Ή στραβός είναι ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε
25.04.2024
  • Allgemein
  • Diktatur/Δικτατορία
  • Brain Drain
  • Balkan/Βαλκάνια
  • Bücher/Βιβλια
  • Medien/Μαζικά Μέσα
  • Minderheiten, Migranten/Μειονότητες, Μετανάστες
  • Kriege, Flüchtlinge/Πόλεμοι, Φυγάδες
  • Sprache/Γλώσσα
  • Gesellschaft, Meinung/Κοινωνία, Γνώμη
  • Nationalismus/Εθνικισμοί
  • Thema/Θέμα
  • Termine/Εκδηλώσεις
  • Geopolitik/Γεωπολιτική
  • Politik/Πολιτική
  • Terrorismus/Τρομοκρατία
  • FalseFlagOps/Επιχ. με ψευδή σημαία
  • Hellas-EU/Ελλάδα-Ε.Ε.
  • Wirtschaft-Finanzen/Οικονομία-Οικονομικά
  • Religion/Θρησκεία
  • Geschichte/Ιστορία
  • Umwelt/Περιβάλλον
  • Korruption/Διαφθορά
  • Reisen/Ταξιδιωτικά
  • Musik/Μουσική
  • Kunst/Τέχνη, Λογοτεχνία
  • Küche/Κουζίνα
  • kachelmannwetter.com
    Εδω διαβαζετε τις καινουργιες  ελληνικες και γερμανικες εφημεριδες
    Hier lesen Sie  griechische  und deutsche Zeitungen 

    Η Διάσωση της Διατροφικής μας Κληρονομιάς!


    Διάσωση παλιών παραδοσιακών ποικιλιών! Σε προτεραιότητα η σύνδεση παράδοσης με την επιστημονική πρόοδο!

     

    Άγριο αμπέλι στην Οίτη

    Ο οργανισμός περιβάλλοντος “ΗΛΕΣΙΟΝ” είναι μια ομάδα ανθρώπων, που αγαπούνε τον άνθρωπο, την φύση και αποδεικνύουν ότι υπάρχουν λύσεις στα σημερινά μεγάλα αδιέξοδα! Θεωρούν ότι η συλλογική ομαδική δράση με ΟικοΑυτάρκεια, Ανταλλαγή και διάδοση της Διατροφικής μας Κληρονομιάς, είναι η συνέχιση της Ζωής, της διαφύλαξης του Περιβάλλοντος και της Βιοποικιλότητας.

    Γι’ αυτό επέλεξαν την μη κερδοσκοπική λειτουργία του οργανισμού.

    Η σκέψη της ομαδικής δράσης ωρίμασε -σαν παλιό καλό κρασί- όταν περπατώντας πάνω στην Οίτη, θέλοντας να κόψουν ένα καρύδι παρατήρησαν ότι η καρυδιά είχε και σταφύλια! Τσαμπιά με μαύρα ζουμερά ολόφρεσκα σταφύλια!

    Platanos_Giona_2011

    Ο πλάτανος παντρεύτηκε το αμπέλι, τη λευκή κολοκυθάρα

    Οι ρόγες ήταν πολύ σφικτές μεταξύ τους και δεν είχαν ούτε μία ζημιά. Το σταφύλι μοσχοβολούσε κι ήταν ολόγλυκο, ενώ ο ασυνήθιστα χοντρός κορμός του κλίματος, φανέρωνε την πολύ μεγάλη ηλικία του.

    Το κλίμα είχε επιζήσει από όλες τις αρρώστιες και είχε φτιάξει ισχυρό αμυντικό σύστημα. Με τα χρόνια είχε αναρριχηθεί και κλαρώσει πάνω στην καρυδιά.

    Από καιρό στο μυαλό τους είχε εντυπωθεί η ανακάλυψη του 2.500 ετών άκρατου οίνου της «Περιστέρας». Γι αυτό ξεκίνησαν προσπάθειες για κρασί χωρίς θειώδη φάρμακα, χρώματα και άλλα χημικά βασιζόμενο σε ΑρχαιοΕλληνικά πρότυπα. Ευτυχώς, και παρά τις αποτροπές πολλών, δικαιώθηκαν και ο στόχος τους πέτυχε! Ο Άκρατος Οίνος Ηλέσιον διατηρείται από το 2008 χωρίς προβλήματα.

    Έτσι, αποφάσισαν την δημιουργία ομάδας ανάδειξης της διατροφικής μας κληρονομιάς. Συνδυάζοντας την τεράστια, πολυετή εμπειρία και τις σπουδαίες πληροφορίες, με τις σημερινές, άρτιες, τεχνολογικές δυνατότητές, εύκολα προκύπτουν πολύ σημαντικά οφέλη για την Ζωή!

    Παραδοσιακά και με το βλέμμα… στα αρχαία πατητήρια, έβαλαν στόχο να διασώσουν παλιές παραδοσιακές ποικιλίες και να οινοποιήσουν με ΑρχαιοΕλληνικά πρότυπα !

    Η Κοινότητα του οργανισμού Ηλέσιον πέτυχε:

    √       Να βρει τρεις «ξεχασμένες» από την πολιτεία πολύ παλιές παραδοσιακές «άγριες» ποικιλίες  σταφυλιών το «Γκοσμάρι», την λευκή και την κόκκινη «Κολοκυθάρα».

    √       Να βρει παραδοσιακούς σπόρους από «άγρια» φυτά στα βουνά.

    √       Να οινοποιήσει πολλές φορές με μεγάλη επιτυχία «άκρατο οίνο» με βάση τα αρχαιοελληνικά πρότυπα! Ο οποίος διατηρείται χωρίς να ξινίζει κι από το 2008.

    √       Να καλλιεργήσει με φυσικό τρόπο μαζί με τα “ζιζάνια” και με επιτυχία βιολογικό ρύζι στη περιοχή «Φύση» (NATURA) του Σπερχειού ποταμού.

    BIO-11-03_etc-256

    Παλαιωμένο κοκκινέλι άκρατος οίνος

    Η Καινοτομία Ηλέσιον

    Καν’ το όπως οι αρχαίοι!

    Με βάση την παράδοση και την σημερινή τεχνολογία, το Ηλέσιον, αναγέννησε τον Άκρατο ΑρχαιοΕλληνικό Οίνο!

    Στην διαδικασία της αναγέννησης του Άκρατου Οίνου το Ηλέσιον δημιούργησε το Σταφυλόμελο και το Ειδύλλι. Από 100% φρέσκο χυμό σταφυλιού, με αφαίρεση μόνο του νερού σε χαμηλή θερμοκρασία.

    Περιέχει αναλλοίωτα τα συστατικά και τα αρώματα του σταφυλιού, δίνοντας στο μούστο τη δύναμη για να φτιαχτεί ο υψηλόβαθμος Άκρατος Οίνος!

    Το Ηλέσιον αναγεννώντας τον ΑρχαιοΕλληνικό Οίνο δημιούργησε το Ειδύλλι, νερό από τα σταφύλια και το Σταφυλόμελο που είναι φυσικό σιρόπι φρέσκου βιολογικού σταφυλιού. Τα προϊόντα αυτά είναι 100% από σταφύλι, χωρίς πρόσθετα θειώδη, χημικά και ζάχαρη. Είναι άθερμα, αφιλτράριστα και άζυμα, χωρίς οινόπνευμα!

    Ο Άκρατος Οίνος του Ηλέσιον όταν σμίξει με το Ειδύλλι δημιουργεί τον Κεκραμμένο Οίνο, που σήμερα ονομάζουμε κρασί. Δίνοντας έτσι την δυνατότητα στον κάθε φίλο του οίνου να δημιουργήσει το δικό του κρασί σε όποιους βαθμούς το επιθυμεί εκείνη τη στιγμή!

    A 29765

    Μειλίχιος κεκραμμένος οίνος

     

     

    Άκρατος Οίνος + Ειδύλλι = κρασί (Κεκραμμένος Οίνος)

    Όσο ελαφρύ το θες με το Ειδύλλι (σταφυλόνερο)

    Όσο γλυκό το θες με το Σταφυλόμελο!

    Όσο φυσικό το θες με Άκρατο Οίνο Ηλέσιον!

    Το κρασί όπως το θες!

    arxikh1_end_agrio_256

     

    Η μεσογειακή διατροφή, που μελετήθηκε τον προπερασμένο αιώνα, περιείχε κρασί, που στην διαδικασία της οινοποίησής του περιλαμβάνονταν οι φλούδες (στέμφυλα) και τα σπόρια. Η ίδια τεχνοτροπία ήταν που δημιούργησε και το «Γαλλικό παράδοξο», δηλαδή τα οφέλη του κρασιού «ερυθράς οινοποίησης».

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

    Άγριο αμπέλι στην Οίτη

     

    Η καινοτομία του Ηλέσιον στηρίζεται στην ερυθρά οινοποίηση κι έτσι τα ωφέλιμα συστατικά του σταφυλιού περνούν -με την όσμωση- στο σώμα του οίνου, και διατηρούνται εκεί  χωρίς την χρήση πρωτεϊνών καθίζησης και φιλτραρίσματος.

    Το υψηλό οινόπνευμα αποτελεί μέσο συντήρησης των ευεργετικών συστατικών του σταφυλιού για πολλά χρόνια!

    Τα βιολογικά ξερικά αμπέλια, που τρυγήθηκαν, ζουν λεύτερα χωρίς φυτοφάρμακα και χημικά λιπάσματα. Έχουν βαθιές ρίζες για να μπορούν γεύονται όλα τα συστατικά της μάνας γης. Τα συντροφεύουν κυκλάμινα και κέδροι, πουλιά ταξιδευτές, που κόπιασαν στους καρπούς για να πάρουν δυνάμεις, και μυρωδάτοι αγέρηδες, που τα συνήθισαν στα χάδια. Άγρυπνοι φρουροί τους ο θεός Διόνυσος, ο μέγας Πάν, οι Βάκχες, οι Νύμφες και οι Σάτυροι με το γελαστό τους βλέμμα.

     

    Ρυζείς

    Βιολογικό Ρύζι Φυσικής Καλλιέργειας

    orizonas_04-1024x768

    Το «Ρυζείς» καλλιεργείται από την Κοινότητα του Ηλέσιον στη περιοχή «Φύση» (NATURA) του Σπερχειού ποταμού και είναι μία από τις λίγες καλλιέργειες που βοηθούν στη γονιμότητα των αλατούχων εδαφών και στη διατήρηση του οικοσυστήματος των υδροβιότοπων.

    Η καλλιέργεια του «Ρυζείς» γίνεται χωρίς τη χρήση φυτοφαρμάκων, ζιζανιοκτόνων και χημικών λιπασμάτων με χλωρή λίπανση και με τη χρήση ενεργών μικροοργανισμών (ΕΜ) σε συμμαχία με τη φύση. Συγκαλλιεργήθηκε και αντάλλαξε αρώματα μαζί με άγριο βασιλικό και όλη την βιοποικιλότητα της περιοχής.

    Το «Ρυζείς» δεν υπόκειται σε απεντόμωση και χρήση τοξικών φαρμάκων, γι” αυτό υποχρεωτικά  διατηρείται σε δροσερό και ξηρό μέρος.

    Η Κοινότητα του Ηλέσιον

    www.helession.com

    Einen Kommentar schreiben / Γράψτε ένα σχόλιο

    Kommentar

    kachelmannwetter.com