Ή στραβός είναι ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε
19.03.2024
  • Allgemein
  • Diktatur/Δικτατορία
  • Brain Drain
  • Balkan/Βαλκάνια
  • Bücher/Βιβλια
  • Medien/Μαζικά Μέσα
  • Minderheiten, Migranten/Μειονότητες, Μετανάστες
  • Kriege, Flüchtlinge/Πόλεμοι, Φυγάδες
  • Sprache/Γλώσσα
  • Gesellschaft, Meinung/Κοινωνία, Γνώμη
  • Nationalismus/Εθνικισμοί
  • Thema/Θέμα
  • Termine/Εκδηλώσεις
  • Geopolitik/Γεωπολιτική
  • Politik/Πολιτική
  • Terrorismus/Τρομοκρατία
  • FalseFlagOps/Επιχ. με ψευδή σημαία
  • Hellas-EU/Ελλάδα-Ε.Ε.
  • Wirtschaft-Finanzen/Οικονομία-Οικονομικά
  • Religion/Θρησκεία
  • Geschichte/Ιστορία
  • Umwelt/Περιβάλλον
  • Korruption/Διαφθορά
  • Reisen/Ταξιδιωτικά
  • Musik/Μουσική
  • Kunst/Τέχνη, Λογοτεχνία
  • Küche/Κουζίνα
  • kachelmannwetter.com
    Εδω διαβαζετε τις καινουργιες  ελληνικες και γερμανικες εφημεριδες
    Hier lesen Sie  griechische  und deutsche Zeitungen 

    Να σταματήσει αμέσως το ξεπούλημα των πάντων


    Οι „επαναστάτες“ της κυβέρνησης των ειδικών σε καταλήψεις είναι αποφασισμένη να ξεπουλήσει τις επιχειρήσεις ύδρευσης και αποχέτευσης ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ με ολέθρια αποτελέσματα για τον πολίτη και την χώρα. Διαβάστε και πληροφορηθείτε

    Από τον εκδότη

    Οι παρακάτω πληροφορίες γράφτηκαν στις 4. Μαίου 2017 και από τότε μέχρι σήμερα οι αλήτες που κυβερνάνε κατόρθωσαν να περάσουν την ΕΥΔΑΠ και την ΕΥΑΘ στο λεγόμενο Υπερταμείο, αυτό που τα βγάζει όλα στο σφυρί και στέλνει τα έσοδα αυτομάτως στα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα του Σιωνισμού, αυτά που τόσο απλόχερα μας δάνειζαν μέχρι πρό τινος για να μας φέρουν εκεί που ήθελαν, να μας υποχρεώσουν να ξεπουλήσουμε όλα, όσα ανήκουν στο Δημόσιο. Και αυτό έγινε με την βοήθεια όχι μόνο των πολιτικών κομμάτων, τα οποία υπάρχουν μόνο για τέτοια πράματα και για τίποτα άλλο, αλλά και των μεγάλων Μαζικών Μέσων, δείτε, φερ‘ ειπείν, με τι μανία ο τακτικός επισκέπτης των Συνάξεων Bilderberg, ο κύριος Παπαχελάς της εφημερίδας „Καθημερινή“, „αγωνίζεται“ εδώ και μήνες για τον χρυσό της Χαλκιδικής, όχι βέβαια για να μείνει στην Ελλάδα, αλλά για να πάει στους απατεώνες της σιωνιστικής Blackwater που κρύβονται πίσω από την εταιρία που έστησαν κοροϊδεύοντας τον κόσμο. Ή για το ξεπούλημα του Ελληνικού.

    Σε άλλο σημείο δημοσιεύω σήμερα ένα άρθρο για την ιδιωτικοποίηση, δηλαδή το ξεπούλημα, των επιχειρήσεων ύδρευσης και αποχέτευσης ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ με τον τίτλο Privatisations forcées en Grèce : Suez convoite l’eau d’Athènes et de Thessalonique. Το άρθρο είναι στα γαλλικά, δυστυχώς δεν είχα την δυνατότητα να το μεταφράσω στα ελληνικά και η χρήση του μετραφραστή του Google πολλές φορές μπερδεύει τα κείμενα έτσι, που δεν βγαίνει νόημα. Το άρθρο, που για τους γαλλομαθείς δεν θα έχει δυσκολίες, το δημοσίευσα όμως, γιατί περιέχει, όπως βλέπω με τα άσχημα γαλλικά μου, ένα σωρό χρησιμότατες πληροφορίες, πολλές απο τις οποίες είναι άγνωστες στην Ελλάδα.

    Επίσης: Το τελευταίο „Γράμμα από το Βερολίνο“ περιείχε το άρθρο μου Ο Macron έρχεται για να φάει την ΕΥΑΘ. Με την βοήθεια του Τσίπρα
    ο τίτλος του οποίου μιλάει από μόνος του. Δείτε γιατί ήρθε στην Ελλάδα αυτός ο εκπρόσωπος του Σιωνισμού.

    Έλληνες ξυπνείστε και κινητοποιηθείτε. Μην αφήνετε να σας μπερδεύουν με τις κοκορομαχίες των πολιτικών, που είναι ο μπερντές, πίσω από τον οποίο γίνονται τα μεγάλα κόλπα όπως οι „ιδιωτικοποιήσεις“. Στείλτε στον αγύριστο όλους αυτούς, που σας καλούν να τους ακολουθήσετε, ένας προς τα εδώ, τον Σοδσιαλισμό, άλλος προς τα εκεί, τους Νεοφιλελεύθερους, παραάλλος προς τα αλλού, προς τους Κεντροαριστερούς το ΚΚΕ ή τα εκαντοντάδες παρακλαδια του ΜΛ, με τα οποία δηλητηριάζουν τον εγκέφαλο της ακόμη ανώριμης σπουδάζουσας νεολαίας. Όλα αυτά είναι στάχτη στα μάτια σας, για να μην βλέπετε, ότι σας κλέβουν το σπίτι σας, ότι σας ξυγυμνώνουν από ότι έχετε και δεν έχετε.

    Πληροφορηθείτε, τι πραγματικά συμβαίνει πίσω από όλα αυτά τα καταγκιοζιλίκια που συμβαίνουν στην Ελλάδα, είτε αυτά λέγονται πολιτικά κόμματα, ή παραφουσκομένα ρεπορταζ για την ρύπανση στον Σαρωνικό ή είναι οι φωνακλάδες στα τηλεοπτικά καφενεία. Και δείτε τα, όπως είναι στην πραγματικότητα: Καραγκιοζιλίκια.

    Δρ. Εμμανουήλ Σαρίδης

     

    Και τώρα οι πληροφορίες για την „ιδιωτικοποίηση“ ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ

    Η πώληση της ΕΥΑΘ συνεχίζεται! – Κινητοποίηση Παρασκευή 5 Μαΐου στα γραφεία της ΕΥΑΘ
    Παρά τις διαβεβαιώσεις  (και αυτής) της κυβέρνησης ότι το νερό δεν πωλείται, η διαδικασία αποκρατικοποίησης συνεχίζεται κανονικά. Παρά τις προσπάθειες να μας πείσουν ότι θα υπάρχει δημόσιος έλεγχος, το ΤΑΙΠΕΔ συνεχίζει το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων όπως το έκανε για ΟΣΕ, ΟΛΠ, ΟΛΘ, Αεροδρόμια, κτλ. Χθες 3 Μάη, ολοκληρώθηκε  η διαδικασία υποβολής προσφορών για την επιλογή του συμβούλου του ΤΑΙΠΕΔ για την ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ.

    Σε τέσσερις μήνες θα πρέπει να κατατεθεί ο τρόπος ξεπουλήματος των νερών της Θεσσαλονίκης. Μετά την πώληση του ΟΛΘ, το Νερό  είναι το τελευταίο «ασημικό» που απέμεινε σε αυτήν την πόλη. Ο θλιβερός απολογισμός της κυβέρνησης κατά την αποχώρησή της, δεν θα πρέπει να περιλαμβάνει το νερό στα «κατορθώματα» της, δεν θα επιτρέψουμε να πουλήσουν την ίδια τη Ζωή.

    Χρέος μας είναι να διαφυλάξουμε αυτό που οι κυβερνήσεις κρίθηκαν κατώτερες των περιστάσεων να πράξουν. Χρέος μας να φροντίσουμε ώστε όλοι οι συμπολίτες μας να έχουν πρόσβαση  σε φθηνό και ποιοτικό νερό, το νερό είναι Ανθρώπινο Δικαίωμα!

    Χιλιάδες οικονομικά αδύναμοι συμπολίτες μας έχουν μειωμένο τιμολόγιο ή δωρεάν νερό λόγω της Κοινωνικής και Δημόσιας ΕΥΑΘ, κινητοποιούμαστε και για αυτούς, για να έχουν Νερό ακόμη και αν δεν έχουν εισοδήματα.

    Σας καλούμε να συμμετέχετε στην κινητοποίηση την Παρασκευή 5 Μαΐου  12:00 με 14:30  στα γραφεία της ΕΥΑΘ Εγνατίας 127, στο σιντριβάνι.

     

    Σε αυτό τον αγώνα είμαστε η πλειοψηφία και πρέπει να το δείξουμε.

    Αναρτήθηκε από sintonistiko SOStetonero Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Αποστολή με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου BlogThis!Μοιραστείτε το στο TwitterΜοιραστείτε το στο FacebookΚοινοποίηση στο Pinterest

    Πέμπτη, 27 Απριλίου 2017

    Θολές απαντήσεις σε κρυστάλλινα ερωτήματα!

    Με αφορμή τη συνέντευξη που έδωσε ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος, στον ιστότοπο myportal.gr, θα θέλαμε ως “SOSTE TO NEPO” να διευκρινίσουμε ότι διαφωνούμε ριζικά με τις θέσεις που διατύπωσε, θέσεις που εκφράζουν και την παρούσα κυβέρνηση.

    Συγκεκριμένα θεωρούμε ότι :

    • Με την εισαγωγή της ΕΥΑΘ στο Υπερταμείο για 99 χρόνια μέρος των κερδών της επιχείρησης θα πηγαίνει για αποπληρωμή του δημόσιου χρέους (καταστατικό Υπερταμείου)
    • Ο όποιος ιδιώτης, με ένα τόσο μεγάλο ποσοστό, θα έχει λόγο και στη διοίκηση της εταιρίας, αν όχι ολόκληρο το management. Προς την κατεύθυνση των ΣΔΙΤ (Συμπράξεις Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα) προτρέπει τις πολυεθνικές του νερού η Παγκόσμια Τράπεζα. γιατί πλέον η ολοκληρωτική ιδιωτικοποίηση είναι ασύμφορη και επικίνδυνη (κοινωνικές αντιδράσεις κλπ).
    • Η μέθοδος του 51% στο Δημόσιο είναι το όχημα παράκαμψης τόσο των κοινωνικών αντιδράσεων όσο και των δικαστικών αποφάσεων. Με αυτόν τον τρόπο επίσης το Δημόσιο επωμίζεται το βάρος των δικτύων και της συντήρησής τους, προσφέροντας στον ιδιώτη-επενδυτή εύκολο και γρήγορο κέρδος από την εκμετάλλευση ενός φυσικού μονοπωλίου όπως είναι το νερό.
    • Αυτό το μοντέλο ιδιωτικοποίησης εφαρμόστηκε τις προηγούμενες δεκαετίες σε πολλές πόλεις της Ευρώπης και τα αποτελέσματα ήταν τραγικά: υπέρογκη αύξηση της τιμής του νερού και σημαντική υποβάθμιση της ποιότητάς του, κατασπατάληση υδάτινων αποθεμάτων, κακή συντήρηση και εγκατάλειψη υποδομών.
    • Η τεχνογνωσία των πολυεθνικών του νερού που επικαλείται ο κ. Φάμελλος είναι μύθος. Αυτά που περιγράφονται παραπάνω είναι τα αποτελέσματα αυτής της τεχνογνωσίας, γι’ αυτό και στις περισσότερες ευρωπαϊκές πόλεις διώκονται από τις διοικήσεις των εταιριών ύδρευσης οι πολυεθνικές (βλ. Βερολίνο, Παρίσι κλπ.).
    • Οι συμβάσεις που υπογράφουν οι πολυεθνικές του νερού με τις κυβερνήσεις είναι μακροχρόνιες, λεόντειες και με πολλά μυστικά παραρτήματα. Αν υπάρξει ποτέ η πολιτική βούληση από τις εκάστοτε αρχές να πάρουν πίσω τη διαχείριση του νερού τα ποσά που πρέπει να καταβάλλουν στις ιδιωτικές εταιρίες για διαφυγόντα κέρδη είναι τεράστια. Εκτός αν η χρεοκοπημένη Ελλάδα κατά τον κ. Φάμελλο, που σε τόσα δεν μπορεί, εδώ θα μπορέσει και θα υπογράψει «καλύτερες» συμβάσεις.
    • Με τη σημερινή τιμή μετοχής, η αξία του 23% εκτιμάται γύρω στα 30.000.000 ευρώ. Η ΕΥΑΘ έχει καθαρά κέρδη 14.000.000 ευρώ το χρόνο, ενώ έχει και 50.000.000 ευρώ στα αποθεματικά της. Γίνεται εύκολα κατανοητό ότι σε λίγα χρόνια ο ιδιώτης θα κάνει απόσβεση του κεφαλαίου  του.

    Το “SOSTE TO NEPO” ζητά τόσο από τον Υπουργό, όσο και από την κυβέρνηση να απαντήσουν με ειλικρίνεια στους πολίτες αυτής της πόλης που με συντριπτική πλειοψηφία 98% ψήφισαν ΟΧΙ το 2014 (ΟΧΙ που δεν θα επιτρέψουν να γίνει ΝΑΙ) ακυρώνοντας τα σχέδια της προηγούμενης κυβέρνησης και υποχρεώνοντάς την να παγώσει τη διαδικασία ιδιωτικοποίησης.

    Θεωρεί η κυβέρνηση το νερό κοινωνικό αγαθό; Θεωρεί το νερό δικαίωμα;

    Αν ναι θα πρέπει να γνωρίζει ότι, παρά τις αντίξοες σημερινές συνθήκες, τα κοινωνικά αγαθά και τα δικαιώματα δεν διαπραγματεύονται στα χρηματιστήρια, δεν είναι εμπορεύσιμα, δεν γίνονται αντικείμενα κέρδους ή κερδοσκοπίας, δεν πωλούνται, δεν μεταβιβάζονται.

    Αυτό και μόνο μπορεί να είναι το αντικείμενο μιας σοβαρής Συνταγματικής Αναθεώρησης που θα κατοχυρώνει στην πράξη και χωρίς παραθυράκια το δικαίωμα και την ελεύθερη πρόσβαση όλων των πολιτών στην ύδρευση και στην αποχέτευση.

    Μπορείτε να δείτε εδώ τη συνέντευξη του κ. Φάμελλου (αναφέρεται στην ΕΥΑΘ από το 24:19 και μετά)

    Αναρτήθηκε από sintonistiko SOStetonero Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Αποστολή με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου BlogThis!Μοιραστείτε το στο TwitterΜοιραστείτε το στο FacebookΚοινοποίηση στο Pinterest

    Δευτέρα, 27 Μαρτίου 2017

    Να προστατευτεί Συνταγματικά το Νερό από την Ιδιωτικοποίηση!

    Η επόμενη Βουλή θα είναι αναθεωρητική, πάρτε μέρος στον διάλογο για την αναθεώρηση του Συντάγματος!
     Να προστατευτεί το Νερό από την ιδιωτικοποίηση Συνταγματικά!

    Οι πολυεθνικές του νερού πιέζουν στις Βρυξέλλες με τα λόμπυ τους, πιέζουν με τον πακτωλό χρημάτων τους, πιέζουν με τις διασυνδέσεις τους στην Παγκόσμια Τράπεζα.

    Πριν 3 χρόνια οι πολυεθνικές επισκέφτηκαν από δημάρχους μέχρι και μητροπολίτες στη Θεσσαλονίκη.

    Εσύ θα μείνεις αμέτοχος;

    Πάρε άμεσα μέρος στο διάλογο για τη Συνταγματική Αναθεώρηση και γίνε εμπόδιο στην ιδιωτικοποίηση του!

    Η πρώτη φάση της ηλεκτρονικής διαβούλευσης λήγει την 1η Απριλίου.

     

    Είσοδος για τη διαβούλευση:

    http://www.syntagma-dialogos.gov.gr/?page_id=20111

    Δεξιά στη σελίδα πατάμε στο:

    Λάβετε μέρος στο διάλογο

    για τη Συνταγματική Αναθεώρηση

    πατώντας εδώ

    Για την είσοδο σας στην πλατφόρμα διαβούλευσης θα ανακατευθυνθείτε στην ιστοσελίδα της υπηρεσίας αυθεντικοποίησης που παρέχεται από το TAXIS NET (χρειάζονται οι κωδικοί σας για το TAXIS).

     

    Οι θεματικές ενότητες είναι έξι, και οι σχετικές με το Νερό οι Ε κ ΣΤ.

     

    Στην Ε. Συλλογικές ελευθερίες και κοινωνικά δικαιώματα,

    Η ερώτηση 8 αφορά τα κοινωνικά Αγαθά και το ΝΕΡΟ, συμπληρώνουμε!

    Στην ΣΤ. Κοινά, Δημόσιος Χώρος, Πολιτισμός, η ερώτηση 3.

    ΠΡΟΣΟΧΗ! Αναφέρεται σε ΔΙΚΤΥΑ, που σημαίνει ότι η διαχείριση μπορεί και να παραχωρηθεί!

    …για αυτό το λόγο, στο τέλος της σελίδας, διατυπώνουμε απόλυτα τη θέση μας!

    Που θα μπορούσε να είναι:

    «Κάθε πολίτης έχει δικαίωμα στο πόσιμο νερό. Οι υδάτινοι πόροι αποτελούν δημόσιο αγαθό και διαχειρίζονται από το κράτος. Οι υδάτινοι πόροι χρησιμοποιούνται πρωταρχικά για την παροχή πόσιμου νερού στους πολίτες και νερού οικιακής χρήσης στα νοικοκυριά, και, υπό αυτή την έννοια, δεν αποτελούν εμπόρευμα για την αγορά

    Όπως ακριβώς είναι γραμμένο και στο Σύνταγμα της Σλοβενίας που το έκανε πρόσφατα!

    Σας ευχαριστούμε!

    Αναρτήθηκε από sintonistiko SOStetonero Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Αποστολή με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου BlogThis!Μοιραστείτε το στο TwitterΜοιραστείτε το στο FacebookΚοινοποίηση στο Pinterest

    Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου 2016

    Ανακοίνωση της 3ης Πανελλαδικής Συνάντησης για το Νερό

    Πραγματοποιήθηκε στις 26 Νοεμβρίου 2016 στην Αθήνα, η 3η Πανελλαδική Συνάντηση κινημάτων και συλλογικοτήτων της Πανελλαδικής Συμμαχίας για το νερό.

    Οι συμμετέχοντες διαπίστωσαν ότι παρ’ όλο που το κράτος προσπαθεί να ενισχύσει θεσμικά την ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών ύδρευσης και αποχέτευσης (Υπερταμείο, οδηγία για ανάκτηση κόστους νερού), στην κοινωνία ενισχύονται οι ιδέες οι οποίες αποτελούν και καταστατική αρχή της Πανελλαδικής Συμμαχίας ότι: «το νερό είναι κοινό αγαθό, δεν είναι εμπόρευμα και δεν μπορεί να αποτελέσει αντικείμενο οποιασδήποτε μορφής κερδοσκοπίας. Το νερό είναι ζωτικής σημασίας για όλα τα έμβια όντα και τα οικοσυστήματα. Δεν είναι αποθήκη ενέργειας για «πράσινη» και ιδίως χρηματιστηριακή εκμετάλλευση».

    Οι συλλογικότητες και τα κινήματα που συμμετέχουν στην Πανελλαδική Συμμαχία συμφώνησαν ότι στο ερχόμενο διάστημα η δράση της Συμμαχίας πρέπει να επικεντρωθεί στη δικτύωση και αλληλοϋποστήριξη κινημάτων και συλλογικοτήτων ώστε να δημιουργηθεί μια ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΑΣΠΙΔΑ για την προστασία του δημόσιου νερού, ως κοινού αγαθού, σε όλη την Ελλάδα.

    Η Πανελλαδική Συμμαχία θεωρεί πιο αναγκαίο σήμερα από ποτέ να κατοχυρωθεί συνταγματικά η δημόσια ιδιοκτησία των οργανισμών ύδρευσης – αποχέτευσης και η μη κερδοσκοπική διαχείριση του κύκλου του νερού. Απαιτείται να κατοχυρωθούν θεσμικά η δημοτική, η συνεργατική και η συνεταιριστική ιδιοκτησία των φορέων διαχείρισης του νερού, ο κοινωνικός έλεγχος, η ορθολογική διαχείριση, η θεσμοθέτηση βιώσιμων πρακτικών, που θα προστατεύουν την οικολογία των υδατικών κύκλων, θα απορρίπτουν τις φαραωνικές κατασκευές και θα προκρίνουν λύσεις προστιθέμενης οικολογικής αξίας, μικρής τοπικής κλίμακας και χαμηλού οικονομικού και κοινωνικού κόστους.

    Ειδικότερα οι συμμετέχοντες στην Πανελλαδική Συνάντηση αποφάσισαν:

    • Την ανάπτυξη κοινών δράσεων πανελλαδικού χαρακτήρα καθώς και την ενίσχυση των τοπικών αγώνων και πρωτοβουλιών (καμπάνιες, ενημέρωση πολιτών).
    • Την κατά προτεραιότητα ανάληψη κοινών δράσεων για την αποτροπή της μεταφοράς στο Υπερταμείο, των μετοχών της ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ, που κατέχει το δημόσιο, με δράσεις τον Ιανουάριο (μεταφορά μετοχών στο Υπερταμείο)  και 22 Μαρτίου – Παγκόσμια ημέρα νερού.
    • Την συμμετοχή στις κινητοποιήσεις και την καμπάνια κατά των συμφωνιών TTIP, CETA, TISA
    • Την οργάνωση τοπικών συναντήσεων για την αλληλοενημέρωση, τον συντονισμό των ενεργειών και τον προγραμματισμό των δράσεων σε κάθε γωνιά της Ελλάδας και κυρίως σε περιοχές που έχουν αναπτυχθεί αγώνες για την προστασία του νερού.
    • Τη δικτύωση και συνεργασία των ομάδων τεκμηρίωσης των μελών της Πανελλαδικής Συμμαχίας για την επιστημονική και νομική επεξεργασία των θέσεων και προτάσεων της Συμμαχίας, σε ότι αφορά το συνολικό κύκλο του νερού.
    • Τη δημιουργία Συντονιστικής Επιτροπής η οποία θα συντονίζει τη λειτουργία και τις δραστηριότητες της Πανελλαδικής Συμμαχίας.

    Ο αγώνας για το νερό είναι αγώνας για ελευθερία, δημοκρατία, προστασία του περιβάλλοντος, είναι αγώνας για την ίδια τη ζωή. Είμαστε αλληλέγγυοι και στηρίζουμε τους αγώνες των κατοίκων στην Μεγάλη Παναγιά της Χαλκιδικής, στο Αποπηγάδι Χανιών, στην Ήπειρο (Άραχθος, Αώος, Καλαμάς, Παμβώτις), τους 23 Ιρλανδούς διωκόμενους αγωνιστές του Jοbstown, τους αγώνες των Ινδιάνων στη Ντακότα των ΗΠΑ.

    Οι συμμετέχοντες στην 3η Πανελλαδική Συνάντηση:

    ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ, ΒΟΛΟΣ

    ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ

    ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΚΗΦΙΣΙΑΣ

    ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΜΕΓΑΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ, ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ

    ΘΑΣΟΣ ΝΕΡΟ SOS

    ΚΑΛΛΙΣΤΩ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΆΓΡΙΑ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΗ ΦΥΣΗ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

    ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΌ ΤΟ ΝΕΡΟ ΜΑΣ, ΜΑΡΟΥΣΙ

    ΚΙΝΗΣΗ 136, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

    ΚΙΝΗΣΗ ΚΑΘΑΡΟΣ ΚΑΛΑΜΑΣ, ΙΩΑΝΝΙΝΑ

    ΚΙΝΗΣΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΠΗΛΙΟΥ ΚΑΙ ΒΟΛΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ, ΒΟΛΟΣ

    ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ PROTECT AOOS, ΙΩΑΝΝΙΝΑ

    ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΟΖΑΝΗ „ΤΟΠΟΣ ΝΑ ΖΕΙΣ“, ΚΟΖΑΝΗ

    ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΦΙΛΟΠΑΠΠΟΥ, ΑΘΗΝΑ

    ΛΑΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ

    ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΔΡΑΜΑΣ

    ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΥ ΚΟΛΠΟΥ «Η ΑΛΚΥΩΝ»

    ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ „ΌΧΙ ΣΕ TTIP,CETA,TISA – ΌΧΙ ΣΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ“

    ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΕΥΑ

    ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΔΙΚΤΥΟ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ (ΠΑΝΔΟΙΚΟ)

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΝΑΞΟΥ

    SAVEGREEKWATER

    ΣΕΚΕΣ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΥΔΑΠ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ, ΑΘΗΝΑ

    SOSΤΕ ΤΟ ΝΕΡΟ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

    ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ , ΙΩΑΝΝΙΝΑ

    ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΓΕΩΛΩΓΩΝ

    ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΡΑΧΘΟΥ, ΙΩΑΝNΙΝΑ

    ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΩΡΩΠΟΥ

    ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ

    ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΔΕΥΑ ΔΡΑΜΑΣ

    ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΥΑΘ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

    WATER WARRIORS, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

    http://symmaxianerou.blogspot.gr/

    Αναρτήθηκε από sintonistiko SOStetonero Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Αποστολή με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου BlogThis!Μοιραστείτε το στο TwitterΜοιραστείτε το στο FacebookΚοινοποίηση στο Pinterest

    Πέμπτη, 24 Νοεμβρίου 2016

    3η Πανελλαδική Συνάντηση Συλλογικοτήτων για το Νερό

    Αθήνα 26 Νοεμβρίου 2016

    Ακόμα και το Νερό;

    ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΑΣΠΙΔΑ για την προστασία του δημόσιου νερού σε όλη την Ελλάδα

    Η κυβέρνηση, οι «θεσμοί» και τα ιδιωτικά συμφέροντα προωθούν άμεσα, όσα προβλέπονται στο 3ο μνημόνιο και στον πρόσφατο ν. 4389/2016. Με τη δημιουργία του Υπερταμείου παραχωρείται για 99 χρόνια στο χρέος, στους δανειστές και στα ιδιωτικά συμφέροντα το σύνολο της δημόσιας περιουσίας, άρα και των επιχειρήσεων ύδρευσης και αποχέτευσης (ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ).

    Η Υπουργική απόφαση για την «Ανάκτηση  Πλήρους Κόστους για της Υπηρεσίες Ύδατος», αποτελεί θεσμική κατοχύρωση της εμπορευματοποίησης του κύκλου του νερού σε όλη τη χώρα.

    Με την συμφωνία ανάμεσα σε ΗΠΑ και Ευρωπαϊκή Ένωση (ΤΤΙP) καθώς και αυτή ανάμεσα σε Καναδά και Ευρωπαϊκή Ένωση (CETA) οι πολυεθνικές του νερού θα αποφασίζουν ερήμην πολιτών και κυβερνήσεων.

    Η Πανελλαδική Συμμαχία για το Νερό είναι ένα δίκτυο κινημάτων και συλλογικοτήτων, με καταστατική αρχή ότι «το νερό είναι κοινό αγαθό, δεν είναι εμπόρευμα και δεν μπορεί να αποτελέσει αντικείμενο οποιασδήποτε μορφής κερδοσκοπίας. Το νερό είναι ζωτικής σημασίας για όλα τα έμβια όντα και τα οικοσυστήματα. Δεν είναι αποθήκη ενέργειας για «πράσινη» και ιδίως χρηματιστηριακή εκμετάλλευση»

    Μετά την 1η Πανελλαδική Συνάντηση στη Θεσσαλονίκη (Σεπτέμβριος 2014) και τη 2η στο Βόλο, (Νοέμβριος 2014), στην 3η Πανελλαδική Συνάντηση στη Αθήνα στις 26/11, συλλογικότητες από όλη την Ελλάδα, θα παρουσιάσουν τη δράση και τις θέσεις τους από τους αγώνες στην περιοχή τους και φιλοδοξούμε η δικτύωση, η αλληλοϋποστήριξης των κινημάτων και των συλλογικοτήτων  να οδηγήσει στη δημιουργία ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΑΣΠΙΔΑΣ για την προστασία του δημόσιου νερού, ως κοινού αγαθού, σε όλη την Ελλάδα.

    Η προστασία των υδάτων από τη μόλυνση των μεταλλευτικών δραστηριοτήτων, η προστασία των υδροβιοτόπων και των υδροφορέων, οι συνέπειες από τη δημιουργία μεγάλων φραγμάτων, η φθηνή και κατάλληλη πρόσβαση σε επαρκείς ποσότητες αγροτικού νερού, οι συνθήκες υγιεινής λόγω ανεπαρκών ή ακατάλληλων υποδομών αποχέτευσης είναι στην οπτική, στην αγωνία, στη σκέψη και στη δράση της Πανελλαδικής συμμαχίας για το νερό.

    Όπου το Νερό κινδυνεύει η Πανελλαδική συμμαχία για το Νερό θα είναι εκεί.

    Θεωρούμε την καθολική, ατομική και συλλογική, απρόσκοπτη πρόσβαση σε φθηνές, ποιοτικές και επαρκείς, υπηρεσίες ύδρευσης – αποχέτευσης Ανθρώπινο Δικαίωμα. Το νερό είναι Κοινωνικό Αγαθό και όχι εμπόρευμα. Η ΕΥΔΑΠ, η ΕΥΑΘ και οι ΔΕΥΑ να ανασυγκροτηθούν ως δημόσιοι οργανισμοί, στην υπηρεσία της κοινωνίας και όχι ως μέσο κερδοσκοπίας ιδιωτικών συμφερόντων.

    Να θεσμοθετηθούν από την ελληνική πολιτεία οι αποφάσεις του ΟΗΕ, του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και του Συμβουλίου της Ευρώπης που αναγνωρίζουν το πόσιμο νερό και τις υπηρεσίες ύδρευσης-αποχέτευσης ως ανθρώπινο δικαίωμα άρρηκτα δεμένο με το δικαίωμα στη ζωή, στην υγιεινή και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.

    Να κατοχυρωθεί συνταγματικά, στην επικείμενη συνταγματική αναθεώρηση, η δημόσια ιδιοκτησία των οργανισμών ύδρευσης-αποχέτευσης, ο κοινωνικός έλεγχος και η δημόσια διαχείριση του κύκλου του νερού.

    Η 3η Πανελλαδική Συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 26/11/2016 στην Αίθουσα εκδηλώσεων της ΠΟΕ ΟΤΑ Πλατεία Καραϊσκάκη, Καρόλου 24, 3ος όροφος (σταθμός Μετρό  – Μεταξουργείο). Έναρξη εργασιών: 10 π.μ.

    Αναρτήθηκε από sintonistiko SOStetonero Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Αποστολή με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου BlogThis!Μοιραστείτε το στο TwitterΜοιραστείτε το στο FacebookΚοινοποίηση στο Pinterest

    Κυριακή, 2 Οκτωβρίου 2016

    Τεράστια η συμμετοχή σας στην καμπάνια διαμαρτυρίας!

    Στα πλαίσια της ψηφοφορίας, την προηγούμενη Τρίτη 27/9/2016, του νομοσχεδίου για τη μεταφορά των ΕΥΑΘ/ΕΥΔΑΠ στο νεο υπερταμείο, το „SOSτε το Νερό“ οργάνωσε διαδικτυακή καμπάνια μαζικής αποστολής ενός κειμένου διαμαρτυρίας στα email των Ελλήνων βουλευτών (εκτός Χρυσής Αυγής).
    Με βάση τα στατιστικά στοιχεία που διαθέτουμε μπορούμε να ανακοινώσουμε τα παρακάτω: Η καμπάνια ξεκίνησε το μεσημέρι της Δευτέρας 27/9 και ολοκληρώθηκε με την ψηφοφορία στη βουλή το βράδυ της Τρίτης. Μέσα σε αυτό το σύντομο χρονικό διάστημα στάλθηκαν συνολικά 3.300.000 e-mails στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις των βουλευτών από 13000 πολίτες. Αρκετά mail βουλευτών μπλόκαραν μέσω αυτής της διαδικασίας. Κάποιοι βουλευτές αναγκάστηκαν να καταφύγουν στους παρόχους της υπηρεσίας mail και κατέθεσαν παράπονα για τα μαζικά e-mails προκειμένου να αποφύγουν την αχρήστευση της δυνατότητας τους για ηλεκτρονική επικοινωνία.

    Σε μια μόνο μέρα και χωρίς να έχει δημοσιοποιηθεί παρά μόνο μέσω facebook και σε  ελαχιστα ενημερωτικά blog χιλιάδες πολιτών συμμετείχαν στη καμπάνια.
    Είναι σαφές ότι οι πολίτες δεν εφησυχάζουμε. Με κάθε μέσο θα αποτρέψουμε την ιδιωτικοποίηση των ΕΥΑΘ/ΕΥΔΑΠ.
    Γιατί το νερό είναι ζωή και η ζωή δεν πωλείται!!!

    Αναρτήθηκε από sintonistiko SOStetonero Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Αποστολή με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου BlogThis!Μοιραστείτε το στο TwitterΜοιραστείτε το στο FacebookΚοινοποίηση στο Pinterest

    Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου 2016

    Υπογράφουμε για να μην μπουν ΕΥΑΘ-ΕΥΔΑΠ στο Υπερταμείο

    Αύριο στη Βουλή ψηφίζεται το πολυνομοσχέδιο που εντάσσει το Νερό (ΕΥΑΘ-ΕΥΔΑΠ) στο υπερταμείο.

    Στον παρακάτω σύνδεσμο, μόνο με το mail σας, στέλνετε μήνυμα σε όλους τους βουλευτές ζητώντας τους να μην το ψηφίσουν:

    http://sostetonero.gr/?page_id=761

    Ας τους κάνουμε να καταλάβουν ότι το ΝΕΡΟ ΔΕΝ ΠΩΛΕΙΤΑΙ!!

    Αναρτήθηκε από sintonistiko SOStetonero Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Αποστολή με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου BlogThis!Μοιραστείτε το στο TwitterΜοιραστείτε το στο FacebookΚοινοποίηση στο Pinterest

    Πέμπτη, 1 Σεπτεμβρίου 2016

    Ο Αγώνας για το Νερό Συνεχίζεται!!

    Αναρτήθηκε από sintonistiko SOStetonero Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Αποστολή με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου BlogThis!Μοιραστείτε το στο TwitterΜοιραστείτε το στο FacebookΚοινοποίηση στο Pinterest

    Παρασκευή, 15 Ιουλίου 2016

    Η Θεσσαλονίκη να γίνει η επόμενη Μπλε Κοινότητα (Blue Communities).

    The Council of Canadians είναι μια Καναδική ΜΚΟ- χρηματοδοτούμενη μόνο από τα μέλη της- η οποία στην προσπάθεια της αναγνώρισης του νερού ως ανθρώπινο δικαίωμα, έχει θεσπίσει την καμπάνια «Μπλε κοινότητες».

    Τηρώντας τρεις προϋποθέσεις, κάθε πόλη μπορεί να γίνει μέλος των Blue Communities, δρώντας ουσιαστικά υπέρ του Νερού ως κοινωνικού αγαθού. Οι προϋποθέσεις αφορούν:

    1. i. Αναγνώριση του νερού και της αποχέτευσης ως ανθρώπινο δικαίωμα.
    2. ii. Απαγόρευση της πώλησης εμφιαλωμένου νερού στις εγκαταστάσεις και στις εκδηλώσεις του Δήμου.

    iii. Η προώθηση της Δημόσιας διαχείρισης της ύδρευσης και τη αποχέτευσης.

    Στην Ευρώπη μέχρι στιγμής οι μόνες πόλεις που το κατάφεραν είναι Ζυρίχη και η Βέρνη και προσφάτως το Παρίσι.

    Η Θεσσαλονίκη θα μπορούσε να αποτελέσει την επόμενη Μπλε Κοινότητα της Ευρώπης, αυτή την ιδέα προωθούμε ως SOSτε το Νερό και την ανέπτυξε το μέλος μας Νανά Δρίζη κατά την συνάντηση της με τον δήμαρχο Γ.Μπουτάρη και τη διοίκηση της ΕΥΑΘ την 5/7/2016.

    Η μάχη για την μη ιδιωτικοποίηση του νερού της πόλης μας δεν τελείωσε, συνεχίζουμε να δημιουργούμε τις προϋποθέσεις για την οριστική αποτροπή της.

    Αναρτήθηκε από sintonistiko SOStetonero Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Αποστολή με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου BlogThis!Μοιραστείτε το στο TwitterΜοιραστείτε το στο FacebookΚοινοποίηση στο Pinterest

    Ετικέτες ΕΥΑΘ, Θεσσαλονικη, ιδιωτικοποίηση, Blue Communities, sostetonero

    Τετάρτη, 8 Ιουνίου 2016

    Δεν είναι αξιοποίηση, είναι ξεπούλημα!!

     

    Μετά και την υπογραφή του «οδικού χάρτη» Γαλλίας-Ελλάδος, γίνεται ξεκάθαρο ότι η κυβέρνηση έχει δρομολογήσει την ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ, και μάλιστα θα διευκολύνει για το λόγο αυτό τις Γαλλικές εταιρείες.

    Δεν χρειάζεται να πούμε και πολλά, σε μια πόλη που 218.000 πολίτες είπαν ΟΧΙ στην ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ, πλέον γνωρίζουν όλοι. Αυτό που δεν θα επιτρέψουμε είναι να περάσει η άποψη της κυβέρνησης ότι δεν είναι ξεπούλημα, αλλά αξιοποίηση. Ουσιαστικά πρόκειται για ΣΔΙΤ, ας ρωτήσουν για αντίστοιχες αξιοποιήσεις-ΣΔΙΤ του εξωτερικού: τα κέρδη στον ιδιώτη – οι ζημιές στους πολίτες.

    Εμείς τους θυμίζουμε ότι:

    • Η πανευρωπαϊκή καμπάνια right2water (Δικαίωμα στο Νερό) συγκέντρωσε 2.000.000 υπογραφές και ανάγκασε την Κομισιόν να πάρει θέση.
    • Στο Δημοψήφισμα της Θεσσαλονίκης, 213.000 πολίτες (98,2%) είπαν ΟΧΙ στην ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ.
    •  Σε πρόσφατη έρευνα του Πανεπιστημίου Μακεδονίας το 69% των ερωτηθέντων λέει ΟΧΙ στην ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ.

    Ο αγώνας για το Νερό όπου και αν δόθηκε, στο τέλος βρήκε νικήτρια την κοινωνία και τις κυβερνήσεις στην ανυποληψία και στην κατακραυγή.

    Για εμάς η προσπάθεια πώλησης οποιουδήποτε ποσοστού της ΕΥΑΘ είναι ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ! Αν πιστεύουν ότι τα 25.000.000 ευρώ που κοστίζει το 23% της ΕΥΑΘ θα τους σώσουν, ας ψάξουν λίγο καλύτερα στις Λίστες Λαγκάρντ και στις λίστες του Παναμά, θα βρουν πολύ περισσότερα και θα έχουν και την κοινωνία μαζί τους.

    Είναι η τρίτη κυβέρνηση που αποπειράται να ιδιωτικοποιήσει την ΕΥΑΘ, εμείς θα συνεχίσουμε να κάνουμε αυτό που κάναμε τόσα χρόνια, να αγωνιζόμαστε.

    Καλούμε τους κατοίκους της Θεσσαλονίκης σε διαρκή εγρήγορση, σε αυτόν τον αγώνα οι πολίτες έχουν το λόγο!

    https://sostetonero.blogspot.de/

    Einen Kommentar schreiben / Γράψτε ένα σχόλιο

    Kommentar

    kachelmannwetter.com