Ή στραβός είναι ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε
20.04.2024
  • Allgemein
  • Diktatur/Δικτατορία
  • Brain Drain
  • Balkan/Βαλκάνια
  • Bücher/Βιβλια
  • Medien/Μαζικά Μέσα
  • Minderheiten, Migranten/Μειονότητες, Μετανάστες
  • Kriege, Flüchtlinge/Πόλεμοι, Φυγάδες
  • Sprache/Γλώσσα
  • Gesellschaft, Meinung/Κοινωνία, Γνώμη
  • Nationalismus/Εθνικισμοί
  • Thema/Θέμα
  • Termine/Εκδηλώσεις
  • Geopolitik/Γεωπολιτική
  • Politik/Πολιτική
  • Terrorismus/Τρομοκρατία
  • FalseFlagOps/Επιχ. με ψευδή σημαία
  • Hellas-EU/Ελλάδα-Ε.Ε.
  • Wirtschaft-Finanzen/Οικονομία-Οικονομικά
  • Religion/Θρησκεία
  • Geschichte/Ιστορία
  • Umwelt/Περιβάλλον
  • Korruption/Διαφθορά
  • Reisen/Ταξιδιωτικά
  • Musik/Μουσική
  • Kunst/Τέχνη, Λογοτεχνία
  • Küche/Κουζίνα
  • kachelmannwetter.com
    Εδω διαβαζετε τις καινουργιες  ελληνικες και γερμανικες εφημεριδες
    Hier lesen Sie  griechische  und deutsche Zeitungen 

    Φωνές και αναστήματα αυτού του μεγέθους κράτησαν την Ελλάδα ζωντανή, αξιοπρεπή και σώα. Κράτησαν τον ελληνισμό άσπιλο και περήφανο για τη χώρα του ήλιου …

    Βάιος Φασούλας

    Είναι κανείς εδώ; Ακούει κανείς; Έμεινε κανείς ξύπνος; (22ο)
    43 χρόνια η  μεταπολιτευτική Δημοκρατία στα νύχια  των κομματικών νομενκλατούρων, ληστών και απατεώνων.

    Γιορτάσατε, ρεεεε, χορέψατε, ρεεεε! Στα πλαίσια της 43ης επετείου αποκατάστασης της Δημοκρατίας, ευχηθήκατε, ρεεε! Βίο αέναο στα λαμόγια και μακροζωία στο ατομικό συμφέρον και στην ατιμωρησία;

    Αφιέρωμα στη Δημοκρατία των προγόνων μας

    Γράφει ο επαναπατριζόμενος Θεσσαλός Πολίτης-συγγραφές Βάιος Φασούλας

    Αφιέρωμα στη Δημοκρατία των προγόνων μας

    Και πάλι ο αφέντης λόγος θα τραβήξει τη μουχλιασμένη και κουρελιασμένη κουρτίνα του κομματικού παράλογου θεάτρου που σκεπάζει τα μεταπολιτευτικά 43 χρόνια… δημοκρατίας στην Ελλάδα και θα προβάλει το ανεπανάληπτο πανδαιμόνιο που έλαβε χώρα στις τηλεαχυρώνες, που αντί κοκόρια και κότες υπάρχουν τα βραχυκυκλωμένα φερέφωνα των καναλιών και οι φιλοξενούμενοι δεξιοί, αριστεροί, κεντρώοι, πρώην καμένοι υπουργοί της άλλοτε πάλαι δυναστείας των ΠαΣΟΚων και άλλοι λιποτάκτες, αποστάτες, καταχραστές της Δημοκρατίας και των θεσμών της, να αναλώνονται σε χάρτινες «αντιπαραθέσεις» για το ποιος είναι ο καλλίτερος και ποιος ο λιγότερος κακός, αχυρένιος και άσχημος.

    Όλοι μα όλοι στρέφονται ενάντια στην κυβέρνηση. Και καλά κάνουν. Θα ’πρεπε να είχε φύγει. Όμως η κυβέρνηση είναι το πρόβλημα; Αν φύγει αυτή η επόμενη δεν θα είναι το πρόβλημα; Δηλαδή οι 153 βολευτές θα αντικατασταθούν από ποιους και τι θα προσφέρουν οι βολευτές των κ.κ Μητσοτάκη, της Γεννηματά, του Θεοδωράκη, του Λεβέντη, της Χ.Α. και του Κουτσούμπα; Θα επαναλειτουργήσει η Δημοκρατία και οι θεσμοί όπως ορίζει ο λαός;

    Λοιπόν! Πάνω από 2500 χρόνια η ζωή της Ελληνικής Δημοκρατίας άντεξε στα διάφορα πειράματα, δεινά και πράξεις, δολοφονήθηκε από τον νεοέλληνα στον… σύγχρονο 20ο αιώνα στις 21 τ’ Απρίλη του 1967, λίγα χρόνια μετά, αναστήθηκε επίσης από τον νεοέλληνα και πρόσφατα γιορτάσαμε την 43η αποκατάστασή της. Αυτή οδήγησε το λαό σε νίκες που πλημυρίζουν την ιστορία μας και όχι μόνο τη δική μας.

    Σε μια τέτοια κορυφαία εθνική εκδήλωση-επέτειο που καθορίζει την τύχη της Χώρας και του λαού της, μια Δημοκρατία που άνθισε και επικράτησε σε Χώρες και λαούς στα πέρατα της οικουμένης, μια Δημοκρατία όπως μας την άφησαν οι σοφοί προγονοί μας και την παρέλαβαν διάφοροι αχυράνθρωποι και τσιράκια, έμποροι και πραματευτάδες, γραικύλοι και δωσίλογοι, δεν γνωρίζουμε τις μελλοντικές αντοχές της και τούτο διότι  ε ν ο χ λ ε ί  η αυτού καθαυτού Ελληνική Δημοκρατία ντόπιους και ξένους. Μια Δημοκρατία κληρονομιά που δεν έχει απολύτως καμία σχέση με τη σημερινή, τη «σύγχρονη» και ξεπουπουλιασμένη, τη λεηλατημένη και προδομένη, οι νεοέλληνες οφείλουν να τη φυλάξουν.

    Ιδιαίτερα η σημερινή επέτειος, 43 χρόνια μεταπολιτευτική Δημοκρατία, η αποκατάστασής της, όπως αυτή γιορτάστηκε από τους «ταγούς» της Χώρας, χρήζει την προσέγγισή της με την δέουσα προσοχή. Κατά την ταπεινή μας άποψη, οι χειραγωγημένες ποικίλες παραστάσεις της σε όλα τα επίπεδα, με φαντασμαγορικό τρόπο συνοψίζονται ως εξής: 43 χρόνια η μεταπολιτευτική Δημοκρατία στα νύχια  των κομματικών νομενκλατούρων, ληστών και απατεώνων.

    Άσβηστος παραμένει ο απόηχος που στις 24 του Ιούλη 2017 άφησε η επέτειος-αποκατάσταση της Δημοκρατίας, ο κυβερνοχώρος έκανε τη δική του γιορτή ή επανάσταση, αν θέλετε: «Θα ήθελα να μου εξηγούσε κάποιος…,» γράφει στο χρονολόγιο του, https://www.facebook.com/msinodinos?fref=ts, «για ποια εορτή δημοκρατίας ΣΥΖΗΤΟΥΜΕ ΌΤΙ εορτάζουμε; ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΠΟΥ ΡΗΜΑΞΑΝΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ, του Σημίτη, του Παπανδρέου, του Παπούλια, του Γιωργάκη, του ΠΑΣΟΚ, ποια εορτή εορτάζουμε; Μήπως τα κενά μας βαλάντια, την Ελλάδα Ξέφραγο Αμπέλι; Τα μνημόνια, ΤΗΝ παραχώρηση άνευ όρων Εθνικής κυριαρχίας; Τέλος Κύριοι πολιτικοί έλεος. ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ Η ΕΙΡΗΝΗ ΑΠΕΙΛΕΙΤΑΙ ΚΑΙ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΟΥ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΕΙ ΕΙΝΑΙ ΕΙΔΩΛΟ, ΣΚΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ».

    Η μη αναφορά του σχολιαστή στο άλλο κομματικό άκρο, το «αντίπαλο δέος» των ΠαΣΟΚων των νέων δημοκρατών της τεσσαρακονταετίας, συνιστά αδίκημα ή αδικία. Δεν δικαιούνται να βρίσκονται στο απυρόβλητο. Με τίποτα. Οι κύριοι υπεύθυνοι της σημερινής κατάστασης είναι ο σαραντάχρονος διπολικός στρατός κηφήνων και αρπάχτρων και, όπως σωστά επισημαίνει, το μόνο που τους νοιάζει είναι το κόμμα. Είπαμε και άλλη φορά πως ο τόπος μας παράγει, μεταξύ άλλων, αχυράνθρωπους…,είναι «αυτοί που δεν συζητούν για την Ελλάδα αλλά πως θα βγει το κόμμα…, γκαφάλια και πορδόξυλα, τα οποία, δυστυχώς, τα κρατούν στα χέρια τα γκαφάλια, οι ανεγκέφαλοι και μωροί «πολίτες»-ψηφοφόροι τους. Οι Ελλάδα και οι εναπομείναντες Πολίτες (όσοι πιστεύουν σε αυτή) χρειάζεται επαναπροσδιορισμό και αυτό μπορεί να επιτευχθεί μ ό ν ο ν όταν όλοι αυτοί οι 300 «λεβέντες» και συνακόλουθοι τους αποδομηθούν. Δύσκολα μεν αλλά όχι ακατόρθωτα.

    Μια άλλη εντυπωσιακή διάσταση των ημερών, όπως διαβάζουμε σε τοπικό σάιτ  http://www.trikalanews.gr/arthra__apoceis__epistoles/georgios_mantzanas_arnoamai_na_summetasxo_eas_tan_apanigurikana_abrin_tan_graikulon_kaa_dosilogon_gia_tan_aapokatastasi_tas_dimokratiasa.html με ανοιχτή επιστολή προς τον Πρόεδρο της ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο δίνει τη δική του ερμηνεία. Γράφει μεταξύ άλλων ο κ. Γεώργιος Μαντζανάς.

    «Κύριε Πρόεδρε, ρνομαι ν ποδεχθ τν πρόσκλησή σας γι τος ξς λόγους: 

    1 Διότι ορτασμς τς πετείου ποκαταστάσεως τς Δημοκρατίας σήμερα βρίσκει τν λλάδα χι μόνον μ φαλκιδευμένο τ Δημοκρατικ Πολίτευμα, καταρρακωμένο τ Σύνταγμα, πονομευμένους κα νελευθέρους λους τος δημοκρατικος θεσμούς, ναρκοθετημένη τν Δικαιοσύνη, τν λληνικ Λα σ πρωτοφαν νδεια, λλ κα τν λληνίδα Πατρίδα μου π τν λοσχερ κατοχ το νεοναζιστικο γερμανικο μπεριαλισμο».

    Φωνές και αναστήματα αυτού του μεγέθους κράτησαν την Ελλάδα ζωντανή, αξιοπρεπή και σώα. Κράτησαν τον ελληνισμό άσπιλο και περήφανο για τη χώρα του ήλιου και της δημοκρατίας, μακριά από περίεργες ελίτ, ψεύτικες δάφνες και αξιώματα.

    Για τον γράφοντα, ο συμπολίτης Γεώργιος Κ. Μαντζάνας, είναι άγνωστος· ωστόσο η άρνησή του δείχνει το ανάστημα του ασυμβίβαστου, του ανυποχώρητου, του πατριώτη και του λεύτερου έλληνα Πολίτη.

    Πριν κλείσουμε συγχαίρουμε θερμά τον καπετάνιο των ελληνικών θαλασσών ανθυποπλοίαρχο ἐ. ἀ. Π.Ν., παραθέτοντας ένα ακόμα μικρό απόσπασμα της επιστολής του…, ανάλογη του μεγέθους του…, στον πρόεδρο της ελληνικής δημοκρατίας:

    «Σήμερα, μως, λληνικ Δημοκρατία χει μεταλλαχθε σ Προτεκτοράτο τν Μνημονίων μ τ πρόσχημα νς ψευδος κα τεχνητο χρέους, π τ βαθ κράτος τν Βρυξελλν (τν νεοναζιστικς γερμανοκρατουμένη Ερωπαϊκ νωση) κα τν Ερωπαϊκ Κεντρικ Τράπεζα, συνεπικουροντος το Διεθνος Νομισματικο Ταμείου». 

    Ε.Ε. Ελλάδα, Τρίκαλα, Ιούλιος 27  2017  pelasgos@fasoulas.de   www.fasoulas.de

     

    Einen Kommentar schreiben / Γράψτε ένα σχόλιο

    Kommentar

    kachelmannwetter.com