Ή στραβός είναι ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε
02.01.2025
  • Brain Drain
  • Allgemein
  • Diktatur/Δικτατορία
  • Balkan/Βαλκάνια
  • Bücher/Βιβλια
  • Medien/Μαζικά Μέσα
  • Minderheiten, Migranten/Μειονότητες, Μετανάστες
  • Kriege, Flüchtlinge/Πόλεμοι, Φυγάδες
  • Sprache/Γλώσσα
  • Gesellschaft, Meinung/Κοινωνία, Γνώμη
  • Nationalismus/Εθνικισμοί
  • Thema/Θέμα
  • Termine/Εκδηλώσεις
  • Geopolitik/Γεωπολιτική
  • Politik/Πολιτική
  • Terrorismus/Τρομοκρατία
  • FalseFlagOps/Επιχ. με ψευδή σημαία
  • Hellas-EU/Ελλάδα-Ε.Ε.
  • Wirtschaft-Finanzen/Οικονομία-Οικονομικά
  • Religion/Θρησκεία
  • Geschichte/Ιστορία
  • Umwelt/Περιβάλλον
  • Korruption/Διαφθορά
  • Reisen/Ταξιδιωτικά
  • Musik/Μουσική
  • Kunst/Τέχνη, Λογοτεχνία
  • Küche/Κουζίνα
  • kachelmannwetter.com
    Εδω διαβαζετε τις καινουργιες  ελληνικες και γερμανικες εφημεριδες
    Hier lesen Sie  griechische  und deutsche Zeitungen 

    Σύνοδος Κορυφής του ΝΑΤΟ: Τι αποφάσισαν οι χώρες-μέλη του ΝΑΤΟ


    Οι αποφάσεις των ηγετών του ΝΑΤΟ και της ΕΕ έκαναν σαφές, ότι αποδέχονται πλήρως την ηγεμονία των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ευρώπη και μέχρι τα σύνορα της Ευρώπης με την Ρωσία. Ομολόγησαν επίσης, ότι θέλουν στο πλευρό των ΗΠΑ να αποκτήσουν την κυριαρχία στον κόσμο. Καμία κυβέρνηση στις χώρες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ δεν θέλει να βάλει ένα τέλος στις επιθετικές πολιτικές αυτών των οργανισμών και της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής ελίτ που βρίσκεται από πίσω τους

    Τίτλος πρωτοτύπου: „NATO-Gipfel: Was die NATO-Staaten beschlossen haben“
    Μετάφραση/απόδοση : Δρ. Εμμανουήλ Σαρίδης

    Πριν από τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στη Βαρσοβία, η δημόσια συζήτηση περιστρέφονταν ιδίως γύρω απο την προγραμματισμένη στρατιωτική αναβάθμιση της „ανατολικής πλευράς“. Τα μέτρα όμως που αποφασίσθηκε να ληφθούν το Σάββατο δείχνουν, ότι η στρατιωτική συμμαχία επεκτείνεται προς όλες τις κατευθύνσεις. Ελήφθησαν επίσης σημαντικές αποφάσεις για την „νότια πλευρά“.

    Οι 28 ηγέτες των χωρών-μελών του ΝΑΤΟ συμφώνησαν το Σάββατο την γενική επέκταση της δικαιοδοσίας του ΝΑΤΟ. Στις τέσσερις χώρες Πολωνία, Λετονία, Λιθουανία και Εσθονία θα στραθμεύει από ένα τάγμα με περίπου 1.000 στρατιώτες κοντά στα σύνορα με τη Ρωσία.

    NATO-Gipfel: Proteste in Warschau, Bedenken in Deutschland

    Η Bundeswehr της Γερμανίας με αρκετές εκατοντάδες στρατιώτες θα ηγείται του στρατιωτικού Συνδέσμου στη Λιθουανία. Στην Πολωνία το προβάδισμα του τάγματος θα έχουν οι Ηνωμένες Πολιτείες, στην Λετονία οι καναδικές δυνάμεις και στην Εσθονία το Ηνωμένο Βασίλειο.

    Επιπλέον, το ΝΑΤΟ σκοπεύει να πραγματοποιεί σε τακτική βάση στο μέλλον στρατιωτικές ασκήσεις κοντά στα ρωσικά σύνορα. Τους τελευταίους μήνες οι χώρες του ΝΑΤΟ είχαν μετακινήσει σε τέτοιες στρατιωτικές ασκήσεις  σχεδόν 80.000 στρατιώτες στις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης.

    Σ‘ αυτά τα BALTOPS (πολυεθνικές στρατιωτικές ασκήσεις οργανωμένες από το Ναυτικό των Ηνωμένων Πολιτειών με συμμετοχή του ΝΑΤΟ που λαμβάνουν χώρα κάθε χρόνο στη Βαλτική Θάλασσα από το 1971. ΕΣ) δοκιμασθηκε η χρήση στρατηγικών βομβαρδιστικών αεροπλάνων και πυρηνικών όπλων. Μόνο το 2016 έγιναν περίπου 240 στρατιωτικές ασκήσεις.

    Σύμφωνα με ανακοινώσεις του Πολωνού Υπουργού Εξωτερικών οι χώρες του ΝΑΤΟ μπορούν σε τέτοιες στρατιωτικές ασκήσεις να μεταφέρουν στην Πολωνία σε σύντομο χρόνο έως και 10.000 στρατιώτες με βαρύ εξοπλισμό. Επιπλέον, η στρατιωτική συμμαχία ενίσχυσε τον εναέριο έλεγχο πάνω από τη Βαλτική, που συχνά γίνεται με την συμμετοχή γερμανικών μαχητικών αεροσκαφών.

    578377e4c4618826428b4582
    Πηγή: RT

    Επιπλέον, οι Ηνωμένες Πολιτείες ανακοίνωσαν κατά την σύνοδο κορυφής, ότι η αντιπυραυλική ασπίδα του είναι έτοιμη  για χρήση. Αρχικά αμερικανοί στρατιωτική και μεμονωμένες κυβερνήσεις της Ανατολικής Ευρώπης είχαν „πουλήσει“ αυτή την εγκατάσταση ως „προστασία εναντίον ιρανικών πυραύλων. Εντός της Συμμαχίας όμως υπήρχαν πολλές δύσπιστες φωνές κατά του σχεδίου αυτού.

    Τώρα, αυτό το Σαββατοκύριακο, το ΝΑΤΟ παρελαβε την εγκατάσταση επίσημα από τις ΗΠΑ. Έτσι τώρα οι Βρυξέλλες ανέλαβαν την αρχηγία του αμυντικού αυτού συστήματος, στο οποίο ανήκουν ένας σταθμός εκτόξευσης πυραύλων στη Ρουμανία, τέσσερα πλοία που σταθμεύουν στη Νότια Ισπανία και ένα σύστημα ραντάρ στην Τουρκία. Το κέντρο διοίκησης της εγκατάστασης βρίσκεται στο Ramstein της Ρηνανίας-Παλατινάτου.

    Υπερβαίνοντας τα όρια του ΝΑΤΟ

    Σε μεγάλο βαθμό απαρατήρητο από τη δημόσια συζήτηση πέρασε και το ότι, το ΝΑΤΟ θα ενισχύσει στο μέλλον την παρουσία και πέρα από τα τουρκικά σύνορα. Τα κράτη μέλη έδωσανι το πράσινο φως για τη χρήση των αναγνωριστικών αεροσκαφών (AWACS) στον „αγώνα κατά της τρομοκρατικής πολιτοφυλακής Ισλαμικό Κράτος“. Αυτό έγινε προφανώς ύστερα από αίτημα των Ηνωμένων Πολιτειών. Τα αεροσκάφη αυτά θα παρακολουθούν από την Τουρκία και τις ακτές της Μεσογείου τον εναέριο χώρο πάνω από τη Συρία και το Ιράκ. Αναμένεται δε ότι θα δραστηριοποιηθούν και γερμανοί στρατιώτες.

    Η απόφαση αυτή είναι καυτή ιδίως διότι κάποιοι Σύμμαχοι και τμήματα της κυβέρνησης των ΗΠΑ θέλουν κάτω απο τον προσχηματικό μανδύα „Αγώνας εναντίον του Ισλαμικού Κράτος“ να καταπολεμήσουν την επίσημη κυβέρνηση της Δαμασκού.

    Όμως και στο Ιράκ το ΝΑΤΟ είναι πλέον επίσημα ενεργό. Οι αρχηγοί κρατών αποφάσισαν να επεκτείνουν το „εκπαιδευτικό πρόγραμμα“ του ιρακινού στρατού. Ο οποίος στο μέλλον δεν θα εκαπιδεύεται μόνο στο εξωτερικό, όπως στην Ιορδανία φερ‘ ειπείν, αλλά και στο ίδιο το Ιράκ. Σύμφωνα με στοιχεία κύκλων της Συμμαχίας, η νέα αποστολή στο Ιράκ θα μπορούσε να ξεκινήσει στις αρχές του επόμενου έτους.

    Το ΝΑΤΟ επεκτείνει επίσης την ναυτική παρουσία του στη Μεσόγειο. Για να μπορεί να υποστηρίξει την επιχείρηση της ΕΕ „Σοφία“ στις ακτές της Λιβύης, επεκτάθηκε σημαντικά η παρουσία της Συμμαχίας στη Μεσόγειο. Πλοία του ΝΑΤΟ θα συμμετέχουν επίσης μελλοντικά στην καταπολέμηση της παράνομης μετανάστευσης.

    Αλλοι δυνατοί επιχειρησιακοί τομείς είναι ο έλεγχος του εμπάργκο και η εκπαίδευση του λιβυκών δυνάμεων ακτοφυλακής. Μέχρι σήμερα επιτρέπονταν στην Μεσόγειο η παρακολούθηση της πολιτικής ναυτιλίας. Η επίσημη δικαιολογία για την αποστολή του ΝΑΤΟ είναι μέχρι στιγμής, ότι θέλουν να αποτρέψουν το λαθρεμπόριο όπλων προς την Λιβύη“.

    Όμως και η Never-Ending Story στο Αφγανιστάν συνεχίζει να γράφεται. Τώρα, 15 χρόνια μετά την εισβολή του 2001, πρόκειται για την μεγαλύτερη αποστολή του ΝΑΤΟ. Η συμφωνία προβλέπει τη συνέχιση της αποστολής κατάρτισης του ΝΑΤΟ „Resolute Support“ (αποφασιστική υποστήριξη) και μετά το 2016 και την χρηματοδότηση των ενόπλων δυνάμεων της χώρας μέχρι το τέλος του 2020.

    Επιχειρησιακός τομέας Ιντερνέτ

    Όπως ήταν αναμενόμενο, το ΝΑΤΟ κήρυξε τώρα και το Ιντερνετ σε επιχειρησιακό τομέα. Δραστηριότητες στο διαδίκτυο θα ταυτίζονται έτσι σαν δυνητικές πολεμικές ενέργειες. Τα 28 κράτη-μέλη κήρυξαν το διαδίκτυο σε έναν επιπρόσθετο τομέα στρατιωτικών επιχειρήσεων μαζί με επ[ιχειρήσεις έδαφους, θαλάσσης και αέρος. Και αυτό συνάδει με την διάθεση πρόσθετων πόρων για επιθέσεις χάκερ.

    Επιπλέον το ΝΑΤΟ και η Ευρωπαϊκή Ένωση θέλουν να „λειτουργούν καλύτερα συνδεδεμένοι“ στο μέλλον. Υψηλά ιστάμενοι εκπρόσωποι των δύο οργανισμών υπέγραψαν μια δήλωση, η οποία προβλέπει μια στενή συνεργασία, παραδείγματος χάριν στην καταπολέμηση της παράνομης μετανάστευσης. Σαν το πρώτο σημαντικό βήμα προς αυτή την κατεύθυνση θεωρείται η ναυτική επιχείρηση εναντίον των διακινητών φυγάδων στο Αιγαίο. Σ‘ αυτήν το ΝΑΤΟ συνεργάζεται τώρα μαζί με τον οργανισμό προστασίας συνόρων Frontex της ΕΕ.

    Πηγή: https://deutsch.rt.com/international/39365-nato-gipfel-was-nato-staaten/

    Einen Kommentar schreiben / Γράψτε ένα σχόλιο

    Kommentar

    kachelmannwetter.com