Ή στραβός είναι ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε
19.03.2024
  • Allgemein
  • Diktatur/Δικτατορία
  • Brain Drain
  • Balkan/Βαλκάνια
  • Bücher/Βιβλια
  • Medien/Μαζικά Μέσα
  • Minderheiten, Migranten/Μειονότητες, Μετανάστες
  • Kriege, Flüchtlinge/Πόλεμοι, Φυγάδες
  • Sprache/Γλώσσα
  • Gesellschaft, Meinung/Κοινωνία, Γνώμη
  • Nationalismus/Εθνικισμοί
  • Thema/Θέμα
  • Termine/Εκδηλώσεις
  • Geopolitik/Γεωπολιτική
  • Politik/Πολιτική
  • Terrorismus/Τρομοκρατία
  • FalseFlagOps/Επιχ. με ψευδή σημαία
  • Hellas-EU/Ελλάδα-Ε.Ε.
  • Wirtschaft-Finanzen/Οικονομία-Οικονομικά
  • Religion/Θρησκεία
  • Geschichte/Ιστορία
  • Umwelt/Περιβάλλον
  • Korruption/Διαφθορά
  • Reisen/Ταξιδιωτικά
  • Musik/Μουσική
  • Kunst/Τέχνη, Λογοτεχνία
  • Küche/Κουζίνα
  • kachelmannwetter.com
    Εδω διαβαζετε τις καινουργιες  ελληνικες και γερμανικες εφημεριδες
    Hier lesen Sie  griechische  und deutsche Zeitungen 

    Ζούνε σήμερα οι άνθρωποι του πλανήτη Γη στην εποχή της πολύ καυτής και θανάσιμης ζέστης ή του θανάσιμου ψύχους;

    Γ. Θ. Χατζηθεοδωρου

    Κατά τον Μητροδωρο τον Χιο, «οι ανθρωποι oχι μονο δεν γνωριζουν πραγματικα τιποτε, αλλα πρεπει να αμφιβαλλουν και γι’ αυτά που νομιζουν ότι γνωριζουν». Ο Μητροδωρος ηταν ενας αρχαιος Ελληνας φιλοσοφος της ατομιστικης σχολης. Η φυσικη του ειχεν την σταθερα επιδραση αυτης του Δημοκριτου.

     

    Τις φυσικες επιδρασεις του περιβαλλοντος καταγραφει ο ανθρωπος με τα ματια, τα αυτια, την μυτη, την γλωσσα και το δερμα του, οι οποιες μεταφραζονται σε νευρικα σηματα, δηλαδη κωδικοποιουνται νευρικα και μεταφερονται στον εγκεφαλο, οπου μεταβαλλονται σε απλα σχηματα ως π.χ. κυβοι, τριγωνα και γραμμες, βασιζομενα σε ένα σημειο ‘η σε αριθμους. Ο ανθρωπινος εγκεφαλος κατα την εξελεκτικη πορεια του ειχε στοχο να βοηθα το ανθρωπινο σωμα στο περιβαλλον του και μαλιστα στις διαστασεις που λειτουργει το σωμα του, δηλαδη η εξελεκτικη πορεια ποτε δεν προετοιμασε τους ανθρωπους να λειτουργουν στον κοσμο των ατομων και κβαντοτεμαχιδιων. Το ότι ο ανθρωπος βλεπει τον κοσμο ετσι και όχι διαφορετικα και ότι μερικα πραγματα του είναι μεν φυσιολογικα ευκολα κατανοησημα, αλλα δε αντιθετως πολύ δυσκολα, οφειλεται στο ότι και ο ανθρωπινος εγκεφαλος είναι προ’ι’ον της εξελεκτικης πορειας. Αυτος αποτελειται από δισεκατομμυρια νευρικα κυτταρα που μεταξυ τους είναι συνδεδεμενα από ένα τεραστιο πλεγμα καλωδιων τα οποια  μεταβιβαζουν ηλεκτρικα και χημικα ερεθισματα τα οποια περιγραφονται συνολικα με μοριακα και φυσικοχημικα δεδομενα. Εάν για οποιουσδηποτε λογους μεταβαλλονταν η επιδραση του γηινου ηλεκτρομαγνητικου πεδιου ‘η διακοπτονταν, οι ανθρωποι θα εχαναν αμεσως την αισθηση για την ροη του χρονου. Για τους λογους αυτους υφισταται η υπονοια, ότι το συμπαν δεν είναι μονο ιδιομορφο απ’ ότι οι ανθρωποι πιστευουν, αλλα ότι αυτό είναι ποιο ιδιομορφο απ’ ότι οι ανθρωποι μπορουν να πιστευουν. Όπως τουλαχιστον φαινεται, ο Μητροδωρος ο Χιος ειχε δικαιο. Οι φυσικες επιστημες όμως μετα την εποχη του Μητροδωρου προς τα τελη του 5ου π.Χ. αιωνα διευρηναν κατά πολύ την μικρα σχισμη του παραθυρου των ανθρωπινων γνωσεων και μαλιστα τοσο πολύ, ώστε η φυλακη της μαυρης υλης να εξαφανισθη τελειως από αυτους και να τους κανει ελευθερους,  ευθυμους και υπερηφανους για κάθε νέο επιστημονοκο επιτευγμα γνωσεων.

    Τα συστηματα της φυσικης εντος του συμπαντος φαινεται να εξελισσονται σε κατασταση χαμηλης ενεργειας και μεγαλης εντροπιας, δηλαδη αταξιας. Τα αστροφυσικα τους στρατευματα (οι δυναμεις βαρυτητας, η ηλεκτρομαγνητικη, η ισχυρα πυρηνικη, η ασθενης πυρηνικη, η εντροπια και η θερμοδυναμικη) βρισκονται συνεχως σε φασεις αναμετρησεων, χωρις όμως να υπαρχει ενας καθ’ όλα νικητης.  Η ισσοροπια ισχυος μεταξυ της εντροπιας και της βαρυτητας καθωριζει την δομη των αστερων και ο ανταγωνισμος αυτων αποτελει τον μηχνισμο της δημιουργιας πλανητων, αστερων, γαλαξιων και αλλων μεγαλων δομων του συμπαντος. Η τραγωδια της Φυσικης στο δικο μας ηλιακο συστημα, παιζεται με τις αλληλοεπιδρασεις των τασεων της δυναμης της  βαρυτητας να ελκη τα αντικειμενα και να σχηματιζη δομες της φυσικης και της εντροπιας, να επιδρα στην τελειως αντιθετη κατευθυνση , με προσπαθειες να μετατρεψη τα συστηματα της φυσικης σε μια κατασταση αταξιας.

    Το μετωπο του αγωνος των ετσι ονομασθεντων αστροφυσικων δυναμεων στον Ηλιο μας, αποτελει ένα χαρακτηριστικο παραδειγμα: Η δυναμη της βαρυτητας διατηρει αυτον στην ιδια θεση του και ελκει την υλη του προς το κεντρο αυτου. Εάν δεν υπηρχε μια σε αντιθετη κατευθυνση δυναμη από την επιδρωσα δυναμη βαρυτητας, ο Ηλιος μας θα μετατρεπονταν πολύ γρηγορα σε μια μαυρη τρυπα. Κατι τετοιο εμποδιζεται δια των πιεστικων δυναμεων που επιδρουν προς την επιφανεια του Ηλιου. Οι πιεστικες αυτές δυναμεις είναι το αποτελεσμα των πυρηνικων συντηξεων στο εσωτερικου του Ηλιου μας οι οποιες παραλληλα με την παραγωγη ενεργειας, αφηνουν να κινουνται τυχαιως τα στοιχεια της υλης εντος του Ηλιου μας. Με την διαδικασια αυτή διατηρειται η γνωστη δομη του Ηλιου μας. Η διαμετρος αυτου είναι κατά 109 φορες μεγαλυτερη από την διαμετρο της Γης και ο ογκος που αυτος καταλαμβανει, είναι περισσοτερο από ένα εκατομμυριο φορες μεγαλυτερος από τον αντιστοιχο ογκο της Γης.

    Ο Ηλιος μας είναι μια τεραστια στροβιλιζουσα μπαλα από καυτα και αερια κυριως υδρογονου. Στο εσωτερικο της μπαλας αυτης η θερμοκρασια υπερβαινει τα 15 εκατομμυρια βαθμους Κελσιου και η πιεση είναι τοσο ισχυρη ώστε οι πυρηνες των ατομων του υδρογονου να συντηκνονται σε ατομα Ηλιου. Κατά την διαδικασια αυτή απελευθερωνονται τεραστιες ποσοτητες ενεργειας και ο Ηλιος μας χανει σε μαζα 4 δισεκατομμυρια kg ανα δευτερολεπτο. Στην επιφανεια αυτου επικρατει μια θερμοκρασια περιπου 5.500 βαθμων Κελσιου ενώ  ο πυρηνας του ξεπερνα την θερμοκρασια αυτή κατά 3.000 φορες. Η παραγομενη δια πυρηνικης συντηξης ενεργεια στον πυρηνα του Ηλιου μεταφερεται δια ακτινοβολιας σε διαστημα εκατομμυριων ετων και διακινειται προς τα εξωτερικα του στρωματα δια της στροβιλιζουσας υλης. Στο κοχλαζοντα αεριο της ζωνης συμβατικοτητας δημιουργουνται ακουστικα κυματα τα οποια κατά καποιο τροπο βρισκονται αιχμαλωτισμενα σε ένα σφαιρικο περιβλημα και αφηνουν ολη την ηλιακη μαζα να βρισκεται σαν μια μεγαλη καμπανα, οπου σε κάθε χρονικη στιγμη υπαρχουν περιοχες που μετακινουνται προς τα εξω και προς τα μεσα του Ηλιου μας. Η ενεργεια αυτή μεταφερεται με καυτα αερια τα οποια ρεουν προς την επιφανεια, δηλαδη προς την περιοχη που ονομαζεται «Φωτοσφαιρα».

    Εως σημερα παραμενει αναπαντιτη η ερωτιση κατά ποιον τροπο ο Ηλιος μας παραγει το μαγνητικο του πεδιο, το οποιο είναι υπευθυνο για μια σειρα δυναμικων διαδικασιων όπως μεμονωμενων εκρηξεων που δημιουργουν στον πλανητη Γη μαγνητικες καταιγιδες ακομη και διακοπες ηλεκτρικου ρευματος. Παραμενει εως σημερα αγνωστο, γιατι ο μαγνητισμος αυτος συγκεντρωνεται στις μαυρες κηλιδες του Ηλιου μας, οι οποιες είναι σχετικα ψυχρες, μαυρες περιοχες της ηλιακης επιφανειας που συχνα υπερβαινουν το μεγεθος της Γης και περιεχουν χιλιαδες φορες ισχυρωτερα μαγνητικα πεδια. Επιπλεον δεν είναι  γνωστες οι  διαδικασιες της Φυσικης οι οποιες επιδρουν στο να μειωνονται οι μαγνητικες δραστηριοτητες του Ηλιου σε κυκλικες περιοδους διαρκειας 11 ετων και εν συνεχεια να ισχυροποιουνται γρηγορα.

    Το ηλιακο φως που ακτινοβουλειται προερχεται από μονο ένα εξωτερικο στρωμα παχους 300 χιλιομετρων, δηλαδη από την «Φωτοσφαιρα». Η «Κορωνα» επεκτινεται με τις διαρροες της, εως περαν των τροχιων των πλανητων του ηλιακου μας συστηματος. Πανω από την «Φωτοσφαιρα» βρισκεται η «Χρωματοσφαιρα» και οι σχετικα λεπτες εξωτερικες τροχιες του ηλιακου μας συστηματος που δημιουργουν και τα αινιγματικα φαινομεα της Φυσικης του Ηλιου μας.

    Η «Κορωνα» είναι πολύ ζεστη. Σε μικρη αποσταση πανω από την «Φωτοσφαιρα» η θερμοκρασια υπερβαινει το 1 εκατομμυριο βαθμους Κελσιου, ενώ στην επιφανεια του Ηλιου αυτή κειται γυρω στους 5.500 βαθμους Κελσιου. Κατά το δευτερο θερμοδυναμικο αξιωμα δεν μπορει να μεταβιβασθη θερμοτητα από ένα ψυχρωτερο σε ένα θερμωτερο σωμα. Πρεπει συνεπως να υφισταται ενας καποιος μηχανισμος που κανει δυνατη την μεταφορα κινετικης ‘η μαγνητικης ενεργειας από την «Φωτοσφαιρα» ‘η και από ποιο βαθειες περιοχες προς την «Κορωνα» δια κυρτων ροων αεριων ‘η δια μετακινουμενων μαγνητικων πεδιων. Μια τυπικη ηλιακη εκρηξη απελευθερωνει ενεργεια 100 εκατομμυριων βομβων υδρογονου και διασκορπα 100 εκατομμυρια τοννους πλουσια σε ενεργεια θανασιμα τεμαχιδια υλης στο συμπαν. Ενώ ο ηλιακος ανεμος απομακρυνεται από τον ηλιο με ταχυτητα 400 χιλιομετρα το δευτερολεπτο, αυτος φθανει στην Γη με ταχυτητα 800 χιλιομετρα το δευτερολεπτο.

    Ο πλανητης Γη είναι ο μεγαλυτερος πλανητης εις την ζωνη των εσωτερικων πλανητων του ηλιακου μας συστηματος και περιστρεφεται του Ηλιου μας σε μια μεση αποσταση των 150 εκατομμυριων χιλιομετρων με μια κλιση του αξονα της των 23 βαθμων και 27 πρωτων λεπτων, σε 365 ¼ ημερες. Γυρω από τον Ηλιο μας υπαρχει μια ετσι ονομασθεισα «Goldilock-Ζωνη» στην οποια ουτε πολύ ζεστη αλλα και ουτε και πολύ ψυχος επικρατει, ετσι ώστε να μπορη να υφισταται στους πλανητες ρευστο νερο. Ο πλανητης Γη συνεπως βρισκεται στην σωστη θεση του συμπαντος μας. Μονο λιγο ποιο πλησιον προς τον Ηλιο θα βρισκονταν αυτος στα Ηλυσια Πεδια της Κολασεως, στα οποια λογω της θερμοκρασιας δεν μπορουσε να υπαρχη ρευστο νερο. Μονο λιγο ποιο απομακρυσμενη από τον Ηλιο, η Γη, θα βρισκονταν σε μια περιοχη που λογω της χαμηλης θερμοκρασιας δεν θα ηταν δυνατη η υπαρξη ρευστου υδατος. Χωρις όμως ρευστο νερο δεν θα ηταν δυνατη η ποικιλια των μορφων της ζωης, ετσι που την γνωριζουμε.

    Εάν δεν υπηρχε η Σεληνη, η ελκυστικοτητα των μεγαλων πλανητων του ηλιακου μας συστηματος θα ειχε σαν αποτελεσμα, η γηινη κλιση (η γωνια μεταξυ του ισημερινου και του επιπεδου της περιστροφικης τροχιας γυρω από τον Ηλιο) να μεταβαλλεται εως 80 βαθμους. Για την περιπτωση αυτή η περιοδικη κλιση του πλανητη Γη θα ηταν τοσο μεγαλη ώστε οι πολοι της θα δεχονταν περισσοτερο ηλιακο φως απ’ ότι οι τροπικες περιοχες. Αγριες κλιματολογικες μεταβολες θα εκαναν τον πλανητη μας ακατοικιτο. Η Σεληνη η οποια σημερα απομακρυνετα από την Γη με ταχυτητα 3,4 εκατοστα τον χρονο, εγινε η  κλιματολογικη ρυθμιστρια της Γης. Η δυναμη της ελξης της σταθεροποιησε την ατακτη κατασταση της νεοτερης ηλικιας Γης και μεχρι σημερα παρεμεινε υπολοιπο μονο ένα ελαφρυ κουτσαιμα της που κανει τις ζωες να απολαμβανουν τις τεσσερες χρονικες εποχες. Ο ανθρωπος συνεπως δεν ζει μονο σε ένα φιλικο πλανητη, ζει και σε ένα φιλικο συμπαν. Το ότι εμεις οι ανθρωποι υπαρχουμε οφειλεται στην ευνοια των νομων της Φυσικης οι οποιοι ειτρεπουν την δημιουργια της ζωης.

    Η υπαρξη των αστερων είναι η απαραιτητη προ’υ’ποθεση δια την υπαρξη των περισσοτερων χημικων στοιχειων και χωρις Χημεια δεν θα υπηρχε Ζωη. Αυτή διατελεσε το 80 % της ιστορικης υπαρξεως της των περιπου 4 δισεκατομμυριων ετων, στο σκαλοπατι της  μονοκυτταρικης της υπαρξης και εδώ και λιγο γεωλογικο χρονο κατεληξε στις μορφες της που γνωριζουμε. Τι είναι όμως Ζωη; Είναι ένα ειδος Αποκαλυψης της κοσμικης ουσιας; Ηρθαν ορισμενα αναγκαια μερη της στην Γη με Μετεοριτες; Κάθε κυτταρο του ανθρωπινου οργανισμου (Ευκαρια-Κυτταρα) είναι γεματο με βακτηριδια τα οποια εδώ και πολλες γενεες συζουν με τα ανθρωπινα κυτταρα. Τα βακτηριδια είναι τοσο στενα συνδεδεμενα με τα Ευκαρια-Κυτταρα ετσι ώστε  ο εντοπισμος αυτων αποτελεσαι σπουδαιο επιστημονικο επιτευγμα. Μονο σε ένα ελαχιστο ποσοστο των μορφων της ζωης, επιτευχθη ζωη με Ευκαρια-Κυτταρα και σε ακομη μικρωτερο ποσοστο με συνειδηση και υποσυνειδητο. Ακομη δεν γνωριζουμε το εάν η Ζωη είναι προ’ι’ον γηινων διαδικασιων ‘η εάν είναι η βαση μιας «Σπορας» από το συμπαν, από την οποια δημιουργηθηκε η Ζωη στον πλανητη μας.

    Η Φυση και μαζι της το Κλιμα στην Γη ποτε δεν υπηρξε σταθερο μεγεθος. Εάν καποτε ειχε επιτευχθει μια σταθερη κατασταση δεν θα υπηρχαν σημερα οι ανθρωποι. Δια μετρησεων θερμοκρασιων σε γεωλογικους σχηματισμους του μακρινου παρελθοντος του πλανητη μας, με την μεθοδο ισσοτοπων οξυγονου, λαμβανουμε πληροφοριες για την κλιματολογικη κατασταση που επικρατουσε στην Γη σε διαφορες γεωλογικες εποχες, της οποιας τα αιτια οφειλονταν κυριως στις μεταβολες της θεμοκρασιας και της εν γενει καταστασης στον Ηλιον μας και στα στοιχεια της τροχιας της Γης γυρω από τον Ηλιο.

    Περαν της μειωμενης εντασης των ακτινων του Ηλιου επι της γηινης  επιφανειας, μπορουν οι κυκλοι των παγετωνων στην Γη να δημιουργηθουν δια διακυμανσεων της γηινης τροχιας γυρω από τον Ηλιο (μεταβλητοτητα στην εκκεντρικοτητα της γηινης τροχιας, μεταβλητικοτητα στην γωνια κλισης του γηινου αξονα κ.α.). Ο Σερβος Αστρονομος Milutin Milankovitz υπολογισε τις χαρακτηριστικες  περιοδους των κυκλων των παγετωνων που εμφανιζονται στις περισσοτερες κλιματολογικες σειρες, δηλαδη κάθε 23.000, 41.000, 100.000 και 400.000 χρονια. Μια εποχη συνεπως ενός θανατηφορου ψυχους για τους κατοικους της Γης, δεν μπορει να αποκλειστη. Στο παρων πονημα παραμενουν εκτος αναλυσης οι κλιματικες αλλαγες που λαμβανουν χωρα από εκρηξεις ηφαιστειων και δηθεν από ανθρωπινες δραστηριοτητες, διοτι οι πρωτες μπορουν να φερουν κλιματικες αλλαγες τοπικου χαρακτηρα  και διοτι οι δευτερες με τις ανθρωπινες δραστηριοτητες, είναι  προ’ι’οντα απατης.

    Η αρχικη Γη (4,6 εως 3,8 δισεκατομμυρια χρονια) περιστρεφονταν γυρω από τον αξονα της τοσο γρηγορα ώστε μια ημερα να διαρκη τεσσερες εως πεντε ωρες. Η Σεληνη βρισκονταν πολύ ποιο πλησιον στην Γη με αποτελεσμα πολύ ισχυρες και συχνοτατες παλιρροιες όπως και καταιγιδες. Η αρχικη και η μετεπειτα Γη εζησαν κλιματικες αλλαγες μεταξυ ζεστων φασεων και πολύ σκληρου ψυχους. Προ περιπου 2,2 δισεκατομμυρια χρονια κυριαρχουσε στον πλανητη μας μια παγετωδης εποχη και μετα για 1 δισεκατομμυρια χρονια μια ζεστη περιοδο που διεκοπει από μια νεα παγετωδη εποχη. Κατά τις σημερινες θεωριες μειωθηκε τοτε η ηλιακη ακτινοβολια κατά 6 % με αποτελεσμα να πεση η θερμοκρασια στην γηινη επιφανεια κατά 45 βαθμους Κελσιου και να καλυφθη αυτή με ένα παχυ στρωμα παγου.

    Η σωτηρια ηλθε με τις μετακινησεις των λιθοσφαιρικων πλακων και κατά συνεπεια με ηφαιστειακες εκχυσεις λαβας. Εάν ηταν ανυπαρκτες οι μετακινησεις των λιθοσφαικων πλακων στην Γη, θα δεσμευονταν καθ’ ολη την διαρκεια της γηινης γεωλογικης ιστοριας, ολο το διοξυδιο του ανθρακος της ατμοσφαιρας δια των διαβρωσεων των πετρωματων, με δημιουργια ενός εχθρικου για την ζωη ψυχρου κλιματος. Με τις μετακινησεις των λιθοσφαιρικων πλακων δημιουργειται ενας ρυθμιστικος κυκλος ο οποιος σε χρονικες περιοδους εκατομμυριων χρονων ρυθμιζει την πυκνοτητα του διοξυδιου του ανθρακος στην γηινη ατμοσφαιρα.

    Μετα την δευτερη μεγαλη ψυχρη εποχη ακολουθησε μια ζεστη φαση. Κατά την διαρκεια της φασης αυτης ακολουθησε η ζω’ι’κη εκρηξη στην γεωλογικη εποχη του Καμβριου (545-503 εκατομμυρια χρονια). Όταν η Μεσοζω’ι’κη εποχη (245-208 εκατομμυρια χρονια) βρισκονταν προς το τελος της, το γηινο κλιμα εγινε ψυχρωτερο και οι διακυμανσεις της θεμοκρασιας ακολουθουσαν τις τεσσερες εποχες κάθε χρονο.

    Η σημερινη γηινη κλιματικη κατασταση επιρεαζεται στο μεγαλυτερο μερος της από τις επιδρασεις και μετα-επιδρασεις της τελευταιας παγετωδους εποχης και όχι από την τελειως ψευδη προπαγανδα, δηλαδη από τις επιδρασεις των ανθρωπινων δραστηριοτητων.

    Η επιδρουσα ακομη παγετωδης εποχη αρχισε στην τριτογενη γεωλογικη εποχη (66,4-1,5 εκατομμυρια χρονια) και δη προ περιπου 40 εκατομμυρια χρονια, με διακυμανσεις στο φασμα του κλιματος, από τρομακτικες ψυχρες περιοδους εως ευχαριστες. Η ποιο εντατικη θερμη φαση ακολουθησε μετα την πολύ ψυχρη εποχη του Παλαιοκενου (Παλαιο-Τριτογενες) προς το Μειοκενο (Νέο-Τριτογενες).

    Κατά την διαρκεια της τριτογενους γεωλογικης εποχης διαπιστωθηκε μια πτωση της θερμοκρασιας κατά 10 βαθμους Κελσιου και τμηματικη υποχωριση της θαλασσας κατά 500, 200, 20, 8, 0 μετρα. Το τριτογενες υπηρξε συνεπως μια γεωλογικη εποχη που πλησιαζει στα σημερινα δεδομενα. Η κυρωτερη εμφανιση της τεταρτογενους γεωλογικης εποχης (1,5 εκατομμυρια χρονια εως σημερα) είναι η παγετωδης περιοδος. Η περιοδος αυτή στην Ευρωπη αποτελειται από της παγετωδεις εποχες Günz, Mindek, Riß και Wurm που αποτελουν μια τεραστια μεγενθυση των σημερινων  παγετωνων.  Βασει ξεκαθαρων κλιματικων διακυμανσεων, των εσωτερικων σταδιων, γινονται περαιτερω υποδιαιρεσεις. Κατά την διαρκεια της πρωτης παγετωδους εποχης του Τεταρτογενους ειχαμε δυο εσωτερικα σταδια, της δευτερης τρια εσωτερικα σταδια, της τριτης τεσσερα εσωτερικα σταδια και της τεταρτης τεσσερα εσωτερικα σταδια. Η ως ανω διαβαθμιση καλυπτει μια χρονικη περιοδο ενός εκατομμυριου ετων προ της χρονικης μας μετρισης πριν από 2016 χρονια. Τα αιτια της παγετωδους εποχης της Τεταρτογενους γεωλογικης περιοδου είναι μεχρι σημερα ανεξηγητα.

    Η παγεωτης αυτή εποχη μπορει να είναι η συνεχεια της παγετωδους εποχης της Τριτογενους γεωλογικης περιοδου. Για τους ως ανω λογους είναι δυνατο, ότι η παγετωδης αυτή εποχη δεν είναι ακομη προς το τελος της και ότι ζουμε σημερα σε μια ενδιαμεση θερμη φαση χωρις να αποκλειεται μια μακρα ψυχρη περιοδος, με καταστροφικα αποτελεσματα για την ζωη πολλων εκατονταδων εκατομμυριων ανθρωπων. Το Maunderminimum του ετους 1645 μ.Χ. μας εδειξε προς τα πού οδηγουν οι ισχυρα μειωσεις των δραστηριοτητων των κηλιδων του Ηλιου μας. Ο ανθρωπινος γηινος πληθυσμος μπορει πολύ γρηγορα να αποδεκατιστη!

    Συμπερασματα!

    Η μεθοδος που χρησιμοποιουν σημερα οι Μεγιστανοι της απατης είναι πολύ παλαια: εφαρμοζουν εγκληματα κατά της ανθρωποτητας και μετα με υποκρισια αναζητουν λυσεις που απαιτουν  μεγαλυτερα εγκληματα. Πρωτα χρηματοδοτησαν και ιδρυσαν τον Κομμουνισμο και λιγο αργωτερα τον εθνικο σοσιαλισμο για να καταπολεμησουν τον δευτερο με ένα παγκοσμιο πολεμο και λιγο αργωτερα για να αφησουν να καταρρευση το πρωτο μονο του.

    Η μεγαλη απατη για την κλιματικη αλλαγη στην Γης απο την παραγωγη  διοξυδιου του ανθρακος λογω των ανθρωπινων δραστηριοτητων, δηλαδη για την ανθρωπογενη κλιματικη αλλαγη, αποτελει την μεγαλυτερη απατη των τελευταιων αιωνων. Η μεγαλη αυτή απατη, ως γεωστρατηγικο οπλο, εφαρμοζεται από τους ιδιους κυκλους της παγκοσμιοποιημενης απατης του χρηματοπιστωτικου συστηματος, δηλαδη των Μεγιστανων του χρηματος. Οι δυνατοτητες των Μεγαλοαπατεωνων αυτων για δραστηριοτητες απατης μεγαλου μεγεθους στον τραπεζικο τομεα, στα χρηματιστηρια, μεσω της δηθεν κλιματικης αλλαγης και κυριως μεσω των κεντρικων τραπεζων τις οποιες ελεγχουν απολυτα, σε βαρος των εθνων με την λεηλασια αυτων, είναι μεν ιδιαιτερα πολυμορφες, ακολουθουν όμως ένα μικρο αριθμο βασικων προτυπων απατης όπως π.χ. κυκλικα εμφανιζομενες οικονομικες κρισεις, κατοχη και ολικο ελεγχο των κεντρικων τραπεζων με τις οποιες μπορουν να δημιουργουν κατά βουληση πασης μορφης οικονομικες κρισεις δια αυξησεων ‘η μειωσεων των τοκων των κεντρικων τραπεζων και τεχνητα αυξημενα κρατικα χρεη, δια των μετοχων, δια νομισματοπολιτικες μανουβρες που ταχεως μετατρεπονται από εθνικα επιπεδα σε διεθνη και τελος δια πολεμων ως μεσων συμπληρωματικων μετρων της εγκληματικης τους πολιτικης.

    Η κατευθυνομενη χρηματιστηριακη καταρρευση της Νεας Υορκης την μαυρη Παρασκευη της 24.10.1929 υπηρξε μια εγκληματικη μανουβρα της κεντρικης τραπεζας των ΗΠΑ (FED), η οποια δημιουργησε τεχνητα την οικονομικη καταθλιψη και την τοσο αναγκαια προ’υ’ποθεση για το Νέο Deal του τοτε προεδρου των ΗΠΑ.

    Το Συνεδριο για το Περιβαλλον στο Rio de Janeiro της Βρασιλιας μεταξυ 02.06-13.06.1992 τοποθετησε τα θεμελια μιας μεγαλης απατης μεσω του ΟΗΕ, δια της οποιας δισεκατομμυρια δολαρια των ΗΠΑ των αμερικανων φορολογουμενων και των αλλων πολιτων των χωρων του δυτικου κοσμου, διοχετευθηκαν σκοπημα κα παραπλανητικα προς τις χωρες του τριτου και τεταρτου κοσμου για να μπορεσουν αυτές να καταπολεμησουν δηθεν την περιβαλλοντικη ρυπανση. Στην πραγματικοτητα δημιουργηθηκε μια τεραστια Πηγη απατης, που με την αιτιολογια την προστασια του περιβαλλοντος, τεραστια κερδη αποροφουσαν οι Μεγιστανοι του χρηματος με τις συμμετοχες τους στα διαφορα εργα, αλλα και με τις νεες δυνατοτητες των χρεομενων χωρων να πληρωνουν τα χρεη τους. Τη δικαιοδοσια εδώ την ανελαβε το ΔΝΤ και η παγκοσμια τραπεζα.

    Κατά την ιδρυση της ΕΚΤ το 1994 στην Ε.Ε., κυρια στοχευση στην πραγματικοτητα ηταν ο απολυτος ελεγχος αυτης από τους Μεγιστανους του χρηματος και η απαλλαγη απ’ αυτην κάθε δημοκρατικου ελεγχου. Για αποπροσανατολισμο από την κυρια αυτή στοχευση των ετσι και αλλως ηλιθιων πολιτων της Ε.Ε. επαιξαν υπεροχα τον ρολον τους και όλα τα διαβρωμενα γραπτα και ηλεκτρονικα ΜΜΕ μαζι με τους ξεπουλημενους πολιτικους κάθε χωρας μελος της Ε.Ε.. Με τετοιους είναι γεματα όλα τα επιπεδα της Ε.Ε. ……

    PD Dr.-Ing. Georg Chaziteodorou
    Bleibergweg 114, D-40885 Ratingen
    Tel.+Fax: 0049 2102 32513
    E-Mail: chaziteo@t-online.de
    22.08.2016

    One Comment

    • berlinathen sagt:

      Την γη δεν την ενδιαφέρει τι κάνουν οι άνθρωποι, σαν ύλη που είναι της είναι αδιάφορο αν είναι παγωμένη ή πυρακτωμένη. Μόνο οι ανθρωποι και βέβαια και οι επιστήμονες που γράφουν ένα σωρό ανοησίες, είναι επηρρεασμένοι απο την βίβλο των Ιουδαίων, όπου η γη εμφανίζεται σαν παράδεισος – που όμως χάλασε από τότε που ο Αδάμ γάμησε την Εύα. Και με τέτοιες βλακείες στο κεφάλι τους μιλάνε για επερχόμενες αλλαγές προς το χειρότερο, που όμως είναι μέσα στην λειτουργία της ύλης, την μεταβολή (τα πάντα ρεί), οι αλλαγές προς το χειρότερο ισχύουν μόνο για τον άνθρωπο και τις φοβιες του αλλά όχι για την ύλη που γνωρίζει μόνο την μεταβολή.
      ΕΣ

    Einen Kommentar schreiben / Γράψτε ένα σχόλιο

    Kommentar

    kachelmannwetter.com