Ή στραβός είναι ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε
18.04.2024
  • Allgemein
  • Diktatur/Δικτατορία
  • Brain Drain
  • Balkan/Βαλκάνια
  • Bücher/Βιβλια
  • Medien/Μαζικά Μέσα
  • Minderheiten, Migranten/Μειονότητες, Μετανάστες
  • Kriege, Flüchtlinge/Πόλεμοι, Φυγάδες
  • Sprache/Γλώσσα
  • Gesellschaft, Meinung/Κοινωνία, Γνώμη
  • Nationalismus/Εθνικισμοί
  • Thema/Θέμα
  • Termine/Εκδηλώσεις
  • Geopolitik/Γεωπολιτική
  • Politik/Πολιτική
  • Terrorismus/Τρομοκρατία
  • FalseFlagOps/Επιχ. με ψευδή σημαία
  • Hellas-EU/Ελλάδα-Ε.Ε.
  • Wirtschaft-Finanzen/Οικονομία-Οικονομικά
  • Religion/Θρησκεία
  • Geschichte/Ιστορία
  • Umwelt/Περιβάλλον
  • Korruption/Διαφθορά
  • Reisen/Ταξιδιωτικά
  • Musik/Μουσική
  • Kunst/Τέχνη, Λογοτεχνία
  • Küche/Κουζίνα
  • kachelmannwetter.com
    Εδω διαβαζετε τις καινουργιες  ελληνικες και γερμανικες εφημεριδες
    Hier lesen Sie  griechische  und deutsche Zeitungen 

    Ο Γιώργος Παπαδάκης υπερασπιστής των μειονοτήτων στην Ελλάδα…

    Δρ. Εμμανουήλ Σαρίδης

    „Το 2016 δεν είναι δυνατόν η Ελλάδα να αρνείται την ύπαρξη της τουρκικής, μακεδονικής και όποιας άλλης μειονότητας στο έδαφος της“. Η παραπάνω δήλωση ανήκει στον Γιώργο Παπαδάκη, τον εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Ελεύθερης Συμμαχίας

     

     

    Πρώτα: Ποιός είναι αυτός ο Γιώργος Παπαδάκης; Ο Γιώργος Παπαδάκης εργάζεται για την Freie Europäische Allianz (EFA), την Ευρωπαϊκή Ελεύθερη Συμμαχία (ΕΕΣ), ένα ευρωπαϊκό πολιτικό κόμμα, αναγνωρισμένο από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο από το 2004, που αναπτύσσει τις δραστηριότητές της με την οικονομική υποστήριξη των βουλευτών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και των 40 μελών της ΕΕΣ. Βάσει του βελγικού δικαίου η ΕΕΣ θεωρείται ως μια μη-κυβερνητική οργάνωση (ΜΚΟ).

    Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της ΕΕΣ, ο Γιώργος Παπαδάκης εργάσθηκε στο Antenna TV, ως εκπρόσωπος της UNDP – United Nations Development Programme, σε διάφορες ιδιωτικές εταιρείες στην Ελλάδα και το εξωτερικό, έχει εκτεταμένες δεσμεύσεις σε θέματα δημοσίων σχέσεων και συμβουλευτικές θέσεις εδώ κι‘ εκεί, έχει επίσης σημαντική εμπειρία ως Εκτελεστικός Διευθυντής του Ιδρύματος Balkan Youth Foundation, μέλους της Clinton Global Initiative (Ίδρυμα Νεολαίας των Βαλκανίων, μέλος της Παγκόσμιας Πρωτοβουλίας του Κλίντον).
    Ο Γιώργος είναι και μακροχρόνιος ακτιβιστής για τα δικαιώματα των μειονοτήτων στην Ελλάδα. Από το 2000 είναι μέλος του πολιτικού κόμματος της λεγόμενης μακεδονικής μειονότητας στην Ελλάδα Ουράνιο Τόξο, και της Στέγης Μακεδονικού Πολιτισμού, μελών της EFA, έχοντας διατελέσει εκπρόσωπος και υπεύθυνος επικοινωνίας για τους δύο αυτούς οργανισμούς, καθώς και μέλος της Committee of the European Bureau of Lesser Used Languages (EBLUL), της Επιτροπής του Ευρωπαϊκού Γραφείου των Λιγότερο Ομιλουμένων Γλωσσών (EBLUL).
    Ο Γιώργος είναι επίσης μέλος της συλλογικής προεδρίας του Ουράνιου Τόξου και αρθρογράφος στις μειονοτικές εφημερίδες „Νόβα Ζόρα“ (μακεδονική) και „Trakyanin Sesi“ (τουρκική, που εκδίδει στην Θράκη ο Πομάκος πράκτορας της Τουρκίας Abdulhalim Dede ).
    Είναι επίσης ιδρυτικό μέλος του South East Europe Media Organisation (SEEMO), που αυτοονομάζεται κορυφαίος φύλακας της ελευθερίας των μέσων ενημέρωσης στη Νότια, Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη, όπου υπηρέτησε ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και του Ειδικού Συμβούλου του Γενικού Γραμματέα.
    Όλα αυτά από το http://www.e-f-a.org/whos-who/secretariat/jorgos-papadakis/, Jorgos Papadakis: +32493550462 – jpapadakis@efa.org

    Επί του προκειμένου τώρα. Όπως γράφει η εφημερίδα των Σκοπίων MKD.mk, το κόμμα  της Μουσουλμανικής Μειονότητας στην Ελλάδα (DEB– Dostluk-Eşitlik-Barış) διοργάνωσε εφέτος, όπως και κάθε χρόνο, μια επιμνημόσυνη δέηση προς τιμήν του ιδρυτή του και πρώτου Μουσουλμάνου που εξελέγη στη Βουλή των Ελλήνων, Δρ Αχμέτ Σαντίκ. Ο Σαντίκ πέθανε πριν από 21 χρόνια σε αυτοκινητιστικό ατύχημα, τα αίτια του οποίου παρουσιάζονται απο τους Μουσουλμάνους, τον Τύπο τους και τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες ως αδιευκρίνηστα.

    Σκόπια: Ο ‘προβοκάτορας’ Παπαδάκης υπερασπιστής των μειονοτήτων στην Ελλάδα…

    Στην εκδήλωση έλαβε μέρος και o Έλληνας εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ελεύθερης Συμμαχίας (ΕΕΣ), Γιώργος Παπαδάκης (φωτογραφία επάνω, με τα μαύρα γυαλιά), η ομιλία του οποίου πυροδότησε και πάλι έντονες αντιδράσεις στα ελληνικά μέσα ενημέρωσης, τα οποία και τον αποκάλεσαν προδότη „Έλληνα με σλαβικές ρίζες“.

    Και το δημοσίευμα των Σκοπίων συνεχίζει:

    Στην ομιλία του ο Παπαδάκης είπε, ότι η Ελλάδα δεν σέβεται τα δικαιώματα της „τουρκικής μειονότητας“, όπως δεν σέβεται και τα δικαιώματα των μελών του Ουράνιου Τόξου που θέλουν να αποκαλούνται Μακεδόνες. Ανέφερε επίσης, ότι όπως δήλωσε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, η ΕΕ χαιρέτισε την αποτυχία του πραξικοπήματος και θέλει μια δημοκρατική Τουρκία που να σέβεται τα συμφέροντα και τις ανάγκες όλων των θρησκευτικών, κοινωνικών και εθνοτικών ομάδων. Είπε Παπαδάκης:

    „Αυτό είναι ντροπή! Είναι σκανδαλώδες, ότι η Ελλάδα, σε σύγκριση με την πολιτική του Ερντογάν για τις μειονότητες, είναι χειρότερη ακόμα και από την Τουρκία. Θα ήταν λογικό να τα έλεγε, αν ήταν υπουργός, για παράδειγμα της Γερμανίας, της Σουηδίας ή της Ελβετίας, αλλά όταν αυτά τα λέει ο Κοτζιάς είναι απαράδεκτο και γελοίο“.

    Η Ευρωπαϊκή Ελεύθερη Συμμαχία, είναι μια συμμαχία μειονοτικών κομμάτων στην Ευρώπη και ο Παπαδάκης παρέστη ως εκπρόσωπός της, ενώ συγχρόνως είναι μέλος της προεδρίας του σλαβικού κόμματος στην Ελλάδα, των ψευδο-μακεδόνων από το Ουράνιο Τόξο και συνήγορος επί πολλά χρόνια για τα δικαιώματα των Σλάβων στην Ελλάδα. Το κόμμα των Μουσουλμάνων στην Ελλάδα είναι μέλος του ΕΕΣ.

    Για τα έργα και ημέρες του Παπαδάκη στην Θράκη, βλέπε και τα παρακάτω βίντεο.

    Με υλικά από το http://www.echedoros-a.gr/2016/07/blog-post_160.html
    και τον ΧΡΟΝΟ της Κομοτηνής „Προκλητικές δηλώσεις από εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Ελεύθερης Συμμαχίας (+ΒΙΝΤΕΟ) http://www.xronos.gr/detail.php?ID=103928

    One Comment

    • berlinathen sagt:

      Ο κύριος Παπαδάκης, ειδικός σε θέματα μειονοτήτων και εθνικών κρατών, αγνοεί ή παραβλέπει δύο βασικά πράγματα:
      1. Μέχρι την δημιουργία ενός τουρκικού κράτους το 1922 δεν υπήρχαν Τούρκοι, οι κάτοικοι της Αυτοκρατορίας του Οσμάν, που τελείως εσφαλμένα ονομαζεται Οθωμανική Αυτοκρατορία, λέγονταν Οσμανλήδες. Πως λοιπόν ονομάζει τους Μουσουλμάνους της Θράκης Τούρκους, αφού ζούν στην περιοχή αυτή εκατοντάδες χρόνια πρίν απο την δημιουργία ενός τουρκικού κράτους; Να σημείωσω δε, ότι η Αυτοκρατορία του Οσμάν ήταν μια πολυθρησκευτική, πολυεθνική και πολιπολιτισμική Αυτοκρατορία και δεν κατοικούνταν μόνο απο Μουσουλμάνους
      2. Μακεδόνες στην Ελλάδα ονομάζονται οι κάτοικοι της Μακεδονίας. Οι σλαβόφωνοι κάτοικοι της ελληνικής Μακεδονίας, που ζούν στην περιοχή που περιήλθε στην Ελλάδα εκατοντάδες χρόνια πρίν την δημιουργία ενός ομοσπονδιακού κράτους Μακεδονία στην πρώην Γιουγκοσλαβια, τι σχέση μπορούν να έχουν με το νεότευκτο αυτό κράτος; Μήπως γιατί μιλούν μια σλαβική διάλεκτο, όπως την μιλούν και στην Νοτιοδυτική Βουλγαρία; Και άρα ο κύριος Παπαδάκης θα μπορούσε σε μια άλλη περίπτωση να τους ονομάσει Βουλγάρους, έτσι κύριε Παπαδάκη;
      Κύριε Παπαδάκη, εσείς που κατέχετε τόσες θέσεις και τόσα αξιώματα σε τόσα πολλά και διάφορα ιδρύματα, θα έπρεπε να είσθε λίγο πιο σωστός, αν θέλετε να σας πάρουμε στα σοβαρά.
      Τέλος να σας ρωτήσω σαν μέλος της Επιτροπής του Ευρωπαϊκού Γραφείου των Λιγότερο Ομιλουμένων Γλωσσών (EBLUL) που είστε:
      Εσείς προσωπικά τι κάνετε για να διδάσκονται τα παιδιά των Πομάκων, που βέβαια σε καμία περίπτωση δεν είναι Τούρκοι, την πομακική γλώσσα, που είναι μια Λιγότερο Ομιλουμένη Γλώσσα;
      Θα περιμένω απάντηση.
      ΕΣ

    Einen Kommentar schreiben / Γράψτε ένα σχόλιο

    Kommentar

    kachelmannwetter.com