Ή στραβός είναι ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε
19.04.2024
  • Allgemein
  • Diktatur/Δικτατορία
  • Brain Drain
  • Balkan/Βαλκάνια
  • Bücher/Βιβλια
  • Medien/Μαζικά Μέσα
  • Minderheiten, Migranten/Μειονότητες, Μετανάστες
  • Kriege, Flüchtlinge/Πόλεμοι, Φυγάδες
  • Sprache/Γλώσσα
  • Gesellschaft, Meinung/Κοινωνία, Γνώμη
  • Nationalismus/Εθνικισμοί
  • Thema/Θέμα
  • Termine/Εκδηλώσεις
  • Geopolitik/Γεωπολιτική
  • Politik/Πολιτική
  • Terrorismus/Τρομοκρατία
  • FalseFlagOps/Επιχ. με ψευδή σημαία
  • Hellas-EU/Ελλάδα-Ε.Ε.
  • Wirtschaft-Finanzen/Οικονομία-Οικονομικά
  • Religion/Θρησκεία
  • Geschichte/Ιστορία
  • Umwelt/Περιβάλλον
  • Korruption/Διαφθορά
  • Reisen/Ταξιδιωτικά
  • Musik/Μουσική
  • Kunst/Τέχνη, Λογοτεχνία
  • Küche/Κουζίνα
  • kachelmannwetter.com
    Εδω διαβαζετε τις καινουργιες  ελληνικες και γερμανικες εφημεριδες
    Hier lesen Sie  griechische  und deutsche Zeitungen 

    Αποσταθεροποιηση με συστημα

    Δρ. Εμμανουηλ Σαριδης

    Η πολιτικη και κοινωνικη αναστατωση που επικρατει στην Ελλαδα δεν οφειλεται στην διαφθορα και τα σκανδαλα της κυβερνησης Καραμανλη, οπως διατεινoνται αντιπολιτευση και ΜΜΕ. Πρωτα, γιατι η διαφθορα ειναι συστατικο στοιχειο του Καπιταλισμου. Και δευτερον, γιατι η Ελλαδα ανηκει στην Περιφερεια του καπιταλιστικου Κεντρου<

     

    Εισαγωγη

    Οπου και να γυρισεις το βλεμμα σου, επαναστασεις και κοινωνικες αναστατωσεις θα δεις. Στην Μολδαβια, οπου νεολαιοι και φοιτητες, αμφισβητωντας την επανεκλογη του κομμουνιστη ηγετη Wladimir Woronin τα εκαναν την 05.04.2009 στην πρωτευουσα του κρατους, Chisinau, γυαλια-καρφια. Στην Γεωργια οπου αγανακτησμενοι πολιτες εξεγερθησαν εναντιον του «ανθρωπου» των ΗΠΑ, Mikhail Saakashvili, που στις 04.01.2004, υστερα απο παρομοιες διαμαρτυριες, ειχαν διαλεξει οι ιδιοι σαν αντικαταστατη του προκατοχου του Eduard Shevardnadze. Στην Ταιλανδη, οπου οι κοκκινομπλουζακηδες του Κομματος People Power (PPP) του Thaksin Shinawatra ξεσηκωθηκαν εναντιον του φιλοβασιλικου προεδρου Abhisit Vejjajiva, που οι κιτρινομπλουζακηδες, οπαδοι του του κομματος «Λαϊκή Συμμαχία για τη Δημοκρατία» (PAD), ειχαν φερει στην Αρχη το φθινοπωρο του 2008 υστερα απο διαμαρτυριες και καταληψεις αεροδρομιων. Στην Βενεζουελα, οπου ο προεδρος, Hugo Rafael Chávez Fríaz, αντιμετωπιζει τις επιθεσεις των φιλοδυτικων κυβερνητων πολλων πολιτειων της χωρας του. Μην ξεχασουμε και την Ελλαδα, οπου οι σοσιαλιστες και αριστεριζοντες των κομματων της αντιπολιτευσης εχουν ξεσηκωσει νεολαιους και φοιτητες, που προφανως μη εχοντας να κανουν τιποτε αλλο επιδιδονται σε καταληψεις και καταστροφες δημοσιας και ιδιωτικης περισουσιας. Μονο στο καπιταλιστικο Κεντρο επικρατει μια σχετικη ηρεμια, η Περιφερεια του εχει μεταβληθει σ’ ενα καζανι που κοχλαζει.

    Για τις πολιτικες και κοινωνικες αναταραχες που επικρατουν στην Ελλαδα και σε πολλες αλλες χωρες της Περιφερειας, εγραφα σε αλλη μελετη μου (1), οτι ανηκουν στην κατηγορια των λεγομενων «παρδαλων επαναστασεων» στις χωρες, για τις οποιες ο George W. Bush ζητουσε ενα «regime change». Για να καταντησουνε μετα „failed states“. Οι πολιτικες και κοινωνικες αυτες αναταραχες δεν ειναι λοιπον ουτε το συνδρομο μιας μοντερνας Δημοκρατιας, οπως πολλοι νομιζουν, ουτε και προκειται για τις ωδινες του τοκετου μεταβασης των χωρων της πρωην Σοβιετικης Ενωσεως απο τον Σοσιαλισμο στην Δημοκρατια της Δυτικης Ευρωπης, η για μια μεταβατικη περιοδο απο την φαση της υπαναπτυξης σ’ αυτην της αναπτυξης, οπως αναφερεται σε πολλα επιστημονικα εγχειριδια. Οι παρδαλες επαναστασεις ειναι αποτελεσμα της αλληλοεπιδρασης ορισμενων εξωτερικων και εσωτερικων παραγοντων, τους οποιους θα αναφερω παρακατω.

    Χαρακτηριστικα

    Τα χαρακτηριστικα τους ειναι σε γενικες γραμμες κοινα για ολες: Εισαγομενες θεωριες και ιδεολογιες περι αναρχιας, αντικρατισμου, αυτονομιας η αντιεξουσιαστικου μαρξισμου, που αποτεινονται κυριως στην σπουδαζουσα νεολαια, καταγγελιες για διαφθορα, σκανδαλα και μεροληψια της δικαιοσυνης, καταληψεις και καταστροφες πανεπιστημιων και δημοσιων κτιριων, διαδηλωσεις, κλοπες, διαρρηξεις, εμπρησμοι και κοινωνικη αναστατωση. Οι ελαχιστες διαφορες που παρουσιαζουν απο χωρα σε χωρα, οφειλονται μονο στις εκαστοτε τοπικες ιδιαιτεροτητες.

    Μερικα παραδειγματα: Ο πρωην ελληνας υπουργος ναυτιλιας, Αριστοτελης Παυλιδης, ειναι τοσο διεφθαρμενος, οσο και ο υπουργος Οικονομικων της Ουνγκαριας, Tamas Vahl, που ακομη δεν διοριστηκε, παραιτηθηκε λογω κατηγοριων για διαφθορα. Ο επισης πρώην Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, Γιωργος Βουλγαράκης, ηταν τοσο διεφθαρμενος, οσο και ο υπουργος Δικαοσυνης της Ρουμανιας, Tudor Chiuariu, που αναγκαστηκε σε παραιτηση υστερα απο κατηγοριες της αντιπολιτευσης, επισης για διαφθορα. O πρωην υπουργός εθνικής οικονομίας και οικονομικών, Γιώργος Aλογοσκούφης, ηταν τοσο υπευθυνος για την ελληνικη οικονομια, οσο και ο βουλγαρος υπουργος οικονομιας, Petar Dimitrov, ειναι υπευθυνος για τα χαλια της βουλγαρικης οικονομιας.

    Συγκρισεις μπορουν ομως να γινουν και με κρατη της Δυτικης Ευρωπης, διαφθορα και σκανδαλα δεν ειναι χαρακτηριστικα ορισμενων κρατων, αλλα τα παραγωγα του καπιταλιστικου συστηματος (2). Ετσι ο πρωην υπουργός Απασχόλησης, Σαββας Τσιτουρίδης, ηταν τοσο υπευθυνος για τις χρηματιστηριακές πράξεις του συνεργάτη του Ευγένιου Παπαδόπουλου (από το 1999!) οσο και ο υπουργος Οικονομιας και Τεχνολογιας της Γερμανιας, Dr. Karl-Theodor Freiherr zu Guttenberg ειναι υπευθυνος για τα τεραστια ποσα που φυγαδευσε στο εξωτερικο ο διευθυντης των γερμανικων ταχυδρομειων Claus Zumwinkel. Και ο υπουργος δικαιοσυνης της Ελλαδος, Νικολαος Δενδιας, ειναι τοσο υπεθυνος για την χειραγωγηση της δικαιοσυνης, οσο και η υπουργος δικαιοσυνης της Γερμανιας, Brigitte Zypries, για την αθωωση του μεγαλοαπατεωνα Zumwinkel απο τα γερμανικα δικαστηρια.

    Παρα τα κοινα χαρακτηριστικα, υπαρχει ομως μια καθοριστικα διαφορετικη προσεγγιση και ενας διαφορετικος χειρισμος των προβληματων απο τις χωρες του Κεντρου και απο αυτες της Περιφερειας. Παραδειγμα το σκανδαλο Siemens, που ξεσπασε πριν δυο χρονια στην Γερμανια και παρα τις ανακρισεις γερμανων, ιταλων και αμερικανων εισαγγελεων και τις ερευνες του αμερικανικου δικηγορικου γραφειου Debevoise & Plimpton, μπηκε «στο αρχειο», ενω στην Ελλαδα χρησιμοποιειται ακομη και σημερα απο την αντιπολιτευση, μαζι με αλλα παρομοια πυρομαχικα, για καταγγελιες εναντιον της κυβερνησης Καραμανλη.

    Η διαφορα εγκειται στο οτι, οι χωρες του Κεντρου διαθετουν για την αντιμετωπιση της διαφθορας και των σκανδαλων, που δεν ειναι καθολου λιγοτερα απ‘ αυτα που συμβαινουν στην Ελλαδα, θεσμοθετημενες δομες που εχουν δημιουργησει στους πολλους αιωνες «ασκησεως» του καπιταλιστικου συστηματος (η επαγγελματος, αν θελετε) καθως και τα απαραιτητα, κυβερνητικα και αλλα «εργαλεια» (3), που τις επιτρεπουν να αντιπαρερχονται «αναιμακτα», τουτεστιν να κουκουλωνουν επιδεξια, τετοια προβληματα, που θα αναστατωναν την κοινη γνωμη. Ενω τα ιδια προβληματα, και μαλιστα πολυ μικροτερης ισχυος, σε χωρες της Περιφερειας, ιδιαιτερα σε περιοδους κρισεως του χρηματοπιστωτικου συστηματος, οπως σημερα, προκαλουν τεραστιες κοινωνικες τρικυμιες και πολιτικη αναστατωση, που οδηγουν συνηθως στην αποσταθεροποιηση του ουτως η αλλως σαθρου δημοκρατικο-καπιταλιστικου οικοδομηματος τους, που δημιουργηθηκε απο το Κεντρο για να αποτελεσει την αγορα πωλησεως των προιοντων που το Κεντρο παραγει.

    Και για να γινω πιο κατανοητος, να αναφερω, οτι η διαφθορα, το λαδωμα, ειναι στην Γερμανία «νόμιμο». Αν μια εταιρια  παραγωγης η διανομης ενεργειας η παραγωγης φαρμακων, φερ’ ειπειν, χρειαζεται νεους νομους η την τροποποιηση παλαιων για να καλυτερευσει την θεση της στην αγορα, δεν λαδωνει τον πολιτικο, αλλα τον προσλαμβανει. Σαν μελος του διοικητικου της συμβουλιου. Στην Ελλαδα, ελλειψει εγχωριας βιομηχανιας και αλλων μεγαλων οικονομικων μοναδων (οι υπαρχουσες ειναι σε σχεση με την Δυση «ψιλικατζηδικα» η προκειται για παρακλαδια ξενων η εταιριες που δουλευουν με δανεια απο ξενες τραπεζες), οι πολιτικοι δεν προσλαμβανονται αλλα λαδωνοται, παραδειγμα το σκανδαλο Siemens. Κανενα μεγαλο εργο δεν εγινε, ουτε θα γινει στο μελλον στην Ελλαδα χωρις λαδωμα. Το οποιο λαδωμα, συν τοις αλλοις, εχει και καποιες αλλες, εξαιρετικα δυσμενεις για την χωρα παρενεργειες. Διοτι η λαδωνουσα εταιρια, σε συνεργασια με καποιες αλλες υπηρεσιες της χωρας της,  χρησιμοποιει το λαδωμα και σαν πολιτικο εργαλειο, αφηνοντας παραδειγματος χαριν να διαρρευσουν καποιες επιλεγμενες λεπτομερειες του σκανδαλου, που θα επιρρεασουν την πολιτικη στην Ελλαδα: Θα προκαλεσουν οξυνση της πολιτικης αντιπαραθεσης, φθορα η και πτωση της κυβερνησης και αποσταθεροποιηση.

    Οι παρδαλες επαναστασεις

    Ολα τα «αντιστασιακα» κινηματα που ελαβαν χωραν στην Ανατολικη- και Νοτιοανατολικη Ευρωπη και τον Καυκασο μετα την διαλυση της Σοβιετικης Ενωσεως, εγιναν κατα το πρωτυπο του Otpor! (Αντισταση!), του κινηματος των φοιτητων στο Βελιγραδι εναντιον του Μιλοσεβιτς το 2000. Ετσι κατα το προτυπο του Otpor! εγινε το κινημα Mjaft! (Αρκετα!, Φτανει πια!) το 2002 στα Τιρανα και το Kmara!, (φτανει πια!) της «ροζ επαναστασης» του 2003 στην Τιφλιδα για το γκρεμισμα του προεδρου Eduard Schewardnadse και την αντικατασταση του απο τον φιλο των ΗΠΑ, Mikhail Saakashvili (που σημερα οι ιδιοι επαναστατες του φωναζουν «Mischa, zadi!» – «εξαφανισου!», «δεινε του»!). Κατα τον ιδιο τροπο εγινε και το Pora! (Ηρθε η ωρα!) των επαναστατημενων φοιτητων και νεολαιων της «πορτοκαλι επαναστασης» εναντιον του προεδρου Kutchma το 2004 στην Ουκρανια για την αντικατασταση του απο τον φιλοδυτικο Viktor Yushchenko, το «KelKel!» (Αναγεννηση!), η «επανασταση της τουλιπας» (αλλοι την ονομαζουν επανασταση της «Γιουρτας») με τις ταραχες και καταστροφες του οχλου που ξεσηκωσαν δυτικα πρακτορεια και πρακτορες το 2005 στην  πρωτεύουσα Μπισκέκ του Κιργησταν και το «Subr!» (Βονασος!) με τις μαζικες συγκεντρωσεις της αντιπολιτευσης και τις ταραχες μετα την νίκη του Αλεξάντερ Λουκασένκο κατα τις προεδρικές εκλογές στην Λευκορωσια το 2006. Και τα ιδια γινονται σημερα στην Μολδαβια, την Ταιλανδη και παντου, οπου ξενοι οργανισμοι, ιδρυματα και μυστικες υπηρεσιες, σε συνεργασια με ντοπιες δυναμεις ξεσηκωνουν τον κοσμο, υποσχομενοι λαγους με πετραχειλια, αρκει να τον φερουν σε αντιθεση με την κυβερνηση, να αποκαθηλωσουν τον ανεπιθυμητο ηγεμονα η να επιφερουν την απαξιωση των θεσμων του κρατους και την αποσταθεροποιηση του.

    Για το Otpor! εχω αναφερθει διεξοδικα στην υπο υποσημειωση (1) αναφερομενη μελετη μου. Εδω θελω να υπογραμμισω ακομη μια φορα, οτι σε καμμια περιπτωση ειναι τα κινηματα αυτα αυτογενη, οτι πουθενα δεν υπαρχει ενα ξεσπασμα της νεολαιας, χωρις υποκινηση απο εξω. Το Otpor!, οπως πολλες φορες εδειξα, οργανωθηκε απο τον αμερικανο κατασκοπο Bob Helvey και τον Σερβο συνεργατη του Srdja Popovic. Μετα δε την επιτυχια που ειχε στο Βελιγραδι, οι διοργανωτες του ιδρυσαν την εταιρια συμβουλων «Center for Applied Nonviolent Action and Strategy» (CANVAS) (4), η οποια, λογω της επικρατουσης ευνοικης συγκυριας (!) εξελιχθηκε γρηγορα σε μια πρωτης ταξεως εταιρια παραγωγης και εξαγωγης τεχνογνωσιας για την οργανωση αντιεξουσιαστικων οργανωσεων και κινηματων σε χωρες που βρεθηκαν και βρισκονται στο στοχαστρο του Κεντρου. Και βεβαια σε συνεργασια με την CIA (Central Intelligence Agency), την Mossad (ha-Mossad le-Modiin ule-Tafkidim Meyuhadim), τον BND (Bundesnachrichtendienst) και αλλες μυστικες υπηρεσιες και την χρηματοδοτηση του György Soros και των αλλων καλων Σαμαρειτων, που δρουν διεθνως, οπως θα δουμε παρακατω.

    Χρηματοδοτες, Logistics

    Ο εβραιος δισεκατομμυριουχος ουνγκρικης καταγωγης και αμερικανικης υπηκοοτητας György η George Soros ειναι ενα απο τα γνωστοτερα και βασικης σημασιας προσωπα αυτης της κατηγοριας. Το Open Society Institute & Soros Foundations Network (OSI), που ιδρυσε ο Soros το 1993, εχει στο μεταξυ απλωσει τα πλοκαμια του σ‘ ολοκληρο σχεδον τον κοσμο, χρηματοδοτωντας εκατονταδες ΜΚΟ (αναμεσα στις οποιες βρισκονται και οι ΜΚΟ του Παναγιωτη Δημητρα, φιλου και συνεργατη του Γιωργακη και σιγουρα πολλες ιστοσελιδες του ιδιου του Γιωργακη). Με το Slogan «Building a global Alliance for open Society“ εξαπατα ο Soros την ευεξαπτη νεολαια ιδιαιτερα των χωρων της Περιφερειας, προπαγανδιζοντας στην ουσια την παγκοσμια κυριαρχια Σιωνιστων και Neocons (5). Μεχρι σημερα με μεγαλη επιτυχια.

    Να αναφερω εδω, οτι οι δραστηριοτητες του Soros κακως συγχεονται με την πολιτικη των ΗΠΑ, διοτι μεταξυ της πολιτικης των ΗΠΑ και της πολιτικης του Διεθνου Σιωνισμου υπαρχουν σημαντικοτατες διαφορες. Πολλοι δε λενε, οτι ο εναγγαλισμος ΗΠΑ και Σιωνιστων θα μπορουσε να αποβει θανατηφορος για τους αμερικανους πολιτες (μεχρι σημερα απεβη θανατηφορος κυριως για τους Παλαιστινιους). Να αναφερω επισης, οτι ο μονος που προεβαλλε αντισταση στα σχεδια του Soros να θεση υπο τον ελεγχο του την Ρωσια, ηταν ο προεδρος της Putin, εξαρθρωνοντας τους δυο συνεργατες του, τον ολιγαρχη Chodorkovskij, που σημερα βρισκεται για κλοπες και απατεωνιες στην φυλακη και τον πρωην πρωταθλητη στο σκακι, Garry Kasparov (εβραιοι κι’ οι δυο τους), που εξακολουθει να βυσσοδομει κατα της χωρας του.

    Εκτος απο τα ιδρυματα του Soros, εναν πολυ σπουδαιο ρολο παιζουν για την ιδεολογικη επεξεργασια των εγκεφαλων της νεολαιας και τα διαφορα ιδρυματα των δυτικων πολιτικων κομματων. Για την Γερμανια αναφερω χαρακτηριστικα το Friedrich-Ebert-Stiftung του σοσιαλδημοκρατικου κομματος, το Konrad-Adenauer-Stiftung του χριστιανοδημοκρατικου κομματος, το Friedrich-Naumann-Stiftung των Φιλελευθερων, το Heinrich-Böll-Stiftung των πρασινων, το Hanns-Seidel-Stiftung των χριστιανοσοσιαλιστων και το Rosa-Luxemburg-Stiftung του κομματος της αριστερας (με το οποιο διατηρει στενοτατες σχεσεις η κυρια Παπαρηγα μας).

    Ιδιαιτερα δραστηρια εινε και τα ανα τον κοσμο δρωντα ιδρυματα των εκκλησιων, οπως το Caritas των καθολικων, το Kindernothilfe-Stiftung των διαμαρτυρομενων η η Christian Relief and Development Association, που ασκουν μια αθλια πολιτικη ιεραποστολη, εκμεταλλευομενα την πεινα και ανεχεια των πληθυσμων σε Αφρικη, Ασια και αλλου. Εξ ισου ισχυρα και δραστηρια ειναι και τα γερμανικα Robert-Bosch-Stiftung και Bertelsmann Stiftung, το τελευταιο εξειδικευμενο σε θεματα της κοινωνιας της πληροφοριας και των μαζικων μεσων. Μην ξεχναμε και το γνωστο Goethe-Institut που απο πολλους αναφαιρεται σαν η επιμηκης χειρα της γερμανικης πολιτικης, το ιδιο και τα αναλογα ινστιτουτα της Γαλλιας, των ΗΠΑ η της Ιταλιας.

    Anarchopazifismus, Bottom-up και (Kommunikations) Guerilla 

    Ο κομμουνισμος σαν ιδεολογια ειναι σημερα ξεπερασμενος. Στην Γερμανια το κομμα DIE LINKE, που προερχεται απο την Sozialistische Einheitspartei Deutschlands (SED), το κρατικο κομμουνιστικο κομμα της πρωην Ανατολικης Γερμανιας, αποκηρυσσει μετα βδελυγμιας τον κομμουνισμο, τασσεται ανοιχτα υπερ του καπιταλισμου και δεν θελει να εχει καμμια σχεση με το σοσιαλιστικο παρελθον του. Μονο στην Ελλαδα το ΚΚΕ εξακολουθει να ζει και να βασιλευει, να μιλαει για κομμουνισμο και να θελει να κανει την επανασταση,  προφανως διοτι με τις κοινωνικες αναταραχες που δημιουργει, και οι οποιες συμβαλουν στην αποσταθεροποιηση του τοπου, προσφερει ανεκτιμητες υπηρεσιες στα κρατη του Κεντρου, που αλλιως θα ειχαν προ πολλου μεριμνησει για την καταργηση του.

    Ουτε τα φοιτητικα κινηματα εχουν ιδεολογικα καποια σχεση με τα δυτικοευρωπαικα κινηματα της δεκαετιας του 60, ουτε και με αυτα της Νεας Αριστερας της δεκαετιας του 70, που εμφανίστηκαν σαν ενα χαλαρό δίκτυο διαφόρων λαϊκών πρωτοβουλιών, καρικευμενο με στοιχεια ενος Anarchopazifismus και δρασεις της βασεως, το γνωστο Bottom-up (6).

    Σημερα η κατασταση εχει αλλαξει. Το ανταρτικο του εμφυλιου πολεμου και η ηρωοποιηση του ειναι ακομη και σημερα καθοριστικη για την ελληνικη διανοηση, οχι ομως και για την ελληνικη νεολαια, η οποια εχει παραδοθει αμαχητι στα διαφορα αντιεξουσιαστικα και ψευδοεπαναστατικα ιδεολογηματα και συνθηματα και στις ψηφιακες „επαναστασεις“ που διακινουνται μεσω ιντερνετ και προπαγανδιζονται απο τους αρχηγους καποιων «προοδευτικων» πολιτικων κομματων, του Γιωργακη, του Τσιπρα και του Αλαβανου. Αν δε σ’ αυτα και σ’ αυτους προστεθει και η ειδικευμενη στα σκανδαλα και την μηχανοραφια „ειδησεογραφια“ των ΜΜΕ και η ελλειψη δημιουργικων δυνατοτητων απασχολησεως της νεολαιας, δεν ειναι παραξενο, που αυτη την νεολαια την βρισκουμε συνεχως στον δρομο, «where the action is» και οπου το στρες και η αναλωση της περισσειας αδρεναλινης των „επαναστατων“ ειναι εγγυημενα.

    Πληροφοριακο για το ιδεολογικο υποβαθρο τετοιων δρασεων ειναι το βιβλιο «Handbuch der Kommunikationsguerilla» (Εγχειρίδιο των ανταρτων της επικοινωνίας), το οποιο θεωρω σαν κλειδι για την κατανοηση της λειτουργιας του εγκεφαλου της «επαναστατημενης» νεολαιας μας (7). Το βιβλιο περιγραφει τις αρχές, μεθόδους, τεχνικές και πρακτικές ομαδων που ασχολουνται με κοινωνικές διεργασίες επικοινωνίας και γραφτηκε, οπως αναφερει ενας απο τους συγγραφεις του, με πρόθεση την δημιουργια μιας αντι-δημοσιοτητας και σαν ενα σχεδιο (concept) για νεες μορφες πολιτικης δράσης, που βασιζεται περισσοτερο στον εντυπωσιασμο, στο απρόβλεπτο και στο αστειο, παρα στον παραδοσιακο τροπο εξεγερσης. Περιεχει επισης πληροφοριες για ατομα και ομάδες που εχουν σχεση με το ανταρτικο της επικοινωνιας, απο τους Dadaists και τους Situationists μεχρι το «Büro für ungewöhnliche Maßnahmen» – KPD/RZ, (Γραφείο Ασυνήθιστων Μέτρων). Το βιβλιο θεωρει τα παραδοσιακα πολιτικα κινηματα σαν αποτυχημενα, που θα μπορουσαν ομως να αποτελεσουν την αφετηρία για την ανάπτυξη νεων μορφών αριστερής πολιτικής παλης. Συν τοις αλλοις περιεχει το εγχειριδιο και ονόματα και διευθύνσεις ομαδων ανταρτων των επικοινωνιων και μια σύντομη περιγραφή δράσεων, που, οπως λεει, μπορει να χρησιμοποιηθουν απο τους „επαναστατες“ σαν προτυπα για την αναπτυξη νεων ιδεων (8).

    Εξ’ ισου σημαντικη για την κατανοηση των τελευταιων εμφανισεων και δρασεων της „επαναστατημενης“ ελληνικης νεολαιας, ειναι και η ιστοσελιδα http://www.adbusters.org/ με το Slogan «We are a global network of culture jammers and creatives working to change the way information flows, the way corporations wield power, and the way meaning is produced in our society». Η ιστοσελιδα βρισκεται στην ιδια γραμμη με το «Εγχειρίδιο των ανταρτων της επικοινωνίας» και δημοσιευει διευθυνσεις και ελληνικων Blogs, οπου μπορει κανεις να πληροφορηθει τα «νεωτερα» απο το μετωπο της ελληνικης «επαναστασης» (9). Μην ξεχναμε, επισης, και τον ρολο που παιζει στην επεξεργασια των εγκεφαλων και ο βασιλιας των «επαναστατημενων» Bloggers στην Ελλαδα, το http://www.indymedia.org/el/, οχι μονο γιατι ειναι η πλατφορμα συνενοησης μεταξυ των καθε λογης αντιεξουσιαστων, αντικρατιστων και αναρχικων, αλλα και γιατι ειναι ενας πρωτης ταξεως πληροφοριοδοτης για τις ξενες μυστικες υπηρεσιες, που χωρις πολυ προσωπικο μπορουν, απο πρωτο χερι, να μαθαινουν τι γινεται στην Ελλαδα και ποιος ειναι ο πρωταγωνιστης των διαφορων δρασεων (10).

    Παρδαλη επανασταση και αποσταθεροποιηση στην Ελλαδα

    Η παρδαλη επανασταση, που απο χρονια τωρα λαμβανει χωραν στην Ελλαδα, εχει δημιουργησει ενα πολιτικο και ιδεολογικο ρηγμα, ενα σχισμα, που χωριζει τους πολιτες σε δυο στρατοπεδα, εκ των οποιων το ενα αυτοτιτλοφορειται σαν προοδευτικο και συγχρονο και το αλλο κατηγορειται απ‘ το πρωτο οτι ειναι συντηρητικο, δεξιο και στασιμο. Θα μπορουσα να παρομοιασω τα στρατοπεδα με δυο μαντρια, με τα προβατα, εμας, μαντρωμενα και τους δυο τσομπαναραιους να μαλωνουν για το ποιος θα βοσκησει τα προβατα του στο λιβαδι που εχουν μπροστα τους. Την λυση, να τα βοσκησουν μαζι, την απορριπτουν. Το αποτελεσμα ειναι, οτι με την φαγωμαρα, κανενας τους δεν μπορει να βοσκησει τα πεινασμενα πλεον προβατα. Και στην πολιτικη πραγματικοτητα της Ελλαδος σημαινει αυτο το μπλοκαρισμα των εθνικων δυναμεων, την αποσταθεροποιηση και την ακυβερνησια.

    Εκτος απο το προαναφερθεν προοδευτικο και συγχρονα μαντρι, πρωταγωνιστικο ρολο για την δημιουργια του πολιτικου και ιδεολογικου ρηγματος παιζουν τα μεγαλα συγκροτηματα στον χωρο των ΜΜΕ, οι δημοσιογραφοι που εργαζονται σ’ αυτα, η διανοηση, οι διεθνως και στην Ελλαδα δρωντες Μη Κρατικοι Οργανισμοι (ΜΚΟ), μυστικες υπηρεσιες καθως και οι διασυνδεδεμενες με οργανισμους του Κεντρου (ΝΑΤΟ, Ευρωπαικη Ενωση κλπ. κλπ.) κρατικες και μη υπηρεσιες. Που στην ουσια λειτουργουν σαν το μακρι χερι του Κεντρου, μεταφεροντας στην Ελλαδα τα ιδεολογηματα, μηνυματα και τις πολιτικες αποφασεις του Κεντρου και μεταβαλλοντας την σε εναν απλο δορυφορο του, χωρις καμμια δυνατοτητα ασκησεως ιδιας, ελληνικης πολιτικης.

    Και επειδη η Ελλαδα στερειται τελειως καποιων δυνατοτητων παραγωγης πλουτου, η δε κυβερνηση ειναι σχεδον ο μοναδικος εργοδοτης και το μοναδικο ταμειο της χωρας, ολοι οι προαναφερθεντες, με αιχμη δορατος τα πολιτικα κομματα, μαχονται για τον ελεγχο και την καταληψη του κυβερνητικου „θρονου“, που θα τους εξασφαλισει την προσβαση στο „θησαυροφυλακιο“. Και μ‘ αυτην τις πολλες και διαφορες δυνατοτητες πλουτισμου, μεσω ημετερων, στους οποιους θα αναθεσουν κρατικο εργο και με Businnes με τους «νταβατζηδες» της διαπλοκης. Και επειδη λογω ελλειψεως εθνικων πορων η κυβερνηση ειναι υποχρεωμενη να συναπτει συνεχως δανεια απο τις μεγαλες διεθνεις τραπεζες, καθισταται η χωρα ευαλωτη σε καθε ειδους εξωτερικες πιεσεις που ασκουνται απο τους διεθνεις τραπεζιτες που ελεγχουν τον χρηματοπιστωτικο χωρο, κυριως το συμπλεγμα ΗΠΑ/Σιωνιστες.

    Ετσι η καταληψη του κυβερνητικου θρονου αποτελει για τα μεγαλα πολιτικα κομματα το μηλον της εριδος, ενω η πολιτικη αντιπαραθεση, με ολα τα θεμιτα και αθεμιτα μεσα, οξυνει την πολιτικη αντιπαραθεση και βεβαια την κοινωνικη αναστατωση. Αντιπολιτευση και τα με αυτην συναδοντα ΜΜΕ δεν κανουν τιποτε αλλο, απο το να βομβαρδιζουν μερα-νυχτα τους πολιτες με τα σκανδαλα του κυβερνωντος κομματος, τα οποια μεταβαλλουν σε σηριαλ που διαρκουν μηνες και χρονια. Και να φορτιζουν την ατμοσφαιρα με συνθηματα περι «απειθαρχίας και ανυπακοής“, με το «δωστε την εξουσια στο λαο», με μπαρουφες περι κοινωνιας των πολιτων και συμμετοχικης Δημοκρατιας, με υποσχεσεις για παταξη της διαφθορας, κοινωνικη ευημερια και προοδο και αλλα τετοια απιαστα πουλια, που ελεγαν και οι θειες μου, Θεος σχωρεστες. Με εναν και μοναδικο σκοπο, να ριξουν και να  αντικαταστησουν την κυβερνηση και να αποκτησουν τα κλειδια του θησαυροφυλακιου.

    Καποια αναγκαια συμπερασματα

    Απο τα ανωτερω νομιζω οτι γινεται κατανοητο, οτι η σημερινη πολιτικη και κοινωνικη αναστατωση και η αποσταθεροποιηση στην Ελλαδα δεν οφειλεται στην ανικανοτητα του Καραμανλη να κυβερνησει, αλλα στην ολομετωπη επιθεση που δεχεται. Απο τον Γιωργακης, με τις συνεχεις καταγγελιες του για σκανδαλα, διαφθορα και ανικανοτητα και τα «οχι» σε οτιδηποτε θα μπορουσε να καλυτερεψει την κατασταση στον τοπο. Απο την Παπαρηγα, που παροτρυνει τον κοσμο σε απειθαρχια και ανυπακοη. Απο τους Τσιπρα και Αλαβανο, που ζαλιζουν την νεολαια με ιδεολογιες περι ενός διαφωτισμενου αντι-κοινού και την παροτρυνουν σε κινητοποιησεις που καταληγουν σε καταστροφες και ανταρτοπόλεμο. Απο το indymedia και αλλες παρομοιες ιστοσελιδες, που παροτρυνουν την νεολαια στην αρση της νομιμοτητας και στην αποδυναμωση της κυριαρχίας του κρατους υπακουοντας στις εντολες για delegitimizing των αφεντικων τους. Τελος απο τα ΜΜΕ, που παραπληροφορουν και παραζαλιζουν τον κοσμο ετσι, ωστε να μην ξερει πλεον τι ειναι μπρος και τι πισω, να διερωταται, που πάμε σαν κοινωνία και να διακατεχεται απο αμηχανία, φόβο και σαστισμάρα.

    Cui bono? Ποιον εξυπηρετει αυτη η κατασταση, ποιος ωφελειται απ’ αυτην; Ο Γιωργακης καμαρωνει σαν γυφτικο σκεπαρνι για την καρεκλα της Σοσιαλιστικης Διεθνους, στην οποια τον καθισαν οι Μεγαλοι, ιδια περιπτωση με κεινο τον ανεκδιηγητο Kofi Annan, που τον καναν προεδρο των Ηνωμενων Εθνων και τον Obama, που οι Εβραιοι καναν μαλιστα προεδρο των ΗΠΑ. Τα ιδια και η η κυρια Μπακογιαννη, που την κουβαλανε μαζι τους για συνομιλιες στην Παλαιστινη, την Συρια και το Ισραηλ (που ουτε οι ιδιοι οι Αμερικανοι μπορουν να δαμασουν).

    Αναρωτηθηκαν ολοι αυτοι, γιατι τους δωσαν αυτα τα αξιωματα, γιατι τους καλουν εδω και κει, γιατι τους κολακευουν και τους καλοπιανουν; Δεν αντεληφθησαν, οτι η Ελλαδα ειναι διεθνως η τελευταια τρυπα του ζουρνα και μαλλον εκεινη που υφισταται τις – οδυνηροτατες – συνεπειες των πρωτοβουλιων και δρασεων των Μεγαλων, αρα και κεινων που εχουν σαν τσιρακια τους; Δεν ειδε ο Γιωργακης, οτι το «φτανει πια», «τελος πια», που κραυγαζε απο το βημα της Βουλης στις 2. Ιουλιου 2007 αποτεινομενος στον Καραμανλη κατα την διαρκεια συζητησεως για την οικονομια της οικογενειας, ηταν το συνθημα των «επαναστατημενων» του MJAFT! στην Αλβανια, του Kmara! στην Τιφλιδα και αλλων τετοιων κινηματων της νεολαιας, που ξεσηκωνουν οι ιστοσελιδες του Open Society του György Soros και το ιδιο που περιεχεται στα εγχειριδια για παρδαλες επαναστασεις του Srdja Popovic; Δεν καταλαβε ακομη, οτι ειναι με την ανοητη συμπεριφορα του ζημιωνει σοβαρα την Ελλαδα, οτι στην ουσια ειναι ενα πιονι της πολιτικης του Κεντρου και του Soros; Καταλαβε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, οτι για την «ηθική ανομία και αίσθηση στην κοινωνία ότι τίποτε δεν λειτουργεί» και για το οτι εχουν «καταρρεύσει οι ηθικοί αρμοί της κοινωνίας», την ευθυνη φερει αποκλειστικα το ΠΑΣΟΚ, το κομμα που το μονο που προσφερει στην Ελλαδα, ειναι το «οχι» σε ολα:

    Και αφου μιλαμε για «καταρρευση των ηθικων αρμων της κοινωνίας» ας κανουμε και μια απλη συγκριση μεταξυ των πολιτων της Γερμανιας του Κεντρου και της Ελλαδος της Περιφερειας. Με κοινα χαρακτηριστικα, οτι και τα δυο κρατη εχουν πληγει απο την παγκοσμια χρηματοπιστωτικη κριση. Συγκριση πρωτη: Η Γερμανια παραγει αγαθα, ενω η Ελλαδα απλως τα καταναλωνει (με χρηματα που δανειζεται με δυσμενεστατους ορους απο τις διεθνεις τραπεζες). Συγκριση δευτερη: Η χρηματοπιστωτικη κριση δεν εχει επιρρεασει σημαντικα τις καταναλωτικες συνηθειες των πολιτων τους. Συγκριση τριτη ομως: Οι  πολιτες της Γερμανιας ειναι συγκρατημενα αισιοδοξοι, στην Ελλαδα απαισιοδοξοι.

    Που οφειλεται το τελευταιο; Διαβαζω στην Καθημερινη: «Παράλυτη κυβέρνηση, παράλυτο κράτος, παγωμένη οικονομία, αγωνιώσα ημιπαράλυτη κοινωνία». Ομως «στα διόδια, τα Ι. Χ. της εξόδου σχηματίζουν ουρές, τα αμνοερίφια παραγγέλθηκαν εγκαίρως και διεθνιστικά, αυγά θα τσουγκρίσουν, οικογένειες θα σμίξουν» (12). Αρα στην Ελλαδα υπαρχει ενα προβλημα, κι‘ αυτο ειναι ψυχολογικο και δεν οφειλεται σε καμμια περιπτωση στα σκανδαλα και την διαφθορα. Αλλα στην αποπνικτικη ατμοσφαιρα απελπισιας, κακομοιριας και μιζεριας που δημιουργουν τα ΜΜΕ. Που εμενα, οταν διαβασω ελληνικη εφημεριδα η ανοιξω την τηλεοραση μου ανακατευει τα αντερα, η ακατασχετη φλυαρια, τα σκανδαλα, η διαφθορα, οι καταληψεις και καταστροφες κτιριων, ολα μαυρα, πουθενα μια αχτιδα φωτος. Που κανει τον πολιτη να την περιμενει απο τις εκλογης και την εκλογη του ΠΑΣΟΚ,  σαν να ξεχασε το ποιον αυτου του ποπουλιστικου κατασκευασματος του αειμνηστου μεγαλου πολιτικου και οικονομολογου Ανδρεα και του κληρονομου του Γιωργακη, του ανωριμου θαυμαστη των ιστοσελιδων του Soros.

    Τι δεον γενεσθαι

    Υπαρχει ελπιδα; Ναι, υπαρχει. Με την Αλλαγη, το Change. Οχι εκεινο του Obama που χρηματοδοτησαν και υποστηριξαν οι Σιωνιστες, για να τους κανει τη δουλεια τους. Ουτε και με Αλλαγη του κυβερνωντος κομματος, που θα σημαινε τα ιδια. Η Αλλαγη που χρειαζεται ο τοπος, ειναι η συνειδητοποιηση απο ολους, κυβερνητες και κυβερνουμενος, οτι στην Ελλαδα δεν ειναι δυνατη μια πολιτικη παροχων, που ουτε στην Σοβιετικη Ενωση υπηρχε, οτι τα ταμεια του κρατους ειναι αδεια και οτι στον κοσμο επικρατει ο Καπιταλισμος. Οχι το καλυτερο συστημα για την ανθρωποτητα, αλλα υπαρκτος και αναποφευκτος. Στον οποιο επιζει ο ισχυροτερος και ο πιο εξυπνος, ενω ο καλος κ‘ αγαθος καταποντιζεται και ο ονειροπολος γινεται νεροκουβαλητης της διεθνους στρατηγικης των ισχυρων του Κεντρου.

    Και ουτως εχοντων των πραγματων, η λυση ειναι μονο μια: Να παραμενει ο Καραμανλης στη θεση του. Παρα τις εγγενεις αδυναμιες της κυβερνησης του και ολων οσων ανελαβαν κυβερνητικο εργο. Εκτος αυτου: Ο Ελληνας θα πρεπει επιτελους να παψει να θεωρει τον Πρωθυπουργο σαν Αυτοκρατορα του Βυζαντιου και Παντοκρατορα και η κοινη γνωμη και αυτοι που την διαμορφωνουν, τα ΜΜΕ και οι δημοσιογραφοι, να σταματησουν να τον κανουν υπευθυνο για ολα τα στραβα και αναποδα του τοπου. Υπευθυνοι ειναι ολοι και πρωτα τα κομματα της αντιπολιτευσεως, που πρεπει να αναλαβουν τις ευθυνες τους για τον τοπο και να σταματησουν να «παιζουν», σαν να βρισκονται σε καποιον παιδικο σταθμο, τσεπωνοντας ομως τα λεφτα που τους η Πολιτεια για να βγαλουν εργο.

    Και ο Καραμανλης να δειξει πυγμη, αδιαφορωντας για το λεγομενο πολιτικο κοστος. Αντεπιτεθεμενος στους αηθεις Καραγκιοζηδες στο εσωτερικο, που φωνασκουν για σκανδαλα και διαφθορα και μη φοβουμενος τους Ιουδαιους της λεσχη Bilderberg στο εξωτερικο, τους οποιους ομως θα πρεπει να λαβει σοβαροτατα υπ’ οψιν.

    Ελπιδοφορες ηταν ετσι, επιτελους, οι κατηγοριες του εναντιον της αντιπολιτευσης για «ακραίο λαϊκισμό» και ψευτοπροοδευτισμο», οι καταγγελιες του για την ύπαρξη ενός „ιδεολογικού ιστού“, ο οποίος λειτουργεί προστατευτικά για τη βία και η υποσχεση του, οτι «είμαστε αποφασισμένοι να βάλουμε τέλος σε αυτή την υποκρισία» και οτι «αλλη ανοχή δεν μπορεί να υπάρξει» (12).

    Εγω θα του συνιστουσα να αρχισει απο το σοβαρο και βασικης σημασιας θεμα της πληροφοριας, της πληροφορησης του πολιτη, αυτο που οι Σιωνιστες εχουν καταλαβει και εφαρμοζουν απο χρονια τωρα, ελεγχοντας παγκοσμιως τον εγκεφαλο του πολιτη. Αρχης γενομενης απο την καθαρση της ΕΡΤ, που απο αντρο του ΠΑΣΟΚ και των ξενων μυστικων υπηρεσιων που ειναι σημερα, θα πρεπει ταχιστα να αναδιοργανωθει: Να πεταξει εξω ολους τους αχρηστους, που ουτε μια ωρα εναρξης των ειδησεων δεν μπορουν να πριογραμματισουν, τους κουραδομαγκες με τα μπουζουκια τους που δειχνει την καλυτερη ωρα, την prime time, και τους υπαιτιους της παρωδιας των ειδησεων, που θα πρεπει να γινουν ειδησεις μιας ακομματιστης, ελληνικης πληροφορησης: Με ομιλητες και ομιλητριες που θα παρουσιαζουν Facts και οχι εικοτολογιες μελλοντικων πολιτικων εξελιξεων η θα παιζουν τον ρολο ντετεκτιβ σε περιπτωση εγκληματων, χωρις μανιπουλαρισμενα φιλμακια που πλασαρουν ξενες μυστικες υπηρεσιες, χωρις την απαραιτητη „εκλογικη περιοδεια“ του Γιωργακη, χωρις σκανδαλα επι σκανδαλων, εκλογολογια και συνεχεις κατηγοριες της αντιπολιτευσης. Αμαν πια, νισαφι.

    Ελεγχο χρειαζονται επισης και οι δραστηριοτητες καποιων ξενων που παριστανουν τον δημοσιογραφο (οπως η γερμανιδα Heike Schrader, που στην πατριδα της κατηγορειται για τρομοκρατια). Και τιθασευση της μπλογκοσφαιρας και καποιων αφηνιασμενων ιστοσελιδων, οπως η ελληνικη Indymedia.

    Η Ελλαδα πρεπει ν‘ αλλαξει. Και θ‘ αλλαξει. Yes we can.

    Υποσημειωσεις

     

    1. Για τις παρδαλες επαναστασεις βλεπε και το αρθρο μου «Η Ελλαδα της παρδαλης επαναστασης»
    2. Βλεπε και το αρθρο του Peter Mühlbauer «Systemische Korruption» στο Telepolis της 08.04.2009 http://www.heise.de/tp/r4/artikel/30/30096/1.html
    3. Με εξαιρεση την Κινα, την πρωην Σοβιετικη Ενωση και μερικες αλλες ακομη, οπου οι δομες αυτες δημιουργηθηκαν υστερα απο μια αυστηρη κρατικη πολιτικη, που η Δυση, αφου την ξεπερασε θεσμοθετωντας την, την ονομαζει σημερα δικτατορικη, αντιδημοκρατικη κλπ.
    4.  Για το Center for Applied Nonviolent Action and Strategy (CANVAS) βλεπε και http://www.canvasopedia.org/content/serbian_case/otpor.htm
    5. Ο πιο αξιοπιστος μαρτυρας ειναι εκεινος, ο οποιος χρηματοδοτει τετοιου ειδους επαναστασεις, τις οποιες βεβαια εννοει κατα τον δικο του τροπο, σαν συνδρομη στον εκδημοκρατισμο του κοσμου. Παραδειγμα ο George Soros. Βλεπε και το βιβλιο του «Die Vorherrschaft der USA – eine Seifenblase» (Originaltitel: The Bubble of American Supremacy), Verlag Blessing, 2004
    6. Για τον Anarchopazifismus (Anarchismus + Pazifismus) βλεπε στην
    http://de.wikipedia.org/wiki/Anarchopazifismus , για την σημασια του Bottom-up στην http://de.wikipedia.org/wiki/Bottom-up
    7. Αutonome a.f.r.i.k.a.-gruppe/Luther Blissett/Sonja Brünzels: Handbuch der Kommunikationsguerilla, 1998, Verlag Libertäre Assoziation, http://www.contrast.org/KG/indexc2.htm
    8. Βλεπε Luther Blissett: «Q», München 2002. Πισω απο το ψευδωνυμο Luther Blissett κρυβονται τεσσερις νεαροι συγγραφεις απο την Bologna, που γραφουν με το ονομα Wu Ming („Ανωνυμοι“)
    9. Βλεπε και το αρθρο μου «Η Ελλαδα στο ματι του κυκλωνα»
    10. Βλεπε και Christiane Schulzki-Haddouti: «Der Trend zur Anarchie im Internet», στο http://www.telepolis.de/deutsch/inhalt/te/7733/1.html
    11. Νικος Γ. Ξυδακης: «Εσωτερικη καταρρευση», Καθημερινη 18.04.2009
    12. www.enet.gr , 08.04.2009

    Einen Kommentar schreiben / Γράψτε ένα σχόλιο

    Kommentar

    kachelmannwetter.com