Ή στραβός είναι ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε
16.04.2024
 • Allgemein
 • Diktatur/Δικτατορία
 • Brain Drain
 • Balkan/Βαλκάνια
 • Bücher/Βιβλια
 • Medien/Μαζικά Μέσα
 • Minderheiten, Migranten/Μειονότητες, Μετανάστες
 • Kriege, Flüchtlinge/Πόλεμοι, Φυγάδες
 • Sprache/Γλώσσα
 • Gesellschaft, Meinung/Κοινωνία, Γνώμη
 • Nationalismus/Εθνικισμοί
 • Thema/Θέμα
 • Termine/Εκδηλώσεις
 • Geopolitik/Γεωπολιτική
 • Politik/Πολιτική
 • Terrorismus/Τρομοκρατία
 • FalseFlagOps/Επιχ. με ψευδή σημαία
 • Hellas-EU/Ελλάδα-Ε.Ε.
 • Wirtschaft-Finanzen/Οικονομία-Οικονομικά
 • Religion/Θρησκεία
 • Geschichte/Ιστορία
 • Umwelt/Περιβάλλον
 • Korruption/Διαφθορά
 • Reisen/Ταξιδιωτικά
 • Musik/Μουσική
 • Kunst/Τέχνη, Λογοτεχνία
 • Küche/Κουζίνα
 • kachelmannwetter.com
  Εδω διαβαζετε τις καινουργιες  ελληνικες και γερμανικες εφημεριδες
  Hier lesen Sie  griechische  und deutsche Zeitungen 

  Γιατί η Τουρκία θα αναγκαστεί να ανοίξει την Θεολογική Σχολή της Χάλκης χωρίς όρους και προϋποθέσεις.


  Η άμεση και άνευ όρων επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης αποτελεί αυτονόητη υποχρέωση της Τουρκίας που επιβάλλεται από το ίδιο το Σύνταγμα της, από τα άρθρα 37 – 44 της Συνθήκης της Λωζάνης, από τον Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών και από τις βασικές αρχές για την Ασφάλεια και την Συνεργασία στην Ευρώπη

   

  Εσείς υπογράψατε την έκκληση;

  Αν όχι, μπορείτε τώρα κάνοντας κλικ εδώ

   

  Έχουν συμπληρωθεί 45 χρόνια από τότε που η Τουρκική Κυβέρνηση αποφάσισε αυθαίρετα και αιφνιδιαστικά να φιμώσει την Θεολογική Σχολή της Χάλκης (1971-2016) ανακοινώνοντας το κλείσιμο της.

  Έκτοτε στις δικαιολογημένες διαμαρτυρίες του Οικουμενικού Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως (το Τουρκικό κράτος το θεωρεί απλό «Τουρκικό ίδρυμα» από τις 6/12/1923 με την υπ΄ αριθμ. 1092 Νομαρχιακή Κοινοποίηση) πρόβαλλε διάφορες έωλες δικαιολογίες: Η πρώτη ήταν ότι δήθεν δεν επιτρεπόταν η λειτουργία ανώτατων ιδιωτικών εκπαιδευτικών ιδρυμάτων την ίδια ακριβώς στιγμή κατά την οποία διάφορα ξένα ιδιωτικά κολλέγια λειτουργούσαν (και λειτουργούν) χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα.

  Στην συνέχεια άρχισε να μοιράζει υποσχέσεις ότι «σύντομα θα επαναλειτουργήσει η σχολή» χωρίς βέβαια να τηρήσει ποτέ τις υποσχέσεις της ακόμα και αν αυτές δόθηκαν σε Προέδρους των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής (Κλίντον, Ομπάμα) ή άλλους αρχηγούς κρατών.

  Τέλος κατέληξε σε απαίτηση «ανταλλαγμάτων» από την Ελλάδα: Πότε ζητούσε νεφελωδώς τον «εκσυγχρονισμό» της Ελλάδος ζητώντας οι μουσουλμάνοι ιερωμένοι «να εκλέγονται από τον λαό» (κάτι που φυσικά δεν συμβαίνει ούτε στην Τουρκία), πότε να δημιουργηθούν τεμένη σε Αθήνα, πότε να δημιουργηθούν τεμένη στην Θεσσαλονίκη κ.ο.κ.ε. (Το 2013 σε άρθρο μας με τίτλο «Μα για τόσο ηλίθιους μας περνάτε Κύριε Νταβούτογλου;» αναφερθήκαμε λεπτομερώς στο θέμα αυτό).

  Η επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης σε καμιά περίπτωση δεν αποτελεί διμερές Ελληνο-τουρκικό πρόβλημα ώστε να είναι αντικείμενο «ανατολίτικου παζαριού». Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως είναι ο θρησκευτικός και πνευματικός ηγέτης των τριακοσίων εκατομμυρίων Ορθόδοξων Χριστιανών σε ολόκληρο τον κόσμο και όχι των δέκα εκατομμυρίων Ελλήνων.

  Η άμεση και άνευ όρων επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης αποτελεί αυτονόητη υποχρέωση της Τουρκίας που επιβάλλεται από το ίδιο το Σύνταγμα της, από τα άρθρα 37 – 44 της Συνθήκης της Λωζάνης, από τον Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών και από τις βασικές αρχές για την Ασφάλεια και την Συνεργασία στην Ευρώπη.

  Ο ακραίος Τουρκικός παραλογισμός να απαιτεί «ανταλλάγματα» για τις αυτονόητες και ρητές υποχρεώσεις του είναι χαρακτηριστικό μιας Τουρκικής ηγεσίας η οποία θεωρεί πως το μόνο «νόμιμο» είναι η εκάστοτε βούληση των ηγετών της!

  Είναι κάτι σαν η Ελλάδα να απαγορεύει την λειτουργία του «Καταρτισμένου Κέντρου Halal Κομοτηνής» επειδή ο Έλληνας πολίτης – μουφτής που χορηγεί θρησκευτικές πιστοποιήσεις σύμφωνα με την σαρία είναι μουσουλμάνος ή να ζητάει «ανταλλάγματα» για τις αυτονόητες υποχρεώσεις της σε Έλληνες πολίτες μουσουλμάνους το θρήσκευμα.

  Είναι κάτι σαν η Ελλάδα να απαγορεύει σε Έλληνες πολίτες να εκλεγούν στο κοινοβούλιο επειδή είναι μουσουλμάνοι το θρήσκευμα ή να ζητάει «ανταλλάγματα» προκειμένου να το επιτρέψει!

  Η νέο-οθωμανική αντίληψη των ηγετών της Τουρκίας «μονά – ζυγά, όλα δικά μου» δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από κανένα πολιτισμένο άνθρωπο – ούτε καν από τους ίδιους τους Τούρκους πολίτες που  υπογράφουν την έκκληση για την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης!

  Κατά το παρελθόν έχουν γίνει αλλεπάλληλες προσπάθειες να επαναλειτουργήσει η σχολή χωρίς κανένα αποτέλεσμα λόγω της καινοφανούς αντίληψης της Τουρκικής ηγεσίας να ζητάει «ανταλλάγματα» ακόμα και για τις πλέον αυτότητες υποχρεώσεις της.

  Με την ευκαιρία συμπλήρωσης 45 χρόνων από την φίμωση της σχολής, μια ακόμα προσπάθεια ξεκινάει τώρα με την συνεργασία του οργανισμού ακτιβιστών Avazz (41 εκατομμύρια μέλη σε 194 χώρες του κόσμου) και για τον λόγο αυτό η έκκληση που απευθύνεται στον Πρόεδρο και στον Πρωθυπουργό της Τουρκικής Δημοκρατίας είναι διατυπωμένη σε 20 διαφορετικές γλώσσες!

  Με την έκκληση αυτή ζητείται η άμεση και άνευ όρων επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης. Η πρωτοβουλία ανήκει στον μη κερδοσκοπικό οργανισμό International Hellenic Association με έδρα τις ΗΠΑ ο οποίος έχει ανεβάσει στο διαδίκτυο ειδική ιστοσελίδα, απευθύνεται σε ανθρώπους διαφορετικών θρησκειών, πολιτικών πεποιθήσεων, εθνότητας ή χρώματος και κοινοποιείται σε χιλιάδες προσωπικότητες σε ολόκληρο τον κόσμο – μεταξύ των οποίων: Γ. Γραμματέα Ηνωμένων Εθνών, Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, Πρόεδρο και Υπουργό Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών, όλα τα μέλη της Γερουσίας και του Κογκρέσου των Ηνωμένων Πολιτειών, Πρόεδρο της Επιτροπής για τη Διεθνή Θρησκευτική Ελευθερία των ΗΠΑ, Πρόεδρο, Πρωθυπουργό και Υπουργό Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Πρόεδρο και Πρωθυπουργό της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Επίτροπο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα του Συμβουλίου της Ευρώπης, Πρόεδρο και όλα τα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ύπατη Εκπρόσωπο της Ε. Ένωσης για Θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας, όλους τους αρχηγούς των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Προέδρους και μέλη των Κοινοβουλίων των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Πρόεδρο και Αντιπρόεδρο Κοινοβουλίων Αυστραλίας και Καναδά καθώς και σε δεκάδες Μη Κυβερνητικούς Οργανισμούς που ασχολούνται με τα ανθρώπινα δικαιώματα.

  Το λιτό κείμενο της έκκλησης λόγω των περιορισμών στον αριθμό των λέξεων που θέτει το Avaaz, έχει ως εξής:

  Οι παρακάτω υπογράφοντες εκφράζουμε την πλήρη υποστήριξή μας στην επαναλειτουργία της Ανατολικής Ορθόδοξης Θεολογικής Σχολής στο νησί της Χάλκης (Heybeliada). Η Θεολογική Σχολή αντιπροσωπεύει την πνευματική, διανοητική και πολιτιστική ζωή της ελληνικής ορθόδοξης κοινότητας.

  Σαν κοιτίδα εκπαίδευσης και μάθησης, η Θεολογική Σχολή της Χάλκης μέχρι το κλείσιμό της το 1971, φιλοξενούσε φοιτητές από ολόκληρο τον κόσμο και από ένα ευρύτατο φάσμα πολιτιστικής και εθνικής καταγωγής. Πρόκειται για ένα κέντρο εκπαίδευσης κληρικών ενός από τα αρχαιότερα Εκκλησιαστικά Ιδρύματα του κόσμου. Ταυτόχρονα, αποτελεί ιστορικό κέντρο και πολύτιμο θησαυρό για ολόκληρο τον Χριστιανικό κόσμο.

  Η επεξήγηση της έκκλησης που συνυπάρχει (στην ίδια σελίδα του Avaaz) έχει ως εξής:

   Η σύγχρονη Θεολογική Σχολή της Χάλκης άνοιξε το 1844 στην Ιερά Μονή της Αγίας Τριάδος στην Κωνσταντινούπολη. Υπήρξε το κέντρο εκπαίδευσης των ιεραρχών του Ορθόδοξου Οικουμενικού Πατριαρχείου της Κωνσταντινούπολης, στην Τουρκία. Το βίαιο κλείσιμο της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης το 1971, μετά το περίφημο πογκρόμ και τις απελάσεις των Ελλήνων Ορθοδόξων Χριστιανών το 1955 και το 1964 αντίστοιχα, συνιστούν –μεταξύ άλλων- παραβίαση των άρθρων 37 έως 44 της Συνθήκης της Λωζάνης, του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών, της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και των βασικών αρχών για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη.

  Η Τουρκική κυβέρνηση επιχειρεί να κρύψει την διακριτική μεταχείριση που εφαρμόζει, θέτοντας προς την Ελλάδα διάφορα θέματα τα οποία δεν έχουν καμιά απολύτως σχέση με την Θεολογική Σχολή της Χάλκης και δεν υπήρχαν καθόλου κατά τη στιγμή της απαγόρευσης της λειτουργίας της Σχολής.

  Την ίδια στιγμή που απαγορεύτηκε η λειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης, άλλα ιδιωτικά κολέγια συνέχισαν κανονικά την λειτουργία τους, αποδεικνύοντας την πολιτική διακρίσεων που εφαρμόζει η Τουρκία κλείνοντας την Θεολογική Σχολή της Χάλκης. Τόσο το Αμερικανικό Κογκρέσο όσο και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο υιοθέτησαν ψηφίσματα ζητώντας την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης. Τουλάχιστον δύο Πρόεδροι των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής και εκατοντάδες άλλες πολιτικές και θρησκευτικές προσωπικότητες από ολόκληρο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένου του Πάπα της Ρώμης, έχουν ζητήσει από τις τουρκικές αρχές να άρουν τις πολιτικές διακρίσεων που συνεχίζουν να εφαρμόζουν στην Θεολογική Σχολή της Χάλκης.

  Ενώστε και εσείς την δική σας φωνή! Υπογράψτε τώρα την έκκληση! Μοιραστείτε την στο Facebook, στο Twitter, στο e-mail …

  .

  EXTRA - Χάλκη

   .

  ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Η Τουρκία δεν μπορεί να παριστάνει επ΄ αόριστο τον κακομαθημένο, διεθνή ταραξία. Δεν μπορεί το 2016 να συνεχίζει να κάνει αυτά που έκανε ατιμώρητη το 1942 όταν η Ελλάδα αιμορραγούσε κάτω από την ναζιστική κατοχή. Είναι αναγκασμένη, αργά ή γρήγορα, να σεβαστεί πρώτα τους δικούς της νόμους και στην συνέχεια τις διεθνείς της υποχρεώσεις.

  Η άμεση και άνευ όρων επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης αποτελεί ύψιστο θέμα των πιο βασικών θρησκευτικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων που σέβεται κάθε ευνομούμενο κράτος.

  Η σημερινή Τουρκία δεν μπορεί να εφαρμόζει τους δικούς της νόμους σε ένα μέρος των πολιτών της και να εξαιρεί προκλητικά ένα άλλο με αποκλειστικό κριτήριο το θρήσκευμα ή την εθνότητα του. Δεν μπορεί να ζητάει την ένταξη της στην Ευρωπαϊκή οικογένεια και να αγνοεί προκλητικά τους κανόνες που την  διέπουν. Δεν μπορεί να λειτουργεί με την λογική της προσαρμογής όλων στον παράλογο νέο-οθωμανικό  επεκτατισμό της ούτε να απαιτεί «ανταλλάγματα» ακόμα για τις πλέον αυτονόητες υποχρεώσεις της!

  Κάθε πολιτισμένος άνθρωπος που σέβεται τα πιο βασικά ανθρώπινα και θρησκευτικά δικαιώματα, ανεξάρτητα από την θρησκεία, την εθνότητα ή τις πολιτικές του πεποιθήσεις, πρέπει να προσθέσει και την δική του φωνή στην έκκληση αυτή.

  Πρέπει ακόμα να φροντίσει ώστε να διαδοθεί σε όσο το δυνατόν περισσότερους συνανθρώπους μας προκειμένου να δυναμώσει το μήνυμα της αντίστασης σε κάθε μορφή αυθαιρεσίας που επιχειρεί να επαναφέρει τον πολιτισμένο κόσμο στον μεσαίωνα.

  Η Τουρκία, κρυστάλλινα και πεντακάθαρα, περιφρονεί προκλητικά τους δικούς της νόμους, τις διεθνείς της υποχρεώσεις και την αξιοπρέπεια κάθε πολιτισμένου ανθρώπου. Είναι υποχρέωση μας να το διαλαλούμε συνεχώς σε ολόκληρο τον κόσμο, μέχρι η Τουρκία να αναγκαστεί να κάνει πράξη τις αυτονόητες υποχρεώσεις της!

  Υπογράψτε τώρα και εσείς την έκκληση κάνοντας κλικ εδώ.

  Ενημερώστε όσο το δυνατόν περισσότερους γνωστούς & φίλους στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, κάνοντας κλικ στις ενδείξεις Facebook, Twitter και Email που υπάρχουν κάτω από το σημείο που θα υπογράψετε!

   

  Πηγή: http://www.analyst.gr/2016/01/08/diethnis-eklisi-anoikste-tin-xalki/

   

  ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

  Ο Λεωνίδας Κουμάκης γεννήθηκε στην Κωνσταντινού- πολη την οποία εγκατέλειψε με τις μαζικές απελάσεις του Ελληνισμού από την Κωνσταντινούπολη το 1964. Σπούδασε Νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και επί τρεις δεκαετίες, με την ιδιότητα του Διευθυντού Εξαγωγών Ελληνικής Οινοβιομηχανίας, ταξίδεψα στις 4 από τις 5 ηπείρους του πλανήτη μας, δημιουργώντας ένα εκτεταμένο δίκτυο διανομής σε 32 χώρες.

  .

  Περισσότερα για τον Λεωνίδα Κουμάκη

  One Comment

  • Το εαν ανοιξει η Θεολογικη Σχολη τηs Χαλκηs ‚η οχι ειναι θεμα που ενδιαφερει την εβρα’ι’κη θρησκευτικη
   αιρεση που φερει τον ονομα ‚Ορθοδοξια‘ και τουs Ρωμιουs, δηλαδη αυτουs που μαζι με τον διεθνη πολιτικο
   σιωνισμο επιδειωκουν την ολοκληρωτικη διαλυση και τον θανατο τηs Ελληνικοτηταs και του Ελληνισμου!

   Γ. Θ. Χατζηθεοδωρου

  Einen Kommentar schreiben / Γράψτε ένα σχόλιο

  Kommentar

  kachelmannwetter.com