Ή στραβός είναι ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε
15.07.2024
 • Allgemein
 • Diktatur/Δικτατορία
 • Brain Drain
 • Balkan/Βαλκάνια
 • Bücher/Βιβλια
 • Medien/Μαζικά Μέσα
 • Minderheiten, Migranten/Μειονότητες, Μετανάστες
 • Kriege, Flüchtlinge/Πόλεμοι, Φυγάδες
 • Sprache/Γλώσσα
 • Gesellschaft, Meinung/Κοινωνία, Γνώμη
 • Nationalismus/Εθνικισμοί
 • Thema/Θέμα
 • Termine/Εκδηλώσεις
 • Geopolitik/Γεωπολιτική
 • Politik/Πολιτική
 • Terrorismus/Τρομοκρατία
 • FalseFlagOps/Επιχ. με ψευδή σημαία
 • Hellas-EU/Ελλάδα-Ε.Ε.
 • Wirtschaft-Finanzen/Οικονομία-Οικονομικά
 • Religion/Θρησκεία
 • Geschichte/Ιστορία
 • Umwelt/Περιβάλλον
 • Korruption/Διαφθορά
 • Reisen/Ταξιδιωτικά
 • Musik/Μουσική
 • Kunst/Τέχνη, Λογοτεχνία
 • Küche/Κουζίνα
 • kachelmannwetter.com
  Εδω διαβαζετε τις καινουργιες  ελληνικες και γερμανικες εφημεριδες
  Hier lesen Sie  griechische  und deutsche Zeitungen 

  Η έφοδος ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για κατάληψη του κρατικού μηχανισμού


  Δήμητρα Κρουστάλλη

  Για σκέψου… Να σου μιλάει ο Πρωθυπουργός σου για αξιοκρατία και από πίσω να γίνεται το σώσε! Να σου κάνουν παρατηρήσεις αξιοκρατίας οι δανειστές… Και να μην αντιδρά κανείς…

   

  H συγκυρία δεν ευνόησε τον Πρωθυπουργό. Την Πέμπτη ο Αλέξης Τσίπρας δήλωνε στο Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης ότι «αυτό που πράγματι χρειάζεται» ο μεγάλος ασθενής του τόπου, η δημόσια διοίκηση, «είναι η αποκομματικοποίηση, το να σταματήσει ένα καθεστώς εξυπηρέτησης πελατειακών σχέσεων, ημετέρων και διαπλοκής». Την ίδια ώρα «έσκαγε» η είδηση ότι η Αθανασία Ψαρουδάκη, σύζυγος του εξαδέλφου του Πρωθυπουργού Γιώργου Τσίπρα, διορίστηκε μετακλητή υπάλληλος στο Πολιτικό Γραφείο του Χρήστου Σπίρτζη. Και λίγο αργότερα δημοσιεύτηκε η παρέμβαση του  Γερούν Ντάισελμπλουμ στο Eurogroup για το ζήτημα της κομματικοποίησης του δημοσίου τομέα, συγκεκριμένα των οργανισμών και των τραπεζών. Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος  συμφώνησε ότι «αυτό θα πρέπει να σταματήσει».

  Η γυναίκα του Καίσαρα στην ελληνική δημόσια διοίκηση ούτε ήταν ούτε φαινόταν τίμια, από τον καθεστωτισμό του ΠαΣοΚ, τις «γαλάζιες» συνεντεύξεις της ΝΔ της περιόδου Κώστα Καραμανλή και το οpengov του Γιώργου Παπανδρέου ως τη σημερινή άλωση του κράτους από την Κουμουνδούρου. Τι να κάνει το νομοσχέδιο του Χριστόφορου Βερναρδάκη για την αξιοκρατία και τη διαφάνεια στη δημόσια διοίκηση όταν η κυβέρνηση πρόλαβε από τον Ιανουάριο του 2015 ως σήμερα να αντικαταστήσει όλους τους γενικούς γραμματείς και να συστήσει νέες Γενικές Γραμματείες για να βολέψει πολιτευτές, στελέχη και πρώην βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ;

  Συγγενείς πρώτου βαθμού

  Το πιο διαβρωτικό για την κυβέρνηση της Αριστεράς, η οποία ήρθε να ανατρέψει το παλαιό κομματικό σύστημα και κατέληξε να αντιγράφει τις χειρότερες πρακτικές του, είναι ο διορισμός σε κρατικές θέσεις συγγενών πρώτου βαθμού, την ώρα που η ανεργία έχει χτυπήσει κόκκινο.  Τα κρούσματα είναι πολλαπλά για να δικαιολογηθούν από το βιογραφικό των επιλεγέντων: η Πέτη Πέρκα, πολιτεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ, συνδικαλίστρια στο Τεχνικό Επιμελητήριο (ΤΕΕ) και σύζυγος του Δημήτρη Βίτσα, τοποθετήθηκε γενική γραμματέας στο υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων. Ο  Γιάννης Μπενίσης, σύντροφος της περιφερειάρχου Αττικής Ρένας Δούρου, επελέγη για τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της ΕΥΔΑΠ. Η Ιφιγένεια Καμτσίδου, καθηγήτρια Συνταγματικού Δικαίου στο ΑΠΘ και συμβία του υπουργού Δικαιοσύνης Νίκου Παρασκευόπουλου, ανέλαβε πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΚΔΔΑ). Στο γραφείο του κ. Παρασκευόπουλου διορίστηκε  ειδική σύμβουλος η Κλειώ Παπαπαντολέων, σύζυγος  του γενικού γραμματέα Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο υπουργείο Δικαιοσύνης Κωστή Παπαϊωάννου, ο οποίος διετέλεσε πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (2006-2015). Στο γραφείο του υπουργού Δικαιοσύνης βρήκε θέση και η Ελισάβετ Σίσκου, ανιψιά της αναπληρωτού υπουργού Παιδείας Σίας Αναγνωστοπούλου – τον ανιψιό της Στέφανο Σίσκο τον προσέλαβε στο δικό της γραφείο. Η σύζυγος του γενικού γραμματέα Δημοσιονομικής Πολιτικής Φραγκίσκου Κουτεντάκη Ευγενία Φωτονιάτα είναι ειδική γραμματέας στο υπουργείο Ανάπτυξης.

  Αντίστοιχα φαινόμενα υπάρχουν και στους ΑΝΕΛ. Η αναπληρώτρια υπουργός Τουρισμού Ελενα Κουντουρά προσέλαβε ως ειδικό σύμβουλο τον αδελφό της Νίκο Κουντουρά και η κόρη της Μαρίνας Χρυσοβελώνη διορίστηκε ειδική συνεργάτιδα στο γραφείο του υπουργού Αμυνας Πάνου Καμμένου. Ο διορισμός των ανιψιών της Σίας Αναγνωστοπούλου μπορεί να θεωρηθεί πταίσμα συγκρινόμενος με το σκάνδαλο του διορισμού του Αργύρη Αργυρίου, συζύγου της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Χαράς Καφαντάρη, ως διευθύνοντος συμβούλου στη Δημόσια Επιχείρηση Ενεργειακών Επενδύσεων (ΔΕΠΕΝΕ) με απόφαση του Πάνου Σκουρλέτη.

  Ο κ. Αργυρίου, προτού παραιτηθεί από τον μισθό του μετά τη θύελλα που ξεσήκωσε ο διορισμός του και στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, επιχείρησε τρεις φορές στην Επιτροπή ΔΕΚΟ της Βουλής να αποφύγει την ερώτηση του Γιάννη Μανιάτη αν ο πρόεδρος, ο αντιπρόεδρος και ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΠΕΝΕ που εμφανίστηκαν στη Βουλή είχαν πολιτική ή συγγενική σχέση με βουλευτές ή υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ. Η επιμονή του πρώην υπουργού του ΠαΣοΚ προκάλεσε την παρέμβαση του Προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση. «Δεν μπορείτε να ρωτάτε αν έχουν σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ. Προφανώς και έχουν! Να ρωτάτε μόνο για τη συγγενική σχέση που, αν υπάρχει, είναι πρόβλημα» είπε. Ο κ. Αργυρίου παραδέχθηκε τη συγγενική του σχέση με την κυρία Καφαντάρη και όχι μόνο πρόβλημα δεν υπήρξε αλλά η ΔΕΠΕΝΕ, παρότι δεν έχει Καταστατικό και αντικείμενο, καθώς ο ρωσοτουρκικός αγωγός φυσικού αερίου που θα περνούσε στη συνέχεια μέσα από την Ελλάδα έχει ουσιαστικά ακυρωθεί, προικοδοτήθηκε με ένα εκατομμύριο ευρώ μετοχικό κεφάλαιο, με επταμελές ΔΣ και με το… προνόμιο να μη δημοσιεύονται οι αποφάσεις του στη Διαύγεια.

  Ενώ η κυβέρνηση διορίζει ημετέρους, το Ποτάμι, το κόμμα που έχει αναδείξει όσο κανένα άλλο την ανάγκη για την κατάργηση του πελατειακού κράτους και τον εκσυγχρονισμό της δημόσιας διοίκησης, προχώρησε σε μια ενδιαφέρουσα καταγραφή αυτών των διορισμών με στοιχεία από την αποδελτίωση του τεύχους Υπαλλήλων Ειδικών Θέσεων και Οργάνων Διοίκησης Φορέων του Δημοσίου (ΥΟΔΔ) της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως. Ενδεικτικό της οικοδόμησης νέου κομματικού κράτους,  επισημαίνουν στο Ποτάμι, είναι ότι μόνο τον περασμένο Νοέμβριο συστάθηκαν 37 νέες θέσεις συμβούλων και υπαλλήλων σε τρία υπουργικά γραφεία: 17 θέσεις στο γραφείο του Γιάννη Μουζάλα, 10 θέσεις στο γραφείο του Παναγιώτη Κουρουμπλή και 10 θέσεις στο γραφείο του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου. Ολες συστάθηκαν με πράξεις Υπουργικού Συμβουλίου, χωρίς να περάσουν από τη Βουλή!

  Η λίστα των ημετέρων

  Η λίστα των διορισμών ημετέρων δεν χρειάζεται σχολιασμό. Τα συμπεράσματα προκύπτουν μόνα τους.

  Ο Ιωάννης Θεωνάς, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, διορίστηκε διοικητής στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.  Ο κ. Θεωνάς παραιτήθηκε από τη θέση αυτή για να θέσει υποψηφιότητα στις εκλογές της 20ής Σεπτεμβρίου 2015. Τη θέση του κατέλαβε ο υποδιοικητής Διονύσης Καλαματιανός, ο οποίος τοποθετήθηκε στο ΙΚΑ μετά την απόφαση της τοπικής οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ Ηλείας να μην τον εντάξει στο ψηφοδέλτιο του νομού στις εκλογές του Ιανουαρίου.

  Ο Ιωάννης Μπασκόζος, υποψήφιος βουλευτής της Β‘ Αθηνών, ανέλαβε γενικός γραμματέας Δημόσιας Υγείας στο υπουργείο Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

  Ο Κώστας Πουλάκης τοποθετήθηκε στη θέση του γενικού γραμματέα Συντονισμού στο υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης. Ηταν υποψήφιος βουλευτής στη Β‘ Αθηνών. Επίσης, ο Απόστολος Αλεξόπουλος, υποψήφιος στη Β‘ Αθηνών, ανέλαβε γενικός γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών στο υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης. Ο υποψήφιος στην ίδια περιφέρεια Ιωάννης Τόλιος τοποθετήθηκε στη θέση του γενικού γραμματέα Βιομηχανίας στο υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης. Ο Ιωάννης Ταφύλλης, υποψήφιος στα Γρεβενά, ανέλαβε γενικός γραμματέας Βιομηχανίας στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας. Ο Ανδρέας Νεφελούδης, υποψήφιος στην Α‘ Αθηνών, είναι γενικός γραμματέας στο υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

  Η Δήμητρα Χαλικιά, υποψήφια βουλευτής Πιερίας με τη ΔΗΜΑΡ το 2012, πρώην αντιπρόεδρος ΟΠΕΚΕΠΕ, διορίστηκε γενική  γραμματέας Διαχείρισης Κοινοτικών και Αλλων Πόρων στο υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Και η Μαρία Καραμεσίνη, υποψήφια ευρωβουλευτής το 2014, ανέλαβε διοικήτρια στον ΟΑΕΔ. Για τη θέση του γενικού γραμματέα στο υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης επελέγη ο Δημήτρης Τσουκαλάς, βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ το διάστημα 2012-2015, αποτυχών υποψήφιος βουλευτής Β‘ Αθηνών στις τελευταίες εκλογές. Ο Αναστάσιος Μαυρόπουλος, υποψήφιος στην Α‘ Αθηνών, ανέλαβε γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας στο υπουργείο Εσωτερικών – τον Αύγουστο του 2015 παραιτήθηκε και εντάχθηκε στη Λαϊκή  Ενότητα.

  Το κόμμα μετακομίζει στα υπουργεία

  Η αναπληρώτρια καθηγήτρια Φαρμακολογίας στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και υποψήφια βουλευτής στις εκλογές του 2012 Αικατερίνη Αντωνίου επελέγη για τη θέση της προέδρου του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων. Ο αναπληρωτής πρύτανης του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών και υποψήφιος δήμαρχος Κορινθίων με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ το 2006 και το 2010 Χαράλαμπος Κασίμης τοποθετήθηκε στη θέση του γενικού γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων. Η Γλυκερία Καλφακάκου, υποψήφια στην Α‘ Θεσσαλονίκης, ανέλαβε διευθύνουσα σύμβουλος της εταιρείας Εγνατία Οδός ΑΕ και ο Χρήστος Στάικος, υποψήφιος της Α‘ Αθηνών, πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου ΑΕ (Εnterprise Greece). Στο ΔΣ του ίδιου οργανισμού μετέχουν ο συνεργάτης του Γιάννη Δραγασάκη Γιώργος Καλπαδάκης, ο Γιάννης Μανδάλας, κομματικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, και η Μαρία Αντωνίου, υποψήφια με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του ΤΕΕ το 2013.

  Σημαντικές θέσεις στον κρατικό μηχανισμό κατέλαβαν και στελέχη της Κουμουνδούρου. Ο συντονιστής του Τομέα Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης είναι γενικός γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ στο υπουργείο Οικονομίας. Ο πρώην διευθυντής του γραφείου του Γιώργου Σταθάκη Μάνος Μανουσάκης ανέλαβε μετακλητός γενικός γραμματέας στο υπουργείο Οικονομίας. Η Μαρίνα Κουτσούρη, στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ με ειδικότητα στη διαχείριση του ΕΣΠΑ, τοποθετήθηκε γενική γραμματέας Πρόνοιας στο υπουργείο Εργασίας.

  ΔΗΜΑΡ, ΠαΣοΚ και πολλοί άλλοι

  Ο Δημήτρης Αναγνωστάκης, πρώην βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, ανέλαβε γενικός γραμματέας Δημόσιας Τάξης. Ο Γεράσιμος Σπαθής, καθηγητής ΕΜΠ και πρώην αντιπρύτανης ΕΜΠ, στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, τοποθετήθηκε στη θέση του γενικού γραμματέα Διά Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς. Ο Τάσος Ταστάνης, αρχιτέκτονας και υποψήφιος δήμαρχος Γλυφάδας με τον ΣΥΡΙΖΑ, επιλέχθηκε για τη θέση του προέδρου του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Αθήνας (ΟΑΣΑ). Στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου τοποθετήθηκε ο προερχόμενος από το ΠαΣοΚ χημικός μηχανικός και πρώην δημοτικός σύμβουλος στον Δήμο Βούλας – Βάρης – Βουλιαγμένης Γιάννης Σκουμπούρης. Στο τιμόνι της ΟΣΥ τοποθετήθηκε η Ζωή Γεωργίου, η οποία, μεταξύ άλλων, διετέλεσε επί χρόνια πρόεδρος και ΓΓ στο ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων της τεχνικής εταιρείας ΑΣΠΡΟΦΟΣ ΑΕ των ΕΛΠΕ, με διευθύνοντα σύμβουλο τον πρώην αντιδήμαρχο του Γιώργου Καμίνη Γιώργο Αναγνωστόπουλο. Στη ΣΤΑΣΥ πρόεδρος τοποθετήθηκε ο μηχανικός και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό του Γαβριήλ Σακελλαρίδη Ανοιχτή Πόλη Σταύρος Στεφόπουλος.

  Περισσότεροι από 20 είναι οι μετακλητοί υπάλληλοι στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας. Μεταξύ αυτών η επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας των ΑΝΕΛ Χριστίνα Τρεμόντι, ο πρώην βουλευτής του κόμματος Γαβριήλ Αβραμίδης και τα κομματικά στελέχη των ΑΝΕΛ Ιωάννης Δραγάτης, Σάββας Τσιμαχίδης, Ελένη Μαυροκεφάλου, Αυγερινός Χατζηχρυσός και Κατερίνα Παληοδήμου.

  Οι υποψήφιοι εκλέχθηκαν τώρα

  Στο πολιτικό γραφείο του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη διορίστηκε η υποψήφια βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας με τον ΣΥΡΙΖΑ Ηρώ Ζαβογιάννη, η Σοφία Αλεξοπούλου, υποψήφια δήμαρχος Περιστερίου, η Ευαγγελία Ντελάκη, υποψήφια δήμαρχος Σπάτων, και το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Τσιπούρας.

  Στο πολιτικό γραφείο του Νίκου Παππά διορίστηκε ο Κώστας Καρνάσιος, μέλος του Συντονιστικού ΣΥΡΙΖΑ. Στο γραφείο του υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξάνθου η υποψήφια βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Χρυσούλα Πάντου, στο γραφείο του Ευκλείδη Τσακαλώτου ο υποψήφιος με τον συνδυασμό της κυρίας Ρένας Δούρου Αλέξανδρος Πουλιάσης και στο γραφείο του αναπληρωτή υπουργού Οικονομιών Τρύφωνα Αλεξιάδη τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρος Καούνης, Παρασκευάς Μαυροειδής και Σταύρος Παπαγιαννόπουλος.

  Ο κ. Σκουρλέτης φρόντισε για τον διορισμό τριών κομματικών στελεχών, των Νίκου Τσουρού, Γιάννη Χελιώτη και Νίκου Καϊμάκη. Στο γραφείο του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος Γιάννη Τσιρώνη έχει διοριστεί ο πρώην υποψήφιος με τους Οικολόγους Πράσινους Δαμιανός Ανδρέου. Στις γενικές γραμματείες του ίδιου υπουργείου τοποθετήθηκαν τα κομματικά στελέχη Ελένη Τριανταφύλλου και Μύρωνας Γουρλής. Στον υφυπουργό Οικονομίας για το ΕΣΠΑ  τοποθετήθηκε το μέλος της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Λαμπρινή Κάγου, στο γραφείο του υφυπουργού Εξωτερικών Γιάννη Αμμανατίδη  ο υποψήφιος βουλευτής Β‘ Αθηνών Γιώργος Τρίχας και στον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών για Ευρωπαϊκές Υποθέσεις Νίκο Ξυδάκη τοποθετήθηκαν ο Ευάγγελος Κυζηράκος, συνεργάτης της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, το κομματικό στέλεχος Θεοδώρα Σταθούλια και ο Γιώργος Καραμπάσης.

  Στο γραφείο του υφυπουργού Υποδομών Παναγιώτη Σγουρίδη τοποθετήθηκαν οι Κώστας Μπουλμέτης, τομεάρχης Δυτικής Αττικής των ΑΝΕΛ, και Ειρήνη Βουτσά, υποψήφια βουλευτής με τους ΑΝΕΛ στον Εβρο. Ο Θανάσης Γιαννόπουλος, πρώην βουλευτής της ΝΔ και νυν πολιτευτής των ΑΝΕΛ, τοποθετήθηκε διοικητής στο ΚΕΕΛΠΝΟ και ο Γιάννης Γιαννέλης-Θεοδοσιάδης, πρώην βουλευτής της ΝΔ που εντάχθηκε στους ΑΝΕΛ, τοποθετήθηκε γενικός γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής.

  Πηγή: http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=769399

  Einen Kommentar schreiben / Γράψτε ένα σχόλιο

  Kommentar

  kachelmannwetter.com