Ή στραβός είναι ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε
26.04.2024
  • Allgemein
  • Diktatur/Δικτατορία
  • Brain Drain
  • Balkan/Βαλκάνια
  • Bücher/Βιβλια
  • Medien/Μαζικά Μέσα
  • Minderheiten, Migranten/Μειονότητες, Μετανάστες
  • Kriege, Flüchtlinge/Πόλεμοι, Φυγάδες
  • Sprache/Γλώσσα
  • Gesellschaft, Meinung/Κοινωνία, Γνώμη
  • Nationalismus/Εθνικισμοί
  • Thema/Θέμα
  • Termine/Εκδηλώσεις
  • Geopolitik/Γεωπολιτική
  • Politik/Πολιτική
  • Terrorismus/Τρομοκρατία
  • FalseFlagOps/Επιχ. με ψευδή σημαία
  • Hellas-EU/Ελλάδα-Ε.Ε.
  • Wirtschaft-Finanzen/Οικονομία-Οικονομικά
  • Religion/Θρησκεία
  • Geschichte/Ιστορία
  • Umwelt/Περιβάλλον
  • Korruption/Διαφθορά
  • Reisen/Ταξιδιωτικά
  • Musik/Μουσική
  • Kunst/Τέχνη, Λογοτεχνία
  • Küche/Κουζίνα
  • kachelmannwetter.com
    Εδω διαβαζετε τις καινουργιες  ελληνικες και γερμανικες εφημεριδες
    Hier lesen Sie  griechische  und deutsche Zeitungen 

    Ο δεύτερος παράνομος πόλεμος του Ομπάμα εναντίον της Λιβύης


    Stephen Lendman

    Ο δεύτερος παράνομος πόλεμος του Ομπάμα εναντίον της Λιβύης. Μια καταγραφή των εγκλημάτων πολέμου και καταστροφών των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ

    Obama’s Second Illegal War on Libya. Record of US-NATO War Crimes and Destruction
    Μετάφραση: Δρ. Εμμανουήλ Σαρίδης

     

    Το 2011 ο Ομπάμα και στη συνέχεια η υπουργός Εξωτερικών, Χίλαρι Κλίντον, έφεραν την πλήρη ευθύνη για τον βιασμό και την καταστροφή της Λιβύης, μετατρέποντας την πιο αναπτυγμένη χώρα της Αφρικής σε ένα καζάνι ατελείωτης βίας, αστάθειας, αναταραχής και ανείπωτης ανθρώπινης δυστυχίας – απόηχο του συνόλου των αυτοκρατορικών πολέμων των ΗΠΑ.

    Με τον πόλεμο εναντίον της Λιβύης οι ΗΠΑ παραβίασαν κατάφωρα το διεθνές δίκαιο και τους συνταγματικούς νόμους της χώρας τους επιτιθέμενοι εναντίον μιας χώρας που δεν απειλούσε κανέναν άλλο και σκοτώνοντας δεκάδες χιλιάδες άμαχους άνδρες, γυναίκες, παιδιά, ηλικιωμένους και αναπήρους.

    Είχαν προειδοποιηθεί εκ των προτέρων για τις χαοτικές συνθήκες που θα επικρατούσαν μετά από μια επίθεση, αλλά την προχώρησαν χωρίς κανέναν ενδοιασμό. Ήξεραν ότι στον απόηχό της θα ήκμαζαν εξτρεμιστικές ομάδες – το ISIS, η Αλ Κάιντα και άλλες που υποστηρίζονται από την Ουάσιγκτον.

    Η Λιβύη σήμερα δεν έχει καμία κεντρική εξουσία. Με βάση την Τρίπολη κυβερνούν μαριονέττες που έχουν εγκαταστήσει οι ΗΠΑ (η λεγόμενη κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης), η οποία ελέγχει ένα μικρό μέρος της χώρας – με μια αντίπαλη κυβέρνηση στην Βεγγάζη και ανόμοιες ομάδες και φυλές που εξουσιάζουν το μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

    Ατελείωτη βία, αναταραχές, ανθρώπινη φτώχεια και δυστυχία συνιστούν την καθημερινή ζωή του λιβυκού πληθυσμού – κληρονομιά της „ανθρωπιστικής επέμβασης“ και της „ευθύνης προστασίας“ της Αμερικής – μια κωδικοποιημένη γλώσσα που στην πραγματικότητα σημαίνει μια γυμνή επιθετικότητα και πόλεμο του τρόμου για την ανθρωπότητα, μια φρίκη, που κανείς δεν μπορεί να την φανταστεί αν δεν την έχει βιώνει από πρώτο χέρι .

    Πέρυσι ο πολεμικός ανταποκριτής Jon Lee Anderson είχε δηλώσει, ότι „δεν είναι υπερβολή το χάος που επικρατεί στην μετα-Καντάφι Λιβύη.“ Διάφορα στοιχεία ανταγωνίζονται για την εξουσία. „Ένοπλες πολιτοφυλακές περιφέρονται στους δρόμους … περί το ένα τρίτο του πληθυσμού της χώρας έχει καταφύγει στην Τυνησία.“ Άλλοι κοιτάζουν προς την Ευρώπη – και όταν φτάσουν εκεί, αντιμετωπίζονται με περιφρόνηση και εγκλείονται σε χώρους που θυμίζουν στρατόπεδα συγκέντρωσης.

    Καμία χώρα δεν επιτρέπεται να επιτεθεί εναντίον μιας άλλης εκτός για αυτοάμυνα και μόνο αν αυτό εγκριθεί από τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας. Το 2007 ο υποψήφιος για την Προεδρία Ομπάμα, ένας προσωρινός λέκτορας της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Σικάγου, είπε τα εξής:

    Ο πρόεδρος δεν έχει εξουσία βάσει του Συντάγματος να εγκρίνει μονομερώς μια στρατιωτική επίθεση σε μια κατάσταση που δεν συνεπάγεται ανακοπή μιας πραγματικής ή επικείμενης απειλής για το έθνος.

    Ο ίδιος όμως βομβάρδισε τρομοκρατικά επτά χώρες και χρησιμοποίησε από την ανάληψη των καθηκόντων του τρομοκράτες μισθοφόρους για να του κάνουν την βρώμικη δουλειά του. Για τις ενέργειές του αυτές έχει πει στον κόσμο επανειλημμένα ψέματα.

    Αποδείχθηκε ξανά και ξανά σαν άνομος, αδίστακτος και ένας που δεν πρέπει να τον εμπιστευόμαστε. Τώρα βιάζει την Λιβύη για δεύτερη φορά και αυτό δεν έχει καμία σχέση με την προστασία των „εθνικών συμφερόντων ασφαλείας“ της Αμερικής ή την αποκατάσταση της σταθερότητας σε μια χώρα κατεστραμμένη από τον πόλεμο – αλλά τα πάντα με την αυτοκρατορική κακία των ΗΠΑ.

    Λέγοντας ο Ομπάμα, ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Ευρώπη και άλλες χώρες „ενδιαφέρονται πάρα πολύ να δουν σταθερότητα στη Λιβύη, διότι η απουσία σταθερότητας τροφοδότησε κάποιες από τις προκλήσεις που έχουμε από την άποψη της μεταναστευτικής (sic) κρίσης στην Ευρώπη και τις ανθρωπιστικές τραγωδίες που βλέπουμε στην θάλασσα μεταξύ Λιβύης και Ευρώπης“, αγνόησε την ευθύνη της Αμερικής για τη μετατροπή ενός σταθερού έθνος με μια υπεύθυνη ηγεσία σε μια δυστοπική κόλαση.

    Έσφαξε ανελέητα τους Λιβύους, ισχυριζόμενος ότι «έκανε το σωστό για την πρόληψη αυτουνού που έγινε… ενός λουτρού αίματος στη Λιβύη …“

    Την Τρίτη είπε ψέματα ονομάζοντας την αόριστη επιθετικότητα σε μια „αποστολή 30 ημερών“ – με το ψεύτικο πρόσχημα μιας καταπολέμησης της μάστιγας του ISIS που δημιούργησε και υποστηρίζει η ίδια η Ουάσιγκτον.

    Βιάζει την Λιβύη από το 2011, ο νέος τρόμο-βομβαρδισμός συνεχίζεται εκεί που σταμάτησε νωρίτερα και είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα συνεχιστεί επ ‚άπειρον, ίσως με διάφορους βαθμούς έντασης, συμπληρώνοντας έτσι τις κρυφές δράσεις εδάφους των ειδικών δυνάμεων των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ.

    Η θητεία του Ομπάμα λήγει τον Ιανουάριο. Αν τον διαδεχθεί η Χίλαρι, τότε αυτή μάλλον θα τυλίξει ολόκληρη την περιοχή και ακόμη και πέραν αυτής στις φλόγες.

    2 Comments

    • derkon sagt:

      Επειδή στις μέρες μας οι εξελίξεις είναι ταχύτατες, ώστε οι αυτοκρατορίες να μην έχουν την διάρκεια που είχαν οι παλιότερες, πιστεύω ότι σύντομα θα επέλθει η κατάρρευση της Αμερικανικής αυτοκρατορίας, η οποία ξεκίνησε με μία γενοκτονία, και συνέχισε, και συνεχίζει με εγκληματική δράση ως τις μέρες μας, ολοκληρώνει δε τον κύκλο της εγκληματόντας κατά όλης της ανθρωπότητος. Γνωστόν βέβαια ότι αυτή η χώρα είναι υπόδουλη των σιωνιστών, και η επερχομένη Νέμεσης θα πρέπει να στραφεί κυρίως αυτών, και όχι του Αμερικανικού λαού, ο οποίος καταλλήλως διαπαιδαγωγηθής έχει μαύρα μεσάνυκτα για τα εγκλήματα που συνεχώς διαπραττονται από τους κυβερνήτες του. derkon

    • berlinathen sagt:

      derkon – Συμφωνώ απόλυτα με τους χαρακτηρισμούς σου για τις εγκληματικές δράσεις των ΗΠΑ/Δύσης/Σιών. Εκεί που έχω μεγάλες αμφιβολίες είναι για την κατάρρευση της Αμερικανικής αυτοκρατορίας, που εσύ την βλέπεις να επέρχεται – και μάλιστα σύντομα. Θα το ήθελα κι‘ εγώ, αλλά δεν το βλέπω, διότι το σύμπλεγμα ΗΠΑ/Δύσης/Σιών, που εγώ ονομάζω Ηγεμόνας, έχει αποκτήσει τόσο πολλές τεχνολογικές και νοητικές ικανότητες και δυνατότητες, που να είναι σε θέση να αντιδρά και να ελίσσεται σε οποιαδήποτε προσπάθεια κάνουν οι αντίπαλοί του (Ρωσία, Κίνα) για να αποκτήσουν ένα μέρος της κυριαρχίας του πλανήτη – ή να αποφύγουν την ένταξή τους στο παγκόσμιο σύστημα που ο Ηγεμόνας εγκαθίδρυσε. Όσο και να προσπαθούν, ότι και να κάνουν, το βρίσκουν πάντα μπροστά τους.
      Το σύστημα αυτό στηρίζεται σε δύο πυλώνες ή ποδάρια, στον στρατιωτικό εξοπλισμό (το ΝΑΤΟ του πανταχού παρών, ατομικές και άλλες παρόμοιες βόμβες) και στο χρήμα και πιο συγκεκριμένα στο χρηματοπιτωτικό σύστημα. Όπου μάλιστα βλέπουμε τους δύο βασικούς ανταγωνιστές του να είναι καταχρεωμενοι στις τράπεζές του.
      Σε ότι αφορά τα όπλα/τον στρατό αυτό μπορεί με τους εξοπλισμούς Ρωσίας και Κίνας κάποτε να ανατραπεί – πάντως όχι τόσο σύντομα, όπως δείχνει το στραγγαλιστικό περικύκλωμα της Ρωσίας και οι επεμβάσεις των ΗΠΑ στην κινεζική θάλασσα.
      Μένει λοιπόν το χρήμα. Και εδώ η μόνη λύση που βλέπω, είναι να του το στερήσουμε. Το χρήμα είναι για τον σιωνιστικό Ηγεμόνα, όπως και για τον Δράκουλα, το αίμα που χρειάζεται για να ζήσει. Αν του το στερήσεις, θα πεθάνει απο αναιμία.
      Άρα; Άρα επαφίεται σ‘ εμάς, στον καθένα μας, να του το στερήσουμε. Να μην πέρνουμε δάνεια, να μην αγοράζουμε τα αυτοκίνητα και τα μηχανήματα που κατασκευάζει, να μην πίνουμε τα ποτά του κ.λπ., αντ‘ αυτών δε να προτιμάμε ελληνικά προϊόντα και μάλιστα αυτά που παράγονται απο αμιγώς ελληνικές εταιρίες.
      Ευκολο δεν είναι. Άλλη λύση όμως δεν βλέπω.

    Einen Kommentar schreiben / Γράψτε ένα σχόλιο

    Kommentar

    kachelmannwetter.com