Ή στραβός είναι ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε
28.03.2024
  • Allgemein
  • Diktatur/Δικτατορία
  • Brain Drain
  • Balkan/Βαλκάνια
  • Bücher/Βιβλια
  • Medien/Μαζικά Μέσα
  • Minderheiten, Migranten/Μειονότητες, Μετανάστες
  • Kriege, Flüchtlinge/Πόλεμοι, Φυγάδες
  • Sprache/Γλώσσα
  • Gesellschaft, Meinung/Κοινωνία, Γνώμη
  • Nationalismus/Εθνικισμοί
  • Thema/Θέμα
  • Termine/Εκδηλώσεις
  • Geopolitik/Γεωπολιτική
  • Politik/Πολιτική
  • Terrorismus/Τρομοκρατία
  • FalseFlagOps/Επιχ. με ψευδή σημαία
  • Hellas-EU/Ελλάδα-Ε.Ε.
  • Wirtschaft-Finanzen/Οικονομία-Οικονομικά
  • Religion/Θρησκεία
  • Geschichte/Ιστορία
  • Umwelt/Περιβάλλον
  • Korruption/Διαφθορά
  • Reisen/Ταξιδιωτικά
  • Musik/Μουσική
  • Kunst/Τέχνη, Λογοτεχνία
  • Küche/Κουζίνα
  • kachelmannwetter.com
    Εδω διαβαζετε τις καινουργιες  ελληνικες και γερμανικες εφημεριδες
    Hier lesen Sie  griechische  und deutsche Zeitungen 

    Η αρπαγη του Κοσοβου και οι πιθανες συνεπειες της για την Ελλαδα


    Δρ. Εμμανουηλ Σαριδης

    Η ανακηρυξη της ανεξαρτησιας του Κοσοβου στις 17.02.2008 εχει για την Ελλαδα μια ιδιαιτερη σημασια, που δυστυχως οι περισσοτεροι πολιτικοι και τα μεγαλης κυκλοφοριας και συχνοτητας ΜΜΕ δεν της εχουν δωσει την δεουσα προσοχη

     

    Πως φτασαμε ως εδω

    Στις 17. Φεβρουαριου 2008 προστεθηκε στην Ευρωπη ενα ακομη κρατος, το Κοσοβο. Ειχε προηγηθει μια μακρα προεργασια, που ξεκινησε ακομη πριν απο τον θανατο του Τιτο το 1980, συνεχιστηκε με την διαλυση του ανατολικου συνασπισμου και τον σχηματισμο νεων εθνικοπολιτικων οντοτητων στην Νοτιοανατολικη Ευρωπη, τον Καυκασο και την Κεντρικη Ασια και κατεληξε στον κατατεμαχισμο της Γιουγκοσλαβιας και την ανακηρυξη του Κοσοβου σε προτεκτορατο των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ. Με την νεα αυτη ανακαταταξη προστιθεται στον ευρυτερο βαλκανικο χωρο εκτος απο την Τουρκια μια ακομη χωρα, η Αλβανια, που στο προσεχες μελλον θα ζητησει να παιξει κι‘ αυτη τον ενεργο ρολο μιας ισχυρης τοπικης δυναμεως με ρυθμιστικο χαρακτηρα και επεκτατικη πολιτικη (κι‘ ας ειναι το Κοσοβο ενα κρατος, ανεξαρτητο ακομη απο την Αλβανια, αυτο δεν σημαινει τιποτε, οπως θα εξηγησω παρακατω). Κακα μαντατα για την Ελλαδα της Κοιμωμενης του Χαλεπα.

    Η ανεξαρτησια του Κοσοβου ειναι αποτελεσμα μιας συστηματικης καμπανιας δυσφημησεως της Γιουγκοσλαβιας με ψευδεις ισχυρισμους, οτι καταπατα τα ανθρωπινα δικαιωματα των Αλβανων του Κοσοβου και – μετα το 1999 – με κατηγοριες, οτι κανει στο Κοσοβο εθνοκαθαρση. Για τον σκοπο αυτο η Δυση και πιο συγκεκριμενα οι ΗΠΑ και η Γερμανια ειχαν κινητοποιησει τον τεραστιο μηχανισμο πλυσεως εγκεφαλου και παραπληροφορησης που διαθετουν, τα παγκοσμιου εμβελειας ΜΜΕ, τους εκατονταδες διεθνεις οργανισμους (ΜΚΟ) που αγωνιζονται (αγωνα να δουν τα ματια σου) για την Δημοκρατια, τα ανθρωπινα δικαιωματα και τα δικαιωματα αυτοδιαθεσεως των εθνικων, θρησκευτικων η κοινωνικοπολιτιστικων μειονοτητων και τελος τις πολεμικες δυναμεις τους, με στοχο την διαλυση ενος κρατους-κομβου στο κεντρο της Ευρωπης, που τους χαλουσε τα επεκτατικα τους σχεδια. Με τα χαρακτηριστικα της πρωην πολυεθνικης, πολυθρησκευτικης και πολυπολιτισμικης Οθωμανικης Αυτοκρατοριας που ακομη ειχε, και με την εισβολη των πολυαριθμων ΜΚΟ που με αυτοθυσια και ζηλο κανανε τα δυνατα τους για την αυτοδιαθεση των λαων της, η διαλυση της Γιουγκοσλαβιας „εις τα εξ ων συνετεθη“ δεν ηταν και τοσο δυσκολο πραμμα, οπως δειξαν και οι πρωτες επιτυχεις εγχειρησεις απεκτομης τεμαχιων της επικρατειας της και η ανακηρυξη τους σε εθνικα κρατη (Κροατια, Σλοβενια κλπ.). Και με τις κατηγοριες εναντιον του Milosevic, οτι ειναι ο „χασαπης του Βελιγραδιου“ και καταπιεστης των Αλβανων του Κοσοβου, η διαλυση της Γιουγκοσλαβιας αρχισε να μπαινει στην τελευταια της φαση, προς μεγαλη χαρα των Γερμανων, που ακομη απο τον Πρωτο Παγκοσμιο Πολεμο ζητουσαν επιμονα εκεινο το περιφημο „Serbien muß sterbien“.

    Ακολουθησε ο βομβαρδισμος της Σερβιας, η αποκαθηλωση του Milosevic με την βοηθεια των φοιτητικων κινητοποιησεων που συντονιζε η οργανωση Otpor (στα ελληνικα Αντισταση, το συνθημα που τοσο αγαπα και η δικη μας η κυρια Παπαρρηγα) και την συνδρομη της αμερικανοσερβικης εταιριας Canvas και τελος η αποσχιση του Κοσοβου απο την Σερβια και η ανακηρυξη του σε προτεκτορατο των ΗΠΑ και των μεγαλων της Ευρωπαικης Ενωσης, ιδιαιτερα της Γερμανιας. Η διοικηση δε του μεσαιωνικου αυτου κατασκευασματος ανετεθη στην μαφιοζικη συμμορια της UCK του Hashim Thaci, που με την βοηθεια των διαφορων μυστικων υπηρεσιων της Δυσεως ακομη απο τα μεσα της δεκαετιας του 90 ειχε δραστηριοποιηθει στην τρομοκρατια και την διακινηση ναρκωτικων και γυναικων, απαραιτητων για την χρηματοδοτηση των μελων της.

     

    Η ανακηρυξη της ανεξαρτησιας του Κοσοβου εχει για την Ελλαδα μια ιδιαιτερη σημασια, που δυστυχως οι περισσοτεροι πολιτικοι και τα μεγαλης κυκλοφοριας και συχνοτητας ΜΜΕ δεν της εχουν δωσει ιδιαιτερη προσοχη, απασχολημενα οπως ειναι με τον πολεμο εναντιον της κυβερνησεως της Νεας Δημοκρατιας και την αναμοχλευση των πολιτικων παθων. Και ασφαλως δεν ειναι τυχαιο, οτι ιδιαιτερα κατα την παρουσα χρονικη περιοδο, οπου στην Ελλαδα αποκορυφωνεται το θεμα της ονομασιας της FYROM, κυβερνηση και πολιτικα κομματα φαινεται να μην ακουν τα σηματα κινδυνου που εκπεμπει η ανακηρυξη του Κοσοβου για την Ελλαδα και οι σειρηνες συναγερμου που χτυπανε στην διαπασων και θα επρεπε να εχουν θεσει επι ποδος ολους οσους ασχολουνται η λενε οτι ασχολουνται με τα εθνικα θεματα. Αν εχουν κουφαθει τελειως, ας ριξουν μια ματια στον διπλανο χαρτη, οπου ευκολα θα διακρινανε τα επεκτατικα σχεδια της Αλβανιας, που απο χρονια τωρα ακολουθει. Με πολυ καλα αποτελεσματα μεχρι τωρα.

     

    Κοσοβο και ΗΠΑ-Δυση

     

    Στο Κοσοβο οι ΗΠΑ εχουν δημιουργησει ηδη το μεγαλυτερο στρατιωτικο αεροδρομιο της Ευρωπης. Σκοπος του ειναι ο ελεγχος των αγωγων πετρελαιου και αεριου που προερχονται απο την περιοχη της Κασπιας Θαλασσας και της Κεντρικης Ασιας με κατευθυνση την Κεντρικη και Δυτικη Ευρωπη και την δημιουργια ενος νεου αγωγου, του ΑΜΒΟ (Albanian Macedonian Bulgarian Oil, βλεπε και το ακολουθο Λινκ), που θα ξεκιναει απο το Μπουργκας, θα περναει απο την FYROM και θα καταληγει στην Φλορα της Αλβανιας. Την αμερικανικη και νατοικη παρουσια στο Κοσοβο συμπληρωνουν οι στρατιωτικες βασεις που διαθετουν οι ΗΠΑ στην Βουλγαρια και την Ρουμανια και οι πυραυλοι που θα εγκατασταθουν στην Πολωνια και την Τσεχια και που θα περιορισουν στο ελαχιστο η θα εκμηδενισουν καθε μελλοντικη προσπαθεια της Ρωσιας για την δημιουργια καποιας ζωνης επιρροης η μια προσβαση στην Σερβια και στον ευρυτερο βαλκανικο χωρο. Δημιουργωντας ομως ταυτοχρονα και μια μελλοντικη εστια τριβης και πολιτικων συγκρουσεων μεταξυ των ΗΠΑ/ΝΑΤΟ και της Ρωσιας στην γειτονια μας, που θα εχει καταφανως αρνητικα αποτελεσματα για την Ελλαδα (βλεπε και το πολυ καλα ντοκουμενταρισμενο αρθρο του Burghard Schröder στο Telepolis της 18.02.08 με τον τιτλο „Polit-Choreografie auf dem Balkan“ στο ακολουθο Λινκ).

    Μια αλλη αρνητικη για την Ελλαδα πτυχη της ανεξαρτησιας του Κοσοβου ειναι η οικονομικη κατασταση του νεοιδρυθεντος κρατους (!), του οποιου οι οικονομικοι ποροι μεχρι σημερα καλυπτονται απο τους δημιουργους του, ΗΠΑ και Γερμανια και συμπληρωνονται απο το εμποριο ναρκωτικων και γυναικων. Και επειδη η κατασταση αυτη δεν προκειται να αλλαξει στο προσεχες μελλον, οι αυξανομενες αναγκες του νεου κρατους σε χρηματα θα εξακολουθησουν να καλυπτονται απο τις ιδιες πηγες, που σημαινει, οτι το εμποριο ναρκωτικων και η εμπορια γυναικων αναμενεται να γνωρισει μελλοντικα στην Ελλαδα μια σημαντικη εξαρση.

    Το Κοσοβο σαν προηγουμενο (Precedent, Präzedenzfall)

    Το κρατος των μαφιοζων (Xavier Rofr), το Κοσοβο, εγινε με την δυναμη των δυτικων οπλων και υστερα απο παραβιαση του Διεθνους Δικαιου και της αποφασεως του ΟΗΕ (UN-Resolution 1244 του 1999), που αναγνωριζε το Κοσοβο σαν αναποσπαστο τμημα της διαδοχουν της Γιουγκοσλαβιας, της Σερβιας (για το θεμα Κοσοβο βλεπε και το ακολουθο Link) και κατα παραβασιν της αποφασεως της Διάσκεψεως για την Ασφάλεια και Συνεργασία στην Ευρώπη (ΔΑΣΕ/OECD) του 1975, η οποια ρητα προστατευει την „εδαφικη ακεραιοτητα“ κυριαρχων κρατων. Το οτι το Κοσοβο πορω απεχει απο του να ονομαζεται ανεξαρτητο κρατος φαινεται και απο το οτι την διοικηση του εχει αναλαβει μια „επιτροπη“ της Ευρωπαικης Ενωσης, η EULEX ενω η Γερμανια εχει στειλει υπαλληλους και στρατιωτικους για την δημιουργια καποιων διοικητικων υποδομων. Ας σημειωθει παρεμπιπτωντος, οτι αμεσως μετα την ανεξαρτησια του Κοσοβου κυκλοφορησε ενα πικροχολο σερβικο e-Mail, στο οποιο εμφανιζονται διαφορες μειονοτητες να ζητουν κι’ αυτες την αυτονομια τους, βλεπε και το Λινκ From Serbia Whith Love.

    Ανεξαρτητα απο το κατα ποσον η ανεξαρτητοποιηση μιας γειτονιας του Βερολινου που κατοικειται πλειοψηφικα απο Τουρκους, ειναι δυνατη, υπαρχουν αλλες γεωγραφικες περιοχες, που με προηγουμενο το Κοσοβο μπορουν να ζητησουν κι’ αυτες την ανεξαρτησια τους. Η Βοσνια-Ερζεγοβινη παραδειγματος χαριν, οπου υπαρχουν τρεις επισημες εθνικοτητες, οι Βοσνιοι Μουσουλμανοι, οι Σερβοι και οι Κροατες, η Βοιβοντινα στα βορεια της Σερβιας, το Τετοβο της FYROM που κατοικειται απο Αλβανοφωνους. Αλλες περιοχες που μπορει γρηγορα να δραστηριοποιηθουν στην κατευθυνση αυτη ειναι η Τρανσυλβανια και το Τσιτσιναου στην Ρουμανια, το Ναγκορνι-Καραμπαχ, η Αμπχασια και η Οσετια στον Καυκασο.

    Το Κοσοβο ειναι ομως και το πρωτο νεοδημιουργηθεν κρατος στην Ευρωπη με κατα πλειοψηφιαν μουσουλμανικο πληθυσμο και γι’ αυτο θεωρειται στην στρατηγικη της επεκτατικης πολιτικης της Τουρκιας στην Ευρωπη σαν γεφυρα που θα την ενωσει με τους μουσουλμανικους – κατα την Τουρκια τουρκικους – πληθυσμους που ζουν η εχουν προ ετων εγκατασταθει στις διαφορες ευρωπαικες χωρες. Δεν ειναι λοιπον τυχαιο, το οτι η Τουρκια εσπευσε απο τους πρωτους να αναγνωρισει το νεο αυτο κρατικο κατασκευασμα, ουτε και η εμφανιση του πρωθυπουργου της Recep Tayyip Erdogan αρχες Φεβρουαριου του 2008 στην Γερμανια, ο οποιος „αυθαδως“, οπως εγραψαν μερικες εφημεριδες, ζητησε την ιδρυση τουρκικων σχολειων, Γυμνασιων, ακομη και ενος Πανεπιστημιου. Με σκοπο, οπως ειπε ο Βαυαρος Υπουργος για Ευρωπαικα θεματα, Markus Söder, την δημιουργια μιας „μικρης Τουρκιας“ („Klein-Türkei“) στην Γερμανια, η οποια θα κανει τουρκικη πολιτικη (στην Γερμανια ζουν περι τα τρια εκατομμυρια Τουρκοι, οι οποιοι αρνουνται να ενταχθουν στην γερμανικη κοινωνια, αποτελωντας απο καιρο μια λεγομενη „παραλληλη κοινωνια“). Ο αξονας Τουρκια-τουρκοφωνοι πλυθησμοι στην Ελλαδα, Βουλγαρια, FYROM και Αλβανια-Μουσουλμανοι στην Βοσνια-Ερζεγοβινη και Τουρκοι μεταναστες στην Αυστρια, Γερμανια, Γαλλια και Ολλανδια ειναι πλεον καταφανης.

    Τι δεν προσεχουμε, τι πρεπει να προσεξουμε

    Η επεκτατικη αυτη πολιτικη της Τουρκιας οχι μονο στον καυκασιο χωρο, την κεντρικη Ασια και το Ιρακ, αλλα και στην Ευρωπη, οπου πιεστικα ζητα συμμετοχη στα πολιτικως γιγνεσθαι, δεν θα επρεπε να εχει περασει απαρατηρητη ακομη και απο τους περι αλλων τυρβαζοντες ελληνες πολιτικους, που ασχολουνται περισσοτερο με το ποιος θα βγαλει ο ενας τα ματια του αλλου και ποιος τις μεγαλυτερες εθνικιστικες και κουφιες κορωνες. Ουτε βεβαια και απο τα ΜΜΕ, που αντι να θεματοποιουν τα προβληματα που αντιμετωπιζουμε σαν κρατος, συναγωνιζονται μεταξυ τους στο ποιο θα χυσει τον κουβα με τα πλεον βρωμερα κοπρια πανω στο κεφαλι του φουκαρα του Ελληνα πολιτη και ποιο θα αναμοχλευση αποτελεσματικοτερα τα πολιτικα παθη των Ελληνων και θα δημιουργησει την μεγαλυτερη κοινωνικη αναταραχη.

    Η Ελλαδα δεν εχει δυστυχως ιχνος εξωτερικης πολιτικης. Αυτο που πολιτικοι, υπουργοι και υπουργεια ονομαζουν εξωτερικη πολιτικη ειναι μονο η αμυνα εναντιον των αποτελεσματων που εχει δημιουργησει η αλλοπροσαλη συμπεριφορα τους απεναντι στις γειτονικες χωρες. Ετσι εξωτερικη πολιτικη στην Ελλαδα σημαινει μια ζωη στην αμυνα, μια ζωη χωρις πυξιδα, χωρις κανενα σχεδιο για το τι θελουμε και τι ζηταμε σαν χωρα, σημαινει φασαριες μεταξυ των πολιτικων κομματων για το πως θα πρεπει να αντιμετωπισουμε την Τουρκια και την FYROM και πιο πριν την Αλβανια και την Βουλγαρια. Και βεβαια σε καμμια περιπτωση δεν ειναι εξωτερικη πολιτικη τα σουρτα-φερτα της κυριας Μπακογιαννη στις ΗΠΑ, οι χειραψιες και τα πλαστα πλατια χαμογελα της με την κυρια Condoleezza Rice και οι συνομιλιες της, Negotiations τις λενε, με καποιον Matthew Nimetz, που βαλαν οι ΗΠΑ σαν Mediator για το οριστικο ονομα της FYROM, σαν Ελλαδα και FYROM να ειναι αντρογυνο που τσακωθηκε και καλεσαν καποιον να τους μονοιασει. Και το χειροτερο: Ολοι αυτοι γνωριζουν πολυ καλα, οτι για την FYROM εχει καθιερωθει, θα ελεγα τσιμεντοποιηθει, διεθνως απο δεκαετιες τωρα  το ονομα Μακεδονια, το οποιο δεν προκειται ν’αλλαξει πλεον. Τουλαχιστο να μη μας δουλευουν.

    Παραβλεψαμε λοιπον, οτι διπλα μας, στην γειτονια μας, στην ιδια την αυλη μας, παιζονται πολιτικα παιχνιδια παγκοσμιου εμβελειας, που θα επηρεασουν αρνητικα το πολιτικο – και βεβαια και το κοινωνικο και οικονομικο – μελλον των επομενων γενεων. Τις οποιες ετσι εχουμε καταδικασει να ζουν σε διαρκεις προστριβες με τους γειτονες τους, οπως γινεται και σημερα, παραμελωντας και βεβαια μη εχοντας την ζωτικοτητα να ασχοληθουμε τα πραγματικα προβληματα του τοπου, που δεν λυνονται με την σημερινη αγνοια των παγκοσμιως, εστω και τοπικως τεκταινομενων, αλλα μονο με μια συγκεκριμμενη εξωτερικη πολιτικη, με οραμα, με σχεδιο και με στρατηγικη. Βλεποντας την Ελλαδα απο μακρια, απο την Γερμανια οπου ζω, μενω αφωνος απο την εικονα που παρουσιαζουν τα πολιτικα κομματα, απο τα αλληλομαχαιρωματα των πολιτικαντηδων, απο την κοινωνικη αταξια και το χαος, την πολιτικη αποκτηνωση της νεολαιας, που αφεθηκε ερμαιο των καθε λογης παρανοικων και εξωπραγματικων συνθηματων των διαφορων πολιτικων κομματων και των ξενων ΜΚΟ που δρουν στον τοπο μας, παρασυροντας την με ευπεπτα δολωματα οπως η Δημοκρατια, τα ανθρωπινα δικαιωματα και το δικαιωμα του πολιτη, αλλα και με νταιλικια οπως η ανυπακοη και η μη τηρηση των στοιχειωδων κανονων λειτουργιας μιας ευνομουμενης Πολιτειας.

    Εξωτερικη πολιτικη εχουν ομως αλλες χωρες και συνασπισμοι, μεγαλοι και μικροτεροι. Που κι’ αυτοι βεβαια εχουν να αντιμετωπισουν τα συνθηματα περι ανθρωπινων δικαιωματων και αλλων τερπνων για αφελεις, ανωριμους η ανεγκεφαλους, κραταν ομως γερα τα ηνια του κρατους τους – και πανε μπροστα. Την βλεπουμε στις ΗΠΑ, στην Γερμανια, στην Ευρωπαικη Ενωση …και στην Τουρκια. Με το νεο προτεκτορατο που δημιουργησαν οι χωρες αυτες στα Βαλκανια, το Κοσοβο, θα ελεγχουν πλεον τον γυρω του χωρο και τις χωρες του, αναμεσα τους και την Ελλαδα. Και επειδη ο ελεγχος κρατων γινεται συνηθως με την εμπλοκη τους σε διακρατικες εριδες, θα πρεπει να αναμενουμε μια περαιτερω ενταση της επεκτατικης πολιτικης της Αλβανιας, η οποια, ενθαρυνομενη απο τις διαφορες μυστικες υπηρεσιες θα στραφει προς το Τετοβο της FYROM και την Τσαμουρια στην Ελλαδα. Και οπως ανεφερα και πιο πανω, ασφαλως θα αλλαξουν και καποιες ροτες αγωγων πετρελαιου και αεριου απο τον Καυκασο και την Ασια προς την Κεντρικη και Δυτικη Ευρωπη και δεν αποκλειεται, η Ελλαδα να ξυπνησει μια μερα, διαπιστωνοντας, οτι το ονειρο της να γινει ενεργειακος κομβος ηταν μονο ονειρο.

    Κοσοβο και τοπικες επεκτατικες πολιτικες

    Ας δουμε καπως προσεκτικοτερα τα σχεδια της Τουρκιας. Η χωρα αυτη δυναμωσε, δεν ειναι οπως νομιζαμε, αναπτυχθηκε, εχει ισχυ. Και μη θελοντας να μεινει εξω απ’ τον χορο, διεκδικει φανερα πλεον την συγκυριαρχια της στην Ευρωπη. Στην Βουλγαρια ελεγχει ενα πολιτικο κομμα, που συμμετεχει στο Κοινοβουλιο, στην FYROM, στην Αλβανια και στην Βοσνια-Ερζεγοβινη διαθετει ισχυρα πολιτικα ερεισματα. Και στην δικη μας Θρακη ανακοινωθηκε, αμεσως μετα την ανεξαρτησια του Κοσοβου, η ιδρυση ενος συλλογου με την ονομασια „Τουρκικη Μειονοτητα Θρακης“, ενω ο ψευδομουφτης της Ξανθης, Αχμετ Μετε, στις 7. Ιανουαριου 2008 εγινε τιμητικα δεκτος, σαν επισημο προσωπο, στο Κοινοβουλιο του κρατιδιου της Βορειας Ρηνανιας-Βεστφαλιας. Ο αξονας που μεθοδευει η Τουρκια και που θα την ενωνει με την Κεντρικη Ευρωπη, περναει απο την Θρακη, η οποια κατα τα τουρκικα σχεδια, θα παιξει στην Ελλαδα τον ιδιο ρολο που παιζουν οι Μουσουλμανοι και το κομμα τους στην Βουλγαρια. Και μονο μια ματια στον χαρτη θα επρεπε να εχει θεσει τις ελληνικες υπηρεσιες σε συναγερμο.

    Ας μη μιλαμε και για την Κυπρο, που με ελληνικη υποστηριξη αφεθηκε να παρασυρθει απο τους δυο μπλαμπλαδες, τον Κασουλιδη και τον Χριστοφια, που κερδισαν ετσι τον Παπαδοπουλο με κατηγοριες, οτι δηθεν εχει απομονωσει διεθνως την Κυπρο. Τιποτε το αναληθεστερο, τιποτε το βδελυροτερο απ’ αυτο. Και ο εκλεγεις σαν νεος προεδρος, ο Χριστοφιας, ειναι εκεινος που θα οδηγησει την Κυπρο σε νεες οδυνηρες περιπετειες χωρις τελειωμο.

    Οι κινδυνοι για την Ελλαδα απο τις γεωπολιτικες ανακαταταξεις στα Βαλκανια ειναι οφθαλμοφανεις, το ερωτημα ειναι και παραμενει το ιδιο: Τι αλλο περιμενουν οι ελληνες πολιτικοι και τα πολιτικα κομματα για να ξυπνησουν; Μπορουν να ξυπνησουν απο την παρανοικη κατασταση που εχει δημιουργηθει στην Ελλαδα; Πως θα μπορουσε να γινει μια απεμπλοκη των πολιτικων απο τις καθημερινες διαμαχες για ροζ σκανδαλα, για τηλεφωνικες υποκλοπες, για του ψυλλου πηδημα, προβληματα που παντου αναφυονται, χωρις να γινεται ο ψυλλος καμηλα; Ποιος ειναι εις θεσιν να ασχοληθει επιτελους με αυτα που συμβαινουν εντος Ελλαδος και γυρω τριγυρω της; Ποιος θα φερει τον εργατοπατερα, κατ‘ αλλους εργατολογο απατεωνα δια της βιας στο Δικαστηριο, που χεσμενος απ’ τον φοβο του εσπευσε να κλειστει σε μια κλινικη και καποιοι δηθεν ψυχιατροι του εκδιδουν πορισματα επιστημονικης σαχλαμαρας; Ποιος θα απαγορευσει στους βιαιοπραγουντες τραμπουκους των συνδικατων να εισβαλουν, συνοδευομενοι απο καυλωμενους για δημοσια προβολη βουλευτες, σε δημοσιους χωρους, γραφεια, ακομη και υπουργεια, βριζοντας και ποδοπατωντας οτι βρεθει μπροστα τους και προ παντος το κρατος και την Πολιτεια; Ποιος θα απαγορευσει τις καθημερινες διαδηλωσεις των χασομερηδων στην Αθηνα και στις αλλες πολεις, ποιος θα παταξει τους ταραχοποιους που ριχνουν βομβες, ποιος τους φοιτητες που καναν τα Πανεπιστημια κτημα τους, ποιος θα βαλει ταξη στο Internet, οπου ο καθε ελλειποβαρης μπορει να καταβρωμιζει με τα Blogs του την Ελλαδα, να σπερνει ζιζανια και να εκβιαζει; Ποιος θα βαλει ταξη στην χωροταξικη αναρχια; Και προ παντων: Ποτε θα αποκτησει και η Ελλαδα μια επιθετικη εξωτερικη πολιτικη, που θα βασιζεται πανω σ’αυτα που χρειαζεται, μπορει και θα πρεπει να επιδιωξει, ενα οραμα, μια κατευθυνση στο που παμε και τι θελουμε και ενα σχεδιο, για το πως τελος παντων, με ποιον στρατηγικο σχεδιασμο, θα μπορουσαμε να τα πραγματοποιησουμε. Αντι να βρισκομαστε συνεχως στην αμυνα, πηγαινοντας παντα πισω πισω, ενω νοιωθουμε ηδη, οτι η πλατη μας αγγιξε πια το ντουβαρι και δεν παει παραπερα;

    Μα, θα πει κανεις, εδω δεν μπορουμε να τα βρουμε με την FYROM, ενα κρατος, που μολις και μετα βιας κρατιεται στα ποδια του, κι’ εσυ ζητας να κανουμε επιθετικη εξωτερικη, που ο ελληνας πολιτικαντης δεν εμαθε ακομη τι πραμμα ειναι, φαγωσιμο η τιποτε αλλο; Δυστυχως ετσι ειναι. Ομως καποτε θα πρεπει επιτελους να μπει ταξη στο σημερινο χαος, καποτε θα πρεπει να ξυπνησει εκεινο το ελληνικο φιλοτιμο, που τα τελευταια χρονια εχει εξαφανιστει απ’ τον τοπο (και που μπορει να ανηκε παντα στον χωρο της Μυθολογιας). Ουτως η αλλως: Η ελληνικη κατρακυλα πρεπει να σταματησει, απλα γιατι δεν παει παραπερα. Πολιτικοι και ΜΜΕ πρεπει να υποχρεωθουν απο τον κυριαρχο λαο (χα, χα, χα!!) να θεσουν τερμα στα σημερινα καραγκιοζιλικια τους και να δουν λιγο πιο περα απο το θεατρο σκιων της Πλατειας Συνταγματος. Μονο με φασαριες δεν διοικειται κρατος.

    Einen Kommentar schreiben / Γράψτε ένα σχόλιο

    Kommentar

    kachelmannwetter.com