Ή στραβός είναι ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε
17.07.2024
 • Allgemein
 • Diktatur/Δικτατορία
 • Brain Drain
 • Balkan/Βαλκάνια
 • Bücher/Βιβλια
 • Medien/Μαζικά Μέσα
 • Minderheiten, Migranten/Μειονότητες, Μετανάστες
 • Kriege, Flüchtlinge/Πόλεμοι, Φυγάδες
 • Sprache/Γλώσσα
 • Gesellschaft, Meinung/Κοινωνία, Γνώμη
 • Nationalismus/Εθνικισμοί
 • Thema/Θέμα
 • Termine/Εκδηλώσεις
 • Geopolitik/Γεωπολιτική
 • Politik/Πολιτική
 • Terrorismus/Τρομοκρατία
 • FalseFlagOps/Επιχ. με ψευδή σημαία
 • Hellas-EU/Ελλάδα-Ε.Ε.
 • Wirtschaft-Finanzen/Οικονομία-Οικονομικά
 • Religion/Θρησκεία
 • Geschichte/Ιστορία
 • Umwelt/Περιβάλλον
 • Korruption/Διαφθορά
 • Reisen/Ταξιδιωτικά
 • Musik/Μουσική
 • Kunst/Τέχνη, Λογοτεχνία
 • Küche/Κουζίνα
 • kachelmannwetter.com
  Εδω διαβαζετε τις καινουργιες  ελληνικες και γερμανικες εφημεριδες
  Hier lesen Sie  griechische  und deutsche Zeitungen 

  Μεϊμαράκης η επόμενη σελίδα στη ΝΔ …

  Δημήτρης Ρομποτής

  Ας ελπίσωμε ότι αυτό θα ισχύση και για τη Νέα Δημοκρατία, όχι τόσο λόγω συμπάθειας προς το συγκεκριμένο κόμμα όσο γιατί είναι πιο αναγκαίος παρά ποτέ ο έτερος ισχυρός πυλώνας του ξεχαρβαλωμένου πολιτικού συστήματος στην Ελλάδα

   

  Συμφώνως προς τις αστρικές κινήσεις η 20ή Δεκεμβρίου είναι η μεγαλύτερη νύχτα του χρόνου. Από την 21η αρχίζει δειλά δειλά να μεγαλώνη η μέρα, να ανακάμπτη το φως. Ας ελπίσωμε ότι αυτό θα ισχύση και για τη Νέα Δημοκρατία, όχι τόσο λόγω συμπάθειας προς το συγκεκριμένο κόμμα όσο γιατί είναι πιο αναγκαίος παρά ποτέ ο έτερος ισχυρός πυλώνας του ξεχαρβαλωμένου πολιτικού συστήματος στην Ελλάδα. Η ιστορική εμπειρία δείχνει ότι ο ξαφνικός μονοπολισμός μετά από πολυετή εμπειρία διπολισμού οδηγεί συνήθως σε διάλυση και εκτός ελέγχου καταστάσεις. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η κατάρρευση της Σοβιετικής Ενώσεως που αντί για ειρήνη έφερε περισσότερους πολέμους και συγκρούσεις, μεταλύτερη αστάθεια διεθνώς και λιγότερη ασφάλεια. Πιο εύκολα διαλύεις ένα υπάρχον σύστημα με τα όποια του προβλήματα, παρά το αντικαθιστάς με κάποιο άλλο που θα λειτουργήση καλύτερα.

  Στις χτεσινές εκλογές της ΝΔ υπήρχαν τέσσερις υποψήφιοι, αλλά ουσιαστικά μόνο μία επιλογή, αυτή του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ήταν δηλαδή κάτι σαν δημοψήφισμα για τον ίδιο, δεν προσέφεραν σοβαρές εναλλακτικές επιλογές. Ο νικητής των εκλογών μπορεί να μην είναι “ιντελέξουαλ”, να έχη αδυναμίες αισθητικής υφής (όπως η γλώσσα του), αλλά διαθέτει την εμπειρία και τη μετριοπάθεια που χρειάζεται αυτή τη στιγμή το κόμμα του και η Ελλάδα. Επιπλέον, δεν είναι «καβαλημένος» με την εξουσία, δεν είχε ποτέ του φανερές «αρχηγικές» βλέψεις, δεν είναι ΕΥΤΥΧΩΣ κάποιος «χαρισματικός» που μπορεί «να εμφυσήση» στον κόσμο περισσότερη επαναστατικότητα για διάλυση όπως τόσοι «χαρισματικοί» τους οποίους πλήρωσε και πληρώνει ακριβά η χώρα. Ο Μεϊμαράκης ίσως να είναι ο «νοικοκύρης» που έχει ανάγκη αυτή τη στιγμή η «συντηρητική» (όλα της διεθνούς εμπειρίας στην Ελλάδα πρέπει να μπαίνουν σε εισαγωγικά) παράταξη και η ίδια η Ελλάδα. Ο «επαναστάτης του μέλλοντος» που έλεγε ο Τσαρούχης, ο οποίος «θα επιχειρήση να βάλη κάποια τάξη». Αν μπορέση να προσφέρη αυτή την υπηρεσία και μόνο θα αποδειχτή ηγέτης μεγαλύτερης εμβέλειας από όλους της ύστερης μεταπολιτεύσεως. Με την ολοκλήρωση του δεύτερου γύρου των εκλογών, ας αρχίση ένα ουσιαστικό ξεκαθάρισμα στο κόμμα, όχι διώχνοντας κι’αποκλείοντας, όπως πολλοί θα θέλαμε, αλλά ανοίγοντας διάπλατα την πόρτα στην ποιότητα κι’αφήνοντάς την να επιβληθή μέσω των αποτελεσμάτων της. Από τους συμβούλους του, μέχρι την εκπροσώπηση του κόμματος σε όλους τους τομείς και εν συνεχεία στους υποψηφίους για βουλευτές θα πρέπει να σταλή ξεκάθαρο μήνυμα ότι η μετριότητα και ο λαϊκισμός είναι πλέον έννοιες ασύμβατες με τη ΝΔ!

  Θα αναρωτηθή βέβαια ο καθένας, πώς μπορεί ο Μεϊμαράκης να τα βάλη με τη μετριότητα και τον λαϊκισμό αφού και ο ίδιος προέρχεται εν πολλοίς από τις τάξεις τους; Ακριβώς για αυτό! Επειδή μπορεί να μιλήση τη γλώσσα τους και να τους ξεκαθαρίση ότι τα ψέμματα τελειώσανε. Με τον τρόπο που ο ίδιος θα απεκδύεται τα χαρακτηριστικά του παρελθόντος έτσι και το κόμμα θα πρέπη να πετάη στην άκρη τα βαρίδια που το κρατούν στο χαμηλό ύψος κάποιων. Η πρόκληση θα είναι μεγάλη και για τον ίδιο και για το κόμμα και θα βαθμολογείται σε κάθε βήμα, πράγμα που το γνωρίζει από τη μέχρι τώρα θητεία του ως «αρχηγός».

  Για όλους αυτούς τους λόγους συν το γεγονός, επαναλαμβάνω, ότι ο Μεϊμαράκης δεν είναι «καβαλημένος» με την εξουσία, μπορεί να τα βρή και με τον Τσίπρα και να βάλη πλάτη εκεί που χρειάζεται προκειμένου να περάσουν μια σειρά μέτρα που καμμία άλλη κυβέρνηση πλην του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα μπορούσε να περάση. Ενας ευφυής «αρχηγός» της Αξιωματικής Αντιπολιτεύσεως έχει κάθε λόγο να ελπίζη ότι η σημερινή κυβέρνηση θα επιτύχη αυτό αν μη τί άλλο και είναι προς το συμφέρον του ίδιου, της παράταξης, αλλά κυρίως της χώρας να βοηθήση όπου και όπως μπορεί. Οι εποχές της απόλυτης αντιπολίτευσης σαν αυτή που προτείνει ο Αδωνις Γεωργιάδης έχουν παρέλθει. Η χώρα χρειάζεται συνθέσεις, όχι άλλες αντιθέσεις, αποτελέσματα όχι περισσότερες συγκρούσεις.

  Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αν όντως διακρινόταν από τη σεμνότητα που οι υπεύθυνοι του «ίματζ μέικιν» τον έχουν σκηνοθετήσει να πλασάρη (όπως παλιά το μόνιμο χαμόγελο της αδερφής του), θα έπρεπε να είχε αποχωρήσει από την κούρσα μετά το χτεσινό αποτέλεσμα, εκφράζοντας παράλληλα τη στήριξή του στον Μεϊμαράκη. Είναι νέος, έχει πολλά να μάθη ακόμα, μπορεί να περιμένη τη σειρά του, αν και όποτε έρθη. Με το να ταλαιπωρήση περισσότερο το κόμμα σε έναν δεύτερο γύρο προκειμένου να αυξήση κάπως το ποσοστό του για να είναι σε καλύτερη θέση, όπως πιστεύει, στο μέλλον, δείχνει ότι είναι μία από τα ίδια με τους προηγούμενους κι’αυτούς με τους οποίους θέλει να εμφανίζεται διαφορετικός. Αντί να μιλάη για δεύτερους γύρους πριν ακόμη ανακοινωθούν τα επίσημα αποτελέσματα θα έδειχνε πραγματικό ήθος εάν αποχωρούσε. Ομοίως θα έδειχνε πραγματικό ήθος αν είχε βγει να εκφράση την αντίθεσή του για το κόψιμο ραδιοφωνικής εκπομπής του Μητσικώστα επειδή τον σατίριζε που οδήγησε εν συνεχεία και σε κόμιψο τηλεοπτικής εκπομπής την οποία επρόκειτο να αρχίση στο «Μέγκα». Και στις δύο περιπτώσεις φέρθηκε ως αυτό που είναι, ένας ακόμη του Μητσοτακέικου …

  ΥΓ: 1) Δεν κάνει ο Τραγάκης για εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ! Χρειάζεται κανονικός τράγος! Ας φωνάξουν τον Ανθιμο πριν τον πάρη κι’αυτόν ο Τσίπρας …
  2) Εφόσον η κατάσταση γενικώς θυμίζει μπουρδέλο, επόμενο είναι να γίνεται της πουτάνας!
  3) Το δελτίο τύπου μιας εταιρείας σκουπιδιών δεν θα έπρεπε να λέγεται δελτίο …ρύπου;

  About the Author

  Ο Δημήτρης Ρομποτής είναι δημοσιογράφος και εκδότης του περιοδικού ΝΕΟ με έδρα τη Νέα Υόρκη

   

   

  Related Articles
  Από το φολκλόρ στο …τσιρλίντινγκ!
  Το ποδόσφαιρο ως πρότυπο κρατικής παλιγγενεσίας

  http://neohellenika.com/?p=953

  One Comment

  • berlinathen sagt:

   Ο Μεϊμαράκης είναι η τελευταία παλιατζούρα των αραβο-ανατολίτηκων κομμάτων της Ελλάδος. Και μόνο το μπεγλέρι που παίζει στα χέρια του φτάνει για να δεί κανείς, ότι πρόκειται για πολιτικό της παλιάς σχολής, ένα είδος μπάρμπα Γιώργου που κατέβηκε απ‘ την στάνη στην Αθήνα και έγινε πολιτικός – με την μαγκούρα του βέβαια. Δηλαδή πρόκειται για ένα άτομο, που δεν έχει μέχρι σήμερα καταλάβει τι συμβάινει στον κόσμο.
   Το ίδιο βέβαια αντιπροσωπεύει και ο Τσίπρας, κι‘ ας μην κρατάει κομπολόι στο χέρι του, αυτό το έχει στα μυαλά του. Ένα άτομο της μετά το 74 γενιάς των ηλιθίων Αριστερών, που νομίζουν ότι αν καταλάβουν την εξουσία θα μεταβάλουν την Ελλάδα σε έναν σοσιαλιστικό παράδεισο, κάτι σαν την πρώην Σοβιετική Ένωση. Η οποία τουλάχιστον τύπωνε το χρήμα της η ίδια, ενώ οι επαναστατημένοι λεβέντες των Συνιστουσών του ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να τρέχουν και να παρακαλάν τους εβραίους τραπεζιτες της City of London και της Wall Street για να πάρουν κάποιο δάνει, απο κείνα τα φαρμακερά που δένουν τα κράτη χειροπόδαρα. Αυτά όμως που να τα καταλάβουν ο Τσίπρας και οι Συσνιστώσες του, κι‘ ας κυβερνάναι ήδη ένα χρόνο την έρμη αυτή χώρα. Και οι τραπεζίτες που θα παρακαλάνε, επειδή δεν είναι απο κάποια κοινωνική πρόνοια, θα τους πάρουν και τα σώβρακα, δηλαδή θά πάρουν απο την Ελλάδα όσα σώβρακα ακόμη της μείναν, ενώ αυτοί, όπως και οι ΠΑΣΟΚοι, θα έχουν γεμίσει τις τζεπες τους και θα κάνουν το κορόιδο.
   Ο συρφετός του ΣΥΡΙΖΑ λοιπόν αποτελείται απο βλάκες, επαναστάτες του κώλου, ψεύτες και απατεώνες, που εκτός απο καταλήψεις σχολείων και δημοσίων κτιρίων δεν έχουν ιδέα απο πολιτική μέσα στο γεωστρατηγικά εξαιρετικά μπλέγμένο διεθνές περιβάλλον. Ξέρουν όμως να τακτοποιούν τους δικούς τους στο Δημόσιο και να κάνουν τις κάθε είδους λαδιές, που πάνε να ξεπεράσουν και εκείνες του παπανδρέικου ΠΑΣΟΚ.
   Η πρόταση λοιπόν, ο „μάγκας“ με το μπεγλέρι να συνεργαστεί με τον ανόητο „επαναστάτη“ που θα φέρει στην Ελλάδα Ελπίδα και στην Ευρώπη Σοσιαλισμό!!! είναι απαράδεκτη. Δυό περιορισμένης αντιλήψεως άτομα να διαχειριστούν μια Ελλάδα που πνέει τα λοίσθια, για να ξεπουληθούν και τα τελευταία ασημικά της και να κατεβάσει τελείως τα σώβρακά της στους σιωνιστές πιστωτές της είναι για μένα και το μπλόγκ αυτό αδιανόητη. Και απαράδεκτη.
   Μπροστά στο τίποτα, καλή είναι και η κυρά Μήτραινα, λέει η παροιμία. Μπροστά λοιπόν στον απαράδεκτα ανόητο Τσίπρα και το τσούρμο των χτυπημένων ιδεολόγων του, καλύτερα μια Νεα Δημοκρατία. Όμως με Αδωνη Γεωργιάδη.
   berlinathen

  Einen Kommentar schreiben / Γράψτε ένα σχόλιο

  Kommentar

  kachelmannwetter.com