Ή στραβός είναι ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε
01.05.2024
  • Allgemein
  • Diktatur/Δικτατορία
  • Brain Drain
  • Balkan/Βαλκάνια
  • Bücher/Βιβλια
  • Medien/Μαζικά Μέσα
  • Minderheiten, Migranten/Μειονότητες, Μετανάστες
  • Kriege, Flüchtlinge/Πόλεμοι, Φυγάδες
  • Sprache/Γλώσσα
  • Gesellschaft, Meinung/Κοινωνία, Γνώμη
  • Nationalismus/Εθνικισμοί
  • Thema/Θέμα
  • Termine/Εκδηλώσεις
  • Geopolitik/Γεωπολιτική
  • Politik/Πολιτική
  • Terrorismus/Τρομοκρατία
  • FalseFlagOps/Επιχ. με ψευδή σημαία
  • Hellas-EU/Ελλάδα-Ε.Ε.
  • Wirtschaft-Finanzen/Οικονομία-Οικονομικά
  • Religion/Θρησκεία
  • Geschichte/Ιστορία
  • Umwelt/Περιβάλλον
  • Korruption/Διαφθορά
  • Reisen/Ταξιδιωτικά
  • Musik/Μουσική
  • Kunst/Τέχνη, Λογοτεχνία
  • Küche/Κουζίνα
  • kachelmannwetter.com
    Εδω διαβαζετε τις καινουργιες  ελληνικες και γερμανικες εφημεριδες
    Hier lesen Sie  griechische  und deutsche Zeitungen 

    Ένας θανατηφόρος ιός: Η δημοκρατία στην Ευρώπη μεταβάλλεται σε φάρσα


    Αντί για γελοίες ερωτήσεις για αποστάτες βουλευτές, θα έπρεπε ο Τσίπρας την Τετάρτη στη Βουλή να υποβάλει και να εφαρμόσει ένα σχέδιο Α και ένα σχέδιο Β, με τα οποία θα μπορούσε να αποτραπεί η καταστροφή χιλιάδων επιχειρήσεων και o αφανισμός των καταθέσεων εκατομμυρίων Ελλήνων

     

     

    Tίτλος πρωτοτύπου: „Ein tödliches Virus: Die Demokratie in Europa wird zur Farce“                    Μετάφραση απο τα γερμανικά: Εμμανουήλ Σαρίδης

    Το ελληνικό κοινοβούλιο ενέκρινε νόμους που του επιβλήθηκαν από το εξωτερικό. Η συζήτηση δεν έλαβε υπ‘ όψιν ούτε κατά προσέγγιση το περιεχόμενο των νόμων. Το περιεχόμενο των νόμων καθορίσθηκε από την Τρόικα. Οι τράπεζες παραμένουν κλειστές τουλάχιστον για τρείς μήνες. Ούτε γι‘ αυτό έγινε συζήτηση. Βιώνουμε την κατάργηση της δημοκρατίας. Ο ιός αυτός θα εξαπλωθεί σε όλη την Ευρώπη.

    Η φράση ανήκει στον Καρλ Μαρξ: Η ιστορία επαναλαμβάνεται – ως τραγωδία ή ως φάρσα. Η τραγωδία έλαβε χώρα το Σαββατοκύριακο στις Βρυξέλλες: Ο Έλληνας πρωθυπουργός παραδόθηκε, γιατί η κυβέρνησή του δεν είχε κάνει καμιά προετοιμασία για το Euro-Crash στην Ελλάδα. Την Τετάρτη ακολουθήσε στην Βουλή των Αθηνών η φάρσα: Με πολύ πάθος έγινε ανασύρθηκαν παλιοί λογαριασμοί και καταγγέλθηκε το πραξικόπημα της ΕΕ και της Γερμανίας.

    Με όλ‘ αυτά οι Έλληνες πολίτες δεν μπορούν να αγοράσουν τίποτα. Ο αποτυχημένος Υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, είχε υποσχεθεί στο λαό του, ότι οι τράπεζες θα άνοιγαν πάλι την Τρίτη μετά το δημοψήφισμα. Ο Τσίπρας, που υποσχέθηκε στο λαό του, ότι οι τράπεζες θα άνοιγαν μετά την συμφωνία με την τρόικα, είπε ότι λογαριάζει με μια συμφωνία σε ένα μήνα. Την Τετάρτη η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε, ότι οι διαπραγματεύσεις θα διαρκέσουν τουλάχιστον τρεις μήνες. Η εφημερίδα Bild αναφέρει, ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θα συνεχίσει να διερευνά στα «κρυφά» ένα Grexit. Στην περίπτωση αυτή, οι τράπεζες σύμφωνα με την γνώμη ενός Έλληνα τραπεζίτη, πιθανώς να μην ανοίξουν ποτέ πλέον.

    Αντιμέτωπη με τον κίνδυνο μιας οξείας κρίσης ρευστότητας, η Βουλή των Ελλήνων θα είχε την υποχρέωση να θέσει δικές της προτεραιότητες. Θα έπρεπε να έφερνε προς συζήτηση το πώς θα μπορούσε να πείσει την ΕΚΤ να αναλάβει τις υποχρεώσεις της: Το Bloomberg αναφέρει, ότι η ΕΚΤ θα αυξήσει τα δάνεια ΕΛΑ μόνο σταδιακά – ακόμη και εαν η Αθήνα παραδοθεί.

    Εδώ πρόκειται για μια άμεση απειλή. Ο Τσίπρας περιβάλλεται απο οικονομολόγους καθηγητές: Αυτοί θα έπρεπε από καιρό να του εξηγήσουν τη διαφορά μεταξύ ρευστότητας και φερεγγυότητας. Ακόμη και μια ταπεινωμένη χώρα έχει δικαιώματα μέσα στην ευρωζώνη. Όμως γι‘ αυτό οι ηγέτες χρειάζεται να έχουν μια ελάχιστη πείρα για να απαιτήσουν αυτά τα δικαιώματα που έχουν.

    Αντί για γελοίες ερωτήσεις για αποστάτες βουλευτές, θα έπρεπε ο Τσίπρας να υποβάλει και να εφαρμόσει ένα σχέδιο Α και ένα σχέδιο Β, με τα οποία θα μπορούσε να αποτραπεί η καταστροφή χιλιάδων επιχειρήσεων και ο αφανισμός των καταθέσεων εκατομμυρίων Ελλήνων. Ο κίνδυνος αυτός είναι πραγματικός. Είναι τρομακτικό να παρακολουθεί κανείς, ότι κανείς δεν βλέπει αυτή την  καταστροφή που έρχεται.

    Κυβερνήσεις και κοινοβούλια υπάρχουν για να αποτρέπουν ζημιές από την κοινωνία των πολιτών και να διασφαλίζουν μια δίκαιη τάξη. Είναι τον αντι-πρόγραμμα της αναρχίας και του χάους. Στην ευρωζώνη κυριαρχεί απο καιρό η αναρχία που προέρχεται απο την κορυφή. Στην Ελλάδα θα ακολουθήσει το χάος.

    Το Κοινοβούλιο στην Αθήνα δεν ασχολήθηκε ούτε κατά προσέγγιση με το πρόγραμμα που επέβαλε στην Ελλάδα η Τρόικα. Που ούτε καν συζητήθηκε. Μπορεί να υποθέσει κανείς, ότι οι βουλευτές μάλλον δεν θα είχαν διαβάσει τους νόμους. Αυτό το γνωρίζουμε απο το γερμανικό Bundestag: Όταν αποφασίστηκε το ΕΜΣ, οι περισσότεροι βουλευτές δεν είχαν συνειδητοποιήσει, ότι με το ΕΜΣ αποδυναμώνονταν οι ίδιοι. Τώρα μετατρέπεται το ΕΜΣ σε μια κακή τράπεζα της ευρωζώνης, για να μπορεί η Ελλάδα να εξυπηρετήσει τα δάνειά της από το ΔΝΤ και την ΕΚΤ.

    Αν οι βουλευτές στην Αθήνα είχαν ασχοληθεί με τους νόμους που τώρα ψήφισαν, θα έπρεπε να τους απορρίψουν. Για τυπικούς λόγους: Ένα Κοινοβούλιο που ψηφίζει νόμους που του επιβάλλονται από το εξωτερικό, και οι οποίοι αποδεδειγμένα προκαλούν ακόμη μεγαλύτερη ζημιά, δεν είναι πλέον ένα κοινοβούλιο, αλλά μια υπηρεσία επιβολής νόμων. Το Κοινοβούλιο θα έπρεπε να απορρίψει τους νόμους και για ουσιαστικούς λόγους: Γιατί θα προκληθούν στους πολίτες μεγαλύτερες ζημιές, καθότι οι αξιώσεις των πιστωτών δεν είναι τίποτα περισσότερο από τη συνέχιση της αποτυχημένης πολιτικής λιτότητας/εξυγίανσης (Austerity). Τα προηγούμενα προγράμματα οδήγησαν σε μεγάλη άνοδο του χρέους και την οικονομία στα γόνατά. Για να ψηφιστούν τέτοιοι νόμοι δεν χρειάζεται δημοκρατία. Αυτό γίνεται πολύ καλύτερα σε μια δικτατορία.

    Το ελληνικό Κοινοβούλιο θα έπρεπε να απορρίψει τους νόμους και για λόγους αρχής: Η Αθήνα δεν έχει τίποτα στο χέρι εκτός από κάποιες αόριστες υποσχέσεις εκ μέρους της ΕΕ. Η Ισπανία ανακοίνωσε αναπάντεχα, ότι θα ψηφίσει για την τρίτη ελληνική διάσωση. Αν το αντιγερμανικό συναίσθημα στην Ισπανία εξακολουθήσει να παραμένει υψηλό και ο Mariano Rajoy συνειδητοποιήσει, ότι είναι σκόπιμο να ενδώσει σ‘ ένα τέτοιο κλίμα και το Κοινοβούλιο στη Μαδρίτη απορρίψει τη συμφωνία, τότε πέφτει το ελάχιστο όριο του 85 τοις εκατό που είναι απαραίτητο για την έγκριση ενός ESM-προγράμματος. Και τότε θα μείνουν οι Έλληνες με τα χέρια αδειανά και θα πρέπει να εφαρμόσουν τις αυξήσεις φόρων και τις περικοπές συντάξεων, χωρίς να πάρουν νέα δάνεια.

    Ο Σλοβάκος υπουργός Οικονομικών Πίτερ Καζιμίρ έγραψε μετά την Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών: «Η ελληνική συμβιβαστική λύση που φτάσαμε σήμερα το πρωί είναι σκληρή για την Αθήνα, γιατί είναι το αποτέλεσμα μιας „Ελληνικής Άνοιξης“». Εννοώντας το γεγονός, ότι οι Έλληνες είχαν το θράσος να εκλέξουν ένα άλλο κόμμα αντί για τα κόμματα, που για δεκαετίες κακοδιαχειρίστηκαν την χώρα. Ο Φράνσις Κόπολα σχολίασε αυτή την γνώμη στο Forbes ως εξής: „Ως Ευρωπαίος, ντρέπομαι για το τι έγινε. Η ευρωζώνη προχώρησε αρκετά βήματα προς την κατεύθυνση του ολοκληρωτισμού“.

    Θα ακολουθήσουν και άλλα βήματα: Τα κοινοβούλια έχουν γίνει φάρσα. Η ισχύς των κομμάτων παραμένει αδιάσπαστη. Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε πρίν μια εβδομάδα παρακινήσει τους ψηφοφόρους του να ψηφίσουν κατά της λιτότητας. Τώρα αποφασίζει ένα ολόκληρο Κοινοβούλιο με 60 τοις εκατό του συνόλου του εκλογικού σώματος της χώρας το ακριβώς αντίθετο από ότι θέλει ο κόσμος. Το γερμανικό Bundestag θα εγκρίνει μια κάποια εξήγηση, την οποία κανείς βουλευτής θα μελετήσει αν βλάπτει τους άλλους: Τους Γερμανούς φορολογούμενους, που θα πετάξουν άλλα € 80 δισεκατομμύρια στη φωτιά. Για τους Έλληνες, διότι η λιτότητα τους οδηγεί στην εξαθλίωση. Για την ιδέα της Ευρώπης, επειδή η ευρωζώνη εκφυλίζεται σε πεδίο μάχης των λαών μεταξύ τους.

    Και αυτή την εξέλιξη περιμένουν οι ακροδεξιοί: Πολλοί παρατηρητές στην Ελλάδα αναμένουμε μια αύξηση του νεο-ναζιστικού κόμματος της Χρυσής Αυγής. Η πολιτική απενεργοποίηση παίζει στα χέρια της. Στη Γαλλία το Εθνικό Μέτωπο δεν χρειάζεται πλέον προεκλογικές εκστρατείες. Αν η δημοκρατία μεταλλάσσεται σε δικτατορία, αυτό γίνεται συνήθως σταδιακά: Στο τέλος οι απελπισμένοι, ταλαιπωρημένοι και ταπεινωμένοι τρέχουν σ‘ εκείνους που τους υπόσχονται την χρυσή αυγή ενός εντελώς διαφορετικού κόσμου. Οι Ναζί έχουν απαξιώσει το κοινοβούλιο με τον όρο «παράγκα της φλυαρίας» („Quatschbude“).

    Το αποτυχημένο Κοινοβούλιο είναι το αποτέλεσμα μιας αποτυχημένης οικονομικής και νομισματικής πολιτικής. Στη δεκαετία του 1930 στην Γερμανία ήταν ο υπερπληθωρισμός. Το 2015 στην Ελλάδα η καταστροφή των αποταμιεύσεων και της οικονομίας θα έχει ένα ανάλογο αποτέλεσμα. Οι ακροδεξιοί δεν χρειάζεται, παρα να περιμένουν: Κάποια στιγμή ανοίγει η σφιγμένη γροθιά και βάζει το σταυρό στο ψηφοδέλτιο εκεί, όπου το θέλουν να είναι τα ολοκληρωτικά καθεστώτα. Η ιστορία επαναλαμβάνεται. Μετά τη φάρσα έρχεται η τραγωδία. Δεν μαθαίνουμε τίποτα από την ιστορία.

    Tίτλος πρωτοτύπου: Ein tödliches Virus: Die Demokratie in Europa wird zur Farce

    Einen Kommentar schreiben / Γράψτε ένα σχόλιο

    Kommentar

    kachelmannwetter.com