Ή στραβός είναι ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε
28.03.2024
  • Allgemein
  • Diktatur/Δικτατορία
  • Brain Drain
  • Balkan/Βαλκάνια
  • Bücher/Βιβλια
  • Medien/Μαζικά Μέσα
  • Minderheiten, Migranten/Μειονότητες, Μετανάστες
  • Kriege, Flüchtlinge/Πόλεμοι, Φυγάδες
  • Sprache/Γλώσσα
  • Gesellschaft, Meinung/Κοινωνία, Γνώμη
  • Nationalismus/Εθνικισμοί
  • Thema/Θέμα
  • Termine/Εκδηλώσεις
  • Geopolitik/Γεωπολιτική
  • Politik/Πολιτική
  • Terrorismus/Τρομοκρατία
  • FalseFlagOps/Επιχ. με ψευδή σημαία
  • Hellas-EU/Ελλάδα-Ε.Ε.
  • Wirtschaft-Finanzen/Οικονομία-Οικονομικά
  • Religion/Θρησκεία
  • Geschichte/Ιστορία
  • Umwelt/Περιβάλλον
  • Korruption/Διαφθορά
  • Reisen/Ταξιδιωτικά
  • Musik/Μουσική
  • Kunst/Τέχνη, Λογοτεχνία
  • Küche/Κουζίνα
  • kachelmannwetter.com
    Εδω διαβαζετε τις καινουργιες  ελληνικες και γερμανικες εφημεριδες
    Hier lesen Sie  griechische  und deutsche Zeitungen 

    Έχουμε πήξει από κυπατζήδες πατριώτες

    Δημήτρης Καζάκης

    Ο Δημήτρης Καζάκης για τον Σάββα Καλεντερίδη

     

    Ο Σάββας Καλεντερίδης έκανε προσφάτως τον κόπο να αναφερθεί σε μένα. Του έκανε εντύπωση η συζήτηση στο Σύνταγμα το 2011 ανάμεσα στους Τσακαλώτο, Βαρουφάκη, Κατρούγκαλο και Καζάκη. Για το βιντεάκι αυτό ο μέγας αυτός κυπατζής πατριώτης δήλωσε: „Όλα τα λεφτά είναι το τελευταίο βίντεο [ο εκλεκτός αυτός κυπατζής αναφέρεται στο βιντεάκι της συζήτησης στο Σύνταγμα – ΔΚ]. Είναι αυτό που λέει ο λαός μας „πάρτον έναν και βάρα τον στον άλλον“. Τέτοιος πολιτικός ξεπεσμός δεν υπάρχει σε καμία χώρα της Αφρικής. Τέτοιοι πολιτικοί απατεώνες δεν υπάρχουν πουθενά στον κόσμο.“

    Δεν γνωρίζω που βρισκόταν ο κ. Καλεντερίδης όταν εκατομμύρια λαού έβγαιναν σε δρόμους και πλατείες για να διαμαρτυρηθούν ενάντια στη νέα κατοχή, την κατοχή των μνημονίων. Σαν καλός κυπατζής δεν αρέσκεται σε ανοιχτές διαδικασίες και μάλιστα μπροστά σε χιλιάδες κόσμου. Τον κατανοώ απόλυτα. Τι να πει άλλωστε; Τι έχει να πει; Μόνο στο σκοτάδι, στη σιωπή και στο παρασκήνιο ξέρει να κινείται.

    Από Αφρική πάντως ο εν λόγω κυπατζής είμαι σίγουρος ότι γνωρίζει πολύ καλά. Τις βρωμοδουλιές που του ανάθεταν οι καθοδηγητές του εξ εσπερίας, όπως π.χ. την παράδοση του Οτσαλάν στους Τούρκους, από την Αφρική τις εκτελούσε. Τότε ξεπουλούσε τον Οτσαλάν στους Τούρκους, ενώ σήμερα ξεπουλά την πατρίδα του στους Γερμανούς και τους Ευρωπαίους για να την κάνουν Αφρική εντός ευρωζώνης και ΕΕ.

    Όμως αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι το εξής απλό: τι είναι αυτό που τον ενόχλησε ιδιαίτερα; Το γεγονός ότι ο Τσακαλώτος και κυρίως ο Βαρουφάκης έλεγαν από τότε τις ίδιες ηλιθιότητες που παπαγαλίζει και ο ίδιος; Ή του έρχεται αναστάτωση γιατί τότε ο Κατρούγκαλος συμφωνούσε με την καταγγελία του καθεστώτος κατοχής της πατρίδας, την έξοδο από το ευρώ και την ΕΕ, αλλά τα πούλησε όλα προκειμένου να γίνει υπουργός; Ή μήπως πάλι τον ενοχλεί το γεγονός ότι υπάρχει έστω κι ένας που δεν ξεπουλήθηκε;

    Μάλλον απ‘ ότι φαίνεται χαλάμε την πιάτσα για κυπατζίδες σαν τον Καλεντερίδη, οι οποίοι σήμερα έχουν αναλάβει την αποστολή από τους ίδιους φαντάζομαι καθοδηγητές που διέταξαν την παράδοση Οτσαλάν, να πουλάνε ως πατριωτισμό την αμαχητί παράδοση της πατρίδας στους γύπες των χρηματαγορών και τους αποικιοκράτες Ευρώπης. Σου λέει, άμα συνηθίσει ο λαός μας στην ιδέα ότι ο πατριώτης δεν ξεπουλιέται και δεν ξεπουλά την πατρίδα του για κανένα λόγο και μόνοι – όπως έγραφε τον Απρίλη του 1821 ο αγωνιστής Νικολόπουλος εκ Σπάρτης – οι υπερασπισταί της πατρίδος εμπορούν να ομιλούν για πατρίδα, τότε τι θα κάνουν οι κυπατζήδες; Πώς θα πουλάνε φτηνό και πρόστιχο πατριωτισμό για τους ηλίθιους;

    Ο εν λόγω κυπατζής ξέρει μόνο μια δουλειά να κάνει. Να πουλάει φτηνό πατριωτισμό για να ξεπουλάει σε κάθε ευκαιρία την πατρίδα του. Και σ‘ αυτή την μπίζνα του κάνει κακό να υπάρχουν αληθινοί πατριώτες που δεν αποδέχονται με κανένα τρόπο το ξεπούλημα της πατρίδας. Ιδίως όταν αυτοί οι πατριώτες έχουν ακροατήρια πολύ μεγαλύτερα από το περιθώριο του βαθέως κράτους, όπου ξέρει να κινείται ο κ. Καλεντερίδης. Και κυρίως όταν κανείς κυπατζής δεν μπορεί να τους κολλήσει κανενός είδους βρομιά ή ρετσινιά.

    Τα ίδια έκανε άλλωστε και με τον Οτσαλάν. Γι‘ αυτό άλλωστε ο ίδιος ο Οτσαλάν, ο αληθινός πατριώτης Οτσαλάν – όταν οι δικοί μας γραικύλοι τον παρέδωσαν στους Τούρκους, αποκάλεσε τον Καλεντερίδη προδότη Ιούδα. Λέτε να μην ήξερε τι έλεγε; Για του λόγου το αληθές ιδού και το δημοσίευμα:

    http://nikosxeiladakis.gr/%CF%80%CE%BF%CE%B9%CE%BF%CE%BD-%…/

    Αν η χώρα μας ήταν ελεύθερη, ανεξάρτητη και δημοκρατική, ο Σάββας Καλεντερίδης θα είχε να λογοδοτήσει για πολλά από την κυπατζίδικη δράση του στη δικαιοσύνη. Πρωτίστως για το ρόλο του στην παράδοση Οτσαλάν. Όμως, χάρις στο καθεστώς κατοχής της πατρίδας μας και το ξεπουλημένο πολιτικό της σύστημα βρίσκεται εκτός φυλακής, απολαμβάνει ασυλίας για όσα έχει κάνει και συνεχίζει τον ίδιο κυπατζίδικο ρόλο του ως δήθεν πατριώτης.

    Πηγή: http://dimitriskazakis.blogspot.de/2017/03/blog-post_28.html

    Ενδιαφέροντα και τα σχόλια των αναγνωστών στο άρθρο

    6 Comments

    • derkon sagt:

      Κύριε Καζάκη, μας γέμισες αλογόμυγες με όσα εδώ καταθέτεις. Αποκαλείς τον Σ.Καλεντερίδη σαν κυπατζή, με απαξιωτική πρόθεση. Πράγματι ο Σ.Καλεντερίδης ήταν κυπατζής, και με εθνική δράση, μάλιστα με κίνδυνο της ζωής του, και αυτή του η ιδιότητα θα του περιποιεί ιδιαίτερη τιμη σ όλην του τη ζωή. Όσον δε αφορά την παράδοση του Οτσαλάν, είναι γνωστόν τοις πάσι ποίοι τον παρέδωσαν στους Τούρκους, και μην κάνεις πως δεν το γνωρίζεις αυτό. Προ πολλού έχεις καταστεί καταγέλαστος, όταν κάποιοι σε εμφανίζουν στην τηλεόραση, θέλοντας να δώσουν και το στοιχείο της γραφικότητας στην εκπομπή τους, όπως παλιότερα κάνανε με τον Λεβέντη. Τελειώνοντας θέλω να σε ρωτήσω, για το „ποια είναι η δική σου πατριωτική παρουσία, και ποια η συμβολή σου σε κάποια έργα προς όφελος της πατρίδας μας, πατριώτη Γιαλατζή Δημητράκη μας „!

    • derkon sagt:

      Προς berlin-athen.eu Θεωρώ σαν μεγάλο λάθος της διαχείρησης του erlin-athen, kai προσωπικά του κυρίου Σαρίδη, που επέτρεψε την δημοσίευση ενός παναθλίου σχολίου, κατά ενός προσώπου που έχει επιδείξει εθνική δράση και έργο. Ο Σ. Καλεντερίδης τιμάται από όλους τους Έλληνες πατριώτες της χώρας μας, σε αντίθεση με τον γραφικό Καζάκη, που επιχειρεί με κάθε τρόπο να αναδείξει την ανύπαρκτή του εθνική και πολιτική παρουσία. Είναι θλιβερός και συνάμα υβριστής ! derkon

      • berlin-athen sagt:

        derkon: Με το berlin-athen.eu ο Σαρίδης θέλει να δώσει κάποια εναύσματα για περαιτέρω σκέψεις
        α) για να ανέβει το σχετικά χαμηλό επίπεδο της ελληνικής διανόησης και
        β) για να γίνει μια συζήτηση – όχι μονόλογος – για το καλό της πατρίδας μας.
        Άρα είναι εθνικού, αλλά όχι εθνικιστικού περιεχομένου, όπως νομίζουν κάποιοι αναγνώστες μου. Οι διάφοροι „-ισμοί“ δεν μου αρέσουν καθόλου.
        Τώρα. Δεν θα αναφερθώ στον κύριο Σάββα Καλεντερίδη, που πρίν μερικούς μήνες με απείλησε πολλάκις, διότι σε κάποιο σχόλιο τον είχα συσχετίσει με την παράδοση του Οτσαλάν στους Τούρκους. Να πω όμως, ότι αυτά που γράφει ο Δημήτρης Καζάκης για τον Καλεντερίδη βασίζονται στο δημοσίευμα του Χειλαδάκη, που είναι τεκμηριωμένα ως δημοσιευθέντα στο επίσημο όργανο των Κούρδων, την εφημερίδα „Politika“, άρα δεν ειναί αποκυήματα της φαντασίας του Καζάκη. Ενδιαφέρον είναι εδώ, ότι ο Σ. Καλεντερίδης στην ιστοσελίδα του Ινφογνώμων εμφανίζεται τόσο πολύ υπέρμαχος των Κούρδων, που μόνο αυτό σε κάνει να διερωτάσαι, γιατί ποιό σκοπό το κάνει. Μήπως θέλει έτσι να τους εξευμενίσει; Και μάλιστα τους Κούρδους του Ιράκ, ο ηγέτης των οποίων Μπαρζανί είναι πιόνι των Σιωνοαμερικάνων και παίζει έναν όχι και τόσο τιμητικό γι‘ αυτόν ρόλο στις επιχειρήσεις των ΗΠΑ και του Ισραήλ στην περιοχή.
        Τέλος σε ότι αφορά τον Καζάκη να πω, ότι τον θεωρώ σαν ένα από τα καλύτερα αναλυτικά κεφάλια που διαθέτει σήμερα ο τόπος μας. Το ότι απο πολλούς θεωρείται αναξιόπιστος, καταγέλαστος κ.λπ. νομίζω ότι οφείλεται ακριβώς σ‘ αυτό, στο ότι αυτά που λέει έρχονται σε αντίθεση με την πεπατημένη ή τετριμμένη των Δεξιών και Αριστερών. Να μην ξεχνάμε, ότι οι καλοί στην χώρα της μετριότητας που λέγεται Ελλάδα κατηγοριώντουσαν πάντοτε από τους βολεμένους και τους „τοποθετημένους“ (!) σε κάποιο πολιτικό συνασπισμό, σαν παράξενοι κ.λπ. και εξοστρακίζονταν.
        ΕΣ

        • derkon sagt:

          Απορώ πως δεν διακρίνετε, ότι το σχόλιο του Καζάζη είναι κυρίως ένα υβρεολόγιο, με κατηγορίες για πολλά μη τεκμηριωμένα στοιχεία, για πολλές από τις τότε ενέργειες του Καλεντερίδη όσον αφορά τον Ότσαλάν. Και επειδή το είπε ο Χειλαδάκης τί έγινε με αυτό; Αυτός έχει το αλάθητον του Πάπα; Ή το έγραψε κάποια εφημερίδα, που την παρουσιάζετε σαν επίσημο όργανο των Κούρδων. Επίσης, στο σχόλιό του συνεχώς πιπιλάει το „κυπατζής“, απαξιωτικά βέβαια, λες και οι Έλληνες που υπηρετούν σ αυτήν την υπηρεσία, είναι σαν τους ανθέλληνες κυβερνήτες της χώρας μας εδώ και πολλά χρόνια. Αυτή η άποψη του Καζάζη για τους κυπατζήδες, (όπως θα διαπιστώσατε το κύριος έχει απαλειφθεί), είναι παγία κουμουνιστική και όλων των λεγομένων αριστερών άποψη. Και για να κλείσω αυτή τη συζήτηση σχετικά με τον Ότσαλάν, λυπάμαι αν δεν γνωρίζεται ποιός τον παρέδωσε στους Τούρκους. Σας θυμίζω ότι πρωθυπουργός της χώρας μας τότε, ήταν ο εβραίος Ααρόν Αβουρί=Σημίτης, με ΥΠΕΞ το Αρβανίτη Πάγκαλο, που αργότερα αυτός στην περίπτωση των Ιμίων, απεφάνθη ότι “ τη σημαία την πήρε ο αέρας στα Ίμια“! Ως προς δε τον διάλογο που επιδιώκετε να γίνεται εδώ μέσα, και θεωρείτε έναυσμα διαλόγου ένα απαξιωτικό και κυρίως υβριστικό σχόλιο, πιστέψτε με ότι με απογοητεύετε.- derkon

          • berlin-athen sagt:

            Derkon: Πριν απαντήσουμε, διαβάζουμε προσεκτικά τι έγραψε ο άλλος. Λοιπόν ακόμη μια φορά και τέλος. Αυτά για τον Καλεντερίδη δεν τα είπε ο Χειλαδάκης όπως εσείς γράφετε, αλλά τα ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΕ με το δημοσίευμα της „Politika“ που είναι επίσημο όργανο των Κούρδων. Εσείς τι νομίζετε, ποιόν πρέπει να πιστέψουμε, τον Καλεντερίδη ή την „Politika“ που γράφει αυτά που είπε ο Οτσαλάν για την άθλια αυτή υπόθεση;
            Για το ποιός σε ανώτατο επίπεδο σύμφώνησε με τους Σιωνιστοαμερικάνους να παραδώσουν τον Οτσαλαν στους Τούρκους συμφωνώ απόλυτα ότι ήταν η τότε πολιτική ηγεσία της Ελλάδος. Ο Καλεντερίδης όμως σαν ανώτερο στέλεχος της ΚΥΠ, μιας οργάνωσης, που ήταν και είναι ακόμη ΥΠΟΧΕΊΡΙΟ των Σιωνιστοαμερικάνων, κάτι θα έπρεπε να γνώριζε για την υπόθεση. Αν τα ανώτερα στελέχη της ΚΥΠ δεν το γνώριζαν, τότε τι ΚΥΠ ήταν αυτή, για ποιόν δούλευε; Αν δεν έψαχνε να δει τι κρύβεται πίσω από τέτοιες ιστορίες, τότε στην ουσία ήταν εκτελεστικό όργανο των Σιωνιστοαμερικάνων. Αν τέτοια πρόσωπα εσείς τα λέτε πατριώτες, τότε εγώ πάω πάσσο. Για σκεφθείτε το λίγο και από αυτή την άποψη.
            Και σε ότι αφορά τους κομμουνιστές και τους εθνικόφρωνες, αριστερούς και δεξιούς, αναρχικούς και δεν ξέρω τι άλλο, το έγραψα πολλάκις και το επαναλαμβάνω, ότι με τέτοιους -ισμους παθαίνω αλεργία. Γιατί τους θεωρώ υπεύθυνους για τα προβλήματα της Ελλάδος από συστάσεως του ελληνικού κράτους και μια στημένη υπόθεση του Σιωνισμού, για να σκυλοκαυγαδίζουμε και αυτός να γελάει με τα χάλια μας και να μας χειραγωγεί σύμφωνα με τα συμφέροντά του.
            ΕΣ

    • καροτενιος sagt:

      το σαιτ σας πεφτει απο το ενα λαθος στο αλλο τωρα τελευταια.
      ανεβαζετε τον γραφικο κομουνιστη καζακη που βριζει τον πατριωτη καλενετεριδη!
      οπως βαζετε και αρθρα του μισελληνικου σαιτ freeingury που βγαζουν απυθμενο καρκινικο μισος κατα του ελληνισμου!

    Einen Kommentar schreiben / Γράψτε ένα σχόλιο

    Kommentar

    kachelmannwetter.com