλό παιχνίδι: Σε αντίθεση με την δημόσια δήλωσή της, ότι είναι εναντίον ενός ανωτάτου ορίου φυγάδων, η Γερμανία έχει καθιερώσει ακόμη από τον Νοέμβριο έναν περιορισμό των φυγάδων. Και στην Ελλάδα τι κάνουν; Ανοιξανε τα σύνορα και η χώρα πλημμυρίζει φυγάδες. Που θα μείνουν εδώ

     

     

    Στην Ευρώπη υπάρχουν δύο κόσμοι: Ο ένας είναι ο κόσμος των πολιτικών, αυτών που έχουν αντιληφθεί, ότι από πίσω τους βρίσκεται μια αόρατη κυβέρνηση που κινεί τα νήματα και, την ανάγκη φιλοτιμίαν ποιούμενοι, αποφεύγουν τουλάχιστον το ρεζίλεμα και την καταστροφή της χώρας τους και δεύτερον, υπάρχει ο μικρός κόσμος του Τσίπρα και της παρέας του, που δεν καταλαβαίνουν απολύτως τίποτα και σερνόμενοι σέρνουν και την πατρίδα μας κατα κρημνού.

    Γίνομαι σαφέστερος. Διαβάζοντας τις ελληνικές εφημερίδες βλέπω ότι τα μισά απο όσα γράφουν είναι για τους φυγάδες και για το τι γίνεται μ‘ αυτούς, τώρα που οι βόρειοι γείτονες έχουν κλείσει τα σύνορά τους. Και η κυβέρνηση των τελείως αδαών, ανικάνων και παρανοϊκών περιμένει τι θα αποφασίσει η Σύνοδος Κορυφής ΕΕ – Τουρκίας τη Δευτέρα για να αποφασίσουν και αυτοί τι θα κάνουν. Και για τον σκοπό αυτό συνεδριάζει το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών για το „προσφυγικό“, ενώ ο διακριθείς στις καταλήψεις σχολείων, δημοσίων κτιρίων και στις παντός είδους φασαρίες, Αλέξης Τσίπρας („Η μικρή ελλαδίτσα θα διώξει την λιτότητα απ όλη την Ευρώπη, θα καταργήσουμε με ένα νόμο και ένα άρθρο το μνημόνιο,θα βαράμε τα νταούλια και θα χορεύουν οι αγορές“), παρέδωσε στους πολιτικούς αρχηγούς των κομμάτων φακέλους σχετικά με το „προσφυγικό“ και το έργο των εμπλεκομένων φορέων στη διαχείρισή του.

    Αυτά παρέδωσε ο Τσίπρας. Από κάποια πρόταση όμως για το τί προτίθεται να κάνει η „κυβέρνησή“ του για το θέμα αυτό, στο οποίο διακυβέυεται το μέλλον της Ελλάδος, μηδέν. Τι πρόταση να κάνει άλλωστε το ανθρωπάριο αυτό, που από καιρό κατάλαβε ότι είναι ένα απλό πιόνι, ένας παρατρεχάμενος, που όταν πηγαίνει στις Βρυξέλλες ή το Βερολίνο υπογράφει διάφορες συμφωνίες χωρίς να γνωρίζει το περιεχόμενό τους, για να διαπιστώσει, επιστρέφοντας στην Αθήνα, ότι μ‘ αυτές έχει δέσει την Ελλάδα χειροπόδαρα. Αυτό έγινε με τα Μνημόνια και αυτό έγινε και με τις συμφωνίες που έκλεισε με την Μέρκελ για το „προσφυγικό“.

    Και στο θέμα αυτό ο Τσίπρας και οι περιστοιχίζοντες αυτόν ντενεκέδες έμειναν ακόμη στην „Willkommens-Politik“ της Μέρκελ, η οποία μεταφράστηκε απο την κυρία Τασία Χριστοδουλόπουλου σε μία πρόσκληση προς στους κατατρεγμένους όλου του κόσμου, να έρθουν στην Ελλάδα για να „λιαστούν και να εξαφανιστούν“. Και αυτοί ήρθαν κατα εκατοντάδες χιλιάδες, όμως όταν η Γερμανία και η οδός των Βαλκανίων μπούκωσε απο φυγάδες και τα σύνορα κλείσαν έμειναν εδώ. Και ακόμη είμαστε στην αρχή, γιατί στην Τουρκία υπάρχουν ακόμη κάνα δυό εκατομμύρια απο την Μέση Ανατολή και άλλοι τόσοι που βρίσκονται καθ΄οδόν απο Ασία και Αφρική.

    Απολαύστε τους. Είναι τραγικά βλάκες

    Δεν θέλω να το παιδέψω περισσότερο αυτό το θέμα, που μέ κάνει εξω φρενών, τόση βλακεία και τόση παράνοια στην Ελλάδα είναι να φρίττεις.

    Αν αυτοί οι βλάκες βάζαν τουλάχιστον μερικούς μεταφραστές να τους εξηγούν τι γράφουν οι ξένες εφημερίδες για το θέμα, ίσως να βλέπανε τα πράγματα κάπως διαφορετικότερα. Όμως ούτε και αυτό.

    Γι‘ αυτό αφιερώνω στον Τσίπρα το κάτωθι άρθρο, ίσως έτσι ξετσιμπλιάσει κάπως και δεί πως έχει το θέμα αυτό. Να δεί, ότι αυτοί που ήρθαν και έρχονται θα μείνουν, πλήν ελαχίστων, εδώ. Και γι‘ αυτό θα του πρότεινα, να βάζει όσους έρχονται εδώ σε καράβια και να τους στέλνει πεσκέσι στην κυρία Μέρκελ. Ή σε αεροπλάνα, γίνεται επίσης. Και να χρεώνει τα έξοδα στην Μέρκελ, αυτή που ξεκίνησε το γιγαντιαίο αυτό ξερίζωμα ανθρώπων απο τις εστίες τους, υποσχόμενη λαγούς με πετραχήλια. Και με σκοπό την πληθυσμιακή αλλοίωση των πληθυσμών της Ευρώπης, που σε λίγο θα αποτελείται από σκουρόχρωμους, όπως σχεδόν έχει γίνει εδώ στο Βερολίνο, όπου μπαίνεις στον υπόγειο ή τον υπέργειο σιδρηρόδρομο (U-Bahn, S-Bahn) και νομίζεις ότι βρίσκεσαι στο Κάιρο. Μην ξεχνάμε: Η αόρατη κυβέρνηση θέλει έναν τέτοιο πληθυσμό, σκουρόχρωμο, για την και πληθυσμιακά ενοποιημένη παγκοσμιοποίηση.

    Αντιγράφω λοιπόν απο την γερμανική εφημερίδα „Deutsche Wirtschafts Nachrichten“ το άρθρο „Österreich: Merkel hat schon längst Obergrenze eingeführt“ σε δική μου μετάφραση

    „Η Αυστρία εναντιώνεται όλο και πιο ξεκάθαρα στην τακτική της γερμανικής ομοσπονδιακής κυβέρνησης: Η Άνγκελα Μέρκελ μιλά μεν δημοσίως, φαινομενικά ατάραχη, ότι βρίσκει την καθιέρωση ενός ανωτάτου ορίου για τους φυγάδες πρόσφυγες ως απάνθρωπη, στην πραγματικότητα όμως η Γερμανία, σύμφωνα με την αυστριακή κυβέρνηση, έχει απο τον Νοέμβριο καθιερώσει ένα ανώτατο όριο“.

    „Η ίδια η Αυστρία εκφράζεται έτσι βέβαια διπλωματικά όταν λέει: Το  τρέχον ανώτατο όριο των 3.200 φυγάδων που περνάνε απο την Αυστρία στην Γερμανία προσανατολίζεται στην πρακτική των γερμανικών τελωνείων στα σύνορα, δήλωσε ο υπουργός της αυστριακής Καγκελαρίας, Josef Ostermayer (SPÖ), την Πέμπτη στη Βιέννη. Από τις αρχές Νοεμβρίου υπάρχουν περιορισμοί σχετικά με τον αριθμό των φυγάδων εκ μέρους της Γερμανίας που θα περάσουν τα σύνορα, συνολικά 3600 την ημέρα“.

    „Μια απόδειξη για τις γερμανικές ποσοστώσεις κατά ημέραν είναι, ότι στους χώρους στεγάσεως που δημιούργησαν οι Αυστριακοί στα σύνορα για τους διερχομένους φυγάδες, στεγάζονται προσωρινά μέχρι και 20.000 φυγάδες. Ο Αυστριακός καγκελάριος, Werner Faymann (SPÖ), είχε δηλώσει, ότι η χώρα του δεν θα γίνει „η αίθουσα αναμονής για τη Γερμανία“. Το Βερολίνο Βιέννη είχε επικρίνει αυτή την περιοριστική πολιτική για τους φυγάδες“.

    „Η ανακοίνωση αυτή σημαίνει, ότι η Γερμανία από πλευράς Αυστριακών παίζει ένα διπλό παιχνίδι και έτσι φορτώνει την δημόσια κριτική στην γειτονική της χώρα. Η Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ και πολλοί Γερμανοί πολιτικοί έχουν καταγγείλει τις τελευταίες ημέρες με μια έντονη ηθική αγανάκτηση το κλείσιμο των συνόρων στην Αυστρία ως απάνθρωπο και αντιευρωπαϊκό – χωρίς όμως να αναφέρουν, ότι η ίδια η Γερμανία έχει ήδη καθιερώσει ένα de facto ανώτατο όριο“.

    „Έτσι η Αυστρία τελικά αναγκάστηκε να κλείσει τα σύνορά της – και αυτό δεν θα το αλλάξει, αν η Σύνοδος Κορυφής με την Τουρκία δεν καταλήξει σε ένα συμπέρασμα. Οι Αυστριακοί προφανώς δεν εμπιστεύονται πλέον την ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γερμανίας“.

    „Με την έλλειψη διαφάνειας η κατάσταση των προσφύγων και των μεταναστών χειροτερεύει ακόμη περισσότερο: Πολλοί από αυτούς εξακολουθούν να πιστεύουν, ότι θα μπορούσαν περάσουν στη Γερμανία, στηριζόμενοι στην ρητή πρόσκληση της Άνγκελα Μέρκελ. Στην πραγματικότητα όμως οι φυγάδες διώχνονται στα σύνορα πΓΔΜ-Ελλάδος ακόμη και με τη χρήση δακρυγόνων“.

    „Η Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ τελευταία είχε υποσχεθεί στην Τουρκία υποσχέθηκε να στείλει το ΝΑΤΟ στη Μεσόγειο για να αντιμετωπίσει τους πρόσφυγες. Οι οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων θεωρούν το αίτημα αυτό απαράδεκτο. Το ίδιο και ο οργανισμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης Frontex που αρνείται να επιστρέψει πρόσφυγες στην Τουρκία, διότι η κατάσταση στην Τουρκία δεν είναι σταθερή“.

    „Η σκληρή στάση εναντίον των φυγάδων (προσφύγων, μεταναστών) μάλλον δεν έφθασε ακόμα στο αποκορύφωμά της. Ο Υπουργός Εξωτερικών της Αυστρίας, Sebastian Kurz δήλωσε στην εφημερίδα Süddeutsche Zeitung (SZ): „Οι άνθρωποι θα πρέπει να αντιμετωπισθούν με αστυνομικές δυνάμεις καταστολής, μόνο που αυτό θα γίνει σε περιοχές μακριά απο τα σύνορα, όπου δεν θα βρίσκονται πολλές τηλεοπτικές κάμερες“. Και η Ευρωπαϊκή Ένωση ζήτησε την Πέμπτη να μειωθεί ο αριθμός των νέων φυγάδων στο μηδέν“.

    Einen Kommentar schreiben / Γράψτε ένα σχόλιο

    Kommentar

    kachelmannwetter.com