Ή στραβός είναι ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε
26.07.2024
  • Diktatur/Δικτατορία
  • Brain Drain
  • Allgemein
  • Balkan/Βαλκάνια
  • Bücher/Βιβλια
  • Medien/Μαζικά Μέσα
  • Minderheiten, Migranten/Μειονότητες, Μετανάστες
  • Kriege, Flüchtlinge/Πόλεμοι, Φυγάδες
  • Sprache/Γλώσσα
  • Gesellschaft, Meinung/Κοινωνία, Γνώμη
  • Nationalismus/Εθνικισμοί
  • Thema/Θέμα
  • Termine/Εκδηλώσεις
  • Geopolitik/Γεωπολιτική
  • Politik/Πολιτική
  • Terrorismus/Τρομοκρατία
  • FalseFlagOps/Επιχ. με ψευδή σημαία
  • Hellas-EU/Ελλάδα-Ε.Ε.
  • Wirtschaft-Finanzen/Οικονομία-Οικονομικά
  • Religion/Θρησκεία
  • Geschichte/Ιστορία
  • Umwelt/Περιβάλλον
  • Korruption/Διαφθορά
  • Reisen/Ταξιδιωτικά
  • Musik/Μουσική
  • Kunst/Τέχνη, Λογοτεχνία
  • Küche/Κουζίνα
  • kachelmannwetter.com
    Εδω διαβαζετε τις καινουργιες  ελληνικες και γερμανικες εφημεριδες
    Hier lesen Sie  griechische  und deutsche Zeitungen 

    Ο παλιός και ο νέος χρόνος

    Δρ. Εμμανουήλ Σαρίδης

    Με την κατάσταση που επικρατεί στον ΣΥΡΙΖΑ και την κοινωνία για την εφαρμογή των σκληρών μέτρων του Μνημονίου ΙΙΙ, η Δύση εργάζεται πυρετωδώς για την αλλαγή του πολιτικού τοπίου της Ελλάδος. Ο Λαφαζάνης βγήκε απο την ναφθαλίνη και η Κωνσταντοπούλου εύχεται „στην Κυβέρνηση του 3ου Μνημονίου για το 2016: και του χρόνου σπίτια σας“. Κακά σημάδια

     

    Αρχιμηνιά κι’ Αρχιχρονιά

    Bildergebnis für 2016Να σας τα πω, τα κάλαντα; Εύχομαι πρώτα στις Ελληνίδες και τους Έλληνες ένα νέο έτος με υγεία και καλή καρδιά. Και με λιγότερα προβλήματα, που δυστυχώς δεν τελειώνουν, γιατί αυτό ισχύει για κάθε τι το ζων επι της γης, ο άνθρωπος όμως μπορεί να τα αμβλύνει, αλλάζοντας τον τρόπο σκέψεως και ζωής του: Βλέποντας και τις θετικές και όχι μόνο τις αρνητικές πλευρές της ζωής, αντί για κατανάλωση έναν περίπατο σε ένα πάρκο ή δάσος, αντί για τηλεόραση μια καλή συζήτηση με αγαπητά μας πρόσωπα.

    Η ιστοσελίδα που διαβάζετε, κλείνει εφέτος τα 10 χρόνια ζωής, για μένα μια προσωπική ικανοποίηση, όχι γιατί έγινε πανελληνίως ή παγκοσμίως γνωστή, κάτι που χωρίς λεφτά και υποστήριξη από σκοτεινές πηγές και δυνάμεις δεν είναι δυνατόν, αλλά γιατί με επιμονή και υπομονή και χωρίς κανενός είδους οικονομική ή άλλου είδους υποστήριξη την έφτασα εδώ που είναι, δεν είναι η καλύτερη ούτε και η πιο επισκέψιμη, αλλά ένα μέσο, που καταπιάνεται με θέματα που αναλύονται από μια άλλη οπτική γωνία απ’ αυτήν των συστημικών μέσων πληροφόρησης. Και για να το κάνω πιο κατανοητό. Το berlin-athen.eu δεν επιδιώκει τον εντυπωσιασμό της αναγνώστριας και του αναγνώστη, αλλά την ανάλυση των γεγονότων στην Ελλάδα σε σχέση με την διεθνή στρατηγική σκακιέρα της οικονομίας και πολιτικής, σκοπός του δε είναι να δώσει στον αναγνώστη τα απαραίτητα εναύσματα για περαιτέρω σκέψεις. Η συνήθης παράθεση των όσων κακών και στραβών συμβαίνουν στην Ελλάδα χωρίς την σύνδεσή τους με τα όσα συμβαίνουν παγκοσμίως οδηγεί στο τίποτα και καταλήγει στην γκρίνια για τους κακούς πολιτικούς, τα κόμματα και τις ιδεολογίες ή σε κάποιες παροτρύνσεις να κάνουμε το ένα ή το άλλο, αυτό που στην εποχή της φοιτητικής επανάστασης στο Βερολίνο λεγόταν blinder Aktionismus, τυφλή, υπερβολική δραστηριότητα, χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα .

    Ένα μεγάλο ευχαριστώ αξίζει και στους συνεργάτες/αρθρογράφους της ιστοσελίδας, με τους οποίους γνωρίστηκα αλληλογραφώντας, τηλεφωνικά ή και προσωπικά. Χωρίς δε την τεχνική υποστήριξη του Bernd η σελίδα δεν θα ήταν δυνατή, μια και πολύ συχνά αναφύονται προβλήματα, που μόνο ένας προγραμματιστής μπορεί να λύσει.

    Ελλάδα και κόσμος

    Ύστερα απ’ αυτόν τον πρόλογο, ας δούμε λίγο και τα όσα συνταρακτικά συνέβησαν τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα, ιδιαίτερα μετά την εκλογή του ΣΥΡΙΖΑ και των Συνισταμένων του καθώς και αυτά που συμβαίνουν στην γειτονιά μας και παγκοσμίως. Διότι Ελλάδα και Κόσμος έχουν μια άμεση σχέση και δεν είναι δυνατόν, ελληνικά προβλήματα να εξετάζονται χωρίς να λαμβάνεται υπ’ όψιν το τι συμβαίνει στον κόσμο, κάτι που, δυστυχώς, κάνουν οι περισσότεροι στον τόπο μας, δηλαδή …μια τρύπα στο νερό.

    Η πατρίδα μας δεν είναι καλά. Σ΄ένα άρθρο μου το 2010 έγραφα, ότι η Ελλάδα είναι ένα αποτυχημένο, διαλυμένο κράτος (Failed State), ένα κράτος που δεν μπορεί πλέον να ανταποκριθεί στις βασικές λειτουργίες του (Wikipedia). Όμως και χωρίς την Wikipedia θα καταλήγαμε στο ίδιο συμπέρασμα: Το κράτος Ελλάδα δεν κρατεί, είναι έρμαιο της εξωτερικής πολιτικής της λεγόμενης Δύσης και μιας δημαγωγικής κάστας πολιτικών, που εκλέγονται και προωθούνται απ’ αυτή τη Δύση για να της κάνουν τη δουλειά της.

    Η εκλογή των επιθυμητών πολιτικών γίνεται με την βοήθεια των μεγάλων εκδοτικών οίκων (εφημερίδων, περιοδικών, τηλεοπτικών σταθμών) που είναι πολλαπλώς συνδεδεμένοι με οργανισμούς της Δύσης. Και με την βοήθεια χιλιάδων Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (ΜΚΟ) που χρηματοδοτούνται από διάφορα ιδρύματα της Δύσης (παραδείγματος χάριν την Open Society Foundation του Εβραίου George Soros) με σκοπό να επιδράσουν στη διαδικασία επικράτησης μιας ορισμένης ιδεολογίας και πολιτικής στις διάφορες χώρες, απαραίτητης για τις ανάγκες της σιωνιστικής παγκοσμιοποίησης. Οι οργανώσεις αυτές έχουν στην Ελλάδα παρασύρει την νεολαία με απατηλά συνθήματα για λιγότερο κράτος, για ένα ξεπερασμένο έθνος, για ανοιχτά σύνορα, για περιττή οικογένεια, για ομοφυλοφιλία …και για ζήτω η αναρχία. Η ελληνική νεολαία δηλητηριάσθηκε και με ιδέες, ότι δεν χρειαζόμαστε πλέον τάξη και ασφάλεια, γιατί την τάξη και την ασφάλεια θα την αναλάβουμε εμείς οι ίδιοι, μια ντρόγκα, που της χορηγήθηκε από τις ΜΚΟ σε συνεργασία με τους νεωτεριστές Παπανδρέου, πατέρα και υιό και τον ΣΥΡΙΖΑ και τις παραφυάδες του (βλέπε και „Η Ελλάδα έχει γίνει ένα Failed State“, 19.12.10)

    Το αποτέλεσμα ήταν η διάλυση του κράτους, που συμπληρώθηκε με την εκλογή του ΣΥΡΙΖΑ των Συνισταμένων του, που περιλαμβάνουν όχι μόνο τους ιδεολογικά δηλητηριασμένους, αλλά και τρομοκρατικά στοιχεία, όπως αυτά που διέλυαν κάθε τόσο την Αθήνα και τις άλλες πόλεις, παράδειγμα η παρδαλή επανάσταση του 2007 στην Ελλάδα, που έγινε με διαδηλώσεις, φασαρίες, μπλοκάρισμα της εργασίας του Κοινοβουλίου και μεγάλες πυρκαγιές, που κατέστρεψαν απέραντες εκτάσεις δάσους, σπίτια και ζωικό κεφάλαιο και δεν ήσαν μια „φυσική καταστροφή“, όπως έγραφαν οι εφημερίδες και έλεγε ο ΓΑΠ.

    Ήταν στραβό το κλίμα, τόφαγε κι’ ο γάιδαρος

    Bildergebnis für γάιδαροςΣτον δημιουργηθέντα βιότοπο άρχισε να ευδοκιμεί το κάθε καρυδιάς καρύδι: Καθηγητάδες με ειδικότητα το μπλαμπλά, ψευτοκομμουνιστές, ψευτοσοσιαλιστές, μαρξιστές της δεκάρας, κοινωνικοί απαλλοτριωτές, προλετάριοι, ουμανιστές, μαοϊκοί, τροτσκιστές, πράσινοι, κόκκινοι, αναρχικοί, τρομοκράτες, άτομα με παρανοϊκές ιδέες όπως το δεν υπακούω, δεν πληρώνω, καταλαμβάνω και διαλύω τα πάντα και κάνω φράγκο δεν δίνω. Ένας ψυχίατρος θα έλεγε, ότι οι περισσότεροι απ’ αυτούς παρουσιάζουν συμπτώματα διπολικής διαταραχής, υστερίας ή παράνοιας.

    Και ακριβώς απ’ αυτό τον βιότοπο προέρχονται οι συνιστώσες και η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, που κέρδισε τις τελευταίες εκλογές, τάζοντας στους Έλληνες λαγούς με πετραχήλια και …επανάσταση εναντίον της Ευρώπης. Και σήμερα προσπαθεί να συνειδητοποιήσει το πού βρίσκεται και τι τελικά θέλει. Γιατί άλλο οι επαναστατικές κορώνες, οι αερολογίες, οι υποσχέσεις και τα κούφια λόγια, με τα οποία φλόμωσαν τον κόσμο πρίν τις εκλογές και άλλο η διακυβέρνηση μιας χώρας όπως η Ελλάδα. Άλλο να λες ότι θα κάψεις το Μνημόνιο και άλλο να μετονομάζεις την Τρόικα σε Θεσμούς, άλλο να θέλεις να χορέψεις τους Ευρωπαίους στο ταψί και άλλο να σε χορεύουν αυτοί …στην πίστα των Βρυξελλών – κι’ εσύ να νομίζεις ότι είσαι ο Αλέξης Ζορμπάς. Και άλλο να θεωρείς τους τρομοκράτες, δολοφόνους και καταστροφείς δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας σαν συντρόφια και άλλο να είσαι υπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων ή Δημοσίας Τάξεως.

    Έτσι ο Πρωθυπουργός Τσίπρας αντί σαν ένας νέος Τσε Γκεβάρα να ηγείται της επανάστασης των φτωχών και ξεβράκωτων στην Ευρώπη, βρίσκεται ξαφνικά αντιμέτωπος με το τεράστιο χρέος που είχαν συσσώρευσαν οι προκάτοχοί του και με τις νομικά, με το ανγκλικό δίκαιο μάλιστα, κατοχυρωμένες υποχρεώσεις της Ελλάδος στους δανειστές της, αυτές που είχαν συμφωνηθεί στο Μνημόνιο του ΓΑΠ και περιλήφθηκαν αυτούσιες στο Μνημόνιο ΙΙΙ του Τσίπρα.

    Και δεν είναι μόνο το Μνημόνιο ΙΙΙ του Τσίπρα, με το οποίο η Ελλάδα φτώχυνε, ξεπουλάει ότι έχει και ότι οι ξένοι θεωρούν αξιοποιήσιμο και έχασε τελείως την εθνική της ανεξαρτησία, αλλά και η συμφωνία του Τσίπρα με την Μέρκελ, που προβλέπει την μεταβολή της Ελλάδος σ’ ένα στρατόπεδο συγκεντρώσεως Σύρων, Ιρακινών και ένα σωρό άλλων Ασιατών και Αφρικανών, που προσελκυσμένοι από τον παράδεισο που τους υπόσχεται η Μέρκελ στην Γερμανία εγκαταλείπουν την πατρίδα τους και φθάνουν, μετά την Τουρκία, στην Ελλάδα, όπου ντουζίνες ξένων, ιδίως γερμανικών ΜΚΟ και πρακτόρων, εξετάζουν την καταλληλότητά τους για να γίνουν γερμανοί πολίτες. Και οι υπόλοιποί μένουν στην Ελλάδα, που η καθ’ όλα ανίκανη κυβέρνηση του Τσίπρα δεν ξέρει τι να τους κάνει.

    Και τώρα τι κάνουμε;

    Οι διάφορες ιδεολογίες, με τις οποίες μπολιάστηκε ο λαός μας ακόμη πολύ πρίν από την λεγόμενη επανάσταση του Πολυτεχνείου και την επάνοδό της περίφημης και χιλιοτραγουδισμένης Δημοκρατίας, αποδείχθηκε ότι είναι μια μέθοδος καθυποταγής του λαού μέσα από τεχνητά δημιουργούμενες ψευδαισθήσεις, που σκοπό έχουν την άνοδο και την διατήρηση στην εξουσία προσώπων, που υπηρετούν αλλότριους σκοπούς.

    Τα αποτελέσματα τα βλέπουμε τώρα μπροστά μας, όσοι, τέλος πάντων, είναι σε θέσει να τα δουν. Με την άνοδο στην εξουσία του ΣΥΡΙΖΑ δεν άλλαξε τίποτα προς το καλύτερο αλλά προς το χειρότερο. Αυτοί που ανέβηκαν στην εξουσία το μόνο που κάνουν, είναι να μαθαίνουν κουρέας στο κεφάλι του Έλληνα κασίδη και κατά τα άλλα αυτό που ήξεραν τόσα χρόνια, να διαλύουν τα πάντα, να μην αφήνουν τίποτε όρθιο. Και η πτωχεύσασα, εξαθλιωμένη και μίζερη κοινωνία να βρίσκεται στη γωνία, παρακολουθώντας τα όσα συμβαίνουν σαν να πρόκειται για κάποιο κινηματογραφικό έργο που δεν την αφορά, μια και της λείπει τελείως μια κάποια συλλογική συνείδηση, μια πολιτική σκέψη, ένα πνεύμα ομαδικότητας και η παραμικρή ερευνητική σκέψη, όλα αυτά που διέπουν μια ανθρωποκεντρική κοινωνία και θα έπρεπε να καλλιεργούνται από τους κυβερνώντες σοσιαλιστές και δημοκράτες. Και σε όλο αυτό το χάος, έρχεται και το προσφυγικό να διαλύσει ότι έχει απομείνει.

    Το μέλλον μας όμως θα είναι αυτό που εμείς θα κτίσουμε. Αν πρώτα καταλάβουμε τι μας συμβαίνει και έτσι σταματήσουμε να αφήνουμε την πραγματοποίησή του σε τυχοδιώκτες, αγύρτες και αδίστακτους ιδεολόγους, που το μόνο που έχουν στην γκλάβα τους είναι το σανό.

    Γι’ αυτό πρέπει να καταλάβουμε δύο πράγματα:

    • Ότι οι πολιτικοί που μας κυβερνούν αφού εμείς τους εκλέξουμε, δεν λειτουργούν ούτε προς όφελός μας, ούτε προς όφελος της πατρίδας μας και
    • Ότι τους πολιτικούς που εμείς εκλέγουμε, τους έχει προηγουμένως διαλέξει προσεκτικά η Δύση, για να της κάνουν τη δουλειά της.

    Η Δύση αυτή, που ελέγχει την Ελλάδα απο γεννησιμιού της, αποτελείται από μια συμμορία παρανοϊκών, οι οποίοι έχουν ένα μόνο σχέδιο, τον έλεγχο του πλανήτη μέσω του συστήματος των δανείων και των τόκων, που προώθησαν σαν οικονομικό μοντέλλο μετα την Γαλλική Επανάσταση. Και για να λειτουργεί το σύστημα αυτό, δημιούργησαν έναν επίπλαστο τρόπο ζωής που βασίζεται στον καταναλωτισμό, μετατρέποντας τον άνθρωπο σε ένα μανιπουλαρισμένο, άβουλο πλάσμα, που το μόνο που επιδιώκει πλέον στην ζωή του είναι η κατανάλωση των προϊόντων αυτής της συμμορίας των παρανοϊκών που θα αναφέρω παρακάτω.

    Τα ιθύνοντα κεφάλια αυτής της συμμορίας είναι Σιωνιστές. Οι οποίοι για να επιτυγχάνουν τα σχέδιά τους προσλαμβάνουν ως εκτελεστικά όργανα πολιτικούς, τους οποίους δελεάζουν με το χρήμα και την εξουσία. Στην κορυφή της συμμορίας βρίσκεται η δυναστεία των Rothschilds και άλλοι μεγάλοι Εβραίοι Σιωνιστές, που όμως δεν είναι ανάγκη να είναι όλοι τους Εβραίοι, αρκεί να ασπάζονται τις αρχές του Σιωνισμού, δηλαδή να λειτουργούν σωστά μέσα στο σύστημά του.

    Το σιωνιστικό αυτό σύστημα είναι παντοδύναμο, γιατί με το χρήμα που εξουσιάζει (τράπεζες, χρηματιστήρια), τα Μαζικά Μέσα πλύσεως εγκεφάλου (ΟΛΑ) και τους πολιτικούς που έχει στη διάθεση του κρατεί σε αιχμαλωσία τα κράτη, που του είναι ΟΛΑ χρεωμένα μέχρι το λαιμό. Και γιατί έχει μεταβάλλει τους πολίτες σε καταναλωτές των προϊόντων, υπηρεσιών και ιδεολογιών του.

    Το μόνο αποτελεσματικό όπλο εναντίον του Σιωνισμού είναι η άρνησή μας στην κατανάλωση των προϊόντων του, στα τραπεζικά δάνεια, τα αυτοκίνητα, κινηματογραφικές ταινίες, εφημερίδες. Αν αποφασίσουμε να μην τα παίρνουμε πλέον, ο Σιωνισμός θα πεθάνει απο αναιμία, δηλαδή απο έλλειψη χρήματος, γιατί το χρήμα είναι το αίμα, με το οποίο συντηρείται αυτός ο Δράκουλας. Όλα τα άλλα, ιδεολογίες, επαναστάσεις και δεν ξέρω τι άλλο, είναι δικά του σοφίσματα για να μας μπερδεύει και να μην βλέπουμε τον σωστό τρόπο να τον αντιμετωπίσουμε.

    Το χρήμα είναι το όπλο ΜΑΣ, αν του το στερήσουμε, είναι καταδικασμένος να πεθάνει.

    ΥΓ.

    Στο άρθρο που έγραψα τον Αύγουστο του 2015 με τον τίτλο „Ο σιωνιστικός τσέλιγκας και τα ελληνικά – και μη ελληνικά – πρόβατά του“ ανέφερα, ότι οι σύμβουλοι του Τσίπρα/ΣΥΡΙΖΑ, αυτοί που έθεσε στη διάθεσή του το εβραϊκό κόμμα DIE LINKE και διάφορα Think Tanks του Ηγεμόνα από την Ανγκλία και τις ΗΠΑ, προετοιμάζουν επιμελώς το πολιτικό μέλλον της Ελλάδος. Γιατί με την κατάσταση που επικρατεί στον ΣΥΡΙΖΑ και την κοινωνία με την εφαρμογή των σκληρών μέτρων του Μνημονίου ΙΙΙ βλέπουν να γίνονται σύντομα εκλογές και γι‘ αυτό εργάζονται πυρετωδώς για την αλλαγή του πολιτικού τοπίου της Ελλάδος, όπου προσεχώς θα κυριαρχούν δύο κόμματα, ένα αριστερομεσαίο κόμμα με τον Τσίπρα και ένα ακροαριστερό κόμμα υπό τον Λαφαζάνη. Και αυτό θα είναι η συνέχιση του παραδοσιακού διπόλου, του διχασμού, της πόλωσης και του κατακερματισμού της κοινωνίας σε ομάδες συμφερόντων και πολιτικοιδεολογικών ψυχώσεων, όπου ο μόνος κερδισμένος θα παραμείνει ο Ηγεμόνας.

    Και όντως. Ύστερα από μήνες „απουσίας“ των έξαλλων και λίγο ή πολύ παλαβών προσωπικοτήτων του ΣΥΡΙΖΑ από την μιντιακή σκηνή, ξαναεμφανίζονται στον τύπο οι πολιτικές αυτές φιγούρες, που πρίν ανήκαν στην καθημερινότητα και μετά „αποσύρθηκαν“: Η Ζωή Κωνσταντοπούλου εύχεται „στην Κυβέρνηση του 3ου Μνημονίου για το 2016: και του χρόνου σπίτια σας“. Και ο Λαφαζάνης με την Ραχήλ ξαναβγαίνουν από την προσωρινή ναφθαλίνη και εμφανίζονται όλο και συχνότερα στον τύπο. Κακά σημάδια. Μετά τον ΓΑΠ και τον Τσίπρα, βλέπω προσεχώς μια κυβέρνηση Ζωής Κωνσταντινοπούλου. Βάζω και στοίχημα, ότι θα την δούμε Πρωθυπουργίνα, γυναίκες στην πολιτική ηγεσία είναι άλλωστε της μόδας, it sales.

    2 Comments

    • derkon sagt:

      Εύχομαι κύριε Σαρίδη σε σας υγεία, και αγωνιστική διάθεση, για το καλό της πατρίδας μας. Επίσης εύχομαι κάθε ευδοκίμηση για το site, το οποίο με τη δράση του, προάγει τους Εθνικούς στόχους της πατρίδας μας. Σας παρακολουθώ από την περίοδο του multikulti.
      Καλή χρονιά
      derkon

      • berlinathen sagt:

        derkon, πολλά ευχαριστώ για τις ευχές σας, κάνω ότι μπορώ. Θέλω να δω τον τόπο μας να πηγαίνει καλά, ιδιαίτερα μετά τους Καραγκιόζηδες Μπαρουφάκη και Τσίπρα, που μας κάναν περίγελο εδώ στη Γερμανία. Θα χρειαστεί πολύς καιρός και κάποιοι άλλοι ηγέτες στην Ελλάδα για να διορθωθεί εδώ η εικόνα του Έλληνα και της Ελλάδος. Και το βασικότερο, για να μπορέσει η πατρίδα μας να βρεί τον δικό της, ελληνικό βηματισμό μέσα σ‘ ένα διεθνές περιβάλλον, που στην Ανατολική Μεσόγειο όσο πάει και γίνεται σκοτεινότερο. Η Ελλάδα πρέπει να σταθεί στα πόδια της και να πάψει να είναι ο νεροκουβαλητής της Δύσης και του ΝΑΤΟ – και τελευταία, με τους φωστήρες που κυβερνάναι τώρα, το τσιράκι του Ισραήλ.
        Είθε το Νεον Έτος να φωτίσει τα μυαλά μας και ν‘ αλλάξουμε πορεία. Να πορευτούμε εμείς οι ίδιοι.

    Einen Kommentar schreiben / Γράψτε ένα σχόλιο

    Kommentar

    kachelmannwetter.com