Ή στραβός είναι ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε
18.04.2024
 • Allgemein
 • Diktatur/Δικτατορία
 • Brain Drain
 • Balkan/Βαλκάνια
 • Bücher/Βιβλια
 • Medien/Μαζικά Μέσα
 • Minderheiten, Migranten/Μειονότητες, Μετανάστες
 • Kriege, Flüchtlinge/Πόλεμοι, Φυγάδες
 • Sprache/Γλώσσα
 • Gesellschaft, Meinung/Κοινωνία, Γνώμη
 • Nationalismus/Εθνικισμοί
 • Thema/Θέμα
 • Termine/Εκδηλώσεις
 • Geopolitik/Γεωπολιτική
 • Politik/Πολιτική
 • Terrorismus/Τρομοκρατία
 • FalseFlagOps/Επιχ. με ψευδή σημαία
 • Hellas-EU/Ελλάδα-Ε.Ε.
 • Wirtschaft-Finanzen/Οικονομία-Οικονομικά
 • Religion/Θρησκεία
 • Geschichte/Ιστορία
 • Umwelt/Περιβάλλον
 • Korruption/Διαφθορά
 • Reisen/Ταξιδιωτικά
 • Musik/Μουσική
 • Kunst/Τέχνη, Λογοτεχνία
 • Küche/Κουζίνα
 • kachelmannwetter.com
  Εδω διαβαζετε τις καινουργιες  ελληνικες και γερμανικες εφημεριδες
  Hier lesen Sie  griechische  und deutsche Zeitungen 

  Η Ελλάς να ενισχύση τα ΜΜΕ της ομογένειας!

  Δημήτρης Ρομποτής

  Ισημερία σήμερα, Equinox, για να θυμηθούμε και τον ομώνυμο δίσκο του Ζαν Μισέλ Ζαρ τον οποίο και ακούω αυτή τη στιγμή, τιμής ένεκεν. Από αύριο η μέρα θα είναι κατιτίς μεγαλύτερη από τη νύχτα κι’όσο νά’ναι παίρνουμε λίγο τα πάνω μας, καθότι “εμείς οι Ελληνοι”, όπως έλεγε συμπαθής ομογενής νεκροθάφτης – Θεός σχωρέστον – είμεθα άνθρωποι του φωτός!

   

  Ναί, δεν είναι μόνο ο Κιμούλης και οι λοιποί ηθοποιοί που είναι φως, είμαστε και εμείς οι άλλοι, οι απλοί υποκριτές, ολόφωτοι σαν γλόμποι και το θάμπος μας δεν αξαντλείται, είναι σαν την τεχνολογία του Απόλλωνος που πούλησε ο (π)Σώρας στον Ομπάμα έναντι της εξευτελιστικής τιμής των 600 δις! Ούτε πεινάλες να είμαστε, τους δώσαμε τέτοιο πράμα κοψοχρονιά, όπως και τα άλλα αρχαία που τους πουλήσαμε κατά καιρούς για ψίχουλα και τώρα κοσμούν τα μεγαλύτερα μουσεία και συλλογές ανά την υφήλιο. Εμ πώς, άμα δεν ξέρεις τί έχεις δεν μπορείς να το εκτιμήσης και στο παίρνουν οι άλλοι από τα χέρια έναντι χαϊμαλιών, καθρεπτακίων, φω μπιζού και λοιπών φανταχτερών τα οποία οι ναύτες του Κολόμβου (Χιώτες οι περισσότεροι) δίνανε στους ιθαγενείς έναντι του χρυσού που τους βουτάγανε. Αντε, σε εμάς που είμαστε πιο …έξυπνοι να δώσανε κάτι παραπάνω, ούτε κατά προσέγγιση όμως στην πραγματική τους αξία, άσχετα αν όταν τα παίρναμε ήμασταν ευχαριστημένοι. Ενα μισοσπασμένο κιούπι για την αξία του χωραφιού όπου ήταν θαμμένο άξιζε και παράξιζε τον κόπο. Σου λέει, ο πονηρός αγρότης, με τόσα λεφτά αγοράζω κατσαρόλες και καζάνια ολοκαίνουργια, τί να τον κάνω τον σπασμένο μπότη; Ας τον πάρουν οι Εγγλέζοι πού’ναι μαλάκες …

  Τέλος πάντων, για αλλού ξεκίνησα κι’αλλού βρέθηκα, ως συνήθως! Με αφορμή την ισημερία που σημαίνει την απαρχή του μεγαλώματος της ημέρας, του φωτός δηλαδή, ήθελα να αναφερθώ στη λεγομένη Διαύγεια, εκεί όπου δημοσιεύονται πλέον τα χρήματα που πληρώνει το δημόσιο ή κάτι τέτοιο τέλος πάντων. Επληροφορήθην ότι προ ημερών εδώθη εις την δημοσιότητα λίστα με τα μέσα ενημερώσεως της εν Αμερικές ομογενείας τα οποία θα λάβουν διαφημιστικές καταχωρήσεις από τον ΕΟΤ. Ανάμεσά τους περιλαμβάνεται και το περιοδικό ΝΕΟ το οποίο εκδίδω τα τελευταία δώδεκα χρόνια στη Νέα Υόρκη. Πρόκειται για περεξήγηση, ουδέποτε υπογράψαμε τέτοια συμφωνία και φυσικά ΔΕΝ θα λάβουμε οποιοδήποτε ποσό από τον ΕΟΤ ούτε θα φιλοξενήσουμε κάποια διαφημιστική καταχώρηση στην παρούσα φάση. Ζήτησα από το εδώ γραφείο του ΕΟΤ να προβή στην απαραίτηση διόρθωση, αλλά επειδή αυτές οι διαδικασίες είναι χρονοβόρες θεωρώ σκόπιμο να το κοινοποιήσω προς αποφυγήν παρερμηνειών.

  Στο σημείο αυτό να πω ότι ορθώς, κατά τη γνώμη μου, ο ΕΟΤ επιλέγει και ομογενειακά μέσα ενημερώσεως στη διαφημιστική του καμπάνια. Πέραν του ότι οι ομογενείς αποτελούν το συντριπτικό ποσοστό των Αμερικανών που επισκέπτονται την Ελλάδα, τα εδώ μέσα, έντυπα και ηλεκτρονικά, λόγω του υψηλού λειτουργικού κόστους δύσκολα τα βγάζουν πέρα οπότε οποιαδήποτε βοήθεια από οπουδήποτε είναι καλοδεχούμενη. Χωρίς μέσα ενημέρωσης η ομογένεια θα ατονήση πλήρως, οι οργανώσεις θα διαλυθούν και όταν θα χρειαστή η συμπαράσταση των Ελληνοαμερικανών σε κάποια κρίση δεν θα υπάρχει τρόπος τα μηνύματα να φτάσουν στη βάση. Σε τελική ανάλυση το χαμηλό, ουσιαστικά, ποσό που θα δώση ο ΕΟΤ σε όλα τα μέσα είναι η καλύτερη επένδυση, γιατί με τόσα λίγα πετυχαίνει τόσα πολλά.

  Θα ήταν επίσης ευχής έργο αν η ενίσχυση των μέσων ενημερώσεως της ομογένειας ανά τον κόσμο αποτελέση πολιτική όλων των κυβερνήσεων (αντί να τα παίρνουν μόνο κάποιοι μέσω μυστικών κονδυλίων ή βισμάτων από κολλητούς υπουργούς σε οργανισμούς και περιφέρειες). Αντί του ΣΑΕ και των άλλων φαιδρών θα μπορούσε να συσταθή ένας φορέας με τη συμμετοχή δωρωτών και από τον ιδιωτικό τομέα ο οποίος θα ασχολήται με τη στρατηγική ενίσχυση των μέσων ενημερώσεως. Πολύ εύκολα διακριβώνεται η αξία κάθε μέσου οπότε και το ύψος της βοήθειας θα είναι ανάλογο. Ακόμη καλύτερα, η ενίσχυση να προϋποθέτη την υποβολή κάποιου “πρότζεκτ” ή κάποιας αναπτυξιακής πρωτοβουλίας, όπως αύξηση σελίδων, θεματικός εμπλουτισμός κλπ.

  Πολλοί θα πουν, τί μαλακίες μας λές πρωί πρωί φωστήρα μου, εδώ στην Ελλάδα κλείνουν εφημερίδες η μια μετά την άλλη, εργαζόμενοι δεν πληρώνονται, γίνεται της πουτάνας και εσύ θέλεις οικονομικές ενισχύσεις στην Αμερική; Λυπάμαι, αλλά αυτή είναι η ηττοπαθής στάση που εγγυάται ότι τα πράγματα απλώς θα χειροτερέψουν! Για να σωθούν τα διαπλεκόμενα μέσα εν Ελλάδι απαιτούνται εκατομμύρια των εκατομμυρίων. Για να ενισχυθούν κάποιας στρατηγικής σημασίας μέσα ενημέρωσης ανά τον κόσμο χρειάζονται ψίχουλα σε σχέση με το ποσό που απαιτείται για να σωθή μόνο ένας δημοσιογραφικός οργανισμός στην Ελλάδα. Ας σκεφτούν επιχειρηματικά, αν μη τί άλλο, δηλαδή το μέγεθος του οφέλους από την όποια επένδυση και δεν θα πάρη πολύ να αντιληφθούν ότι η ενίσχυση των ομογενειακών μέσων ενημέρωσης συμφέρει και από οικονομικής πλευράς, άσχεται αν αυτό δεν είναι η προτεραιότητα.

  Ο Δημήτρης Ρομποτής ήταν δημοσιογράφος και τώρα δηλώνει λαϊκός τραγουδιστής με έδρα τη Νέα Υόρκη.

  About the Author

  Ο Δημήτρης Ρομποτής είναι δημοσιογράφος και εκδότης του περιοδικού ΝΕΟ με έδρα τη Νέα Υόρκη

   

   

   

  Related Articles

  One Comment

  • derkon sagt:

   Φίλε και πνευματοδέστατε κ.Δ.Ρομποτή, αλήθεια θέλω να μου πεις μία στιγμή που χρειάσθηκε η πατρίδα μας βοήθεια από την ομογένεια, και ειδικά από άτομα που κατείχαν υψηλές θέσεις στην διοίκηση αυτής της χώρας, και μας την έδωσαν! Οι τότε Ελληνικές κυβερνήσεις „έρριχναν“ κανονικά το παραδάκι στις τσέπες των „αγνών“ ομοαίμων αξιωματούχων, αυτής της χώρας, και αυτοί μας έγραφαν ….στα μεζέα τους.
   Έχω πεισθεί απόλυτα, ότι οι συντριπτική πλειονότης των ομογενών μας σ αυτήν την χώρα, σίγουρα τους ακούμπησε το μαγικό ραβδάκι της Κίρκης, -μάλλον του Μπάρμπα-Σαμ εν προκειμένω, και τους κατέστησε γενίτσαρους, π.χ. Δουκάκης κ.ά. Τρανό παράδειγμα ήταν όταν κάποιοι βάλθηκαν να κάψουν τη χώρα μας, και τότε προσέτρεξαν να μας βοηθήσουν οικονομικά πολλές χώρες, ακόμη και η Αλβανία, οι ομογενείς μας προσέφεραν χρήματα υποπολλαπλάσια αυτών που ανακοίνωσαν, δηλαδή κάπου 200.000 δολάρια και ανακοίνωσαν 2.000.000 δολάρια ότι έδωσαν. Ως προς δε την Ελληνικότητα που μπορεί να διακρίνει τα παιδιά των ομογενών μας, ακόμη και αυτά της πρώτης γενιάς, η διαπίστωση είναι απελπιστική. Γνωρίζω πάμπολλες περιπτώσεις που αυτά δεν γνωρίζουν ούτε την Ελληνική γλώσσα. Οπότε τι σόι ομογενής Έλληνας είναι κάποιος, ο οποίος δεν γνωρίζει ούτε τη γλώσσα της ρίζας του; Σίγουρα όλα αυτά εσύ τα γνωρίζεις καλύτερα από εμένα, αφού και εσύ σ αυτή σου την προσπάθεια, που είναι περισσότερο λειτούργημα και δευτερευόντως επάγγεμα, δεν τυγχάνεις της ανάλογης βοήθειας, από την οποίαν στο κάτω-κάτω έχουν να οφεληθούν και οι ίδιοι. Αυτά και ….μετά λύπης μου εκθέτω.
   Υ.Γ. Αυτά που ισχύουν για τους ομογενείς των ΗΠΑ, απέχουν παρασάγγας από τους ομογενείς στις άλλες χώρες, που τους είδαμε να διατηρούν σε μεγάλο ποσοστό την Ελληνικότητά τους. derkon

  Einen Kommentar schreiben / Γράψτε ένα σχόλιο

  Kommentar

  kachelmannwetter.com